Mainos

Osaavia metallibändejä

  • 577 366
  • 3 187

Jii

Jäsen
Suosikkijoukkue
musta & valkoinen
Seinän takana jokin turkulainen wannabee metallibändi vetää sellaista tykitystä, että huh huh. Osaavat asiansa kyllä. Kannettavani tärisee pöydällä rumpusoolon tahtiin... Pitäisi varmaan lähteä kotiin, ei täällä ainakaan töitä pysty tekemään.

Hmm.. jos jäisi vain kuuntelemaan: bändi kuulostaa ihan 80-alun Metallicalta.
 

Filosofem

Jäsen
Viestin lähetti SSee
Taas löytyi uusi osaava metallibändi, eli Thyrane ja levy nimeltä Hypnotic. Aiemmin ei ole mulle suotu iloa kuulla tätä bändiä. Kuuleman mukaan tämä Hypnotic ei ole niin hc-mättöä kuin muu kyseisen pumpun tuotanto, muutta tää kuulostaa todella kovalta.
Thyranen vuonna 1997 julkaisema demonauha "Black Harmony" on aivan saatanan kova julkaisu. Tämä on myöhemmin julkaistu uudelleen ilmeisesti parikin kertaa CD:nä. Tätä seurannut debyyttialbumi oli ihan kohtalaista (eli kympin asteikolla 6-7) paukutusta, mutta toinen täyspitkä "The Spirit of Rebellion" olikin jo täyttä paskaa. "Hypnotic" onkin sitten jo jotain nykyajan extreme industrial metal hybridiä. Eli jos tuo iskee, niin en suosittele aiempia tuotoksia. Muutenkin Thyranen ideologiat ja asenteet ovat heittäneet härän pyllyä vuosien varrella, tyypillinen Spinebändi.
 

raipe#41

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Suomi
Suomalainen bändi nimeltä Mors Principium Est. Minulle melko uusi tuttavuus, joka julkaisee lähiaikoina toisen levynsä The Unborn. Debyyttilevy Inhumanity oli jo aivan mahtavaa ja omaperäistä melodeathia ja uudelta levyltä kuulemani pätkät lupaavat aivan loistavaa albumia. Kannattaa tutustua
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Ruoskan uutukainen RADIUM on nyt ollut muutaman päivän todellisessa voimasoitossa ja kolahtaa ja lujaa..

Pojat soittelivat aikaisemmin nimellä NATSIPASKA ja kauas on tultu noista ajoista. Lisäksi laulaja Pate on vaikuttanut bändeissä BATTELORE ja REDUCED TO ASH ( jossa soitti koskettimia Ruoskan kitaristi Kaitsu). Tällä uutukaisella koneet ovat tulleet mukaan yhä voimakkaammin ero on todella suuri eskoislevy KUORI verrattuna ja tätä seuranneella RIISU levyllä oli makua tulevasta. Radiumia kun kuuntelee niin kyllähän sieltä tulevat mieleen ne muutamat germaaniorkesterit..siis RAMMSTEIN ja DIE KRUPPS ja ainankin itselleni tulee kappeleista NARUA ja HERRAA HYVÄÄ KIITTÄKÄÄ mieleeni mainio CAT RAPES DOG orkesteri.

Ruoska on saanut mukavasti myös radiosoittoa ja kyllähän leyltä löytyy muutama kappale jota on helppo kuvitella jengin laulavan kesän festareilla mm TUONEN VIEMÄÄ, IRTI ( tulee ehkä liikaa mieleen DU HAST), ja ISÄN KÄDESTÄ.

Soitto on hallussa ja laulaja Paten Rammstein tyylinen käskytys höystettynä puhtailla lauluosuuksilla sopii tähän kuin muna pimppiin..

Helevetin hyvä levy ja juuri nyt omaa suosikkia on vaikea sanoa 11 tasavahvaa biisiä.

Ruoskan maailma ei ole kaunis ja siellä ei lauleta rakastumisesta ja onnelisesta elämästä. Ruoskan sanoin

KAUNEUS ON KATOAVAISTA, RUMUUS KIVEN KALTAISTA.

Ja jos bändi osuu näköetäisyydelle esim kesän festareilla vastaan niin eikun katsomaan, jos ei muuten niin jo laulaja Paten lavashow on näkemisen arvoinen uhmakasta urosgorillamista tepastelua höystettynä hurjalla naamanvääntelyllä. Muutenkin ulkonäöllisesti jätkät ovat kuin kylmä rinki tv-sarjasta lävistyksineen ja tatuointeineen.
 
Viimeksi muokattu:
7 sivua listaa, ei todellakaan jaksa lukea kaikkia, mut jos on jo mainittu, niin ei se mitään.

Warmen, siinä on oikeestaan kaikki mitä tarvii. Mut jos nyt jotain muita on pakko mainita, niin Kotipelto, COBHC, Dream Theater ja Jordan Rudess yleensäkin.

Mut Warmen on mun mielestä paras. Ollu siitä saakka ku on perustettu.
 

jesse72

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, MP, E. Frankfurt, hyvä MJE!
Viestin lähetti jesse72
Tänään varmistui Dyecrestin uusi levytyssopimus Saksalaisen Dockyard-1 yhtiön kanssa ja sopimus on mallia 2+2.
No, makuja on monia itse tykkäsin Jannen laulusta, tosin lavakarisma puuttui täysin..

Uudesta laulajasta ei ole vielä varmuutta, mutta eiköhän se kohta selviä.

Moni on miulle tuota Stam1naa kehunut, mutta ei oikein kolahda.
Uusi suomenkielinen nousija saattaa olla Ruoska, tuo Savon Rammstein. Uusi single tulee ulos kuun lopulla ja kokopitkä maaliskuussa.

Täydennystä näihin sepustuksiin..

Dyecrestin uusi laulaja on Kimmo Blom tuttu bändeistä Urban Tale ja Heartplay, laulanut taustoja myös Stratovariuksen levyillä, eka keikkakin heitettiin Ristiinassa muutama viikko takaperin. Levy on nauhoitettu ja tulee ulos syksyllä kun illat pimenevät.

Ruoskan levykin tuli ja on todella hyvä, kesällä keikkaa ainankin Himoksella ja Puustockissa.

Stam1nan levy kolahti kunhan siihen "pääsi sisälle", todella mainio orkesteri.
 

ervatsalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
ХПК ja Tuukka "T-73" Mäkelä
COB

Viestin lähetti En välttämättä
..Mut jos nyt jotain muita on pakko mainita, niin Kotipelto, COBHC.....

Niin, käsittääkseni ja saivarrellakseni COBHC on lähinnä Children of Bodomin "faniporukka", eikä siis suinkaan varsinainen bändi.

Lyhenne COBHC tulee käsittääkseni:

Children Of Bodom Hate Crew

Ja lähdehän oli tämä:http://www.cobhc.com/

Täältä tähän
 
Viimeksi muokattu:

SSee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Semir Ben-Amor
Dauntless on tullut viime aikoina tutuksi. Kuulostaa kaiken lisäksi ihan hyvältä mätöltä. Bändin parasta antia lienee kappale nimeltä Ruins.
 

Cube

Jäsen
Isista on pakko hehkuttaa täälläkin.. Voivoi kun osaakin olla upea yhtye. Ei mitään tavanomaista tylsää hevipaskaa, vaan taitavasti rakennettuja, maalailevia teoksia. Klassista musiikkia teini-ikäisille. Ei välttämättä kannatakaan kokeilla, jos käyttää päätään vain tukan heiluttamiseen.. No joo, paska provo, eihän musiikki mikään älykkyyskoe ole. Mutta jos olisi, olisi Isis mensan kunniajäsen.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Viestin lähetti Cube
Isista on pakko hehkuttaa täälläkin.. Voivoi kun osaakin olla upea yhtye. Ei mitään tavanomaista tylsää hevipaskaa, vaan taitavasti rakennettuja, maalailevia teoksia. Klassista musiikkia teini-ikäisille. Ei välttämättä kannatakaan kokeilla, jos käyttää päätään vain tukan heiluttamiseen.. No joo, paska provo, eihän musiikki mikään älykkyyskoe ole. Mutta jos olisi, olisi Isis mensan kunniajäsen.

Miksi pitäisi kuunnella tavanomaista ja tylsää hevipaskaa, kun tarjolla on taitavasti rakennettuja, maalailevia heviteoksia myös?

Oli kyllä tosi huono provon poikanen. Jatka sinä klassisen kuuntelua ja minä tässä jatkankin hevin kuuntelua.

edit. onhan näitä kahta tyyliä paljon yhdisteltykin joskus paremmin ja joskus heikoimmin tuloksin.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Ainiin pakko pistää ihan omaan viestiinsä varmasti jo monen tietämä juttu eli Uusi levy ilmestyy kohtapuoliin tässä kuussa herralta nimeltä: Bruce Dickinson ja albumin nimi on Tyranny of Souls.

Parin kuulemani biisin perusteella Bruce pistää taas yhdessä Roy Z:n kanssa jauhot suuhun nuoremmileen.

pakkohankinta Brucen ja maidenin ystäville.
 

[Merikrotti]

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, Jokerit, FC Liverpool, Chelsea, Premier Lea
Moi! Herätellääs keskusteluu pikkasen melodisen metallin asialla..
Ihmisillä jotain suositeltavia osaavia melodeath-bändejä, samantyylisiä tai about samaa kaliiperii ku seuraavat mainitsemani:
Catamenia, Children of bodom, Ensiferum, Imperanon, In Flames,
Mors Principium Est, Norther, Scar Symmetry, Soilwork, Wintersun jne jne
kiitos.

ps. ootteko popitellu Catamenian uutta lättyä? Verikansa sopisi uudeksi kansallishymniksi puolestani :D
 

Ju$$i

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
suositeltavia osaavia melodeath-bändejä

Tuntuu että nykyisin näitä melodeath-bändejä löytyy vähintään yhtä paljon kun vuosituhannen vaihteessa oli toinen toistaan säälittävämpiä pomppuhevibändejä.

Joitain tämän lajityypin jenkkiläisiä parhaita ovat mielestäni: Killswitch Engage, Unearth, The Agony Scene, Trivium (tästä bändistä tulee muuten vielä ISO, sanokaa minun sanoneen) ja vaikkapa Darkest Hour.

Ehkä nämä bändit toisaalta putoavat enemmän siihen "metalcore"-lokeroon, mutta oikeastaan ihan sama mulle. Vaikutteita em. Ruotsi-dödis bändeistä on otettu paljon.
 

Cube

Jäsen
Viestin lähetti Eddie
Miksi pitäisi kuunnella tavanomaista ja tylsää hevipaskaa, kun tarjolla on taitavasti rakennettuja, maalailevia heviteoksia myös?

Oli kyllä tosi huono provon poikanen. Jatka sinä klassisen kuuntelua ja minä tässä jatkankin hevin kuuntelua.
Hmm, taisikin tosiaan olla jopa luultua huonompi provo, kun noin ohi meni. Provosoiduit jopa siitä osasta, jota ei oltu provoksi tarkoitettu.

Eli ei ilmeisesti Isis ole teikäläiselle kovin tuttu.. Päättelen tämän siitä, että tunnut nyt kuvittelevan sen olevan klassista musiikkia soittava yhtye (tai orkesteri). Näinhän asia ei ole, vaan Isis = taitavasti rakennettua, maalailevaa metallia/heviä.. Teinit kuuntelevat heviä, eivät klassista -> Isis on klassista musiikkia teini-ikäisille (jos näin voi kärjistää ja sanoa).

Tylsää hevipaskaa on mielestäni puolestaan Children of Bodomin kaltaiset viritelmät, jotka ovat 100% kaahausta, tukan heiluttamista ja muuta ulkomusiikillista poseeraamista ja 0% tunnetta ja - jos rohkenen sanoa - jopa älyä.

Vaikka eipä siinä mitään, kyllä meikäläinen itsekin paljon ihan omien standardienikin mukaista "tylsää hevipaskaa" kuuntelee. Mokoman ja Stam1nan keikka viime perjantaina oli todella jees ja myös KsE on viime aikoina soinut HYVIN reippaasti. Silti tuo meininki tulee jotenkin pidettyä mm. Isis/Tool/Neurosis -hienouksista erossa.. Siis minä pidän, muiden ei ole pakko. Capische?
 

Vipu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Cube

Eli ei ilmeisesti Isis ole teikäläiselle kovin tuttu.. Päättelen tämän siitä, että tunnut nyt kuvittelevan sen olevan klassista musiikkia soittava yhtye (tai orkesteri). Näinhän asia ei ole, vaan Isis = taitavasti rakennettua, maalailevaa metallia/heviä.. Teinit kuuntelevat heviä, eivät klassista -> Isis on klassista musiikkia teini-ikäisille (jos näin voi kärjistää ja sanoa).

Tylsää hevipaskaa on mielestäni puolestaan Children of Bodomin kaltaiset viritelmät, jotka ovat 100% kaahausta, tukan heiluttamista ja muuta ulkomusiikillista poseeraamista ja 0% tunnetta ja - jos rohkenen sanoa - jopa älyä.


No, onhan Bodomien musiikissakin otettu runsaasti vaikutteita klassisesta musiikista, joten ei kai se nyt ihan vailla älyä voi olla, eihän. Ja sitäpaitsi älykäs musiikki on jo sanana täysin absurdi. Lyriikat ovat sitten asia erikseen.

Isis on ihan ok, ei siinä mitään. Perustaa musiikkinsa tehon vain hieman eri asioille kuin esim tässä mainittu COB. Vertailu pitäisi kuitenkin suorittaa sellaisten bändien kesken, jotka ovat samaa genreä. Vai haukutko tässä koko power metal -genreä hevipaskaksi, jossa tärkeintä on ulkomusiikilliset poseeraukset ja päätön kaahaus? Myös nopeassa ja rankassa musiikissa voi olla/on tunnetta mukana. Ei tunnelmallinen metalli nyt kuitenkaan voi tunnetta itselleen kokonaan omia, vaikka kuinka hyvää olisikin.

Jos joku on tylsää hevipaskaa, niin miksi se on sitä? Ovatko sävellykset liian yksinkertaisia vai liian monirakenteisia? Onko biisien tempo liian nopea/hidas? Onko laulajan ulosanti vääränlainen (vrt. örinä, puhdas laulu jne.)? Ovatko lyriikat väärän tyylisiä? Onko biiseissä liian vähän tunnelmaa tai vaihtoehtoisesti agressiivisuutta?

Oma musiikkimakuhan on aina sitä parasta ja muut vain sitä miljoona kertaa kuultua hevipaskaa.
 

Tammerforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viestin lähetti [Merikrotti]

ps. ootteko popitellu Catamenian uutta lättyä? Verikansa sopisi uudeksi kansallishymniksi puolestani :D

Catamenian uusi on ihan jees, tasalaatuista Catameniaa. 'Verikansaa' en ehkä ihan kansallislauluksi asti ylistäisi, sanoma on hyvä mutta biisi on oikeastaan aikas huono.

'Perintö Pohjolan' on sen sijaan huomattavasti parempi kuin myös 'My Bloodstained Path'.
 

Cube

Jäsen
Viestin lähetti Vipu
No, onhan Bodomien musiikissakin otettu runsaasti vaikutteita klassisesta musiikista, joten ei kai se nyt ihan vailla älyä voi olla, eihän. Ja sitäpaitsi älykäs musiikki on jo sanana täysin absurdi. Lyriikat ovat sitten asia erikseen.
Jos niin sanot. Tosin pelkkä vaikutteiden ottaminen klassisesta itsessään tuskin tekee mistään musiikista yhtään sen parempaa kuin huonompaakaan. Muutenkin tuo Bodomeihin vetoaminen oli ihan puhdas ärsytysmielessä tehty heitto.. Odotin vasta-argumentiksi ennemminkin jotain “mut vittu ku Alexi soittaa hyvin” –kommentointia. En yhtyeen musiikkiin ole todellisuudessa kovin kattavasti perehtynyt, enkä vahvaa mielipidettä siitä edes muodostanut. Ilmeisesti kuitenkin aika päätöntä kaahausta ja instrumentaalisten kykyjen alleviivaamista (kaverit ovat kertoneet…). Tunnetta en siitä rajallisella tutustumisellani ole pahemmin havainnut. Tai no, onhan aggressiivisuuskin toki tunne. Toisaalta, ehken vain ole kykenevä käsittelemään niitä asioita, joita COB musiikillaan tavoittaa.

Lisäksi tämä Isiksen “klassisuus” on nyt yleisesti tulkittu hiukan väärin. En viittaa sillä siihen, että Isis ammentaisi kovinkin vankasti vaikutteita musiikkiinsa klassisen musiikin puolelta, koska en varmasti edes tiedä tekeekö se näin. Viittaan enemmänkin siihen, että koska Isiksen musiikki on rauhallista, maalailevaa ja sellaista hieman “mietiskelevää”, voisi ehkä sanoa, että se on vähän kuin klassisen musiikin vastine 15-vuotiaalle Counter Strikea pelaavalle metallipäälle. En sen syvällisempää tuolla vertauksella hakenut, ei muistaakseni ole edes omani.. Jostain tuli bongattua joskus ja jäi mieleen ihan hauskana. Tarkoitus ei kuitenkaan ollut verrata Aaron Turneria Beethoveniin. Se että Eddie tuntui luulevan, että Isis tekee ihan oikeasti, kirjaimellisessa mielessä teini-ikäisille suunnattua klassista musiikkia, on mielestäni itse asiassa aika huvittavaa. Tuossa voisi olla aika hyvä markkinarako.. Classic music for dummies.

Ja väitän muuten vastaan: älykästä musiikkia on kyllä aivan varmasti - älykkäitä musiikinkuuntelijoita ei. Ei ainakaan sen musiikinkuuntelun johdosta.

Viestin lähetti Vipu
Myös nopeassa ja rankassa musiikissa voi olla/on tunnetta mukana. Ei tunnelmallinen metalli nyt kuitenkaan voi tunnetta itselleen kokonaan omia, vaikka kuinka hyvää olisikin.
Ja tunnelmallinen musiikki voi myös olla nopeaa ja rankkaa.. Vrt. Opethin Morningrise, kaikkien aikojen viiden uskomattomimman levyn listalle kuuluva mestariteos. Ja ovatpahan Opethin muutkin levyt lähes poikkeuksetta aika klassikkoainesta, vaikka uudemmilla levyillään yhtye tuntuukin siirtyneen tekemään enemmänkin “siistin kuuloista” musiikkia tunteen kustannuksella.

Viestin lähetti Vipu
Jos joku on tylsää hevipaskaa, niin miksi se on sitä?
Koska minä sanon niin. No ei.. Mutta mitä tähän nyt voi sanoa? Jotenkin tunnen vain pientä varauksellisuutta musiikkia kohtaan, jossa pääasiallisena innoittajana on “hyvän meiningin” tavoittelu (a.k.a. tukan heiluttaminen).. Ei tuossakaan mitään väärää ole, mutta musiikki on pohjimmiltaan mielestäni jotain tuota suurempaa. Yleisön huudattaminen, musiikista riippumaton imago-uhoamis-bullshit ja sisällön puutteen peittäminen raskaudella ja turpaanvedolla ovat pahemmanlaatuista kuuntelijan aliarviointia. Mielestäni siis.

Lisäksi olen omien kuuntelutottumusteni kohdalla huomannut varsin tärkeäksi sen, että musiikki tuo aina jotain “uutta pöytään”. Eli ettei touhu mene vain jo tehtyjen asioiden kumarteluksi tai matkimiseksi. Tässä suhteessa metalli on toki aivan loistava tyylilaji, koska suhteellisen uutena suuntauksena se hakee vielä monelta osin muotoaan ja on avoin innovaatioille (siis metallimusiikki, ei välttämättä metalliyhteisö). Jo kehitys tuotantopuolen asioissa mahdollistaa rajojen venyttämistä pelkän raskauden voimin.. Ja vaikka sitä raskautta tunnutaankin aika ajoin käytettävän sisällön onttouden peittelemiseen, en voi sitäkään kiistää, että silloin tällöin tulee vastaan joku uusi levy, joka tiputtaa (aluksi) jo yksinkertaisesti pelkällä voimallaan.


Viestin lähetti Vipu
Ovatko sävellykset liian yksinkertaisia vai liian monirakenteisia?
Tietysti sanoisin mielelläni, että liian yksinkertaisia, mutta mistäs sen tietää? Olen yleensä aika hanakka tuomitsemaan musiikkia, joka mielestäni on puuduttavan ennalta-arvattavaa. Entäs jos en vain ymmärrä sitä? Entä jos 69 Eyesin uusi levy aukeaisi aivan uusiin ulottuvuuksiin lukuisempien kuuntelukertojen myötä? Juu, huono esimerkki, mutta ehkä tajuat mitä ajan takaa.

Bodomien kohdalla tosin yksinkertaisuutta enemmän häiritsee luonnollisestikin varmaan se, että paketti tuntuu hajoavan käsiin.. Mutta kuten todettua, ehkä en itse vain tajua.

Viestin lähetti Vipu
Onko laulajan ulosanti vääränlainen (vrt. örinä, puhdas laulu jne.)?
Ei minkäänlaista merkitystä. Kaikki käy, kunhan homma hoidetaan kunnolla. Maynard James Keenan, Emperorin Ihsahn, Jesse David Leach… Kaikki käy tosiaan. Ihan sama vaikka laitettaisiin koira vokaaleihin. Lopulta musiikki on kuitenkin se kynnyskysymys, laulu/vokaaliosuudet eivät pelasta paskaa, eivätkä pilaa hyvää bändiä. Tai sitten ne ovat jo todella laadukkaita/luokattomia.

Viestin lähetti Vipu
Ovatko lyriikat väärän tyylisiä?
Täytyy myöntää, etten edes tiedä, mistä osalla levyistäni lauletaan/öristään, vaikka keskivertaista lyriikkakeskeisempi kai olenkin. Musiikki on tässäkin asiassa se kynnyskysymys, vaikka hyvät lyriikat toki tiettyä uskottavuutta tuovatkin pakettiin.. Esimerkiksi Convergea tuskin jaksaisin kauheasti kuunnella, jos siinä laulettasiin (niin no, laulua ja laulua..) vain ihmisten tappamisesta. Onhan se hienoa, jos on ihan oikeasti jotain sanottavaa.

Viestin lähetti Vipu
Oma musiikkimakuhan on aina sitä parasta ja muut vain sitä miljoona kertaa kuultua hevipaskaa.
Nii-in. Voihan sitä aina tähänkin vedota, mutta älä vaan väitä, ettei ole olemassa musiikkisuuntauksia, joita itse pidät alempiarvoisena. Se, että välillä jotkut tukanheilutusnumerot herättävät minussa vähän vastustusta, ei tee tästä(kään) mielipiteestä arvottomampaa. Jos radioiden soittolistatavaran pinnallisuus ja onttous on aivan loogisesti perusteltavissa (vetoavat ihmisissä kaikkien yksinkertaisimpiin haluihin: seksi, raha, menestys jne.), kai se onnistuu muunkin musiikin kohdalla. Toisaalta jonkun aikaa takaperin yhtä Snoop Doggin tuoreen levyn biisiä hehkutettiin NYT-liitteessä “avantgardisimmaksi listahitiksi koskaan”, joten kaipa musiikin validiteetti on aina perusteltavissa, kunhan sanavarastoa riittää ja sitä osaa venyttää. Vaikka välillä kyseessä olisikin vain perseen- tai tukanheilutusta.

Oikeassa en välttämättä tai edes todennäköisesti ole, mutta kaipa sitä voi tästäkin vääntää, kun aikaa ja halua vatvoa asioita noin niinkuin yleisesti kuitenkin löytyy. Vaikka onhan tästä meikäläisen harmittomasti, joskin varmasti tietoisen äsytysmielisestä keikkahehkutuksesta alkaneesta keskustelusta vähän turhan mahtipontinen ehkä saatukin jo aikaan :)
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Viestin lähetti Cube
Hmm, taisikin tosiaan olla jopa luultua huonompi provo, kun noin ohi meni. Provosoiduit jopa siitä osasta, jota ei oltu provoksi tarkoitettu.

Joo menin sata nolla lankaan. Kuvittelin isiksen todellakin olevan jonkinlainen uusi klassisen musiikin edustaja. Täytynee nyt ihan pistää testikuunteluun.
 

Vipu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Cube

Ja väitän muuten vastaan: älykästä musiikkia on kyllä aivan varmasti - älykkäitä musiikinkuuntelijoita ei.

En nyt jaksa lainata kuin pienen pätkän tekstiäsi, mutta ihan hyviä pointteja sinulla oli.

Minua vain aina naurattaa, kun joku kutsuu jotain musiikkia esimerkiksi älykkäämmäksi kuin toista. Loppujen lopuksi kyse on kuitenkin vain sovitusten erilaisuudesta. Ts. täysin samoilla sävelkuluilla tehdään biisejä lukemattomissa eri musatyyleissä. Esimerkiksi helvetin moni metallibiisi menee ihan yks yhteen jonkun purkkapoppirenkutuksen kanssa eikä sitä kukaan tavallinen metallifani huomaa. Mutta helposti ollaan tuomitsemassa ne poppibiisit alimpaan helvettiin, kun ne ovat niin saatanan yksinkertaista kertakäyttökamaa.

Sitten taas joku rauhallisuus tai maalailevuus ei kyllä todellakaan tee musiikista sen älykkäämpää. Samat perussävelkulut ne niistä Isiksenkin biiseistä löytyvät. Jos sitä a-mollia renkuttaa vähän hitaammin ja moniäänisemmin, niin ei se siitä musiikista nyt kuitenkaan mitenkään älykkäämpää tee. Kuulijaa on tietenkin helppo hämätä laittamalla biiseihin helvetisti kaikkea pientä efektiä ja äänimaisemaa sekaan, jolloin itse sävellyksen yksinkertaisuus peittyy sinne sekaan.

Sitten taas voidaan hehkuttaa, että joku Opethin tyylinen progeilevampi matsku olisi niin älykästä, koska siinä ei turvauduta normaaleihin tahtilajeihin ja sointukulutkin ovat monimutkaisempia. Mutta kun se monimutkaisuuskaan ei tee musiikista sen älykkäämpää. Se, että osaa soittaa hyvin ja osaa vaikeita biisejä rakenteeltaan, ei tarkoita, että biisit olisivat lähtökohtaisesti kuitenkaan mitenkään normaalia älykkäämpiä saatikka parempia. Sitä paitsi jokainen tekisi hitin, jos osaisi. Siksi se Asikainen onkin niin guru.

Tämä nyt ei siis olut millään tavalla mikään hyökkäys sinua kohtaan. Olen vain huomannut, että tiettyjen bändien faneilla on tarve hehkuttaa omaa suosikkia niin älykkäänä ja sofistikoituneena bändinä, koska sen musiikissa on muutakin kuin kaahausta ja agressiota. Jokainen kuitenkin arvostaa musiikissa eri asioita. On ylimielistä ja ahdaskatseista sanoa, että joku tietty elementti tekisi musiikista jotenkin toista älykkäämpää. Lopulta erikoisuuden (älykkyyden) tavoittelu musiikissa menee siihen, että vedetään happoa ja nauhoitetaan koripallon pompotusta mankalle. Tositarina btw.
 
Osasikohan joku kertoa, että onko tässä kyse yhtyeelle ominaisesta tummahkosta huumorista vai onko tosi kyseessä?

Herra Steelehän on (oli?) ilmeisesti aika pahastikin sairastellut viime aikoina, että mitähän tässä nyt miettisi.

Kumma juttu, kaikkiaan.
 
Viimeksi muokattu:

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen todennut tämän aikaisemmin, mutta kertaus on opintojen äiti. Mielestäni älykästä musiikkia on sellainen, jossa biiseistä löytyy helvetisti syvyyttä lyriikoiden ja pikkujuttujen ansiosta. Jos soittaa levyä taustamusana, niin se on ihan mitäänsanomaton, mutta kuuntelu kuuntelulta alkaa päästää enemmän sisään musiikkiin. Biiseissä on yksinkertaisesti sellaiset sävelkulut, että ne vaatii kuuntelijalta keskittymistä ja omaa ajattelua. Enkä malta olla korostamatta lyriikoiden ja sävellyksen yhteentoimivuutta. Itse pidän levyjä aina kokonaisuuksina. Jos otetaan irrallisia biisejä mun suosikki heavy -levyiltä, niin ne ei toimi yhtä hyvin kuin osana sen levyn kokonaisuutta. Eli hittikama on erikseen.
 

Raúl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Enpä tiedä onko tässä ketjussa tullut mainittua aikaisemmin, mutta Wingdomiin kannattaa tutustua. Laulajalla, Aspin Samilla, aivan loistava ääni. Nimeä bändiin tuo esimerkiksi Rhapsodyn entinen basisti, Alessandro Lotta, sekä Sonata Arcticasta lähtenyt kosketinvirtuoosi Mikko Härkin.

Ainakin itseeni tällainen musiikki kolahtaa hyvin, enemmän bändistä heidän kotisivuillaan.
 

JiVe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
Eilisiltana X3M:n Metallväktarnassa soitti bändi nimeltään End of you ja pari biisiä upposi ainakin meikäläiseen ihan kohtuudella. En ole mikään hirvittävä asiantuntija näissä piireissä, joten tehköön kukin johtopäätöksensä bändistä itse, kun näkyvät sivuillaan tarjoavan biisejä mp3-muodossa (http://www.endofyou.net/audio/)
 

Vipu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Blackie
Olen todennut tämän aikaisemmin, mutta kertaus on opintojen äiti. Mielestäni älykästä musiikkia on sellainen, jossa biiseistä löytyy helvetisti syvyyttä lyriikoiden ja pikkujuttujen ansiosta. Jos soittaa levyä taustamusana, niin se on ihan mitäänsanomaton, mutta kuuntelu kuuntelulta alkaa päästää enemmän sisään musiikkiin. Biiseissä on yksinkertaisesti sellaiset sävelkulut, että ne vaatii kuuntelijalta keskittymistä ja omaa ajattelua. Enkä malta olla korostamatta lyriikoiden ja sävellyksen yhteentoimivuutta. Itse pidän levyjä aina kokonaisuuksina. Jos otetaan irrallisia biisejä mun suosikki heavy -levyiltä, niin ne ei toimi yhtä hyvin kuin osana sen levyn kokonaisuutta. Eli hittikama on erikseen.

En malta olla tarttumatta tähän.

Fakta on kuitenkin se, että enemmän tai vähemmän samoja sävelkulkuja sitä on eri musiikkityyleissä käytetty viimeiset 50 vuotta. Se hittikama vain sovitetaan sellaiseen muotoon, että siihen on helppo tarttua. Hittikaman pitää nimenomaan jäädä soimaan päähän ekasta kuuntelusta lähtien. Sitten on miljoonia erilaisia sovituskeinoja, jolla saadaan musiikki kuulostamaan uniikilta ja erilaiselta, vaikka ne sävelkulut siellä taustalla ovatkin niitä tuttuja ja turvallisia. Ainahan voi tietenkin vetää riitasointuja peräkkäin ja kutsua sitten siitä syntyvää yleistä kakofoniaa älykkääksi musaksi.

Selvennykseksi vielä: Sitä perus kolmen soinnun kamaa muodossa a-molli - f-duuri - g-duuri hieman eri variaatioilla löytyy kyllä ihan helvetisti kaikista musatyyleistä.

Lyriikkojen älykkyys on sitten asia erikseen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös