Osaavia metallibändejä

  • 528 618
  • 2 940

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Taipuuko Teräs? No 1

Mikkelissä järjestettiin Kone, Metalli ja Heavy musiikiin yhteistapahtumasarjan ensimäinen osa, paikkana oli Vaakuna ja paikalle saapui noin 650 immeistä.

Konepuoli on mulle hepreaa enkä siitä mitään ymmärrä, mutta paikalla olivat ainankin dj:t Mayah ja Poliisi. Bändi tarjonnasta vastasi huimassa iskussa oleva Ruoska. Lisäksi paikalla oli Igor tekemässä tatuointeja ja lävistyksiä. Paikalla nähtiin sangen erikoisen ja persoonallisen näköistä porukkaa joita ei varmasti yleensä Vaakunassa nähdä..

Ruoska aloitti suhteellisen myöhään, eli noin kello 0.30 ja kuten aina keikka alkoi Synkät Soinnut, Rujot Riimit repäisyllä. Setti taisi olla aivan sama biisijärjestystä myöten kuin viime Mikkelin keikalla Kirkkopuistossa kesällä.

Ruoska kuuluu varmasti Suomen tiukimpiin liveakteihin nykyään ja erityisesti laulaja Pate Mennander on showmies vailla vertaa, lavashowta en nähnyt kunnolla johtuen että olen niin perkeleen pieni mies ja lavan edessä oli isoja ja pahoja poikia..

Yleisö oli mukana täydellä sydämmellä ja tuntui hyvältä nähdä että pitkään tahkonneet tutut miehet alkavat viimein nauttia ansaittua suosiota. Miesten uraa on tullut seurattua 90-luvun alusta ja Pestilence Angel ajoista saakka, sitten kieli vaihtui suomeksi ja nimeksi tuli Natsipaska. Laulaja Pate on myös vaikuttanut Battlelore ja Reduced To Ash nimisissä levyttäneissä bändeissä.

Ruoskan biisilista vielä..

1. Synkät Soinnut, Rujot Riimit
2. Kosketa
3. Veriura
4. Käärmeenpesä
5. Herraa Hyvää Kiittäkää
6. Irti
7. Tuonen Viemää
8. Narua
9. Multaa ja loskaa
10. Riisu
11. Elon Tiellä
-------------------------
Kitarasoolo/Työmiehen Haudalla
Ruma Virsi
Airut

Setti siis aivan sama kuin viimeksi Mikkelissä, vaihtelun vuoksi mukaan voisi ottaa esim Darmstadt, Rauta Valittaa, Koti vetäisyjä..?

Taipuuko Teräs tapahtumat jatkuvat Mikkelissä 30.9 ja mukana silloin Machine Men, Dyecrest ja Naildown, paikkana Zic Zac. MM saapuu Mikkeliin suoraan euroopan kiertueelta ja Dyecrest soittaa levynjulkaisu keikkansa.

18.11 Mukana on Turmion Kätilöt ja jotain todella rankkaa, härskiä ja hikistä..
 
Viimeksi muokattu:

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt täytyy kyllä nostaa berluskooneja esiin. Tarkastin että muutamassa viestissä olikin jo mainittu RHAPSODY, mutta tulkoon nyt huudettua suuremmalla äänellä. Bändin uusin "Symphony of the enchanted lands Vol 2: Dark Secret" kertoo jo nimellään sen missä mennään! Aivan loistavaa kikkeliheviä, jossa yhdistyvät tekninen kikkailu, orkestraatiot, tilulilusoolot, keyboardin ja kitaran kaksintaistelut, kuorolaulu, keskiaikaiset keskimaa-teemat, elokuvakohtausten äänitehosteet, Christopher Lee äänineen murisemassa ja koukkuiset melodiat. Jos katsoo maailmaa liian tosimetallisten silmälasien läpi, tämä ei tietenkään kiinnosta, mutta so what? Tässä yhdistyy hyvä ja huono maku tosi hyvällä sekoituksella, väliin mättöä, väliin tuskaisaa "tulkintaa" ja heti perään luuttuja. Ihmiset, jotka näkevät vaivaa tehdäkseen tällaista musaa, eivät voi olla pahoja.

Ja otsikon mukaisesti nämä heput osaavat ainakin soittaa.

Tahdon nämä ensi kesän Sauna Open Airiin!!!

Linkkiä ääninäytteineen:

http://www.mightyrhapsody.com/
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Taipuuko teräs no 2.

Perjantai-ilta ja tilipäivä, Mikkelissä keikalla Machine Men, Dyecrest ja Naildown, mitä muuta hevistä pitävä ihminen voisi toivoa, No W.A.S.P. ois kiva..

Naildown aloitti illan, bändi tulee Mikkelistä ja julkaisee ekan levynsä marraskuussa julkaisijana Spinefarm ja tyyli on lähellä Bodomia..laulajakitaristi Dane on kyllä Aleksi Laihonsa kuunnellut, mutta hyvä meininki pojilla tukat vispsasi ja hauskaa oli vaikka tekniikka teki välillä tepposet. Suosittelen kaikilille COB/Pain faneille, tutustua voi www.naildownrock.com

Machine Men jatkoi tutulla ja hyvällä tyylillä, Iron Maidenit on kyllä kuunneltu ja laulaja Toni on kuin nuori Bruce,jätkässä on pienestä koostaan huolimatta pirun kova karisma.

Dyecrest oli "pääesiintyjänä" kotikentällään ja paikkalla taisi olla wittu puoli Ristiinaa..uusi laulaja Kimmo Blom on kovan luokan tekijä ja karismaattinen esiintyjä, kutinaa on että Dyecrestistä kuullaan vielä..

Tarkkaa biisilistaa on turha toivoa, mitäs wittu myivät 2€ tuoppeja..

Jos jostain pitää valittaa niin se Ziczacin lava on perseestä laulaja on noin 3 metriä bändin edessä ja muu bändi soittaa aidan takana kuin siat karsinassa..

Keikka oli muuten taas loppuunmyyty, 400 fiksua ja kaunista ihmistä oli paikalla ja noin 100 onnetonta oli jäänyt vielä ulkopuolelle..Helvetin iso pienen miehen käsi isolle Holelle ja Leka communitylle! Taipuuko teräs jatkuu marraskuussa ja silloin livenä Turmion Kätilöt ja jotain pervoa..

Ps. Ja oli kiva tutustua Iceman, taas yksi jatkiskirjoittja sai kasvot.
 
Viimeksi muokattu:

ShitBreak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, NHL
Torture Killer

Chris Barnes Six Feet Under-bändistä on Torture Killerin uusi laulaja.

Torture Killerille ilmeisesti tiedossa Yhdysvaltain kiertuetta, tai ainakin luulisi.

Tietämättömille tiedoksi, niin Torture Killer melko tuntematon suomalainen deathtrashiä soittava bändi. Melko lähellä Sotajumalaa musiikillisesti.

http://www.kolumbus.fi/antti_salminen/asiakas/torturekiller/torture_mainpage.htm siinä on vielä bändin kotisivut.
 
Suosikkijoukkue
D-Kiekko, Teräs-Kiekko, Eka-Kiekko
turisas kirjoitti:
Tietämättömille tiedoksi, niin Torture Killer melko tuntematon suomalainen deathtrashiä soittava bändi. Melko lähellä Sotajumalaa musiikillisesti..

Scenepoliisi iskee.

Enpä kutsuisi Torture Killeriä deathrashiksi, ihan puhdasta keskitempoista deathmetallia vetävät Obituaryn ja nimenomaisen Six Feet Underin malliin. Huomattavasti simppelimpää ja helvetisti parempaa tavaraa kuin Sotajumala mielestäni...Sotajumalahan on luotaantyöntävä jo ulkomusiikillisin ansioin, mutta se onkin sitten toinen vääntö...

Torture Killer on tarkkaan ottaen Turusta, näyttää olevan yhtyeen saitin linkkilistan joukossa myös osoite Töpseliin.
 
Viimeksi muokattu:

vision

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Face Down

Ruotsin maalta saapuu jälleen kerran mainio hevipumppu nimeltään Face Down. Perustettiin alunperin 1993 ja 1999 laitettiin pillit hetkeksi pusseihin ja nyt ollaan tehty uusi ja aika kova levy nimeltään The will to power.

Suoraan soitettua kunnon heviä hyvällä solistilla. Mitäpä sitä muuta toivomaan?
 

Tietsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK(NP#33), NYR, Everton, Azzurri, NuPS
Mnemic. Tanskanmaalta räjähtää... Kannattaa kokeilla!!! Varsinkin uusin The Audio Injected Soul on kova!
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
Aiheenani on kysymys, joka ei oikein muun otsikon alle mahdu. Eli: kuulin juuri autoa ajaessani (radio Cityltä, kuinkas muuten) jonkun hyvin, hyvin paljon Therionin musiikkia muistuttavan biisin, mutta tiedän ettei kyseessä ole em. orkesteri. Siis sinfoniavaikutteista metallia, jossa oli mukana ainakin sopraanolta vaikuttava naisääni ja sitten kuoro. Mitkään Nightwishit ei tule kysymykseen. Osaako joku siis vinkata ko. kriteerit täyttäviä bändejä, niin marssin levykauppaan testaamaan, josko löytyisi. Kiitos!
 

pancor

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, New Orleans Saints, Україна
Noilla kriteereillä saan päähäni joko Kamelotin tai Sirenian. Molemmilla on biisejä joissa laulaa sopraano ja taustalla mökää kuoro. Kannattaa ainakin Kamelotin The Haunting(Somewhere in time) tarkastaa josko osuin oikeaan.
 

er_bai_wu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LOFC, JJK, NYR, S.S. Lazio, v. Sacher-Masoch
pancor kirjoitti:
Noilla kriteereillä saan päähäni joko Kamelotin tai Sirenian. Molemmilla on biisejä joissa laulaa sopraano ja taustalla mökää kuoro. Kannattaa ainakin Kamelotin The Haunting(Somewhere in time) tarkastaa josko osuin oikeaan.

Eipä ollut kumpikaan käsittääkseni, mutta nuohan täytyy noin muuten tarkastaa välittömästi. Sirenian vaikutti oikeinkin hyvältä, joten kiitosta vaan. Laitoin postia suoraan Cityyn, toivottavasti valaisevat valaistusta tarvitsevaa. Tämä tästä aiheesta.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Helmut Steiger kirjoitti:
Sotajumalahan on luotaantyöntävä jo ulkomusiikillisin ansioin, mutta se onkin sitten toinen vääntö...

En halua vääntää asiasta, mutta ihan mielenkiinnosta kyllä haluaisin tietää mitä tarkoitat noilla "ulkomusiikillisilla ansioilla"?
 

peno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Madness!
En nyt jaksanut selailla ketjua läpi, mutta yksi mielestäni erittäin hyvä raskaamman musiikin edustaja on bändi nimeltä Soil. Kokeilemisen arvoinen ehdottomasti, jos vaan tämän tyylin musiikista tykkää.
 
Suosikkijoukkue
D-Kiekko, Teräs-Kiekko, Eka-Kiekko
Takapassi kirjoitti:
En halua vääntää asiasta, mutta ihan mielenkiinnosta kyllä haluaisin tietää mitä tarkoitat noilla "ulkomusiikillisilla ansioilla"?

Sanotaanko nyt vaikka niin, että tuo Sotajumalan isänmaallis-militaristinen imago ei suuresti innosta. Tiedän, eivät ole kansallissosialisteja, vaikkakin ovat näissä piireissä sangen suosittuja. Enkä kyllä nykivästä ja ujeltavasta musiikistaankaan pidä, deathmetallin kuuluu rullata eli vyöryä...

Ihan mukavia jamppoja toki ovat, ainakin he joihin olen päivien saatossa törmännyt.
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
En jaksanut lukea ketjua läpi, sillä osaavat orkesterit (tm) eivät perustu muiden mielipiteisiin.

Turhaan kiertelemättä:

1)ManOwaR
2)Accept
3)Iron Maiden
4)Judas Priest
5)Helloween

Alle 10-vuotta soittaneita ei edes lasketa...
 

SSee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Suht uusi tuttavuus itselle, eli Kill The Romance. Bändin musiikki kuulostaa varsin hyvältä, ja taisi juuri voittaa jonkun vuoden demo-tittelin? Eniveis, ehdottomasti kuuntelemisen arvoista mätkettä.

http://www.killtheromance.com/
 

Gotterdam

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä, Leijonat, IPV, Roihuttaret, PuMu
er_bai_wu kirjoitti:
Aiheenani on kysymys, joka ei oikein muun otsikon alle mahdu. Eli: kuulin juuri autoa ajaessani (radio Cityltä, kuinkas muuten) jonkun hyvin, hyvin paljon Therionin musiikkia muistuttavan biisin, mutta tiedän ettei kyseessä ole em. orkesteri. Siis sinfoniavaikutteista metallia, jossa oli mukana ainakin sopraanolta vaikuttava naisääni ja sitten kuoro. Mitkään Nightwishit ei tule kysymykseen. Osaako joku siis vinkata ko. kriteerit täyttäviä bändejä, niin marssin levykauppaan testaamaan, josko löytyisi. Kiitos!

Tulee mieleen sellaiset bändit kuin Within Temptation tai After Forever..
 

kärppä73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Montreal Canadiens
Kerrankin voi kehua hurreja eli In Flames ja Soilwork ovat ok, jos "göteborgmetalli" maistuu. Myös jenkkiläinen raskaamman örinäosaston All Shall Perish miellyttää wanhan metallistin korvaa...
 

Tietsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK(NP#33), NYR, Everton, Azzurri, NuPS
Olen juuri viikon ajan tutustunut bändiin nimeltä Avenged Sevenfold.
Siis aivan loistavaa kamaa!!!! Varsinkin uusin City Of Evil.
Vaikutteita punkista tiukemman puoleiseen mättöön... Suosittelen kyllä lämpimästi muillekin!!! ROKROK!!
 

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Pikkujofa kirjoitti:
Onkohan kukaan tutustunut tähän pumppuun tarkemminkin:

http://www.passenger.nu/mainpage.html

Vannoutuneena In Flames fanina bändi kiinnostaisi kovastikin.Lieneköhän plätty ostamisen väärti?
Vannoutuneena In Flames fanina ei kyllä iske yhtään. Jotain europopin ja Soundtrack to Your Escapen sekoitusta. Fridenin puhtaat ovat levyllä kaikessa karmivuudessaan järkyttävää kuunneltavaa.


Aiheeseen palaten voisin suositella muutamaa kotimaista demopändiä, jotka tosin lienevät jo useimmilla tiedossa:
http://killtheromance.com/
http://www.tentonhammer.net/dauntless/
http://www.chaosinfinitum.com/
http://www.mygrain1.com/
http://www.stillburned.net/
 

JanJ

Jäsen
Bullet for my valentine on kovasti tapetilla, joten päätin kuunnella heidän uusimman levyn.

Mitä helvettiä? Pantera teki jo kaikki jutut ajat sitten. Viimeistään kappaleen 4 words kohdalla tuli mieleen kaikki Cemetery gatesista Vulgar Display of powerin biiseihin.
 

SSee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Poro24 kirjoitti:
Aiheeseen palaten voisin suositella muutamaa kotimaista demopändiä, jotka tosin lienevät jo useimmilla tiedossa:
http://killtheromance.com/
http://www.tentonhammer.net/dauntless/
http://www.chaosinfinitum.com/
http://www.mygrain1.com/
http://www.stillburned.net/

Muutama linkki lisää:

http://www.supremecourtband.fi/
http://www.deliriumsorder.net/index2.htm
http://www.deadshapefigure.com/

Dead Shape Figuren sivut ei taida toimia, mutta itse bändiin kannattaa tutustua.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös