Ollakko vai eikö olla – kärppähuhut ja mutut

  • 4 366 814
  • 18 166

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Näillä markkinoilla, tai pikemminkin nyky-Liigan "vetovoimaisuudella" nopeasti ajateltuna ihan potentiaalinen haku Kärpiltä.

Eipä Liigaan pahemmin mitään kovia senttereitä edes ole tullut. Khodorenko ja Petman tulleet myös AHL:stä ja nopeasti ajateltuna ovat kovimpia hankintoja ulkoa yhdessä Nättisen ja Najmanin kanssa.

Onhan siellä myös Kovarcik aikaisemmin jo hankittu Virran kanssa, joten kyllä tuo Kärppien keskikaista ulkopuolisen silmin ihan hyvältä ja vahvalta näyttää.

Michal Brossit ja kumppanit kun ovat vain kaukainen muisto enää Liiga-seuroille.
 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Älä jaksa. Hyvä sometiiseri on.

Jos haluaa antaa uskottavaa kritiikkiä on hyvä antaa myös posia sillon kun sen paikka on.



Joonas Susi Kemppainen julki? Maila kääntynyt kesän aikana, uusi haaste?
Juurikin näin. Juuri tämän kaltainen sisältö saa ihmiset Kärppien ympärillä puhumaan ja hakemaan potentiaalisia nimiä huomiseen asti. Oletuksena siis se, että jokainen viimeistään huomenna ymmärtää nämä teaseriin piilotetut vinkit! Kyllähän se laskeutumisaika-tiiserikin sai aikanaan ihmiset salapoliisin hommiin, mutta homma meni muusta syystä nenilleen.

Hyvää työtä toimisto, jatkakaa samaa rataa.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Josh Melnick on vetänyt neljä viimeistä kautta AHL:ssä joukkueensa kapteenistossa tehden pisteitä 0,47 ppolla. Sentteri ja right. Vahvuutena nopeus ja henkinen puoli kunnossa. Hankala on maallikon noilla spekseillä tästä floppia tai edes arpaa saada.

Jäädään jännittämään, kuka sieltä ylipäätään tulee.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän tämä varmistaa sen, että Kemppainen ei jatka enää(uraa/kärpissä).
Ei varmista. Ei Kemppainen uraansa muualla jatka kuin Kärpissä. Ja lopettamispäätöstä mies ei ole vielä ilmeisesti tehnyt. Ei sillä, ei tilanne jatkamisen suhteen hyvältä näytä, kun näin pitkälle venyy, mutta ovi on miehelle auki.

Kovarcik
”Melnick”
Kemppainen
Korpimäki
 

Outlander

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Vahvasti vihjeet viittaavat Josh Melnickiin. Melnick on 178cm, joten pienikokoiseksi jää kärppien hyökkäys. Tämä myös taitaa tarkoittaa sitä, että Kemppaisen ura on ohi, tai kärppien odotusaika on päättynyt.
Tämä harmillinen detalji tässä, mutta uskotaan että sitä pituutta ei niin tarvitse menestykseen.
 

Proffa_20

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Chicago Blackhawks & FC Bayern München
Ihan jees hankinta olisi tämä Melnick siihen 2.-3.ketjun sentterin rooliin. Totta kai ainahan näihi ne omat riskinsä liittyvät, mutta ehkä tällä kertaa ymmärrettävistä syistä ne nyt otetaan. Oletettavasti kaikki kivet on käännetty noiden 'pienemmän riskin' hakujen suhteen, mutta luu on jäänyt lopulta käteen.

Vielä kun tämä Kemppaisen epävarma tilanne on ollut hämmentämässä soppaa (plus markkinoiden tilanne ja Liigan heikentynyt vetovoima jne.), niin vaihtoehdot olisivat siis olleet olla nyt hankkimatta ketään ja olla ottamatta riskiä (mutta vetää myös jollain pienemmän potentiaalin kaverilla), tai ottaa se riski, jossa on kuitenkin myös suuri potentiaalin realistoitumisen mahdollisuus. Nyt on mielestäni ihan ymmärrettävää, että turvataan markkinoilta sitten mahd. Melnickiin. Eiköhän Myllykoski olisi sieltä markkinoilta jo aika päivää sitten naarannut jonkun, jos siellä joku superukko olisi ollut ja Suomeen ollut saatavissa. Ja Melnickin hankinta ei myöskään laita Kärpille niin suurta painetta tuon Kemppaisen jatkon suhteen. Nykyinen Kovarcik - "Melnick" - Virta - Korpimäki - Loponen/Yliniemi tarjonnee jo onneksi kelpo hyvän selkärangan. Kemppainen bonuksena päälle olisi toki loistavaa.

Tietysti Kemppaisen mahd. jatko tasoittaisi riskejä ja näitä Melnickiin liittyviä kysymysmerkkejä ennestään ja tilanne näyttäisi keskustassa vahvalta Kovarcik-Kemppainen kivijalan turvin, jolloin Melnick voisi rauhassa hakea virettään ja hänen harteillaan ei olisi heti kauden alussa niin suurta painetta liidata tuota kakkosvitjaa Turusen tutkaparina. Nyt Melnickiltä odotetaan käytännössä heti tulosta ja onnistumista. Toki kolmosessa on nyt Virta, mutta hänen kykynsä nousta paikkaamaan ja antaa Melnickille aikaa sopeutua ei kuitenkaan ole samaa, mitä se olisi Kemppaisen kanssa.
 

totonboset

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & Canes
Josh Melnick on vetänyt neljä viimeistä kautta AHL:ssä joukkueensa kapteenistossa tehden pisteitä 0,47 ppolla. Sentteri ja right. Vahvuutena nopeus ja henkinen puoli kunnossa. Hankala on maallikon noilla spekseillä tästä floppia tai edes arpaa saada.

Jäädään jännittämään, kuka sieltä ylipäätään tulee.
Näin se taitaa olla. Muutenkin moni tuntuu aliarvostavan nykyään AHL:n tasoa, eikä ymmärrä miten kova juttu siellä on tehdä isoja pistemääriä. Kärkikentissä ja ylivoimalla pelaa monissa joukkueissa jätkiä joiden taso on jo sillä hetkellä se NHL, mutta eivät mahdu vaan ylös syystä tai toisesta kokoonpanoon. AHL:ssä pisteet eivät todellakaan kerro kaikkea ja tätä voidaan tarkastella rehellisesti katsomalla millaisia pisteitä ihan Euroopan eliittiin kuuluvatkin pelaajat ovat siellä tehneet.

Vaikkapa Liigaa seuranneille tuttu Smejkal kävi viimekaudella AHL:ssä tuloksena 22 pistettä 47 peliin. Mies oli SHL:ssä vuotta aiemmin lähes piste per peli tahdissa. Jolyn AHL-ura meni tasan 0,5ppg tahdissa ja Tardifin 0,2ppg tahdissa. Koivunen kävi pelaamassa aikanaan AHL:ssä 12 peliä tehoin 0+1. Roope Hintz pelasi AHL:ssä 0,62ppg tahtia.

Jos ne tärkeät ominaisuudet kuten peliäly, luistelu ja maalivainu ovat kohdallaan niin Melnick voi olla vuoden totuttelun jälkeen liian hyvä Liigaan. Toisaalta joskus asiat eivät mene täydellisesti ja pelaaja ei syystä tai toisesta onnistu Suomessa. Ainakin Melnickillä olisi Oulussa muita englanniksi jutustelevia kavereita joukkueessa, mikä voi auttaa sopeutumisessa talven pimeisiin iltoihin paljon.
 

Baloun

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, sympatiat milloin kenellekkin
Josh Melnick on vetänyt neljä viimeistä kautta AHL:ssä joukkueensa kapteenistossa tehden pisteitä 0,47 ppolla. Sentteri ja right. Vahvuutena nopeus ja henkinen puoli kunnossa. Hankala on maallikon noilla spekseillä tästä floppia tai edes arpaa saada.
Noh, Bunnamania verrattiin viestissäsi aikanaan Lammikkoon.

Onhan tuo Eurooppaan arpa, ei siitä mihinkään pääse. Mutta voi tämä arpa olla voittava sellainen.
 

HokiJone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Luleå HF
Kaveri ilmeisesti scoutattu muutenkin kuin tilastojen perusteella. Kai tuolla nälkäsyydellä mitataan sitä, että tarviiko lautaselle gurmeeta vai pärjääkö ihan abc-eväillä. :)
Tottunut istumaan bussissakin - muuallekin kuin lentokentän yksityisterminaalille. Eiköhän siis apsin lihapullat ja kepapsi menettele.
 

Suomen Polak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Maple Leafs, Seattle Seahawks.
Kova hankinta tuo Melnick. Työkalut on kunnossa, hyvä liike, laukaus, osaa tehdä peliä ja omaa hyvän pelipään scouting reporttien perusteella. Floppivaara on aina kun ei ole euroopassa pelannut, mutta väittäisin että aika pieni tässä tapauksessa. Oma veikkaus on että haastaa Kovarcikin 1C paikkaa. Jos tosiaan on tulossa, niin tykkään kyllä ja odotan 45p+ kautta.
 

Sipe Lervo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Haukiputaan Ahmat
Aivan kelpo pelimannilta vaikuttaa Melnick. Jossain haastattelussa sanoo olevansa pass-first - tyylinen kahden suunnan sentteri eikä välttämättä se kaikista äänekkäin pukukopissa. Hyvin sopii siis Suomen kaukaloihin. Liike vaikuttaa ihan hyvältä. Ainahan näissä on arpakerrointa tuomassa se, kun Europan kaukaloihin tulee ensimmäistä kertaa. Toivotaan, että kaveri onnistuu.
 

Dynastia

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Eikös täällä jotkut olleet tietävinään, että loput hyökkääjähankinnat tuovat helpostusta tuohon erittäin pienikokoiseen hyökkääjistöön? Tuo huhuissa oleva kaveri on samaa mikkihiiriosastoa, kuin lähes muukin hyökkäys. Ei mikään erikoinen pistenikkarikaan ole. Lähes vastaava arpa kuin Bunnaman,Deshamp, Albert ja kumppanit.
 

Humuli71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikko Niemelä ikuisesti
Onko tässä Melnickissä aineksia Kärppien kärkisentteriksi?

No periaatteessa ei ole, mutta tottakai me kaikki toivotaan sitä. Joskushan se on Kärppienkin arvan osuttava ja toivottavasti se on Melnick, mutta en minä nää perusteita siihen miksi juuri hän onnistuisi.
 

Liitteet

  • IMG_5897.jpeg
    IMG_5897.jpeg
    17,5 KB · kertaa luettu: 133

Corona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Odotettu lopputulema, kun tämä rupesi näin pitkälle kesää venymään, että jonkinnäköiseen arpaan joudutaan kolikot lopulta iskemään. Melnick voi hyvinkin olla voittava arpa, mutta Kärppien osumaprosentilla en kuitenkaan uskalla pidättää hengitystäni.

Toivottavasti tähän nyt ei kuitenkaan jouduttu lyömään sitä spekulaatioissa pyörinyttä 300 kiloa kiinni.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös