Ollakko vai eikö olla – kärppähuhut ja mutut

  • 3 992 900
  • 17 014

Koffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
En usko, että Pulju vielä Kärppiin tulisi. Uskoisin että hänellä on vielä yksi mahdollisuus ensi kaudella minimisopparilla näyttää jossain joukkueessa (Carolinassa?), että kykenee pelaamaan NHL:ssä laadukasta, roolinsa mukaista kiekkoa.

Jos ei silloinkaan lähde kulkemaan, tai jos haluaa olla se pistekunkku, niin vuoden päästä Kärpät ihan mahdollinen. Nyt tuo palkan tippuminen 3M --> +350k (tai mitä Puljulle nyt oltaisiin valmiita maksamaan, +400k?) tuntuisi liian rajulta. Mutta vuoden päästä jostain 900k --> 350-400k tippuminen, lisättynä takaisin saatu peli-ilo, kuulostaa ihan mahdolliselta.

Puljua en näe Sveitsissä tai Ruotsissa, mutta voihan nekin tietysti olla vaihtoehtoja. Jotenkin tuntuu, että Jesse haluaisi olla kotona Oulussa.
Pulju on varmasti taitava, fyysinen ja sitoutunut. Hänen ongelma on peliälyn puute, ei osaa ennakoida tai laskelmoida viisikon kuvioita. Tämä on vain oma mielipide.
 

Sturba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Myllykosken imuri, Kärpät, Carolina Hurricanes
Hänen ongelma on peliälyn puute, ei osaa ennakoida tai laskelmoida viisikon kuvioita. Tämä on vain oma mielipide.
Tottahan se on. Mutta kyllä Puljulla oli myös ihan selvästi itseluottamus nollassa, minkä takia pelisuoritukset olivat ajoittain hävettävän huonoja. Edmonton ei todellakaan ollut hyvä paikka hänelle. Ensi kaudella alusta asti hyvässä porukassa (Carolina) ja kattoo mihin suuntaan lähtee menemään.

Mutta, ei itsellänikään enää suuria odotuksia Puljun NHL-uran suhteen ole. Tervetuloa Ouluun sitten kun sen aika on!
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jim Matheson spekuloi että Pulju saattaisi palata takaisin Kärppiin. NHL-ura tyssäämässä.

Puljua mutuilin aiemmin itsekin kotiin tämän kauden jälkeen - ei vain ole lähtenyt oikein tarunhohtoisessa. En siksi, että tietäisin asiasta jotain, mutta ihan järkisyistä miehen itsensä kannalta. Canesissa Ahon siipien alla olisi kyllä pitänyt suorittaa jotain ja siihen Carolinassakin vähän ramattiin. Nyt kun ei sielläkään lähtenyt on vaihtoehdot varmasti P-Amerikassa aika vähissä.

Nuori jannu vielä ja vaikka minkälaisia mahdollisuuksia vielä tulevaisuudessa varmasti edessä, änärikin, mutta ensin pitää vielä opetella viisikkopelin lainalaisuuksia lisää ja päästä eroon nykyisestä nuoruuden kohkaamisesta. näen tässä paljon samaa kuin Sakun kasvussa kohti NHL kaukaloita, mutta kyseessä toki kärkivaraus änäriin, niin odotukset ovat vähän vielä erilaiset.

Kuten aiemmin tarinoin kotona Kärpissä tuohon saa varmasti paremmat edellytykset kuin Ruotsissa tai Sveitsissä, jossa kehittymiseen vaadittava peliaika ulkkarilla on heti tulos tai ulos eli fifty-sixty. Palkkaa varmasti noista molemmista enemmän, mutta Jessen tienausvuodet on vielä edessäpäin ja sitä nyt pitäisi nimenomaan pohjustaa, jotta homma ei jää liian lyhyeksi.

Kaiken tämän oman ajattelun sanailtuani, en kuitenkaan usko kovinkaan paljoa Puljun kotiin paluuseen johtuen juurikin tuosta isomman rahan houkutuksesta. Toivon toki mieheltä itseltään ja taustajoukoilta vähän pidemmän perspektiivin katsantaan miehen tulevaisuuteen kuin paria seuraava kautta ja niiden tuomaa palkkapussia.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jalonen olisi melko varmasti hyvä UTJ Kärpille. Ehkei kokemusta juuri tuosta tontista, mutta kokeneena kiekkomiehenä nähnyt urallaan paljon eri kiekkomaita, kiekkoihmisiä, myös eri seurojen UTjohtajia jne. Eli ei se varmasti ihan vierasta puuhaa olisi. Käsittääkseni UTJ tai miten tuota virkaa missäkin kutsutaan on tiiviissä yhteistyössä myös valmennuksen kanssa.

Jalosen plussia olisi kokemus, näkemys, verkostoituneisuus sekä ennenkaikkea se, että mihin hän ryhtyy, sitä ei tehdä puolivaloilla... Näin minä sen näkisin. Ja koska tämä on huhupalsta, niin uskoisin että Kärpät on ainakin epävirallisesti tiedustellut kiinnostusta? Ainahan huhuilla joku lähde on. :)

Samaa mieltä, että KJ olisi kyllä hyvä signaus UTJ:n tehtävään Kärpille - no doubt.

Itse uskon kuitenkin KJ:n haluavan valmentaa ja vaikka kenkää nyt Tsekeistä tulisikin, niin Sveitsin päävalmentajuus tuleviin kotikisoihin (2026) taitaa olla tämän turnauksen jälkeen uudelle miehelle tarjolla. Ihmettelisin jos KJ ei olisi yksi vaihtoehdoista tuohon peatiin, jos vain Tsekeistä nyt jo vapautuu.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hiljaista on kyllä ollut mutuilu ja huhuilu joukkueen suunnalta viime aikoina Haban hankintojen julkaisun jälkeen. Seuraavat tulossa olevat sopparit kuulostaa olevan tasoa “etsitään vielä sentteriä ja laituria”. Kovin tehokkaasti UTJ:n korvannut kolmikko ei siis ole hommiin vielä ryhtynyt.

Sama hiljaisuus koskee UTJ:n korvaajaa, jolla nyt tulevan kauden rakentelussa ei tosin ole kovinkaan suurta merkitystä, joten kannattajien suuntaan riittänee pienten KJ spekulointien olemassa olo.

Mutta ehkä tässä olisi nyt syytä ollaan hiljaa, niin saadaan kalaan. Tyyntä myrskyn edellä? Strateginen kärsivällisyys on tosin hivenen jo koetuksella itse kullakin kun muut seurat tiputtelee omia kiinnityksiään vähän väliä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Etra

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Julkaisemattomia sopimuksia ei ole allekirjoitettu.
Tulin katsomaan, josko Pulju-huhu oli tänne jo päätynyt. Olihan se. Mutta lainattuun ihastuin ikihyviksi. Toivottavasti saadaan hyvät keskinäiset ensi kaudelle!

P.S. Meiltä vissiin karannut parikin senaa viime hetkellä, joten sikälikin lainattu on lähellä sydäntä. Hyvä toki, ettei julkaista ennen allekirjoitusta. Hymiö.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Tietojeni mukaan kärpät etsivät vielä yhtä sentteriä ja yhtä laitahyökkääjää. Julkaisemattomia sopimuksia ei ole allekirjoitettu.
Jos tietosi pitävät paikkaansa, niin MM-kisoissa ei olla oltu riittävän aktiivisia. MM-kisat ovat eurooppalaisen jääkiekon alttari ja supermarket. Omien tietojeni mukaan siellä on jotakin tehtynä, toivottavasti ne eivät ole pelkkiä huhupuheita. Odotan edelleen uutisia kuun vaihteessa. Jysähteleekö tulevalla viikolla ?
 
Viimeksi muokattu:

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tietojeni mukaan kärpät etsivät vielä yhtä sentteriä ja yhtä laitahyökkääjää. Julkaisemattomia sopimuksia ei ole allekirjoitettu.
Kai sentään Leskinen korvataan jos ja kun lähtee?

Aika tasapaksulta vaikuttaa Kärppien rosteri. Jalkoja huutaisi kyllä rosteri, varsinkin keskikaista.

Pieni downgrade näyttäisi tulevan tällä hetkellä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät

Krug#47

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Bruins
Kai sentään Leskinen korvataan jos ja kun lähtee?

Aika tasapaksulta vaikuttaa Kärppien rosteri. Jalkoja huutaisi kyllä rosteri, varsinkin keskikaista.

Pieni downgrade näyttäisi tulevan tällä hetkellä.
Itse olen tyytyväinen tilanteeseen, jos tulevat hankinnat ovat tarpeeksi kovia seppiä muodostamaan hyvän ykkösketjun Turusen kanssa.

Turunen-?-?
Junttila-Kemppainen-Antonen
Björkqvist-Tiivola-X
X-Hyry-Anttila
X = Jakobsson,Hermonen,Koskenkorva,Antti-Roiko,Heikkala,Yliniemi,Lohisalo,Alasiurua

On tuossa X kohdassa jo sen verran sopimuspelaajia että kyllä siitä pitää löytyä täyttäjät noille kahdelle paikalle.

Jos tuohon vielä lisäksi hommataan miehiä jo ennen kauden alkua niin sitten sitä saa taas ihmetellä kun kaikki omat kasvatit lyö läpi jossain muualla.
 

VeeJiiJii

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Leijonat, Sharks, Avalanche
Björkqvist-Tiivola-X
X-Hyry-Anttila
X = Jakobsson,Hermonen,Koskenkorva,Antti-Roiko,Heikkala,Yliniemi,Lohisalo,Alasiurua

On tuossa X kohdassa jo sen verran sopimuspelaajia että kyllä siitä pitää löytyä täyttäjät noille kahdelle paikalle.

Jos tuohon vielä lisäksi hommataan miehiä jo ennen kauden alkua niin sitten sitä saa taas ihmetellä kun kaikki omat kasvatit lyö läpi jossain muualla.
Lopulta aika monta kysymysmerkkiä on X-merkin alla. Jakobsson oli viime kaudella niin täytemies kuin olla saattoi ja hän vie varmasti jo jonkun paremman oman kasvatin pelipaikan. Uskon, että Antti-Roiko tulee taistelemaan tuosta ylemmästä ruudusta ja parhaassa tapauksessa ehkä taistelee jopa vuoden tulokkaan tittelistä, ainakin kärppälasein katsottuna.

Tuo nelosketjun X on kenties vielä vaikeampi täyttää, koska rooliin vaaditaan myös riittävästi fyysisyyttä. Siinä on toki kaksi isokokoisempaa ja fyysisempää kaveria, joten siinä mielessä tilaa on myös kevyemmälle laiturille, kuten Hermonen. Mielestäni Heikkalalla ei ole puolestaan asiaa ylemmäs, vaikka pahoin pelkään. U18-kisoissa aktiivisesti maalille ajanut Alasiurua on myös sopivan röyhkeä stunttaamaan. Yliniemi on onnekseen sentteri ja tuo syvyyttä myös sille osastolle. Nelosketjun X-roolissa tullee käymään suurin rotaatio. Lopulta kukaan ei ole kaikkein optimaalisin nimi, mutta toivottavasti olen väärässä, eikä markkinoilta tarvitse haalia ottokarvista tai jopa Otto Karvista.

Lohisalo on suuri kysymysmerkki puolustamisen ja fysiikan kannalta, kun suurimmat vahvuudet ovat taito-ominaisuuksissa. Sen puolesta hän sopisi myös ylempään X:ään. Toki myös pesoset, haatajat ja leskiset ovat opetelleet Liigan fyysiseen vaatimustasoon aluksi roolipelaajien rinnalla.

Hermosen ja Koskenkorvan mukanaoloa saa lopulta hieman ihmetellä, kun prime-iät alkavat lähestyä, eikä läpimurtoa ole missään vaiheessa tapahtunut. Koskenkorva on lähtökohtaisesti vasta vitossentteri. Mikäli nuoremmat (paitsi Jakobsson) alkavat kampeamaan itseään heidän ohitseen, en olisi muualle siirtymistä vastaan myös heidän parhaakseen.

E: Vastaus sopii ehkä paremmin kausi 2023-2024 ketjuun ja viimeistään ensimmäiseen harjoitusotteluun mennessä perustettavaan ketjuruletti-ketjuun. Jatketaan huhuilua ja mutuilua, ellei liity X:iin.
 

Käppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllähän Puljun kohdalla tuo Carolina pesti oli se milloin onnistuessaan olisi saanut vielä NHL uran nousuun. Voi olla, että saa vielä jonkun pienen sopimuksen halutessaan, mutta ei kyllä mitään tulosketjun rooleja ja paikka löytyy sieltä 3-4 ketjusta tai poppareilta.

Jos Pulju haluaa vielä tulosketjujen pelaajaksi niin itse ainakin lähtisin nyt takaisin Eurooppaan. En näe myöskään mahdottomaksi, että pulju tulisi kaudeksi kärppiin hakemaan kadonneen itseluottamuksen takaisin jonka jälkeen jonnekkin ruotsi/sveitsi akselille kokeilemaan. Jesse alkaa olla siinä parhaassa iässä ja ei kannattaisi niitä tuhlata jämärooleihin kun potentiaalia on kuitenkin Euroopassa olla tulosketjujen pelaaja.
 

Japi Tykki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Rockets
Rakas joulupukki!

Toivoisin, että koko Kärppien edustusjoukkue korvattaisiin Latvian A-maajoukkueella ensi kaudesta alkaen.

Tai, jos yllämainittu toive on kokonaisuudessaan mahdoton toteuttaa, toisitko sieltä Latviasta tullessasi edes kentällisen verran laadukasta latvialaista?
 

Hartolankoski

Jäsen
Suosikkijoukkue
VaPS
Hiljaista on kyllä ollut mutuilu ja huhuilu joukkueen suunnalta viime aikoina Haban hankintojen julkaisun jälkeen. Seuraavat tulossa olevat sopparit kuulostaa olevan tasoa “etsitään vielä sentteriä ja laituria”. Kovin tehokkaasti UTJ:n korvannut kolmikko ei siis ole hommiin vielä ryhtynyt.

Sama hiljaisuus koskee UTJ:n korvaajaa, jolla nyt tulevan kauden rakentelussa ei tosin ole kovinkaan suurta merkitystä, joten kannattajien suuntaan riittänee pienten KJ spekulointien olemassa olo.

Mutta ehkä tässä olisi nyt syytä ollaan hiljaa, niin saadaan kalaan. Tyyntä myrskyn edellä? Strateginen kärsivällisyys on tosin hivenen jo koetuksella itse kullakin kun muut seurat tiputtelee omia kiinnityksiään vähän väliä.


Ehkä teemme nyt niin että tehdään pitkän sopimuksen Marjamäestä UTJ, ja palkataan KJ valmentajaksi. Kaikki voittavat. Mekin.
 

Rekka Pinne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Vancouver Canucks
Pitikä tällä viikolla siis kuulua jotain uutisia pelaajien ja/ tai sen utj:n suhteen? Vai oliko pelkkää mutuilua? Muistaakseeni puhuttiin ihan oikeista huhuista, joten odotan tältä viikolta jotain.
 

Teme91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pitikä tällä viikolla siis kuulua jotain uutisia pelaajien ja/ tai sen utj:n suhteen? Vai oliko pelkkää mutuilua? Muistaakseeni puhuttiin ihan oikeista huhuista, joten odotan tältä viikolta jotain.
Varmistamattoman huhun mukaan, Tampereen yössä on nähty henkilöitä jotka hyvin vahvasti ovat tekemisissä seuramme toimihenkilöiden kanssa ja heidän huhujensa mukaan on kisojen jälkeen julkistamistarkoituksessa suunniteltu mediatapahtumaa jossa kyseessä on kaksi erittäin vahvistavaa pelaajasopimusta sekä uusi, hyvin pitkän suunnitelman omaava Urheilujohtaja. Näin sain ymmärretyksi, nimiä en saanut irti, mutta toivottavasti pitää paikkansa.
Tokkiisa ei siinä mitään tiettyä aikaa milloin, vaan "kisojen jälkeen". Onko se sitten tällä viikolla vai ensi viikolla, vai jopa heinäkuussa? Mutta luulisin, että tällä tai ensi viikolla, jos siellä jotain on. Vähintään päivää ennen pitäisi tulla tiedotus, jos jotain mediatapahtumaa toteutettaisiin.
 
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Pelisilmää jos käyttää niin voisi kuvitella jos julkaistavaa on niin se tehdään mahdollisimman hyvissä ajoin tälläviikolla koska eikös kausareiden hinta nouse kuun vaihteessa? Saisivat vielä vanhalla hinnalla jonkinlaisen myyntipiikin korteissa. Siis mikäli vahvistukset on ns. Ykköskorin palasia.

Tuo on tosi hyvä pointti. Näin muutenkin olen ymmärtänyt, että jos on merkittäviä sopimuksia tai muutoksia on valmiina, niin halutaan vauhdittaa kausikorttien myyntiä ja yleistä hypetystä. Jos näin on, niin johtoporras palautuu mm-kiekkohuumasta alkuviikon ja keskiviikkona jysähtelee !!!
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Siellä sitä mietitään muuallakin kärppiä seuraavaksi joukkueeksi...
Puljujärvi olisi totta kai Liigaan helvetin kova vahvistus, mutta pelaajan itsensä kannalta olisi kyllä järkevämpää hakea onnistumisia Ruotsista taikka Sveitsistä, sen sijaan että palaa aika kotiin.

Samalla haastaisi itseään, eikä menisi sieltä missä aita on matalin. Kuitenkin vielä on aihiot Puljujärvelläkin tulla Euroopan tasolla ihan kärkipelaajaksi Mannisen ja Hartikaisen tavoin.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Samalla haastaisi itseään, eikä menisi sieltä missä aita on matalin. Kuitenkin vielä on aihiot Puljujärvelläkin tulla Euroopan tasolla ihan kärkipelaajaksi Mannisen ja Hartikaisen tavoin.
Eihän Euroopasta kovempaa haastetta löydykään, kuin onnistua nykypäivän Laten valmennuksessa.
 

Redimor

Jäsen
Eihän Euroopasta kovempaa haastetta löydykään, kuin onnistua nykypäivän Laten valmennuksessa.
Kyllä näin. Marjamukin alaisuudessa kun laitat pistepörssin voiton kuntoon ja dominoit pleijjareissa niin ei parempaa näyttöä olekkaan mihinkään muuhun sarjaan.

Haasteenahan pelaajien pitäs nähä nykyinen kärppien toiminta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös