Ohjautuuko junioreiden maksamista kausimaksuista rahaa myös aikuisten joukkueisiin HIFK organisaatiossa ?

Esbok

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miksi organisaation pitäisi reagoida tähän keskusteluun lainkaan? Eivät he ole sinulle tai meille tilivelvollisia.

Tällä hetkellä tuntuu että asia kiinnostaa vain sinua suuremmin.
Suomalaisessa yhteiskunnassa avoimuus on asia jota arvostetaan. Perinteisesti jokainen organisaatio haluaa pelata avoimin kortein. Koska se vähentää erilaisten huhujen syntymistä. Luonnollisesti kaikkia maksajia kiinniostaa se miten ja mihin maksettuja varoja käytetään. Ilmiö ei ole uusi urheiluseuroissa.
 

Esbok

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mä muistelisin, että joukkueen kuluja on käyty myös vanhempainillassa lävitse. Enkä muistaisi siellä tapahtuneen mitään salailua. Myös omat vanhempani ovat aikanaan (2000-luvulla) toimineet tilinhoitajina HIFKn junnuissa, eikä heidänkään muistin mukaan noissa ollut mitään salailua silloin - vaikkakin summat olivat jo silloin kovia.
Se mitä on ollut ennen ei tarkoita ,että asiat olisivat nyt vielä samoin. Tätä keskustelua ei käytäisi jos avoimuus
oli aito. Mikäli tilinpäätöstiedot olisivat avoimen julkisia. Asiasta kiinnostuneet voisivat lukea miten taloutta on hoidettu. Nyt näin ei ole. Ei joukkueiden vanhempien palavereissa kerrota miten yhdistys rahat käyttää.

Vanhemmat maksavat maksut. Ja toimisto hoitaa keskitetysti kaikkien joukkueiden raha asiat. Se mitä kaikkea kuukausi maksuista maksetaan ja tilitetään. Tätä ei avata. On totta maksaja saa luvatun palvelun. Harjoituksia ja pelejä. Mutta avoimuus näyttäisi sen onko maksuissa ilmaa. Onko jotain millä kustannuksia saisi pienemmäksi. Kiekko on erittäin kallis harrastus. Kuinka paljon maksetaan siitä ,että pelataan Logo seurassa.
 

Esbok

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos lapsi on yhdistyksen jäsen, niin kai nyt lapsen huoltajalla tai muulla edunvalvojalla on oikeus saada tilinpäätöksestä ja varojen käytöstä tietoa.

Naisten pääsarjajengin toiminta taitaa olla Hockey-yhtiön alla, ei yhdistyksen…? Valtanen ainakin aikoinaan mainosti, että IFK:lla on nimenomaisia sponsorisopimuksia, joilla rahoitetaan juuri Gimmojen toimintaa; Ticketmasterin tiedoissa Gimmojen pelien kohdalla Hockey-yhtiö on merkitty tapahtumanjärjestäjäksi.
Lain mukaan tilinpäätöstä ei tarvitse julkistaa julkisesti kun kyse on yleishyödyllinen yhdistys. Ja näin on toimittu. Miksi ? Tämä ei lisää avoimuutta. kuukausi maksun maksajalle tai pelaajalle ei tarvitse lain mukaan
kertoa tai näyttää tilinpäätöstä. Toiset yhdistykset kertovat avoimesti tilinpäätöstiedot jotta ei synny keskustelua siitä miten taloutta hoidetaan.

Mitä naisten sarjaan tullee. Nyt yhdistyksen tilinpäätös ei ole julkinen. Näin olen ei ole tietoa siitä maksaako
yhdistys jotain naisten kiekolle. Naisten joukkue voi olla Hockeyn-yhtiön alla. Mutta saako se rahaa yhdistykseltä? Olisi varmasti hyvä jos tähän asiaan kerrottaisiin suoraan vastaus toimistolta. Jos maksaa ok.
Mutta avoimuus tässäkin olisi hyväksi.
 

Sonic Empire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Feikkiheikit
Miksi sinua kiinnostaa näin sairaalloisesti RY:n asiat? Oletko jonkin juniorin huolestunut vanhempi vai mikä on agendasi tässä "avoimuus" jankkauksessa?

Ota yhteyttä HIFK:n toimistoon ja tee tiedustelu. Epäilen tosin, että et tee vaan jatkat täällä jankkaamistasi. Kokeile vaikka käydä välillä Paloheinässä hiihtelemässä odotellessasi toimiston vastausta.
 

Esbok

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Oletko miettinyt, että seurojen on lyötävä sitä rahaa toiminnan ylläpitämiseksi, jotta toiminta jatkuu myös tulevaisuudessa. Ne yksittäiset kovat tulevaisuuden nimet ja niiden eteneminen junnu polkujen läpi tuovat seuraan vuosittain lisää harrastajia, jotta toiminta ja seura näyttäytyy ulkopuolelle jatkossakin houkuttelevalta vaihtoehdolta. Isoissa organisaatioissa tuo ei koskaan mene niin, että maksat vain siitä että lapsi saa pelata. Se on todella laaja kokonaisuus. Puhtaasti harraste seuroissa on eri tilanne, kun on yhden käden sormilla henkilöitä, jotka toiminnasta saavat ihan oikeaa kuukausittaista palkkaakin. Loput kerätään talkoovoimin. Vain tämä palkkakuluihin menevänä esimerkkinä.
Kyllä vanhemmat ovat miettineet sitä ,että mitä kaikkea maksuilla kustannetaan. Kuten hyvin tiedetään.
hyvin harva pelaaja etenee U10-U15 joukkueista kilpajoukkueihin U16 U18 U20. Koska kilpajoukkueihin
otetaan pelaajat pääsääntöisesti muista seuroista. Tämä on helppo tarkistaa tilastoista. Ne ovat julkisia.

joten tältä osin HIFK on harraste seura U10-U15 ryhmissä. Kilpa ryhmät aloittavat tämän jälkeen. Kuten on todettu näissä ryhmissä ei juurikaan pelaa omia kasvatteja. Tilastot näyttävät myös tämän.

On totta ,että seurojen on löydettävä rahaa toiminnan ylläpitämiseksi. Olet täysin oikeassa. Jotta ne yksittäiset kovat nimet etenevät urallaan. tosin näiden yksittäisten pelaajien urakehitystä ovat tukemassa ja edistämässä
kaikki ne jotka maksavat kuukausimaksuja. U10-U15 ja akatemia joukkueet.

On hyvä muistaa ,että kenenkään ei ole pakko pelata organisaatiossa. Monet pelaa pelkän logon takia. Vaikka tietävät ,että eivät tule etenemään organisaatiossa. Ovat valmiita maksamaan siitä. Jotkut uskovat aidosti ,että
Lasten luistelukoulusta edetään Liiga ryhmään. Tämä ilmiö koskee kaikkia Logo joukkueita suomessa. Ei pelkästään HIFK organisaatiota.
 

Esbok

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Seuralle yleensä maksetaan joku jäsenmaksu ja seuratekstiilejä joudutaan mahdollisesti ostamaan räikeään ylihintaan. Nämä ovat yleensä ne vanhempien maksamat rahat, joiden täydellistä loppusijoituspaikkaa ei tiedetä. Joukkueiden pyörittäessä toimintaansa itse vanhempien toimiessa jojoina ja rahureina, kuukausimaksut yleensä menevät pelkästään ko joukkueen kuluihin. Toki, jos vaikka seuralle maksettavista jäämaksuista maksetaan muidenkin jäitä, muuttuu homma hi

Itse sanoisin fudisseuran hallituksen jäsenen kokemuksella, että seuran ei kannata olla liian avoin raha-asoiden suhteen koska se johtaa helposti siihen loputtomaan keskusteluun siitä miksi joukkue A saa treenata kaupungin vuorolla ja joukkue B treenaa yksityisellä vuorolla ja miksi 500€/kk maksava Mikko valmentaa yhtä joukkuetta ja 1000€/kk maksava Kalle toista. Jos kaiken avaa niin hommassa helposti tartutaan pikkuasioihin ja yhdistystoiminta ajautuu ongelmiin.

Sinänsä meillä edustujoukkue toimi oman ry:n alla ja omana taloudellisena yksikkönä (kunnes meni konkurssiin) ja käytännössä tuki mitä annettiin oli omakustanteiset vuorot seuran kentältä mutta nekin usein sellaisiin kellonaikoihin ettei omat juniorit pystyneet oikein vuoroja hyödyntämään. Se mitä (juniori)seura sai oli taas myyntituloja edustusen tapahtumista ja tiettyä vetoapua joihinkin sponsorisopparei

Mä nyt edelleen suosittelen sun soittavan tuonne toimistolle ja keskustelevasi vaikka Riihisen kanssa asiasta. Ehkä näitä asioita ei olla ajateltu niin, että lähtökohtaisesti kaikki tuotaisiin julki, kun ei siihen ole pakkoa.
Se ,että jokaisen lapsen vanhempi soittaa toimistolle. Tiedustelee asiaa ei ehkä ole kovin järkevää. Syystä tai toisesta tilanne on tämä. Tapa toimia tosin herättää kysymyksiä maksajissa. Ei kaikissa. Mitä pahaa avoimuudessa olisi. Jokainen tietää ,että harrastaminen maksaa. Avoimuus voisi hieman helpottaa maksan tuskaa.
 

F#21

Jäsen
Se ,että jokaisen lapsen vanhempi soittaa toimistolle. Tiedustelee asiaa ei ehkä ole kovin järkevää. Syystä tai toisesta tilanne on tämä. Tapa toimia tosin herättää kysymyksiä maksajissa. Ei kaikissa. Mitä pahaa avoimuudessa olisi. Jokainen tietää ,että harrastaminen maksaa. Avoimuus voisi hieman helpottaa maksan tuskaa.
Musta tuntuu nyt, että golfpallot kuuntelevat ja ymmärtävät mun juttuja paremmin.

Ei jokaisen lapsen vanhempi tarvitse sinne soittaa, kun soita sinä ja selvitä, miksei seura tuo noita julkiseksi. Enemmän saat sillä yhdellä puhelulla aikaan kuin täällä marisemalla. Jos vastaus on älytön taikka haluat lisähuomiota, niin soita vaikka Iltasanomien toimitukseen juttuvinkin osalta.
 

Esbok

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miksi sinua kiinnostaa näin sairaalloisesti RY:n asiat? Oletko jonkin juniorin huolestunut vanhempi vai mikä on agendasi tässä "avoimuus" jankkauksessa?

Ota yhteyttä HIFK:n toimistoon ja tee tiedustelu. Epäilen tosin, että et tee vaan jatkat täällä jankkaamistasi. Kokeile vaikka käydä välillä Paloheinässä hiihtelemässä odotellessasi toimiston vastausta.
lasten harrastusten kustannukset suomessa koskevat monia perheitä. Jääkiekko ei ole joka perheen harrastus.
Jääkiekon harrastamisen kalleus on monelle se este harrastaa lajia. Avoimuus on asia joka on tie kustannusten
pienentämiseen. Varmasti kaikki ovat sitä mieltä ,että harrastuksen kustannuksia olisi saatava alaspäin.

Mitä pahaa siinä on jos RY toimisi täysin avoimin kortein? Jokainen ymmärtää ,että katetta on otettava tehdystä työstä. Mutta onko jotain sellaista mikä laskisi kustannuksia. RY on valinnut tavan toimia. Ei heidän tarvitse avata taloudenpito tarkemmin. Mitään laitonta ei tapahdu. Mutta halutaanko noudattaa avoimuuden periaatetta? Raha asioista on puhuttu niin kauan kuin on ollut maksajia tämä on hyvä muistaa.
 

Sonic Empire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Feikkiheikit
Eli sinulla agendana on "lasten harrastuskulujen pienentäminen"? No, täällä foorumilla tämä asia ei etene eikä asiasta tarvitse täällä painia enempää.

Tee vaikka juttuvinkki johonkin lehteen, jos kaipaat jotain. Tai ota yhteyttä HIFK:n toimistolle.

Itse en lähtökohtaisesti ymmärrä koko aloitusta logo joukkueineen päivineen. Kaikilla joukkueilla on logo. Ei seuran tarvitse olla random nettihuutelijalle avoin maksuistaan tai rahapolitiikastaan. Jos nämä asiat kiinnostavat sairaalloisesti, suosittelen hakeutumaan seuran toimintaan mukaan.

En tosin ihan ymmärrä, että miksi edes vastaan sinulle.
 
Viimeksi muokattu:

Kake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Junior-Pelicans, Tamin Tribuuttiketju
+10 vuotta sitten HIFK:ssa ei junioreiden kausimaksusta ohjautunut edareille yhtäkään euroa. Tämän päivän osalta en tiedä tilannetta, mutta kun siellä näyttäisi olevan samat kaverit edelleen toimistolla, niin en usko tänä päivänäkään liikkuvan euroja edustukselle.
Enkä usko liikkuvan missään muuallakaan. Omat pojat ovat jo eri seuroissa, eikä kummassakaan mitään edarille liiku.
 

mikse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Juniorijääkiekko
Enkä usko liikkuvan missään muuallakaan. Omat pojat ovat jo eri seuroissa, eikä kummassakaan mitään edarille liiku.

Espoossa väitän ainakin räikeästi ylihintaisten Bauer-seuratekstiilien olevan yksi tapa, jolla vanhemmat maksavat Bauerin varusteita liigajoukkuelle sekä U20:lle.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lain mukaan tilinpäätöstä ei tarvitse julkistaa julkisesti kun kyse on yleishyödyllinen yhdistys. Ja näin on toimittu. Miksi ? Tämä ei lisää avoimuutta. kuukausi maksun maksajalle tai pelaajalle ei tarvitse lain mukaan
kertoa tai näyttää tilinpäätöstä. Toiset yhdistykset kertovat avoimesti tilinpäätöstiedot jotta ei synny keskustelua siitä miten taloutta hoidetaan.

Mitä naisten sarjaan tullee. Nyt yhdistyksen tilinpäätös ei ole julkinen. Näin olen ei ole tietoa siitä maksaako
yhdistys jotain naisten kiekolle. Naisten joukkue voi olla Hockeyn-yhtiön alla. Mutta saako se rahaa yhdistykseltä? Olisi varmasti hyvä jos tähän asiaan kerrottaisiin suoraan vastaus toimistolta. Jos maksaa ok.
Mutta avoimuus tässäkin olisi hyväksi.

Minkä lain mukaan yhdistyksen jäsenillä ei ole oikeutta saada yhdistyksen tilinpäätöksiä nähtävikseen? IFK:n junnujoukkueiden pelaajat kaiketi ovat yhdistyksen jäseniä? Jos näin, niin alaikäisen jäsenen huoltajalla on ihan samat oikeudet saada tietoa yhdistyksestä kuin alaikäisellä jäsenellä itsellään.

Jos Gimmojen toiminta on yhtiön alaisuudessa, niin yhtiön julkisista tiedoista luulisi löytyvän merkinnät, jos yhdistykseltä yhtiön pääomistajana(?) liikkuu rahaa yhtiölle aikuisten edustusjoukkueiden toiminnan rahoittamiseen.
 

hege

Jäsen
Tilinpäätös pitäisi olla vuosi- tai kevätkokouksessa nähtävillä yhdistyksen jäsenille kun siellä se vahvistetaan, se miten alaikäisen vanhempia kohdellaan riippuu sitten yhdistyksen säännöistä. Meillä oli muistaakseni niin, että jos ei ollut jäsen niin oli läsnäolo- sekä puheoikeus muttei äänioikeutta. Näiden ns. huoltajajäsenien kohdalla taisi olla niin virallisesti tilinpäätöksen pystyi näkemään vain tulemalla kokoukseen.
 

Fränä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen yhden logoseurassa polkuaan aloittelevan juniorin faija. Totta on, että maksan snadisti enemmän, että kundi pelaa IFK:ssa. Suomenruotsalaisittain voisi sanoa ei haittaa, fyrk finns. Mutta aikuisten oikeasti koen, että saan myös rahoilleni vastinetta muun muassa sen suhteen, kuinka monta aikuista on jäällä lasten kanssa ja siinä millainen arvomaailma toimintaa ohjaa.

Buchertin Kiki, joka junnutoimintaa johtaa on harvinaisen tervepäinen kundi. Junnut pääsevät esimerkiksi kokeilemaan ja yrittämään onnistumista ihan eri tavalla kuin jossain snadimmissa jengeissä.

Sitä paitsi en ihan snaijjaa tätä itkua, joka aiheesta on noussut. Menee osa rahoista sitten naisiin, hampaattomien kanukkien asuntoihin tai heidän naisiinsa niin koen saavani rahoilleni vastinetta.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kannattaisikohan nyt vain soittaa sinne toimistolle ja asiallisesti kysyä. Olen aika varma, että ihan mielellään kertovat kukuista ja mitä maksuilla katetaan.

Turha marista avoimuuden puutteesta, jos asiaa kyselee jollain randompalstalla. Tiedä vaikka vastaus olisi hyvinkin avoin.
 

Esbok

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tilinpäätös pitäisi olla vuosi- tai kevätkokouksessa nähtävillä yhdistyksen jäsenille kun siellä se vahvistetaan, se miten alaikäisen vanhempia kohdellaan riippuu sitten yhdistyksen säännöistä. Meillä oli muistaakseni niin, että jos ei ollut jäsen niin oli läsnäolo- sekä puheoikeus muttei äänioikeutta. Näiden ns. huoltajajäsenien kohdalla taisi olla niin virallisesti tilinpäätöksen pystyi näkemään vain tulemalla kokoukseen.

Tilinpäätöksen ilmoittaminen​

Yhdistyksen on ilmoitettava tilinpäätös yhdistysrekisteriin, jos sekä päättyneellä että sitä välittömästi edeltäneellä tilikaudella on ylittynyt vähintään kaksi seuraavista raja-arvoista:
  • taseen loppusumma 6 000 000 euroa
  • liikevaihto 12 000 000 euroa
  • palveluksessa keskimäärin 50 henkilöä.
 

Esbok

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Minkä lain mukaan yhdistyksen jäsenillä ei ole oikeutta saada yhdistyksen tilinpäätöksiä nähtävikseen? IFK:n junnujoukkueiden pelaajat kaiketi ovat yhdistyksen jäseniä? Jos näin, niin alaikäisen jäsenen huoltajalla on ihan samat oikeudet saada tietoa yhdistyksestä kuin alaikäisellä jäsenellä itsellään.

Jos Gimmojen toiminta on yhtiön alaisuudessa, niin yhtiön julkisista tiedoista luulisi löytyvän merkinnät, jos yhdistykseltä yhtiön pääomistajana(?) liikkuu rahaa yhtiölle aikuisten edustusjoukkueiden toiminnan rahoittamiseen.

Tilinpäätöksen ilmoittaminen​

Yhdistyksen on ilmoitettava tilinpäätös yhdistysrekisteriin, jos sekä päättyneellä että sitä välittömästi edeltäneellä tilikaudella on ylittynyt vähintään kaksi seuraavista raja-arvoista:
  • taseen loppusumma 6 000 000 euroa
  • liikevaihto 12 000 000 euroa
  • palveluksessa keskimäärin 50 henkilöä.
 

Esbok

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kannattaisikohan nyt vain soittaa sinne toimistolle ja asiallisesti kysyä. Olen aika varma, että ihan mielellään kertovat kukuista ja mitä maksuilla katetaan.

Turha marista avoimuuden puutteesta, jos asiaa kyselee jollain randompalstalla. Tiedä vaikka vastaus olisi hyvinkin avoin.

Toimistolla ollaan kyllä tietoisi siitä ,että talouteen liittyvä asiat kiinnostavat aina niitä jotka ovat maksajan roolissa. Pallo on niin sanotusti toimistolla nyt tässä asiassa.
 

Esbok

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen yhden logoseurassa polkuaan aloittelevan juniorin faija. Totta on, että maksan snadisti enemmän, että kundi pelaa IFK:ssa. Suomenruotsalaisittain voisi sanoa ei haittaa, fyrk finns. Mutta aikuisten oikeasti koen, että saan myös rahoilleni vastinetta muun muassa sen suhteen, kuinka monta aikuista on jäällä lasten kanssa ja siinä millainen arvomaailma toimintaa ohjaa.

Buchertin Kiki, joka junnutoimintaa johtaa on harvinaisen tervepäinen kundi. Junnut pääsevät esimerkiksi kokeilemaan ja yrittämään onnistumista ihan eri tavalla kuin jossain snadimmissa jengeissä.

Sitä paitsi en ihan snaijjaa tätä itkua, joka aiheesta on noussut. Menee osa rahoista sitten naisiin, hampaattomien kanukkien asuntoihin tai heidän naisiinsa niin koen saavani rahoilleni vastinetta.

Kyllä. logoseurassa harrastaminen on enemmän rahaa vievää kuin jossain muussa seurassa. Tosin kun itse maksajan asian hyväksyy ja tiedostaa tilanne on silloin kaikille selvä. On tyytyväinen siihen mitä rahalla saa. tämä on hyvä tilanne. Tärkeintä kutenkin on ,että lapsi itse viihtyy siellä missä harrastaa.

Asia joka tosin herättää kysymyksiä on se ,että kun harrastuksesta siirrytään kilpavaiheeseen. HIFK tuottaa
aloittavista junnuista todella vähän pelaajia kilpa kiekkoon. U15-U20 edustusjoukkueet eivät koostu organisaation kasvateista. Pelaajia on yksin kappalein ryhmissä. Määrät hieman vaihtelee vuosittain.
Tämä on helppo tarkistaa pelaaja listoista. Toki jos tavoitteena on hyvä harrastus ja ympäristö sellainen löytyy
akatemia joukkueista.

kuin jossain snadimmissa jengeissä.

HIFK organisaatiossa harrastetaan vielä U10-U14 kaikki pelaa periaatteella. Tämä on hyväksi kaikille. Todellinen kiekko alkaa tämän jälkeen. Syystä tai toisesta kilpa kiekon pelaajat ovat lähes kaikki tulleet organisaatioon jossain kohtaa juurikin Näistä "Snadimmista Jengeistä" Nämä entiset ei logo pelaajat miehittävät pelipaikat. Tämä on aiheuttanut keskustelua siitä ,että eikö organisaatio pysty kasvattamaan
omia pelaajia. Tämä fakta on yllätys monelle vanhemmalle. Asiaan törmätään vasta sitten kun huomataan
,että uusia pelaajia alkaa tulemaan joukkueeseen. Mutta jääkiekon maailma toimii näin .
Menestyvä joukkue kasataan parhaista pelaajista. ja ne ei ole omia kasvatteja.

Kyvykäs pelaaja huomataan aina. pelaa hän missä tahansa.

ja siinä millainen arvomaailma toimintaa ohjaa.

Arvomaailma on asia jota jokainen itse määrittelee. Arvot ihmisillä vaihtelee. Kun ollaan lasten kanssa tekemisissä lähtökohtaisesti on voitava luottaa arvojen olevan kohdallaan. Tästä kaikki on varmasti samaa mieltä.

Mitä arvoihin tulee niin tämä tapahtuma ei ole sitä mitä lasten tulee nähdä tai kokea. Kun tehdään virhe. Myönnetään se. Ja pyydetään julkisesti anteeksi. Tässäkin tapauksessa törmätään vaikenemiseen. Miksi?
Olisi ollut ryhdikästä selvittää asia heti. ja pyytää julkisesti anteeksi. Tämä antaa väärän kuvan lapsille.
Kun mokaa. Pyydetään anteeksi.

Tapahtua lokaa yleisesti koko jääkiekko kulttuuria. Ei pelkästään HIFK.n imagoa.


Video näyttää rikosilmoitukseen johtaneen selkkauksen PMMP:n konsertin jälkeen – HIFK vaikenee​




Video näyttää rikosilmoitukseen johtaneen selkkauksen PMMP:n konsertin jälkeen – HIFK vaikenee


 

Esbok

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hei,

nyt alkaa näyttämään siltä, että keskustelu ohjautuu kauas varsinaisesta otsikkosta. IFK:n arvoille ja "jossain on jotain tapahtunut "-keskustelulle on omat ketjunsa.

T. Moderaattorit

Kyllä. Pysytään itse asiassa. Taloudessa. Aihe on ilmeisen ajankohtainen ja jollain tasolla Tabu. Keskustelua kun yritetään viedä itse asiasta sivuraiteille.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä. Urheilu yli lajirajojen
Kyllä. Pysytään itse asiassa. Taloudessa. Aihe on ilmeisen ajankohtainen ja jollain tasolla Tabu. Keskustelua kun yritetään viedä itse asiasta sivuraiteille.
Mun mielestä se olet sinä, joka asioita vie sivuraiteille. Ensin puhut avoimuudesta ja siitä että seura ei suoraan kerro, mihin eurot varsinaisesti käytetään koko organisaatiossa per yksi harrastaja. Seuraavana olet toivomassa harrastuksen kuluja alemmas ja mihin toimiin voisi ryhtyä. Mitkä ne todelliset syyt ketjunavauksellesi siis edes ovat?

Laita viestiä sinne officelle ja täten saadaan sitten vastaus tähän. Voit vaikka laittaa jo tiedossa olevia summia mistä yksi pelaaja juniorivaiheessa maksaa, siis jos on jo tiedossa jotain määriä euroina. Esim vuorojen hinnat, valmentajien palkat yms. Ja jos jää paljonkin liikkumavaraa euroissa kuukausimaksun päälle, mihin tuo raha katoaa?
 

Esbok

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mun mielestä se olet sinä, joka asioita vie sivuraiteille. Ensin puhut avoimuudesta ja siitä että seura ei suoraan kerro, mihin eurot varsinaisesti käytetään koko organisaatiossa per yksi harrastaja. Seuraavana olet toivomassa harrastuksen kuluja alemmas ja mihin toimiin voisi ryhtyä. Mitkä ne todelliset syyt ketjunavauksellesi siis edes ovat?

Laita viestiä sinne officelle ja täten saadaan sitten vastaus tähän. Voit vaikka laittaa jo tiedossa olevia summia mistä yksi pelaaja juniorivaiheessa maksaa, siis jos on jo tiedossa jotain määriä euroina. Esim vuorojen hinnat, valmentajien palkat yms. Ja jos jää paljonkin liikkumavaraa euroissa kuukausimaksun päälle, mihin tuo raha katoaa?

Kyllä toimisto tietää ,että on paljon ihmisiä jotka haluaisivat sen ,että kulurakenne avataan tarkasti. Ei tämä ole ensimmäinen kerta kun aiheesta puhutaan. Ei vanhemmilla ole tietoa mitkä ovat valmentajien tai jää ajan kustannukset. Harvemmin ihmiset kertovat sitä mitä heille maksetaan palkkaa kun kysytään. Korostan kyse ei
ole väärinkäytösten epäilystä. Vain avoimuudesta. Miten talous pyörii. Puhutaan kovin arkipäiväisestä asiasta.

Aihe vaikuttaa olevan tunteita herättävä.
 

Sonic Empire

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Feikkiheikit
Ei tämä aihe aiheuta tunteita kuin sinussa. Itseäni ihmetyttää lähinnä agendasi, eli millä asialla tätä asiaa nyt koko ajan jankkaat koska sinulle on varmasti 10 kertaa kerrottu mitä tehdä.

Jokaisessa ikäluokassa aivan satavarmasti pidetään vanhempainilta jossa kuluja käydään läpi.
 

Sp#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK aina välillä. Urheilu yli lajirajojen
Kyllä toimisto tietää ,että on paljon ihmisiä jotka haluaisivat sen ,että kulurakenne avataan tarkasti. Ei tämä ole ensimmäinen kerta kun aiheesta puhutaan. Ei vanhemmilla ole tietoa mitkä ovat valmentajien tai jää ajan kustannukset. Harvemmin ihmiset kertovat sitä mitä heille maksetaan palkkaa kun kysytään. Korostan kyse ei
ole väärinkäytösten epäilystä. Vain avoimuudesta. Miten talous pyörii. Puhutaan kovin arkipäiväisestä asiasta.

Aihe vaikuttaa olevan tunteita herättävä.
Valmentajille maksettavasta korvauksesta saa varmasti tiedot. Päätoimisilla voi olla isokin haarukka maksettavassa korvauksessa, kun jo tehtävät ovat hyvin eri tyyppisiä seuran sisällä. Ihan vaikka kysymällä saat tuota auki. Koskaan kukaan ei ainakaan itselle ole jättänyt vastaamatta, kun tällainen aihe on ollut esillä. Yhden joukkueen valmentajalle maksettava korvaus, jos ei sisällä mitään muuta toimenkuvaa, korvaukset liikkuvat ainoastaan jäävuoron eli harjoitusten, pelien + suunnittelun muodossa.
Monessa lajissa esim jos kenttävuoro on 1.5h maksetaan 3h palkka. Sisältäen kenttävuoron + suunnittelun.

Tämähän sitten tapauskohtaista, kuinka paljon kukin on halukas ja motivoitunut joukkueeseen panostamaan. Kenttävuorojen hinnat on jokaisen joukkueenjohtajan tiedossa.

Ehkä jääkiekon puolella asia on sitten enemmän tunteita herättävä.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös