Onnea Suomen mestaruudesta, Tappara!

  • 10 572
  • 115

Killeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Onnittelut Tappara! Kitinät pois Tapparan ylivoimaisuudesta, mitään he eivät ole ilmaiseksi saaneet.Muille seuroille voi vaan sanoa,tehkää perässä.
Juurikin näin. Mediassa kiukutellaan, että tylsää lätkää kun Tappara aina voittaa. Ei kai se ole Tapparan tehtävä koota jengiä joka ei pärjää, vaan asettaa taso. Toivottavasti joku/jotkut ottavat kiinni, sillä se palvelee suomalaista jääkiekkoa.
 

voimatonttu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suuret kaukalot
Onnittelut Tampereelle. Sen verran itken, että kokonaisuudessaan heikolla pelillä lähti Kanada-malja Tampereelle. Tosin eipä sitä kukaan muu sen enempää ansainnut.
 

Libero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Out of office
Onnea Tappara. Helppo ennustaa ikuista dynastiaa resurssien puolesta, pelkkä hallin kapasiteetti vie jo vasurilla joka kausi puolivälieriin. Joku hutirekry voi tästä tuoda poikkeuksen, esim. Savinaisesta tehdään uran jälkeen UTJ.
 

Miekkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tappara näytti jälleen kaapin paikan koko muulle liigalle. Ite olin yksi epäilijöistä ennen tätä kautta, että Grönborgin johdolla Tapparalla ei riitä uudenlaisella pelitavalla mestaruuteen asti. Väärässä olin ja Tappara oli lopulta totun kova, kun alettiin pelaamaan pytystä. Voittamisen kulttuuri on käsittämättömän kova eikä mistään mestaruuskrapuloista ole tietoakaan.
Itseä erityisesti lämmitti ja kosketti, että hienon uran luonut Petri Kontiola sai vihdoin sen kirkkaaman kruununsa huikealle uralleen ja se koko tarina siinä taustalla kaukalon ulkopuolella. Paljon onnea koko Tappara organisaatiolle ja kaikille faneille. Naattikaa naattikaa ny sitten täysii nääs!
 

Tappara #27

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Aloitetaan kerrankin räväkästi. Hei muiden joukkueiden fanit, löydättekö Tapparan mestaruudelle jotain muuta syytä kuin tuomarit? Paljon on taas kauden aikana nielty sitä kaikkea paskaa, jota Tapparasta on syötetty. Ruikuttakaa tuomareista, Tapparan suosimisesta, fanien surkeudesta, väärin voittamisesta, jne, jne. Mulle sopii tämä jako että Ilves juhlii ”mestaruuttaan” runkosarjassa paikallisissa, jos tämä päättyy joka kevät näin! Kiitos että sain avautua, ja kuvata vähän sitä millaista vihaa oman joukkueen menestys muiden joukkueiden faneissa aiheuttaa, ja millaista paskamyrskyö menestyvän joukkueen kannattaminen on. Se viha on ansaittu nimen omaan menestyksellä, ja se pitää ottaa ylepydellä vastaan!

Sitten voidaan ottaa vähän sykkeitä alas ja siirtyä vähän rauhallisempaan analyysiin ja saavutetun hehkuttamiseen.

Tämä mestaruus ja sen myötä tripla on ihan älyttömän kova juttu! Tajusin vasta juuri äsken.

Tiedätte kuinka paljon puhutaan siitä, miten vaikeaa mestaruuden uusiminen on. Kaikki haluavat voittaa hallitsevan mestarin ja saavat siitä lisävirtaa jokaiseen runkosarjan kohtaamiseen. Tuplamestareita ei ole kovin paljoa! Ja kuten tiedämme, niin triplaan on ylletty liigan historiassa vain kolme kertaa ennen tätä. TPS kahdesti ja Tappara kerran. Tripla on äärimmäisen harvinainen!

Mutta sitten vielä se suurin asia, että tällaisen menestyksen keskellä päätetään organisaatiossa avoimesti luopua voittavasta konseptista ja uudistaa valmennus ja pelitapa täysin. Haluttiin oppia pois vanhasta, vaikka kuoppia oli tiellä. Ja tämän jälkeen voitetaan heti ensimmäisellä kaudella edelleen mestaruus ja sen myötä tripla. Ihan käsittämättömän järjetön suoritus! Tällaista ei ole suomikiekossa ennen nähty! Hattu päästä!

Ei pitäisi mennä asioiden edelle, mutta odottakaa millainen Tappara nähdään tulevalla kaudella kun pelitapaan paremmin sopivien pelaajien sopimuksia eltaan julkaista. Voiko tämä johtaa historialliseen 4. mestaruuteen?

Huikea joukkue! Oli hieno kuulla Liedeksen haastattelussa miten Tapparassa on aivan poikkeuksellinen vaatimustaso. Ja kuinka organisaatiossa jokainen painaa hommia täysillä ja itseään kehittäen eteenpäin!

Muutama pelaajanosto loppuun:

Vellu Savinainen #19
Voittamisen ruumiillistuma. Ei kai kukaan toinen ole voittanut 6. peräkkäisellä liigassa pelaamallaan kaudella Suomen mestaruutta!

Otto Rauhala #42
Laadunvalvoja numero 1. Voittajatyyppi ja eteen näyttäjä. Huikeat pleijarit myös pisteiden valossa, mutta muutenkin. Kun pelataan alivoimalla tai lopussa puolustetaan johtoa, Otto voi vetää vaikka 3 minuutin vaihdon, eikä vuoda!

Crhistian Heljanko #30
Huikea esimerkki pelaajasta, joka on tehnyt jörjettömän määrän työtä ja tpistoa sisään menestyksensä eteen. Pelasi Liigan ns. läpi ja nyt on aika lähteä isompiin ympyröihin. Toivottavasti valitaan Leijoniin ja pääsee myös pelaamaan. On tällä hetkellä aivan pleksi!

Petri Kontiola #27
Suosikkipelaajani Tapparassa kautta aikojen. Vuonna 2006 kun rekisteröidyin Jatkoaikaan, valitsin hänen töhden nimimerkkini. Kun lähti aikanaan Tapparasta keväällä 2007, odotin joka vuosi sitä että joskus palaisi takaisin. Oli todella kirvelevää nähdä hänet ensin HPK:ssa ja sitten Ilveksessä.. Voitte arvata miltä tuntui nähdä tänään, kuinka Konna nosti kannun kirvespaidassa. Roska meni silmään. Vaikka pelasikin herrasmiesmäisesti numerolla 72, on hän minulle aina 27.
 
Viimeksi muokattu:

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Onnea Tampere ja onnea Tappara - hieno kaupunki ja hieno joukkue.

Vuonna 1988 legendaarinen Rauno Rane Korpi sanoi jossain haastattelussa että jos Tappara vielä voittaa seuraavana keväänä mestaruuden, se on sitten triplan jälkeen "quattro". Näinhän ei sitten kuitenkaan tapahtunut vaan valtikka siirtyi Turkuun ja TPS voitti saman triplan.

Nyt sitten ensi keväänä ensimmäisenä liigaseurana tuo "duattro"...?
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Onnea Tappara! Grattis Grönborg!

Kolme peräkkäistä mestaruutta ja ties montako mestaruutta kuluneen 10-15 vuoden aikana. En jaksa enää edes laskea. Mutta ei ole sattumaa tämä satumainen saaga. Pakko arvostaa.

Menkää jo sinne NHL:ään koko Tappara, että muillakin olisi jotain palaa. Teillä on jo areenakin NHL-tasoa. Mikään ei pidättele :)
 
Viimeksi muokattu:
Onnittelut Kontiolalle Suomen mestaruudesta. Aika paljon sai Kontiola rapaa tällä palstalla kun kehtasi tulla toisiin ajatuksiin lopettamisen suhteen. Nyt kävi sitten pilaamassa Tapparan mestaruuden…eiku.
 

Iin Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahen Pelicans
Onnittelut Tapparalle! Jos pelkän mestaruuden voittaminen on haastavaa, niin kolmas sellainen putkeen on jo kova saavutus ja se ei ole enää tuuria. Upeaa työtä koko organisaatiolta jo yli kymmenen vuotta. Kadehdittavaa ja samalla todella kiehtovaa toimintaa, johon tekee mieli tutustua vielä lisää.

Jos jotain dokumenttipätkää Tapparasta löytyy miltään vuodelta, niin saa vinkata. Johonkin törmäsin jo Youtubessa, mutta en ehtinyt vielä katsoa.
 

Kilimaisteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Tappara näytti jälleen kaapin paikan koko muulle liigalle. Ite olin yksi epäilijöistä ennen tätä kautta, että Grönborgin johdolla Tapparalla ei riitä uudenlaisella pelitavalla mestaruuteen asti. Väärässä olin ja Tappara oli lopulta totun kova, kun alettiin pelaamaan pytystä. Voittamisen kulttuuri on käsittämättömän kova eikä mistään mestaruuskrapuloista ole tietoakaan.
Itseä erityisesti lämmitti ja kosketti, että hienon uran luonut Petri Kontiola sai vihdoin sen kirkkaaman kruununsa huikealle uralleen ja se koko tarina siinä taustalla kaukalon ulkopuolella. Paljon onnea koko Tappara organisaatiolle ja kaikille faneille. Naattikaa naattikaa ny sitten täysii nääs!
Se on jännä juttu tuo voittamisen kulttuuri.. eihän se loppujen lopuksi ole muusta kiinni kuin siitä, että on kokeneita ja kovatasoisia runkopelaajia jotka esimerkillään näyttävät uusille kavereille talon tavat, ja sitten siitä hitsataan joukkue, ja toki niiden hankintojen pitää onnistua ja sitoutua joukkueeseen. Siksi se homma toimii, että siellä on Savi-Vellu, Rauhala, Puhakka ja Tanus, ja Vittasmäki ja Kemiläinen. Hankittiin esim. Liedes, joka tiedetään kovaksi soturiksi tosipeleissä. Ulkkaritkin onnistuivat hyvin, vapaamatkustajia ei ollut, mitään supertähtiä ei löytynyt mutta älyttömän laajalta rintamalta aina joku kiskaisee maalin. Ja kaikki jauhavat sitä sovittua systeemiä.

Aivan vastaavalla tavalla se Kärpissäkin rakentui se voittamisen kulttuuri, eihän kukaan uskaltanut fleguilla kun Kukkos-Lasse tuijotti synkän näköisenä, ja vielä ehkä suuremmalla syyllä kun Pyörälä veti joka ilta joka ikisen sekunnin joka vaihdosta 110% lasissa. Ja jos sen sai houkuteltua juttutuulelle, se näytti kuvia mitalikokoelmastaan ja sanoi että näitä saa kun on riittävän hyvä, ja riittävän hyväksi tulee kun tekee sen eteen tarpeeksi töitä. Ja mikä tahansa taiteilija saattoi seurata vierestä minkälaisen määrän duunia se painoi harjoituksissa ja kaikessa muussa tekemisessä koko kauden aikana, ja todeta että pakkohan tuota esimerkkiä on seurata.

Toki se on mahdollista iskostaa semmosta samanlaista työmoraalia ja pelitapaa sun muuta jo junnuista asti, mutta ei se voittamisen kulttuuri silti missään DNA:ssa ole, kyllä se on paljon kiinni nimenomaan niistä kokeneista ja kovatasoisista runkopelaajista. Ja niidenkin pitää nimen omaan olla sekä kokeneita että kovia, pelkkä joko-tai ei riitä että semmosta voittamisen kulttuuria pääsee muodostumaan. Toisaalta sillä kokemuksella ja tietyillä talon tavoilla on valtava merkitys, ja ne pelaajat sen kuitenkin luovat. Eihän jossain muissa seuroissa tykättäisi yhtään jos hankintana kauden alla ilmoitettais Puhakka tai Rauhala tai Tanus, mutta omassa seurassaan nuo kaikki herrat ovat korvaamattoman arvokkaita, ja noiden kaverien kaltaisista pelimiehistä se voittamisen kulttuuri pääasiassa rakentuu.
 

mig24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Tämä saattoi olla erittäin merkityksellinen mestaruus Liigan tulevaisuuden kannalta. Dynastia, johon kaikki vertaavat, uskalsi hylätä puolustusvoittoisemman pelitapansa ja hyökätä itsensä mestaruuteen näyttäen muille eteen. Jatkossa toivottavasti muutkin uskaltavat ja saadaan kotoisesta liigastamme viihdyttävämpi pelillisesti sekä maalimääriä vähän ylemmäs. Joten poikkeuksellisesti: Kiitos ja onnea Tappara!
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Tuolla tekemisellä ei tarvita onnea, mutta onnittelut kuitenkin mestaruudesta. Viimeiseen neljään vuoteen on kaksi joukkuetta voittanut mestaruuden ja toinen niistä on Lukko.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Juurikin näin. Mediassa kiukutellaan, että tylsää lätkää kun Tappara aina voittaa. Ei kai se ole Tapparan tehtävä koota jengiä joka ei pärjää, vaan asettaa taso. Toivottavasti joku/jotkut ottavat kiinni, sillä se palvelee suomalaista jääkiekkoa.
Eihän se kiukuttelu tylsyydestä tarkoita, että syytetään Tapparaa? Tylsää se yhden joukkueen dominointi on, mutta eipä siitä nyt oikeasti tuota kyseistä seuraa syytetä. Mitä nyt olen mediassa törmännyt kirjoituksiin, missä tuota tylsyyttä on sivuttu, niin niissä teksteissä on yleisesti ottaen kehuttu Tapparaa maasta taivaaseen ja syytetty muita seuroja tilanteesta.

Tuntuu siltä, että Tapparan kannattajat ottavat nämä tylsyydestä kiukuttelut jotenkin henkilökohtaisesti, ja ajattelevat väkisin, että siinä syytetään Tapparaa.

Mielestäni on Tapparankin kannalta tylsää, että muut eivät pysty kunnolla haastamaan. Tapparan vika tämä ei missään nimessä ole.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös