Olympialaiset 2022, Peking

  • 492 592
  • 2 311
Minkäs sille mahtaa, jos karanteenipelkoiset NHL-primadonnat eivät halua maataan edustaa maailman upeimmassa urheilutapahtumassa. Sitten mennään europelaajilla.

Oletetaan, että loppuottelu olisi Usa - Kanada, tai Kanada - Ruotsi. Loppuottelussa tartuntaketju ja Torontolla on kisojen jälkeen karanteenissa Matthews/Nylander, Marner, Rielly ja Tavares. Ehkä myös Cambell.
Siinä on seurallekkin aika iso riski, joka saattaa maksaa pudotuspeli paikan pahimmassa tapauksessa.
 

ColCbj

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC Sierre
Eikai Sihvosen tarvitse olla NHL-kiekkoa vihaava todetakseen, että Suomen menestymismahdolliset ovat nyt huomattavasti paremmat kuin ne olisivat NHL-pelaajien kisoissa. Tai ainakin minusta tuollainen johtopäätös on helppo muodostaa.
Ei tarvitsekaan, ja onhan asia ilman muuta noin. Mikäli on kuitenkin seurannut Sihvosta pidemmän aikaa, niin miehen suhtautuminen tähän aiheeseen on kuitenkin suhteellisen ennalta arvattavaa.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Mitä?! Meille luvattiin jo lokakuussa Barkov, Aho ja Rantanen! Kai nyt edes he tulevat paikalle, kun on niin ilmoitettu!

Mutta siis oikeasti, aika tyhmä juttu, mutta osasi tätä jo vähän odotella. Pelejä siirretään änärissä ja Kiinassa on jotkut hc karanteenit.

Kovatasoista turnausta on turha odotella, mutta kai tuota voi seurailla. Kunhan taas se Venäjä ei voittaisi, vai mikä lie onkaan.

Milloinkas muuten kokoonpanot pitää ilmoittaa?
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Narratiivi taisi olla lähihistoriassa, että Korean markkinat ei oo riittävän isot ja vetovoimaiset NHL:n makuun (ilman pandemiaa), mutta taustalla häilyvät Kiinan kisat taasen ehdottomasti ovat (vielä pandemian jyllätessäkin), ulkourheilullisista ja ihmisoikeudellisista kysymyksistä riippumatta.

Toki, kahdet Aasian mailla käytävät talvikisat putkeen on oikku ja melkonen haaste NHL/Pohjois-Amerikan näkökulmasta. Milano 2026 selkeämmin toteutettavissa?

Siinähän Sihvonen (ja usea muu) on oikeassa, että urheilijan kuuluis olla vastuullisuus-ketjussa hännillä. Kisoja jakelevat tahot, olympiakomiteat ja oikeuksista avokätisesti makselevat mediayhtiöt on ensisijaisen perkauksen kohde.

Isoja kisoja jaellaan nykyseltään joka kolkkaan jossa on löysää rahaa roikkumassa. Pekingin kisoistakin kirjotettu varmasti kaikista näkökulmista. Onko sitten urheilujournalistisesti kaikki onnistuneet, mikäli se legendaarinen NHL-toimittaja näkee, kokee talvikisat Kiinassa niin kauan järkevänä ratkaisuna, kunnes taalaliigassa jyllää korona ja pelejä siirrellään. Se on sitten se oleellisin tekijä joka katkaisee järkevyyden ja mielekkyyden kamelin selän.
 

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Bolts, Yanni Gourde
Ei tässä voi kyllä muuta sanoa, kun voi vitun vitun vittu. Kyllähän tää oli vastaavan tasoinen uutinen meikäläiselle kun viisi vuotiaalle sanottais että joulupukki ei tule ollenkaan tänä jouluna. Vielä kerran, voi vittu!
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Ymmärrettävää ja erittäin ärsyttävää. NHL-tähdet loistavat poissaolollaan jatkossakin, tietenkin myös MM-höntsyistä ja Suomella olisi ollut kaikkien aikojen hyökkäysvoima. Hyvänä puolena se, että ainakaan ei tarvitse katsella Ristolaista kentällä.

Nyt pitää taas kelata aikaan ennen 1998 ja yrittää taas miettiä, miten kiinnostavaa olikaan kamppailla neverhöörd kanukkeja ja jenkkistudentteja vastaan olympialaisissa. Nyt ei voi edes kaivaa Kurria Milanosta kisoihin.

Koomisuuden huippu on varmaan se, että kohta saadaan myös Euroopasta kieltäytymisiä. Joten kisoissa varmaan vain Venäjällä on paras miehistö: Putinin tallissa ei kieltäydytä koronan takia tai saadaan pian FSB niskaansa piikkien kera. Toisaalta, kun on muutenkin lisäaineita kehossa, mitäpä siinä enää yksi koronaviruskaan haittaa.

Suomella on nyt kaikkien aikojen mahdollisuus olympiakultaan, jos mennään edes divariporukalla. Jalonen on sellainen velho nobodyjen kanssa, että pitää varata tori jo nyt. Suihkulähteet & altaat ovat tosin jäässä, joten vain pohjalaisten osakuntien opiskelijat sinne. Pesäpallohan on silloin tauolla.

Katson olympialätkää kaikesta huolimatta. On se sentään hiukan parempaa kuin EHT. Voisivat vaikka laittaa NHL-tähtien paidat päälle, niin olisi vielä mukavampaa seurata "Rantasen" ja "Ahon" esityksiä. Edellisissä olympialaisissa meillä oli "valmentaja", joten ei tämä nyt niin kauheaa kuitenkaan ole.
 

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Aion katsoa minkä työvuoroilta ehtii. Nyt Suomelle olis se olympiakulta tarjolla, ehkä paras mahdollisuus mitä aikoihin, Venäjä ei ole enää niin selkeä ennakkosuosikki kuin 4 vuotta sitten. Kelpais ja aion juhlia jos se kohdalle tulee. Toivottavasti saataisiin edes nuo parhaat europelaajat nyt mukaan ja vielä toivottavasti hyvällä asenteella. Haluan nähdä Suomen voittavan vielä sen olympiakullan omana elinaikanani ja jos se tulee euromiehillä niin sittenpähän tulee.
 

Pallister

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Onkos jossain jo ollut sitten juttua että KHL päästää pelaajansa kisoihin?
Jos pelaajat joutuvat edes tuohon kahden viikon karanteeniin kisojen loppupäästä niin siellä on jo playoffit käynnissä.

En tiedä onko noita edes järkeä pelata, toki hauskat kisat tulee kun voittaja saattaa olla yllätys.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Nyt ei voi edes kaivaa Kurria Milanosta kisoihin.
Eihän se Kurri koskaan olympialaisiin tullut Milanosta pelaamaan. 1991 tuli Milanosta MM-kisoihin, Kurrin olympialaiset on vuosilta 1980 ja heti perään 1998.

1994 pelattiin toki MM-kisat Milanossa ja Kurri oli siellä mukana, mutta edusti Los Angelsia tuolloin.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Harmillinen mutta odotettu ratkaisu. Karanteeni Kiinassa kaikista maailman maista keskellä kiihkeintä runkosarjaa, jättäisin itsekin väliin.

Tulee näitä kisoja varmasti jonkin verran seurattua myös jääkiekon osalta. Kaksi mitalia Suomeen näyttää nyt aika todennäköiseltä skenaariolta.

Toivottavasti NHL vastaisi ensi vuonna pelattavalla World Cupilla (EI yhdistelmäjoukkueita), jotta saataisiin pitkän tauon jälkeen kunnon maajoukkueturnaus. Kysyntää kiekkomaissa varmasti olisi sekä varsinkin kotimarkkinoilla.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Onkos jossain jo ollut sitten juttua että KHL päästää pelaajansa kisoihin?
Jos pelaajat joutuvat edes tuohon kahden viikon karanteeniin kisojen loppupäästä niin siellä on jo playoffit käynnissä.
Aivan varmasti tulevat muokkaamaan ottelukalenteriaan olympialaisten mukaan, koska nyt on niin sanotusti latu auki. Jopa bulvaani itse J. Kurri sanoi näin jollekin aviisille.

Eipä siinä, olisi hauskaa nähdä alasarjapelaajista koostuvat olympialaiset. Oikeastaan ennemmin katsoisin niitä kuin toista kertaa putkeen EHT-kisoja, mutta näillä mennään.
 

muaddib

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mimosanherkät Itkupillit ja Setämiehet
Jatkoajan Bäckman-siipi laukeaa pöksyihin, kun änärijätkät eivät osallistu kisoihin.
Sikäli outoa, että Putlerjugendin kirkkaimmat tähdet - ja erityisesti kultapoika Ovechkin - pelaavat myös NHLssä. Toki Suuri ja Mahtava on todennäköisempi mitalisti ilman NHL-pelaajia.

Hyvä, että NHL-pelaajat jäävät pois demariparatiisin kisoista, World Cupin voi järjestää tähtipelaajille vaikka Vegasissa alkaen All Stars -tapahtumasta, toki ilman mitään keinotekoisia joukkueita. Toivottavasti myös muiden sarjojen kuin KHLn pelaajat kieltäytyvät "kunniasta", ei yhtään kiinnosta kommarikaatopaikalla läpsyteltävä EHT, jos se vaikuttaa esim. Liigaan.
 
Viimeksi muokattu:

red.machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Slovakia
Ihan järkyttävä pettymyshän tämä on. Viimeisin parhaat vs. parhaat -turnaus on vuoden 2016 muovisista muovisin World Cup, ja Sotshista kulunut jo 8 vuotta. Nyt saadaan taas odottaa seuraavat 4 lisää, ja silloinkin saadaan todennäköisesti jälleen kerran jännittää kalkkiviivoille asti että kiinnostaako taalaliigaa vai eikö kiinnosta.

Mutta kyllä pelejä silti tulee katsottua. Ainakin Slovakian mahdollisuudet paranivat tämän myötä ja toki Suomenkin. Ja tietenkin hieno juttu ja mahdollisuus esimerkiksi Euroopassa pelaaville kiekkoilijoille. Saas nähdä, mitä esim. Ovetshkin NHL:n poisjäännistä tuumaa.
 

morukara

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Keskustelun viime sivuilla useampi kirjoittaja viittaa Kiinan koronakaranteeneihin, mutta niistä on ehditty päästy sopimukseen. NHL:n ja NHL-pelaajien pitää siis keksi muu tekosyy, jos eivät halua suoraan sanoa että kyse on pohjimmiltaan rahasta.

Radio-Canadan haastattelussa (linkki ranskankieliseen artikkeliin Radio-Canadan sivuille) tuore IIHF:n pomo Tardif sanoo, että karanteeniasioista on päästy sopuun. Hän sanoo, että positiivisen koronatestituloksen antaneet pelaajat saadaan kuskattua Pekingistä "ambulanssikuljetuksella" ilman karanteenia.

Eli yksi ongelma vähemmän, mutta onhan tässä koronatilanteessa haastetta ilmankin.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Noh, onneksi nämä olympialaiset sattui olemaan Kiinassa, jolta olisi ihan ansaittua viedä koko olympialaiset pois.

Harmittaa ja paljon. Jos siellä EHT-jengeillä vedetään, niin voi jo nyt sanoa, että tulee katsottua vain, jos sieltä taas joku yllättäjämaa nousee välieriin/finaaliin, kuten Saksa viime olympialaisissa. Jonkun Jagrin pelaaminen Tshekin paidassa voisi tuoda edes jotain mielenkiintoa.

Onneksi tapaninpäivänä sentään alkaa U20-kisat.
 

Oskar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turkulaiset joukkueet, Rantasmikko, Gordon Bombay.
Vedetäänkö nämä muuten yleisöllä vai ilman?

Tuli vain ajatuksena mieleen, että ompahan ankeet kisat, jos on tyhjät katsomot ja joukkueetki eht tasoa. Pieni kontrasti ero siihen, että pitäisi olla esim. Suomi-Kanada parhailla pelaajilla ja lato täynnä ihmisiä. Varmaan vielä lisäksi Saukkonen selostaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Onkos jossain jo ollut sitten juttua että KHL päästää pelaajansa kisoihin?
Jos pelaajat joutuvat edes tuohon kahden viikon karanteeniin kisojen loppupäästä niin siellä on jo playoffit käynnissä.

En tiedä onko noita edes järkeä pelata, toki hauskat kisat tulee kun voittaja saattaa olla yllätys.

Toivottavasti edes Mestis ja Allsvenskan päästää. Ehkä Sveitsin B-liiga myös.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Kiina sai sitten palkinnoksi järjestää Olympialaisetkin ja pilasivat nekin, haistakaa nyt vittu.
Yllättävän vähän on ollut puhetta Olympialaisista siitä näkökulmasta, että koronavirus on lähtöisin Kiinasta. Jopa hyvin todennäköistä, että se pääsi aluksi leviämään mahdollisesti epäonnistuneen Wuhanin viruslaboratorion kokeilun tuloksena työntekijöiden kautta ulos laboratoriosta ja siitä sitten muualle maailmaan. Ja vaikka näin ei olisikaan käynyt, niin silti viruksen alkuperä paikannettiin Kiinan Wuhaniin, joka mahdollisesti mutatoituneen villieläinruuan syönnin kautta siirtyi lopulta ihmiseen.

Kiinalaisessa kulttuurissa mikään ei ole niin suuri häpeä kuin kasvojen menettäminen ja aluksi virusta koetettiin hillitä ja piilotella, mutta pahaa henkeä ei saatu enää pulloon takaisin, joten se levisi räjähdysmäisesti ympäri maailmaa jatkaen mutatoitumistaan, nyt koronan hurjasti leviäväksi omikronvirus versioksi.

Kiina pyrkii nyt suitsimaan virusta kommunistisella kurilla ja järjestyksellä, joten ihan mahdotonta oli kuvitella, että NHL pelaajat olisivat ikinä saapuneet Kiinaan. Ja hyvä näin, sillä koska Kiina ei millään tavalla ole tuntunut ottavan sen suurempaa vastuuta viruksen maailmalle laskemisesta sekä vapaiden yhteiskuntien sekoittamisesta. Siellä on oltu hiljaa ja enemmän suunniteltu Taiwanin valtaamista kuin annettu edes tietoja ulos viruksen alkuperästä mm. rajoittamalla tehokkaasti länsimaisten virustutkimusryhmien vierailuja Wuhanissa.

Minusta minkään maan urheilijoiden ei pitäisi mennä Kiinan Olympialaisiin ja ne pitäisi em. syiden takia jättää pitämättä kuten NHL pelaajilla pelattavalle jääkiekolle on nyt jo käynyt. Sinne ei pitäisi mennä edes millään Suomen EHT kokoonpanolla, vaan kylmästi jättää väliin. Miksi pönkittää Kiinan maakuvaa, jos se on saanut kaiken täysin sekaisin Suomessakin ihan yksilötasolla koronaviruksen takia. Todella stressaavaa elää jo pelkästään tässä Suomen jääkiekon koronakaaoksessa, jonka alkuperämaa on faktuaalisesti autokraattinen Kiina.
Joten "Stop Winter Olympic Games".
 
Viimeksi muokattu:
Ei tarvitsekaan. Mutta on silti.

Ja miten se liittyy tähän keskusteluun?

Sihvonen siis totesi Tulosruudussa, että Suomella on hyvät mahdollisuudet menestyä Pekingissä. Totesi, että myös NHL-pelaajilla Suomella olisi ollut hyvät mahdollisuudet. Miten hänen ajatuksillaan NHL:stä on nyt mitään tekemistä tämän asian kanssa?
 

Stevie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kaikkien aikojen lätkäkevät lässähtää pannukakuksi. Ehdittiinköhän Teemu ja kumppanit rekrytä jo asiantuntijoiksi viime kisojen tapaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös