Nokia – jättiläinen huojuu?

  • 951 615
  • 5 138

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
- Vanha CPU ja GPU (osasyy siihen, että akku kestää)
Eikös tuo prosessori ole varsin pätevä Cortex A-8 ja gpu PowerVR SGX 530 joka on käsittääkseni parempi kombo kuin hyvänä pidetty "Snapdragon". Tämä TI:n OMAP3630 on siis paketti missä on nuo molemmat 45nm tekniikalla mikä vähentää virrankulutusta ja lämmöntuottoa 65nm snapdragoniin verrattuna.
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
Kameran AF on samanlainen kuin N8, eli kunnon tarkennus toisin kuin kiinteä tarkennus (EdoF) C7 ja E7.

Engadget totesi prossusta että vaikka onkin vanhanaikainen niin kaikki toimi pätkimättä ja smoothisti, joten siitä on otettu kaikki loistavasti irti.
 

peruna

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Kattelin tuon esitysvideon ja täytyy sanoa, että tykkäsin todella paljon tuosta multitasking osasta. Siis tuossa on oikea multitasking toisin kuin Apple laitteissa. Hyvin tulee esille siiinä missä video pyörii vaikka sitä ollaan siirtämässä syrjään. Makeeta!

Noh, puhelin on 1½ vuotta myöhässä, joten ei kai se pelasta ...
 

Kapo

Jäsen
Engadget ainakin tykkää:

What we can say from our first experience is that we're in the presence of a fantastically designed device with a gorgeous AMOLED screen and some highly responsive performance.

What we can say about all these aspects of the interface is that they're done exceedingly well and make the somewhat aged OMAP3630 processor look terrific. Fluid animations are evident throughout, navigation is natural, and this marks a major advance over anything else Nokia has given us on the software front in terms of touch-based UI

The Clear Black AMOLED display is truly a sight to behold, with stunning viewing angles, a curved Gorilla Glass front, and some pretty excellent (for AMOLED) performance out in the sunlight. It's easily one of this new phone's great strengths, though we'd argue the intuitive UI, responsiveness, and eye-catching industrial design are pretty high up on that list too. All in all, we're highly impressed by what Nokia has put together here


Pistää kyllä kysymään että miksi hypättiin WP7-kelkkaan jos oma tuote oli näinkin lähellä julkaisua. Ettei vain salaliittoteoriat Elopista MS:n agenttina pitäisi paikkaansa...
 

Mike

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KäPa, NUFC
Flashia (en tosin tiedä)

N900 taitaa olla ainoa puhelin jossa on täysi flash -tuki, joten veikkaanpa että tuossa Flash on.

Kivan näköinen laite. Vanhana N900 käyttäjänä mennee hankintaan nyt kun suurimmat puutteet on korjattu (asianmukainen navigointi kuten muissakin firman puhelimissa, sekä siisti ulkoasu)

Muutama arveluttavakin juttu löytyy:

- Kamera lienee selkeästi paskempi kuin N8:ssa
- Ei HDMI -liitäntää
- Ei mainintaa FM-lähettimestä (jos puuttuu oikeasti, niin tämä jää kauppaan)
- vain 3,9" näyttö

Kokonaisuutena suht. positiiviset fiilikset. Saa nähdä milloin tulee kauppaan.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Muutama arveluttavakin juttu löytyy:

- Kamera lienee selkeästi paskempi kuin N8:ssa
- Ei HDMI -liitäntää
- Ei mainintaa FM-lähettimestä (jos puuttuu oikeasti, niin tämä jää kauppaan)
- vain 3,9" näyttö

Kokonaisuutena suht. positiiviset fiilikset. Saa nähdä milloin tulee kauppaan.

Kamera lienee markkinoiden toiseksi paras eli 8mpix kunnon linssillä. N8:n möhkälettä ei varmaan haluttu takakanteen.

HDMI liitäntä tuossa pitäisi kyllä olla.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Erittäin mukavaa, että Nokialtakin kuuluu välillä jotain positiivista ja markkinatkin kiittää. Nyt pitäisi vaan löytyä jonkinlaista jatkuvuutta tuotteisiin, että ostajat uskaltavat palata Nokiaan.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Nokia Suomi - Tiedotteet
Nokia uudistaa organisaatiotaan ja Navteq liitetään osaksi uutta L&C-yksikköä (langattomien ja paikkatietoisten palveluiden liiketoiminnasta), jota vetää uusi johtokunnan jäsen alkaen 1.7.2011, Michael Halbherr.

Nokia Suomi - Tiedotteet
Yt-neuvottelut Suomessa ovat päättyneet ja Nokia vähentää 1400 henkilöä palkkalistoiltaan Suomessa, kuten oli suunniteltu.

Nokia Suomi - Tiedotteet
Nokia ja Accenture ovat nyt allekirjoittaneet sopimuksen, joka ulkoistaa 2800 Nokian henkilökunnan osaajaa Accenture Oy:lle töihin.
 
Viimeksi muokattu:

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Onkohan tämä oikeasti jotain muuta kuin PR-temppu? Hienoa tietysti jos Accenturella on yhtäkkiä tarvetta 2800 osaajalle. On mahtanut ennen olla melkoinen vajaus työntekijöistä.

Niin kysehän on 2800 työntekijästä maailmanlaajuisesti eikä suinkaan Accenture Oy:lle:

"Noin 2 800 Nokian työntekijän Intiassa, Iso-Britanniassa, Kiinassa, Suomessa ja Yhdysvalloissa odotetaan siirtyvän Nokiasta Accentureen ..."

... ja onhan Accenturen nuppiluku huomattavasti Nokiaa suurempia noin muutenkin. Unohtamatta miten Accenturekin on naimisissä MS:n kanssa: Lisäksi pohjoismaissa toimii Accenturen ja Microsoftin perustama ja omistama yhteisyritys Avanade, joka on keskittynyt Microsoftin yritysratkaisuiden integrointiin.... eli hyvällä tuurilla duunia riittää jos tuo MS-plattis myy.
 
Viimeksi muokattu:

Morgoth

Jäsen
Niin kysehän on 2800 työntekijästä maailmanlaajuisesti eikä suinkaan Accenture Oy:lle:

Eihän se ole kuin muutama prosentti, jos Accenturella on yli 200 000 työntekijää, mutta eiköhän tuo toisaalta ole aika perinteinen temppu kuten vaikka monien ulkoistuksien osalta. Töiden luvataan jatkuvan ja muutaman vuoden päästä suurinosa on jossakin muualla. Sinällään turha viesti ja toteamus, mutta näin se maailmaa pyörii. Ei sinällään, että minua kiinnostaisi vittuakaan jonkun kiinalaisen symbian-kooderin tulevaisuus. Kiinnostaisi vain käytännössä nähdä mitä Nokian toimet esim. täällä meillä ihan oikeasti ovat. Vituttaa vain lukea tuollaisia lehdistötiedotteita, mutta tärkeintä on pitää hyvää julkisuuskuvaa yllä. Ehkä minun henkilökohtianen ongelma ja kyynisyys.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Eihän se ole kuin muutama prosentti, jos Accenturella on yli 200 000 työntekijää, mutta eiköhän tuo toisaalta ole aika perinteinen temppu kuten vaikka monien ulkoistuksien osalta. Töiden luvataan jatkuvan ja muutaman vuoden päästä suurinosa on jossakin muualla. Sinällään turha viesti ja toteamus, mutta näin se maailmaa pyörii. Ei sinällään, että minua kiinnostaisi vittuakaan jonkun kiinalaisen symbian-kooderin tulevaisuus.

Virallinen lausunto menee näin:

Sopimuksen mukaan Accenture tarjoaa Nokialle Symbian-pohjaisia ohjelmistokehitys- ja -tukipalveluita jopa vuoden 2016 loppuun asti.

Nokian ja Accenturen Symbian-sopu ulottuu vuoteen 2016 - Mainonta

Toki epävirallisestihan se saattaa mennä niinkuin NSN teki:

Nokia Siemens Networksin ulkoistus on viemässä työpaikan liki viideltäkymmeneltä suomalaiselta. Yhtiö ulkoisti helmikuun alussa tilaustenhallinnastaan noin 60 työntekijää Capgeminin omistamalle IBX:lle, joka päätti nopeasti sen jälkeen siirtää työt muun muassa Intiaan.


Nokia Siemensin ulkoistus päättyi kehnosti | Oulu | yle.fi
 

Tumpe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lipö ty.
My disagreement with Elop on MeeGo Felipe Contreras
Editorial: Dear Nokia, you cannot be serious! -- Engadget
Nyt ihmetellään maailmalla, että kuinka N9 voi jäädä ainoaksi MeeGo-Nokian puhelimeksi, kun ensinnäkin se on hieno puhelin ja toiseksi samanlaisia olisi helppo tehdä lisää, toisin kuin Elop väittää. Ei oikein tiedä enää ketä uskoa näissä Nokia-jutuissa.

Joo ei voi kuin ihmetellä. N9 on saanut niin hyvän vastaanoton maailmalla että nyt kannattaisi takoa kun rauta on kuumaa. Jos puhelin tulee markkinoille 1-2kk sisään niin se myy isot määrät. Mielestäni sekin riittää että tulisi vuoden välein uusi MeeGo-puhelin, tavallaan se olisi se älypuhelinten edelläkävijä ja referenssipuhelin ja WP-puhelimet olisivat niitä massapuhelimia, jenkkien kytkyliittymiin operaattorikustomoituina jne jne. MeeGo on UI:n osalta ainakin valovuoden iOS4/5 edellä, kuuminta hottia tällä hetkellä.

Voisin muuten veikata että aika paljon tämän N9:n designia ja ominaisuuksia (kamera, nfc) nähdään sitten nissä Windows-puhelimissa. Hienoin puhelin Nokialta kautta aikojen.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Pienoista buumia ilmassa, mitä nyt eri medioita sivusilmällä seurailee. Ihan jees viimeisen vuoden uutisointiin verrattuna. Täytyy kyllä itsekin sanoa, että vaikuttaa todella mielenkiintoiselta puhelimelta, ja mikäli tuo luuri tulee pikavauhtia markkinoille myy se aivan varmasti hyvin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Hienoin puhelin Nokialta kautta aikojen.
Värivaihtoehdot ovat kyllä järkyttäviä. Maksaako joku 500 euroa saadakseen karkin sinisen puhelimen? Tosin onhan joillain keltaisia Ferrareitakin. Onneksi löytyy musta malli kuitenkin.

1.9. Alkaen pitäisi saada uusi puhelin käyttöön kun HTC Desire Z jää nykyiselle työnantajalle. En olisi uskonut iPhonen ja HTC:n jälkeen harkitsevani yhtään vakavissani Nokiaa, mutta N9 kyllä kutkuttaa.
 
Ihmiset vertaavat käyttistä Androidiin, IOS:ään ja Windows Phoneen. Mielestäni kaikki kolme ovat vielä tämän Meego Harmattan käyttiksen edellä. Mutta olen myös sitä mieltä että tämä käyttis on selkeästi paras ensimmäinen versio. Jos vertaa kolmen muun käyttiksen ensimmäisiä versioita niin tämä Nokian Meego käyttis on selkeästi valmiimpi paketti jo julkistamisvaiheessa. Lupauksia herättävä käyttis joka periaatteessa oli jo kuollut ennenkuin se julkaistiin. Kiinnostava nähdä myös miten paljon "hypeä" puhelin kerää netissä. Selvästi enemmän kiinnostusta kuin mitä Windows Phone on tähän asti herättänyt.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Värivaihtoehdot ovat kyllä järkyttäviä. Maksaako joku 500 euroa saadakseen karkin sinisen puhelimen? Tosin onhan joillain keltaisia Ferrareitakin. Onneksi löytyy musta malli kuitenkin.
Kyllä. Mielestäni kaikkien puhelinten tulisi näyttää samalta grey black massalta ja niitä jotka koettavat erottautua pitää hakata ainakin vartti sukkasaippualla.

Olisihan se perkele jos ihan ohivilkausilla huomaisi mikä luuri vastaantulijalle olisi. Se on aivan liian homoa Sergein mieleen. Sen lisäksi että kaikissa puhelimissa pitää olla Android, niin niitten pitää olla grey blackejä.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllä. Mielestäni kaikkien puhelinten tulisi näyttää samalta grey black massalta ja niitä jotka koettavat erottautua pitää hakata ainakin vartti sukkasaippualla.

Olisihan se perkele jos ihan ohivilkausilla huomaisi mikä luuri vastaantulijalle olisi. Se on aivan liian homoa Sergein mieleen. Sen lisäksi että kaikissa puhelimissa pitää olla Android, niin niitten pitää olla grey blackejä.

Hei, olen oikeasti aika värikäs pukeutumisessani ja luultavasti monen Jatkoaika-jannun mielestä jopa homahtava. :) En kuitenkaan halua kalliin puhelimeni näyttävän lelulta, vaan siitä pitää tulla arvokas vaikutelma.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Jos luurin saa mustana, ei varmaankaan ole mitään ongelmaa. Jos sen saa myös muina väreinä, ei sekään ole kuin plussaa.

Applella tämä värijuttu olisi huikaisevaa osaamista ja käyttäjien tarpeiden huomioimista.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos luurin saa mustana, ei varmaankaan ole mitään ongelmaa. Jos sen saa myös muina väreinä, ei sekään ole kuin plussaa.

Applella tämä värijuttu olisi huikaisevaa osaamista ja käyttäjien tarpeiden huomioimista.
Joo ei olekaan ongelmaa. Ajattelin vain, että karkkivärien sijaan/lisäksi olisi voinut olla esim. tumma metallihohto vihreä tai vastaava väri täyttämään omat mieltymykseni.

Ei ollut tarkoitus kritisoida. Hitto vie. Viikko sitten olin valmistautunut odottamaan omenafanipoikana iPhone5:sta vaikka jouluun saakka, mutta nyt houkuttelee enemmän tuo N9. Se on paljon se.

Itselleni tärkeintä ei ole appsien määrä tai muokattavuus. Tärkeintä on, että luuri on pienellä säätämisellä sulava ja miellyttävä käyttää. Veikkaanpa N9:n soveltuvan omiin tarpeisiini erinomaisesti.
 

LaTe_Show

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Rockies: 1980-1981.
Nyt ihmetellään maailmalla, että kuinka N9 voi jäädä ainoaksi MeeGo-Nokian puhelimeksi, kun ensinnäkin se on hieno puhelin ja toiseksi samanlaisia olisi helppo tehdä lisää, toisin kuin Elop väittää. Ei oikein tiedä enää ketä uskoa näissä Nokia-jutuissa.

Tässä taitaa olla se tilanne, että "vaimo" ei katso hyvällä, että mies vielä hengaa "exänsä" kanssa, kun diili oli niin ettei muista naisista puhuta nyt kun ollaan naimisissa...
 

verco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Pienoista buumia ilmassa, mitä nyt eri medioita sivusilmällä seurailee. Ihan jees viimeisen vuoden uutisointiin verrattuna.

Onko tämä koko MeeGo hässäkkä nyt vain mainoskikka, jolla saadaan reilusti lisää palstatilaa? Aika lupaavat näkymät olisi, jos asiakkaat suorastaan vaativat uusia MeeGo-malleja markkinoille tämän jälkeen.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Ihmiset vertaavat käyttistä Androidiin, IOS:ään ja Windows Phoneen. Mielestäni kaikki kolme ovat vielä tämän Meego Harmattan käyttiksen edellä. Mutta olen myös sitä mieltä että tämä käyttis on selkeästi paras ensimmäinen versio. Jos vertaa kolmen muun käyttiksen ensimmäisiä versioita niin tämä Nokian Meego käyttis on selkeästi valmiimpi paketti jo julkistamisvaiheessa.
Mutta eihän tuo olekaan ensimmäinen versio, vaan käytännössä Maemo 6. Harmattan oli Maemon kehitysversion koodinimi jo ennen Moblin-fuusioitumista, nyt siitä julkaistiin MeeGon rajapintojen kanssa yhteensopiva versio.

Itseäni vähän mietityttää tuossa paitsi fyysisen näppäimistön, myös työpöytä-widgettien puute. Pystyykö tuo "Events" -näkymä kuitenkaan korvaamaan säätiedotetta, kalenterinäkymää, nimipäiväkalenteria, notifikaatioita jne.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös