verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto (kaudet 1990-91, 2008-09 ja 2016-17)
Ei vaan hallihuhujen mukaan kyseisen taloyhtiön talkkarikaan ei ole varma, asuuko kyseisessä asunnossa Rautio vai joku muu, mutta jokin nimi oli oveen laitettava. Siksi laittoi oveen tekstin KAI RAUTIO.
Ettei vain talonmies olisi nimeltään Alpo "Kai B-vitamiinia" Nyrönen?
 
Suosikkijoukkue
Arsenal
Olen lyhyen Jatkoaikaurani aikana oppinut arvostamaan JHagia, mutta tämä ketju on kyllä suhteellisen turha. Jos miehen etunimi on synonyymi sanalle "ehkä", mitä me turhaa arvuutellaan?

Kun satun katsomaan kiekkoa pääosin Jyväskylässä, olen jo monta vuotta ihmetellyt K. Jalosen tapaa toimia. Kaikki muut koutsit tulevat Synergia-hallin pukutiloista kaukalon ulkopuolella kulkevaa käytävää pitkin. Kojo tulee nokka pitkällä jäällä varovaisesti hiihtäen. On ainoa valmentaja, joka noin tekee. Kärppä-aikoina hänen perässään hiihtivät takinhelmoja pidellen Haapa-Mikko & co. Nyt kun rinnuksissa on IFK-logo, tummapukuisia miehiä tulee kuin sorsapoikueessa. Johtaja isona edellä ja asteittain pienenevä liuta "miehiä" kuin Daltonin veljeksiä perässä. Poikueen viimeisenä muuten tulee kaveri, jonka puvussa ei ole kuin olkatoppaukset, kantapäät heti pakaroiden alapuolella.. Joku huuteli hänelle rivoja kutsuen Sakeksi.
 

fiftyeight

Jäsen
Suosikkijoukkue
Iddrott Förskott Puukädet
Olen lyhyen Jatkoaikaurani aikana oppinut arvostamaan JHagia, mutta tämä ketju on kyllä suhteellisen turha.
- - -
Huomaa, että urasi on ollut lyhyt. Vastaavan tyyppisiä ketjun avauksia oli JA:n alkuaikoina huomattavasti enemmän; nykyään homma on mennyt aika ajoin aika totiseksi. Aivan kuten tuo käsittämätön tokaisusi osoittaa.

Voe luoja, hyvä ettet ollut paikalla kun luettiin aikoinaan erään putkimiehen juttuja ...

- - -

Huumori vain on sellainen laji, että siitä eivät kaikki osaa nauttia. Niin monta sorttia kun sitä onkin, niin joillekin ei putoa mikään. Ikäviä ihmisiä.
 
Lähetetty lerppuasemalla varustetusta Mikro-Mikko 2:sta
Suosikkijoukkue
Arsenal
Huomaa, että urasi on ollut lyhyt. Vastaavan tyyppisiä ketjun avauksia oli JA:n alkuaikoina huomattavasti enemmän; nykyään homma on mennyt aika ajoin aika totiseksi. Aivan kuten tuo käsittämätön tokaisusi osoittaa.
Korostettakoon, että en tosiaankaan ollut tosissani. Tämä on tärkeä kysymys. Oikeasti. Kuljettaako Kojo poikasiaan sen Hippoksen jään yli vaihtoaitioon hiihtäessään vai onko se Ehkä Kai?
 

Boogeyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
FPS, Jokerit
En muista koskaan kuulleeni Kai Raution ääntä radiosta, mutta hänen valmentaessaan FPS:aa yksi tuttu kuuli Raution ennakoineen illan peliä maakuntaradiossa tyyliin "vastustaja on niin hyvä, ettei me sille kuitenkaan voida pärjätä". Ainakaan tämän jälkeen kuulija ei enää pitänyt Rautiota yhtään minään.

Tuolla kriteerillä kaikki Alpo Suhoseen liittyvä olisi pitänyt kirjoittaa vapaan puolella Jatkoajan alusta lähtien.
Kannattaa poiketa Alpon kiekkoaiheisen esineistön näyttelyyn, joka on auki teatteritalossa Vorssan torin laidalla vielä tammikuun ajan la-su klo 10-14. Näyttelyn avajaisissakin loppusyksystä oli paikalla kovaa kaartia: Kurri, Kummola, Ketola, J.Jalonen, Helkearo ym.
 
Viimeksi muokattu:

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Päivän Hesarissa oli juttu HIFK:in pelistä. Siinä mainittiin myös Kai Rautio. Mielestäni ko. tarina oli aika huonosti suunniteltu ja ajoitettu aprillipila. Olisi nyt edes käytetty jotain oikeita nimiä, mutta ei. Siellä vilahteli sellaisiakin hahmoja kuin (Teemu) Ramstedt, Dwight Helminen, Max Wärn ja Kimmo Kuhta. Jossain Busterissa voisi kuvitella törmäävänsä tuollaisiin nimiin, tai sitten hullunkurisissa perheissä. Dwight! Max! Ei mene läpi, yrittäkää kovemmin!
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Päivän Hesarissa oli juttu HIFK:in pelistä. Siinä mainittiin myös Kai Rautio. Mielestäni ko. tarina oli aika huonosti suunniteltu ja ajoitettu aprillipila. Olisi nyt edes käytetty jotain oikeita nimiä, mutta ei. Siellä vilahteli sellaisiakin hahmoja kuin (Teemu) Ramstedt, Dwight Helminen, Max Wärn ja Kimmo Kuhta. Jossain Busterissa voisi kuvitella törmäävänsä tuollaisiin nimiin, tai sitten hullunkurisissa perheissä. Dwight! Max! Ei mene läpi, yrittäkää kovemmin!
Busterissa oli myös ruotsalainen sarjakuva Harjumäen Sisu, jonka riveissä pelasi Kuula Pärssinen. Tasaisissa matseissa saattoi kotiyleisö huutaa että "Kuula, Kuula, ota miestä vaikka ootkin märkä hiestä". Silloin 80-luvulla asia ei aiheuttanut mitään ihme assosiaatioita kuin nyt 30 vuotta myöhemmin kun Kuula Lehkonen valmentaa ja kaiken maailman miesten välinen hellyys tapetilla.
 
Ehdottomasti vastaan kaikkea vastustamista ja ehdottomuutta.

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt olette pojat missanneet jotain aivan elintärkeää - katsokaapa kuka on kuvannut tuon väitetyn Rautio-videon... Oma legendaarinen junnupelotteemme muutaman vuoden takaa, järkälemäinen Kaikkonen! Salaliiton makua.
Älä töni Kai Rautiota, Kaikkonen on sen kaveri =)))?

Pelsujen-sivuilla olevasta lehdistötilaisuudesta saa kyllä sellaisen käsityksen, että Kai Rautio ei itsekään ole varma omasta olemassaolostaan, sen verran arka ja ympärilleen pälyileva hänen olemuksensa oli. Toki, jos kysymyksessä on joku agenttikeikka, niin ymmärtäähän sen sitten.
 
"Yks maali Nordenskiöldinkadulla vastaa kymmentä maalia maakunnissa". -Ville Nieminen (1.1.2016)

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Päivän Hesarissa oli juttu HIFK:in pelistä. Siinä mainittiin myös Kai Rautio. Mielestäni ko. tarina oli aika huonosti suunniteltu ja ajoitettu aprillipila.
Luin saman, aivan naurettavaa valtaapitävien toimintaa! Nyt on jossain pääkallonpaikalla (esim. Kaikkosen keittiössä) huomattu, että "Kai Rautio" -kyhäelmä vuotaa kuin seula ja eikun äkkiä paikkaamaan. Yllättäen pelin jälkeen on haastateltu (Kaikkosen toimesta luultavasti) nimenomaan 2-valmentaja "Kai Rautiota" ! Hah! Mieshän on tarinan mukaan ollut HIFK:ssa duunissa jo syksystä -08 alkaen. Kuinkas nyt yhtäkkiä 2011 tammikuussa tulee "toimittajalle" mieleen ottaa lausunto Rautiolta?? 2,5 vuotta tämä on ollut "mahdollista" ja nyt yllättäen se tapahtuu. Keksitty henkilöllisyys "Kai Rautio" lausui jotain täydellisen latteaa tyyliin "tärkeä voitto". Olisi siihen nyt herranjumala voinut edes näön vuoksi naamioida hieman jääkiekkoa mukaan. Minä voin auttaa, ottakaa tästä seuraava tekohaastattelunne: Kai Rautio totesi ottelun jälkeen: "Me saatiin hyvin painetta kaverin maalille ja jaksettiin uskoa koko ajan omaan kuvioon. Sieltä ne maalit sitten tehtiin, hyvistä paikoista, ei pyöritty turhaan kulmissa. Kiekollinen peli meillä on kunnossa ja viisikko ei repeile". Tuossa oli lätkäjargonia! Taannoisessa HIFK-Narrit -matsissahan HIFK:n ykkösviisikko repesi, suorastaan levisi kuin Miss Suomen reidet ja sisään solahti.

Tarinan vinjeteiksi oli sitten kehitetty näitä Dwighteja ja Maxeja ja eikös vaan pahvipäät olleet kaivaneet Helmisenkin esiin. Kukaan salaliittolainen ei seuraa lätkää edes sen vertaa, että tietäisi Helmisen lopettaneen aikaa sitten! Mitä seuraavaksi ? Kai Rautio totesi, että Matti Forss oli tänään aivan liian kova vastus?
 
Scholl: Jokereiden floppaaminen ei samalla tavalla tunnu heillä, koska duunarit ovat tottuneet vastoinkäymisiin.

Vuokralainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho!
Olen nähnyt Kai "Kaira" Raution paikallisessa Voudin kellarissa juomassa olutta yhdessä Veli-Pekka Laitisen kanssa.
Tosin olin itse humalassa niin havainto saattaa olla myöskin harhaa.
 
Sinä tykkäät tästä

Kerho!

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Tarinan vinjeteiksi oli sitten kehitetty näitä Dwighteja ja Maxeja ja eikös vaan pahvipäät olleet kaivaneet Helmisenkin esiin.
Kimi-Lennu-Fagerstedt. Kai sitä nyt Kai haluaa olla matalalla profiililla vaikka Rautiona, jos tuollaiseen on vaara yhdistää. Jos halutaan yhdistää jääkiekko, busterimainen nimi ja Max, niin Max Kenigiä ei pidä unohtaa. Veljensä oli ja varmaan on edelleen Kasper.

Muistan itse nähneeni Kai Raution viimeksi pelaamassa HPK:ssa. Teki hienon maalin JYP/JypHT:iä vastaan kolmannen erän lopulla. HPK oli ollut tappiolla kahden erän jälkeen 1-3, mutta voitti tuolla Raution maalilla 4-3. En muista vuotta, jolloin tämä tapahtui, mutta nuori olin silloin. Sen jälkeen en miestä tosiaan ole nähnyt enkä hänen olinpaikkaansa tai olemassaolon vahvuutta tiennyt, mutta mikäli tässä keskustelussa esiintulleet vihjeet pitävät edes osin paikkansa, niin ei tuo ole ihmekään.
 
22042006
04052019

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja FC Wacker Innsbruck
Muistan itse nähneeni Kai Raution viimeksi pelaamassa HPK:ssa. Teki hienon maalin JYP/JypHT:iä vastaan kolmannen erän lopulla. HPK oli ollut tappiolla kahden erän jälkeen 1-3, mutta voitti tuolla Raution maalilla 4-3. En muista vuotta, jolloin tämä tapahtui, mutta nuori olin silloin.
Minä muistan, kun Kai "Kaira" Rautio pudotti HPK-Ilves -ottelussa nyrkiniskulla Mika Arvajan.

Jos Kai Rautiota ei ole olemassa, niin ainakin Kai Raution nyrkki on olemassa. Vai onko tämä "nyrkki" sitten se Kaikkonen?

Tai sitten Arvaja filmasi. Tämä ei myöskään olisi ihme, sillä Mika Arvajalla oli tapana filmata. Mutta mikä oli sitten se tekijä, joka sai Arvajan filmaamaan juuri sillä hetkellä niin, että se näytti katsomoon siltä, kuin olisi tipahtanut nyrkiniskusta?
 
Arancionero

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Mutta mikä oli sitten se tekijä, joka sai Arvajan filmaamaan juuri sillä hetkellä niin, että se näytti katsomoon siltä, kuin olisi tipahtanut nyrkiniskusta?
Ei ollut filmiä, itse kukin tipahtaisi kun näkymätön mies tinttaa! Todellinen suckerpunch, mutta "Kai Rautio" on vapautettava silti sikailijan maineesta. Eihän se hänen vikansa ole, että häntä ei huomaa / ole. Mika Arvaja - pelaaja, jonka muistamisen olisi voinut jättää väliin.

Amerikkalainen huippulaboratorio on analysoinut kännykkävideon asuntoon menossa olevasta "Kai Rautiosta": Jalan perusteella kyseessä on kaukaasialainen mies, jonka kengännumero on 44. Tuntomerkit täyttäviä henkilöitä on puolisen miljardia, joten kohuvideo ei todellakaan kelpaa todisteeksi. Seiskapäivää -lehdessä kaikki on joko KOHU- tai SALA-. Rautio-clippi on siis KOHUVIDEO ja Kai Rautio on SALA-Rautio. Tämäkin logistiikka puoltaa hahmon imaginääristä luonnetta. HIFK:lla on salavalmentaja! Sala-Raution kohuhäät luvassa ?
 
Scholl: Jokereiden floppaaminen ei samalla tavalla tunnu heillä, koska duunarit ovat tottuneet vastoinkäymisiin.

Moto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eilen ennen Pelicans-matsin alkua Rautiota haastateltiin Lahden hallin videotaululla. Tai ainakin oltiin haastettelevinaan. Minä näin kuvan ja kuulin äänen, mutta kuulin kun monet ympärillä jupisivat, että miksi haastattelija puhuu itsekseen ja välillä odottaa mikki ojossa kuin vieressä puhuisi joku.

Yliluonnollisuusteoriaa tukee myös se, että Kerhon paidassa pelatessaan pelistä HIFK:ta jäi mieleen tilanne, jossa Rautio veti siniviivalla liikkuvat taakse ja kiekko kävi varmaan yli puoli metriä paitsion puolella, mutta kukaan tuomareista ei huomannut sitä.
 
Vielä kerran: Olet edelleen HIFK Fotboll Ab:n osakkeenomistaja. ;-)
Suosikkijoukkue
HIFK
Joku mitätön nettisivu kun jutube tms. on onnistunut nappaamaan Rautiosta sekä kuvan että äänen! Kymmenen katselukerran jälkeen pakko todeta että kyseessä kuitenkin IFK-valmentaja koska hänen mielestä kyseessä oli "kohtuullinen peli" vaikka IFK hävisi.

Viiltävää oululaista analyysiä Linkki vie edellä mainittuun tuubiin
 
Mikko Kurvinen: 0,02 maalia per ottelu

Kalmari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, LäKi, KK-V, PaRa, Suomalaiset NHL:ssä
Joopa joo. Nimi "Kai Rautio" kuulosti jokseenkin tutulta, jotenkin lapsuusmuistoihini liittyen. Varma en tapauksesta ollut, mutta pakko se oli palauttaa kyseisen hepun naama mieleen Googlen kuvahaulla. Ja helvetti sentään, nuoruudenidolini Kari Takon kuva ilmestyi ruutuun! Onko idolini siis kaiken aikaa ollutkin Kai Rautio? Onko tehoscouttausten Peter Astonin, John Lammersin ja Alexander Naurovin takana ollutkin Rautio?
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Onko idolini siis kaiken aikaa ollutkin Kai Rautio? Onko tehoscouttausten Peter Astonin, John Lammersin ja Alexander Naurovin takana ollutkin Rautio?
Kiehtova teoria, mutta ei voi pitää paikkaansa. Kari Takko on nimittäin näyttänyt persettä julkisesti joskus nuorempana sällinä ja silloiset kukkahattutädit vetivät kauhuissaan pimppinsä entistä tiukemmin sisäänpäin! Tapahtumasta on kuvia ja Kari Takon persettä saattaa äkkiseltään luulla "Kai Rautioksi", mutta K. Takko itse on selkeästi ilmoittanut, että hän ei istu jääkiekon suurimman arvoituksen päällä. Mitä tulee Ässien tehoscouttauksiin, niin ne on tehnyt ilman muuta Kari Takon perse. Sillähän ei ole yhtään näkevää silmää.
 
Scholl: Jokereiden floppaaminen ei samalla tavalla tunnu heillä, koska duunarit ovat tottuneet vastoinkäymisiin.

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihmettelen tätä ketjua ja kysyn otsikolta vastakysymyksen: "miksi olisi". Mitä ihmeen hyötyä kenellekään voisi olla jostain Rautiosta?
 
- Jussi_j

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Ihmettelen tätä ketjua ja kysyn otsikolta vastakysymyksen: "miksi olisi". Mitä ihmeen hyötyä kenellekään voisi olla jostain Rautiosta?
Kyllä kai se Rautio on olemassa. Kalajoen Raution kupeesta tulee olympiakisoista poisjätetty NHL-tykki Jussi Jokinen. Kalajoen Rautiosta pohjoiseen päin Elmon Raahen kautta koukattuna päästään jo Ouluun. Oulu on tullut siitä tunnetuksi, että Etelä-Suomen ns. jääkiekon "suurseurat" nappaavat pelaajia ja valmentajia solkenaan sieltä. Mutta, mikä on tuo Oulu, josta näitä pääkaupunkiseudun ns. jääkiekon "suurseuroihin" pelaajia ja valmentajia kupataan vuodesta toiseen?? Miten tämä sitten liittyy otsikon kysymykseen, en tiedä vielä, mutta pitää jatkaa maantieteellisiä tutkimuksia.

Edit: Anteeksi käyttämäni tökerö ilmaisu. Tarjoan kupataan sanan tilalle etelä-suomalaisille hienompaa scoutataan-sanaa.
 
Viimeksi muokattu:
"Nöyrän kanssa tulee tuloksia. Nöyrä on valmis pysähtymään ja menemään itseensä sekä miettimään, mitä voisi tehdä toisin ja mitä voisi oppia". Minna Marsh

Halmela

Jäsen
Suosikkijoukkue
maajoukkue
Salaliitossa pitäisi selkeästi ottaa seuraava askel.
Muistattehan ne iki-ihanat hassuttelijat jotka kantoivat pahvista Madonnan kuvaa jääkiekon MM-kisoista toiseen vuosikausia. Kunnes kukaan ei kiinnittänyt siihen enää huomiota, korkeintaan kevyesti tokaisivat että "siellä se taas on".
No. HIFK:n huoltajat voisivat jokaiseen matsiin roudata pahvisen Kai Raution. Katsojat näkisivät jatkuvasti aitiossa seisovan kakkosvalmentajan, ja huoltajien sitä hellästi töniessä näkisivät sen jopa liikkuvan. Aikalisää varten siihen voisi kehittää vielä heiluvan kädenkin. Niin voisi sitten sanoa matsin jälkeen että "ei Jalosesta ole mihinkään, nytkin Rautio ohjasi aikalisällä ylivoimakuvion kuntoon ja sen takia voitettiin".
 
Nakkikastike paloi pohjaan!
- Lintnerin huuto Jaskolle

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kai Raution tv-haastattelut on mitä todennäköisimmin tehty käyttämällä Conan O'Brienin käyttämää tekniikkaa. Tässä hän esimerkiksi haastattelee Mike Tysonia. Todellisuudessa Kai Raution suulla puhuu Sakari Lindfors tai se on oma veikkaukseni.
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tuplamestarit!
No. HIFK:n huoltajat voisivat jokaiseen matsiin roudata pahvisen Kai Raution. Katsojat näkisivät jatkuvasti aitiossa seisovan kakkosvalmentajan, ja huoltajien sitä hellästi töniessä näkisivät sen jopa liikkuvan. Aikalisää varten siihen voisi kehittää vielä heiluvan kädenkin. Niin voisi sitten sanoa matsin jälkeen että "ei Jalosesta ole mihinkään, nytkin Rautio ohjasi aikalisällä ylivoimakuvion kuntoon ja sen takia voitettiin".
Tämä olisi muuten erittäin toimiva taktiikka tappionkin tullessa.

Otetaanpa täysin kuvitteelliseksi esimerkiksi vaikkapa opiskelijoiden etelänmatkaryyppäyksen mahdollistamiseksi järjestettävät bileet. Kinkerien mainoksessa voidaan luvata vaikkapa Kari Peitsamon esiintyvän juhlapaikalla. H-hetken koittaessa roudataan bändin laulusolistiksi The Karin luonnollista kokoa oleva pahville liimattu kuva ja vedetään "Stop Shake Honey Go".

Keikan jälkeen revitään Karilta pää irti jos hän on tärvellyt muutaman biisin soittamalla muutaman riffin väärin.
 
Kyllähän Kerhon mestaruudesta helposti pariksi vuodeksi juttua riittää.
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy