Nokia – jättiläinen huojuu?

  • 953 686
  • 5 138

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Onkohan hinnoittelu pielessä, kun kaikissa medioissa tämä ei ole vastaus ylihinnoiteltuun iPhoneen? Kaikilta teknisiltä ominaisuuksiltaan vie iPhonea 100-0, tosin varmaan käytettävyydeltaan häviää edelleen sen samoin numeroin, mutta silti ihmettelen kun mediassa ei ole haastajaksi?

Listaappa nämä lukuisat ominaisuudet, jossa N8 vie iPhonea. Näin äkkiseltään ainakin näyttö, prosessori, symbian ja design (ihan törkeen ruma luuri, mielipidekysymys toki) ovat vitsejä vs. iPhone.
 
Viimeksi muokattu:

Bo'er

Jäsen
Näytössä ja prosessorissa häviää aika reilusti, suht keskeisiä ominaisuuksia molemmat.

Prossu ja näyttö varmasti parempia. Itse kyllä ihmettelen tuota näytön hypetystä, mitä hiton merkitystä muutamalla pixelillä on 3,5" näytöllä? Mukavampi puhelimesta on esim, HD tason videota siirtää HDMI:llä isommalle telkkarin näytölle. Ainiin, sitähän ei edes pystytä vertailemaan. Samalla huonompi laatuisia kuvia on kiva tihrustaa paremmasta näytöstä.

Ehkä toi 100-0 nyt oli vähän liikaa sanottu. Ominaisuuksia varmaan molemmissa on, joita eri kohderyhmät arvostavat.
 
Viimeksi muokattu:

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes

Bo'er

Jäsen
Listaappa nämä lukuisat ominaisuudet, jossa N8 vie iPhonea. Näin äkkiseltään ainakin näyttö, prosessori, symbian ja design (ihan törkeen ruma luuri, mielipidekysymys toki) ovat vitsejä vs. iPhone.

Jos aloitetaan vaikka ihan puheluista, ilmeisesti Nokialla pystyy soittamaan ilman minkään kondomin virittämistä. Kamera, HDMI, FM Radio, Mobile TV, Ilmainen navigaatio, etc.

Oletko muuten kokeillut tuota uutta Symbiania, vai miksi se on listalla? Tuntuu vanha nimi painavan, olisi varmaan ollut Nokialta kova veto nimetä tuo käyttis uusiksi?
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Jos aloitetaan vaikka ihan puheluista, ilmeisesti Nokialla pystyy soittamaan ilman minkään kondomin virittämistä. Kamera, HDMI, FM Radio, Mobile TV, Ilmainen navigaatio, etc.

Oletko muuten kokeillut tuota uutta Symbiania, vai miksi se on listalla? Tuntuu vanha nimi painavan, olisi varmaan ollut Nokialta kova veto nimetä tuo käyttis uusiksi?

Parempi kenttä tuossa on ollut kuin yhdessäkään omistamassani nokiassa. Lisäksi toisen mikrofonin ansioista ääni on todella selkeää. Uutta symbiania en ole testannut, mutta se ei todellakaan tule tekemään niin valtavaa harppausta vanhasta, että iOS:n peittoaisi. Mitä tuo ilmainen navigointi pitää sisällään? Vastaavasti iPhonelle voi laittaa (aiemmin mainittujen, tärkeimpien ominaisuuksien, eli näytön & prosessorin lisäksi) ainakin:

-Parempi videokuvaus (fps). Tuo iPhonen 5mpix kamera on todella hyvä, ja pesee monet isommallakin mpix määrällä varustetut kamerat, joten pelkästään megapixelien määrään ei kannata tuijottaa.
-App Store.
-Kosketusnäyttö on parempi kuin missään älypuhelimessa.
-Materiaali. Tuntuu todella jämäkältä kädessä.
-Pelit. Varsinkin tulevan Game Center -ominaisuuden ansioista.
-Akku.
-Gyroskooppi.

Aika vahvasti osaat sanoa käyttämättä puhelinta kertaakaan...

Aika vahvasti tuosta iPhone 4:sta jauhetaan paskaa ilman käyttökokemuksia.

Prossu ja näyttö varmasti parempia. Itse kyllä ihmettelen tuota näytön hypetystä, mitä hiton merkitystä muutamalla pixelillä on 3,5" näytöllä?

Oletko ikinä nähnyt livenä tuota iPhonen retina -näyttöä? Kyllä sillä todellakin on merkitystä, pelkkä ruudun tuijottelu normaalissa käytössä on kokemus. Ero on kuin putki- ja hd-televisioilla.

Molemmat hyviä puhelimia, ja kuten sanoit, molemmille on oma käyttäjäkuntansa, joka arvostaa puhelimissa hieman eri ominaisuuksia. Prosessori ja näyttö ovat minulle tärkeimpiä, joten iPhone 4:seen päädyin, ja tähän asti olen tyytyväinen ollut *kop kop*.
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
.... Prosessori ja näyttö ovat minulle tärkeimpiä, joten iPhone 4:seen päädyin, ja tähän asti olen tyytyväinen ollut *kop kop*.

Nokialaisessaha on oma prossu hoitamaan tietoliikenneyhteyksiä kun applessa sama prosessori hoitaa puhelut ja WLANit. Noiden prosessorien vertaaminen pelkän kellotaajuuden perusteella osoittaa melkoista älyllistä epärehellisyyttä.

Itse en tarkemmin tunne noita prosessoreja, mutta ainoa toimiva tapa verrata prosessoreja on jonkun ohjelman kellottaminen, mieluiten useamman erityyppisen ja näistä tuloksista voi sitten vetää johtopäätöksiä. Kellotaajuus varsinkin on aivan turha ja ei kerro YHTÄÄN MITÄÄN prosessorista verrattuna johonkin toiseen prosessoriin.

Aika pitkälle meneviä johtopäätöksiä teet ymmärtämättä ilmeisesti prosessoreista mitään, näkemättä puhelinta, näkemättä käyttöjärjestelmää ... itseasiassa näkemättä edes yhtään kunnon testiä edes netistä.

Taidat vaan fanittaa applea kun se on niin ihqu omppu.

Itse olen käyttänyt Iphonea ja kyllähän siinä on käytettävyydessä nokialla opeteltavaa. Olen ymmärtänyt, että nyt olisi osattu kopioida ja uusi OS olisi tämän suhteen parempi. Muuten en kyllä noin yleisesti näe mitään asiaa missa apple olisi yleisesti parempi. Tässäkin vertailussa, ilmeisesti iPhonessa on parempi näyttö, mutta muuten N8 on paperilla joka suhteessa parempi kuin iPhone.

Itseäni Applessa ärsyttää yrityksenä yritys päästä MS:n rinnalle suljetuksi järjestelmäksi. Ärsytystä vielä lisää se, että Jobs jauhaa vähän väliä avoimuudesta ja samaan aikaan päättää mitä ohjelmia maksavat asiakkaat saavat pyörittää omassa puhelimessaan.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Parempi kenttä tuossa on ollut kuin yhdessäkään omistamassani nokiassa.
Outoa. Omassa iphonessani (3gs) kenttä on erittäin paska ja vähän väliä ollaan pois verkosta. Varsinkin jos puhelin on pois taskusta ja ollaan jossain sisätiloissa. Ennen omistamat nokiani veivät ainakin tässä asiassa 100-0. Mutta ilmeisesti tämä asia on korjattu iphone 4:ssä. Eikun miten se olikaan? En kyllä usko, että paljon parempaan suuntaan ollaan menty ainakaan kommenttien perusteella.

Turha ihmetellä apple-hypeä, kun sellaisia ihmisiä löytyy täälläkin, jotka pystyvät ilman vertailukohdan minkäänlaista näkemistä/kokeilua jo julistamaan, että iphone on niin paljon parempi. Uskovaisia riittää aina ja applen markkinointiosasto on hoitanut hyvin tällaisen aivopesun.

Itselläni tämä iphone jää ainakin toistaiseksi viimeiseksi. Varmasti yksi suurimmista vitutuksen aiheista on se perusjuttu, kun joka toisella nettisivulla on joku flash-homma ja sitten ei nähdä sitäkään.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Ja nyt sitten mono heilahti OPK:lle.
 

scholl

Jäsen
Odotettu päätös. Nyt se euroviisubiisi soimaan. Bye bye baby goodbye. Yhtä hyvä bändi kuin Kallasvuo.

Joo, jurottamalla ei enää menesty. Nokian kulttuuriin on kuulunut aina se, ettei kukaan tee itsestään numeroa. Amerikkalaiset lehdet kuten Business Week eivät saaneet ainakaan takavuosina tehdä haastatteluja yksittäisistä johtoryhmän jäsenistä, vaan sanottiin, että se on koko porukka tai ei mitään. Vielä vuosi sitten syksynä ns. asiantuntija kertoi minulle, että se on hyvä, koska näitä stigaukkoja voi vaihtaa kuinka vain ilman ongelmia, koska kun kaikki ovat harmaata massaa niin ei olla riippuvaisia kenestäkään. Samanaikaisesti moni oli selittämässä sitä, ettei Nokia ole enää muka insinöörivetoinen firma ja perusteluina oli se, että nyt siellä on muunkin taustan omaavia johdossa, eikä se kuinka toimitaan. No joka tapauksessa nyt voi laskea 1+1 taas jälleen kerran. Firmat (mm. eräs hedelmä), joilla on ei-harmaa, vaan pikemminkin karismaattinen johtaja, saa ihmiset seuraamaan perässä ja ostamaan tuotteita, jotka ovat teknisesti paskaa. Nokian tuotteita sen sijaan ei halua oikeastaan kukaan, koska tarina ei ole myyvä ja koska he eivät edes tiedä, että niissä on ominaisuuksia x ja y, joita he eivät tarvitse tai opi käyttämään.

Nyt tehty ratkaisu kertoo aikamoisesta muutostarpeesta. Se kertoo siitä, että nyt on pakko hakea osaamista firman ulkopuolelta ja uskottavuuden vuoksi tie on tällä hetkellä USA. Se kertoo myös siitä missä kantimissa huippujohtajien kasvattamistyö on Suomessa. Keskinkertaisuus rules.
 

scholl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ja nyt sitten mono heilahti OPK:lle.

Tämähän oli täysin suunniteltu juttu, uusi paljon puhuttu luuri markkinoille ja samalla TJ:lle kenkää. Vielä kun Pamela esittelee paljaat tissinsä N8:n yhteydessä, niin Noksun maine on puhdistettu.

Tuo kanukki vaikuttaa ihan kovalta sälliltä, meriittejä on ainakin kertynyt ihan mukavasti tähän mennessä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Stiftung Warentestin yksityiskohtaisen testiraportin voi ostaa www.test.de
Siellähän 18 puhelimen testissä järjestys kärjen osalta oli 1. Nokia X6, 2. Nokia 5230, 3. Blackberry Bold 9700, 4. Blackberry Curve 8520, 5. iPhone 4
En siis turhaan ole ollut erittäin tyytyväinen tähän X6:een. Nyt kun vielä tällä viikolla uusivat tuon musiikkikaupan ja tekivät siitä vielä suoraviivaisemman, niin diiliin kuuluvien biisien lataaminen sujuu kyllä rivakasti.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Hyvä ajoitus vaihtaa isoa pomoa, kun ensi viikolla Lontoossa on 14.-15.9 Nokia World-tapahtuma, jossa uusi Stephen Elop tehdään tutuksi kaikille. Hyvä Nokia, nyt suunta on oikea ja Elopin palkkaus ja OPK:n potkut säilyivät ilmeisesti lähes salassa tämän viikon alkuun asti pörssimarkkinoilla...

PS. Jos tämä olisi lätkäsiirto, niin ei olisi vaikea keksiä Elopille lempinimeä. Flop, kuten kaikki lienevät jo ilman apuani oivaltaneet.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Hyvä Nokia, nyt suunta on oikea ja Elopin palkkaus ja OPK:n potkut säilyivät ilmeisesti lähes salassa tämän viikon alkuun asti pörssimarkkinoilla...
Tuskin säilyivät. Ei 10 pinnan nousu alkuviikkoon selity millään pelkällä uuden puhelimen julkistuksella. Kyllä siellä varmasti jotain tietoa on ollut.

Saa nähdä, miten tyytyväisiä markkinat tähän päätökseen ovat. Itse veikkaisin maltillista 3-4 % nousua. Tätä on tosin odotettu niin pitkään ja hartaasti, että voi olla kovakin reaktio. Mutta tuskin, koska on jo jonkun verran viime päivinä heijastunut kurssiin.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Juu, se pörssiosuus olikin ironiaa kirjoituksessani. Nokia aloittaa n. 8,15-8,20 tasolta, joten Elopin palkkaus saa markkinoiden hyväksynnän.
 

Harkins#33

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ville Peltonen, Rem Murray, DEFC #18
Tuohon puhelinten vertailuun sen verran, että jos jätetään nuo tekniset hienoudet ja prosessori yms. mietinnät sivuun ja ihan oman käytön kannalta mietin asiaa, niin olen itse tyytyväinen päätökseeni lopettaa tämä puhelinrumba hommaamalla iPhone 4.

N97 oli susi jo syntyessään, kaikilla mahdollisilla mittareilla, sen jälkeen kätösissä oli N900 joka oli ja on tähän mennessä selkeästi paras nettisurffailulaite, kamera oli hyvä ja tuo avoin Maemo oli suuri plussa, tuon laitteen pilasi aivan luokaton akun kesto. Akku kesti omalla käytöllä vajaan vuorokauden, kun taas täysin vastaavalla käytöllä iPhonen akku kestää vajaa kolme vuorokautta.

Näyttö tässä iLuurissa on huikea, niin terävyydeltään, kuin noin käytön tarkkuudessakin, ei tule juurikaan virhepainalluksia, store on omaan käyttöön huikean laaja, puhelin on jämäkkä, ei nitise ja natise, kerrassaan loistava peli.

Mitä tulee sitten tähän tämän hetken Nokian meininkiin, se vaikuttaa taas menevän oikeaan suuntaan, N8 tulee olemaan menestys (toivottavasti) ja Kallasvuon siirtäminen sivuun on erittäin positiivinen uutinen. Tämä pistääkin harkitsemaan ja tutkimaan tarkkaan parin vuoden päästä sen, mitä uusi iPhone tarjoaa ja mitä Nokialla on silloin tarjota.

Toivon todella, että Nokia pääsisi taas oikealle kurssille tuon katastrofaalisen N97:n jälkeen ja saisi kurottua tuon iPhonen etumatkan kiinni ja ehkä pääsemään jopa ohi, sanottaisiinko että olisi jo aikakin.
 

Konsta Kepuli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Athletic Bilbao, Tahko, Pool, Saints
Kandalainen Stephen Elop on "yllättäen" kiekkomiehiä.

Linkki vie news.cnet.com-internetsivulla olevaan artikkeliin joka kertoo Stephen Elopista.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Räpsäkkä nousu viikossa, TJ vaihtoon. Johtoryhmä onneksi Salon yms. kannalta vahvasti kotimaisissa uomissa. Saksan tehtaan sulkemisen jälkeen katseet kohdistuivat Saloon, mutta mitään ei tapahtunut. Entä nyt, jos tehdas suljetaan kurssit nusevat härskimpien arvioiden mukaan jopa 25 pinnaa. Tästä kiitos ja kumarrus, mutta se asian toinen puoli.
Saas nähdä, kuinka firman käy.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Nokian Tj-vaihdoksesta piti YLE äsken puolen tunnin suoran TV-lähetyksen, uutta kulttuuria YLEssä. YLE vaihtoi vähän aikaa sitten entisen Microsoftin johtajan Mikael Jungnerin pääjohtajan paikalta nokialaiseen Lauri Kiviseen. Nokia kulki vastakkaiseen suuntaan, kun palkkasi kanadalaisen jääkiekkomiehen Stephen Elopin Microsoftilta Tj:n hommiin. Elop esiintyi Jorma Ollilan kanssa TV:ssä. Elop is no Steve Jobs, mitä tulee karismaan ja esiintymiseen. Se selvisi TV-haastattelusta, jonka tunnelma oli kiva, mutta ei kauhean dynaaminen. Toisaalta, ehkä tällainen 46-vuotias setähahmo on juuri nyt sellainen vetäjä Nokialle, jonka yhtiö tarvitsee. Saa nähdä onko Elop oikea ratkaisu Nokialle yhtiönä, kuten myös näkyykö Elop esim. Ollilan kanssa HIFK:n peleissä lähiaikoina. Ollila on hyvin tuttu hahmo HIFK:n kausikorttikatsomossa, menneiltä vuosilta.
 

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Outoa. Omassa iphonessani (3gs) kenttä on erittäin paska ja vähän väliä ollaan pois verkosta.

Turha ihmetellä apple-hypeä, kun sellaisia ihmisiä löytyy täälläkin, jotka pystyvät ilman vertailukohdan minkäänlaista näkemistä/kokeilua jo julistamaan, että iphone on niin paljon parempi. Uskovaisia riittää aina ja applen markkinointiosasto on hoitanut hyvin tällaisen aivopesun.

Tuo kenttähän on ihan paikkakohtainen juttu, joten ei minun kokemuksistani voi tietenkään mitään suurempaa kuvaa luoda. Ja arvasin, että tuo fanipoika -aspekti tähän vielä saadaan mukaan. Ihan puhelimen teknisten tietojen perusteella nuo kommentit heitin. Ostan sen tuotteen jonka itselleni parhaaksi näen, vaikka kyllähän applen markkinointi on valovuoden nokiaa edellä, joka totta kai näkyy myös myynnissä.

Oikeasti toivon, että nokia lähtee Kallasvuon kenkimisen jälkeen nousuun, ja seuraava luurini onkin taas nokia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös