Nyt se on virallista : Liigaan (ehkä) vuonna 2005

  • 3 143
  • 25

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
No niin!

Uutinen tuo meille mestisläisille edes tietyn määrän lohtua, mutta edelleen tuntuu, että se urheilullisuus on jätetty toissijaiseksi jutuksi, kun yli kaiken nostetaan talous, osakeyhtiö, halli ja ravintolatilat. Tosin urheilullisuutta on sen verran, että sarja tarvisi voittaa.

Parannushan tämä tilanteeseen on, mutta tuntuu että paikka on jo ehdoista luettaessa pedattu KalPalle, halli riittää ja juniorityö ja omavaraisuuskin täsmäävät. Ainoa este KalPan nousulle onkin mielestäni se, että KalPa ei pysytyisi voittamaan ensi vuoden sarjaa.

Siinäpä muille oljenkorsi. Uskoisin, että ensi vuonna nähdään mestiksessä tasokkaimmat joukkueet miesmuistiin ! Ja sehän ilahduttaa meitä kaikkia :).

Uskon, että ehdokkaat ovat KalPa, Sport, KooKoo ja Jukurit. Muita ei kai voi edes realistisesti kuvitella.Tässä lyhyet arviot porukoista.

1. KalPa
+Perinteet
+Juniorityö
+Osakeyhtiömuoto
+Kovat tukijat Kapanen, Timonen & Kuivalainen (Jokinen tulossa?)
+Halu ja tähtäin liigassa !

-Viime liigavisiitillä taisi lähes aina olla viimeisenä sarjassa
-Halli no siinä ja siinä, riittävä, mutta ei siitä mitään areenaa saa

? Talous, todellisesta taloudellisesta potentiaalista minulla ei ole hajuakaan ? Voisikohan joku valaista ?

2. Sport
+Halli
+Velat saatiin anteeksi
+Liigaa varten on otettu selviä askelia ja projektiin on herätty hyvissä ajoin ! Hienoa !
+Omavaraisuus pelaajissa 50% ihan ok mestiksessä...
+Oy (vai oliko, jotenkin muistelisin)

-Velat on saatu anteeksi, mutta riittääkö rahaa pitkälle tähtäimelle
-Mutta riittääkö tarpeeksi omia liigatason miehiä ?

3. KooKoo
+Halli on ylivoimaisesti paras kandidaateista ja sinne tehdään vielä ensi vuonna 4 milj. euron remontti, jossa ravintolatilat ja jäädytysputkisto uusitaan.
+Talousalue olisi riittävä (juuri ja juuri)

-Mitään halua liiganoususta ei ole esitetty, aina eletään sillä "5-vuoden päästä liigaan suunnitelmalla", joka esiteltiin 90-luvun puolessa välin :D
-Ry ja mitään Oy puheita ei kai ole ollutkaan
-JUNIORITYÖ, tässä ollaan pahasti jäljessä, no tosin pientä lohtua tuo A- ja B-juniorien hyvät esitykset alkukaudesta, eli saattaisivat sitten pelata ensi vuonna jo 1. divisioonaa

? Talous, velaton, mutta en tiedä onko sitä voittoakaan hirveästi tullut ja mistä sitä rahaa saataisiin tarpeeksi?

4.Jukurit
+Kolme mestis-mestaruutta putkeen
+Hyvää nousujohteista työtä jääkiekon hyväksi
+Junioritkin parantaneet

-Halli, paikkoja hieman alle vaaditun, mutta luulisi riittävän, jos muut kriteerit olisi kunnossa ja jos remontti olisi luvassa
-Juniorityö kokonaisuudessaan ja omia edustuksessa vähän
-Selvää halua liigapaikkaan ei minun tietääkseni ole osoitettu

? Jälleen kerran talous ? Kertokaapas hieman tarkemmin te, jotka tiedätte?

Siinäpä se.

Kertokaapa omat mielipiteenne.
 

zobrax

Jäsen
Suosikkijoukkue
EVU, Kiekko-Vantaa, TPS
Ihan mielenkiinnosta, kuinkahan moni SM-liigassa pelaavista joukkueista ei täyttäisi noita kriteereitä: mm. A, B ja C-juniorit pelaavat SM-liigassa?

Mielestäni kaiken oleellisen kertoo kaksi sanaa: SM-Liiga Oy
 

zobrax

Jäsen
Suosikkijoukkue
EVU, Kiekko-Vantaa, TPS
SM-liiga julkisti nousijakriteerit (sm-liiga.fi)

Jääkiekon SM-liigan hallitus käsitteli osaltaan liigasarjan laajentamiseen liittyviä kysymyksiä tiistain kokouksessaan Helsingissä. Hallitus vahvisti, että kauden 2004-2005 jälkeen Mestiksen voittajalla on myöhemmin tarkentuvin taloudellisin ehdoin mahdollisuus tulla Jääkiekon SM-liiga Oy:n osakkaaksi ja osallistua liigasarjaan.

Voittajan on kuitenkin täytettävä joukko vaatimuksia, joista keskeisimmät koskevat olosuhteita, seuran taloutta, pelaajistoa ja junioritoimintaa.

Olosuhteet:
- Halli hakijan paikkakunnalla, noin 2000 istumapaikkaa ja noin 3000 seisomapaikkaa, nykyaikaiset media- ja yleisötilat
- Mainos-, myynti- ja ravintolaoikeudet hakijalla

Yhteisön talous:
- KHT tilintarkastajan lausunto hakijan taloudellisesta tilasta, vakavaraisuudesta sekä varoista ja veloista
- Halu ja kyky toimia osakeyhtiömuodossa, realistinen mahdollisuus saavuttaa n. 1,8 M €:n liikevaihto
- Liigan osakassopimuksen ehtojen hyväksyminen
- Uuden osakkaan sitoumus vastata kaikista yhteisökokonaisuuden veloista ja vastuista ajalta ennen liigan osakkuutta

Pelaajisto:
- Pääosin omiin pelaajiin perustuva urheilullisesti liigatasoa oleva joukkue

Junioritoiminta:
- Juniorijoukkueet kaikissa ikäryhmissä, missä pelataan SM-sarjaa
- Liiga- ja junioriorganisaation välinen taloutta ja pelaajasiirtoja koskeva yhteistyösopimus
 

forrest

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Blue Jackets, Panthers
Viestin lähetti zobrax
Ihan mielenkiinnosta, kuinkahan moni SM-liigassa pelaavista joukkueista ei täyttäisi noita kriteereitä: mm. A, B ja C-juniorit pelaavat SM-liigassa?

Kaikilla nykyisillä SM-liigaseuroilla on joukkueet A- ja B-nuorten SM-sarjassa. Pelicanseilla on B:stä lähtien Kiekko-Reipas ja JYPillä JYP HT. C-nuorten sarja on vielä karsintavaiheessa, mutta näillä näkymin kaikki paitsi HPK ovat suoraan pääsemässä varsinaiseen SM-sarjaan. Hämeenlinnalaisetkin voivat päästä mahdollisesti jonkin jatkokarsinnan jälkeen.
 

MaV

Jäsen
Viestin lähetti zobrax
Ihan mielenkiinnosta, kuinkahan moni SM-liigassa pelaavista joukkueista ei täyttäisi noita kriteereitä: mm. A, B ja C-juniorit pelaavat SM-liigassa?

Ihan mielenkiinnosta, mistä ihmeestä olet repinyt tuollaisen kriteerin? Liigahan vaatii, että nousijalla pitää olla juniori joukkue kaikissa ikäryhmissä, joissa pelataan SM-tasolla, ts. joukkueella pitää olla A-, B- ja C-juniorit. Tasosta ei ole mitään vaatimusta.
 

Luu2

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Ketjun aloittaja teroz kyseli KalPan taloudesta. Tietääkseni KalPa Hockey Oy on velaton yritys. Viime tilikaudella tuli tappiota, mutta ne kuitattiin pääomistajien sijoituksilla.

Halliremonttiin on kaupungin budjetissa rahat alustavasti varattu. Useammalla (?) miljoonalla uudistetaan sekä yleisön että joukkueen tiloja.

Ainoat negatiiviset seikat KalPan kannalta ovat mainitsemasi huono (surkea) menestys viimeisillä liigakausilla. Toivotaan, että kuopiolaiset ovat unohtaneet tuolloisen rämpisen, ja ymmärtävät tilanteen olevan kokonaan erilainen kuin silloin. Uskon kyllä reilun 3000 katsojan keskiarvon olevan tavoitettavissa.

Juniorityöstä ei tarvitse varmaan mitään puhua. Sen laadun kaikki tietävät.

Suurin kynnys mielestäni on Mestiksen voittaminen. Kyse ei ole todellakaan mistään rupusarjasta. Sport ja Jukurit satsaavat varmasti kovasti tulevaan kauteen, nyt kun kriteerit ovat tiedossa. Kapasen, Timosen ja mahdollisesti Jokisen tullessa auttamaan KalPaa ensi kaudella voi kyyti tosin olla muille aika kylmää.
 

Evil Kübl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Liiga karsinnat
Artikkeli Kalevassa

Kaleva kirjoitti myös tänään aiheesta. Kiinnostanee ainakin Kuopiolaisia. Omasta puolestani toivon Kalpan paluuta, saadaanpahan samalla pois se typerä välisarja.
 

starcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Re: Artikkeli Kalevassa

Viestin lähetti Evil Kübl
Kaleva kirjoitti myös tänään aiheesta. Kiinnostanee ainakin Kuopiolaisia. Omasta puolestani toivon Kalpan paluuta, saadaanpahan samalla pois se typerä välisarja.


Saadaan pois välisarja???? ei kylläkään saada, kyllä se jossain muodossa jää elämään joka tapauksessa. Sillä 4 x 13 = 52 peliä kun nykyisin tahkotaan jo 56 peliä. Pelimääräähän ei missään tapauksessa voi laskea joten kyllä se säilyy jossain muodossa.
 
3 jengiä lisää SM-liigaan KERRALLA!

Mestiksestä 3 joukkuetta lähtee satsaamaan tosissaan SM-liigan karsintoihin (Sport, Kalpa, Kookoo), loput satsaavat vain "markkinointimielessä" todellisten edellytystten puuttuessa.

Näistä ym. joukkueista vain yksi nousisi nykykriteerein. Mitä tapahtuu kahdelle muulle? Satsaus pitää olla kova jotta on ylipäätään mahdollista voittaa Mestis ja hakea paikkaa.
Kaksi ulkopuolelle jäävää jengiä tekee pahimmassa tapauksessa konkurssin tai ainakin joutuu useaksi vuodeksi velkavankeuteen.

Siksi ehdotankin, että SM-liiga tarkistaa päätöstään ja nostaa suoraan Sportin, KalPan ja KooKoon SM-liigaan. Kaikki joukkueet täyttävät esitetyt kriteerit, kuka paremmin ja kuka vähemmän paremmin - kaikki kuitenkin täyttävät. Tällä tavoin tulee myös maantieteellinen aspekti huomioitua.

LIIGASSA PELAA V 2005 16 JOUKKUETTA!
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Re: 3 jengiä lisää SM-liigaan KERRALLA!

Viestin lähetti Hyvä Jengi
LIIGASSA PELAA V 2005 16 JOUKKUETTA!

Minä henkilökohtaisesti uskon myös tähän. En välttämättä tuolla aikavälillä, mutta lopulta.

Jos 16:sta joukkueella on taloudelliset mahdollisuudet pelata liigassa, niin miksi näin tapahtuisi. It´s all about the money. Lisää joukkueita, lisää pelejä, lisää rahaa.

Liigan taso tulee laskemaan.
 

vihtori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelikaanit
Olen henkilökohtaisesti esittänyt kolmen joukkueen lisäämistä liigaan. Mutta Jukureita en toivoisi siihen sakkiin joka nousee liigaan. tämä on ihan henkilökohtaista Risto D:tä kohtaan hän on niin pirullinen valmentaja, etten halua hänen joukkuettaan liigaan missään tapauksessa. RD on niin huono valmentaja nuorten pelaajien suhteen etten voi häntä suositella tuollaiseen nousuun missään tapauksessa. Mutta jos Jukurit antaa hänelle lähtöpassit niin Lipiäisen kanssa Jukurit on tervetullut liigakiekkoiluun. RD saa painua hel***tiin paskoine huutamisineen. Tosin pelaajat päästävät nuo huudot yleensä läpi päänsä. Näin ovat kertoneet Hytönen, Laakso,Lehtonen Piirainen, Jormakka, sekä kaikki muut joita olen haastatellut viimmeisen kahden vuoden aikana. Ja se on hyvä sinänsä. Miten helve***sä maajoukkue valmennuksessa voi olla noin typerä valmentaja. No sen vuoksi ettei maajoukkueeseen ole niin kovaa hinkua. Minusta RD:n olisi parempi mennä tuonne armeijan leipiin, jos ne sattuu huolimaan. Luulisin etteivät huoli. Huuda vain lisää sitä sinä osaat RD, mitään muuta et osaakaan. Kolme tapaa viedä kiekko yli vastustajan siniviivan. Muita tapoja ei ole.
 

vihtori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelikaanit
Minun on kerrottava sekin, että olen ollut antamassa eräässä joukkueessa lähtöpasseja Jukureiden nykyiselle päävalmentajalle. Joten en ole mitenkään puolueeton asioiden nykyisessä käsittelyissä. Olen täysin puolueellinen ja sitä mieltä etten missään tapauksessa antaisi poikaani tai tyttöäni Risto D valmennukseen. Tähän asti heitä ei ole ollutkaan hänen valmennuksessaan, josta kiitän luojaani. Jukureilla on todella hyviä juniori joukkueita B ja C ja toivon noiden kavereiden jaksavan niin kauan kunnes RD aika on ohi. Ennen sitä heillä ei ole mitään mahdollisuutta edustukseen.
 

Gianfranco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Kovaa tekstiä Vihtorilta. Mikäli olet todellakin ollut erottamassa Dufvaa aiemmalta valmentajan paikalta, niin luulisi, että olisit jo tyytyväinen, mutta ilmeisesti kauna sen kuin jatkuu ja haluat nyt herjata miestä näin julkisestikin. Saavutettujen tulosten pohjalta tätä asiaa tuskin kannattaakaan käydä läpi, otetaan mielummin lähestymistavaksi tämä pelaajille huutaminen ja räyhääminen.

Ensinnäkin olen sitä mieltä, että se rooli mikä Jukureilla on viime vuosien aikana ollut, eli nuorien pelaajien kasvattaminen isommille areenoille, on käynyt vahvasti nimenomaan RD:n kautta. Hänellä on ollut visio siitä kuinka nuoren pelaajan sisältä kaivetaan kunnianhimo ja nälkä esiin. Nuori mies ei ole niitä maailman helpoimpia ihmisiä johdettavaksi, joten johtajan on oltava jämäkkä ja rehti.

Jääkiekkoa ei kenenkään ole pakko pelata. Junioreista ylöspäin kohti liigaa suuntaavat pelaajat tietävät, että ilmaiseksi ei Suomessa liigapelaajan uraa saa; siihen vaaditaan töitä. Ja sillä tiellä hyväkin pelaaja tarvitsee kovan ja tinkimättömän asenteen. Se, että valmentajan (tässä tapauksessa RD:n) sanotaan huutavan pelaajille ja olevan huono valmentaja, suoraan sanottuna ihmetyttää meikäläistä. Nuori mies vaatii jämäkän johtajan. Kenellekään ei liene epäselvää minkälainen valmentaja V. Jursinov TPS:ssä 90-luvulla oli. Suoraan sanottuna Dufva on paperia niiden temppujen rinnalla ja niin vaan Jursin koulusta on maailmalle lähtenyt uskomaton määrä voittavia pelaajia.

Ihmisen johtaminen on todella vaativa laji ja siinä kehittyy. Jääkiekkovalmentajan eräs tärkeimpiä taitoja on saada pelaajat kurinalaiseksi, näin ainakin suomalaisen opin mukaan. On myöskin olemassa kulttuureja, joissa taiteilijasieluille annetaan suurempi vapaus, mutta Suomessa armeijamainen kuri on ollut silmiinpistävää. Tähän päästäkseen valmentajan on oltava tinkimätön. Ja ne kaverit, jotka liigaan havittelevat, voivat olla huoleti siitä, että sitä huutoa ja mäiskettä tulee vastaan tiellä liigaan ja etenkin liigassa. Vaatimustaso nousee jatkuvasti tiellä ylöspäin. Mutta se huuto on vain osa johtamista. Lukekaapa vaikkapa tämän iltaisen Jukurit-Hermes-ottelun raportin lopusta RD:n kommentteja illan pelistä. Siinä hän vuolaasti kiittelee pelaajiaan sitkeydestä ja hyvästä esityksestä huolimatta kovasta rasituksesta viime aikoina. Johtaja antaa kiitosta julkisesti silloin kun siihen on tarvetta.

Se mitä Vihtori yksipuolisesti tuot esille, että Dufva huutaa ja kuuluisi ennemmin armeijan hommiin, on vain yksi osa herran johtamistyyliä. Kyllä siellä kiitostakin jaetaan. Ja pitkäänpähän on herrat Laakso ja Lehtonenkin huutoa kuunnelleet, jos vieläkin jatkavat... Varmasti vaihtoehtojakin olisi ollut!

Eli kiteyttääkseni pointtini uskon jämäkkään valmennustyyliin ja siihen, että nuoret eteenpäin pyrkivät pelaajat joutuvat kehittymään vaativassa, mutta rehdissä valmennuksessa. Sitä kautta työn teolle löytyy merkitys. Ei se Dufvankaan johtaminen pelkkää huutamista ole. Itse olen kuullut monelta pelaajalta kommentteja siitä kuinka vaativa Dufva valmennuksessaan on, mutta kaikki tämä on sanottu positiivisessa mielessä.
 

Boris

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiigaEura
Kalervo Kummola oli Ässät-Kärpät-ottelussa pudottamassa avauskiekon ja samalla erätaukohaastattelussa KiekkoKansan klubissa. Hänelle esitettiin kysymys mahdollisista uusista liigajoukkueista, ja vastaus kuului: "Kouvolan, Kuopion ja Turun jäähallit mahdollistaisivat liigakiekon. Mikkelin ja Vaasan nykyisissä halleissa ei liigaa voida pelata"...
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Ei ole Kale tainnut käydä Vaasassa sitten vanhan hallin.
 

Bird

Jäsen
Suosikkijoukkue
Urheilullisesti avoimet sarjat
Visio 16 joukkueen SM-liigasta

Kaipa se KalPa käytännössä selvästi lähinnä olisi sen 14. liigajoukkueen paikkaa, jos joku sen saisi. Oikeastaan kaikki muut tekijät paitsi viime vuosien urheilullinen menestys puoltaisivat KalPaa; halli on suht ok (ei mielestäni ainakaan oleellisesti huonompi kuin esim. Lappeenranta tai Jyväskylä ja edellisen käyntini jälkeen käsittääkseni vähän rempattukin), juniorityö parempaa kuin monella nykyisellä liigaseuralla, perinteitäkin riittää ja ennen muuta Kapasen ja Timosen rahoilla taloudelliset edellytyksetkin saatavissa "liigakuntoon".

Toisaalta omasta mielestäni SM-liigassa voisi olla pian aika kokeilla jotain vähän radikaalimpaakin. Ihan nyt hatusta esim. tällainen systeemi: Ensin lisättäisiin nykyistä joukkuemäärää jollakin perusteella kolmella. 16 joukkueen kaksinkertainen sarja syyskaudella (30 ottelua/joukkue), josta 10 parasta kevätkaudeksi ylempään loppusarjaan, jonka päätteeksi normaalit 8 joukkueen pudotuspelit Suomen mestaruudesta. Liigan alkusarjan 6 heikointa joukkuetta divarin/mestiksen 4 parhaan kanssa alempaan loppusarjaan/noususarjaan, ja tämän sarjan 6 parasta pelaisivat seuraalla kaudella taas sitten liigassa. Sekä ylempi, että alempi loppusarja pelattaisiin kaksinkertaisina ja ilman mitään keinotekoisia välisarjoja, jolloin runkosarjan otteluiden yhteismäärä laskisi 48:aan - eli toivottavasti pelin taso nousisi, kun pelaajat eivät olisi ihan niin väsyneitä.

Suurimmalla budjetilla mestiksessä toimivan KalPan budjetti on tällä kaudella noin 0,8 milj€, nykyliigassa taas periaatteessa tarvittaisiin ainakin 2 milj€. Aiemmin käytössä olleella karsintasysteemillä liigaseuran putoaminen divariin merkitsisi aika helposti taloudellista katastrofia, kuten monasti on nähty, mutta uskoisin, että tällä systeemillä seuraukset olisivat lievempiä. Pikainen nousu takaisin olisi paljon helpompaa eikä edes vaatisi välttämättä samanlaisia satsauksia. Ja sitä paitsi kun nousupelit pelattaisiin sarjamuodossa, niin näitä "vahingossa" putoamisia ei enää niin pitäisi tulla; jos joku perinteikäs liigaseura tällaisella systeemillä divariin pullahtaisi, niin kyllä silloin jo olisi syytä katsoa peiliin eikä selitellä. Ja kun kausi olisi jaettu mallini mukaisesti kahteen osaan, niin näitä merkityksettömiä pelejäkään tuskin aivan hurjasti tulisi, vaikka joku nousijaporukka ei alkuunkaan liigatasoa sitten olisi.

Ainakin mielestäni tämä olisi oikein reilu systeemi ja veisi suomalaista kiekkoilua eteenpäin. Liigan häntäänkin tulisi muutaman vuoden hiljaiselon jälkeen todellista panosta ja samalla toiseksi korkeimman sarjatason joukkueille annettaisiin ihan todellinen mahdollisuus päästä liigaan; se on kuitenkin täysin toisen tason tavoite ja unelma koko organisaatiolle sekä kannattajille kuin joku mestiksen mestaruus. Tosiasia kun mielestäni on vähän sekin, että nykyseuroista SaiPa ja aivan erityisesti Pelicans ovat rumasti sanottuna pikkaisen kuin sattumalta mukana liigassa, onnistuivathan pääsemään vain sisään ennen kuin portit suljettiin. Vähän toisenlaisella tsäkällä siellä vois olla tämän kaksikon tilalla esim. TuTo sekä Jokipojat ja Lahdessa ja Lappeenrannassa tahkottaisin yhä jotain alasarjaa. Ja silloin näissäkin kaupungeissa voisivat tällaiset visiot kiinnostaa. :p
 
Viimeksi muokattu:

Jake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Runkosarjan voitto

Jos/kun SM-liiga laajenee 14 joukkueeksi, niin nousijajoukkue on Mestiksen voittaja, jonka täytyy täyttää sen lisäksi myös muutama kriteeri noustakseen SM-liigaan. Koska kysymyksessä on niinkin tärkeä asia kuin nousu SM-liigaan ja jotkut joukkueet ovat panostaneet kauteen erittäin paljon, ei sattumalle voi jättää sijaa. Tästä syystä minun mielestä nousijajoukkue ei olisikaan Mestiksen voittaja vaan runkosarjan voittaja. Runkosarja antaa kuitenkin laajemman ja paremman kuvan joukkueen tasosta kuin paras viidestä olevat pleijarit, joissa joskus onnellakin voi olla pieni rooli. Muistellaan vaikka Kärppien viimeisiä kausia silloisessa I divisioonassa. Olivat muistaakseni peräkkäin ylivoimaisia runkosarjan voittajia, mutta niin vain putosivat TuTolle (?) liigakarsinnoissa. Seuraavana vuonna sentään voittivat lopulta Pelicansin, mutta Kärppien nousu oli varmistettu kabineteissa laajentamalla liiga 13 joukkueeseen. Aina voi sattua loukkaantumisia kriittisellä hetkellä tai ennakkosuosikkijoukkue menee kipsiin suuren paineen alla ja vastustajajoukkue pelaa rennosti ilman paineita.

Jos ajatellaan sopivaa nousijajoukkuetta, niin kyllä se mielestäni on Kalpa ehdottomasti. Kalpalla on pitkät perinteet suomalaisessa jääkiekossa ja entistä kokemusta SM-liigasta. Ehkä viime visiitti oli hieman kehno, mutta pelasihan Kuopion pojat finaalissa vielä 90-luvun taitteessa. Talous on Kalpalla kunnossa, kiitos kuopiolaisten NHL-pelaajien ja onhan Kuopio iso kaupunki ja talousalue. Sponsorirahaa ja katsojia luulisi löytyvän, kun vielä kaupungin jälkapalloylpeys KuPS ikävä kyllä tippui taas divariin.

Mutta pääasia on, että SM-liigan joukkuemäärä nostetaan parilliseksi ja paikallispelien määrä saataisiin tiputettua ainakin kahdella. Tämän jälkeen sopiva sarjasysteemi voisi olla nelinkertainen sarja plus kaksi ylimääräistä ns. paikallisottelua (52+2).
 

spesu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk ja mestisjengit
Aravirta iltalehdessä

Onpa hyvä, että joku kiekkovaikuttaja puhuu Mestiksen puolesta ja vieläpä ihan suuressa ja mahtavassa iltapäivälehdessä. Tuntuu, että monetkaan kiekkohemmot eivät edes tiedä minkätasoista kiekkoa Mestiksessä pelataan. Aravirta on hyvin perillä mestiskiekkoilusta ja hienoa, että intressejä riittää kommentoida niitäkin asioita. Lisää vaan keskustelua medioihin, jospa yleisökin löytäisi halleihin.
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Re: Runkosarjan voitto

Viestin lähetti Jake74
Aina voi sattua loukkaantumisia kriittisellä hetkellä tai ennakkosuosikkijoukkue menee kipsiin suuren paineen alla ja vastustajajoukkue pelaa rennosti ilman paineita.

Joukkueen kovuus punnitaan todella vasta pudotuspeleissä, jos joukkueesta ei ole niissä voittamaan niin sitten ei varmaan noustakaan. Runkosarja kertoo kyllä paljon, mutta ratkaisut tulisi käydä mielestäni edelleen playoffeissa, kuten tähänkin asti.

Jake74 kommentoi myös sitä, että sattumalle ei jätetä sijaa. Siksi nousukriteereistä suuri osa käsittelee olosuhteita ja taloutta, jos voittajajoukkue osoittautuu liigakelvottomaksi, se ei nouse. Tosin tämän jälkeenhän homma menisikin mielenkiintoiseksi. Kävisikö sitten niin, että finaalin hävinnyt, kenties liigakelpoinen, joukkue saisi paikan ylemmältä sarjatasolta? Seuraisi taas kerran huikea juupas-eipäs-vääntö eri seurojen kannattajien välillä. Ensi kautta odotellessa...

14 joukkueen liiga todellakin helpottaisi sarjaohjelman laadintaa. Nelinkertainen 52 ottelun sarja riittäisi ihan hyvin, kunhan vaan kiekkopomot malttaisivat pudottaa ottelumääriä. Paikallisotteluiden lataus kasvaisi varmasti kun niiden määriä ei keinotekoisesti lisättäisi.

Off-topicina suosittelisinkin jokaiselle liigapaikkakuntien valjuihin paikallisderbyihin kyllästyneelle oppimatkaa Pohjanmaalle tai Savoon...
 

Jake74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Re: Re: Runkosarjan voitto

Viestin lähetti Wilzu
Joukkueen kovuus punnitaan todella vasta pudotuspeleissä, jos joukkueesta ei ole niissä voittamaan niin sitten ei varmaan noustakaan. Runkosarja kertoo kyllä paljon, mutta ratkaisut tulisi käydä mielestäni edelleen playoffeissa, kuten tähänkin asti.
Tuo on kyllä totta. Mestaruus (SM-liigan, Mestiksen jne.)täytyy ehdottomasti ratkaista pudotuspelisysteemillä. Mutta kyllä Kärpät todistivat jo kaudella 98-99 kuuluvansa SM-liigaan voittamalla divarin runkosarjan silloisella piste-ennätyksellä, vaikka hävisivätkin sitten TuTolle ratkaisevat ottelun jatkoajalla. Minusta liian raakaa peliä. Liigakausillaanhan Kärpät ovat osoittaneet kuuluvansa ilman muuta liigaan. Kärppien onni oli se, että liiga ei ollut vielä silloin suljettu ja he pääsivät yrittämään nousua uudelleen seuraavana vuonna. Nyt on tilanne vähän erilainen. Jos nyt esim. Kalpa, joka mielestäni on panostanut eniten liigaan nousemiseen, voittaa runkosarjan, mutta kämmää jostain syystä pudotuspelit, niin milloin tulee uusi mahdollisuus nousta?

Toinen tapa valita nousijajoukkue, jolla vältettäisiin sattuma, olisi tarkastella Mestiksen joukkueiden menestystä pidemmällä aikavälillä (esim. 3 vuotta). Sehän ei taas mairittelisi Kalpaa vaan silloin ei olisi kuin yksi nousijaehdokas; Jukurit.
 

Jukka L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Uusin veikkaaja

Uusimmassa Veikkaajassa hyvä juttu tämän päivän SM-liigan tilasta. Jutussa arvostellaan kovin sanoin nykyistä sarjasysteemiä ,ottelumäärää ja tuomarilinjaa. Kannattaa lukea lehti.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Kyllä! Asiaa puhuit hyvä artikkeli! Lisää tälläistä...

Aravirta avasi pelin näyttävästi ja lisää rakentavaa kritiikkiä näyttää tulevan, hienoa !
 

H.Hietaharju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Oma suosikkini olisi tietenkin Kalpa.
Olisi taas todella hienoa lähtä verestelemään hienoja muistoja kiihkeiltä karsinta ajoilta 90-luvun lopusta, ja "uudella" Kalpalla olisi varmsti yhtä hyvät mahdollisuudet pärjätä siinä missä Jypillä, Saipalla...

Myös Vaasan Sport on joukkue, jonka minä kärppäfanina näkisin mielelläni liigassa.
Mielettömät väännöt käytiin niin vaasassa kuin oulussakin DIVARI:ssa (Mestis, yääk mikä nimi)

Mutta joutaisiko Pelicans liigasta jo vaihtoon?
tilalle kaksi uutta Divarijoukkuetta niin siinähän se olisikin.

Sport sekä Kalpa liigaan!
varalla voisi olla Koo-Koo.
 

Horizontal

Jäsen
Suosikkijoukkue
KahVa - KalPa
Vai että Sportti liigaan...hah hah

Millähän perusteella Vaasan Sportti liigaan nousisi??? Ainut asia joka tulee mieleen on sopivan kokoinen halli...ei muuta. Pelillisesti pitää Sportin petrata kyllä tod. paljon jos liigaan aikoo.

Vaikka ehkä elättelenkin toiveita siitä että Jukurit nousisi liigaan niin se taitaa olla turhaa. Kyllä ainut, joka liigaan vuonna 2005-2006 nousee on KalPa (valitettavasti). Minä sanoisin ettei KalPan peliesityksillä ole kyseisellä kaudella mittää väliä, koska H ja S Kapaset, olli Jokiset ja monet muut kyllä ajavat sen KalPan sinne liigaan väkisin. Mutta kysymys kuuluukin: Mitä sitten kun työsulku loppuu??? Taitaa tehdä KalPa taas konkurssit ja sitten on (ehkä) Jukureiden, Sportin tai KooKoon vuoro!
 

Jukka L

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mikkelin Jukurit
Viestin lähetti H.Hietaharju
Sport sekä Kalpa liigaan!
varalla voisi olla Koo-Koo.

Mihinkähän unohtui Mestistä dominoinut Jukurit Hietaharjulta ? Luulenpa että keväällä 2005 myös Jukureilla on sanansa sanottavana nousukapinoihin ellei sitten tehdä jotain kabinettipäätöstä nousun suhteen.

Itse olen ehdottomasti sillä kannalla, että liiga auki ,urheilullisuus kunniaan ja paskanpuhuminen poliitikoille eikä kiekkopäättäjille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös