Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Nuorten SM-liiga 2018–2019

Viestiketju osiossa 'Muut suomalaiset sarjat' , aloittajana Kuumakalle, 29.08.2018 klo 23.49.

 1. Kuumakalle Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko,UJK,Wild
  Nopeahkolla katsauksella en kyseiselle sarjalle omaa ketjua lyötänyt joten päätin avata sellaisen nyt tänne. YP siirtäköön/poistakoon mikäli kokee aiheelliseksi.

  Tänne siis yleistä keskustelua sarjasta! Otteluseurantaa, spekulaatiota, mielenkiintoisia pelaajia yms yms. Pidemmät yhtä joukkuetta koskevat analyysit voi suoraan kirjoittaa oman joukkueensa junnuketjuun.

  Sarjahan polkaistiin käyntiin varsin vauhdikkaasti eilen ja tänään!

  Tänään nähtiin mm. kauden ensimmäinen Stadin paikallinen, jossa HIFK kukisti Jokerit luvuin 8-3.
  Oman näkemyksen mukaan avauskierroksen yllätyksiin lukeutuu vaisuhkosta Ässistä 4-2 voiton ottanut TUTO sekä Vaasan Sportin murskaava 9-3 kotinäytös Jypiä vastaan.

  Pääkauounkiseudun joukkeita sekä Kärppiä povattaneen kärkisijoille, mutta kyseessä on melko arvaamaton sarja, joten jokainen kausi on oma lukunsa varsinkin kun edustusjoukkueiden tarpeet sekoittavat pakkaa.

  Mielenkiintoista kautta kaikille junnukiekon ystäville!
   
 2. Jäissi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Muik Hockey
  Tänään jatkuvat pelit:

  Jukurit-Kärpät 17.00
  Ässät-KalPa 18.00
  TPS-Jokerit 18.30
  Lukko-SaiPa 18.30
  Blues-Ilves 18.30
  TUTO-Tappara 18.30
  KooKoo-HIFK 19.00
  HPK-JYP 19.00
   
 3. mrkrw Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO, Habs
  http://leijonat.fi/index.php/sarjat...m-kevatkausi-kayntiin-pelicans-vei-karkipelin

  Liitto päätti sitten näissä viikkokatsauksissaan keskittyä vain ylempään jatkosarjaan, vaikka alemmassa pelataan huomattavasti isommilla panoksilla.

  Hommahan menee niin, että kolmikosta Karhu-Kissat, Kiekko-Vantaa, TUTO Hockey (eiköhän Jokereilla ole mandaattipaikka joka julkaistaan sitten jos sattuisivat olemaan putoamisuhan alla) parhaana selviytynyt jatkaa SM:ssä ensi kaudella. TUTO on ottanu kolmen ottelun jälkeen komennon tuossa putoamiskarsinnassa kahdella 3pts voitolla sekä jatkoaikavoitolla Vantaasta, kermana kakun päällä nousu Ässiä vastaan 2-4 tappioasemasta 6-4 voittoon.
   
 4. Lainaus:
  Mistä tämmöinen tieto löytyy? Nopealla etsinnällä ei ainakaan jääkiekkoliiton sivuilla ollut mitään mainintaa että paras noista kolmesta pelaisi ensi kaudella SM:ssä.
   
 5. Haukka68 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  En minäkään löytänyt liiton sivulta tekstinä tuota, mutta Nuorten SM-liigassa on 18 sarjapaikkaa kauden alussa joista 15 kuuluu Liigajoukkueiden junnuille. Jokerit, Tuto ja Blues eivät ole liigaseuroja. Alempaa Sm-sarjaan jäi Jokerit ja Tuto ja nousi Kissat ja Vantaa. Joten vaikka Kissojen ja Vantaan alle jäisi liiga joukkueita niin kaksi heikointa ei Liiga seuraa joutuu ulos. Jokereilla oli aluksi tämä mandaatti paikka, nykytilanteesta en ole varma. Uutena kohtana oli kilpailusäännöissä, että jos joku Liiga seura jää kolme kertaa peräikkäin nuorten sarjassa viimeiseksi, se voi pudota.
   
 6. Raimoton Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Philadelphia Flyers, La Albiceleste
 7. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Linkin takaa löytyy liiton oma powerpoint jossa esitellään miten sarjapaikat menee: Dropbox - NUORTEN sarjat 18-19.pdf

  Tuon mukaan Kiva on oikeutettu sarjapaikkan. Linkki löytyy täältä: Leijonat - Finhockey - Sarjatoiminta ja kurinpito
   
 8. nuarikukko Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Haukat, Washington Capitals
  Tuo karsintaviiva poistunut pelien aikana. Törkeä perseennäyttö urheilullisuudelle ja hyvän kauden pelanneelle muikku-jengille. Nyt SJL tiputtamassa Vantaata mestikseen, mutta jos tästä syntyy isompi hässäkkä niin todennäköisesti joutuvat paska lahkeessa perumaan päätöksensä. Se on kuitenkin fakta että Vantaa on paikkansa Nuorten Liigassa ansainnut.
   
 9. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Tuon mukaan KiVa ei ole oikeutettu liigapaikkaan.

  "sarjan 2 viimeistä ei liiga/KHL seuran joukkuetta Nu Mestis 19-20"

  Ilves on liigaseuran joukkue, joten KiVa on toiseksi viimeinen "ei liiga/KHL seuran joukkue"

  Eli ihan sääntöjen mukaan tuo on mennyt. Se on sitten eri asia onko se reilua tai oikein. Mielestäni ei.
   
 10. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Tuosta löytyy Kivan FB sivuilta kuvakaappaus, tuo teksti on sinne nyt illan aikana lisätty.
   
 11. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Niimpä näkyy. PDF-dokumentin tiedoissa lukee että "Last modified Yesterday, 9:34 pm". Ei ole liitolla mennyt ihan putkeen. Toki se on ollut jo pitkään tiedossa, että liigaseurojen junnuilla on lähes kiveen hakatut sarjapaikat nuorten liigassa. Oliko se niin, että jos kaksi tai kolme kertaa jää koko sarjan viimeiseksi, voi tippua. Nyt siihen on lisätty vielä KHL-seuratkin. Ihmettelen kovasti jos Kiekko-Vantaan johdossa asia ei ole ollut tiedossa. Ja tosiaan edelleen itse olen sitä mieltä että paikat pitäisi jakaa pelaamalla.
   
 12. Flyingbird Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TUTO Hockey, Mestis, SJS
  Lainaus:
  Varmasti Kiekko-Vantaan johdolla asia oli tiedossa, mutta kyse ei ollut nyt tippumisen kriteereistä vaan nousemisen. Aivan hullua, että olet parempi kuin ylemmän sarjan seura tasonmittauksessa, mutta et voi silti nousta.
   
 13. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Hauskinta tässä säännössä on muuten se että tuossa kyseisessä sarjassa on 10 jengiä joista 7 omistaa edustusjengin liigassa / KHL. Eli mitä jos nämä KiVa, KaKi ja Tuto olisivatkin kaikki kolmen kärjessä. Tippuisiko kakkonen ja kolmonen silloinkin koska "pakolliset paikat"? Aivan saatanan tyhmä systeemi vaihteeksi.
   
 14. Haukka68 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Tuota MSU:n skenaariota ollaan toivottu, vielä kun höysteeksi saisi Bluesin siihen, olisi kiva nähdä kuinka liiton herroilla takki kääntyy joka pelin jälkeen D:
  No nyt toivottavasti Kiva saa pitää paikkansa kuten urheilullisesti kuuluu, mutta entäs ensi kausi?
  Kaikki nuo neljä olisi urheilullisesti pitämässä paikkansa, Mestiksen alkusarjan jälkeen taas kaksi uutta ei mandaattijoukkuetta tulisi Sm-alempaan sarjaan ja saisi paikkansa urheilullisesti seuraavalle kaudelle, mitäs sitten tehdään? Laajennetaan sarjaa, jolloin joukkueita olisi jo 21, vai näytetään persettä urheilullisuudelle?
  Entäs ensi kauden Mestis? Jo nyt oli yksi tyhjä paikka kun Kiekko-Laser luopui paikasta, eli pelattiin yhden vajaalla.
  Sarjassa on 16 paikkaa jotka periytyy nyt Mestistä (10) joukkueille, kissat on joukkue 11. Eli täytettäväksi jää viisi paikkaa suomisarjasta. Josta tällä hetkellä olisi tulossa mestikseen blues ak:n seuraksi Kiekko-Espoo ja Grifk. Siinä saa laskea pelaajia jo todella tarkkaan että riittää kaikille, kun ottaa vielä huomioon "armeijareservit".
  Eli onko järkee vai ei, mielenkiintoset jaot tulossa keväällä ja syksyllä.
   
 15. Espoonmies Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo
  Lainaus:
  Vielä "hauskempaa" on se todennäköisempi skenaario, jossa sekä TUTO, että Blues pelaavat ylemmässä loppusarjassa, jolloin Mestiksestä tulevat kaksi seuraa pelaavat alemmassa loppusarjassa ilman mahdollisuutta pelata seuraavalla kaudella liigassa. Toki on mahdollista, että Mestisestä tuleva seura voittaa liigan mestaruuden koska alemman loppusarjan voittajahan pääsee mukaan liigan pudotuspeleihin. Entäs jos se pärjääkin pudotuspeleissä TUTOA ja Bluesia paremmin? Putoaako silloin näistä kahdesta huonompi?
   
 16. andyjack Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pääkaupunkiseudun joukkueet, FPS
  Tämä on kyllä sellainen case, josta voisi hakea päätöstä urheilun oikeusturvalautakunnasta. Sarja, jonka sääntöjä muutetaan päättymisen jälkeen, ei oikein vakuuta. Jos joku herrasmiessääntö tai kirjoittamaton sääntö jossain onkin, niin ei noilla juridisessa mielessä isoa merkitystä ole.
   
 17. MSU Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Ilta-lehden haastatteleman kilpailupäällikön mukaan Kiekko-vantaa on ollut tietoinen moisesta säännöstä ja se on ainoastaan ulkoisesti katsojille kommunikoitu epäselvästi: Nuorten SM-liigassa täysi fiasko - sarjataulukosta katosi elintärkeä viiva ratkaisevalla hetkellä, Jääkiekkoliitto vastaa pudonneen seuran raivoon: ”Meidän virhe”