Hyökkäys:
Lähtökohtana on ollut rakentaa kentät seurajoukkeista tutuilla tutkapareilla. Stamkosia on ihan turha ottaa puolikuntoisena mukaan. Onko joku ihan tosissaan täällä jotain Iginlaa ehdotellut joukkueeseen? Koskahan on viimeksi nähnyt Iggyn pelaavan. Ei mitään asiaa kisoihin. Lucicin liike ei samoin riitä. Myöskään Girouxilla ei asiaa kisoihin nykykunnossa. Huippukautensa jälkeen taso on tippunut roimasti ja keväällä mm-kisoissa oli huono. Näitten Eberlejen ja Skinnereiden perään on ihan turha huudella. Ei ole vielä heidän kisansa, se on nähty mm-kisoissa, joissa eivät ole pystyneet kantamaan joukkuetta.
Minä huutelin Iginlan perään ja olen nähnyt miehen peliä tarpeeksi, viimmeisen neljän vuoden aikana jotta pystyn väittämään että liike ei ole hidastunut pätkääkään. Ei Iginla ole koskaan ollut mikään polkukone, eikä siihen rooliin häntä olla ottamassakaan. Jotenkin tuntuu että täällä monet pitävät 36-vuotiasta ikäloppuna pelaaja, siis nyt puhutaan vuoden Olli Jokista vanhemmasta pelaajasta.
Kunitz - Crosby(C) - Neal
Left, Left, Left, 180 cm, 180 cm, 186 cm, taitopelaaja, pelirankentaja, taitopelaaja. Näin siis jos yksinkertaistetaan pelaajien profiilit. Pystyvätkö Neal ja Kunitz tekemään Crosbylle tarpeeksi tilaa kentällä vai mennäänkö tässä perus oletuksella että kukaan ei pysty nollaamaan Crosbya? Mielenkiintoista nähdä kun pelit tiukkenee, että voiko tämä kiistatta taitava kolmikko oikeasti pärjätä kulma- ja laitaväännöissä.
K ja C on toimiva parivaljakko ja oikeastaan ainut, mitä he tarvitsevat rinnalleen on rightin mies joka ajaa maalille, tekee maskia ja pistää ripareita sisään. Kuka Kanadalainen on hoitanut tämän roolin tehokkaammin tälläkaudella kuin Iginla, joka on kaiken lisäksi ollut luottopelaaja useammissa kisoissa ja tuttu mies Crosbylle?
Sharp - Toews(A) - Duchene
Duchene tulee tekemään kovaa jälkeä kisoissa, kun pääsee isolla jäällä luistelemaan. Pääsee Chicago-kenttään Kanen paikalle.
Toews ja Sharp on toimiva parivaljakko, jonka ympärille tultaneen rakentaa yksi ketju. Onko ketjun oikealle laidalle sitten luontevin ottaa Sharpin tapaan toinen pienikokoinen pelaaja, jolloin ykkösketjun tapaan ketjusta puuttuu tietynlainen erilaisten variaatioiden puute. Chicagossa Hossa(joka muuten pelaa tuossa rinnalla, eikä Kane) on ollut toimiva ratkaisu
luontaistena ja liigan ehkäpä monipuolisimpana laiturina. Onko Ducheneseta tähän rooliin? Ehkä on ehkä ei, itse kaavailin Nealia puolestaan tähän joka on suoraviivaisempi maalintekijä ja laituri, nimenomaan puolustusorjentoituneen Toewsin rinnalle. Sharp on laiturina tietyllä tapaa peliätekevä pelaaja, joten nyt hahmotelmasi olisi pitkälti laittaa kolme samantyylistä pelaaja yhteen, nähdäkseni tähän ketjuun tarvittaisiin se puhdas snaipperi.
Tavares - Getzlaf - Perry
Ei varmasti kaukana lopullisesta ketjusta, itse tosin kaavailin Skinneriä tähän. Jolloin Anaheim kaksikko saisi rinnalleen hitusen Tavaresia enemmän suoraviivaisuutta. Getzlaf & Perry on hyvä sekoitus taitoa ja voimaa, sekä ovat osoittaneet että laidalla toimii käytännössä minkätyylinen pelaaja tahansa. Tosin Tavaresille itselleen voi laiturin paikka olla kysymysmerkki.
Richards - Bergeron - Carter
Nelosesta Kanada rakentaa todennäköisesti puhtaan shutdown ketjun. Itse olen katsonut paljon Kingsin pelejä ja vähän suhtaudun pessimisesti siihen hoitaako esim. Carter tuon omanpään pelaamisen paremmin kuin esimerkiksi laidalle tarjolla oleva Marleau?
Jos Kanada lähtee todella kisoihin tälläisellä joukkueella, jonka pelityyli perustuneen käytännössä ainoastaan puhtaan taidon ylivertaisuuteen, niin pulassa ovat ja noutaja voi äkkiä tulla siinä missä U20:kin. Jos vertailukohdaksi ottaa Jenkit niin voin olla varma että Brownit, Backesit, Callahanit, Paciorettyt, van Riemsdykit ja Kesselit painivat mielummin näiden Ducheneiden ja Tavaresien kanssa laita- ja kulmaväännöissä kuin Iginloiden, Lucicien ja Marleauten kanssa.
Kanada tulee olemaan varmojen nimien Crosbyn, Toewsin, Perryn, Bergeronin, Kunitzin ja Sharpin myötä jokatapauksessa kisojen taitavimpia joukkueita. Hahmotelmissani hain sitä että tyydytäänkö siihen vai haetaanko kenties moniulotteisempaa joukkuetta ja sitä kautta fyysisempää tiimiä. Onhan esimerkiksi Duchene(plus n. 10 muuta ehdolla olevaa hyökkäävää sentteriä) kiekkoilijana sellainen monilahjakkuus että varmasti taipuu pelkästään hyvän peliälyn takia kelvolliseksi puolustavammaksi pelaajaksi, mutta ei ikinä parhaaksi jollaisia olisi myös tarjolla.
Vaikea määritellä mikä siellä milloinkin oli Kanadan ykkösketju, mutta tuossa pelissä ainakin Malkinin ja Ovechkinin kenttää pimensi Richards-Toews-Nash ja Datsjukin kakkoskenttää vastaan peluutettiin pitkälti Staal-Crosby-Iginla -ketjua.
Ok. Jenkkejä vastaan finaalissa ainakin muistaakseni Crosby oli Nashin vierellä ja toisella puolella viiletti Richards.
Joka tapauksessa aikaisempien kisojen roolituksista voi jotain varovaisia arvioita heittää että Kanadan ketjut ovat heille ominaisia "maalitekijä"-"pelinrakentaja"-"voimahyökkääjä" tyyppisiä ratkaisuita. Venäjällä nähdään sitten näitä kolmen taitopelaajan trioja, joiden peli-ilo viimmeistään kolmen alkusarja-ottelun jälkeen nollataan pudotuspeleissä.