Mainos

Omat pojat 2007-2008

  • 19 839
  • 174

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Siffa oletko seurannut miten Tuomas on pärjännyt kun on saanut paljon peliaikaa Titaaneissa.
Kysyisinkin Siffa sinulta onko peliaikaa siunaantunut sittenkin liian paljon ??

Olen seurannut ja sinähän sen vielä tilastoilla todistat, että Tuomas on saanut Titaaneissa peliaikaa paljon. Kysymykseesi vastaan, että mitä enemmän pelaaja saa peliaikaa niin sitä enemmän kehittyy. Eli Tuomas ei ole saanut oman kehittymisensa kannalta missään nimessä liikaa peliaikaa Titaaneissa. Sillä ei ole pelaajan kehittymisen kannalta merkitystä, miten joukkue menestyy. Otan esimerkiksi sinulle viime kauden FoPS:n ja V-M Savinaisen. Huonossa joukkueessa voi kehittyä nopeasti SM-liigapelaajaksi, jos peliaikaa vaan tulee riittävästi. Hyvässä joukkueessa ei kehity, jos peliaikaa ei tule kehittymisen kannalta riittävästi.
Kysyisinkin Koupa sinulta, että oletko näistä asioista yksilön kehittymisen kannalta kanssani samaa mieltä?

KooKoollahan menee hyvin. Sen vuoksi voidaankin käydä keskustelua omien poikien roolista joukkueessa avoimin kortein.
 

Fordél

Jäsen
Tottakai peliaika on tärkeintä nuoren pelaajan kannalta. Mutta tämän jälkeen tulevat heti liuta muita tärkeitä asioita kuten valmennus, pelikaverit, motivaatio, olosuhteet jne. Näissä asioissa KooKoo varmasti pesee Titaanit selvästi. Kolek on varmasti pätevämpi valmentaja tällä hetkellä kuin Helle oli, voittavassa joukkueessa on aina paljon motivoivampaa pelata jne. Vielä kun tähän lisätään se, että Lustbergin ja Gärdströmin peliajoissa ei ole varmasti ihan mieletöntä eroa niin kyllä Lussella on mielestäni vähintään yhtä hyvät olosuhteet kehittyä täällä kuin, että olisi mennyt vaikka Titaaneihin. Eri asia oli silloin, jos Lusse ei olisi saanut täällä sitä tärkeintä tarpeeksi eli peliaikaa.

Veikkaanpa, että jos tahti on tämän koko kauden niin Lustberg on kauden päätyttyä pelaajamarkkinoilla houkuttelevampi nimi kuin Gärdström. Niin peliesityksien kuin tilastojenkin perusteella.
 

Koupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo
Kysymykseesi vastaan, että mitä enemmän pelaaja saa peliaikaa niin sitä enemmän kehittyy. Eli Tuomas ei ole saanut oman kehittymisensa kannalta missään nimessä liikaa peliaikaa Titaaneissa. Sillä ei ole pelaajan kehittymisen kannalta merkitystä, miten joukkue menestyy. Otan esimerkiksi sinulle viime kauden FoPS:n ja V-M Savinaisen. Huonossa joukkueessa voi kehittyä nopeasti SM-liigapelaajaksi, jos peliaikaa vaan tulee riittävästi. Hyvässä joukkueessa ei kehity, jos peliaikaa ei tule kehittymisen kannalta riittävästi.
Kysyisinkin Koupa sinulta, että oletko näistä asioista yksilön kehittymisen kannalta kanssani samaa mieltä?

KooKoollahan menee hyvin. Sen vuoksi voidaankin käydä keskustelua omien poikien roolista joukkueessa avoimin kortein.

Tottakai peliaika kehittää pelaajaa varsinkin jos saa paljon peliaikaa myös yli- ja alivoimassa ja onnistumisia tulee. Tärkeä merkitys on myöskin sillä, että sarjataso omiin kykyihinsä nähden on oikea. V-M Savinaisen henkilökohtainen taitotaso on ollut sen verran riittävä sarjatasoon nähden että hänelle on voitu antaa tarpeeksi peliaikaa ja vastuuta FoPS:ssa ja tätä kautta hän on mennyt pykälän eteenpäin kehittymisessään. Karri Kivellä on ollut realistinen näkemys joukkueensa pelaajien taitotasosta kun hän on peliaikaa ja vastuuta jakanut.

Kun lapsi juuri oppii lukemaan on lapsen motivaation ja kehittymisen kannalta tärkeää, että isä ostaa lapselle hänen lukutaitoonsa nähden oikeanlaista luettavaa: helposti ymmärrettävää ja luettavaa tekstiä ( mukavilla kuvilla höystettynä ).

Toisaalta isä voisi tehdä toisinkin eli ostaa esim. kirjan joka olisi venäjän kielellä kirjoitettu ja käsittelisi ydinfysiikkaa.

Näissä kahdessa esimerkkitapauksissa isällä pitää olla lukemista valitessaan realistinen käsitys lapsensa kehittymismahdollisuuksista jotta lapsen lukutaito kehittyy ja motivaatio lukemiseen säilyy. Siffa kumman sinä isänä olisit valinnut???

Kirjoitit, että Kookoollahan menee hyvin ja sen vuoksi voidaan keskustella......

Minä kirjoitan, että Titaaneilla ei mene hyvin.

Siffa arvaappa kumman pelikirjan Isä- Kolek on valinnut "lapsilleen " ja entäs minkä valinnan arvelisit Isä-Helteen tehneen.


Entäs jos Isä-Kolek olisi viime vuonna valinnut pelikirjakseen sen toisen niin tarkoittaisiko se nyt sitä, että Kookoollakaan ei nyt menisi hyvin ja näin ollen emme voisi keskustella omien poikien roolista joukkueessa avoimin kortein.


P.S.

Aion ostaa itselleni seuraavaksi kirjan joka käsittelee lukemisen ymmärtämistä.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Yritän Koupa vastata lyhyesti filosofisiin kysymyksiisi. Isä-Aravirta mainitsi Mestis-ottelun kommentaattorina tänä syksynä, että Tuomas Gärdström oli pari vuotta sitten puntarissa viimeisen puolustajan paikasta nuorten MM-kisoihin. Tuomas jäi ulos, mutta Isä-Aravirta pitää häntä lupaavana pelaajana. Tiedätkö Koupa, kuka on tämä Isä-Aravirta?
Isä-Kolek ei arvostanut Tuomaksen pelaamista, joten Tuomas on nyt suurella peliajalla Titaaneissa. Siellä Isä-Helle antoi Gärdille runsaasti peliaikaa. Tänään Isä-Rauhanen on istuttanut Tuomaksen hienosti kakkoskentän puolustajapariin.
Kun kirjoitit Isistä, niin tilanne on siis 3-1. Sinulle ja Fordellille tiedoksi, että joukkuehengillä ja joukkueiden menestyksillä ei ole mitään tekemistä pelaajan kehittymisen kannalta. Valmentajalla on suuri merkitys siinä, että mihin rooliin hän pelaajan pistää. Toki harjoitusten laatu on myöskin olennaisen tärkeä, mutta se ei koskaan korvaa peliajan suurta merkitystä pelaajan kehittymiselle ja motivaatiolle.
Kiitos Koupa, kun ilmaannuit tänne takaisin. Kanssasi on mukava vääntää. Palaan lapsen kehittymiseen mielelläni. Sitä pidän jopa expertiisinä itselläni.
 

Hescu

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Leijonat
Siermanin näkisi ainakin tulevaisuudessa mieluusti isommassakin roolissa. Toisaalta Sierman pelaa ensimmäistä kauttaan tällä tasolla, ja aika hienosti hän on saanut peliaikaa. Voi olla tyytyväinen otteisiinsa: rauhallista ja perusvarmaa peliä, mikä on aika epätyypillistä nuorelta juniorilta, joka ottaa ensi askeliaan miesten sarjoissa.

Ylivoimapeliä on vähän turha arvostella, kun se toimii hyvin, mutta mieluusti näkisin Tarkiaista ja Lustbergia enemmän ylivoimalla viivassa, koska molemmilla on hyvä veto. Ei se homma varmasti heti lähtisi toimimaan, mutta uskon, että ajan myötä tulosta alkaisi tulemaan. Tässäkin tapauksessa kyse on pitkälti itseluottamuksesta: kun onnistumisia tulisi, ne ruokkisivat uskoa omiin kykyihin.

Hyökkääjistä Lampinen tarvitsee selvästi peliä tekevää sentteriä vierelleen. Alkukaudesta ketjun sentterinä pelasi Koskelainen, jonka avut ovat muualla kuin pelin tekemisessä. Tämä heijastui Lampisen ja Saarelankin peliin. Nyt kun Lampinen on päässyt pelaamaan Savinaisen kanssa, niin tulosta on alkanut syntyä, mikä on erittäin hieno juttu. Lampinen taitaa maalinteon, se on nähty jo monella kaudella. Kun jyvä ja itseluottamus pikku hiljaa taas löytyvät, on Lampisesta KooKoolle vielä paljon iloa.

Niin kuin Fordél totesi, Korhosen tyylisen pelaajan paikka ei ole neloskentässä. Tilanne on kieltämättä aika hankala hänen osaltaan. Salamat -pelissä hän väläytteli taitojaan, ja on kyllä näppärä kiekonkäsittelijä ja harhauttelija. Se viimeinen silaushan hänen pelistään puuttuu, ja se ehkä tulisi isommassa roolissa ja ylemmässä kentässä, mutta tuskin KooKoossa tällaista tilannetta tulee tarjolle. Harmillista, sillä taitokiekkoilijoita ei suomalainen juniorimylly kyllä liikaa ulos sylje. Peltola on itse asiassa aika samantyylinen pelaaja kuin Korhonen, nopea, kevytrakenteinen, vikkelä ja taitava käsistään. Peltola on kuitenkin päässyt paremmin hyödyntämään avujaan, johtuuko se sitten roolista vai muusta, sitä en osaa sanoa. Peltola on kuitenkin ollut aika positiivinen ilmestys. Hänessä on potentiaalia kehittyä erittäin vaaralliseksi pelaajaksi, ja sopivasti näyttää löytyvän röyhkeyttäkin maalintekotilanteissa.

Lopuksi: allekirjoitan kyllä sikäli siffan näkemyksiä, että esimerkiksi Partasen peliaika tuntuu olevan aika vakio otteista riippumatta. Tämä on ikävää KooKoon omien juniorien kannalta.
 

Koupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo
Tuomas jäi ulos, mutta Isä-Aravirta pitää häntä lupaavana pelaajana. Tiedätkö Koupa, kuka on tämä Isä-Aravirta?
Isä-Kolek ei arvostanut Tuomaksen pelaamista, joten Tuomas on nyt suurella peliajalla Titaaneissa. Siellä Isä-Helle antoi Gärdille runsaasti peliaikaa. Tänään Isä-Rauhanen on istuttanut Tuomaksen hienosti kakkoskentän puolustajapariin.

Isä-Aravirta on jollain lailla tuttu nimi. Pari vuotta sitten U 20- Joukkueen kanssa Kouvolassa pelaamassa Kookoota vastaan. Isä-Aravirta kehui silloin Kookoon maalivahtia todelliseksi huippuveskariksi ja oli erittäin yllättynyt kun ei ollut aiemmin edes kuullut Palmu nimisestä kaverista mitään. Silloin hänelle ei esitetty kysymystä millainen mies tämä Palmu on vaan Isä-Aravirta kertoi sen omasta tahdostaan itse. Tuomaksen osalta taasen selostaja Ritari kysyi, että minkälainen pelimies tämä Gärdström on. Vastauksen kirjoitit jo mutta totuuden nimissä on sanottava, että Isä-Aravirta on kannustava ja kohtelias mies.

Isä-Kolek ei arvostanut mutta on edelleen Kookoon valmentaja kun sen sijaan Isä-Helteellä on nykyään enemmän aikaa tutustua lasten kasvatusoppiin. Tiedätkö muuten miksi Isä-Helle antoi Gärdille paljon peliaikaa, mietippä sitä?

Minkälainenhan joukkuehenki teillä mahtaisi olla omassa ketjussanne (Ukkometso- Doc-Siffa ). Olisiko ketjunne tuloksella mitään merkitystä, syöttelisittekö te ollenkaan toisillenne vai pyrkisittekö te vaan ja ainoastaan oman edun tavoittelemiseen sen sijaan, että joukkueena voisitte olla muutakin kuin lupaavia aloittelijoita.

P.S.

Toivon sydämestäni, että Gärdi kehittyisi pelaajana ja, että hyvä peli-ura olisi vielä edessäpäin olkoot sarjataso ja rooli sitten mikä tahansa.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Sinulle ja Fordellille tiedoksi, että joukkuehengillä ja joukkueiden menestyksillä ei ole mitään tekemistä pelaajan kehittymisen kannalta. Valmentajalla on suuri merkitys siinä, että mihin rooliin hän pelaajan pistää. Toki harjoitusten laatu on myöskin olennaisen tärkeä, mutta se ei koskaan korvaa peliajan suurta merkitystä pelaajan kehittymiselle ja motivaatiolle.

Kyllä itse uskon, että motivaatio näyttelee kehittymisessä todella tärkeää roolia. Huono joukkuehenki ja joukkueen surkea menestys eivät varmasti ainakaan paranna motivaatiota ja näin pelaajan henkilökohtaiselle kehityksellekään ei varmasti ole parhaat olosuhteet. Voittamisesta, niin yksilötasolla kuin joukkueen tasolla tässä lajissa on kuitenkin kyse eikä Titaaneissa tähän ole juurikaan mahdollisuuksia. Kokonaisuus se on joka ratkaisee, sillä jos peliaika ja valmennus olisivat ainoat tekijät kehittymisen kannalta niin Hapsunkin pitäisi olla jo NHL:ssä.
 

ukkometso

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minkälainenhan joukkuehenki teillä mahtaisi olla omassa ketjussanne (Ukkometso- Doc-Siffa ). Olisiko ketjunne tuloksella mitään merkitystä, syöttelisittekö te ollenkaan toisillenne vai pyrkisittekö te vaan ja ainoastaan oman edun tavoittelemiseen sen sijaan, että joukkueena voisitte olla muutakin kuin lupaavia aloittelijoita.
.

Syöttelystä en tiedä, saattaa mennä pikemminkin juottelun ja syömisen tietämille. Aloittelijoita meistä ei saa varmaan tekemälläkään....

Ehkä nyt asiasta kuitenkin. Taitaa olla, että Tumella on kuitenkin upea tulevaisuus takanaan. Johtuuko harjoittelulaiskuudesta, lahjoista, päättämättömyydestä vai mistä. Kuitenkin se, että Tume putosi viimeisenä pakkina aikoinaan U20 -kisoista, laittoi alulle uran laskun. Valitettavasti. Ja se, että jokainen KooKooseen ulkopuolelta tullut pakki vei aina sen nousupaikan kahteen ekaan kenttään. Sama tosin on käynyt muillekin "omille". Saa nähdä miten nyt käy kun Karhulassa on valmentaja vaihtunut.
 

VTVH

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Valmentajalla on suuri merkitys siinä, että mihin rooliin hän pelaajan pistää. Toki harjoitusten laatu on myöskin olennaisen tärkeä, mutta se ei koskaan korvaa peliajan suurta merkitystä pelaajan kehittymiselle ja motivaatiolle.

Miten tärkeänä näet siffa valmentajan käyttämän pelikirjan/pelitaktiikan yksittäisen pelaajan kehittymisen kannalta? Nyt kun moderni lyhytsyöttöpeli on tulossa kovaa vauhtia alemmillekin sarjatasoille niin olisiko sittenkin hyödyllisempää pelata vähän pienemmässä roolissa osaavan valmennuksen alla vai pelata isoilla minuuteilla valmennuksesta riippumatta?


Itselläni ei ole omien peluutuksesta paljoakaan huonoa sanottavaa. Lampisen olisin nostanut yhtä-kahta peliä ennemmin suurempaan rooliin, mutta muuten hyökkäyspään peluuttaminen on ollut ihan perusteltua. Kovasti täällä kirjoittajat ovat sitä mieltä että Lampinen olisi nimenomaan maalintekijä. Mistä tällainen käsitys? Mielestäni Lampinen on todella monipuolinen pelaaja ja tähän asti parhaalla mestiskaudellaankin Lampinen kunnostautui nimenomaan syöttelijänä. Päin vastoin itsestäni tuntuu että se maalinteko olisi Lampiselle se kaikista vaikein osuus koko pelissä. Tilanteita tulee, mutta osumia ei niinkään.

Puolustuksen peluutuksesta ymmärrän hyvin jos jotkut kannattajat katsovat että omien varpaille on tallottu. Partanen on tällä hetkellä se täysin ylimääräinen kaveri (pelisuorituksista riippumatta) joka olisi voitu jättää hankkimatta. Kausi on kuitenkin pitkä ja uskon että kaikki omatkin saavat mahdollisuuden näyttää todelliset kykynsä.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Taitaa olla, että Tumella on kuitenkin upea tulevaisuus takanaan. Johtuuko harjoittelulaiskuudesta, lahjoista, päättämättömyydestä vai mistä. Kuitenkin se, että Tume putosi viimeisenä pakkina aikoinaan U20 -kisoista, laittoi alulle uran laskun. Valitettavasti. Ja se, että jokainen KooKooseen ulkopuolelta tullut pakki vei aina sen nousupaikan kahteen ekaan kenttään. Sama tosin on käynyt muillekin "omille". Saa nähdä miten nyt käy kun Karhulassa on valmentaja vaihtunut.

Tumehan on vasta nousemassa miesten otteluihin mukaan. Hän on Partasen, Lustbergin, Lampisen, Koskelaisen, Savinaisen, Eskelisen, Vilkmanin, Huillan ja Arolan kanssa samaa 1986 ikäluokkaa. Tulevaisuus on näillä pelaajilla, arvon ukkometso, edessä ei takana. Nimittäin, hiljaa hyvä tulee useimpien kohdalla. Jotta ko. pelaajat ovat 25-vuotiaina nousemassa kiekkoilijoina parhaimmilleen, on tulevat vuodet hyvä olla joukkueessa, missä saa paljon peliaikaa. Joukkueiden menestys ja henki ovat silloin sivuasiassa, kun pelaajia kehitetään (tämä edelleen Fordellille).

Kolme viimeisintä lausettasi ovat jäätävän oikein kirjoitettu asian suhteen. Pieniin kielioppivirheisiin ei silloin ole aihetta puuttua. Missä on doc ja hänen katsauksensa omiin poikiin sekä KooKoon tämän hetken taloustilanteeseen???

PS. Karhulassa valmentaja vaihtui. Tume ja Hapsu olivat hienosti 2. ja 3. pakkiparissa. Kokemusta tuli taas lisää. Seurataan jatkossa, mitä tapahtuu heidän suhteensa.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Miten tärkeänä näet siffa valmentajan käyttämän pelikirjan/pelitaktiikan yksittäisen pelaajan kehittymisen kannalta? Nyt kun moderni lyhytsyöttöpeli on tulossa kovaa vauhtia alemmillekin sarjatasoille niin olisiko sittenkin hyödyllisempää pelata vähän pienemmässä roolissa osaavan valmennuksen alla vai pelata isoilla minuuteilla valmennuksesta riippumatta?

Asiallinen kysymys, johon yritän vastata. Ihan alkuun, kun juniori on vielä B/A-ikäinen riittää, kun pääsee haistelemaan ykkösjoukkueen ilmapiiriä harjoituksissa ja jopa kokoonpanossa. Viimeisenä A-juniorivuotena ja siitä eteenpäin kehittymisen kannalta on tärkeintä suuri peliaika. Laadukkaat harjoitukset ovat toki aina oleellinen asia pienistä junioreista lähtien.

Jukka Jalosen HPK:hon hankittiin määrätyntyyppisiä pelaajia, jotka olivat saaneet riittävästi peliaikaa aikaisemmissa joukkueissaan. Modernista hyökkäyspelistä heille ei tarvinnut olla mitään hajua. Jalosen HPK ei pärjännyt edes KooKoolle harjoituspeleissä, koska modernia hyökkäyspeliä vasta harjoiteltiin. Jukka Jalonen jatkoi harjoitus harjoitukselta niin hyökkäys- kuin puolustuskuvioiden hiomista koko kauden ja tulos tiedetään.

KooKoossa ei tarvitse oppia modernia hyökkäyspeliä. Kolek on Mestiksen harvoja todella ammattivalmentajia. Riittää, kun KooKoossa nuori pelaaja on Kolekin hyvissä harjoituksissa mukana ja saa lisäksi riittävästi peliaikaa. KooKoossa on kehitetty tällä kaudella erityisen hyvin nuorista pelaajista Lajusta, Partasta, Eskelistä, Vilkmania ja Peltolaa. Lampinen on pääsemässä pelivastuussa edellisten kanssa vihdoinkin samalle tasolle. Sierman voi olla erityisen tyytyväinen nousuunsa ykkösjoukkueeseen ja lähes samoin näkisin Arolan tilanteen.
Lustbergin, Koskelaisen ja Korhosen peliajat eivät ole riittävät kehittymisen kannalta. Tarkiainen on yllättäen juuttunut kolmen pelaavan pakkiparin ulkopuolella. Itse odotin Tarkiaiselta lopullista läpimurtoa, mutta ylivoimakentällisen pakiksi nousu on Mikolla nyt lujassa.

Pitkän alustuksen tuloksena ilmoitan oman kantani, että tärkeintä kehittymisen kannalta on päästä pelaamaan paljon tasa- ja erikoiskentällisin. Esimerkkeinä otan Ville Lajusen KooKoossa ja Tuomas Gärdströmin Titaaneissa.
 
Viimeksi muokattu:

Liba Leijona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikä kehittää?

Täytyy vain ihmetellä eräiden kirjoittajien mollausta omia kasvatteja kohtaan kaudesta toiseen. Kuka seuraavaksi Haapalainen, Gärdström...? Eikö pojat ole syöttäneet kiekkokoulun peleissä näille entisille kiekkoilijoille ja nykyisille niin loistaville jääkiekkoanalyytikoille.
Siffa on oikeassa siinä, että vain pelit kehittävät. Eilisessä Titaanit- pelissä paikalla olleet katsojat kertoivat, että molemmat KooKootaustaiset pelaajat uurastivat kiitettävästi. Jernberg toki teki kolme maalia,mutta ketkä hoitivat alivoimaa hänen istuessaan jäähyllä? Pöytäkirjan mukaan vastuuta annettiin. Riippumatta siitä kuka oli tai on valmentajana molemmat pelaajat ovat saaneet jääaikaa. Se kehittää jos mikä!
Kookoo:n omien poikien projektin voi unohtaa.Nykyisessä joukkueessa vain Sierman on niitä harvoja tulevaisuuden joukkueen oman kylän kasvatteja. Lampinen,Korhonen,Koskelainen, Lustberg ja Tarkiainen ovat kaikki näillä peliajoilla menneen talven ikuisia lupauksia. Peliaikaa tulee ainakin pakeille vain jämävaihtoja. Sekö kehittää?
Kymenlaakson juniorijoukkueiden valmennuksen taso, puhumattakaan pelaajien tasosta ei riitä tulevina vuosina edes Suomi-sarjaan. Katsokaapa A:n tai edustuksen pelaajalistaa. Kouvolan seudun pelaajia on vähän. Valmentajan ratkaisut ovat avainasemassa. Tällä hetkellä näyttää siltä, että oma pelaaja mustikka ja muun seuran kasvatti mansikka. Näin ainakin edustuksen ja A:n valmentajille.
 

Fordél

Jäsen
Jos asiat olisivat niin yksinkertaisia nuorten pelaajien kohdalla kuin siffa asiat näkee niin Suomen junnujen jalostaminen olisi todella helppoa. Sen kun annamme heille peliaikaa. Ihme vaan, että moni pelaaja on kuitenkin joutunut kulkemaan polkunsa vaikeimman kautta eikä läheskään aina nouse omalle tasolleen. Vaikka tapaus Niinimäki; peliaikaa on tullut, taidot ovat varmasti Suomen huippua, mutta kun ei niin ei.

Ja vaikka junnujen jalostaminen pitää olla yksi seuran tärkeimmistä tehtävistä niin kannattaako sen myötä vaarantaa edustusjoukkueen menestystä? Gärdström ja Haapalainen ovat pelanneet isossa roolissa Titaaneissa, mutta mikä on lopputulos? Toki on kohtuutonta laittaa koko Titaanipuolustuksen heikkoutta tuon kaksikon piikkiin, mutta kyllä heidän pitää vastuunsa kantaa. Sama hommahan olisi KooKoossa, jossa täällä pelaisi suurella vastuulla muualta tulleita junnuja, mutta homma ei toimisi. Kyllä siffa ja kumppanit silloinkin älähtäisi.

Ei heille, tai ainakaan molemmille, olisi ollut menestystä hakevassa menstisjoukkueessa tarjolla noin isoa roolia. Gärdström sai KooKoossa kyllä näytönpaikkansa ja peliaikansa. Harmi vaan, että viime kaudellakin hän oli koko puolustuksen heikoimpia lenkkejä eikä kehittymistä näytä juurikaan tapahtua vaikka peliaikaa siunaantuisi kuinka. Olisiko sitten Suomi-sarja oikea taso Tumelle?

KooKoon junnutuotanto on hyvällä mallilla. Jotta siitä kuitenkin saataisiin kaikki irti, pitäisi toiminnan olla paljon suunnitelmallisempaa. Omat pojat hanke ei sitä todellakaan ollut. KooKoonkin kannattaisi kehittää varmasti joku selvä suunnitelma miten junnuja ajetaan sisään joukkueeseen. Olisiko se sitten joku Akatemia-ohjelma vai mikä, mutta selkeä suunnitelma ja toimintamalli pitäisi olla. Suurin ongelma on juuri tuo hyppäys A:n tähdestä miestenpeleihin. Sitä varten pitäisi olla varmasti näille lahjakkaimmille junnuille olla vaikka jotain lisäharjoituksia edustuksen valmentajan kanssa, pelejä edustuksessa / Suomi-sarjan joukkueessa yms. Ideaalitilanne olisi kun HC KSNK nousisi Suomi-sarjaan ja LiTi jatkaisi II-divisioonassa. Tällöin kaikille pelaajille pystyttäisiin luomaan oma polku uralleen ja samalla koko Pohjois-Kymenlaaksolainen junnutoiminta hyötyisi.
 

Fordél

Jäsen
Täytyy vain ihmetellä eräiden kirjoittajien mollausta omia kasvatteja kohtaan kaudesta toiseen. Kuka seuraavaksi Haapalainen, Gärdström...? Eikö pojat ole syöttäneet kiekkokoulun peleissä näille entisille kiekkoilijoille ja nykyisille niin loistaville jääkiekkoanalyytikoille.

Suurin mollaus tapahtuu mielestäni siinä, kun eräät kirjoittajat eivät luota omiin junnuihin ja heidän taistelutahtoon vaan haluavat heille jotain vakipaikkaa kokoonpanosta. Kyllä ne Lusset ja kumppanit sieltä taistelevat paikkansa kokoonpanoon jos ovat sen ansainneet. He itse luottavat omaan osaamiseensa ja itseasiassa ainoat, jotka eivät luota, ovat nämä erikoiskohtelun vaatijat ja asiasta marisijat.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Pitäköön isä-Aravirta Gärdiä kuinka lahjakkaana vain, niin se ei paljoa auta. Aika moni vielä nuorten maajuokkueen porteilla pyörivistä pelaajista ei päädy ammattilaisiksi tai edes oikein mihinkään sarjaan vrt. Jyri Paavola. Sanoihin Aravirta Tinkeä mestiksen Raipeksi, mutta eipä hän silti jatkanut 43 vuotiaaksi asti?

Kehityksen siis pitäisi jatkua tai muuten on aivan turha raahata kokoonpanossa vuosia mukana. Tästä hyvänä esimerkkinä T.Liukkonen ja Anttila, juuri mitään kehitystä ei näkynyt, vaikka äijät olivat 100+ Mestis-peliä mukana. Niin ihmisen muisti saattaa olla lyhyt, mutta kyllä niitä näyttöpaikkoja oli. Harmi etteivät onnistuneet, mutta näitä ei voi jäädä surkuttelemaan.

Ne joilla löytyy kyky nousta sille tasolle, että ura menee eteenpäin sen tekevät. KooKoossa annetaan sentään "omille pojille" aika paljon parempia mahdollisuuksi kuin monissa muissa seuroissa. Tässä nyt vaan täytyy myös myöntää se fakta, että Kouvolasta nousee todella harvoin pelaajia Suomen eliittiin.
 

Vinka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kookoo, HIFK
Ja vaikka junnujen jalostaminen pitää olla yksi seuran tärkeimmistä tehtävistä niin kannattaako sen myötä vaarantaa edustusjoukkueen menestystä? Gärdström ja Haapalainen ovat pelanneet isossa roolissa Titaaneissa, mutta mikä on lopputulos? Toki on kohtuutonta laittaa koko Titaanipuolustuksen heikkoutta tuon kaksikon piikkiin, mutta kyllä heidän pitää vastuunsa kantaa.

Nyt menee hieman OT:ksi, mutta pitää silti tarttua tähän. Kotkasta tulleiden viesien mukaan nimenomaan Gärdström ja Haapalainen ovat vastuunsa kantaneet ja tilastot eivät kerro kaikkea tämän kaksikon otteista. Esimerkiksi eilisessä pelissä Gärdström urakoi hurjat minuutit ollen mm. alivoimalla yksi joukkueen kantavista voimista.

Vähän tuntuu siltä että tämäkin sinällään asiallinen ketju on muuttunut pikkuhiljaa p**anjauhamiseksi ja entisten kookoon pelaajien haukkumiseksi. Turhan jankuttamisen sijaan voisi miettiä miten oikeasti saataisiin turvattua se, että edustusjoukkueessa pelaisi tulevinakin vuosina "omia poikia". Huolestuttavalta näyttää ainakin tällä hetkellä jatkuvuus sen asian suhteen.
 

Fordél

Jäsen
Nyt menee hieman OT:ksi, mutta pitää silti tarttua tähän. Kotkasta tulleiden viesien mukaan nimenomaan Gärdström ja Haapalainen ovat vastuunsa kantaneet ja tilastot eivät kerro kaikkea tämän kaksikon otteista. Esimerkiksi eilisessä pelissä Gärdström urakoi hurjat minuutit ollen mm. alivoimalla yksi joukkueen kantavista voimista.

Vähän tuntuu siltä että tämäkin sinällään asiallinen ketju on muuttunut pikkuhiljaa p**anjauhamiseksi ja entisten kookoon pelaajien haukkumiseksi. Turhan jankuttamisen sijaan voisi miettiä miten oikeasti saataisiin turvattua se, että edustusjoukkueessa pelaisi tulevinakin vuosina "omia poikia". Huolestuttavalta näyttää ainakin tällä hetkellä jatkuvuus sen asian suhteen.

Hieno homma, että urakoi ja oli yksi joukkueen kantavista voimista. Osaatko vielä sanoa, että onko Gärdi mennyt urallaan Titaaneissa eteenpäin ja olisiko hänestä vaikka seuraavalla kaudella kovemman joukkueen kuuden pelaavan pakin joukkoon? Onko hän saanut Titaaneissa tarvitsemaansa kovuutta otteisiin? Viimeisellä KooKookaudellaan Gärdi oli aivan liian pehmeä eikä saanut vastustajan hyökkääjistä mitään otetta.

Ja jos tämä keskustelu on mielestäsi pelaajien haukkumista niin suosittelisin vierailua muissa Jatkoajan keskusteluissa, jossa loka lentää oikein urakalla.
 

KooPee

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Kotkasta tulleiden viesien mukaan nimenomaan Gärdström ja Haapalainen ovat vastuunsa kantaneet ja tilastot eivät kerro kaikkea tämän kaksikon otteista.
Mitä viestejä minä olen Kotkasta lukenut niin Gärdström on ollut huono pois lukien viime HeKi metsi missä koko Titaani joukkue on tehnyt ryhtiliikkeen. Mestiksen kärkipäähän mielivä joukkue ei vain voi pitää Gärdströmin tasoisia puolustajia joukkueessaan, olkoonkin miten oma junnu tahansa.
 

Liba Leijona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt se selvisi minullekin!

Vihdoinkin tämä avautui minullekin! KooKoo:n viime kauden sijoitus sarjassa oli Gärdströmin syytä ja Titaanien heikko sijoitus sarjassa on saman herran aikaansaannoksia. Kiitos, että tällä palstalla on näin paljon jääkiekkoa enemmän ymmärtäviä.
Voi Fordel parka! Ota asiasta selvää ennenkuin kirjoitat esimerkiksi junnukiekkoilun tasosta tässä kylässä. Missä taapertaa A ja ketkä siellä kantavat vastuuta? Vastaus on: muiden joukkueiden ylijäämäpelurit, jotka eivät mahdu pelaamaan omissa joukkueissaan, ei HPK:ssa, ei Pelikaansissa eikä SaiPassa. Missä sarjassa pelaa muuten B ja C-juniorit? Junnujoukkueiden tasosta kertoo selkeästi sarjataso millä ne pelaavat.
Menestyvän seuran tukijalka on juniorityö.
 

Fordél

Jäsen
Vihdoinkin tämä avautui minullekin! KooKoo:n viime kauden sijoitus sarjassa oli Gärdströmin syytä ja Titaanien heikko sijoitus sarjassa on saman herran aikaansaannoksia. Kiitos, että tällä palstalla on näin paljon jääkiekkoa enemmän ymmärtäviä.
Voi Fordel parka! Ota asiasta selvää ennenkuin kirjoitat esimerkiksi junnukiekkoilun tasosta tässä kylässä. Missä taapertaa A ja ketkä siellä kantavat vastuuta? Vastaus on: muiden joukkueiden ylijäämäpelurit, jotka eivät mahdu pelaamaan omissa joukkueissaan, ei HPK:ssa, ei Pelikaansissa eikä SaiPassa. Missä sarjassa pelaa muuten B ja C-juniorit? Junnujoukkueiden tasosta kertoo selkeästi sarjataso millä ne pelaavat.
Menestyvän seuran tukijalka on juniorityö.

Missä kohdassa kirjoitin, että viime kauden sijoitus oli Gärdin syytä? Entä missä kohdassa laitoin Titaanien konttauksen yksi Gärdin syyksi? Voisitko osoittaa nämä kohdat arvo Liba.

Ja mitä tulee juniorikiekkoiluun niin puhuin vähän pidemmällä aika välillä kuin vain muutama viime kausi. Kyllä KooKoon juniorityö on sarjan kärkikastia vai voitko väittää muuta?

Voisiko näihin kysymyksiin saada oikeita vastauksia eikä vaan provoilua provoilun perään. Tietysti vaikeahan se on esittää perusteita omille väittämille jos niitä ei siellä taustalla ole, mutta toivottavasti olet poikkeus.
 

Liba Leijona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vastauksia!

Omasta mielestäni yritin sanoa, että olen huolissani mm.
1. Tämän hetken juniorijoukkueiden sarjataso on huolestuttava.
2.KooKoo:n hyvien juniori-ikäluokkien ( 84-86) pelaajat eivät ole vakiinnuttaneet paikkaansa Mestis-tasolla.
Viime kaudella oli mielestäni mahdollisuus ajaa sisään omia pelaajia. Seurajohto valitsi menestyksen hinnalla millä hyvänsä ja mikä oli tulos?
3.Pelaajamassa alueella ei ole riittävä. Joukkueiden valmennus ei ole paras mahdollinen, poislukien KuPu:n C-juniorit.
Tilanne ei tule paranemaankaan 90- luvulla syntyneiden pelaajien kohdalla.
4.Harjoitushallin puute on jo näkynyt pelaajien taitotasossa. Ei riitä, että pärjää alueen mittelöissä, vaan todellinen kriteeri on pääkaupunkiseudun ja Hämeen joukkueet.
Miten A:lle kävi eilen ja tänään? Turpaan tuli molemmissa peleissä ja vieläpä Kalpan kakkosjoukkueelle.
5.Kritiikki pelaajia kohtaan on tottakai sallittua, mutta muutamien nimien loputon negatiivinen jauhaminen antaa vaikutelman, että kirjoittajilla on henkilökohtaisia kaunoja.
Summa summarum: Minä ainakin haluaisin keskittyä kirjoittamaan pelaajien vahvuuksista ja kuulemaan ajatuksia mahdollisuuksista :)
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Voitanee yhteisesti todeta, että Tuomas Gärdström teki oikein, kun lähti Titaaneihin hakemaan peliaikaa, mikä on tärkeintä nuoren pelaajan edelleen kehittymiselle urallaan. Ei kai tästä ole kenelläkään enää epäselvyyttä? Ollaan Tuomaksen valinnasta tyytyväisiä. Hänellä on vielä paljon pelivuosia aikaa kehittyä luottopuolustajaksi vähintään Mestis-tasolle. Ei niitä Mestis-tason pelureita KooKoon juniorityö ole pystynyt viime vuosina montakaan Tuomaksen lisäksi jalostamaan.

Jatkossa tulen seuraamaan KooKoon tämän kauden joukkueessa pelaavien omien poikien peluuttamista suhteessa muualta tulleisiin pelaajiin. Sehän on aina kaikkien nähtävissä. Sitä voi kommentoida aina sitä mukaa, mitä todellisuudessa tapahtuu kokoonpanoissa ja peluuttamisessa.

Edit: Liba Leijona kirjoitti samanaikaisesti yllä täyttä asiaa. Monilla ei ole KooKoon juniorityön todellisesta tilanteesta täällä riittävää tietoa. Itse kirjoitin samoista teemoista viime kauden aikana, kun tilanne oli kaikkien todettavissa.
 
Viimeksi muokattu:

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Jos asiat olisivat niin yksinkertaisia nuorten pelaajien kohdalla kuin siffa asiat näkee niin Suomen junnujen jalostaminen olisi todella helppoa. Sen kun annamme heille peliaikaa.

Sehän tässä Fordel onkin, että kaikki on todella niin yksinkertaista. Mitään muuta ei itse asiassa Mestis-tasolla tarvita kuin peliaikaa. Otan esimerkeiksi Ville Lajusen, Petri Partasen, Ville Eskelisen, Samu Vilkmanin ja Henri Peltolan. He kaikki ovat lähteneet omista seuroistaan muualle pelaamaan vain ja ainoastaan sen takia, että saisivat kehittymisensä kannalta riittävästi vastuuta ja peliaikaa. Tavoitteena heillä on palata takaisin omiin seuroihinsa mahdollisimman nopeasti tai jatkaa matkaa Kouvolasta jonnekin muualle.
 

Fordél

Jäsen
Sehän tässä Fordel onkin, että kaikki on todella niin yksinkertaista. Mitään muuta ei itse asiassa Mestis-tasolla tarvita kuin peliaikaa. Otan esimerkeiksi Ville Lajusen, Petri Partasen, Ville Eskelisen, Samu Vilkmanin ja Henri Peltolan. He kaikki ovat lähteneet omista seuroistaan muualle pelaamaan vain ja ainoastaan sen takia, että saisivat kehittymisensä kannalta riittävästi vastuuta ja peliaikaa. Tavoitteena heillä on palata takaisin omiin seuroihinsa mahdollisimman nopeasti tai jatkaa matkaa Kouvolasta jonnekin muualle.

Tottkai se peliaika on tärkeintä eikä sitä ole tässä kukaan kiistänytkään. Mutta itse vain oiot niin paljon aitoja väittämällä, että mikään muu ei merkkaisi pelaajan kehityksessä ja siihen puutuin.
 

Fordél

Jäsen
Omasta mielestäni yritin sanoa, että olen huolissani mm.
1. Tämän hetken juniorijoukkueiden sarjataso on huolestuttava.
2.KooKoo:n hyvien juniori-ikäluokkien ( 84-86) pelaajat eivät ole vakiinnuttaneet paikkaansa Mestis-tasolla.
Viime kaudella oli mielestäni mahdollisuus ajaa sisään omia pelaajia. Seurajohto valitsi menestyksen hinnalla millä hyvänsä ja mikä oli tulos?
3.Pelaajamassa alueella ei ole riittävä. Joukkueiden valmennus ei ole paras mahdollinen, poislukien KuPu:n C-juniorit.
Tilanne ei tule paranemaankaan 90- luvulla syntyneiden pelaajien kohdalla.
4.Harjoitushallin puute on jo näkynyt pelaajien taitotasossa. Ei riitä, että pärjää alueen mittelöissä, vaan todellinen kriteeri on pääkaupunkiseudun ja Hämeen joukkueet.
Miten A:lle kävi eilen ja tänään? Turpaan tuli molemmissa peleissä ja vieläpä Kalpan kakkosjoukkueelle.
5.Kritiikki pelaajia kohtaan on tottakai sallittua, mutta muutamien nimien loputon negatiivinen jauhaminen antaa vaikutelman, että kirjoittajilla on henkilökohtaisia kaunoja.
Summa summarum: Minä ainakin haluaisin keskittyä kirjoittamaan pelaajien vahvuuksista ja kuulemaan ajatuksia mahdollisuuksista :)

Jep, kiitos hyvästä vastauksesta. En tiedä KooKoon junnutilanteesta kovinkaan paljoa, joten siihen en sen tarkemmin puutu. Kuitenkin kaikesta huolimatta se on Mestisseuraksi ihan hyvällä mallilla vaikkakin aallonpohjia tulee. Kuitenkin se tuottaa edustuksellekin ihan hyviä pelimiehiä vuodesta toiseen vaikkakin paremminkin asiat ovat olleet. Ja jos harjoitusolosuhteet ja valmennus ei parane niin tästä aallonpohjasta ei nousta.

Ja mitä tulee tuohon kritiikkiin pelaajia kohtaan niin kauan kun pysytään asiassa ja pystytään heittämään väitteille perusteluita niin en näe siinä mitään pahaa. Heitot, että "Somppi on paska", ei hyödytä ketään eikä vie keskustelua etiäpäin. Kyllä omia kasvatteja saa kritisoida siinä missä näitä Partasia ja Wecströmenjäkin. Tietysti myönnän, että positiivisia asioita voisi tuoda enemmän esiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös