Ollakko vai eikö olla – kärppähuhut ja mutut

  • 4 083 798
  • 17 348

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joku kysyi tänään hallilla Aholta Pesosesta...kysytty on,ei ole tulossa oli vastaus.Heshka vaikuttaa hyvältä hankinnalta,samoin Lehtonen ja Leskinen.Pari kovaa hyökkääjää+Atte niin kolkutellaan jälleen kotietua
Kolmesti olen Ahoon sattumalta törmännyt. Joka kerta miehestä on välittynyt intohimo työtään kohtaan. Joka kerta mies on myös rehellisesti ja auliisti vastannut kysymyksiini. Uskon siis täysin tuon väitteen, jotta Pesonen haluttiin, muttei saatu.
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Seuraava Kärppien sopimusjulkistus on erittäin tärkeä! Toki se voi olla joku ihme-maxwärn, mutta se on joka tapauksessa tärkeä.

Itse innostuin nimimerkin GT:n eilisestä Kuusisaaren tasoisesta Max Wärn -huhusta - eihän Max Wärn ole se laitahyökkääjä kärkiketjuihin, jota Kärpät ensisijaisesti sille osastolle tarvitsee, mutta yhtälailla Kärpät tarvitsee kokoa ja voimaa, jota ehdottomasti Wärn tullessaan toisi.

Harmi, kun taitopelaajien lisäksi Kärpät ei ole onnistunut kasvattamaan liigatasolle isokokoisia ja vahvoja puolustavia hyökkääjiä - ja osittain tästä me kärsimme myös nyt Keräsen ja Suorannan poistumisen myötä.

Tällä hetkellä tuollaisen power forwardin hankkimisessa täytyy huomioida kaksi asiaa: A) sen power forwardin täytyy osata PELATA! B) pistelinko(/-lingot) kärkiketjuihin ovat hankintalistan kärjessä tällä hetkellä ennen power forwardeja.
 
Viimeksi muokattu:

JPL

Jäsen
Tässä nyt "joutessaan" käyn läpi noita mahdollisia hankintoja. Tässä olisi muutama mielenkiintoinen peluri ilman seuraa:

http://www.eliteprospects.com/player.php?player=15566
Mark Olver (linkki eliteprospectsin sivuille). Olisi toinen "täysi" kausi Euroopassa. Vaikka viime kausi ei kovin häävi ollut Saksassa, niin AHL:ssä ihan ok tehoja ja hyvin usein P-Amerikkalaisilla menee totutellessa yksi kausi. Tuo 1 kausi meni loukkaantumisen takia ketulleen (KHL:ssä 1 ottelu). Bonuksena pystyy pelaamaan sentterinä, mihin itsekkin hänet sijoittaisin. Ei mikään tähtipelaaja, mutta toisi kivasti ryhtiä joukkueeseen.

Eliteprospects.com - Devin Setoguchi
Devin Setoguchi (linkki eliteprospectsin sivulle)
Sama tilanne kuin Mark Olverilla, mutta teki Sveitsissäkin hyvät tehot. Olisi erittäin kova luu liigassa. Tätä on huhuiltu HIFK:n suuntaan, mutta Kärppien tilanteessa tarjouksen nokittamiseen lienee syytä.

Siinä olisi kaksi kohtuullisen hyvänoloista jamppaa, joiden päälle voisi sitten Ohtamaan sekä esimerkiksi Max Wärn:n "hankkia". Sean Bergenheim lienee pois laskuista, mutta olisi soveltuva korvaaja jommalle kummalle yllä mainituista.

Pyörälä - Albert - Setoguchi
Kukkonen - Heshka

Mäenalanen - Ruohomaa - Lehtonen
Hakanpää - Ohtamaa

Wärn - Olver - Leskinen
Ronkainen - Niemelä

Kalapudas - Humaloja - Kähkönen
Mikkola - Siikaluoma

Vartiainen - Kestilä - Koblizek - Anttila

Omaan silmään yllä nähtävä joukkue olisi jo liigakelpoinen. Ei mestarisuosikki, mutta selvästi lähempänä sitä. 5 ketjua on käytännössä pakko olla, jotta on edes jotain mahdollisuuksia pärjätä.

Kähy tosiaan unohtui... Ei muuttanut juurikaan kokonaistilannetta.
 
Viimeksi muokattu:

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pyörälä - Albert - Setoguchi
Kukkonen - Heshka

Mäenalanen - Ruohomaa - Lehtonen
Hakanpää - Ohtamaa

Wärn - Olver - Leskinen
Ronkainen - Niemelä

Kalapudas - Humaloja - Vartiainen
Mikkola - Siikaluoma

Kestilä - Koblizek - Anttila
Kähkönen unohtui. Tällöin Vartiainen ilmeisesti tipahtaisi pois pelaavasta kokoonpanosta? Ihan mukavaltahan tuo näyttää. Uskon kuitenkin, ettei kauden alkuun tule kolmossentteriä, sillä Kalaputaalle annetaan nyt mahdollisuus. Tällöin myös Kestilälle avautuu oma iskunpaikka nelosen tai jopa kolmosen laidalla. Kevätkaudella tilanne voi kuitenkin olla toisenlaisen.

Edit. Jos sentteri jätetään alkuun hommaamatta, on toisen "huippulaiturivahvihtuksista" kyettävä pelaamaan tarvittaessa myös keskellä. Eihän koko syyskautta voi ajatella selvittävän ainoastaan neljällä sentterillä, saati kokonaista kautta.
 

Zinetula

Jäsen
Pentikäinen teki sopimuksen jo Itävaltaan. Mutta varmaan riittävän paksulla pinkalla saa sieltä irroitettua.
Pentikäistä puhuteltiin täällä Oulussa Penaksi, ilmeisesti on ollut sitä jo aiemmin. Puhuttelunimi Atte on taas varattu Oulussa sille omalle kasvatille, kuka on vetänyt kolmet viime mm-kisat putkeen Suomen rivistössä. Pena on kuulemma kiva jätkä, mutta nyt on haussa paljon merkittävämpi täky.
 

tuketuksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Jets, Klubi, Suomalaiset NHL:ssä
Tässä nyt "joutessaan" käyn läpi noita mahdollisia hankintoja. Tässä olisi muutama mielenkiintoinen peluri ilman seuraa:
Itsekin tuossa kolmisen viikkoa sitten "joutessaan" ja varmaan pelaajauutisia toivoessa listasin 9 omasta mielestä mahdollisesti sopivaa vahvistusta kärppien hyökkäykseen. Näistä yhdeksästä vain kaksi on tehnyt näiden kolmen viikon jälkeen sopimuksen eli Peter Mueller ja Maxim Lapierre.

Eli kyllä niitä pelaajia edelleen on markkinoilla. Nämäkin nyt 7 pelaajaa jotka itse olen bongannut pelasivat viime kaudella hyvät kaudet SHL/KHL/NLA ja ovat edelleen vapaita agentteja. Ja näiden lisäksi tietysti AHL:stä olisi porukkaa vapaana.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eli kyllä niitä pelaajia edelleen on markkinoilla. Nämäkin nyt 7 pelaajaa jotka itse olen bongannut pelasivat viime kaudella hyvät kaudet SHL/KHL/NLA ja ovat edelleen vapaita agentteja. Ja näiden lisäksi tietysti AHL:stä olisi porukkaa vapaana.

Taitaa kyse ollakin lähinnä siitä, että mihin hintaan tulisivat. Tiedämmehän me, että Junno ei millä hinnalla hyvänsä pelaajia Kärppiin ota, niin epätoivoista tilannetta ei olla vielä nähty. Ehkä jollekin vanhalle omalle, kuten esim. Pessi olisi ollut, hän olisi lompakkoa raottanut vähän enemmän. Sääli ettei Pessi sitten tulekaan. No can do.
 

Zinetula

Jäsen
Varmaankin tässä vaiheessa kesää on suhteessa vapaana oleviin pelaajiin aika paljon näitä rahastajiakin, ketkä haluaisivat hyödyntää monien seurojen ahdinkoa saada pelaajia. Siksi näitä signauksia on kuulunu aika hillitysti niin Kärpissä kuin muissakin liigaseuroissa. Kymmenissä seuroissa ympäri Eurooppaa on tarve monenlaisille osaajille. Nyt on tilanne pitkittynyt erityisen paljon verrattuna edellisiin kausiin. Osa pelaajista odottelee tai joutuu odottelemaan tulevaa työpaikkaansa. Tässä kohtaa täytyy sanoa vanha sananlasku, että aika tavaran kaupitsee. Kyllä ne hintalaput loksahtaa kohdilleen kun työpaikat täyttyy ja epävarmuus omasta työpaikasta kalvaa kauden alkaessa painaa päälle. Nhl-leirityksestä vapautuu myös pelaajia Eurooppaan ja artistisopimuksella voi säästää veroissa. Kapea on rinki vaan vielä on reilut 6 viikkoa liigakauden alkuun ja ehtii paljon sattua ja tapahtua ennen sitä. Parit Chl-pelit voivat mahdollisesti kärsiä Kärppien vallitsevasta tilanteesta jonkin verran vaan yhdyn muutamaan asiasta maininneeseen palstakirjoittajaan. Jos siitä tulee noutaja, niin jääpähän aikaa ja resursseja keskittyä olennaiseen.
 

JPL

Jäsen
Jos siitä tulee noutaja, niin jääpähän aikaa ja resursseja keskittyä olennaiseen.
Tässä menee vain käytännössä 2 kautta häneksi kerralla. Ensi kaudeksi kun CHL:n pääseminen on huomattavasti hankalampaa kuin aiempina kausina. Toki tämän kauden CHL menestyksellä ei ensi kaudeksi ole mitään merkitystä (vain CHL mestarille on takuupaikka), joten hyvin pärjäämällä liigassa, pääsee myös CHL:ään.

Tämä vain on mielestäni samanlaista välikausiajattelua kuin muukin. Kärpät on panostanut CHL:ään paljon enemmän kuin mitä on sieltä toistaiseksi saanut. Jos heitetään "hanskat tiskiin" yhdeksi kaudeksi ja kun tuskin menestystä tulee liigastakaan, niin samalla menee heti 2 kautta Euroopassa hukkaan.
 

Zinetula

Jäsen
No ei varmaan Chl:n suhteen ole hanskoja laitettu tiskiin, mutta onhan siinä puolensa. Kärpistä on aistinut ainakin aiemmin satsaaminen siihen, mutta moni muu liigajoukkue on ainakin näppituntumalta vetänyt vähän niin ja näin. On ollut kakosmoken peluuttamista ja pelaajakokeiluita harkkapelien tyyliin. Osa pelaajista tainnut vähän kommenteissa viitatakin siihen suuntaan.

Tiedä sitten kuinka siihen kuluu henkisiä ja fyysisiä resursseja joukkueesta. Ainakin kokenut osasto on kehunut Chl:ää. Tarkoitin myös Chl:n alkusarjan osalta sitä, että jos tippuu niin tippuu. Eli vastukset oliko ne Vitkovice ja Krefeld eivät kyllä kovin kummoisia ole. Jos niiltä tulee turpiin, voi se johtua monesta muustakin tekijästä kuin vain parin pelaajan puuttumisesta. Ja siten ei niin huonoa ettei jotain hyvääkin. Jäisipä siten ainakin kaikki panokset liigakauteen. Ei ole olemassa mitään välikausia.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Kyllähän Kärpät on jäänyt CHL:ssä vähintään omilleen ettei ole takkiin tullut taloudellisesti. Junnohan puhui olikohan viime CHL-kaudella, että välieriin kun pääsee niin sitten on +- tilanne.
 

JPL

Jäsen
Kärpät on laittanut kyseiseen sarjaa aikaa ja rahaa viimeisen viiden vuoden aikana ihan varmasti enemmän, kuin siitä hyötynyt. Yksittäisen kauden kuluja ja tuloja laskiessa tuo Junnon kommentti on varrmasti validi.

Toki tuosta on saanutkin sitten hyötyä, mitä ei voi rahassa laskea. Yhtä kaikki - ei sitä huvittaisi pöntöstä vetää alas.
 

Koffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Hmm...ennemmin lukisin Kärppähuhuista kuin näistä "mutuista" koskien CHL:ää...mutta kai nää kommentit mitä tästä on nyt saatu kuuluu tänne??
 

JPL

Jäsen
Hmm...ennemmin lukisin Kärppähuhuista kuin näistä "mutuista" koskien CHL:ää...mutta kai nää kommentit mitä tästä on nyt saatu kuuluu tänne??

Rönsyileehän nämä jutut, eikä aina edes muista ketjua....

Ei ole huhuja...
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Jos tästä CHL:stä kerran jaksetaan jauhaa täällä huhu-ketjussa, niin kertokaa nyt ihmeessä mitä hyötyä tästä CHL:stä on Kärpille ollut jos taloudellisesti mennään +/- linjalla?!
Kun kyseessä on vain jääkiekko Euroopassa, niin mitään taloudellista hyötyä tästä ei koskaan tule. Joo, pelaajat saa näyttöpaikan Euroopassa, plaa plaa plaa. Minne? NHL:ään? Jep jep. Scoutit kiertää Lappia myöden kattomassa jo nyt pelejä.
Eli mitä hyötyä tästä on ollut Kärpille?
Itse en näe kuin isoja miinuksia: pelaajat väsyvät/suurempi todennäköisyys loukkaantumiseen.
 

Valdin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eli mitä hyötyä tästä on ollut Kärpille?
Itse en näe kuin isoja miinuksia: pelaajat väsyvät/suurempi todennäköisyys loukkaantumiseen.

Pidän CHL:ää paljon merkittävämpänä kiekkotapahtumana kuin tyhjänpäiväisiä maajoukkueen harkkaturnauksia.
CHL-kohtaamiset ovat hienoja pelejä ja kiekkokauden avaus. Jos kaikki eivät näitä ole vielä löytäneet, suosittelen. Viime vuonna minulle tuli täyteen 35 vuotta Kärppien aktiivista seuraamista. CHL-mestaruus olisi jotain uutta, vaikka sen yhden välimuodon Kärpät aikanaan voittikin.

CHL:stä on Kärpille hyötyä:
1) Mikäli CHL-pokaali voitetaan - on se yksi voitettu pokaali. Sitä kai urheilussa tavoitellaan!
2) Sanoisin väsymisen sijaan tilanteen olevan syksyllä juuri päinvastoin. Vaihtelu virkistää eli saadaan pelejä muitakin kuin
Liiga-joukkueita vastaan. Välierä- tai finaalivaiheessa voi tullakin väsymystä.
3) Joukkue alkaa hitsautua reissuilla Keski-Euroopassa yhteen, mikä lienee tämän vuoden joukkueelle hyvinkin tärkeää.
4) Kärpät on päässyt kalkkiviivoille kahtena viime vuotena ja edellisten turnausmuotojen aikana niin ikään. Ketsuppipullo-
onnistumisia on tullut, mikä on tärkeää.
5) Pelaavaan kokoonpanoon pystyy ajamaan nuoria pelimiehiä. Ketjut saavat pelejä vyölleen.
6) On sekin mahdollista, että vastustajan kärkiketjuista löytyisi äijiä seuraavan vuoden kärppäjoukkueeseen.

Mutuiluna voisin kuvitella, että kärppähyökkäykseen tulee taas hyökkääjä, jota kukaan ei ole ennakoinut. Pohjois-Amerikassa äijiä piisaa.
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
CHL-mestaruus olisi jotain uutta, vaikka sen yhden välimuodon Kärpät aikanaan voittikin.
Minkä välimuodon Kärpät on voittanut? Mennäänkö tässä nyt 80-luvulle johonkin turnaukseen, oma muistijälki ei sinne asti riitä.

EDIT:

Vai meinaatko Nordic Trophya tuossa 2007?
 

Roger Moore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku, Miljoonamiehistö, Ranska, KuPS
Oisko ollu Nordic Trophy?
Tämä mullekin tuli nopealla mietinnällä mieleen, mutta en osannut tuota kyllä minkäänlaiseksi "välimuodoksi" mieltää koska mukana ei ollut kuin ruotsalaisia ja suomalaisia joukkueita ja se omasta mielestä se oli kyllä täysi höntsäturnaus juuri tuossa kauden alla. Jos välimuodosta puhutaan niin kyllähän se Super Six oli sellainen välimuoto, mutta ihan mukava sellainen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös