Mainos

NHL-tulokkaat 2011-2012

  • 27 727
  • 54

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Ei taida olla vielä pystyssä tälle kaudelle ketjua NHL:n tulokaspelaajista, mutta laitetaas nyt pystyyn. The Hockey News teki jo Calder-ehdokas listan. Ihan asiallinen lista ja paljon sellaisia kavereita mukana, jotka todennäköisesti ottavat paikan joukkueistaan. Omat suosikkini vuoden tulokkaaksi ovat Brayden Schenn, Ryan Johansen ja Adam Larsson. Saas nähdä tuleeko tällekin kaudelle yllätyksiä, kun tuskin kukaan osasi arvata viime kauden Calder-finalisteja (Skinner, Couture ja Grabner).
 

mchi

Jäsen
Tulokas-kisaa on kyllä aina mielenkiintoista seurata, varsinkin kun sitä on niin vaikea ennustaa etukäteen. Koitetaan nyt jotain arvausta heittää. En ole kyllä niin paljoa perillä, että tietäisin edes tarkkaan keiden odotetaan saavan isoa roolia missäkin joukkueessa, joten voi mennä kovastikin metsään.

Jotenkin en usko, että tämän kesän varauksista vielä Calderiin asti olisi, mutta kuten viime vuonna nähtiin, ei se missään nimessä mahdotonta ole. Parhaimmat mahdollisuudet näkisin Landeskogilla. Ainakin käsitykseni mukaan oli selkeästi eniten "NHL-valmis" viime draftissa varatuista, ja Coloradolla olisi ainakin tilausta top-6 laiturille. Duchene tai Stastny sentterinä ei ainakaan haittaa asiaa. RNH:n ja Larssonin uskon aloittavan vähän maltillisemmin (jos siis joukkueisiinsa pääsevät), he voivat kehittyä rauhassa muiden nuorten pelaajien takana. Muiden tämän kesän sadosta en usko vielä liigaan yltävän.

"Vanhoista" nuorista pelaajista en ihan tarkkaan muista, ketkä ovat ns. vaalikelpoisia, joten pahoitteluni mahdollisista virheistä, mutta listailen nyt jotain.

-Ryan Johansen: On tainnut olla junioreissa kovalla pelipäällä, ja jos saa kunnolla peliaikaa, voisi olla listoilla aika korkealla.
-Nino Niederreiter: Islandersissa kai olisi paikkaa tarjolla top-6:ssa, joten miksipä ei?
-Zac Dalpe: Voisi tulla Skinnerin jalanjäljissä ja pelata hyvän kauden. En tosin tiedä millaista roolia Dalpelle on suuniteltu, onko peliaikaa tulossa tarpeeksi?
-Cody Hodgson: Joko nyt? Vaikeuksia on ollut, mutta Kesler on ilmeisesti sivussa alkukauden(?), joten nyt jos koskaan olisi Codyn paikka näyttää.
-Brayden Schenn: Mainitaan nyt Schennkin, potentiaalia on kovasti, mutta jotenkin luulen, että jää vielä liikaa Giroux'n, JVR ja kumppanien varjoon, jotta ihan Calderiin asti puhti riittäisi.
-Evgeny Grachev: Ehkä vähän yllätysvalinta, mutta on ainakin nyt preseasonilla näyttänyt, että haluaa pelata NHL:ssä. Jos vaan pääsee rosteriin, niin näkisin mahdollisena yllättäjänä.
-Jonathan Blum: Olisiko tässä seuraava nimi Predsien nuorissa puolustajissa?
-David Rundblad: Pelannut upeasti Ruotsissa ja on omilla listoilla pakeista ykkösehdokas. Ottawassa ainakin pitäisi olla vastuuta otettavissa.

Siinä nyt jotain nimiä. Maalivahdeista ei äkkiseltään tule ketään mieleen, mutta jos pahempia loukkaantumisia sattuu, niin mikseipä silläkin osastolla joku voisi nousta kisaan.
 
Suosikkijoukkue
Sini-puna-valkoinen, Kupittaan ylpeys!
Itse noteeraisin vielä Ryan Ellisin. 100 pistettä OHL:ssä pakin paikalta on aika kova suoritus. Pieni koko voi toki haitata peliä NHL:ssä. Ellis tulee kokeneena ja uskoakseni myös suhteellisen valmiina pelaajana nahilan kirkkaisiin valoihin.

Brayden Schennin kohtaloksi saattaa koitua liian kovat ennakko-odotukset. Tavares toissa kaudella ja Subban viime vuonna ovat hyviä esimerkkejä siitä, että kun ennakko-odotukset on nostettu taivaisiin, on vaikea pelata loistavaa tulokaskautta ihmisten silmissä. Esim. 09/10-kaudella Tavares ja Duchene pelasivat pisteiden valossa ihan yhtä vahvat kaudet (54 vs 55). Silti vain Duchene oli kunnolla mukana Calder-taistossa, koska Duchenen erinomainen rookie-kausi oli yllätys ja Tavaresille oli kasattu paljon kovemmat ennakko-odotukset. Tällainen "epärationaalisuus" on aina hyvä muistaa Calderista puhuttaessa.

Oma veikkaukseni Calder-voittajaksi on Ryan Johansen. Saattaa aloittaa kauden vielä melko pienessä roolissa, mutta aika pian se vastuu kasvaa kun nähdään miehen taso. Taidot riittävät huippukauteen, mutta odotukset ovat silti kohtuu maltillisia.
 

RockTheRink

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NHL
Minun veikkaukseni on molemmat ruotsalaisia ja NJ:n leiristä. Josefson tai Larsson. Kumpikin sellaisia pelaajia joita kovasti joukkue tällä hetkellä tarvitsee, Josefsonia sentteri-osastolle Zajacia paikkamaan ja Larssonia siniviivalle ja ylipäänsä tuomaan vähän käsiä Devilsien pakistoon.

Mutta jos jompikumpi pitää valita niin Larsson.
 
Sven Baertschia ei ole mainittu tässä threadissa ollenkaan ja itsellenikin on epäselvää että onko vielä Flamesin pre-season touhuissa mukana?

Joka tapauksessa sen verran nopeasti Calgary pamautti miehelle sopparin pöytään että ainakin toivoivat että olisi pelannut jo tänä vuonna NHL:ssä ?
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Minun veikkaukseni on molemmat ruotsalaisia ja NJ:n leiristä. Josefson tai Larsson. Kumpikin sellaisia pelaajia joita kovasti joukkue tällä hetkellä tarvitsee, Josefsonia sentteri-osastolle Zajacia paikkamaan ja Larssonia siniviivalle ja ylipäänsä tuomaan vähän käsiä Devilsien pakistoon.

Mutta jos jompikumpi pitää valita niin Larsson.

Adam Larsson on oikea valinta senkin takia, että Jacob Josefson pelasi viime kaudella 28 ottelua, eikä häntä lasketa enää tulokkaaksi. Yhtä kaikki, nuoren miehen harteille on sysätty paljon vastuuta kannettavaksi, ja mikä parasta, kesällä lujaa ja ilmeisen tuloksekkaasti treenannut Josefson näyttää olevan valmis tähän työhön.

Tässä vaiheessa ainoastaan loukkaantuminen voi estää Larssonin nousun pelaavaan kokoonpanoon. Hänellä on varmasti sanansa sanottavanaan Vuoden tulokas -kisassa, jos otteet vain säilyvät nähdynlaisina.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Brayden Schennin kohtaloksi saattaa koitua liian kovat ennakko-odotukset.

Joo, kyllä varmasti Schennille riittää odotuksia, kun häntä on monessa eri lähteessä pidetty tämän hetken kiekkomailman kovimpana lupauksena. Ja sekin vielä, että kaveri vaihdettiin käytännössä franchise-tason pelaajaan Mike Richardsiin ja varmasti häntä tullaan useasti siihen vertaamaan. Tosiasiassa kuitenkin Flyersissa häntä ollaan tällä kaudella kaavailemassa kolmossentteriksi, että ainakin maltillisesti aiotaan ajaa kaveria sisään. Aiemmin Kings ketjussa joku oli jo Schenniä laittamassa suoraan kakkosketjuun, vaikka kaveri on pelannut vasta 9 NHL-ottelua ja näytöt ovat lähinnä juniorisarjoista. Ei yhtään siis odotuksia...

Sven Baertschia ei ole mainittu tässä threadissa ollenkaan ja itsellenikin on epäselvää että onko vielä Flamesin pre-season touhuissa mukana?

Ei olla vielä minun tietääkseni Baertschia pudotettu takaisin junnuihin, mutta raporttien mukaan hän on ollut positiivinen yllätys Flamesin harjoituskaudella. Ainut asia vain on, että Flamesissä alkaa olla hyökkääjien sopimustilanne sellainen ettei Baertschille löydy tilaa. Pitäisi syrjäyttää Hagman tai joku muu, että paikka rosterissa löytyisi. Jos hän pääsee joukkueeseen, niin Baertschi voi olla potentiaalinen yllättäjä Calder-kisassa. Flamesillä ei ole liikaa luovia hyökkääjiä, joten ovi voi olla vielä avoinna.

Joka tapauksessa sen verran nopeasti Calgary pamautti miehelle sopparin pöytään että ainakin toivoivat että olisi pelannut jo tänä vuonna NHL:ssä?

Baertschi oli kannattavaa kiinnittää nopeasti ettei käy samalla tavalla kuin Tim Erixonille, jolle ei saatu ajoissa sopimusta väännettyä ja hänet jouduttiin kauppaamaan Rangersiin.
 

Iggy12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Sharks, Flyers, KalPa, Jarome Iginla
Ei taideta vielä olla erityisemmin huomioitu Winnipegin Mark Scheifelea, joka kuitenkin minun tietääkseni on ollut hyvä harjoitusleirillä ja on ottamassa paikkaa joukkueesta. Luin tuossa joku päivä sitten Pro Hockeyn tulokasrankingia ja Buffalon Luke Adam oli aika yllättäen rankattu toiseksi. Adam oli kuitenkin viime kaudella AHL:n paras pistemies tulokaspelaajista ja otti myös parhaan tulokkaan palkinnon. On se vaan Sabresin varaustyöskentely todella hyvää.
 

Lecavalier4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bolts
Tampan Brett Connolly ei ole saanut vielä huomiota osakseen. Pelasi 4 harjoitusottelua tehoin 3+2 ja aloittaa kauden NHL:ssä. Pääsee luultavasti ykkös-tai kakkosketjuun joko Lecavalierin tai St. Louisin vierelle.
 

Burkie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ei taideta vielä olla erityisemmin huomioitu Winnipegin Mark Scheifelea, joka kuitenkin minun tietääkseni on ollut hyvä harjoitusleirillä ja on ottamassa paikkaa joukkueesta.

Monissa arvioissa Scheifelea on hehkutettu harjoitusotteluiden parhaaksi tulokaspelaajaksi, ja kauteen on myös sen johdosta ladattu aika paljon odotuksia. Draftissahan Scheifelen aikaista varausnumeroa kummasteltiin kovasti, joten ainakin siinä suhteessä herra on tyylikkäästi hiljentänyt arvostelijoitaan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Tulokkaiden kohdalla merkittävä 9 pelin try-out jakso on tulossa täyteen monen kohdalla. Eli siis mikäli juniori-ikäinen pelaaja pelaa 10 NHL-ottelua astuu tämän tulokassopimus voimaan. Joukkueilla on siten yhdeksän peliä aikaa selvittää onko pelaaja valmis NHL:n, vai onko parempi lähettää farmiin (jos on farmikelpoinen pelaaja, eli varattu Euroopasta, jenkkien lukio/yliopistosarjoista tai pelannut 4 kautta CHL:ssä) tai takaisin junnuihin kehittymään. Jos pelaaja lähetetään takaisin ennen kuin pelaa kymmenennen NHL-pelinsä, siirtyy tulokassopimus vuodella eteenpäin. Tuon 10 NHL-pelin jälkeenkin pelaaja voidaan lähettää takaisin junnuihin, mutta tulokassopimus on tässä tapauksessa astunut jo voimaan.

Toinen merkittävä rajapyykki on sitten 40. ottelun kohdalla. Jos juniori-ikäinen pelaaja pelaa yli 10 mutta alle 40 NHL-peliä, astuu sopimus voimaan mutta kausi ei vaikuta tämän UFA-statukseen. Jos pelaaja taas pelaa 41 tai enemmän ottelua, niin kausi vaikuttaa pelaajan tulevaan UFA-statukseen (pelaajasta tulee rajoittamaton vapaa agentti tämän pelattua 7 kautta).

Tällä kaudella NHL:ssä pelaavat juniori-ikäiset pelaajat:

Ryan Nugent-Hopkins, Edmonton Oilers: 7 peliä 5+2, +2, 16:44
- RNH on ottanut heti alusta pitäen ykköspaikan joukkueen sisäisessä pistepörssissä ja tekee Oilersille mahdottomaksi lähettää tämän takaisin junnuihin. Pitäisi kaiken järjen mukaan pelata ylhäällä koko kauden ajan.

Gabriel Landeskog, Colorado Avalanche: 8 peliä 4+1, +1, 16:45
- Landeskogin pelipaikka NHL:ssä oli varma jo alkukesästä. Kaikkien scouting raporttien mukaan valmis NHL:n, ja Landeskogin oikeudet junnuissa omistanut joukkue luopui tämän oikeuksista jo hyvissä ajoin tietäen ettei tämä tule takaisin junnuihin. Pysyy ylhäällä koko kauden ajan.

Sean Couturier, Philadelphia Flyers: 7 peliä 2+2, +4, 13:34
- Couturier on aloittanut hyvin ja kypsän puolustuspelinsä johdosta voi hyvinkin jatkaa ylhäällä koko kauden. Junnuissa ei liene Couturierille juurikaan haastetta enää, mutta nähtäväksi jää pitääkö Flyers kaverin ylhäällä vai laittaako takaisin junnuihin vielä vuodeksi.

Brett Bulmer, Minnesota Wild: 8 peliä 0+3, +1, 11:05
- Bulmer ansaitsi pelipaikan Wildin hyökkäyksessä hieman yllättäen hyvällä harjoitusleirillään. Wild-kannattajat voivat paremmin valottaa onko joukkue pitämässä Bulmerin ylhäällä koko kauden, mutta Wildin kohdalla johtoporras on kertonut 40. pelin rajan olevan merkityksellisempi Bulmerin kohdalla kuin tuon 9 pelin rajan.

Brett Connolly, Tampa Bay Lightning: 8 peliä 0+2, +4, 13:43
- Yzermanin Detroit-tausta huomioon ottaen Connolly hieman yllättäen jo nyt ylhäällä. Saanut vastuuta kärkiketjuissa ja omaa joukkueen toiseksi parhaan tehotilaston. Kausi junnuissa ei kuitenkin tekisi pahaa Connollylle.

Ryan Johansen, Columbus Blue Jackets: 5 peliä 0+1, +1, 10:41
- Johansen on istunut välillä katsomossa ja välillä saanut pelata jämäminuutteja. Columbus kerää tappiota toisensa perään, joten ei ole varmasti hyväksi nuorelle kaverille olla tuollaisessa häviävässä ilmapiirissä, kun voisi olla junnuissa isossa ja vastuullisessa roolissa. Jos Columbus-johdolla on järkeä, niin Johansen lähtee takaisin junnuihin vuodeksi.

Devante Smith-Pelly, Anaheim Ducks: 7 peliä 0+1, -3, 10:54
- DSP on tahkonnut Ducksien alemmissa kentällisissä, ja saattaa hyvinkin pelata koko kauden ylhäällä, vaikkei hyökkäyspelin kehittäminen vielä vuoden ajan junnuissa olisikaan pahitteeksi.

Mika Zibanejad, Ottawa Senators: 8 peliä 0+1, -3, 12:41
- Ei ole tullut Ottawan alkukautta pahemmin seurattua, joten en tiedä miten Zibanejad on siellä pelannut, mutta kaudesta tulee pitkä ja vaikea Ottawalle, joten tekeekö Zibanejadille hyvää olla koko kauden Kanadan pääkaupungissa? Vaihtoehtoina Zibanejadille olisi Eurooppa ja AHL, ja molemmat lienevät pitkällä tähtäimellä parempia Z:n kehitykselle.

Adam Larsson, New Jersey Devils: 6 peliä 0+0, -1, 23:51
- Larsson pelaa isoja minuutteja New Jerseyssä. Ylivoimallakin tulee paljon vastuuta, mutta tehoja ei ole vielä tullut. Lienee kuitenkin nyt jo Devilsien paras puolustaja, ja saanee jatkaa isojen minuuttien pelaamista koko kauden ajan NHL:n puolella.

Erik Gudbranson, Florida Panthers: 0+0, -4, 12:24
- Floridan puolustuksen tulevaisuuden ykkösnimi on jo nyt ottanut pelipaikan, ja saattaa hyvinkin pelata koko kauden ylhäällä. Ensimmäiset tappelutkin tulleet jo tilille.

Junnuihin/farmiin takaisin jo lähetetyt pelaajat:

Mark Scheifele, Winnipeg Jets: 7 peliä 1+0, 10:56
- Scheifele oli harjoitusleirillä loistava, ja oli yksi tehokkaimmista pelaajista pre-seasonilla. Kauden alettua peliminuutit tippuivat ja tehojakaan ei ymmärrettävästi tullut pienillä minuuteilla, ja sai eilen lähteä takaisin junnuihin kehittymään. Oikea päätös Jetsiltä.

Justin Faulk, Carolina Hurricanes: 3 peliä 0+0, -6, 18:59
- Hurricanes-johto julisti jo harjoitusleirien aikaan Faulkin top-4 puolustajaksi, mutta kauden alettua todellisuus iski vasten kasvoja ja nopeasti. Ei vielä valmis vastuulliseen rooliin NHL:ssä, mutta ehdottomasti tulevaisuuden nimiä. Lukio/yliopistotaustan vuoksi voi pelata jo AHL:ssä, josta Carolina voi helposti nostaa tämän toki takaisin ylhäälle kauden aikana.

Brandon Saad, Chicago Blackhawks: 2 peliä 0+0, 14:01
- Saad sai yllättäen pelipaikan ylhäältä harjoitusleirin päätteksi, tosin osin loukkaantumisten johdosta. Lähti kuitenkin nopeasti takaisin junnuihin, mikä on ehdottomasti oikea päätös.

Lisäksi Ryan Strome, New York Islanders ja Ryan Murphy, Carolina Hurricanes olivat kauden alettua noin viikon ajan joukkueidensa mukana haistelemassa NHL-tunnelmaa ennen kuin heidät lähetettiin takaisin junnuihin.
 

Raincouver

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jim Hughson & Luongolian spin-o-rama
Kaksi mielenkiintoista nimeä jotka ovat molemmat ns. puskista-osastoa:

Craig Smith, Nashville 7 2+3=5 -1 13:41, ikä 22

Matt Read, Philadelphia 7 2+4=6 +4 15:57, ikä 25

Molemmat yliopistotaustaisia (U of Wisconsin & Bemidji State) pelaajia ja osittain varmaan siksi junnu-ura jäänyt enemmän pimentoon. Viime kauden Hobey Baker -voittaja Andy Miele menee aika lailla samalle osastolle, vaikka hyvän harkkaleirin jälkeen tie kävikin AHL:ään. Viime yönähän Miele tekikin NHL-debyyttinsä. Matt Read taas muistaakseni oli Bob McKenzien stetsonista heittämä Calder-veikkaus harkkapelien jälkeen. Näitä sankareita lähempää seuranneiden kommentteja olisi kiva saada ketjuun.
 

Caniac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hartford Whalers / Carolina Hurricanes
Justin Faulk, Carolina Hurricanes: 3 peliä 0+0, -6, 18:59
- Hurricanes-johto julisti jo harjoitusleirien aikaan Faulkin top-4 puolustajaksi, mutta kauden alettua todellisuus iski vasten kasvoja ja nopeasti. Ei vielä valmis vastuulliseen rooliin NHL:ssä, mutta ehdottomasti tulevaisuuden nimiä. Lukio/yliopistotaustan vuoksi voi pelata jo AHL:ssä, josta Carolina voi helposti nostaa tämän toki takaisin ylhäälle kauden aikana.

Ja kuten odotettua, niin Faulkin visiitti Charlottessa jäi viikonlopun kolmeen peliin ja tänään Carolina nosti kaverin takaisin NHL:ään. Yliopistotausta ja kaupunkien (Raleigh-Charlotte) välinen lyhyt etäisyys tarkoittanee sitä, että Faulkin kausi tulee varmasti olemaan surffailua NHL:n ja AHL:n välillä. Tietysti jos ensimmäisten pelien pieni hermostuneisuus kaikkoaa ja Faulk pelaa kuin pre-seasonilla, niin ei se top4-paikka ole edelleenkään mahdoton. Tärkeintä nuorukaiselle on kuitenkin tässä vaiheessa saada peliaikaa, tapahtui se sitten NHL:n tai AHL:n puolella.
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Mika Zibanejad, Ottawa Senators: 8 peliä 0+1, -3, 12:41
- Ei ole tullut Ottawan alkukautta pahemmin seurattua, joten en tiedä miten Zibanejad on siellä pelannut, mutta kaudesta tulee pitkä ja vaikea Ottawalle, joten tekeekö Zibanejadille hyvää olla koko kauden Kanadan pääkaupungissa? Vaihtoehtoina Zibanejadille olisi Eurooppa ja AHL, ja molemmat lienevät pitkällä tähtäimellä parempia Z:n kehitykselle.
Olen saanut sen kuvan, että Zibanejadin tilannetta voisi verrata Scheifeleen. Lahjakkuutta on niin paljon ettei hän täysin pihalla ole, mutta silti päivänselvästi pelaajana vielä raakile. Zibanejadista ei ole vielä isojen minuuttien pelaajaksi, ja kun Ottawalla on kohtuullinen määrä vanhempiakin, vielä paikkaansa hakevia senttereitä, kuten Regin, Zack Smith ja Da Costa, kannattaisi Ottawan keskittyä ensin arvioimaan edellä mainittujen tulevaisuutta joukkueessa ja tuoda Zibanejad sitten astetta valmiimpaan palettiin mukaan. Ottawan tilanne on niin sekava, ettei Zibanejadia kannattaisi mielestäni tuolla pitää, Josh Bailey riski on ilmeinen. Kausi Ruotsissa olisi mielestäni Mikalle paras vaihtoehto tähän väliin.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Adam Larsson, New Jersey Devils: 6 peliä 0+0, -1, 23:51
- Larsson pelaa isoja minuutteja New Jerseyssä. Ylivoimallakin tulee paljon vastuuta, mutta tehoja ei ole vielä tullut. Lienee kuitenkin nyt jo Devilsien paras puolustaja, ja saanee jatkaa isojen minuuttien pelaamista koko kauden ajan NHL:n puolella.
Ehdottomasti kova luu jo nyt. Näkemieni kolmen kokonaisen matsin ja muiden pelien highlightien perusteella ei voisi arvata noin nuoreksi ja kokemattomaksi jätkäksi, ellei tietäisi. Kypsää, fiksua peliä eikä yhtään junnusähläystä. Ja kyllä sieltä tehojakin vielä tulee. Pelaa 82 matsia ellei loukkaannu.
 

FlaPa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Florida Panthers
Voi olla vähän toiveajattelua mutta koska kukaan ei ole tässä ketjussa maininnut Floridan Jacob Markstromia, teen sen nyt. Clemmensenin loukkaannuttua Markstrom on ollut heti kauden alusta ylhäällä ja näillä otteilla ansaitsisi useamminkin paikan aloittavana. Saa nähdä mitä tapahtuu kun Clemmensen tekee paluun. Theodore ei ole ollut huono mutta silti maalivahtipari Theodore - Clemmensen ei oikein vakuuta, joten tarvetta Markstromin huippuotteille riittäisi varmasti pitkin kautta.
 

Crazy Diamond

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins & Winnipeg Jets
Voi olla vähän toiveajattelua mutta koska kukaan ei ole tässä ketjussa maininnut Floridan Jacob Markstromia, teen sen nyt. Clemmensenin loukkaannuttua Markstrom on ollut heti kauden alusta ylhäällä ja näillä otteilla ansaitsisi useamminkin paikan aloittavana. Saa nähdä mitä tapahtuu kun Clemmensen tekee paluun. Theodore ei ole ollut huono mutta silti maalivahtipari Theodore - Clemmensen ei oikein vakuuta, joten tarvetta Markstromin huippuotteille riittäisi varmasti pitkin kautta.

Markstrom on vuoden nuorempi mitä Rask 2 vuotta sitten, jolloin Rask sai 39 peliä vyölleen päästettyjen maalien keskiarvon ollessa tuona kautena liigan paras 1.97 yli 30 peliä pelanneilta. Markstrom on siis 21 vuotta. Tulin vain miettimään, sitä, kun aina sanotaan, että maalivahdit lyövät itsensä showhun läpi vanhempana mitä muut kenttäpelaajat. Rask nyt mielestäni sai sen läpimurtokautensa jo kausi sitten.

Parhaille maalivahdeille se taitaa olla tuo 21-22 ikävuotta yleisesti, jolloin breikkaavat showssa, kun taas muilta (parhailta/kehittyneimmiltä) kenttäpelaajilta se luonnistuu heti draftia seuraavalla kaudella eli 18 vuotiaana. Maalivahtien myöhempään breikkaamiseen uskon olevan syynä ainostaan sen, että liigassa on tarjolla 30 ykkösmaalivahdin paikkaa, eikä näitä nuoria haluta ottaa yleensä jengiin, jos sitä mahdollisuutta ei reilusti anneta rookieveskarille.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
Craig Smithin Calder-juna puksuttaa vahvasti eteenpäin. Vielä on tilaa, hyppää kyytiin. Smith on nopea kuin eläin, laukoo paikasta kuin paikasta ja pystyy pelaamaan ilman sen suurempaa tasonvaihtelua sekä keskellä että (oikealla) laidalla. Ja mikä tärkeintä, niin kaveri muistuttaa etäisesti Jack Skilleä.

Calder Memorial Trophy on tämän kauden osalta jo jaettu, Smithin ylivoiman edessä ei yksikään vittupääteini mahda yhtään mitään.

Deal with it.
 

TML

Jäsen
Craig Smithille ehdottomasti vuoden tulokas palkinto. Vielä ei ole videota heittää mutta eiköhän se kohta tule ja jo pelkästään sen videon perusteella palkinnon voi kyllä jakaa hänelle.
 

Kaner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, SaiPa
HA!

Noita idän huumoriporukoita vastaan kelpaa kyllä vähän leikitelläkin.

Craig Smith ei tee mitä osaa, Craig Smith tekee mitä haluaa. Pysti jakoon.
 

Ralph

Jäsen
Porukka jakaa palkinnot sen mukaan, kuka ei tee paikoista maaleja. Tuolla perustella voittaisin Hart Trophyn, kun en pelaa edes liigassa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös