Olisiko Helsingissä tilausta Mestis-joukkueelle?

  • 8 768
  • 20

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Niinkuin otsikosta ilmenee, olen pyöritellyt päässäni ajatusta, mahtuisiko helsinkiin joukkue mestiksestä. Kaikki toissijaiset asiat, miten sinne sellainen saataisiin tai nostettaisiin, niitä en jaksa spekuloida vaan kiinnostaisi pelkästään ajatus helsinkiläisestä mestisjoukkueesta. Onhan tuossa lähellä Vantaan Lohi, mutta näenkin se enemmän vahvuutena kuin heikkona asiana että näinkin lähellä olisi 2 mestisjoukkuetta. Saataisiin kunnon paikallisväännötkin. Nyt kun oma jengi, syystä tai toisesta, ei liigassa enään pelaa, olenkin ainakin play off aikana siirtänyt katseeni liigasta mestikseen. Tämä kertonee aika paljon Mestiksen imusta tai tilauksesta. Helsingissä on paljon ihmisiä jotka eivät perusta HIFK:sta tai Jokereista jotka olisivatkin ehkä potentiaaalinen asiakaskunta helsinkiläiselle organisaatiolle. Tai niinkuin myös minä, Jokerifaneja jotka haluaisi nähdä helsinkiläistä kiekkoa vielä kotimaan sarjassa mutta ei halua tai kiinnosta HIFK:n menestys ollenkaan.

Mihin sitten tämmöinen jengi? VUOSAARI. Siellä on samanverran asukkaita kuin pienessä kaupungissa, lähialueet kasvattavat potentiaalista kohderyhmää ja onhan Vuosaari vahvasti helsinkiläinen paikka vaikka kaukana ja syvällä itä-helsingissä asuukin. Siellä on Viikinkien jääkiekkojae ja valmis jäähalli (tosin katsomokapasiteetti taitaa olla surkeaa luettavaa.).

Nyt kun liigan omaan jalkaa ampuminen vaikuttaa myös mestikseen, voisi uusi tulokas helsingistä tuoda lisää katsojia, laajemman markkina-alueen, näkyvyyttä ja parantaa kilpailua seurojen välillä.

Mitä mieltä?
 

ReggieD

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, Ducks, Shakers
Mielenkiintoinen idea, varmasti kannatettava. Stadin näkyvyys ja potentiaali on kuitenkin ihan omaa luokkaansa ja saattaisi jopa jääkiekkoliitto huomata sarjan olemassa olon. Saisi tosiaan muutamankin lähivastustajan, KiVan ja HCK:n. Eikös Bewellä ole juuret stadissa? Nythän he pelaavat Bewe-Tuuskina Suomi-sarjaa Tuusulassa... Kunhan ei mitään puhdasta farmia

Mutta minnepäin kaupungin sisällä, sitä en osaa sanoa. Ei tule äkkiseltään mieleen mitää sopivan kokoista hallia (ei pieni, muttei liian suuri) muualta kun Espoon puolelta...?
 

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Mutta minnepäin kaupungin sisällä, sitä en osaa sanoa. Ei tule äkkiseltään mieleen mitää sopivan kokoista hallia (ei pieni, muttei liian suuri) muualta kun Espoon puolelta...?
Kuntaliitos Espoon kanssa ja liigakarsinnat takaisin. Sitten vain toivotaan Bluesin rahahanojen sulkeutumista ja vaikka Hokin pudottavan Blues Mestikseen ja ta-daa, meillä on Mestis-joukkue Helsingissä.

Ei taida tulla ihan heti tapahtumaan. Helsingissä ei ole Hartwallin ja Helsingin jäähallin lisäksi yhtään jäähallia, joka täyttää Mestiksessä vaadittavat kriteerit.

Jäähallit Helsingin kaupungin sivuilta.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter
Mihin sitten tämmöinen jengi? VUOSAARI.
Mitä mieltä?

Vaikka olenkin turkulainen ja osa-aikaespoolainen niin saanen ottaa asiaan kantaa Mestiksen kehittymistä toivovana lätkämiehenä. Ajatus on ensinnäkin mitä kannatettavin. Toiseksi minusta olisi hienoa, jos uudesta Mestis-joukkueesta tulisi koko Helsingin joukkue eikä se leimautuisi vain jonkun alueen, esim. Itä-Helsingin joukkueeksi. Minusta joukkueen kotihallin pitäisikin olla vanha Helsingin jäähalli. Se antaisi hyvät puitteet myös toiminnan kehittymiselle.
 
Viimeksi muokattu:

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Joskus Helsingissä asuneena olen kielteisellä kannalla. Yleisömäärät ovat kaiken perusta, enkä usko maailman niin paljoa muuttuneen, ettäkö mestisjoukkue edelleenkään kiinnostaisi Helsingissä. HIFK ja Jokerit on se juttu, eikä mitkään KHL-kuviot tätä seikkaa muuta. 90-luvun alussa omistin Karhu-Kissojen kausikortin ykkösdivisioonan peleihin ja oli se aika surullista istua Nordiksella tyhjässä hallissa, vaikka vastassa oli Jarmo Myllyksen vahvistamaa KooKoota ym. Samaan aikaan taisi HJK:n lätkäjoukkuekin pelata divarissa yhden kauden, mutta eihän sille touhulle mitään jatkuvuutta saatu. Kun katsoo tänä päivänä Kiekko-Vantaan yleisömääriä niin on vaikea uskoa Helsingin kykenevän yhtään sen parempaan. K-Vantaa on sentään profiloitunut vahvasti nimenomaan vantaalaisten omaksi seuraksi, mutta silti se ei oikein kiinnosta kuin pientä marginaalia jääkiekkoa seuraavista vantaalaisista. En mä vaan keksi, miten homma saataisiin Helsingissä toimimaan yhtään sen paremmin.
 

SPORTTIKOTKA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mielestäni stadissa ei ole käyttöä divarijengille. Vieressä pelaavat jo K-Vantaa ja HCK. Muutoinkin toivoisin sarjaan nousevan näitä perinteisimpiä jengejä - Hermes, FPS, Ketterä. Stadissa pelaava divarijengi olisi puhtaasti farmi ja ei varmasti olisi sarjan edun mukaista.
 

Sturm

Jäsen
Suosikkijoukkue
1967
Mielestäni stadissa ei ole käyttöä divarijengille. Vieressä pelaavat jo K-Vantaa ja HCK. Muutoinkin toivoisin sarjaan nousevan näitä perinteisimpiä jengejä - Hermes, FPS, Ketterä. Stadissa pelaava divarijengi olisi puhtaasti farmi ja ei varmasti olisi sarjan edun mukaista.

Olet ehkä oikeassa, mutta jos Mestikseen nousisi omavarainen joukkue Helsingistä, jolla olisi oma juniorituotanto kunnossa ja halli, joka vetää muutaman tuhatta katsojaa, kunnon markkinointitiimi ja toimitusjohtaja joka ei olisi ihan sukka, uskoisin että tämmöinen toimiva organisaatio olisi myös Mestikselle hyvä juttu.

En nyt suoranaisesti tarkoittanut, että seuran pitäisi pelata vuosaaressa, mutta jossain Helsingin alueella, missä yleisön tuki olisi lähellä.

Ylhäällä linkitettiin Helsingin jäähallien tilanne. Eikö oikeasti helsinkiin mahtuisi jäähallia jossa olisi kapasiteetti ~3000 katsojalle?

Mitkä ovat mestiksen kriteerit hallien suhteen?
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Helvetin vaikea kysymys.

Periaatteessa pelaajamassan luulisi riittävän tuohon, eli hirveän laajalta säteeltä ei pelaajia tarvitsisi haalia tai pelkän rahan voimalla seurassa pitää. Tämä tuskin ainakaan vähenee sillä, että jo pakonkin takia Jokerit vetää vähemmän ns. rivijätkiä ja täten jättää useamman vapaille markkinoille.

Toisaalta fanipohjan osalta menee jo vaikeaksi. Samalla markkina-alueella on kuitenkin 3 ykköstason (HIFK, Blues, Jokerit) lätkäjengiä, Metiksessä KiVa, futiksessa HJK ja toistaiseksi ainakin Honka, sählyssä eri porukoita, bandyssa HIFK ja mitä näitä nyt on. Tuohon porukkaan on vaikea iskea sellaista joukkuetta, jolla ei valmista fanipohjaa ole ja joka olisi oman lajinsakin "rankingissa" viides tai enintään neljäs. Mistä fanit? Mistä yhteistyökumppanit?

Fanien osalta on hyvä muistaa se, että käytännössä kaikki lajista välittävät ovat jo "merkitty": uusi jengi tuskin tyydyttäisi lätkädiggarin tarvetta samalla tavoin kuin esimerkiksi RoKi tekisi Mestiksessä tai Sport Liigassa. Jos Helsingissä tahtoo nähdä paikallisen jengin huippulätkää, niin se onnistuu ilman uusia ja juurettomia jengejäkin.

Vuosaari on kaikin puolin ongelmallinen. Ensinnäkin hallikanta on hyvin vahvasti harjoitushalleihin painottunut. Tuolla ei sellaista hallia ole, että siinä pystyisi Mestistä järkevästi pyörittämään tai helposti sellaiseksi laajennettua. Uuden rakennuttaminen puolestaan taitaa olla melkoinen mahdottomuus: yksityiselle rahalle tuota on "kohtuullisen" vaikea perustella (vrt. HIFK:n valmis brändi+oheistoiminnot uudessa projektissa) ja kunnallisella tasolla ajatus tuntuu lähes mahdottomalta. Lisäksi demografiset tekijät ovat siinä mielessä heikolla mallilla, että kaupunginosassa on suuresta väestöstä huolimatta paljon ns. muualta tulleita. Vaikea nähdä kuinka nämä innostuisivat uuden ja mahdollisesti väliaikaisen asuinpaikan 5. joukkueesta lätkässä.

Itse toivoisin enemmänkin Ahmojen, Haukkojen ja/tai Karhu-Kissojen, PiTan tai HJK:n nousua takaisin ylemmille sarjatasoille. Pöytä on kuitenkin monella puhtaana, historian ja eri seutujen kautta jonkinlainen identieetti löytyy ja tietty muovisuus voitaisiin välttää. Tosin Etelä-Suomen vaikean lätkätilanteen tuntien en nyt liikaa lähtisi lyömään vetoa yhdenkään seuran realistisista nousumahdollisuuksista seuraavan 5 vuoden aikana.
 

Oksemanden

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se, joka säilytti Mestis-paikkansa pelaamalla
Jos Mestikseen nousee urheilullisesti stadilainen, korkeamman sarjatason seurasta riippumaton joukkue, niin tervetuloa. Lähtökohtaisesti en näe mitään syytä perustaa tyhjästä joukkuetta sarjan kiinnostuksen keinotekoiseksi lisäämiseksi, puhumattakaan olemassaolevan joukkueen siirtämisestä toiselta paikkakunnalta pääkaupunkiin. Vaikka katsonkin viiden pääkaupunkiseudun joukkueen kahdella korkeimmalla sarjatasolla olevan turhan paljon, niin nousun tapahtuessa rehellisesti hyväksyisin myös itsenäisen helsinkiläisen joukkueen divarissa.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
Mitkä ovat mestiksen kriteerit hallien suhteen?

Tuntuvat olevan kovemmat kuin liigaseurojen hallivaatimukset. Tolkuttoman ylimitoitetut ainakin, kun huomioi Mestis-seurojen keskimääräiset katsojamäärät ja resurssit.

Helsinkiin voitaisiin perustaa uudestaan Töölön Vesa, joka voisi pelata itsensä Suomi-Sarjaan asti. Sen jälkeen se voisi anoa Mestis-lisenssiä, eihän Mestikseenkään tunnu pääsevän enää sarjakarsintojen kautta vaan lisenssihakemuksien kautta.

Epäilen kyllä tarvetta helsinkiläiselle Mestis-seuralla ja epäilen sen toimivuutta. Pääkaupunki on minun silmissäni kaikki yhtä ja samaa aluetta, jossa on jo nyt K-Vantaa, HCK sekä tietysti entinen K-Espoo eli Blues, joka ei sekään mikään yleisösensaatio ole, vaikka pelaa SM-liigassa. Siihen päälle HIFK ja KHL-Jokerit, niin tiukkaa tekisi.

Tosin minun puolestani K-Vantaan toiminnan jatkumisella ei ole niin väliä sen nykyisten Korea-yhteyksien ja epäurheilijamaisten kokoonpanovalintojen takia, eikä myöskään HCK mitään mielenkiintoa herätä, joten ns. aitohelsinkiläinen seura voisi olla kiinnostavampi tapaus.

HIFK divariin, niin Mestikseen saataisiin korvike Vaasan Sportin tilalle.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Mielenkiintoista pohdintaa vuosien takaa. Olisiko tilausta? Sponsorirahoista taistelu olisi kai se suurin ongelma. Muutoinhan pelaajamassaa piisaisi ja farmimahdollisuudet mitä unelmallisimmat. Katsojia tuskin olisi montaa luvassa. Ja tällä haavaa tilanne pääkaupungin suhteen kyllä sangen synkkä. Ei joukkuetta edes Suomi-sarjassa.
 

Dfence

Jäsen
Ensi kaudellahan on Kehä III sisällä edes 2 mestis seuraa Vanda&Esbo.
80-90-luvulla toki nähtiin vanhassa I-divarissa Karhu-kissoja, VaKi, TJV/VHT, Jäähonka/Kiekko-Espoo, Grani, Pita, HJK ja suuri ja mahtava Jokerit haki vauhtia myös divarista.
Nykypäivään kun asiaa kääntää niin Jokerit ja KHL on oma juttunsa, Liiga ja HIFK elää omaa liiga elämäänsä, Vantaa ja Espoo ovat täysiverisiä seuroja jolla tarkoitan että juniorituotantoakin on kiekkokoulusta lähtien.

Mikä sitten nykypäivänä on Helsingin seuroista sellainen jolla on kokonainen seura kiekkokoulusta alkaen?
Onhan noita, mutta sitten pääsee ikuiseen raha/resurssit ja halli/puitteet keskusteluun.
Helsingistä puuttuu ns. mestis halli, kuten Turussa on toimiva Kupittaa.

Veikkaisin että mikäli joskus Kupittaan tapainen halli+harkkahalli rakentuisi Helsinkiin ja sinne pesiytyisi seura jolla olisi tahtoa kehittyä ja kasvaa niin voisi alkaa jotain tapahtumaankin, ensinhän pitäisi kuitenkin nähdä Helsinkiläinen seura edes Suomi sarjassa, ei taida kovin montaa Helsinkiläistä seuraa ollut koskaan Suomi-sarjassakaan?

Mutta ei olisi huono asia että Helsingissä pelattaisiin myös Mestistä, realiteetit vaan nyt tässä hetkessä näyttää siltä että ei tapahdu ihan heti kohtapuolin.
 

mrkrw

Jäsen
Suosikkijoukkue
TUTO
Mikä sitten nykypäivänä on Helsingin seuroista sellainen jolla on kokonainen seura kiekkokoulusta alkaen?

K-Kissathan taitaa olla jäsenmäärältään suurin, tai vähintään yksi suurimpia jääkiekkoseuroja Suomessa. A-nuoret pelasi viime kaudella myös Nuorten SM-sarjan alemmassa jatkolohkossa.
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
K-Kissathan taitaa olla jäsenmäärältään suurin, tai vähintään yksi suurimpia jääkiekkoseuroja Suomessa. A-nuoret pelasi viime kaudella myös Nuorten SM-sarjan alemmassa jatkolohkossa.
Karhu-Kissojen 500 lisenssipelaajalla ei ihan kärkeen tossa tilastossa mennä. Kiekko-Espoolla on tytöt mukaanlukien n. 3000 junnua. Pelkillä pojillakin yli 2500. Toisena taitaa olla Pelicans jolla on n. 1500 junnua. Ainakin pari vuotta sitten Kalpa oli myös yli tuhannen lisenssipelaajan seura.

Itse aiheeseen en usko että Helsingissä olisi kysyntää Mestisjoukkueelle. Helsinkiläiset jääkiekon kannattajat ovat jakautuneet jo HIFK:n ja Jokereiden leireihin. Vaikea uskoa että löytyisi katsojia Mestispeleihin kun ei ole sellaista seuraa jolla olisi oikein mitään suht tuoreita perinteitä kilpakiekossa. Jos K-Kissat on nähdäkseni ainoa jolla olisi edes pieni mahdollisuus onnistua. Ei ole KOOVEEkaan Tampereella saanut mitään Mestisbuumia aikaan. Mestis on taloudellisesti todella haastava ympäristö varsinkin kun samalla kylällä on kiinnostavamien sarjojen joukkueita eikä seuralla on ns. kannattajapohjaa ennestään.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ehkä ainut voisi olla tallinnan joukkue , mutta se ei ainakaan helpottaisi sitten mestisjoukkueiden matkakuluja että sekin taitaa olla poissuljettu ja olisiko sillekään Virossakaan mielenkiintoa tarpeeksi :)
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Ehkä ainut voisi olla tallinnan joukkue , mutta se ei ainakaan helpottaisi sitten mestisjoukkueiden matkakuluja että sekin taitaa olla poissuljettu ja olisiko sillekään Virossakaan mielenkiintoa tarpeeksi :)
Tällainen Etelä-Helsingin joukkue olisi kyllä mielenkiintoinen lisä Mestikseen. Itse Helsingistä en usko intoa löytyvän. Porvoo tai Lohja olisivat hyvä lisä Mestis-kartalle.

P.S. Nimimerkki Defence on jostain syystä katkeroitunut Kiekko-Espoolle, joten tuo lienee enemmän toive. Toteaakin itse, ettei se tällä hetkellä ole realismia.
 

rice cooker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hippoksen Minardi, Suomi
No periaatteessa voisi olla, jos joku vanha ja perinteinen stadilainen kaupunginosajengi päättäisi alkaa kiekkoon panostamaan. Tyyliin siis Töölön Vesa tai HJK, mutta kummallakaan tuskin on resursseja tai edes kiinnostusta siihen hommaan. Joku juureton ja yli-ikäisillä Jokerit & HIFK -junnuilla räpiköivä hesa-capitals olisi kuitenkin täysin kuolleena syntynyt idea.

Eniten Uudenmaan suunnalta kaipaisin itse takaisin parrasvaloihin Järvenpään Haukkoja. Siinä joukkueessa oli parhaimmillaan hyvää säpinää, ihan kuten Kinnarin Pesikselläkin.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Tämmönen ketju löytyi sattumalta kuin hain jotain ihan muuta. Nythän tämä on enemmän kuin lähellä.
Eikös se nyt ole ainakin alkuun tulossa Keravalle? Sinällään hyvä, kun naapurin U20-joukkue on kollit, voi Jokereiden vastaavasta tulla Keravan Kollit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös