NHL treidit 2002-2003

  • 21 891
  • 165

Jouni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Big River Prospects
En käsitä minäkään..

sorry, hihhu ja muut, mutta en minäkään ymmärrä yhtään enempää Kevin Lowen touhua tiistaipäivän aikana kuin kukaan muukaan.

Palkkabudjetin pienentäminen antamalla NHL:n historian ensimmäisenä joukkueena paras pistemies niin hyökkääjistä kuin puolustajistakin pois samana päivänä saamalla lisää keskinkertaisuuksia joukkueeseen ei kuulosta kovin hyvältä selvitykseltä, koska nämä ikuiset lupaukset ja prospektit jne. maksavat lopulta yhteensä ihan yhtä paljon kuin Carter ja Niinimaa.

Carterin kaupat ymmärrän sopimussyistä, mutta vastaan olisi pitänyt saada paljon enemmän kaupassa.

Niinimaa onkin sitten toinen juttu. Hänellä oli vielä yksi sopimus jäljellä, hän pelasi loukkaantuneena, antoi kaikkensa Öljylle ollessaan täällä, ykkösmies median kanssa - monesti ainoana odottamassa mediaa häviöitten jälkeen jne., kovin harjoittelija koko joukkueessa ja henkinen johtaja niin jäällä kuin pukuhuoneessakin vaikkei ollut kapteeni.

Niinimaa halusi jäädä Edmontoniin ja uskoi joukkueen mahdollisuuksiin. Lowe lupasi niin pelaajille kuin faneillekin, että Doug Weight olisi viimeinen pelaaja, josta luovuttiin rahan takia. Hän valehteli.

Käsitin Niinimaan edellistä sopimusta neuvotellessaan pyytäneen seuran tarjoamaan sen verran mihin on varaa, jotta hän saisi pysyä täällä. Silti juuri itse tarjoamistaan rahoista Oilersin johto lopulta väitti treidin johtuneen.

Hyvin harvoin NHL-pelaaja on niin kotonaan missään ja niin suosittu kuin Janne Niinimaa oli Edmontonissa. Koko päivän radion ohjelmat ovat olleet täynnä vihaisia tai surullisia soittajia, itse olen saanut varmaan 20 viestiä kavereilta samasta asiasta.

Edmonton ei ole mikään Pariisi - viime viikolla oli -40 pakkasta - moni pelaaja ei haluaisi täällä pelata, mutta Jäälin mies halusi.

NHL-jääkiekkoa vetäville miehille kyseessä on pelkästään business, jolla tehdään niin paljon rahaa kuin pystytään.
Lojaalisuus ja uhrautuminen seuran eteen ei lopulta merkitse hevon v:tua. Niinimaalle ei kukaan Oilersista edes vaivautunut kertomaan treidistä tiistaina - hän sai kuulla siitä pukuhuoneessa Calgaryssä katsoessaan TV:tä. Todella tyylikästä hommaa - hieno kiitos viiden vuoden tsempistä.

Tällaisten tapausten jälkeen ymmärtää miksi ammattilaisurheilijoista lopulta tulee kyynisiä ihmisiä urheilun businesspuolen kanssa. Keneenkään ei voi luottaa.

Vahinko, ettei Niinimaa päässyt Detroitiin - joka yritti saada Niinimaan, mutta Lowe ei hyväksynyt tarjottuja pelaajia - tai Torontoon, joka myös oli kiinnostunut.
Huhujen mukaan kahdeksan seuraa oli kiinnostunut Niinimaasta.

Kaikista hauskinta tässä on vielä se, että vaikkei Niinimaa joutunut lähtemään heti tiistaina Vancouveriin pelaamaan Islandersin paidassa; hän tulee pelaamaan täällä Edmontonissa tutussa hallissa heti torstaina entistä seuraansa vastaan. Ja treenaamaan samassa tutussa hallissa kaksi päivää sitä ennen, mutta vierasjoukkueen mukana, toisessa pukuhuoneessa. Ei ihan kuin Siltasen myynti aikoinaan, mutta varmasti aikamoinen kokemus. Toivottavasti saa yleisöltä kunnon suosionosoitukset tullessaan jäälle torstaina.

Piti vielä lisätä tämä:

Niinimaalta meni polven nivelsiteet ennen uutta vuotta Torontoa vastaan pelissä. Hän olisi hyvin voinut ilmoittaa Oilersin pomoille ottavansa pari kuukautta lomaa parantuakseen, mutta pelasi Öljyn puolesta ehkä 70 prosentin voimat siinä jalassaan loukkaantuneena yli kaksi kuukautta. Islanders oli Sportsnetin mukaan ottanut conference callin Öljyn lääkäreille ennen kaupan tekoa saadakseen tietää vammaan laadun tarkasti ennenkuin hyväksyivät treidin.
 

teemu_s

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, Montreal Canadiens
Kiitokset Jounille hyvästä analyysistä! Sen olisin ymmärtänyt että Carter olisi lähtenyt ja vaihdossa tullut Isbister ja Torres. Mutta sitten kuitenkin Dvorak ja Cross. Crosshan on tunnetusti loistava luistelija ja erinomainen syöttäjä. Siinä on Öljyn pelaajilla tiukka paikka kopitella kiekkoja plekseiltä parhaimpaan Habs-tyyliin.

Ketkä sitten olivat tämän deadlinen voittajia? Philadelphia sai Amontessa lisää maalintekovoimaa ja joukkueen hyökkäys on todella pelottava.

Toronto sai myös kohtalaisen maalintekijän, Nolanin, joukkueeseensa sekä kaksi erittäin kokenutta pakkia.

Detroit sai toisen loistavan ylivoimapakin, toki kovuuttahan täälläkin peräänkuulutettiin mutta paljailla nyrkeillä ei tehdä maaleja. Luulisin että mahdollisiin Mushin sikailuihin riittää kyllä voimaa vastata McCartyn, Chelioksen ja Shanahanin voimalla.

Ottawa taas sitten satsasi enemmän kovuuteen tuomalla Rayn ja kumppanit joukkueeseen, Bryan Smolinski tuo kokemusta hyökkäyspäähän. Saa nähdä kuinka pitkälle tämä sitten riittää.

Dallas hankki Stu Barnesin ja Odeleinin. Kokemusta lisää. Sentteriosasto näyttää varsin hyvältä tässä vaiheessa.

Colorado sai sen kuudennen NHL-pakin sika-Mushissa sekä jonkunlaisen rymistelijän Bates Battagliassa. Mielenkiintoista nähdä mitä Battaglia saa aikaan pelatessaan kahdessa ekassa ketjussa. Veikkaan että kauden maalimäärä tuplaantuu vielä viimeisissä peleissä. Lapa jäähän ja nimi lehteen.

NY Isles hankki sitten Janne Niinimaan. Nyt joukkueessa on neljä hyvää peliätekevää pakkia mutta kysymys kuuluu että kuka tekee maaleja? No Yashin ja Peca tietysti mutta riittääkö kaksi miestä? Vahva veikkaus on ettei riitä.

Joukko muitakin siirtoja nähtiin eilisen illan aikana. Niistä ehkä törkeimpänä mainittakoon Anson Carterin ryöstö Manhattanille. Madison Square Garden kusee hunajaa tämän kaupan jälkeen ja Skyreach Centre itkee etikkaa menetettyään myös Niinimaan.

Että tämmöstä tänä vuonna. Itse aion lähteä keskittymään varaustilaisuuteen jos Savardille vaikka tarttuisi parikin lupaavaa pelaajaa hihaan.
 

hihhu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Ajattelinpa tässä huvikseni yrittää ymmärtää tätä Niinimaan treidiä ja rupesin oikein vertaamaan Niinimaata ja Isbisteriä. Joku saa luvan kertoa, että Torres on aika sikamaisen hyvä prospekti ja Isbister on tämän kaupan täytemies, että tämä diili tekee mitään järkeä.

Iät: Niinimaa: 27, Isbister 25. Kaikki 2 vuotta eroa. Torres 21.

Palkat: Niinimaa 2.9 mil, Isbister 1.8 mil. Torres 1.075 mil. Säästöä 25000$. Todellinen salary dump. Älä siis Jouni huolehdi, ei Lowe valehdellut ainakaan tämän kaupan suhteen. Ei tässä voi olla kyse rahasta...

Niinimaa on tehnyt enemmän pisteitä per peli sekä runkosarjassa että playoffseissa kuin Isbister.

Niinimaa on pelannut nejä yli 80 pelin kautta putkeen, Isbister ei ole pelannut kuin yhtena kautena yli 70 peliä.

Isbister on vain yhtenä viidestä nhl-kaudestaan tehnyt enemmän pisteitä kuin Niinimaa. Niinimalla on itseasiassa kolme pisteiden valossa parempaa kautta, kuin Isbisterin paras. Kausi, jolloin Isbister teki enemmän pisteitä, oli kolme vuotta sitten.
 

Rocco

Jäsen
USA Today:n Ted Montgomery, jota tituleerataan hyväksi kirjoittajaksi, kertoo Jannen kaupasta seuraavaa:

"Edmonton trades D Janne Niinimaa, and second- and fourth-round draft picks to the New York Islanders for RW Brad Isbister and LW Raffi Torres. The Oilers win this deal hands-down. Both Isbister and Torres will develop quickly playing a lot for the Oilers. Niinimaa is not a good defenseman, so the Isles better hope the draft picks pan out."

Niinimaa is not a good defenseman

Mitäköhän nappeja se kaveri on ottanut?
 

Parker27

Jäsen
Suosikkijoukkue
-
No niin..mä sanon että Niinimaan kauppa menee aika tasan. Janne on loistava puolustaja ja erittäin aliarvostettu monissa piireissä. Mutta tosiaan Raffi Torres on todella lupaava nuori voimahyökkääjä josta kuullaan vielä tulevaisuudessa paljon. Itse olen nähnyt miehen otteita vähän ja mitä on eripiireistä kuulunut niin siinä on sellainen äijä josta Edmontonille on hyötyä vielä pitkään. Kunnon power forward!

Niinimaakin on vielä nuori pelaaja ja tosiaan Islandersille hänestä on varmaan paljon hyötyä mutta katsokaapa pari kautta eteenpäin niin kaikki tietävät kuka on Raffi Torres. Yks kovimpia prospecteja tällä hetkellä..
 

Xtrmntr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, JYP
Kyllähän Edmonton vaikuttaa näin äkkiseltään siirtoruletin selkeimmältä häviäjältä ja varsinkin Rangers ryösti Öljyn täydellisesti tuossa Carter-kaupassa. Itse olin tipahtaa penkiltä, kun luin kyseisen siirtouutisen. Seuran paras pistemies ja suht lupaava pakki vaihdossa kaksi kautta alisuorittaneeseen laituriin ja kankeaan pujottelukeppiin. Ei helkkari, kyllä Carterista olisi pitänyt saada aika paljon enemmän korvaukseksi. Ei ole Dvorakillakaan maailman helpoin paikka edessään, sillä häneltä vaaditaan ensi kaudella sellaista 60 pistettä, jotta kauppa on edes jotakuinkin järkevä.

Niinimaan kauppaamisesta onkin sanottu jo oikeastaan kaikki sanottava. Mies on vasta tulossa parhaaseen ikään ja on jo nyt loistava puolustuksen liideri. Islandersilla on kyllä hemmetin kova puolustuspään nippu koossa. Eniten minua ihmetyttää, että Lowe meni antamaan Islesille vielä toisen kierroksen varausoikeuden. Niinimaa <-> Isbister, Torres olisi ollut vielä hieman järkevämpi. Toisaalta minulla on hieman kaksijakoiset fiilikset kaupasta. Olen ollut jo pitkään sitä mieltä, että Isbister tekee toddbertuzzit ja nousee vielä huipulle. No, vielä näin ei ole tapahtunut, mutta mahdollisuuksia tähän on. Mutta Niinimaan tasoisia (pakiksi) nuoria puolustajia ei todellakaan kasva joka oksalla, ja itse ottaisin mieluummin koska tahansa samantasoisen kiekollisen puolustajan kuin hyökkääjän. Hyvä kauppa Mad Mikelta.

Lännen puolelta voittajia olivat Detroit ja Dallas. Detroit sai kaipaamansa kiekollisen puolustajan, mutta hinta oli todella kova. Hyvä kauppa sekä Losille että Detroitille. Dallas puolestaan sai kokeneet vahvistukset, jotka auttavat varmasti joukkuetta pudotuspeleissä.

Idässä selkein voittaja oli Toronto. Owen Nolan, Doug Gilmour, Glen Wesley ja Phil Housley ovat kaikki selkeitä vahvistuksia varsinkin pudotuspelejä varten. Luojan kiitos Niinimaa ei siirtynyt Torontoon, sillä muuten koossa olisi ollut jo pelottavan kova sakki. Näiden siirtojen jälkeen pidän Torontoa suurimpana suosikkina idän mestariksi. Joukkue on täynnä loistavia ja kokeneita vääntäjiä, jotka ovat parhaimmillaan pleijareissa. Torontoa vastaan pelaavat saavat varautua kunnon kiekkosotaan. Saa nähdä kohtaavatko Philadelphia ja Toronto jo ensimmäisellä kierroksella.

Tony Amonten siirto Philadelhiaan oli myös paperilla loistava kaappaus. Vaihdossa farmilaituri ja pari varausta selkeästä ykkösketjun miehestä. Toivottavasti Amonten siirron myötä joukkueeseen saadaan kolme uutta pelimiestä eli Amonte, LeClair ja Roenick. Itse odotan tältä USA-linelta todella paljon.

Muitakin hyviä kauppoja tehtiin, joista esimerkkinä mm. Brad Mayn hankkiminen kohtuuhintaan Vancouveriin. Anaheim sai pari ok-vahvistusta pudotuspelejä silmälläpitäen, Blues sai tarvitsemansa (?) maalivahdin ja Ottawa lisää kovuutta. Myös Los Angeles pelasi korttinsa erittäin hyvin; kahdesta veteraani-ikäisestä pelimiehestä saatiin vaihdossa erittäin lupaava Tim Gleason, kaksi hyvää varausoikeutta sekä pari Detroitin täytemiestä.

Stanley Cupia ajatellen Toronto, Detroit ja Dallas tekivät parhaat hankinnat. Lännen puolelta finalisti löytyy kaikella todennäköisyydellä akselilla Detroit / Dallas / Colorado. Jotenkin en jaksa uskoa vielä tällä kaudella Vancouverin mahdollisuuksiin. Idän puolella vahvimpina pidän kaikesta huolimatta Torontoa ja Philadelhiaa, jotka saattavat harmittavasti kohdata jo ensimmäisellä kierroksella. New Jersey on aina paha pudotuspeleissä ja Ottawalla on nyt elämänsä tilaisuus edetä vaikka finaaliin saakka. Eiköhän voittaja löydy näiden joukkueiden joukosta..
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Anson Carter olisi saanut ensi kesän salary arbitrationissa a minimum of $3 million. Dvorakin palkka tälle kaudelle oli $1.6 million ja Carterin $2.4 million. Cross tienaa $750.000 ja Pisa $500.000. Ensi kaudella Dvorakin palkka on $2 million ja Carterin siis vähintään tuo mainittu $3 million.

Edmonton hyötyi kaupassa rahallisesti melkoisesti, sillä pelaajien lisäksi lähti rahaa Manhattanilta Albertaan noin $2 million.

Carter oli hyvä kaappaus Satherilta, toivottavasti nyt E-Trainin peli tulee vihdoinkin kuntoon kun vierellä on laituri joka pystyy ratkaisemaan pelejä, toisin kuin Barnaby, joka on kadottanut pelinsä täysin viime viikkoina.

Leafs improved melkoisesti ja edessä ovat mielenkiitoiset playoffs, sillä tällä hetkellä näyttää siltä, että Flyers ja Leafs kohtaisivat heti ensimmäisellä kierroksella.

Jouni:
NHL-jääkiekkoa vetäville miehille kyseessä on pelkästään business, jolla tehdään niin paljon rahaa kuin pystytään.
Lojaalisuus ja uhrautuminen seuran eteen ei lopulta merkitse hevon v:tua. Niinimaalle ei kukaan Oilersista edes vaivautunut kertomaan treidistä tiistaina - hän sai kuulla siitä pukuhuoneessa Calgaryssä katsoessaan TV:tä. Todella tyylikästä hommaa - hieno kiitos viiden vuoden tsempistä.

Tällaisten tapausten jälkeen ymmärtää miksi ammattilaisurheilijoista lopulta tulee kyynisiä ihmisiä urheilun businesspuolen kanssa. Keneenkään ei voi luottaa.

Agreed 100%. Isles GM Mike Milbury ja coach Peter Laviolette kutsuivat maanantai-iltana kaikki kolme maalivahtiaan (Osgood, Snow, DiPietro) keskustelemaan kanssaan ja jokaiselle vakuutettiin, että Isles ei halua treidata ketään maalivahdeistaan vaan aikoo peluuttaa kaikkia kolmea koko kauden. 12 tunnin päästä Osgood lähti St. Louisiin.

Odotin Islandersin hankkivan apuja hyökkäykseen, sillä Yashin on ollut todella huono viime aikoina.

Isbisterilta on odotettu jo pari vuotta paljon, mutta mitään ei olla vielä nähty. Torreskaan ei ole näkemäni perusteella vaikuttanut miltään huippulupaukselta.

Devils yritti saada viimeiseen asti Teemu Selänteen, mutta epäonnistui ja näin Devilsin ainoiksi hankinnoiksi jäivät Marshall ja Smehlik.

Vaikka Philly ja Leafs vahvistuivatkin niin epäilen silti kaksikon mahdollisuuksia haastaa Devils tosissaan. NJ on todellinen pudotuspelijoukkue ja pystyy Burnsin systeemillä turhauttamaan kaikki vastustajat. Ottawan playoff-historia puolestaan on mitä on. Jos Rangers selviää pudotuspeleihin niin Sens olisi juuri sellainen vastustaja, jonka toivoisin tulevan vastaan. Vaikka Sens hankkikin Smolinskin ja Rayn tuomaan kovuutta ja kokemusta niin Rangersilta löytyy silti sellainen määrä pudotuspelikokemusta Leetchin, Messierin, Lindrosin ja Kovalevin etc puolelta, että Blueshirts pystyy lyömään kenet tahansa - paitsi tietysti the fucking Devils.

Lännessä Avs hankki kovuutta ja Stars kokemusta. Saa nähdä miten Wings pystyy tosiaankin pistämään vastaan Marchmentin ja Battaglian kaltaisille mean streak pelaajille.
 
Viimeksi muokattu:

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eipä näistä normaali ihminen käsitä yhtään mitään. Tarkoitan lähinnä tuota Niinimaan myyntiä. Hienoa lisäselvitystä taustoista Jounilta..varmaan syö miestä aika lailla! (sekä pelaajaa että kannattajaa). Voin kuvitella Jannen sitoutumisen ja joukkueelle elämisen hieman eritasoiseksi kuin esimerkiksi siirtoa yleensä itse pyytäneen Selänteen..
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Teemun seuraava kausi?

Teukan touhuista kyllä jää hiukan sellainen kuva, että itse peliin ei enään mitään valtavaa poltetta ole. Homman kyllä ymmärtää, kun kaverin palkka on mitä on ja henk. koht. taidoissa ei ole mitään todistettavaa. Vain sormus puuttuu.

Syy San Joseen jäämiseen taitaa olla myös se, että Teukka ei Californian lämmöstä mihinkään lähde, ei ainakaan itään. Ainakin NJ oli tosissaan Teemun perässä, mutta... Oliko sitten syynä etelän lämpö vai mikä. Who knows? Viime kesänä soppari Dallasiin oli jo lähes handyssa, kunnes Dallasin päässä päätettiin Teukan palkalla ottaa kaksi pelaajaa, Young ja Dahlen. Dallas on tällä hetkellä ainoa potentiaalinen SC-joukkue lämpimämmillä mailla, varauksin Losi. SJ on projektijoukkue vielä monta vuotta ennen kuin on asiaa SC:n metsästykseen. Toisaalta SJ:ssä Teemu saa olla se ainoa tähti Nabbyn lisäksi.

Paljon tekstiä, vähän sisältöä. Jos Teemu jää etelään, voi herra auto unohtaa SC-haaveet. Onneksi sentään tulee koti-mm:iin.
 

Rocco

Jäsen
Teemu on kesällä taas vapaa agentti ellei optiota lunasteta ja Teemu ei taida sitä lunastaa. Ensi kesänä tod.näk. Teukka onkin uudessa jengissä. Nythän Teemulla on no trade-pykälä eli ilman suostumusta häntä ei saa kaupata. Saattaahan olla että Teemu olisi vaikkapa Devilseihin suostunut lähtemään mutta homma on kariutunut siihen, että Devils ei tarjonnut Teemusta vaihdossa mitään mikä GM Lombardia ilahduttaisi. Eli tässä vaikuttaa sekin miten Sharks olisi hyötynyt kaupasta, ei vain siitä mitä Teemu haluaa. Kun ei Teemun hyväksymistä seuroista tarjonnut mitään erikoista niin ei sitten myydä Teemua minnekään.

Sharkseilla on kyllä edelleenkin taitoa joukkueessaan. Todella paljonkin kun vertaa tämän kauden menestykseen. Tiedä vaikka ensi kaudella Sharks olisi playoffseissa kiusaamassa isoja. Viime kaudellahan Sharks oli todella, siis todella, lähellä mestaruutta.

Eli: Teemu olisi voinut suostua siirtoon johonkin ei-aivan-kärkiporukkaan, kesällä olisi sitten saanut rauhassa katsoa jonkun toisen seuran joka tapauksessa.
 
Viimeksi muokattu:

KIME 44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk, Barca, ManUtd
Rocco: Saattaahan olla että Teemu olisi vaikkapa Devilseihin suostunut lähtemään mutta homma on kariutunut siihen, että Devils ei tarjonnut Teemusta vaihdossa mitään mikä GM Lombardia ilahduttaisi. Eli tässä vaikuttaa sekin miten Sharks olisi hyötynyt kaupasta, ei vain siitä mitä Teemu haluaa.

Onhan se noinkin, mutta jos Teemu on päättänyt jo vaihtaa kesällä maisemaa niin silloinhan Lombardi ei saa yhtään mitään Selänteestä. Taitaa olla niin että Selänne on itse hylännyt treidin, luulen että jos Devils on tarjonnut esim siirtohuhuissa ollutta Oleg Tverdovskia niin kyllä Lombardi olisi syöttiin tarttunut.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Loppuuko NHL tähän kauteen?

Kun katsoo trading deadlinen yhteydessä tehtyjä pelaajasiirtoja, voidaan ihmetellä, että loppuuko NHL tosiaan tämän kauden jälkeen. Pelaajia liikkui nimittäin siirtotakarajan yhteydessä niin paljon, että ainakaan itse en vastaavaa muista ihan heti tapahtuneen. Tuntui, että managereilla oli nyt elämänsä viimeinen hetki tehdä joku pelaajasiirto. Olihan se ihan mukavaa
seurattavaa ja monen NHL fanin mielestä nämä siirrot ovat varmaan yksi pelin hienoimmista asioista. Toisaalta, tähän aikaan vuodesta tekemällä niillä harvoin saavutetaan mitään nopeaa muutosta.

Ok, Colorado voitti Cupin vuonna 2001 treidaamalla Rob Blaken juuri siirtotakarajalla. Mutta vastaavat siirrot eivät tuottaneet Coloradolle muulloin mitään ( samana vuonna ) kun se hankki Darius Kasparaitiksen, Ray Bourquen ja Theo Fleuryn. Viime kaudella monet joukkueet tekivät myös isoja viime hetken siirtoja, mutta finaaliin pääsivät silti Detroit ja Carolina - joukkueet, jotka pysyivät siirtotakarajalla maltillisina. Tottakai pelaajasiirrot näyttävät paperilla hienoilta, mutta usein kentällä uudet kuviot ja uudet pelaajat vain sekoittavat pakkaa. Eli niinkuin monet sanovat, joskus paras pelaajasiirto on siirto, jota ei koskaan tapahdu.

Mutta NHL näytti kuitenkin jälleen raadollisuutensa. Ikävää, mutta jälleen huomattiin, kuinka rikkaat rikastuivat ja köyhät köyhtyivät myös pelaajarintamalla. Joukkueista, jotka menettivät pelaajiaan, voidaan mainita ainakin Edmonton, joka joutui antamaan jälleen ehkä parhaan pelaajansa pois ja sai tilalle jälleen mahdollisia tulevaisuuden nimiä. Edmontonin tapauksessa
managerillakin on tosin huomattava merkitys - Lowe ei voinut olla selvinpäin, koska treidasi parhaan pakkinsa Isbisteriin ( ja Torresiin ), joka on hyvässä joukkueessa kolmosketjun laiturin tasolla.

Edmontonin lisäksi Buffalo joutui odotetusti luopumaan pelaajistaan ja Phoenix menetti Amonten todella halvalla. Chicago, joka on kärsinyt yleisökadosta, joutui luopumaan peräti neljästä pelaajasta, joskaan nämä eivät olleet joukkueen tulevaisuuden kannalta avainpelaajia. San Jose joutui myös luopumaan pelaajistaan ja kysymys kuuluukin nyt: yritettiinkö mestaruutta ostaa liian kalliilla joukkueella, koska seuralla ei ole varaa pitää miehiään, vaikka nämä ovat parhaassa peli-iässä, vai mitä Lombardi ajattelee kun treidaa McGillisin kakkoskierroksen varaukseen?

Entä vahvistujat? Toronton haaviin tarttui kokeneita veteraaneja ja joukkue kauppasi tulevaisuuttaan oikein urakalla pois. Mitähän Quinn tekee, mikäli joukkue sattuisi tippumaan ensimmäisellä kierroksella leikistä ulos? Yrittää vaihtaa varausvuoronsa takaisin vai? Dallas, jolla on tapana hyppiä kukkona tunkiolla ja joka on viljellyt rahaa parin kauden aikana muualle hyväntekijänä, hankki Stu Barnesin Buffalolta. Ok, Barnes on hyvä ja kokenut pelaaja, mutta tarvitsiko Dallas tosiaan sentteriä? No tottakai, eihän Texasissa ole vielä kuin Modano, Turgeon, Kapanen, Arnott, Ott ja Muller... Ok, voihan näitä peluuttaa laidoillakin, mutta sinnekin on riittävästi tunkua ilman Barnesin pakollista tuloa.

Barnesin kyvyille olisi ollut varmasti muuallakin ottajia, mutta muualla ei tarjottu kolmen miljoonan veteraanista toisen kierroksen varausta. Dallas maksaa nyt Barnesille seuraavien kahden kauden aikana viisi miljoonaa taalaa. No, Dallasilla on tähän varaa ( kun on rahaa ) ja joukkue hankkii taas ensi kesänä lisää vapaita agentteja ja samalla joukkueen omistaja Thomas O. Hicks valittaa, kuinka seura ei tuota voittoa... Fiksua.

Detroit pysyi tällä kertaa aika vaisuna. Tulopuolella oli hyvä
ylivoimapuolustaja Mathieu Schneider, josta maksettiin paljon tulevaisuutta. Detroitiin pätee samat sanat kuin Dallasiin. Hankinnoista on varaa antaa vaikka lähes seuran kaikki juniorit, kun kuitenkin aina heinäkuun ensimmäisenä seuran omistaja Mike Illitch kävelee kesämökiltään pankkiin, ottaa muutaman kymmenen miljoonaa ja soittaa manageri Ken Hollandille, joka tekee "vuosisadan kaappauksen" ja hankkii jonkun tähtipelaajan. Helppoa kun sen osaa ja erittäin helppoa toimia managerina kun on rikas pomo.

Suomalaisista Niinimaa, Laukkanen ja Helenius vaihtoivat maisemaa. Heleniukselle ja Laukkaselle siirrot tekivät varmasti todella hyvää, sillä miehet saattavat saada enemmän peliaikaa uusissa joukkueissaan. Minun mielestäni mielenkiintoisin siirto tehtiin kuitenkin Philadelphian ja Phoenixin välillä. Tony Amonte siirtyi Flyersiin Jeremy Roenickin viereen ja vanha tutkapari Chicagon ja Thayer Academyn ajoilta palasi yhteen. Tässä siirrossa oli ehkä Roenickilla sormensa pelissä, sillä Clarke kuuntelee ja tottelee nyt kaikkea, mitä J.R sanoo. Roenick on uhannut esittää varmaan Clarkea muuten uudestaan...

Canucksin varakapteenin Trevor Lindenin sanoihin on hyvä lopettaa tämä ikävä kritisointi NHL:ää kohtaan; "I heard all summer how Chicago ( sai Fleuryn ) got better and how Phoenix ( Amonten ) got better, and that we were in trouble." - Onko tähän enempää lisättävää...
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Nuo sanat Nuckheadilta eivät yllätä. Brian Burkehan on hokenut tuota samaa mantraa jo monta vuotta. Voi olla, että Burke on oikeassakin. Aika näyttää. Vancouver ei tehnyt isoja kauppoja eikä uhrauksia Stanley Cupin eteen. Mm. Dallas ja Detroit tekivät ja ovat tehneet etenkin heinäkuussa. Tässä tuleekin esiin ero joukkueen kanssa joka havittelee Cupia ja joukkueen joka voittaa sen. Yksikään NHL-joukkue ei ole saavuttanut viime vuosina Stanley'a ilman jonkun loistavan ja mahdollisesti kalliin pelaajan/pelaajien hankkimista joko siirtorajalla tai edellisenä kesänä. 01-02 Wings palkkasi Hullin ja Hasekin kesällä ja vei
Cupin, 00-01 Avs hankki Blaken (ja vuotta aiemmin hankittu Bourque oli tärkeä lenkki) ja vei kannun, 99-00 Devils treidasi Mogilnyn itselleen ja juhli kesällä, 98-99 Dallas osti Hullin ja nosti kannun, kahdella kahdella edellisellä kaudella Detroit hankki Shannahanin, Macounin, Murphyn, Dimitri Mironovin ja vei 2 cuppia peräkkäin. Ketäs Colorado hankki mestaruuskaudella 95-96? Ozolinchin, Royn, Keanen ja Dave Hannanin. Tarvitseeko jatkaa?

Muistetaanko kauden jälkeen se joukkue, joka eteni pudotuspeleissä toiselle kierrokselle pienellä budjetilla, vai se joka nostaa pytyn? Sitä paitsi nuokin Nuckheadin mainitsemat Dallas ja Detroit ovat viime vuosina sijoittuneet kohtalaisen hyvin runkosarjassa. Tästä seuraa, että varausvuorot ovat heikompia ja draftin sato jää tästäkin syystä heikommaksi.

Rocco:"Viime kaudellahan Sharks oli todella, siis todella, lähellä mestaruutta."

Todella lähellä? Vain 9 voiton päässä. Siis alle puolenvälin matkasta. Ja edessä olisi ollut vielä yksi kappale Detroit Red Wingsejä. 00-01 New Jersey Devils oli todella lähellä voittaa mestaruuden. San Jose oli viime vuonna noin valovuoden päässä.
 

Rocco

Jäsen
Viestin lähetti Justus
Rocco:"Viime kaudellahan Sharks oli todella, siis todella, lähellä mestaruutta."

Todella lähellä? Vain 9 voiton päässä. Siis alle puolenvälin matkasta. Ja edessä olisi ollut vielä yksi kappale Detroit Red Wingsejä. 00-01 New Jersey Devils oli todella lähellä voittaa mestaruuden. San Jose oli viime vuonna noin valovuoden päässä.

Kun vertasi viime kauden itää ja länttä niin selkeästi NHL:n kolme kovinta joukkuetta olivat lännestä. Detroit, Colorado, San Jose. Sharks hävisi maalilla 7. ottelun Coloradoa vastaan, Colorado vei Detroitin 7. otteluun. Erittäin tasaista siis. Tiedä sitten miten olisi käynyt Sharks-Detroit sarjassa jos Colorado olisi tuossa 7. pelissä hävinnyt. Joka tapauksessa uskallan sanoa, että jos finaalissa olisi ollut kuka tahansa, Detroit, Colorado tai San Jose, tästä kolmikosta olisi voittajajoukkue löytynyt. Vaikka voittoja olisi tarvittu San Joselle vielä tuo 9 niin ei sitä voi kiistää etteikö lännen finaali ollut jo moraalinen Stanley Cup-finaali.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viestin lähetti Justus
Nuo sanat Nuckheadilta eivät yllätä. Brian Burkehan on hokenut tuota samaa mantraa jo monta vuotta. Voi olla, että Burke on oikeassakin. Aika näyttää. Vancouver ei tehnyt isoja kauppoja eikä uhrauksia Stanley Cupin eteen. Mm. Dallas ja Detroit tekivät ja ovat tehneet etenkin heinäkuussa. Tässä tuleekin esiin ero joukkueen kanssa joka havittelee Cupia ja joukkueen joka voittaa sen. Yksikään NHL-joukkue ei ole saavuttanut viime vuosina Stanley'a ilman jonkun loistavan ja mahdollisesti kalliin pelaajan/pelaajien hankkimista joko siirtorajalla tai edellisenä kesänä. 01-02 Wings palkkasi Hullin ja Hasekin kesällä ja vei
Cupin, 00-01 Avs hankki Blaken (ja vuotta aiemmin hankittu Bourque oli tärkeä lenkki) ja vei kannun, 99-00 Devils treidasi Mogilnyn itselleen ja juhli kesällä, 98-99 Dallas osti Hullin ja nosti kannun, kahdella kahdella edellisellä kaudella Detroit hankki Shannahanin, Macounin, Murphyn, Dimitri Mironovin ja vei 2 cuppia peräkkäin. Ketäs Colorado hankki mestaruuskaudella 95-96? Ozolinchin, Royn, Keanen ja Dave Hannanin. Tarvitseeko jatkaa?

Muistetaanko kauden jälkeen se joukkue, joka eteni pudotuspeleissä toiselle kierrokselle pienellä budjetilla, vai se joka nostaa pytyn? Sitä paitsi nuokin Nuckheadin mainitsemat Dallas ja Detroit ovat viime vuosina sijoittuneet kohtalaisen hyvin runkosarjassa. Tästä seuraa, että varausvuorot ovat heikompia ja draftin sato jää tästäkin syystä heikommaksi.

Rocco:"Viime kaudellahan Sharks oli todella, siis todella, lähellä mestaruutta."

Todella lähellä? Vain 9 voiton päässä. Siis alle puolenvälin matkasta. Ja edessä olisi ollut vielä yksi kappale Detroit Red Wingsejä. 00-01 New Jersey Devils oli todella lähellä voittaa mestaruuden. San Jose oli viime vuonna noin valovuoden päässä.

J minä kun luulin, että puhuin deadlinesta. Deadlinen aikaan hankitut vahvistukset eivät yleensä ole tuottaneet tulosta playoffeissa.

Totta. 60 - 70 miljoonalla dollarilla saa todellakin kasattua yleensä paremman joukkueen, kuin 30 miljoonalla. Mutta ne "uhraukset", joita Dallas on suuressa tuskassaan tehnyt, ei ole vienyt joukkuetta viimeisen kahden kauden aikana yhtään lähemmäksi Cuppia verrattuna Canucksiin. Päin vastoin. Kuuluttele siinä nyt sitten "joukkueesta, joka voittaa Cupin ja joukkueesta, joka havittelee sitä". Tietysti mm. Dallas ja Detroit ovat niin vahvoja joukkueita, että en yllättyisi jos jompikumpi veisi kannun tänä vuonna, mutta Canucksillakin on omat mahdollisuutensa. Ei joukkueen peli ole ollut sellaista, että se vaan havittelee Cuppia. Playoffeissa voi kuitenkin tapahtua mitä tahansa ja jos Canucks kohtaisi esim. Anaheimin, siinäkin ottelusarjassa voisi käydä huonosti.

Mutta se mistä puhuin ja mistä mm. Burke on puhunut, johtuu nykysysteemistä, jossa on todellakin vikaa. Ei voi olla kenenkään etu pitkässä juoksussa, että lähes kaikki liigan tähdet pelaavat muutamassa joukkueissa ja esim. Oilers tai Flames ( jos kehitys jatkuu tälläisenä, kohta mm. Senators ja Canucks ) joutuvat treidaamaan tähtensä muualle kolmosketjun pelaajiin tai prospecteihin.

Ja kun esim. Burke puhuu nykysysteemistä, niin pitää muistaa, että kritisoijana on sellaisen joukkueen manageri, jonka joukkue teki viime kaudella NHL:n eniten maaleja, sai kaksi pelaajaa kolmen parhaan pistemiehen joukkoon ja oli 40 viimeisen ottelun aikana NHL:n paras joukkue ja jonka joukkue rikkoo tällä
kaudella hyvin todennäköisesti 100 pisteen rajan ( tähänkään ei ole moni joukkue pystynyt viimeisen kolmen kauden aikana ), joukkueen kaksi pelaajaa taistelevat pistepörssin voitosta ( Näslund johtaa sitä ) ja joukkue saattaa hyvin tehdä jälleen NHL:n eniten maaleja. Kritisoijana ei ole minkään sarjataulukon alakastin joukkueen manageri, joka vuodattaa katkeria sanoja kun oma joukkue ei menesty, vaan yhden NHL:n parhaista joukkueista kahden viime kauden ajalta olevan joukkueen manageri. kun tälläisen joukkueen manageri kritisoi nykysysteemiä, niin sitä kannattaisi varmasti kuunnella.

Muutenkaan en muistelisi Dallas fanina yhtään noita edellisten kausien mestareita. Dallasilla on ykkösmaalivahtina Turco ja valmentajana Tippett. Edellinen mestari, jolla on ollut tulokas valmentaja ( Jean Perron ) ja yhden kauden kokemuksen omaava maalivahti ( Patrick Roy ), on Montreal Canadiens vuosimallia 1986! Tästä on kohta kaksikymmentä vuotta aikaa... Joskus tehdään ihmeellisempiäkin temppuja kuin se, että Dallas ( kokemattomalla maalivahdilla ja valmentajalla ) tai Canucks ( halvalla joukkueella ) voittaisi Kannun.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Tuo nykyinen CBA:han olisi erittäin toimiva järjestelmä, jos managerit eivät lipsuisi siitä, ja pelaajat eivät olisi niin hetimullekaikkitännehetimielisiä. Itse asiassa, sillä voitaisiin tulla toimeen ilman palkkakattoa, jos sen asettamissa minimeissä pysyttäisiin. Eli alle 31-vuotiaalle ei ole pakko antaa enempää kuin 10% palkankorotus. Mutta käsittääkseni siitä Sakicin "megasopimuksesta" lähtien siinä ei ole juuri enää kukaan pysynyt edes lähtökohtaisesti... Lombo on koittanut, ehkä myös Burke (en ole perehtynyt), ja joidenkin köyhempien joukkueiden managerit pakosta.

Taloudellinen järkevyys puuhasta katosi kyllä siinä vaiheessa, kun alettiin ahnehtimaan - pelaajat palkkaa ja managerit helppoa menestystä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös