Olympiakiekko vai MM-jalkapallo?

  • 2 740
  • 47

Jalkapallon MM-finaali vai olympiakiekon finaali?

  • Jalkapallofinaali

    Ääniä: 95 54,6%
  • Jääkiekkofinaali

    Ääniä: 79 45,4%

  • Äänestäjiä
    174

Murmeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Vancouver Canucks
Kyllä se niin on, että mieluummin vaikka Mestiksen finaalit kuin Kuoleva-joutsen-pallon finaali.

Mikä ihme siinä on, että ne "Kuningas" jalkapallon pelaajat ovat niin helvetin heikkoja, etteivät pysy pystyssä neljää minuuttia pidempää, ennen kuin pitää taas lepäillä hetki. Ja sitten sattuu niin maan perkeleesti, paareja tuodaan joka toiselle mutta lähes aina ne nilkuttaa itse sivurajan vierelle ottamaan vähän huikkaa ja kohta jo kirmataan taas pallon perässä kuin ensi kertaa talven jälkeen laitumelle päässyt koni..
 

Mane

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Eipä varmaan kiekossakaan kaikki pelaajat kunnossa pysyisi jos ainoat suojat olisivat säärisuojukset ja varmaan lepotauot tulisivat tarpeeseen jos kiekossa saisi vaihtaa kolme kertaa ottelun aikana. Ehkä?
 

Kaivanto

Jäsen
Jalkapallon MM-finaali ilman muuta. Ylipäätään futiksen MM-kisat on sivullekirjoittaneelle tärkein urheilutapahtuma. Olympiadin mittainen tauko tekee turnauksen merkitykselle hyvää. Sitä ei saa lyhentää.

Jääkiekon MM-kisat kiinnostavat aika vähän, hyvä kun sitäkään. Liian vähän variointia. On kaksi peruskoulukuntaa ja väliinputoajat Skandinaviasta, tuloksellisia yllätyksiä tippuu tuskin koskaan. SM-liigassa on enemmän väriä.

Jalkapallon MM-turnauksessa on tolkuton määrä persoonallisia joukkueita, persoonallisia pelaajia ja persoonallista oheishälinää. Muutamat suurmaat ne mestaruudet toki useimmiten lopulta vievät, ero MM-kiekkoon on siinä, että jalkapallossa esmes mestari Ranskan voivat haastaa vakavasti kymmenet eri joukkueet.

Omalla tavallaan viehättävä anekdootti sekin, että mikään tapahtuma tai tapaus ei kohdista koko maailman huomiota yhtä kokonaisvaltaisesti samaan suuntaan kuin MM-jalitsut.
 

King Harvest

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Seahawks, Die Mannschaft
Kyllä Jääkiekko on kaikkien lajien kuningas ja äiti (kuningas JA äiti? :cool: )

Potkupallo tulee kaukaa perästä.
 

Chip

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mä voin katsoa jalista jos mulla ei ole yhtään mitään muuta mielenkiintoisempaa tekemistä. Jääkiekon olympiafinaalin katsoisin ennemmin kuin futiksen MM-finaalin. Lätkässä on paljon enemmän tunnetta pelissä kuin jalkapallossa, jossa joka peliin pitää valita suosikki erikseen (mulla ei siis ole "omaa" suosikkimaata).

Jos futiksen MM-finaali-iltana on kaunis, kesäinen lämmin sää, mä olen mieluummin ulkona kuin istun sisällä ja katson telkkaria. Lätkän MM-finaalin aikaan taas istun takuulla sisällä jos Suomi on finaalissa, oli sää minkälainen hyvänsä!
 

Sampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins/Turun PalloSeura/Kiekko-Vantaa
Molempien tapahtumien finaalit kiinnostaa erinomaisen paljon, etenkin jos Suomi niissä pelaa. Mutta kyllä lätkä voittaa sittenkin.
 

Mara21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
"Futis vaan on niin kuolettavan tylsää, minkäs teet."

Toiset pitävät ikävää, toiset hauskaa.

MM-jalkapallo kuten myös Suomen sarjatkin (veikkausliiga, ykkönen..) menee reilusti Olympiakääkän edelle.
 

strapat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, TB, PattU, Jokerit
Jalkapallofinaali koska niintä pelataan niin harvoin,
jos pelattas joka vuosi niin ehottomasti jääkiekkofinaali.
 

Sheedy

Jäsen
FUTIS

Toki menisin futisfinaalia katsomaan vaikka Suomi pelaisikin lätkäfinaalissa. Kiekko on ihan kivaa paikan päällä, mutta ei esim. nämä "MM"-kisat jaksa kiinnostaa pätkääkään.
 

Bayern

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Huuhkajat
Jalkapallon MM ilman muuta

Kyllä futiksen MM-kisat ovat sellainen tapahtuma, että jo nyt odotan tulevia pelejä innolla. Finaalia ei voi missata millään, vaikka siellä pelaisivat Italian kaatuilevat primadonnat catenaccio-puolustuspeliään ja Saksa tylsää, mutta tehokasta konemaista futistaan. Itse asiassa, tuo finaalipari voisi ollakin äärimmäisen kiinnostava. Sen sijaan, jos lätkän olympiafinaalissa pelaavat Kanada ja USA maailmantähtineen niin saatanpa silti jättää sen katsomatta, jos on jotain todella tärkeää muuta tekemistä. Suomen peliä en tietenkään jättäisi väliin.

Ylipäätään jalkapallo-jääkiekko-vastakkainasettelu (myös täällä JA:ssa ja varsinkin Futisforumilla) on mielestäni kapeakatseista toimintaa. Itse olen penkkiurheilija aika laaja-alaisesti ja seuraan kumpaakin lajia, sekä mm. pesistä, yleisurheilua ja vaikkapa tennistä ja golfia. Jopa F1-kisat olen onnistunut usein pysymään hereillä. Valitettavan usein urheiluihmiset yrittävät lyödä "kilpailevan" lajin, koska toisten menestys on heidän mielestään heidän lajistaan pois. Kuitenkin tällainen toiminta koituu kummankin "kilpailevan" lajin turmaksi pidemmällä aikavälillä.
 

Kopteri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Bruins
Viestin lähetti vilpertti
jalkapallo on niin tylsää, että ...zzz

zzzz, mitä, päättykö peli? Jaa nolla-nolla.. Ai että jännäää oli...
Se veikkaajan mainos missä äijjä heittäytyy maahan "tuskissaan" huutamaa kuvaa potkupalloa aika nasevasti. Tiedättehän pikkulapset, telottuaan itsensä etsitään lähin aikuinen ja aletaan parkumaan.
 

ruoto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Real Madrid,Skellefteå AIK
Futis ehdottomasti! Jääkiekosta on vienyt makua kaikki pilipali ottelut ja turnaukset.
Jääkiekon MM ei tule ikinä saamaan samanlaista statusta kuin jalkapallon vastaava. Ylitarjontaa tulee joka suunnasta, nykyään minua kiinnostaa enään Ässien kuulumiset ja otteet, maajoukkue tulee kaukana perässä.

Eli voisin jopa missata lätkän finaalin, mutta en futiksen!



(onnittelut Madridille finaalipaikasta)
 

vipa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Sotkamon Jymy
MM-jääkiekko jyrää,pelaahan siinä sentään SUOMI!

Miten muka futiksen MM-kisat voi olla mielenkiintoisempia, kuin lätkän mm-kisat. Ensimmäiseksi tulee mieleen kysymys- mikä nostattaa kisojen mielenkiintoa-että ketä kannattaa? Lätkässä vastaus on selvä, sehän on Suomi, mutta mikä se on futiksessa,ei siellä pelaa Suomea ja siks futiksen mm-kisat ei ole niin mielenkiintoisia, koska ei oo ketä kannattaa.LÄTKÄ JYRÄÄ! PELAAHAN SIELLÄ SENTÄÄN SUOMI!!!!!!
 

Taito-Ojanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Kärpät
Aika paha. Molemmathan pelataan vain joka neljäs vuosi, ja toistaiseksi ainakin lajin kerma on kummissakin kekkereissä paikalla. Jos pakko olisi valita, kyllä se lätkän puolelle kuitenkin menisi. Ei sille mitään voi, että jalkapallo ei kertakaikkiaan sytytä samalla tavalla kuin lätkä. En minä pääse samaan tunnelmaan, en, vaikka Suomi olisi lajin huippumaa. Vaan kyllähän noita tulevia MM-kisoja tulee katsottua, sehän on selvä.

Nythän tämä tillanne on aika hauska: lätkän omat MM-kisat ovat vähän sellaiset rääppiäiset, kun taas futiksen omat ovat lajin kovin tapahtuma. Lätkän Olympiaturnaus on taas kovatasoinen, kun taas futiksen vastaava pelkät rääppiäiset.

Vielä loppuun mietittävää: jos pistetään jääkiekon ammattilaisia viheriölle futamaan ja vastaavasti futiksen ammattilaisia jäälle kiekkoa läimimään, kummat pystyvät parempitasoiseen peliin?
 

raksipoi

Jäsen
Ehdottomasti jalkapallo sehän on kunkkulaji mutta kyllä mää mieluummin katon Suomi-Puola ku Bolton-Arsenal että kyllä nämä jalkapallon sarjapelit jää taakse :rolleyes:
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Hirvittävän vaikea valinta. Jos Suomi pelaisi yhtä aikaa sekä jääkiekon Olympia-finaalissa että jalkapallon MM-finaalissa, niin - noh, ainoaksi vaihtoehdoksi jäisi repiä itsensä keskeltä kahtia ja yrittää päästä molempiin...

Jos Suomi pelaisi jääkiekon Olympia-finaalissa muttei jalkapallossa, niin sitten jääkiekko - ja vastaavasti toisinpäin. Jos taas Suomi ei pelaisi kummassakaan, niin vastakkain olevat joukkueet ratkaisisivat - voi jopa olla, että molemmat jäisivät näkemättä.

Jääkiekon MM-finaalit vs. jalkapallon MM-finaalit? Se valitaan, missä Suomi pelaa, mutta jos ei pelaa kummassakaan, niin sitten hiukan joukkueista riippuen toinen - todennäköisesti kuitenkin jalkapalloa, koska jos Suomi ei pelaa jääkiekon MM-finaalissa, pettymys on ollut kova. Jos Suomi pelaisi kummassakin, niin sitten jalkapallo.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Viestin lähetti Taito-Ojanen
Nythän tämä tillanne on aika hauska: lätkän omat MM-kisat ovat vähän sellaiset rääppiäiset, kun taas futiksen omat ovat lajin kovin tapahtuma. Lätkän Olympiaturnaus on taas kovatasoinen, kun taas futiksen vastaava pelkät rääppiäiset.

Futiksen olympiaturnaushan ei ole enää kahdella viime kerralla ollut mikään 'rääppiäisturnaus', vaan kovatasoinen, nuorten pelaajien kansoittama turnaus. U-23-joukkueet ovat todella kovia nykyisin.
 

JVR

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers
Vaikka jääkiekosta niin kovasti pidänkin, valitsen tässä tapauksessa ehdottomasti jalkapallon...:rolleyes:
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Helppo. Ei ole jalkapallon MM-turnauksen voittanutta, eikä itselleni myöskään mitään jalkapallon voittanutta lajina.

Oma seurajoukkue - oli laji mikä hyvänsä - ajaa tietysti kaiken ohi, mutta maajoukkuetasolla itselleni on huomattavasti rakkaampi se joukkue missä pelaa Litmanen, Kolkka, Hyypiä, Forssell etc. kuin se missä pelaavat Selänne, Koivu, Lehtinen etc.
Ja jalkapallon MM-kilpailujahan ei voi vakavissaan verrata mihinkään yksittäisen lajin tapahtumaan - saman lajin EM-turnaus pääsee sentään edes samalle kierrokselle, näin formulatermiä käyttäen.

Jääkiekko on ehdottoman hieno peli ja olympiaturnaus on siinä lajissa ehdottomasti hieno tapahtuma. Siltikin lajeilla on niin paljon eroa yleismaailmallisesti, että pelkkä vertailu kuningaspeliin on epäreilua jääkiekon kannalta.

Nämä nyt menossa olevat 'MM'-kilpailut ovat sitten aivan oma lukunsa. Pelataan pari viikkoa täysin turhia pelejä ja sitten katsotaan voittaako mestaruuden Suomen, Tshekin, Ruotsin vai Kanadan B/C -joukkue. Venäjä ei enää saa valitettavasti edes sitä jalkeille. Muista suurista USA ei ole koskaan saanutkaan ja Slovakian taso ei edelleenkään riitä.

MM-kisat olivat paikallaan vielä 10-vuotta sitten, jolloin sentään suurin osa eurooppalaisesta parhaimmistosta pelasi NHL-kaukaloiden ulkopuolella. Nyt on toisin ja enää näillä kisoilla ei ole mitään virkaa. Aika ironista, että laskenutta tasoa on juuri viime vuosina alettu laskea entisestään ottamalla kisoihin maita, joiden edesottamukset eivät sinne riitä - ainakaan jos tavoitteena on hyvätasoinen ja tasainen turnaus.
Armokuoleman soisi jo saattohoidossa olevalle turnaukselle, josta toki historiassa on todella mukavia muistikuvia. Ajat muuttuvat, sääli sinänsä.

Sinänsähän tämmöinen äänestys ei ole mistään kotoisin.
Mitään valintaa ei tarvitse onneksi koskaan tehdä ja ainakin itselläni toimivat oikein hyvin molemmat lajit.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jääkiekon olympiafinaali vastaan jalkapallon mm-finaali, joissa kummassakin olisi Suomi mukana, käsitinkö oikein? Siinä tapauksessa valintaa joutuisi hiukan miettimään, mutta luultavasti kallistuisin kiekon puolelle. Jos Suomi ei olisi mukana kummassakaan, voisi jalkapallofinaali olla kokemuksena hienompi. Suomen pelatessa ainoastaan olympiakiekon finaalissa ei suuntaa tarvitsisi pahemmin miettiä.
 

ipa rules

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Packers
Uni tuli silmään keskeen viimeisen futiksen EM-finaalin. On se potkupallo vaan niin unettavaa ja hidastempoitsa, että hohhoijaa ja zzzzz...

-ipa rules
 

Sampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins/Turun PalloSeura/Kiekko-Vantaa
Viestin lähetti Taito-Ojanen
Vielä loppuun mietittävää: jos pistetään jääkiekon ammattilaisia viheriölle futamaan ja vastaavasti futiksen ammattilaisia jäälle kiekkoa läimimään, kummat pystyvät parempitasoiseen peliin?

Ilman muuta jääkiekon ammattilaiset viheriöllä. Jalkapallo on sen verran suosittu laji että varmasti useimmat NHL:n eurooppalaiskiekkoilijat ovat sitä jossain vaiheessa harrastaneet. Ja tuskinpa pohjois-amerikkalaisetkaan ihan ummikoita on.

Sen sijaan vaikea olis kuvitella jotain Rivaldoa Bauerit jalassa...
 

teemu73

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Yleisesti ottaen kiekkofinaali. JOS kuitenkin Suomi sattuisi pelaamaan kieriskelykisojen finaalissa JA samaan aikaan kiekossa pelaisivat Puola ja Ukraina, niin kiekko jäisi kakkoseksi.

Kiekkofinaalissa tehdään todennäköisesti enemmän maaleja kun kieriskelyssä kytätään vaan pilkkukisaa.

Ässien mestaruus menisi kaiken muun ohi, mutta tuo Puola-Ukrainakin on todennäköisempi vaihtoehto.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös