Nightwish

  • 825 721
  • 3 714

Näkkäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Nightwishistä en ole koskaan sen kummemmin tykännyt, enkä liioin hirveästi jaksanut edes tutustua. Sen voin kuitenkin jo nyt omana mielipiteenäni todeta, että uusi laulaja on suuri askel parempaan suuntaan.
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Mielestäni Eva on loistava biisi ja juuri sellainen herkkä ja kaunis ballaadi. Samalla kuitenkin alla "pulppuaa" jokin mystinen ja pelottava. Tuomas osaa todella tehdä kappaleita joissa on syvyyttä ja kekseliäisyyttä. Ei aina tarvitse olla Särökitara volyymit kaakossa ja lyödä takovasaralla tahtia, vaan herkkäkin voi olla heviä. Anetten ääni on tosi hieno ja odotan tosiaan kun kuulen livenä vanhoja NW:n kipaleita.
Joku vertasi Tempteissoneihin ja muihin, ollen täysin väärässä. Tuomas on nero, joka tekee kappaleista taidetta. NW:a ei voi verrata mihinkään.

Loistavaa Nightwish
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Samaa mieltä Tombraiderin kanssa. Minusta erittäin hieno biisi, vähän "elokuvamainen" ja tietyllä tavalla mahtipontinen vaikka ne särökitarat ei nyt siellä taustalla vingukaan. Tuollaiset biisit Holopainen osaa juuri parhaiten, jos minulta kysytään.

Ja mitä tulee tähän Anetteen, yhden biisin perusteella ei tietenkään voi vielä kovin paljoa sanoa. Mutta tämän perusteella ihan positiivinen tapaus. Minusta on vain hyvä että on otettu laulaja jonka ääni tyyli on ihan erilainen kuin Tarjan, sillä tavoin koko bändi voi "kääntää uuden lehden". Odotan mielenkiinnolla levyä.
 

HAL9000

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki tamperelaiset käy paitsi Ilves
Miksi ihmeessä mies laulamaan, jos kappaleet on kerran sävelletty alunperin naisäänelle (vrt. oopperat)?

Perusteluni olivat alkuperäisessä viestissä. Kieltämättä toki olisi ollut aika rohkea veto ja selvä linjan vaihdos. En olisi kuitenkaan pitänyt sitä "kaupallisena itsemurhana" kuten joku kirjoitti pari viestiä sitten - jos laulajaksi olisi saatu joku sopiva mieshenkilö, levyjä olisivat ostaneet niin teinitytöt kuin mummotkin jo pelkän ulkonäön takia (ns. Antti Tuisku -efekti). Ei pidä koskaan aliarvioida naisfanien ostovoimaa ja -halukkuutta, musiikin puolestahan Nightwish tuntuu heille kelpaavan muutenkin paremmin kuin ns. perushevi.

Eräs toinen suomibändihän kyllä yritti muuten päinvastaista "sukupuolenvaihdosta" pari vuotta sitten (Stratovarius), mutta siitä ei tainnut ikinä sitten tulla mitään(? - en ole kuullut bändistä sen jälkeen mitään paitsi Tolkin sekoiluista privaattielämässä).

Kun nyt otit vertailuun klassisen musiikin, niin minusta oopperaa osuvampi vertaus olisi lied. Ooppera on näytelmää, jossa on nimetyt roolit, kun taas liedit ovat yksittäisiä lauluja (tai laulusarjoja). Ja samoja liedejä kyllä esittävät niin nais- kuin miesvokalistit sopraanosta bassoon. Vähän transponoituna tosin äänityyppin mukaan.
 

Miksu00

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Musta tuntuu että tuo naislaulaja Stratovariukseen oli täyttä puppua, Tolkki tais noihin aikoihin olla vähän mieleltään sairas, joten tais heittää ton jutun ilmoille ihan muuten vaan. Tai sitten se tosiaan koitti Miss K:ta Stratovariukseen.

Minun mielestä Eva oli ihan kohtalainen biisi, ehkä vähän turhan hempeä, mutta toisaalta aika kaunis. Anetten ääni sopii loistavasti ainakin tuohon biisiin, toivottavasti pian saisi kuulla vähän räväkämpää uutta NW:tä.
 
Viimeksi muokattu:

Lawless

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mainittu jo. Yritä toki jotakin uutta nimeä. :)

Itse vedän ässän hihasta ja sanon, että Jutta Weinhold (mm. Zed Yago, Velvet Viper). Syntynyt 19.10.1947 eli ikää mittarissa vaivaiset 59 vuotta. Tosin jotkin lähteet väittävät syntymävuodeksi 1949. Sanottiin naispuoliseksi Dioksi aikoinaan.

http://de.wikipedia.org/wiki/Jutta_Weinhold
http://www.imperiumi.net/alb_2.php?id=410

No joo, en tiedä, tekeekö enää varsinaista heviä/metallia, mutta ainakin 90-luvun alussa vielä teki.
 

Thibauld

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gwinnett Gladiators, Lukko

Juu ja Joan Jett rokkaa vielakin 46 vuotiaana ja on muuten edelleen ihan otettavan nakoinenkin.

Eva biisi on ihan mukavaa kuunneltavaa, tosin kuten jo mainittu onhan tuo aika yllatykseton ja tasapaksu. Toivottavasti toinen julkaistava sinkku on jo vauhdikkaampaa kamaa. Itse en koskaan ole suuri Nightwish fani ollut eika tama uusi levy varmaan tilannetta muuta. Laulajassa otettiin kuitenkin iso askel parempaan. Tarja lauloi kylla teknisesti upeasti mutta kun naikkosen englannin aantaminen oli mita oli. Tiedan vaan etta monella englantia aidinkielekseen puhuvalla oli suuria vaikeuksia ymmartaa mita Tarja laulaa. Ei tuo Anettekaan mikaan taydellinen englannin kanssa ole mutta puolet parempi kuin Tarja kumminkin. Tarvinnee alkutalvella kayda katsomassa bandin kunto livena viela kun kasittaakseni Paradise Lostin kanssa lahtevat taalla kiertamaan. Muutama vuosi sitten Nightwishin livena nain ja showna tuo oli kylla paras suomalaisesitys mita olen koskaan nahnyt.
 

Blackie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Olen kuullut varmasti tuhansia parempia balladeja kuin tämä Eva. Aivan järkyttävää skeidaa mielestäni. Käväisipä jopa mielessäni, että onko Yö:tä englanniksi. En tiedä, miksi. Laulajasta diggaan kyllä enemmän kuin Turusesta.
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Olipa Eva karvas pettymys. Täysin mitäänsanomaton hoilaus ja koko biisin ajan odotti että koska se kappale alkaa, itse kun pidän Nightwishin kappaleista joissa on ns. "munaa".
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Olipa Eva karvas pettymys. Täysin mitäänsanomaton hoilaus ja koko biisin ajan odotti että koska se kappale alkaa, itse kun pidän Nightwishin kappaleista joissa on ns. "munaa".

Niin no, yksittäisenä biisinä se voikin olla "munaton", mutta kyllä ne levyt kertovat yleensä kokonaisen tarinan ja varmasti tämänkin (ilmeisesti aloitusbiisin) jälkeen alkaa taas levyllä jytistä.

Itse pidin tästä. On se Holopainen äijä.
 

Metalwarrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ihan kelvollinen biisi tuo Eva. Ja uutta laulajaa kyllä kuuntelen mieluummin kuin Turusen kiekumista.
 

Immortal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raipen ja Robbien jengit
Olen kuullut varmasti tuhansia parempia balladeja kuin tämä Eva. Aivan järkyttävää skeidaa mielestäni. Käväisipä jopa mielessäni, että onko Yö:tä englanniksi. En tiedä, miksi. Laulajasta diggaan kyllä enemmän kuin Turusesta.

Täysin samaa mieltä. Surkea lässyttelybiisi.
 

verco

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Niin no, yksittäisenä biisinä se voikin olla "munaton", mutta kyllä ne levyt kertovat yleensä kokonaisen tarinan ja varmasti tämänkin (ilmeisesti aloitusbiisin) jälkeen alkaa taas levyllä jytistä.
Juuri siltä tuo kuulostaa. Helppo kuvitella, kuinka tuosta taas hypätään kunnon tykitykseen. Biisi ei kauheasti kolahtanut, mutta itselle jäi lähinnä odottava tunnelma levyä ajatellen.

Mikä hemmetin idea on muuten ollut antaa yksinoikeudet NetAnttilalle myynnissä. En ainakaan tätä mistään perinteisistä löytänyt. Nettisinkun osto tyssäsi kyllä tuohon playerin lataamiseen. Eikö tätä tosiaan voi ladata mitenkään muuten, kun ei viitsisi alkaa mitään ylimääräistä asentelemaan yhden biisin takia. Tuskin tuolta mitään muuta tulisi ikinä ostettua.
 

Uleåborgir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Päätalo, Huovinen, Sympathy For The Devil
.

Mikä hemmetin idea on muuten ollut antaa yksinoikeudet NetAnttilalle myynnissä. En ainakaan tätä mistään perinteisistä löytänyt.

Asialla lienee jotakin yhteyttä siihen, että Eva-singlen myyntitulot menevät suoraan hyväntekeväisyyteen. Kenties touhu on helpompaa, kun myynti keskitetään yhteen paikkaan. Tällainen tuli mieleen. Luultavasti olen väärässä.
 

Sampe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins/Turun PalloSeura/Kiekko-Vantaa
Kuuntelin biisistä 30 sekuntia ja Anettelta lisäksi neljä muuta kappaletta.

Hyvä laulaja, mutta tuossa genressä näitä on 13 tusinassa. Toisesta huoneesta kuunneltuna kuulosti jopa hiukan Madonnalta, mikä ei paljon lupaa. Klassinen laulutyyli ei sinänsä olisi välttämättömyys ja ääntäähän Anette Tarjaa paremmin, mutta ei hän kyllä mikään Sissel tai tommylindgren ole. Toivottavasti on monipuolisempi kuin mitä nämä biisit antoivat ymmärtää.

Rumban mukaan mm. Marika Krook oli tarjolla. Veikkaanpa ettei tainnut saada pojilta ihan täysiä pisteitä motivaatiosarakkeeseen ja Tuomakselle on kai kehittynyt jo lied-allergia, mutta minulle olisi kyllä kelvannut.
 

MS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Et-Po 72, EuPa, Veitsiluodon Vastus,Hoopi Hänninen
Mikä hemmetin idea on muuten ollut antaa yksinoikeudet NetAnttilalle myynnissä.
NetAnttila tarjosi eniten rahaa hyväntekeväisyyteen singlen myynnistä. Toiseksi levy-yhtiö ei katsonut järkeväksi myydä yhden kappaleen singleä kaupoissa 5€ (voittoa tuottavaan) hintaan. Levy-yhtiöille tappiota tuottavat halvat 2,50€ yms... singlet on tarkoittu ainoastaan albumien promotoimiseen.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
M'en ole mikään suuren suuri Nichtwich-fäni; muutama hyvä biisi ja hyvänoloista yleismeininkiä ja niinpäin poies. Mutta tänään kun tuo biisonen alkoi soiskennella rariossa, niin ehkä noinöbaut kolmannella kerralla se alkoi vaikuttaa varsin mainiolta herkistelyltä. Eikä paskempi vokalisti lainenkaan, sopii mainiosti ainakin tähän kipaleeseen. Kuulostaa kaikkinensa jotenkin Blackmore's Nightin laulajanaikkoselta. Mitenkähän mahtaapi pärjätä, kun pannaan hirveä ralli päälle?

Epäilenpä vahvasti, jotta Nightwish tulee kuitenkin pärjäämään viljalti paremmin ilman T.Turusta kuin T.Turunen ilman Nightwishiä.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Noitten näytteiden perusteella Nighwish on tehnyt saman ratkaisun kuin Deep Purple 70-luvulla Ian Gillanin kadottua kokoonpanosta. Laulajaksi palkataan uusi nimi (David Coverdale) ja häntä tukemaan pirusti laulava basisti (Glen Hughes).

Saattoi johtua miksauksesta tai sitten nuo pätkät olivat huonosti valittuja, mutta minusta tuon uuden flikan ääni hukkuu Nighwishin musiikin mahtipontisuuden alle. Tämä on tiedostettu ja tämä Hietala siksi laulaa aivan pirusti backup vocalseja.

Ei siinä mitään. Deep Purplen Burn ja vielä Stormbringer olivat pirun hyviä levyjä. Voi se onnistua NW:ltäkin.
 

Juuso74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Loistavat kommentit SergeiK:lla, aika pitkälti samaa mieltä.

Toi Anetten ja Hietalan duettona vetämä 7 days to the wolves kuulosti ihan järjettömän hyvälle. Miten helvetissä tässä jaksaa odottaa syyskuuhun asti?
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Penguin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins, Blues, Kärpät, Leksand
Ei jumalauta! Kylmiä väreitä... Nuo näytteet kun kuuli niin tuli aivan mahtava olo! Ei jumalauta mitä mahtavia biisejä tulossa uudelle levylle. Odotus on nyt vieläkin pidempi ja tuskaisempi kuin ennen, prkl.... :(

Anetten ääni tosiaan hukkui aika pahasti Marcon ja musiikin mahtipontisuuden alle, mutta toivottavasti aisalle vielä tehdään jotain.
 

Thibauld

Jäsen
Suosikkijoukkue
Gwinnett Gladiators, Lukko
Saattoi johtua miksauksesta tai sitten nuo pätkät olivat huonosti valittuja, mutta minusta tuon uuden flikan ääni hukkuu Nighwishin musiikin mahtipontisuuden alle. Tämä on tiedostettu ja tämä Hietala siksi laulaa aivan pirusti backup vocalseja.

Tytsyn aani tosiaan tuntuu hieman puuroutuvan tuonne musiikin sekaan mutta jos nyt olen oikein ymmartanyt niin levyn miksaus on viela kesken. Hyvaltahan tuo muuten meikkiksen korvaan kuulosta, varsinkin tuo Amaranth biisi. Kuulosti jopa niin hyvalta etta pitaisikohan sita itsekin syksylla ensimmainen kyseisen bandin levy ostaa.
 

clayman

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, MASO
En ole koskaan ollut mikään Nightwish-fani, mutta ei nuo klipit paskoilta kuulostanut. Master Passion Greedissä oli kyllä komean kuuloista vetoa Hietalalta. Kyllä se perhana osaa.

Miksauksessa täytyy kyllä tuoda noi Anetten osuudet paremmin pinnalle, muuten jää jyrän alle... varsinkin kun Marco päästelee korkeelta ja kovaa.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Hyvältä kuulostaa pätkät, täytyy vain toivoa että Anetten ääni pääsee tosiaan paremmin esille lopullisissa versioissa. Mutta ei voi kuitenkaan todeta muuta kuin että on se Holopainen äijä!
 

Gangrene

Jäsen
Taattua Tuomasta nämä muutaman kappaleeen samplet, ei se Nightwishin tyyli mihinkään ole muuttunut vokalistia lukuunottamatta. No öriseehän se Marco parhaansa mukaan siellä vieläkin, sikäli kun sitä lauluksi voi kutsua, tuopahan tietty tiettyä vastakontrastia hennohkolle päälaulajan äänelle.

Anetten ääni kuullostaa todella persoonalliselta, sopii hyvin nightwishinin mahtipontisiin sävellyksiin, tosin kuten edellä jo mainittiinkin, niin Anetten ääntä voisi samplien perusteella hieman voimistaa, ettei ääni hukkuisi liiaksi musiikin sekaan, kuten varmasti tapahtuukin albumin lopullisessa valmistuksessa.

Innolla odotetaan tulevaa albumia, varmasti tulee löytämään tiensä meikäläisen hyllyyn!

Pääseehän se Anette vauhtiin Amaranth-kappaleessa. Rock on!
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös