Nordic Trophy ja harjoituspelit

  • 111 973
  • 312
Tämä on aivan totta puolustuksen osalta. Tämän illan peliäkin kun katsoi, niin melkein pahaa teki kun Kovanen lähti kulmaan taklaamaan vastustajaa irti kiekosta. Vähän samanlaista oli kuin olisi yrittänyt rättisitikalla voittaa tiiliseinää.

Sama pisti silmään, mutta toisaalta todistaa monien tietämää asiaa, että HIFK pelaa fyysisesti yleensä materiaalista riippumatta. Tarkoittaen, että pelaajat jostain syystä muuttavat pelityyliään ripauksen verran agressiivisemmaksi. Tässä tapauksessa se näkyy sillä, että Kovanenkin lähtee yrittämään taklauksella kaverin pysäyttämistä, vaikka painopisteet olivatkin vastaan tällä kertaa.

Hyökkäyksen kohdalla olen hieman eri mieltä, siis tämän päivän pelin perusteella. Kiekko saatiin kyllä hyvin sisään vastustajan alueelle, mutta sitten tuntui legot loppuvan leikissä. Kulmissa pyörittiin ja haudottiin kiekkoa. Tasakentällisin yksi maali DIF:in verkkoon. Jokin tuntuu mättävän hyökkäyksessäkin, toivottavasti se tästä.

Paljon muuten riippuu siitä, että saako HIFKn hyökkäys poistettua hetket, jolloin kiekko ja miehet pysähtyvät. Aina ollessaan liikkeessä ja etenkin kiekon tehdessä töitä, oli meno välillä illan pelissä ihan mallikasta. Kuitenkin pysähdys tappoi ajatuksen tyysti ja sitten olikin palikat hukassa.

Ahtolalle hatunnosto täältä meni muutaman kerran miehekkäästi väliin kun vastustaja alkoi tökkimään Remmeriä. Muutenkin häneltä ja Keräseltä hyvä peli.

Ja samaan vetoon iso lampaan perse DIF miehistölle, joka ei nuoren kaverin välittömien poikkareiden jälkeen tehnyt mitään alkuperäiselle syylle, miksi Remmeriä tökittiin. Ahtolalla oli aika selkeästi rauhoittava vaikutus. Kuitenkin ei vastustajan koko saa vaikuttaa siihen, että maalivahtia suojellaan. Enkä tarkoita sitä, oliko kiekko pelissä vai ei, vaan ihan sitä universaalia totuutta, että lätkässä pitää olla oman maalin edessä herra ja hidalgo.

YV pyöri toisinaan ihan mallikkaasti, Keräsen maali oli loistavan YV pelaamisen tulos. Kuitenkin minusta tuntuu, että pitäisi rohkeammin kokeilla eikä siirtää kiekkoa. Petrell tai vaikka Pikkarainen parkkeeraa maalille ja hakkaa putoavat kiekot sisään.

Hyviä paikkoja tuli useita etenkin pakkien tehdessä peliä. Kuitenkin himpun verran laukaisuaktiivisuutta olisin kaivannut. Monissa ylivoimissa kudit kuitenkin lähtivät oikein mallikkaasti, mutta laatua lisää.. sitä tulee kauden mittaan.

Lundell pudotteli tänään paljon kiekkoja eteensä. Pitää hänenkin paljon petrata tämän iltaisesta.

Kyllä oli sitten muutamakin kohta, missä Lundellilta ei pahemmin kyselty tuleeko maali vai ei. Loppuun asti en ehtinyt peliä katsoa, joten en tiedä kämmäilikö sitten pahemmin.

Suurin yksittäinen huono asia mikä HIFKn pelistä kiekottomana jäi mieleen oli se, että kovin monesti 2 pelaaja lähti antamaan rintamassa painetta kiekolliselle, joka aiheutti monet hetkittäiset ylivoima tilanteet vastustajalle, kunhan vain zippasi kiekon välistä ennen kuin kaverit pääsivät iholle. Yksi näistä tuli HIFKn ollessa alivoimalla, jossa 2 kaveria lähti rinnakkain karvaamaan kiekollisen ollessa alimmaisena omassa päässään. Kaveri syötti rauhassa kiekon karvaajien välistä keskelle saaden hetkittäisen 4-2 hyökkäyksen, mutta siinä oli vissiin liian pitkä vaihto takana, kun käynnistivät vain normaalia yveetä rauhassa. Monia näitä sattui HIFKn päässäkin. Noihin olisi saatava kuria, koska vaikka yksittäisessä pelissä se vetääkin mikkihiiriltä löysät housuun, ei se tee sitä toista kertaa.
 

Aurinkotuuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK & useat muut punapaidat & Pallopojat
Nordic Trophy, 2007-2008, Heinon-Matikaisen rappiokausi

NT tuli ja meni. Ei jäänyt paljoa kerrottavaa jälkipolville. Ero eilispäivän ensimmäisen ja toisen ottelun välillä oli kuin 1960-luvun ja 2010-luvun tv-tekniikassa. Mustavalkoisena kiitävät "peruspakit" kuten H. Pikkarainen: kaksi suoraa syöttöä vastustajan maaliin. Väreissä ja laajakulmatv:ssä Kärppien ja Frölundan peli: syötöt vauhdissa oleville kanssapelaajille, taklauksia ja Y.R.I.T.Y.S.T.Ä. Kausi 2007-2008 on näillä pelimerkeillä ohi; ainoa ilo on katsoa kolmea IFK-kädellistä Laakkonen, Vesce ja Murray.

Muutosta ei ole odotettavissa ennen K. Heinon ja P. Matikaisen poistumista. Ihan minne tahansa....
 

Pluto

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
OT: Oliko seisomakatsomo muuten jo rakennusvaiheessa ja miltä näytti? Yritin eilen sitä tv:stä tiirailla, mutta eihän siitä mitään selvää saanut... Semmoistakin juttua on liikenteessä, että katsomoa aletaan rakentamaan vasta turnauksen jälkeen?! Pitäneekö paikkaansa?! Noh, pääasia, että on valmis tiistaina.
Kyllä se siellä jo oli ja näytti vähän samalta kuin HIFK:n peli Nordic Trophyssä. Eli tossako toi nyt on? :)

Jos se tuollaiseksi jää, niin ei se ihan sellainen ole, minkälaiseksi sen päässään oli ennalta kuvitellut. Se on ihan jään tasolta alkava puinen rakennelma, jossa on muutama taso. Omasta mielestäni tuossa suureksi ongelmaksi jää se, että tasojen välinen korkeusero on hyvin pieni. Toisin sanoen, jos olet lapsi tai muuten vaan vähänkin lyhyempi, niin eturivi jää ainoaksi vaihtoehdoksi. Ei välttämättä normaalimittaisellakaan kaverilla ole kivaa, jos sattuu joku parimetrinen kaappi siihen eteen.

Ei millään haluaisi olla näin negatiivinen, mutta hieman anemiselta se vaikutti. Ehkä siihen ollaan kyhäämässä vielä jotain ja ehkä ne korkeuserot olivat oikeasti isompia, miltä ne yläkerrasta katsottuna vaikuttivat. Tiistaina se varmasti selviää.

PS. Positiivisena puolena voidaan tietysti pitää sitä, että seisomakatsomassa olijat eivät varmasti tule istumakatsomossa olevien eteen, ellei nyt satu olemaan joku 480 cm pitkä.
 

HemmoP

Jäsen
Yritin epäonnistuen kaivella harjoituspelien statistiikoista, että montakohan kertaa onnistuttiin tekemään maali tasakentällisin ? Jos löytyy, niin linkkiä kiitos.

Sama tietenkin kiinnostaisi vastustajien osalta.
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Yritin epäonnistuen kaivella harjoituspelien statistiikoista, että montakohan kertaa onnistuttiin tekemään maali tasakentällisin ? Jos löytyy, niin linkkiä kiitos.

Sama tietenkin kiinnostaisi vastustajien osalta.

Täältä löytyy HIFK:n harjoitusotteluiden tilastot.
 

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kertokaa minulle, mitä järkeä on peluuttaa ylivoimassa Vesceä viivalla? Entä Kerästä (oli eilen ainakin jonkin aikaa viivamiehenä, mutta oliko poikkeustilanne?)? Ei millään pahalla kyseisiä pelimiehiä kohtaan, mutta mielestäni laukaus ei missään nimessä riitä tuohon. Vai onko meillä näin paha pula tulivoimasta?
 

DreamHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kertokaa minulle, mitä järkeä on peluuttaa ylivoimassa Vesceä viivalla? Entä Kerästä (oli eilen ainakin jonkin aikaa viivamiehenä, mutta oliko poikkeustilanne?)? Ei millään pahalla kyseisiä pelimiehiä kohtaan, mutta mielestäni laukaus ei missään nimessä riitä tuohon. Vai onko meillä näin paha pula tulivoimasta?

Joo samaa ihmettelin minäkin oikeassa olet ei riitä tulivoima millään. Siinä yhdessä YV :ssä eilen näytti että hakemalla haetaan Vesce vaikka Heikkinen olis ollut toisella laidalla jolla on kumminkin laadukkaampi kuti. No toivotaan että Laakso tuo siihen muutosta jonkun verran.
 

HemmoP

Jäsen
Tänks, näissä on Davos matsi mukana:

eli tuolta sormin laskettuna yhteensä 24 tehtyä maalia, yv:llä 9 ja av:lla 2. Joukossa yksi tm, tv ja sr.

Vastustajat puolestaan tekivät 36, joista 13 yv:llä... ( huomiona, että Djurgården teki kahdessa matsissa 8 yv maalia )

Ei hyvää päivää kun näyttää hyvältä. Jos ja kun tasakentällisinkin tulee pataan tuota tahtia, niin jepjep.


Disclaimer:
Saattaa heittää maalin tai pari.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
Täältä löytyy HIFK:n harjoitusotteluiden tilastot.

Eivät taida pitää täysin kutinsa, ainakaan tuo kaikkien harjoitusotteluiden pörssi.

Heikkisellä on tilillään lisäksi yksi maali ja I.Pikkarainen ei ole tehnyt kuin 3 maalia. Ei sillä, että näillä kovasti merkitystä olisi... Kiva kun tilastoa kuitenkin löytyy. Sattuipa vaan silmään ja voihan toki olla että minä olen laskenut väärin, kuten tein ainakin Laakkosen kohdalla tuossa HIFK-HPK-ottelusketjussa. Yritin kuitenkin nuo kärkinimet uudelleen tarkistaa, mutta saattoihan mulle tulla "tilastosokeus" kun hetken putkeen niitä tiirailin... ; )
 

Jude

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Roosters U13
Eivät taida pitää täysin kutinsa, ainakaan tuo kaikkien harjoitusotteluiden pörssi.

Kiitos huomiosta. Pitää laskea uudelleen.

EDIT: Nyt pitäisi olla oikein. Mikäli vieläkin jossain on virhe, niin otan palautetta mielelläni vastaan esimerkiksi yksityisviestillä tai osoitteessa webmaster[at]b2reds.com.
 
Viimeksi muokattu:

Kyynikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK / HJK + Porin Ässien sympatiakannattaja
Ei näillä harjoitusmatseilla ole niin väliä sanotaan. Olen nähnyt nyt paikan päällä Hifk-Tps, Hifk-Davos, Hifk-Frölunda ja lauantaisen Hifk-Djurgården.

Ollaan me oltu ennenkin huonoja ennen kauden alkua eri harkkapeleissä, mutta kyllä nyt pistää silmään puolustuksemme heikkous! Se on suorastaan pari kaveria lukuunottamatta onnettoman surkea! Ja siihen vielä päälle maalivahtiemme epävarmat otteet. Ei hyvältä näytä. Sanoo kuka tahansa sitten mitä tahansa.

Ei muuta kuin kädet ristiin ja rukoillaan ihmettä! Baxterkin tykkäisi sellaisesta.
 

ultrar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Arsenal
Ei muuta kuin kädet ristiin ja rukoillaan ihmettä! Baxterkin tykkäisi sellaisesta.

Tässähän on ideaa eli jokaisen ottelun alkuun rukoushetki, jossa hartaasti toivomme, että puolustuksemme pitää ja Janne ei ime tänään. Myös vastustajien ja tuomareiden on oltava hengessä mukana.

Aamulla töihin ajaessani kuuntelin mainosta huomisesta ottelusta, aina sattuu ja tapahtuu, hiukan pisti hymyilyttämään. Huomenna näemme, onko jostain saatu kaivettua parempi ilme esille vai jatkuuko tuskainen taaperrus, toki toivomme kaikki parasta, mutta silti en malta olla pelaamatta Kerhon voittoa. HIFK häviää aina perinteisesti kauden avausottelun ja ottelun loputtua ei vituta niin runsaasti, jos on voittolappu takataskussa.
 

joey77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, HIFK
Oikeat pelit alkavat - tähtäin siirretty kevään Tosi peleihin

No niin, nyt on minusta tarpeeksi itketty täällä näitä harjoituspelejä, Jannen surkeutta, puolustuksen pienyyttä, valmentajan surkeutta ja koko joukkueen heikkoutta. Eli laitetaan positiivisempi , asioiden toisen mahdollisen puolen huomioon ottava viesti tänne perään.

Eli Baxter kommentoi tänään HBL:ssä kutakuinkin seuraavaa. Hän on saanut joukkueeseen juuri ne pelaajat joita halusi. Hän ei päättänyt sitä, että Jere ei enää ole osa joukkuetta, sen päätti Jere itse. Joukkue on vetänyt ihan loppuun asti helvetin kovaa treeneissä, ja treenipelit on vedetty ihan hapoilla. Pelin ei missään kohtaa odotettukkaan muistuttavan jääkiekkoa, kuin kaukaisesti ennen tätä viikkoa nyt ainakaan.

Eli kuten kanukki tyyliin kuuluu niin kaikki tähtää siihen, että voitetaan oikeat pelit, "Win the right games" sanois suuresti vihaamani Tamminen, mutta pointti on täysin oikea tuossakin kliseessä. Eli treenipeleissä haetaan pelituntumaa, treenataa pikkujuttuja, vähän kuin formuloiden vapaissa harkoituksissa, yksi koittaa siipien uusia kulmia, toinen uusia jarrukenkiä ja kolmas eri renkaita, tähdäten siihen että aika-ajot (runkosarja) sujuvat tarpeeksi hyvin jotta kisassa (playoffit) oltaisiin mukana taistelemassa voitoista.

Eli nyt se alkaa, kuten tänään kaikki lehdet huutavat. Jos 2 kuukauden päästä edelleen kaikki on päin persettä ja hävitään kaikille, alan itsekkin huolestumaan, tässä vaiheessa kaikki on omasta mielestä mennyt käsikirjoituksen mukaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös