Ollakko vai eikö olla – kärppähuhut ja mutut

  • 4 256 217
  • 17 792

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Samaa mieltä kuin useimmat muutkin, että ne on hyvällä mallilla, joskaan ei vielä valmista sielläkään. Hyökkäystä taas ei käytännössä ole olemassa.
No niin, jotain hyvää siis kuitenkin. Nyt vain malttia. Parin tähtihyökkääjän sopimusten julkistamisen jälkeen alkaa oukankin askeleet viemään iloisesti kohti Kärppätoimistoa ja kausikortin uusimista.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
No niin, jotain hyvää siis kuitenkin. Nyt vain malttia. Parin tähtihyökkääjän sopimusten julkistamisen jälkeen alkaa oukankin askeleet viemään iloisesti kohti Kärppätoimistoa ja kausikortin uusimista.

Neljä takuuvarmaa tähtihyökkääjää ja yksi takuuvarma tähtipakki, niin sitten voidaan puhua iloisista askeleista.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Samaa mieltä kuin useimmat muutkin, että ne on hyvällä mallilla, joskaan ei vielä valmista sielläkään. Hyökkäystä taas ei käytännössä ole olemassa.

Itse olen kyllä aikalailla samoilla linjoilla. Hyökkäys on niin olematon TÄLLÄ hetkellä, ettei liikoja uskalla odotella. Ei niitä maajoukkuetason äijiäkään kuitenkaan ovista ja ikkunoista ala satamaan sisään. Tai jos joku niin ajattelee vielä tässä vaiheessa niin se on mielestäni aikamoista optimistisuutta tai jopa sinisilmäistä ja naiivia. Toki jos Kärpillä on jemmassa niitä sopimuksia jo, mutta jostain syystä julkaisuja on vain venytetty viikkotolkulla. Itse kuitenkin uskon, että aika paljon siellä "sopimusjemmassa" on tilaa, vaikka yritystä onkin ollut luultavasti. Semmoinen kutina, että saadaan oikeasti alkaa valmistautumaan kovaan taisteluun suorasta pudotuspelipaikasta eli 6 joukkoon pääsystä.

Tietysti tilanne voi muuttua nopeastikin, jos julkaistaan niitä "isojen kalojen" sopimuksia muutama. Tämä hiljaisuus ei vain edelleenkään vakuuta ja vapailla sopimusmarkkinoilla olevat pelaajat vähenee kovaa tahtia ymmärrettävästi. Ihmeenkin optimistisesti ja toiveikkaasti mielestäni monikin täällä näkee tällä hetkellä joukkueen rakennuksen tilanteen. Siis jos puhutaan siitä, että aiotaan oikeasti esimerkiksi mestaruutta tai tyyliin Euroopan valloitusta tavoittelemaan millään tavalla uskottavasti. Ei ilotulitteella kuuhun lennetä sentään! :D
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kukkonen on mielenkiintoinen tapaus. Liike ei tahdo enää riittää mm-tasolle, kauanko riittää Liigassa. Tulee olemaan kova paikka näin faninäkökulmasta kun Lassea aletaan tiputtaa kakkos-kolmospariin. Kaipa se vielä kauden-kaksi Liigassa menee ykkösparissa, mutta sen jälkeen.. On kyllä iso pala menestystä ja helpottaa kokoamista kun aina on tiennyt mitä saa.
 

aurinkolahna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, AC Oulu
Kukkonen on mielenkiintoinen tapaus. Liike ei tahdo enää riittää mm-tasolle, kauanko riittää Liigassa. Tulee olemaan kova paikka näin faninäkökulmasta kun Lassea aletaan tiputtaa kakkos-kolmospariin. Kaipa se vielä kauden-kaksi Liigassa menee.

Mielestäni tuo on ihan täyttä paskapuhetta. Lasse on ollut kisoissa Jaakolan ohella Suomen paras pakki.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lassela on ihan helvetisti peliälyä ja asennetta. Paikkaa sillä puutteita kuten aina. Mutta liike on kyllä heikentynyt.
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
No, eikös tuo ole maanmainio lähtökohta toukokuuhun? Tiedämme myös varmaksi, että puolustukseen on tulossa yksi maajoukkuetason puolustaja, jolloin pakkikalustomme on hyvinkin sarjan paras. Hyökkäyksen kärkipaikat ovat vielä auki. Kärppien resursseilla palikat saadaan varmasti kasaan. En vain voi käsittää yltiönegatiivisuutta Kärppien tulevan kauden joukkueenrakennuksen suhteen. Kovin heikoin perustein täällä piruja maalaillaan seinille.

Ei ne perustelut ole yhtään sen vahvemmat sen puolesta, että joukkueen rakentaminen onnistuu. Aivan yhtä auki on sekin, minkä tason kavereita on tulossa.Nimet saadaan kasaan ennen pitkään, mutta aivan turha sitä on kiistää, etteikö huoli ole aiheellista. Ei seuran scouttausosaston aikaansaannokset aivan maagisia arvosanoja saaneet Marjamäen kaudella, kun jätetään kotiutetut omat kasvatit laskuista.

Myös Suikkanen on julkisestikin sanonut, että hänelle tämä joukkopako tuli yllätyksenä. Tietysti viimeisimmät eli Aaltonen ja Niemi kesken sopimusten aiheuttivat entistä enemmän paikattavaa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei ne perustelut ole yhtään sen vahvemmat sen puolesta, että joukkueen rakentaminen onnistuu.
Mielestäni on. Olemme yhtämieltä siitä, että maalivahtiosasto ja puolustus on jo tässä vaiheessa kevättä rakennettu vahvaksi. Ei koko joukkuetta tarvitse enää uusiksi kasata, vaan selkäranka on vankka ja suorassa. Vaikka hyökkäys on vielä auki, on siellä kuitenkin Ruohomaa ja Pyörälä jo valmiiksi. Molemmat ovat sarjaamme aivan kärkipään pelaajia. Taustatukea antavat läpimurron kynnyksellä olevat omat kasvatit Mäenalanen, Kalapudas ja Leskinen. Ei Kärppien joukkue ole levällään, vaan mielenkiintoisessa rakennusvaiheessa. Voimme olla tyytyväisiä, että rakennuspalikoihin on rahaa käytössä.

Aivan yhtä auki on sekin, minkä tason kavereita on tulossa.Nimet saadaan kasaan ennen pitkään, mutta aivan turha sitä on kiistää, etteikö huoli ole aiheellista. Ei seuran scouttausosaston aikaansaannokset aivan maagisia arvosanoja saaneet Marjamäen kaudella, kun jätetään kotiutetut omat kasvatit laskuista.
Miljoonan verran on tosiaan vahvistuksia vielä tulossa. Vaikka rahalla ei aina saa laatua, lisää se kuitenkin onnistumisen mahdollisuuksia. En minä ymmärrä, miksi lähtökohtaisesti pitäisi olettaa, että Kärpille tulee miljoonan edestä paskaa. No, toki muutaman kärkihyökkääjän osalta tilanne on vielä auki, eikä siinä ole ole liigajoukkueen rakentamisen suhteen mitään erikoista. On toukokuu.

Myös Suikkanen on julkisestikin sanonut, että hänelle tämä joukkopako tuli yllätyksenä. Tietysti viimeisimmät eli Aaltonen ja Niemi kesken sopimusten aiheuttivat entistä enemmän paikattavaa.
Ei sopimuksettomien pelaajien lähteminen ole Kärppiä yllättänyt, eikä Suikkanen ole sanonut kuten väität. Hän sanoi, että parin pelaajan lähtö yllätti. Näillä hän tarkoitti varmaankin Niemeä ja Aaltosta. Aaltonen ei ole kevään esityksien perusteella menetys. Mies ei mahtunut edes pelaavaan kokoonpanoon. Niemi on hyvä sentteri, mutta hyökkäyspään ominaisuudet eivät olleet riittävät Kärppien ykkössentteriksi. En usko, että kyynel silmäkulmassa Junno tätäkään siirtoa katseli. Kaksi kallista alisuoriutujaa siirtyi siirtokorvauksien kera toiseen sarjaan. Suikkanen sanoi myös, että lähtijät korvataan maajoukkuetason miehillä.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kärpät palaannee sorvin ääreen huomenna...uusia sopimuksia on kuitenkin turha odotella ennen kisojen päättymistä ,koska a) Jäisivät mediahuomiolta piiloon kisojen vuoksi ja b) sopimuspelaaja(t) vetää leijonapaita päällä...
 

lemponen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Pelaajamarkkinoillahan alkaa nyt se aika, jolloin odotetaan ensin NHL:n sopimusuutiset, sen jälkeen KHL:n, sitten Sveitsin ja Ruotsin, ja lopuksi Liiga-joukkueet pääsevät hankkimaan ne pelaajat, jotka jäljelle ovat jääneet. Eikä välttämättä tuo ryhmä ole mitään huonoa potentiaalia, vaan siellä saattaa olla hyvinkin potentiaalisia tulevaisuuden nimiä, jotka eivät ole onnistuneet vanhassa ympäristössä, mutta saattavat puhjeta kukkaan uudessa ympäristössä, kuten esim. Suikkasen Kärpissä. Tässä tullaan sitten siihen ongelmaan, josta esim. nimim. @GT ja moni muu on usein kirjoittanut: Kärppien kansainvälisten pelaajamarkkinoiden pelaajatarkkailu on heikkoa ja "arkaa". Kärpät on viime vuosina kovasti yrittänyt värvätä Pohjois-Amerikasta pelaajia, mutta ne joko eivät ole toteutuneet tai hankinnat ovat epäonnistuneet, ainoata hyviä värväyksiä ovat olleet Jussi Rynnäs ja varsinkin Ben Maxwell.

Mikä joukkue tekee Liigassa parhaimmat "värväykset", eli laatua edullisella hinnalla ja erinomaisella pelaajatarkkailulla? JYP ja SaiPa nyt ainakin. Miten Kärppien pelaajatarkkailu ja "värväykset" onnistuu Liigan tasolla? Ehkä keskitasoa? Mitä erinomaisia pelaajatarkkailun tms. tuloksia ja värväyksiä Liigassa on ollut viime vuosina? Tapparan Nick Plastino, Nick Bailen, Jypin Markus Hännikäinen, Saipan Patrick Davis, Chad Rau, David McIntyre. Jokerit oli kokonaisuutena menneinä vuosina aika heikko värväyksissään, toki hyviäkin kausia oli, mutta resursseihin nähden oli tason vähintään keskinkertaista.
 

Neitikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Joo toki, Unkari ja mitä näitä oli. Olikos Sebokilla pitkä sopimus KalPaan?
Oukka, kun katsoo sinun viestejä, melkein toivoisin ettet osta kausaria. Fanit kannustavat Joukkuetta, eivätkä sitä, kuinka hyviä pelaajia joukkueessa on.
 

sinikettu

Jäsen
Ainakin monikossa puhuminen on täyttä paskapuhetta. Ohtamaa on ainoa mahdollinen tuolta.
Tomi Sallinen on ainakin jollain tavalla realistinen hankinta. Ei ole sopimusta ja on lähtemässä pois Ruotsista. Ei nyt varmaan niin hirveän todennäköinen hankinta Kärpiltä ole, mutta periaatteessa aivan mahdollinen. Sen lisäksi on tosiaan nuo muiden maiden maajoukkueet.

Sitten on vielä pienehkö mahdollisuus, että Kukkonen tai Pyörälä lähtee vielä yhdelle ulkomaankierrokselle. Jos näin olisi, en usko, että Kärpät julkaisisi näin negatiivista uutista ennen kuin kovan luokan korvaajia olisi tiedossa.
 

oukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Kaukokari
Oukka, kun katsoo sinun viestejä, melkein toivoisin ettet osta kausaria. Fanit kannustavat Joukkuetta, eivätkä sitä, kuinka hyviä pelaajia joukkueessa on.

Nyyh ja itku ja vinku, saanko tarjota nessun?

Kuka sanoi että olen fani? Olen kannattaja, ja toivon että kannattamani seura menestyy käytettävissä oleviin resursseihin nähden parhaalla tavalla. Menestys edellyttää resurssien lisäksi korkeatasoista työtä sekä toimistolla että kaukalossa. Jos edellisestä sukelluksesta pitäisi valita vain yksi opetus tulevaisuuteen, se olisi vaatimustaso. Kärpissä vaatimustason tulee olla korkea sekä seuran sisäisesti että kannattajilla. Ei tässä sen kummemmasta ole kysymys. Kun on varaa millä mällätä, pitää myös vaatia tulosta.
 
Ketäs vapaita agentteja tuolla Suomen joukkueessa tällä hetkellä on Pihlströmin ja Sallisen lisäksi? Heistä kumpikaan ei tule. Ohtamaa ja Pulkkinen?
 

GT

Jäsen
Suosikkijoukkue
ACO
Ohtamaa on ainoa realistinen Suomen joukkueesta. Hän tekee ratkaisunsa kisojen jälkeen. Aten ensisijainen tavoite olisi saada vielä KHL-diili, mutta Kärpät on jättänyt hyvän tarjouksen myös.
 

Epätietoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät. Sievin Sisu, Barcelona
Ohtamaa on ainoa realistinen Suomen joukkueesta. Hän tekee ratkaisunsa kisojen jälkeen. Aten ensisijainen tavoite olisi saada vielä KHL-diili, mutta Kärpät on jättänyt hyvän tarjouksen myös.
Ohtamaan mahdlllisen tulon jälkeen maalivahti- ja puolustusosasto (siis tärkeimmät) olisivat liigan top.2 kamaa molemmat. Ihmeellistä itkua täällä, vaikka pelon nyt ymmärtää täysin.
 

Tratikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siellä ois Dave Spina vapailla markkinoilla. Voisi olla tällä hetkellä hyvä haku Kärppiin. Kahtena kautena liigassa 83 pistettä, joten mikään turha kaveri ei kyseessä ole. Miten sitten sopisi Suikkasen sapluunaan onkin toinen kysymys, mutta mieluummin näitä jo liigassa tasonsa näyttäneitä pelimiehiä ottaisin, ku jotaki täysin arpaa
 

JJ#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Siellä ois Dave Spina vapailla markkinoilla. Voisi olla tällä hetkellä hyvä haku Kärppiin. Kahtena kautena liigassa 83 pistettä, joten mikään turha kaveri ei kyseessä ole. Miten sitten sopisi Suikkasen sapluunaan onkin toinen kysymys, mutta mieluummin näitä jo liigassa tasonsa näyttäneitä pelimiehiä ottaisin, ku jotaki täysin arpaa

Kyllähän se Spina häkkejä osaa heittää, mutta itellä päällimmäisenä on mielessä kaverista se flippaaminen kauden viimeisessä TPS-runkosarjapelissä, kun kaverilla keitti yli Ladan loistava kiekonriisto. Tuloksena idioottimainen hyökkäyspään jäähy ja toinen piste Kärpille ylivoimamaalilla.

Marjamäen kausilla tällaisia ylilyöntejä oli kiitettävän vähän, kun Humliakaan ei enää v*tuttanut naama oman vaihtopenkin takana. Pitäisin tilanteen mieluiten tällaisena, ja eiköhän se riitä että penkin takana oleva kaveri on hieman räjähdysherkkä.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Lehtoselle varovainen peukku, Kähkösestä ei ole jäänyt selkeää muistikuvaa. Hän oli ihan ok ekana vuonna ja aika ajoin jopa hyvä. Mut hurraata ei suu vielä huuda. Mahdollisuus annetaan ja haastattelusta päätellen ainakin intoa on tulla joukkueeseen. Onhan tämä tosiaan myös näyteikkuna tulevaisuutta ajatellenkin. Siitä huolimatta, että palstalla on jotenkin sellainen fiilis, ettei tänne kukaan halua.

Ei tässä todellakaan voi olla rosteri melkein valmis. Tai voi tietenkin, mutta ei tämä mun silmin vaikuta Suikkasen kuvailemalta joukolta. Sieltä tulee Tamin kliseen mukaan pomminvarmasti vielä tulossa korkeamman profiilin pelaajia. Kärppien imagolla pelaava joukkue hakee aina mestaruutta, eikä valmiiksi rakentele heikoista elementeistä kaatuvaa tornia.

Nuorille on annettava silti mahdollisuus, etteivät häivy muualle. Kuokkasen perään minäkin kyselen. Minne poika on menossa? Selkeä talentti kyseessä. Älkää ny missatko tätä!
 

Neitikiekko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olisiko Ilkka Heikkinen tulossa Kärppiin? Suomeen näyttää matka vievän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös