Olympiakisat 2014: Suomi

  • 2 244 430
  • 6 559
Tila
Viestiketju on suljettu.

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
On mielestäni aikamoista huumoria nuo ketjut. Sanoi, että kaksi ensimmäistä ketjua pelaavat ylivoimaa ja esimerkiksi 3.ketju on vähemmällä vastuulla ja pelaa mahdollisesti alivoimaa. Mitä sitä suotta esimerkiksi Jussi Jokista on ylivoimaan ottaa, kun siellä on Liigassa 11 maalia tehnyt Juhamatti Aaltonen. :D

E: Muutama oli nopeampi, mutta antaa olla kun omaa näkemystä mukana.

Erkkahan on jo sanonut, että Kontiolan ja Aaltosen ympärille rakennetaan toinen ylivoimakoostumus. Pakosti sieltä joku NHL-miehistä jää näin ylivoiman ulkopuolelle. Itse kyllä laittaisin Juissin jonnekin ylivoimakuvioon, vaikkapa ykköseen ja OJ:n viivalle. Eikös sillä ole hyvä lämäri ja on joskus viivamiehenä ylivoimalla pelannutkin?
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Siinä juuri taitaakin olla ero Torinossa hopeaa voittaneen huippuvalmentajan ja tämän palstan "asiantuntijoiden" välillä, jälkimmäiset seuraavat pelaajia teksti-tv:n ja änärin gamecenter-highlightreelien välityksellä.

Siis Jortikkako on tosiaan tienannut olympiamitalinkin jo? Joka tapauksessa nuo ketjut eivät voi olla realistisia. Kukaan ei ole niin tyhmä, että Suomen rosterin tehokkain ja monipuolisin pelaaja laitettaisiin kolmosketjuun ja jätettäisiin pois ylivoimasta. Toivon todellakin, ettei Kontiola-Aaltonen-kaksikko ole Erkan hierarkiassa 2. ketjun "tutkapari".
 

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Erkkahan on jo sanonut, että Kontiolan ja Aaltosen ympärille rakennetaan toinen ylivoimakoostumus. Pakosti sieltä joku NHL-miehistä jää näin ylivoiman ulkopuolelle. Itse kyllä laittaisin Juissin jonnekin ylivoimakuvioon, vaikkapa ykköseen ja OJ:n viivalle. Eikös sillä ole hyvä lämäri ja on joskus viivamiehenä ylivoimalla pelannutkin?

Itse yv-koostumukset laittaisin näin:

1. Yv

Selänne-Granlund-J.Jokinen

Timonen-O.Jokinen

2. Yv

Kontiola-Barkov-Aaltonen

Salo-Vatanen

- neljä raittia vähän ihmetyttää tässä koostumuksessa, mutta luulen että jompaan kumpaan ketjuun Erkka laittaa Ruudun maskiin.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki Penan ja Tamin joukkueet, KuPS
Joka tapauksessa nuo ketjut eivät voi olla realistisia. Kukaan ei ole niin tyhmä, että Suomen rosterin tehokkain ja monipuolisin pelaaja laitettaisiin kolmosketjuun ja jätettäisiin pois ylivoimasta. Toivon todellakin, ettei Kontiola-Aaltonen-kaksikko ole Erkan hierarkiassa 2. ketjun "tutkapari".
Niin no sehän ei vielä tarkoita mitään jos Suomella on nimellisenä kolmosketjuna vaikkapa NHL-miehistä kasattu ketju ja kakkosketjussa sitten JMA:n ja Konnan ympärille tehty ketju. Olihan kevään 2011 MM-kisoissakin Suomella kokoonpanoon merkitty kolmosketjuksi Pesonen-Immonen-Granlund, vaikka jokainen varmasti oikeasti tietää sen että mikä tuon ketjun rooli oli.

Toki siinä mielessä Jortsun höpinät ketjuista oli vähän hauskoja kun mies sanoi, ettei esim. Jokisella tai Barkovilla ole asiaa ylivoimalle.
 

Masa19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mestis ajan Vaasan Sport
Tein muutaman faktan (ainakin omasta mielestäni):

- Ykkösketju rakennetaan Jokisten ympärille. Mielestäni täysin selviö. Kolmanneksi tarvitaan hyvin syöttöjä jakeleva laituri ja Granlund sopii tähän rooliin erinomaisesti.
- Selänne on top kutosessa satavarmasti ja rinnalle tarvitaan hyvin syöttelevä sentteri, joka tekee tilaa. Barkov sopii tähän näin ja kakkosvitja rakennetaan näiden veljien varaan.
- Tuomo Ruutu ei sovi 0-0 kenttään tai jarrukenttään, vaan paras mahdollinen hyöty hänestä saadaan irti tulosyksiköissä. Hän ei ole aivan yhtä hyvä puolustamaan kuin Esimerkiksi Korpikoski joten alempiin ketjuihin (=KHL) hän ei sovi. Sovittaisin hänet kakkosketjuun muutenkin, koska pääsisi pelaamaan parempien kanssa kun tänä kautena kulkenut huonosti. Kokoonpanon ulkopuolelle häntä ei nimittäin laiteta. KHL pelaajien kanssa en usko että tulisi lasta eikä paskaa.
- Kolmosketju muodostetaan Kontiola-Aaltonen duon varaan. Aaltosesta ei enempää, mutta kolmanneksi vaikkapa Salminen. Jooh, hierarkkiassa ei mene Pihlströmin edelle, mutta uskon että Antti valittiin korvaajaksi (vaikka valittiin suoraan). Nopeutta laidoilla, mutta keskeltä luotettava Konna puollustamassa.
- Nelosessa riehuu Korpikoski ja Komarov ketkä ovat jokapaikanhöyliä. Keskellä Lehterä, koska on pelannut KHL:ssä hyvin.
- Varalla Immonen ja kumppanit. Puollustusta en viitsi kommentoida, toivottavasti Määttä saa paljon vastuuta!

J. Jokinen - O. Jokinen - Granlund
Ruutu - Barkov - Selänne
Salminen - Kontiola - Aaltonen
Korpikoski - Lehterä - Komarov

Milloin kapteenit varmistetaan? Känädällä julkaistiin jo, mites muiden joukkueiden kaptenistot?

Edit :: Unohtui mainita tosta ylivoimasta... Mielestäni kaivetaan verta nenästä mikääli toinen yv ketju rakennetaan Kontiola-Aaltosen varaan. Kuitenkin On Barkov, Selänne, Jokiset, Granlund, yms. Alivoimalla eri asia sitten.

Pienenä bonuksena vielä, että joku suomalaisista molareista loukkaantuu turnauksen aikana!
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jotakuinkin noin. Se, että joku "huippujätkä" jättää kisat väliin "Kun ei tuolla rosterilla kuitenkaan pärjätä"-hengessä, voi kääntyä myös voimavaraksi.

Nimenomaan, mites esim. tuo viimeisin MM-kulta? Tai junnujen MM-kulta? Tai vaikka Sveitsin menestys viime kevään karkeloissa? Ja eihän tuo isäntämaakaan ole täysin ylivoimainen ollut vaikka rosteri on ollut lähes jokaisessa karkelossa viime aikoina suhteellisen kova. Eipä sillä, toki itsekin ottaisin vaikka Torinon Leijona-joukkueen tuonne pelaamaan silloisilla tasoillaan, mutta nyt mennään näillä. Toivotaan että jengi taas yllättää kaikki.
 

KallesS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Real Madrid
Näillä mennään:

J.Jokinen - Granlund - Komarov
T. Ruutu - Kontiola - Aaltonen
Korpikoski - A.Barkov - Salminen
Pihlström - O.Jokinen - Lehterä

Timonen - Kukkonen
Määttä - Väänänen
Salo - Vatanen

Lehtonen
Rask
Niemi
 
Mun ymmärryksen mukaan yksi ketju on Lehterä-Kontiola-Aaltonen. Sen jälkeen kun alkaa sovittelemaan palikoita niin ykkönen lienee Granlund-Jokinen-Jokinen. Kolmonen Korpikoski-Barkov-Selänne ja nelonen Komarov-Immonen-Ruutu.

Nämä siis puhtaana veikkauksena miten Westerlund ketjut järjestelee.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Onhan se selvää, että tuolla mystisellä "joukkuepelillä" saadaan noista yksilöistä enemmän irti kuin vain heidän yhteenlaskettu "panos". Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se olisi aivan se ja sama, mitä nämä yksilöt ovat. Havainnollistetaan asiaa.

Tälle optimaaliselle "joukkuepelille" voidaan antaa vaikka 20% suorituksia parantava kerroin.Sitten laitetaan kaksi mahdollista joukkuetta. "kukkoset" ja "koivut". Kukkosten yhteispanos on 100 pistettä, Koivuilla taas 200. Jos me nyt sitten lisäämme tuon kertoimen, niin 100x1.20=120 ja 200x1.20=240.
Eli siis mitä opimme? Lopputulos "joukkuepeli" huomioiden ei ole suinkaan sama, vaan yksilöt vaikuttavat lopputulokseen!


Ja havainnollistetaan hieman enemmän: joukkueen turnaus voidaan numeroina purkaa kolmeen kategoriaan, maalivahtipeli, "joukkuepeli" ja maalinteko. Näistä joukkuepeli tietenkin rakentuu monesta tekijästä.

Joukkueen kulmakivenä on tietysti maalivahtipeli. Ei ole samantekevää, onko maalissa 95 vai 90 pisteen molari. Huippuvahdin panos heijastuu joukkueen suoritukseen lisääntyneenä luottamuksena ja poikii yleensä itsevarmuutta ja yksinkertaisuutta joukkueen suoritukseen. Mutta maalivahtien suoritukset voidaan vakioida, sillä Sotsissa olisi meillä joka tapauksessa huippuvahti.

Tuo joukkuepeli on mielenkiintoinen tekijä. Jos otetaan siitä yksi osa-alue, maalia kohti ammutut laukaukset, päästään asian ytimeen, sillä lätkä on maalintekopeli. Viime MM-kisojen joukkuetilastot ovat mielenkiintoisia. Niiden kisojen laukaukset voitti Ruotsi (352), Sveitsin ollessa toinen (312) ja Suomi kolmas (304). Tehokkuustilastossa Ruotsi oli vasta 11. Sen voitti muuten Venäjä...

Mitä johtopäätöksiä tästä? Suomen joukkuepelaaminen oli kisoissa korkealla tasolla, mutta vähemmän yllättävästi ei parasta. Suomi sai aikaan paljon laukauksia, mutta tehot eivät olleet aivan riittäviä. Toisaalta Ruotsin joukkuepelaaminen oli suorastaan loistavaa, mutta yllättäen vähemmän tehokasta.

Suomi tulee todennäköisesti jatkamaan Sotshissa aikaisempien vuosien joukkuepelaamista. Voidaan kuitenkin olettaa, että tehotilastoissa Suomi ei ole kärjessä, ainakaan, jos puhutaan loppupeleistä. Norja ja Itävalta tietenkin vääristävät hieman lopputuloksia, oletettavasti Suomi voittaa nuo pelit suurinumeroisesti. Silloin voimme kisojen päätyttyä vakuuttavasti todistaa, että Suomen hyökkäysmateriaali oli täysin vastustajien tasoa. Ratkaisupeleissä valitettavasti onni ei ollut Suomen puolella.

Ydin on kuitenkin se, että vaikka Suomi kykenisikin yhtenäiseen suoritukseen, joukkueesta puuttuu pelaajia, jotka kykenevät MIB- tyyliin parhaista parhaiden joukossa tehokkuuteen. Missä ovat Suomen maalintekijät? Tähän problematiikkaan nähden oli hullunkurista, että SB:stä jauhettiin sivutolkulla, vaikka ko. pelaaja on jopa suomalaistenkin NHL-pistepörssissä sijalla 12. Hänellä ovat kieltämättä potentiaalin äärirajat hieman kauempana kuin SS:llä, mutta SB:n paras MM-turnauskin tuotti huikaisevat kolme (3) tehopistettä. Ja kuitenkin SB:n kieltäytyminen pelastajan roolista tuotti syytteet maanpetturuudesta. JA ei petä koskaan.

Tosiasiassa Suomi kaipaisi huippukuntoista Selännettä höystettynä muutamalla muulla takavuosien tähdillä. Nykyisellä joukkueella tuo joukkuepelaamisen taso täytyy olla selkeästi parempi kuin muilla, jotta suomalaisten maalintekotehokkuus voitaisiin kompensoida laukausten määrällä, kuten Ruotsi viime MM-kisoissa teki. Kompensaatiota täytyy toki tapahtua muuallakin: päästettyjen maalien keskiarvo tulee olla selvästi alle kahden, jotta menestyksestä voidaan haaveilla. Tämä taas edellyttää puolustajiltakin huomattavaa venymistä.
 
Viimeksi muokattu:

JJ#36

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Erinomaisia pointteja joten julistettakoon ne faktoiksi.

Rohkenen kyllä olla useammastakin kohdasta eri mieltä ja uskon että Erkkakin on, ainakin tähän asti ollaan oltu Erkan kanssa hyvin samoilla linjoilla siitä miten joukkuetta kootaan.

-Ykkösketjusta Masan kanssa samaa mieltä, Granlund toimii Peltosen virassa siinä ketjussa.
-Selänteestä siinä mielessä eri mieltä että on ylivoimassa satavarmasti, mutta jos ja kun toista yv:tä pelataan neljällä hyökkääjällä niin Selänne voi olla se joka nimellisestä kolmosketjusta nostetaan siihen.
- Ruudusta voit olla oikeassa, mutta en valitettavasti jaksa uskoa Tuomon onnistumiseen ilman Mikkoa joten itse sijoittaisin hänet neloseen, vähän kuin "vahinkojen minimointia", tai ehkä paremminkin sitä, että siinä ainakin pystyy käyttämään fyysisiä vahvuuksiaan
-Kontiola-Aaltonen tulee olemaan kakkos-yv ja myös kakkos/kolmosketjussa, miten tuon hierarkian nyt haluaa ajatella. Mutta Salminen siinä ei voi pelata koska kenttää pitää uskaltaa peluuttaa myös tasakentällisin, kun vaihtaa Komarovin Salmisen tilalle tuntuu jo paljon tasapainoisemmalta ja paremmin roolitetulta. Sama muuten kyllä koskee ylivoimaa, jos kolmantena on Lehterä(tai Salminen) niin veikkaan että menee liikaa näennäiseksi kiekon liikutteluksi. Siinä pitää olla jonkun joka rakastaa kiekon lisäksi myös hieman mustelmia. Leo sopii mielestäni ihan hyvin myös ylivoimaan siihen rooliin.
-Samaa mieltä että Lehterä on nelosen sentteri, mutta laidalle tulee nopeutta ja voimaa eli Pihlström ja Ruutu, ja sitten mennään aika kovaa ja suoraviivaisesti Lehterän tasapainottaessa. Immonen ja Salminen tulivat varasijoilta ja lähtökohtaisesti ovat siellä myös turnauksen alkaessa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tätä ajattelua näkee ketjussa erittäin paljon. Itse en kyllä sitä ymmärrä.

Onhan se selvää, että tuolla mystisellä "joukkuepelillä" saadaan noista yksilöistä enemmän irti kuin vain heidän yhteenlaskettu "panos". Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että se olisi aivan se ja sama, mitä nämä yksilöt ovat. Havainnollistetaan asiaa.

Ei tietenkään ole yksi ja se sama, ketä nämä yksilöt ovat, kukaan tuskin on sitä väittänyt.

Kun kuulin uutisen, että Koivu JA Filppula kummatkin sivussa, niin ensireaktioni oli sama kuin varmasti liki kaikilla jääkiekkoa seuraavilla suomalaisilla: ikävä juttu, kaksi pelaajaa tärkeimmästä päästä pois kokoonpanosta.

Sen jälkeen alkaa kuitenkin se mielenkiintoisempi vaihe, kun ilmoitetaan joukkueeseen otettavan Sakari Salminen ja Jarkko Immonen.

Jotkut meistä rupeavat ensi töikseen haukkumaan korvaavia pelaajia, puhutaan mikkihiiristä ja huudellaan sellaisen nimen perään, jota alun perinkään ei ole valittu joukkueeseen ja joka myöhemmin omista syistään kieltäytyy tulemasta.

Toiset meistä tietävät Salmisen ja Immosen olevan hyviä pelaajia, jotka omaavat mahdollisuuden onnistua näissä kisoissa -->

Ensimmäinen vetää KHL:ssä kovempaa kautta, kuin muuan Ilja Kovalchuk, vaikka pelaa ihan eri tason joukkueessa. Jälkimmäinen on kokenut sotaratsu arvokisoista ja Koivun ohella tärkein pelaaja mm2011 saagassa.

Ja eihän näille loukkaantumisille muutenkaan kukaan voi mitään, etenkään Sakari Salminen tai Jarkko Immonen.

Ei muuten olisi ensimmäinen kerta, kun joku suomalaisnimi tulee "puskista" ja vetää hyvät arvokisat, Pihlström tulee mieleen Halifaxin kovatasoisista mm-karkeloista ja tietty Liiga-statuksella pelaava MG räjäytti pankin 2011 lähettäessään Venäjän tähtisikermän kotimatkalle välierissä.
 

erku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Komarovilla on sopimus ensi kaudesta Moskovan Dynamoon. En ymmärrä, miten hän voisi sopimusta rikkoa.

NHL-pykälä? No en minä tiedä onko se edes mahdollista. Näitä sopimuksiahan ei joskus kunnioitettu mutta sekin on kai ollut nyt hetken hyllyllä. Tulkoot joku viisampi selventämään.

Komarovihan on todistetusti ihan NHL-tasoa. Sikäli poikkeus suomalaisessa kiekkopelaajissa että lähti ihan omasta tahdostaan Venäjälle eikä pakon edessä kun taso ei riittänyt. Mikä oli sinänsä yllätys kun se NHL on aina haaveena ollut. Toisaalta osaa kielen, sai saman tai isomman palkan ja roolin niin aika looginen ratkaisu.
 
Suosikkijoukkue
4.11., 7.4. ja pyhä henki
Komarovilla on sopimus ensi kaudesta Moskovan Dynamoon. En ymmärrä, miten hän voisi sopimusta rikkoa.

Koska kyseessä on Venäjä, ei niillä sopimuksilla siellä niin suurta painoarvoa ole. Toisaalta taas lähtihän Kovalchuk Devilsistä Venäjälle, vaikka oli sopimusta jäljellä, joten toimii kai tuo toisinkin päin? Ja ylipäänsä, eihän sopimus ole mikään vankila. Kyllä sopimusrikkomuksesta rapsut saa, mutta en ymmärrä miksi joku seura haluaisi väkisin pitää pelaajaa joka ei halua joukkueessa pelata.

Ja itse aiheeseen, eilen kävin lyömässä kympin voittajavetoon Suomelle. Nyt jo hieman kaduttaa, kun Ossia ollaan alettu lisäilemään näihin fantasiakokoonpanoihin. Toivottavasti Erkka ei sentään...
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...
Komarovihan on todistetusti ihan NHL-tasoa. Sikäli poikkeus suomalaisessa kiekkopelaajissa että lähti ihan omasta tahdostaan Venäjälle eikä pakon edessä kun taso ei riittänyt. Mikä oli sinänsä yllätys kun se NHL on aina haaveena ollut. Toisaalta osaa kielen, sai saman tai isomman palkan ja roolin niin aika looginen ratkaisu.

Jori Lehterä olisi saanut änärisopparin, mutta pelaa mieluummin Venäjällä ja vetää isompaa liksaa.
 
Jori Lehterä olisi saanut änärisopparin, mutta pelaa mieluummin Venäjällä ja vetää isompaa liksaa.

En nyt tiedä miten tämä liittyy siihen että muut ovat keränneet kamansa ja peruutelleet Venäjälle pl. Komarov?

Vaikka toki on toinen niistä joka on valinnut Venäjän mutta ei silti ole käynyt siellä näyttämässä tasoaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
En nyt tiedä miten tämä liittyy siihen että muut ovat keränneet kamansa ja peruutelleet Venäjälle pl. Komarov?...

Tuli vaan mieleen, ettei Leksa nyt aivan yksin tässä kategoriassa ole.. totta toki, ettei Lehterä ole nahilassa käynyt, mutta olisi kyllä päässyt, jos olisi huvittanut. Siis samoin kuin Komarov.

Itse ymmärsin aikanaan Leksan syyt siirtyä Dynamoon, miksi pelata jotain energiahyökkääjän roolia Torontossa, jos voi olla kulttipelaajana isolla liksalla jossain muualla.

Omasta mielestäni Komarov on koko KHL:n merkittävimpiä pelaajia omalle joukkueelleen, Dynamolle (ja faneille!) hän on paljon enemmän kuin vain tekemänsä maali- tai syöttöpisteet.

Kun itse vuosi sitten ensimmäistä kertaa rupesin vähän tarkemmin funtsimaan Sotshin joukkuetta, niin veskariosaston jälkeen lisäsin Komarovin heti sille listalle, jonka pelaajien pitää ehdottomasti olla mukana. Etenkin kun vielä Venäjällä ja isossa kaukalossa pelataan.

Olen myös tyytyväinen, että oikeastaan kaikki toivomani pelaajat pääsivät lopulta joukkueeseen: Komarov, Immonen, Kontiola ja nyt Salminenkin.

Näiden lisäksi kiva nähdä Vatasta, Barkovia ja tietysti Granlundia.

Ylipäänsä kiva nähdä nuoria sällejä, itse heitin jäähyväiset teemuille, sakuille ja timosille jo neljä vuotta sitten, vaikka osa heistä Päällikön johdolla nyt tekeekin jotain encoren encorea.
 
Tuli vaan mieleen, ettei Leksa nyt aivan yksin tässä kategoriassa ole..

Kuka siis on Komarovin lisäksi pelaaja joka on todistanut tasonsa pelipaikan suhteen änärissä kenelle on tarjottu sopimusta mutta lähti silti Venäjälle?

Tietysti monen mielestä täällä on monikin änäritasoa mutta pelaa mielummin Venäjällä, mutta en näille mielipiteille anna paljon arvoa kun faktat lyö vastaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kuka siis on Komarovin lisäksi pelaaja joka on todistanut tasonsa pelipaikan suhteen änärissä kenelle on tarjottu sopimusta mutta lähti silti Venäjälle?

Suomalaisista Komarov lienee ainoa (?), joka siis on siellä jo käynytkin, aivan kuten sanoit.

Lehterän taas ei ilmeisesti olisi edes tarvinnut todistaa tasoaan erikseen, vaan ainakin mediassa puhuttiin kaksivuotisesta, noin miljoona dollaria/kausi -sopparista.

Tiedä sitten, kuinka paikkansa pitäviä nämä median hypetykset olivat.
 

PJPT

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, SaPKo & Latvija
Tuli vaan mieleen, ettei Leksa nyt aivan yksin tässä kategoriassa ole.. totta toki, ettei Lehterä ole nahilassa käynyt, mutta olisi kyllä päässyt, jos olisi huvittanut.

Toisaalta on eri asia päästä ja "päästä" NHL:ään. NHL-joukkueet tietävät ettei hyväpalkkaisia KHL-pelaajia saa houkuteltua Amerikkaan ilman yhden suunnan sopimusta. Jos joku KHL:n kärkipelaaja tarttuu täkyyn, ei se kuitenkaan vielä tarkoita mitään suurta mahdollisuutta. St Louis on sen verran kova joukkue, että Lehterän olisi pitänyt aika nopeasti näyttää kykynsä. Esim. Roman Cervenka kävi pyörähtämässä kauden verran yhdessä sarjan heikoimmista joukkueista (Calgary), hänet päästettiin nopeasti takaisin Venäjälle. Maalivahdeista Riku Helenius pelaa tällä hetkellä ECHL:ssä yhden suunnan sopimuksella, kokemattomia pelaajia ei suojella vaikka sopimus olisi NHL-muotoa!



En itse ymmärtänyt Lehterän valintaa tuoreeltaan, mutta nyt kun Suomen 6 parhaasta hyökkääjästä on jo 3 poissa kisoista, niin Lehterä on varsin hyvä lisä joukkueeseen...
 
Lehterän taas ei ilmeisesti olisi edes tarvinnut todistaa tasoaan erikseen, vaan ainakin mediassa puhuttiin kaksivuotisesta, noin miljoona dollaria/kausi -sopparista.

Tiedä sitten, kuinka paikkansa pitäviä nämä median hypetykset olivat.

Kyllä mä ainakin uskon siihen että Lehterälle tarjottiin mutta valitsi Venäjän.

Pointti nyt oli lähinnä siinä ettei kukaan voi tietää olisiko se taso sinne asti riittänyt ja jos olisi olisiko palannut Venäjälle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös