Omat pojat - missä pelaa?

  • 8 594
  • 34

lucas

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Tästä aiheesta ei näyttänyt löytyvän omaa ketjua, joten pakko on sellainen pystyttää. Alkoi nimittäin juuri vituttamaan yli kaiken tuo Niemisen ilmeisen varma siirto Tapparaan.

En tiedä, onko Espoossa ikinä ollut virallista omat pojat -projektia, mutta joka tapauksessa useassa yhteydessä on puhuttu omien nuorten ajamisesta sisään sekä myös espoolaistaustaisten pelaajien tuomisesta takaisin Bluesiin.

Käytännössä tulokset parin viime kauden ajalta näyttävät vähintäänkin käsittämättömiltä.

Alla on listattu pelkästään parin viime kauden ajalta saldoa "omien poikien", eli vahvahkon espoolaistaustan omaavien pelaajien tulemisista/menemisistä sisältäen uusimpia huhuja. Lista ei ehkä ole ihan täydellinen mutta you get the idea ja saa vapaasti täydentää. Eli katsotaas nyt:

Sisäänpäin suuntautuva liikenne/sorvattuja jatkopahveja:
+ Laatikainen
+ Hirvonen
+ Töykkälä
+ Lehtonen
+ Gustafsson
+ Riihijärvi
+ Kaltiainen
+ Kuki (huhu)

Ulospäin suuntautuva liikenne:
- Haakana
- Immonen
- Pihlström
- Lappalainen
- Myllyniemi
- Määttä (huhu)
- Nieminen (huhu)
- Jalasvaara (huhu)
- Kurki (huhu)

Olenko ainoa, jonka mielestä metsään on menty ja pahasti? Jos Laatikaisen, Lehtosen ja Jalasvaaran ottaa pois, listat pitäisi pikemminkin olla päinvastoin kuin yllä. Potentiaalisimpia pelureita ei ole haluttu/kyetty pitämään joukkueessa, turhakkeita on kyllä pidetty ja hankittu oikein lisääkin.

Poimitaanpa vielä oikein helmet seasta:

In: Hirvonen, Töykkälä, Riihijärvi - kukaan ei pelillisillä ansioilla mahdu edes pelaavaan kokoonpanoon
Out: Pihlström, Immonen, Nieminen - kaikki jo nyt erinomaista kolmosketjutasoa, potentiaalia jopa paljon korkeammalle

Mikä helvetti tässä voi olla niin vaikeaa?
 

Jääkuutio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins + ex-Kiekko-Espoo
Onhan tämä vitun käsittämätöntä, jos Niemiset ja kumppanit jäävät vaille pelipaikkaa ja samaan aikaan tänne ollaan (huhujen mukaan) kärräämässä jotain mäkisiä ja laineita. Ei mitään järkeä.

En pysty oikeastaan aiheesta enempää tämän vitutuksen keskellä kirjoittamaan. Mitä seuraavaksi? Lehtonen HPK:hon?

EDIT: Muistan hyvin innostukseni Immosen, Pillun ja kumppanien saadessa paikan joukkueessa. Vihdoinkin saatiin lupaavia omia junnuja joukkueeseen. Missä he ovat nyt? Maakunnissa... (OK, Töykkälä on meillä(?))
 
Viimeksi muokattu:

King

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Niin no. Niemiselle ei todennäköisesti ollut tarjolla paikkaa mistään muualta kuin kolmosesta. Tämäpä ei ilmeisesti Nikolle kelvannut ja hän päätti vaihtaa maisemaa jonnekin muualle, mistä mahdollisesti saa suuremman vastuun.

Mikäli taasen tilanne on mennyt niin, että Blues ei ole halunnut miestä pitää, mitä en kyllä todellakaan usko, niin sitten minuakin jo vituttaisi koko homma. Nikolle kaikkea hyvää tampereelle, tule pian takaisin.

Noistakin pois lähteneistä ainoastaan Haakana ja nyt Nieminen on todellisia Bluesin kasvatteja. Muut on tulleet muista seuroista.

Katsellaan millaista rosteria Holella ja Sumolla on tarjota ensi kaudelle.
 
Viimeksi muokattu:

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Omia poikia liigajoukkueeseen on kai kaikkien liigajoukkueiden tavoite. Mutta miksi tämä ei oikein toimi espoossa? On junnuja, on halleja, on tietoa organisaatiossa, on sitä ja tätä......
Blues C oli hopealla ja A otti pronssia ja hienoja saavutuksia toki. Jotain kuitenkin espoolais-junnujen tasosta kertoo se, että tänään alkavissa alle 18-v. mm-kisoissa ei ole yhtään espoolaista pelaajaa. Eikä ollut viimeisessä alle 17 v. maajoukkue tapahtumassakaan. Eli laadukkaampaa juniorityötä (yksilöt huomioiden) tehdään jossain päin Suomea tällä hetkellä paremmin.
Tai sitten tää on vaan huonoa tuuria.......
 

JJO

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, San Jose Sharks, HJK
Ongelma on siinä, että espoolaisjunnut ovat sitten 90-luvun alussa nähtyjen "kultaisten sukupolvien" olleet lähes poikkeuksetta vaudikkaita pienikokoisia häärääjiä jotka eivät ole riittävän taitavia ykköseen/kakkoseen eivätkä riittävän fyysisiä kolmoseen/neloseen. Junnuissa peli kulkee kun nopeus on valttia eikä fysiikka ole yhtä ratkaisevassa osassa. Espoossa kasvatetaan ikäkausikaupalla kovia joukkuepelaajia joiden taidot eivät riitä liigaan mutta ovat tarpeeksi pärjäämään a-junnuissa.
 

lucas

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Niemisestä puhuttaessa ymmärrän siirron kyllä Nikon itsensä kannalta, jos Bluesista ei ole riittävää roolia tarjolla. Se mitä en ymmärrä on seuran toiminta jos näin on. Puhutaan omista pojista, sitten pidetään pari vuotta jämäminuuteilla ilman näyttöpaikkaa ja päästetään pois.

Kunnon liigapelaajaksi kasvaminen vie junnulta muutaman vuoden vähintään, jos poikkeuksellisia lahjakkuuksia ei lasketa mukaan. Poikkeukselliset lahjakkuudet kuitenkin lähtevät NHL:ään eivätkä jää joukkueeseen paria kautta pidemmäksi aikaa kuitenkaan. Näistä muista sen sijaan kasvaa perusliigapelaajia, jotka muodostavat SM-liiga -joukkueiden rungon tulevaisuudessa, ykkösketjuja myöten. Se vaan ei tapahdu parissa vuodessa.

Nieminen ja Pihlström esimerkiksi ovat varsin päteviä kolmos-, jopa kakkosketjun pelaajia - ja olisivat myös Bluesissa. Mielestäni jotain tehdään väärin, jos he kuitenkin pelaavat samoissa rooleissa muissa seuroissa. En nimittäin usko että kahteen ensimmäiseen ketjuun murtautuminen on sen helpompaa Tapparassa tai Kerhossa kuin se on Bluesissakaan.

Bluesin toiminnassa ihmeelliseltä tuntuu ettei edes yritetä saada omia junnuja kahteen ensimmäiseen ketjuun, vaan ketjut ostetaan säännönmukaisesti (lähes joka vuosi uudestaan) ulkopuolelta. Nikoa olisi voinut huoletta kokeilla kakkosessa jo tänä vuonna enemmänkin Nöyräsen, Ben-Amorin tai ihan yhtä hyvin Kalton paikalla. Jopa Hirvonen ja Ahonen pelasivat pitkään "ykkösessä" Kohnin kanssa. Miksi ei anneta mahdollisuutta? Ei sitä jatkuvuutta näin saavuteta.

Jotenkin en myöskään jaksa uskoa, että nämä muualle lähtijät jotenkin automaattisesti palaisivat takaisin parin vuoden kuluttua, vaikka se näyttääkin olevan monen näkemys.
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Jos katsotaan kulunutta kautta lukuunottamatta taaksepäin, niin kyllähän Nikolle on näyttöpaikkojakin tarjottu useampaan otteeseen sekä ykkösen että kakkosen laidasta. Toki on otettava huomioon, että nämä aikaisemmat kaudet olivat rikkonaisia niin Nikolta henkilökohtaisesti kuin joukkueeltakin, joten on ymmärrettävää, ettei siinä ykkösen laidassa ihan hirveän montaa matsia saa vedellä tyhjistä ohi.

Mutta tämähän ei sitä muuta miksikään, että nyt kun Niko sai vihdoinkin täysin ehjän kauden, niin otteet ja tulokset olivat vähintäänkin lupauksia lunastavia. Samaa mieltä olen myös siitä, että olisi Nikoa ihan hyvin voinut tänä kautenakin peluutella kahdessa ensimmäisessä ketjussa. Jos Niko omasta tahdostaan lähtee suuremman roolin perään, niin eipä voi moittia, onnea matkaan ja tervetuloa takaisin milloin vain. Jos taasen Espoosta ei olla tarjottu mitään roolia, niin sanattomaksi vetää.
 

Voppie

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
lucas kirjoitti:
Jotenkin en myöskään jaksa uskoa, että nämä muualle lähtijät jotenkin automaattisesti palaisivat takaisin parin vuoden kuluttua, vaikka se näyttääkin olevan monen näkemys.

Nikon kohdalla jouduttaneen odottamaan ainakin hieman pidempään kuin pari vuotta, koska diili on kolmen vuoden mittainen. Sinänsä harmillinen tämä siirto on, koska Rajamäki-Hurme-Nieminen kentällinen oli oikein toimiva ja hyvällä rytinällä pelannut yhdistelmä. Ja ei kai näitä oikeasti ison "seurasydämen" omaavia pelaajia koskaan liikaa jengissä ole. Pelaajalle itselleen siirto saattaa olla se tarvittava askel seuraavalle tasolle SM-liigassa. Eiköhän Niko kuitenkin perus Espoolaisena ja oman junnukoulun läpi käyneenä kaverina halua vielä joskus kasvattajaorganisaatiotansa edustaa, mutta koska se tulee tapahtumaan, jää nähtäväksi.
 

Kaljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues, Honka, Newcastle Utd.
Kannattikohan sitä Rajamäkeä nyt sitten raahata tänne, jos se nimenomaan syö sen Niemisen paikan Viitaluoman laidalta? Toiseen laitaanhan pitää hankkia snaipperi, ei Rajamäki-Viitaluoma-Nieminen ole mahdollinen. Antaisivat nyt edes sitten tuon paikan Lehtoselle...

Ihme juttu, kun näyttää että ensi kaudellakin Kaken jengi on jo valmiiksi kasattu tilinauhojen perusteella, eli draivia ja mahdollisuuksia nousta joukkueen sisäisessä hierarkiassa on aika vähän. Eiks Kake nimenomaan ollut hyvä kasvattamaan Kärpissä nuoria pelaajia suurempiin rooleihin?

Tässä tosiaan käy sillä tavalla, että vuoden päästä "meidän" Jarkko Immonen ja Antti Pihlström ovat EuroHockeyTour -pelaajia, mutta seurajoukkue on ihan joku muu kuin Blues. (Laitetaan se Lehtonenkin samantien kiertoon?) Erittäin hyvä huomio toi +- -lista, pitäisi olla melkeinpä toisinpäin. Haakana, Immonen, Pihlström, Myllyniemi, Nieminen, Kurki, Laatikainen, Lehtonen, Gustafsson, Kaltiainen olisivat mun pluslistalla.
 

stones

Jäsen
Shayne kirjoitti:
Jos katsotaan kulunutta kautta lukuunottamatta taaksepäin, niin kyllähän Nikolle on näyttöpaikkojakin tarjottu useampaan otteeseen sekä ykkösen että kakkosen laidasta. Toki on otettava huomioon, että nämä aikaisemmat kaudet olivat rikkonaisia niin Nikolta henkilökohtaisesti kuin joukkueeltakin, joten on ymmärrettävää, ettei siinä ykkösen laidassa ihan hirveän montaa matsia saa vedellä tyhjistä ohi.

Olen täysin samaa mieltä. Nikolle on annettu näyttöpaikkoja ihan tarpeeksi. Ei vain tuntunut menevän perille yksinkertaisetkaan opit ja yleensä 60% pelistä täyttä surffailua. Muistuupa mieleen monta yv- hyökkäystä vuosien varrelta, jossa Niko tulee kiekon kanssa laidasta ja lämää siniviivan takaa metrikaupalla ohi takatolpasta ja vastustaja saa suoraan käynnistettyä vastahyökkäyksen. Tai niitä kymmeniä maaleja, kun Nikolla on helppo siniviivan purku epäonnistunut ja omissa kolissut. Toivottavasti Tapparassa Nikosta saadaan esille ne parhaat puolet ja kaveri itse keskittyy huolellisemmin tilanteiden pelaamiseen niin hänestä voi kehittyä vielä todella kova maalinsylkijä.
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Kaljami kirjoitti:
Ihme juttu, kun näyttää että ensi kaudellakin Kaken jengi on jo valmiiksi kasattu tilinauhojen perusteella, eli draivia ja mahdollisuuksia nousta joukkueen sisäisessä hierarkiassa on aika vähän. Eiks Kake nimenomaan ollut hyvä kasvattamaan Kärpissä nuoria pelaajia suurempiin rooleihin?

On myös hyvä muistaa, että Bluesilla ei ole tarjota Jussi Jokisen, Jari Viuhkolan ja Lasse Kukkosen kaltaisia pelaajia Heikkilälle jalostettavaksi. Eli Kärppien tuplamestaruuden rungon muodostavat erittäin lahjakkaat omat juniorit, jotka todennäköisesti olisivat nousseet huipulle myös ilman Heikkilän valmennusta. Lisäksi Kakella on ensimmäinen kausi vasta takana Bluesissa, joskin se on totta, että viime kaudella eivät juniorit paljon peliajalla juhlineet.

Edelleen hieman ihmettelen Viitaluoman saamaa hyvinkin kovaa kritiikkiä. Luuleeko joku, että runkosarjan pistepörssin 6. lähtee johonkin joukkueeseen seuraavaksi kaudeksi pelaamaan kolmosketjuun? Viitaluomaa parempaa vaihtoehtoa ei Bluesin kakkosketjuun ole yksinkertaisesti tarjolla, ellei joku Pohjois-Amerikan paluumuuttaja saataisi houkuteltua. Viitaluoma teki 12 pistettä enemmän kuin Pirnes, vaikka pelasi vain seitsemän peliä enemmän. Viitaluoman ketjukavereina olivat pääasiassa Joonas Vihko ja Kimmo Koskenkorva, kun puolestaan Pirnes pelasi runkosarjan pistepörssin kolmosen Steve Kariyan ja Kari Kalton kanssa. Niin Pirnes kuin Viitaluoma molemmat saivat varsin hyvin peliaikaa (itseasiassa pienellä otannalla katsottuna Pirnes pelasi, jopa selvästi enemmän), joten ei Viitaluoman pitäisi järin paljon huonompi kakkossentteri olla kuin Esa Pirnes. Toki Pirneksen kohdalla vaakakupissa painavat erinomaiset esitykset play-offeissa.
 

Kapulainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
EB#12 kirjoitti:
+ Tietysti persoona, joka on Esalla aivan eri tasolla, kuin Viitaluomalla.
Toki varmasti sitäkin, mutta se ei liene järin tärkeää joukkueen menestystä haettaessa. Persoona joukkueen kesken on eri asia, mutta siitä meistä aika harvalla taitaa olla tietoa. Kyllähän Jan Caloun ja Christian Ruuttu (pelaajana) lunastivat paikkansa Blues-kannattajien sydämissä, vaikka tulivatkin naapurin leiristä, aivan kuten Ville Peltonen Jokereissa. Eli otteet kentällä ratkaisevat sen, pitävätkö fanit pelaajasta.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
lucas kirjoitti:
Kurki (huhu)

Mihin päin Kurkea nyt ollaan viemässä? Olisi outoa ulostaa mies nyt tässä vaiheessa; vasta viime kaudella värvätty ja pääsi jo (sopimuksen avustuksella) liigaakin pelaamaan. Jos peliaika on vielä ensi kaudella kortilla, niin ei hätää; mies saa pelata vielä pari kautta a-junnuissa. Eri asia on sitten, jos Kurki on itse lähdössä. Tätä vaihtoehtoa en pidä kovin varteenotettavana, sillä varmaa pelipaikkaa kunnon peliajalla hän tuskin mistään liigajoukkueesta vielä ensi kaudella saa.
 

tapio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bleg, Crisu, Pena, fööni, geeli ja Vidal Sasoon!
En nyt tiedä onko Niemisen paikka Espoon kakkosketjussa. Kyseinen pelaaja ei kuitenkaan ole ainakaan meikäläistä vakuuttanut. Toisaalta tyhmää on hankkia muualta about samantasoinen liigajyrä. Eniten näistä lähteneistä meikäläistä on harmittanut Immosen siirtyminen Saipaan (...ja tietty Lehotsen siirtyminen Jokereiden kakkosketjun laitaan tms. jossa nakuttaa 30 pistettä ja lähtee nhl:ään :)). Immonen oli kiekollisena erittäin taitava pelaaja ja hänellä oli sitä mitä Espoon junnuissa harvoin on, pelisilmää. Pelinlukutaito oli 200% parempi kuin vaikkapa Hirvosella, joka on edelleen äijänä on junnutasoinen koohottaja (jollainen Töykkälästä tulee myös).

Tietty Immonen oli hieman heikko, mutta oikein peluutettuna ja treenattuna varmasti hyvä tulevaisuuden sentteri.

Kyllä se on junnuvalmennuksen heikkous, että kiekollisen taidon kehittämiseen ei panosteta riittävästi. Jos ei ole taitoa omilla junnuilla, on pakko ostaa ne 1-2 ketjun taitopelaajat jostain muualta. Jos kädet on puuta ja peliluku, pitkääpäätyyn ja vitummoinen puolustus, niin ei niistä kavereista tule kun hyviä 3-4 ketjun jyriä.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Jos Nieminen lähtee Tapparaan ja tilalle tulee joku Mikko Laine niin ei kyllä hyvin mene Bluesin johtoportaalla. Toisaalta, onhan se mahdollista että Nieminen itse haluaa siirtyä Popedalandiaan jostain käsittämättömästä syystä.

Mutta mikäli näin käy niin onhan se tavallaan viimeinen pala siihen aukkoon joka on jäänyt espoolaiseen kiekkoiluun sitten Arto Laatikaisen. Ja Lada on syntynyt 1980 eli aika monta heikkoa vuotta mahtuu siihen väliin.

Olisikohan siitä kolme vuotta kun Bluesissa oli junnuja riesaksi asti: Myllyniemi, Pelkonen, Jalasvaara, Immonen, Töykkälä, Tukonen, Pihlström, Näätänen... Nyt näistä ei ole jäljellä kuin Töykkälä, joka minun kirjoissani on yhä edelleenkin mitättömyys ja toivoton tapaus.

En sitten tiedä onko vika Bluesin organisaatiossa vai missä mutta ihmetellä täytyy miten A-junnut tasitelevat mitaleista kausi toisena jälkeen eikä siitä näy minkäänlaisia jälkiä liigajengissä. Luulen kyllä että JJO:n analyysi on aika lähellä totuutta, juuri Espoon junnujengeissä pienikokoisten koohottajien asema tuntuu olevan poikkeuksellisen vahva. Olisiko aika vaihtaa strategiaa?
 

Nikke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sinivalkokeltainen
Blågula kirjoitti:
Olisikohan siitä kolme vuotta kun Bluesissa oli junnuja riesaksi asti: Myllyniemi, Pelkonen, Jalasvaara, Immonen, Töykkälä, Tukonen, Pihlström, Näätänen... Nyt näistä ei ole jäljellä kuin Töykkälä, joka minun kirjoissani on yhä edelleenkin mitättömyys ja toivoton tapaus.
Mutta Tukosta ja Pihlströmiä (Immonen ehkä) lukuunottamatta yksikään ei kunnolla ole edes lyönyt itseään läpi liigatasolla. Näyttää tosiaan se kuilu A:n ja liigan välillä olevan aika iso. Mutta JJO on oikeassa siinä että huolestuttavaa ettei tuon enempää ole saatu "uutta verta" liigamiehistöön. Josko nyt edes Bambi onnistuisi?
 

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Kyllä se on junnuvalmennuksen heikkous, että kiekollisen taidon kehittämiseen ei panosteta riittävästi. Jos ei ole taitoa omilla junnuilla, on pakko ostaa ne 1-2 ketjun taitopelaajat jostain muualta. Jos kädet on puuta ja peliluku, pitkääpäätyyn ja vitummoinen puolustus, niin ei niistä kavereista tule kun hyviä 3-4 ketjun jyriä.

Hyvä pointti, mutta väitän, että nämä kädet ja ymmärrys pelistä sekä muut taidot opitaan siinä 12-15 v. iässä. Siis perustaidot täytyy olla hallussa, kun pelaaja on c-b junnuissa. Jos hukataan nuo herkkyyskaudet huonoon harjoitteluun tai huonotasoisiin peleihin, niin voi unohtaa pelit korkealla tasolla !
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
UudestiSyntynyt. ReBorn.
Hyvä pointti, mutta väitän, että nämä kädet ja ymmärrys pelistä sekä muut taidot opitaan siinä 12-15 v. iässä. Siis perustaidot täytyy olla hallussa, kun pelaaja on c-b junnuissa. Jos hukataan nuo herkkyyskaudet huonoon harjoitteluun tai huonotasoisiin peleihin, niin voi unohtaa pelit korkealla tasolla !

Mistä niitä hyviä pelejä tulee kun koutsit opettaa kaikille samanlaista "lasien kautta pois omista" kiekkoa ja vitunmoista hampaat irvessä puolustamista?
Juuri tässä kriittisessä 12-15v. iässä harjoitetaan Suomessa täysin väärin:Liian vähän kiekonkäsittelyä,liikaa ympyräluistelua,liianvähän pelitilanneharjoitteita,liikaa ryppyotsaista virheiden välttämistä,liian vähän mahdollisuuksia kokeilla ja oikeasti haastaa kiekon kanssa,liikaa naama punasena huutamista,listaa voi jatkaa kuinkapitkälle jaksaa...

Suomalaisen ja esim. Tsekkiläisen tai Venäläisen junnuvalmennuksen suurin ja samalla tuhoisin ero on se,että Suomessa yksilön ja yksilötaitojen kehittäminen uhrataan lähes täysin tiiviille joukkuepelaamiselle ja ehdottomalle virheiden välttämiselle.

Ai niin.. yks juttu vielä: Ilman hyviä ja loistavia yksilöitä ei voida kasata hyvää joukkuetta koska ilman yksilöä ei ole joukkuetta lainkaan.

Miettikääpä sitä.....
 
Viimeksi muokattu:

JJO

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, San Jose Sharks, HJK
jani#31 kirjoitti:
Mistä niitä hyviä pelejä tulee kun koutsit opettaa kaikille samanlaista "lasien kautta pois omista" kiekkoa ja vitunmoista hampaat irvessä puolustamista?
Juuri tässä kriittisessä 12-15v. iässä harjoitetaan Suomessa täysin väärin:Liian vähän kiekonkäsittelyä,liikaa ympyräluistelua,liianvähän pelitilanneharjoitteita,liikaa ryppyotsaista virheiden välttämistä,liian vähän mahdollisuuksia kokeilla ja oikeasti haastaa kiekon kanssa,liikaa naama punasena huutamista,listaa voi jatkaa kuinkapitkälle jaksaa...

Suomalaisen ja esim. Tsekkiläisen tai Venäläisen junnuvalmennuksen suurin ja samalla tuhoisin ero on se,että Suomessa yksilön ja yksilötaitojen kehittäminen uhrataan lähes täysin tiiviille joukkuepelaamiselle ja ehdottomalle virheiden välttämiselle.

Ai niin.. yks juttu vielä: Ilman hyviä ja loistavia yksilöitä ei voida kasata hyvää joukkuetta koska ilman yksilöä ei ole joukkuetta lainkaan.

Miettikääpä sitä.....


Jani31 = Saukkonen?

Jos tosiaan katsotaan junnuvalmennusta kokonaisuutena ja mietitään aina maajoukkuetasolle asti, siellä ei nykykiekossa tarvita kuin muutama yksilö joukkueeseen ja paketti on kasassa kunhan loppujoukkue on täynnä nopeita, työtä pelkäämättömiä duunareita. Suomi on osoittanut tämän kerta toisena jälkeen viime vuosien suurturnauksissa (World Cup & Olympialaiset, muita huuhaaturneita ei lasketa). Ja onko Venäjän tai Tsekin tilanne sitten niin paljon ruusuisempi jos näitä maajoukkueturnauksia ajatellaan vaikka kovia yksilöitä olisi monta joukkueellista? Ei sillä, etteikö taitavia yksilöitä tulisi kehittää lisää, mutta ei sekään mikään iso prioriteetti ole. Jos ajatellaan puhtaasti Espoota, tulisi yksinkertaisesti luopua nykyisestä touhupetterilinjasta. Pieniäkin kundeja tarvitaan, mutta ei koko joukkueellista.

Ja koska junnukoutsitkin (valitettavasti) arvioidaan menestyksen kautta on heidän haettava tasapainoa ja joukkuepeliä yksilöiden kehittämisen sijaan. Paska homma. Asia erikseen on niiden oivallisten yksilöiden löytäminen. Espoossa (ja oikeastaan melkein koko Suomessa) etsitään vuodesta toiseen niitä pienikokoisia touhupettereitä ja näpertäjiä ja pohjois-amerikkalaistyylinen "upside" jätetään täysin huomiotta. Tässä ajattelumallissa painotetaan enemmän isokokoisten pelaajien kehittämistä koska ideana on että heidän tekniikkaa ja pelisilmää voi kehittää ajan kanssa (pitkän linjan "projektit"). Fysiikka on heillä paremmissa kuosissa joten parhaassa tapauksessa lopputuloksena on liuta isokokoisia, dominoivia pelaajia niin kiekollisesti kuin fyysisestikin (ja niitähän p-amerikassa piisaa). 12-kesäisinä isot kundit tuppaavat kasvuspurttien vuoksi olemaan hieman kömpelönoloisia ja Suomessa heidät valitettavan usein sivuutetaan ykkösjoukkueen karsinnoissa koska pienemmät, nopeammat ja sillä hetkellä taitavammat kundit ovat paitsi ilmiselvempiä valintoja myös koutseille helpompi tie kohti muutamaa lisävoittoa. Turha sanoa, etteikö Bluesinkin junnukoutseilla ole mono lähellä jos mitalipeleihin ei ole asiaa (ja Bluesin junnuthan ovat lähes poikkeuksetta mitalipeleissä mutta liigajengiin ei silti mahduta).
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Turisti kirjoitti:
Kyllä se on junnuvalmennuksen heikkous, että kiekollisen taidon kehittämiseen ei panosteta riittävästi. Jos ei ole taitoa omilla junnuilla, on pakko ostaa ne 1-2 ketjun taitopelaajat jostain muualta. Jos kädet on puuta ja peliluku, pitkääpäätyyn ja vitummoinen puolustus, niin ei niistä kavereista tule kun hyviä 3-4 ketjun jyriä.

Onhan tässä sekin, että Espoossa ne 1-2 ketjun miehet ostetaan oletusarvoisesti aina muualta, ja sitten loppupaikoille katsotaan mitä jää. Ja ne mitä jää, eli 3-4-ketjun "jyrien" tehtävä on laittaa sitä kiekkoa päätyyn ja pelata nollanollaa. Liiga-Blues on kelle tahansa junnulle ehkä huonoin paikka kehittyä ja lyödä läpi - näin se on viime vuodet ollut, eikä se tule muuksi näköjään muuttumaan. Ei ihme että lupaavatkin junnut lähtevät muualle, jossa on edes pieniä toiveita urakehityksestä. Lähtevät liigasta tai jo heti C-junnuina, kun näkevät ettei tulevaisuutta organisaatiossa ole kuitenkaan. Yhtä lailla harvassa ovat ne "omat pojat" ja "konkarit", jotka taasen hakevat Bluesista uutta nostetta uralleen.
 

Bandana

Jäsen
Cosmo kirjoitti:
Onhan tässä ... uutta nostetta uralleen.

Totta. Kaikista hyvistä lähtökohdista huolimatta espoolainen juniorimylly tuottaa vain Timo Hirvonen -tyyppisiä pelaajia, joille ei enää ole mitään käyttöä. Ei yhtikäs mitään, sanotaan Ässistäkin sitten mitä tahansa. Tämä on ihan Espoon oma ongelma eikä mikään suomalaisen jääkiekon ongelma. Muilla joukkueilla on omia kasvatteja ratkaisemassa playoffs-pelejä ykköskakkosketjuissa.

Espoolainen juniorimylly tuottaa näitä koohottavia piuhoja ja Bluesilla on reservissä sitten pari tällaista erilaista piuhaa, Mikko Lehtonen ja Tomas Sinisalo. Taitavia kuin mitä mutta joukkuepelaaminen ja fyysisyys huonompaa kuin jollain.. hyvin paskalla ja löysällä joukkuepelaajalla. Ei niilläkään tee mitään. Heittävät pari soolomaalia KalPaa vastaan ja heidän kautensa hyvät puolet ovat siinä.

Missä on kultainen keskitie? Missä ovat ne espoolaiset omat pojat jotka pystyvät ratkaisemaan playoffs-pelejä? Dallasissako?

Ei tosiaankaan ole sattumaa, että Bluesilla ei ollut viime kaudellakaan ykköskakkosketjuissa yhtään omaa kasvattia tai täällä uraansa luonutta pelaajaa. Kohn oli niistä eniten espoolainen ja sekin näki Espoon ensimmäistä kertaa 26-vuotiaana.

Tämä ei todellakaan voi jatkua näin, mutta mistäs löydät lääkkeet kun A-junioreissa ei ole yhtään sellaista pelaajaa joka voisi luoda hyvän ja pitkän liigauran Bluesin ykköskakkosketjuissa?

Sitten Blues taas täyttyy näistä Janne Sevoista ja Miika Elomoista, jotka ei oo mitään muuta tehnyt kuin persettä nuollut ja rahat vienyt.

Olen pirun kateellinen HIFK:lle. Siellä Hirschovits, Häppölä, Järvinen ja muut löivät vihdoin läpi ja tekivät itsestään hyviä luottopelaajia. Eikös Espoossakin koitettu samaa junioritemppua silloin joskus viime vuosituhannen puolella kun nostettiin suurella kourallisella joitain pieninkeroisia, kaukokareja ja teemusiréneitä, joista kukaan ei ole enää liigakaukaloa vuosiin nähnytkään?

Espoossa lähestytään noidankehää. Ensi kaudellakaan ei ole taaskaan yhtään espoolaiskasvattia ykkös- tai kakkosketjussa. Milloin tähän saadaan muutos? Ja ennenkaikkea miten?
 

Cosmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
JB & KG
Bandana kirjoitti:
Olen pirun kateellinen HIFK:lle. Siellä Hirschovits, Häppölä, Järvinen ja muut löivät vihdoin läpi ja tekivät itsestään hyviä luottopelaajia. Eikös Espoossakin koitettu samaa junioritemppua silloin joskus viime vuosituhannen puolella kun nostettiin suurella kourallisella joitain pieninkeroisia, kaukokareja ja teemusiréneitä, joista kukaan ei ole enää liigakaukaloa vuosiin nähnytkään?

Itsekin näitä IFK:n tusinajunnuja joskus tusinajunnuiksi haukkuneena, en voi muuta kuin seisoa korjattuna. Tosin sieltäkin muutama ulostautunut tusinajunnu käy nyt kannustimensa palkankorotuksellensa hakemassa jostain muualta, eli toisaalta samaa menoa kuin Bluesissa. Vaikkeivat IFK:hon enää palaakaan. No Holma nyt ei kuulu meno- eikä paluumuuttajiin, eikä oikein mihinkään.

Bandana kirjoitti:
Tämä ei todellakaan voi jatkua näin, mutta mistäs löydät lääkkeet kun A-junioreissa ei ole yhtään sellaista pelaajaa joka voisi luoda hyvän ja pitkän liigauran Bluesin ykköskakkosketjuissa?

Ei ole ei, kun kaikki lupaavimmat sällit vaihtavat naapuriseuroihin heti Pohjola-leirin jälkeen. Tämä johtuu tietysti Suomen juniorikiekon tilasta ja junnujen valmennuksesta ja sinisistä penkeistä ja paidoista. Tai sitten Bluesin kirouksesta, johon liittyy se perseen nuoleminen ja rahojen vienti - läpi koko organisaation. Kuka tietää. Pavel.
 

Rattlehead

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gundit
Mikäli kaikki menee putkeen niin saatte ihailla yhden "oman pojan" työskentelyä NHL:ssä. Röglen sivuilta löytyy sellainen tieto, että Jere Myllyniemi olisi tehnyt tryoutin Flyersin kanssa. Tuli itselleni ainakin ihan puskista. Löytyykö potentiaalia ylös asti? Ei Myllyniemi ainakaan itselleni kovin huonona jäänyt mieleen.
 

Tommy

Jäsen
Suosikkijoukkue
#17
Rattlehead kirjoitti:
Mikäli kaikki menee putkeen niin saatte ihailla yhden "oman pojan" työskentelyä NHL:ssä. Röglen sivuilta löytyy sellainen tieto, että Jere Myllyniemi olisi tehnyt tryoutin Flyersin kanssa. Tuli itselleni ainakin ihan puskista. Löytyykö potentiaalia ylös asti? Ei Myllyniemi ainakaan itselleni kovin huonona jäänyt mieleen.

Onnea ja menestystä Mypalle vaan Pohjois-Amerikkaan, pitää muistaa että Jere on vielä nuori ja kehittyvä veska. Ilmeisessti Ron Hextallin oppeihin menee sinne.

Blueshan yritti saada Myllyniemeä itselleen tulevalle kaudelle, mutta hyvä ratkaisu Jeren suunnalta ehdottomasti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös