Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Nykyliigapelaajien mailanjäykkyydet

Viestiketju osiossa 'Liiga' , aloittajana Petofani, 31.12.2017 klo 21.34.

 1. Warrior Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Lainaus:
  En sano, etteikö näin olisi ja varmaan näin onkin, koska osaat pelaajankin nimeltä mainita. Itse en kyllä osaisi pelin sisällä vaihtaa jäykkyyttä, saati vielä lavan profiilia, kun tekee vaikeuksia vaihtaa ylipäätään mailaa otteluiden välillä. Kyllä se oma on vaan oma ja siihen on se ihan omanlaisensa tatsi. En ole kuullut tai törmännyt omalla urallani vielä tällaiseen pelaajaan, joka pystyisi noin vain vaihtamaan lavan profiilia.
   
 2. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
  Lainaus:
  Pihlman tosiaan oli tässä touhussa innokas ja mietti sekä kokeili kokoajan erilaisia profiileja/jäykkyyksiä ja muita jippoja. Pihlmanin mailat eroavat osin suurestikin kausien välillä tästä syystä ja jopa kauden aikana tätä vaihtelua tosiaan oli. Ylivoimalle Pihlmanin maila ainakin viimeisinä vuosina oli todella erikoisen näköinen lavan profiililta ja Pile tuosta itsekin sanoi ettei tuolla voi tehdä muuta kuin laukoa.
   
 3. Mängimies Jäsen

  @HOOLIGAN_

  Sen ymmärrän vielä jollakin tasolla, että ottelun sisällä vaihdetaan mailan jäykkyyttä, mutta jotkut vaihtavat myös mailan pituutta pelin sisällä. Ainakin Antti Pihlström tekee kuuleman mukaan niin. Pihlström pelaa alivoimaa pidemmällä mailalla kuin muutoin. Kuulostaa erikoiselta, mutta pelaaja sen itse parhaiten tietää. Syitä tuohon voi vain arvailla. Kenties alivoimalla syötönkatkoihin pääsee paremmin kiinni pidemmällä mailalla, mutta noh...aika erikoiselta silti kuulostaa.
   
 4. Anu Saukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SHL-tähti Kappo Kaako Suomen Turkost
  Lainaus:
  Onko jossain säännöissä määritelty mailan maximipituus? Saahan siitä melkoisen edun jos alat yhtäkkiä huitomaan yli kaksimetrisellä mailalla alivoimalla.
   
 5. Mängimies Jäsen

  Lainaus:
  Joo ja sitten kun saat syötönkatkon, niin teet itsesi naurunalaiseksi kun lähdet polkemaan alivoimalla läpiajoon etkä saa edes laukausta aikaiseksi.
   
 6. Pipolätkä Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa, Dallas
  Lainaus:
  NOpeasti googlettamalla tuli wikipediasta tälläinen vastaan:
  Lainaus:
  Mutta tosiaan aika fiksua av-pelaajalle onkin ottaa mahdollisimman pitkä maila. Ulottuvuushan tuossa kuitenkin näyttelee isoa osaa tekemisestä.
   
 7. Warrior Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Minnesota Wild
  Tästä viestittelystä innostuneena tuli aamujäällä testailtua 70, 75 ja 80 mailat. Normaalisti pelaan aina 110:llä, jonka pitäisi olla pituiselleni jopa liiankin jäykkä, mutta jonka olen aikanaan omanlaiseksi todennut.

  Olipahan löysiä. Vaikea edes kuvitella, että varsinkaan jollain 70-75 mailalla voisi kukaan ikinä laukaista lyöntilaukausta. Maila suorastaan sortui laukauksen alle. Kaveri, joka saman painoinen ja pituinen puolestaan käyttää 75:sta ja hänen kokeilussaan puolestaan 110 oli, kuin rautakankea heiluttaisi. On nää vain jänniä asioita, kuka mihinkin oppii ja käyttää. :)

  Vielä vähemmän osaan ymmärtää, miten joku voi yksittäisen pelin sisällä vielä vaihtaa jäykkyyttä. Aika kovia äijiä tai sit mä olen itse vaan aivan liian hifistelijä tuon oman mailani suhteen.
   
 8. HokiHero Jäsen

  Lainaus:
  Oliko mailat ihan pro-tasoa?

  Itse pelasin A-junnuihin asti pidennetyllä 87 flexillä (luultavasti todellisuudessa noin 75) jolla oli aikalailla täydellinen laukoa myös lämäreitä ja etenkin suoraan syötöstä löysyys toi voimaa sekä toistettavuutta vaikka mitat olikin 187/85. Silloin oli aina markkinoiden lippulaiva mailat.

  Myöhemmällä iällä aladivareihin siirtyessä mailabudjetti laski ja huomasin että hintaluokassa tarjouksen kanssa n. 100-150€ vastaava löysyys alkoikin vaikuttaa negatiivisesti ja oli pakko siirtyä jäykempiin.

  Pointtina se että ammattipelaajien mailojen (n. 300€/kpl) kiertöjäykkyys ja materiaalit ainakin omasta kokemuksesta mahdollistavat löysemmällä mailalla pelaamisen. Sillähän PaMakin tällä hetkellä mailojaan koittaa myydä.
   
 9. Petofani Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Boston Bruins, Jokerit, Raahe-kiekko,
  Nostan ketjua ylemmäs ja paljastan Oskar Osalan mailanjäykkyyden joka on 102 flex. Lavan erikoisuus on se, että se on kannasta korkeampi kuin kärjestä. Itsella on hänen maila tallessa.
   
 10. rattussovjeticus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa
 11. Glove Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Suomi, Liverpool FC
  Kaapolla on jäykempi maila kuin minulla. 50 oli tuo viimenen maila mikä mulla on ollut. Tai kai se käytännössä vähän jäykempi oli kun siitä muutaman sentin otin pois, Ihan hyvä siihen oli nojailla, ei sillä niin kovin paljon muuta käyttöä valmentajana ollut.
   
 12. Kaukosäädin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Boston Bruins ja Real Madrid
 13. mikkelson Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Eli todellisuudessa Kakon maila on vielä jäykempi kuin 65? Paha varmaan sanoa todellista jäykkyyttä.
   
 14. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Itse kun en ole koskaan kunnolla oppinut lämäritekniikkaa ja henkkohta varrella mittaa semmoiset iikkakangasniemet niin tuollainen spagettimainen junnumaila on kyllä aivan mahtava. Ei tarvitse paljoa heilauttaa että rannari kilisee yläkulmaan. Hommasin JYPin varustemyynnistä Mäenpään Mikon 95 flexillä olevan Nexus 1N:n (tällä osuudelle viestiä saa yhteyden otsikkoon) ja onhan se ihan pätevä kepakko, mutta omaan peliin sopii kyllä huomattavasti paljon paremmin tuo flex 60 junnu-Vapor 80. Toki jäykemmällä onnistuu lämärit paremmin, mutta kynäily kyllä suorastaan naurettavan helppoa tuolla letkulla.
   
 15. JZZ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
  Lainaus:
  "Nyrkkisäännön" mukaan jokainen 5 cm leikkausta lisää n. 10 flexiä, eli jos Kakon maila on ollut täysimittainen, niin 25 senttiä tarkoittaisi n. 50 lisää flexiä eli silloin se olisi 115 flex. Toki vaikka se on siis Anttilan mailaa 25 senttiä lyhyempi, niin ei sitä välttämättä 25 senttiä ole alkuperäisestä lyhennetty. Aikuisten mailanpituuksien varianssi on n. 57" - 63", ja olettaisin, että Anttila pelaa pisimmällä mahdollisella mailalla, ihan koostaan johtuen.
   
  mikkelson tykkää tästä.
 16. 1963_Neveragain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  55 flexin mailat on junnumailoja, jotka on muutenkin lyhyempiä, maksimi pituus minkä nopeasti löysin 57". Lisäksi pojan mailasta tarkistettuna (50 flex jr) 2" nostaa flexiä 2 pykälää. Eli muutos paljon pienempi kuin tuo mainitsemasi "nyrkkikyllikki"- sääntö. Int mailat on hiukan paksumpia, eli lyhennyksen vaikutus on suurempi.

  Jos tästä nopeasti arvioi, niin mailan pituus = 63-57= 15 cm, eli kakon mailaa lyhennetty 25 - 15= 10 cm = 4" => 55 + 4, eli flex about 60- (65).
   
 17. JZZ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
  Lainaus:
  Kyllä int-mailoja löytyy myös 55 flexillä: https://www.bauer.com/en-US/hockey-...diate-690521.html?cgid=Sticks-Supreme#start=1
   
 18. 1963_Neveragain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
 19. Wizzö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Mörkö
  Lainaus:
  Edelliseltä sivulta Petros kirjoittaa Anttilan pelaavan 178 cm pitkällä kepillä.
   
 20. 1963_Neveragain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Sen otekorkeus olis sen pään korkeudella...

  "Mailan varren enimmäispituus on 163 cm varren päästä lavan ja varren kulmaan mitattuna; enimmäisleveys on 3 cm; enimmäispaksuus on 2,54 cm. "

  http://www.jaakiekkotuomarit.com/tiedostot/files/Saantokirja2014-2018.pdf - linkki sääntökirjaan
   
 21. Rusty44 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK
  Kyllä noita mailoja valmistetaan pidempinäkin kuin mitä säännöt antais periks. Kyllähän osalla pelaajilla on lavatkin aikamoisia koukkuja vaikka säännöissä on pykälät käyristyksillekkin. Customina noita aikuisten mailojakin saa varmasti teetettyä vaikka 45 flexisinä, mikäli pelaaja niin haluaa.
   
 22. F#21 Jäsen

  Lainaus:
  xiv. Poikkeussäännöksiä mailan pituuteen sallitaan, jos (1) pelaaja on vähintään 2,0 metriä pitkä, (2) IIHF:lle on toimitettu kirjallinen anomus ennen kuin pelaaja haluaa käyttää mailaa ja (3) mailan varren pituus ei ylitä 165,1 cm.

  Tuossakin kyllä mainitaan varren maksimipituudeksi 165,1 cm, eli laitetaanko tuohon vielä se +10 cm lavan pituus huomioiden? Tällöin voisi täsmätä tuohon mainittuun 178 cm.

  esim. Zdeno Chara pelaa juuri tuolla 165,1 cm (65 tuumaa) pitkällä varrella niin uskoisin Anttilan tekevän samoin.
   
 23. 1963_Neveragain Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Varren pituuteen mitataan "suora osuus" lavan ja varren kulmaan saakka. Eli, lavan osuutta ei huomioida.

  Ja eihän nykypäivänä vastustajat enään maila-asioita mittauta kuten 80-90 luvuilla joidenkin "maiden" toimesta tehtiin.