NHL:stä tippuneet suomalaiset

  • 2 200
  • 23

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Aloitin nyt uuden otsikon tälle aiheelle. Eli MM-kisoja ajatellen mahdollisia vahvistuksia.

Kultanen
Eloranta
(Koivu)
Lind
Jokinen
Kallio
Väänänen
Lumme
Numminen
Alatalo
Ylönen
Timonen
Peltonen
(Lydman)
Nummelin
Laaksonen
Niemi

Näistä ulkona ovat suurella varmuudella ne jotka ovat suluissa. Koivulla loppuu sopimus ja Lydmanilla siis on vaimo (vai tyttöystävä?) raskaana. Itse ottaisin enintään kolme pakkia ja neljä hyökkääjää. Hyökkääjistä Lind, Ylönen, Kallio ja Laaksonen olisivat ilman muuta listalla. Pakeista taas Numminen, Väänänen ja Timonen. Jos pakkeja pitäisi lisää ottaa niin Nummelinia voisi harkita. Lumme ei oikein ole suuren kaukalon pelaajia. Salt Lake Cityyn Lummettakin pitää harkita aivan eri tavalla kun pelataan pienemmässä lootassa. Eloranta olisi hyökkäjistä seuraava, mutta taitaapa olla niin, että Laaksosta ja Elorantaa ei molempia kannata ottaa. Peltonen mahdollisesti tulee vaikka ei haluttaisikaan. Samoin Jokinen.
 

KlapKlap

Jäsen
Suosikkijoukkue
NoMoreHockey
Ymmärtääkseni olympiakisat pelataan isossa kaukalossa, vaikka kisat ovatkin atlantin tuolla puolen?? Samalla säännöillä mennään, kun MM-kisoissa.

Mahdollinen World Cup (ent Kanada Cup) on taas pienen kaukalon touhua.

Mutta EI SILTIKÄÄN Sonja "tiukassa tilanteessa syöttö vastustajalle" Lummetta maajoukkueeseen!
 

Potaichuk #67

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kärpät ja Detroit
Monesko päivä ne kisat alkoivatkaan? Jos ensimmäisellä kierroksella tippuu jokin Suomalaisjoukkue, niin lista täydentyy. Los Angelesistahan voisi kyllä Karalahti olla paikallaan ja ai ai jos San Josekin sattuisi tippumaan! Selännehän voisi tulla ja Kiprusoff maaliin???
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Ylönen ei ole tulossa, hänellä on sama ongelma(?) kuin Lydmanilla, eli perheenlisäystä, joten Juhaa ei nähtäne Saksassa. Veikkaajan mukaan varmasti joukkueessa ovat Tomi Kallio, Juha Lind, Kimmo Timonen, Petteri Nummelin ja Antti-Jussi Niemi(Anaheimin farmin pleijarit saattavat nousta esteeksi). Teppo Numminen olisi erittäin hyvä vahvistus puolustukseen. Mielenkiinnolla odotan saavatko Ossi Väänänen sekä Jarno Kultanen kutsua, koska he toisivat fyysisyyttä kieltämättä hieman pienikokoiselle puolustukseen. Antti Laaksonen olisi kolmas mielenkiintoinen vahvistus, myös Mikko Eloranta kelpaa leijonapaitaan. Sen sijaan Ville Peltonen sekä Olli Jokinen voivat pysyä minun puolestani poissa leijonapaidasta..
 

Maestro

Jäsen
Viestin lähettänyt käyttäjä Potaichuk #67
Monesko päivä ne kisat alkoivatkaan? Jos ensimmäisellä kierroksella tippuu jokin Suomalaisjoukkue, niin lista täydentyy.

Kisat alkavat Suomen osalta 28.4. ottelulla Itävaltaa vastaan.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Mietin vaan että tuleeko meille pula peliä tekevistä senttereistä?
Jos Koivu on ulkona, ykkössentterin paikka on avoin.Niko Kapanen onnistu maajoukkuepeleissä ihan ok mutta liigassa ei oo ollu yhtä hohdokasta menoa.Tietysti finaalit vois vähän muuttaa tilannetta mutta Niko on nyt nyt Pärssisen paikalla eli lähinnä tippumassa pois Teletappi-ketjusta.
Raipe vai Osku?Vai ei kumpaakaan?Kai tilanne on semmonen että molempia ei oo varaa tiputtaa.Raipen vauhti vaan on tutun verkkasta- jo liian?.Ojanen antaa vikoja näyttöjään finaaleissa.Jollain lailla itte oon Raipen kannalla vaikka Ojanen saattas silti olla parempi vaihtoehto...en osaa päättää.
Semmonen mahis tietysti olis että heitettäis Rintanen sentteriks, paikka jolla pelas Kallion ja Nurmisen kanssa viime kaudella.
Aalto,Lius ja kumppanit hoitas puolustavan sentterin roolia.Muutenki puolustavaan rooliin löytyy pelaajia tyyliin Lind, Laaksonen, Eloranta,Alatalo.Mikäs olis Tony Virran rooli?Kallio ja Rintanen etunenässä hyökkäyksen tehomiehiks.Kiitos ei Jokiselle ja Peltoselle!
Hagmanin ja Tapparan laiturien mahikset?Ja Vesku V. on kyllä näillä näytöllä aika lähellä paikkaa.
Mutta kattellaan...
 

Maestro

Jäsen
Mitä ihmettä?

Viestin lähettänyt käyttäjä aceman81
Tietysti finaalit vois vähän muuttaa tilannetta mutta Niko on nyt nyt Pärssisen paikalla eli lähinnä tippumassa pois Teletappi-ketjusta.

Oletko aivan tosissasi? Ettäkö Niko Kapanen putoamassa MM-joukkueesta. HALOO! Jos Kapanen ei pelaa MM-kisoissa laidoillaan Hentunen ja Pärssinen voidaan yhtä hyvin sanoa Venäjän ja Tshekin osallistuvan yhteisellä joukkueella kisoihin.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Viime keväänähän pudotettiin Pärssisen lisäks tunnetusti myös Nurminen eli toisin sanoen Gretzkyn myynnin jälkeen kaikki on ollut mahdollista.
Jos Kapanen on maajoukkuepaikan arvonen niin sopii mulle.Pientä piristymistä odottelisin, eiköhän finaaleissa jotain jo nähdäkin.Valitettavasti.
 

tsei_tsei

Jäsen
NHL-pelaajien motivaatio

Tuli vaan mieleen semmoinen kysymys, että kuinka monella HL-pelaajalla on motivaatiota tulla nyt heti maajoukkueen mukaan harjoittelemaan ja taistelemaan mahdollisesta MM-kisapaikasta. Aika moni pelaaja varmasti vaatii, että on saatava varma paikka, tai sitten jää pois kokonaan. Varmoja paikkoja on mielestäni jaossa noista miehistä seuraaville:

Lind
Kallio
Numminen
Timonen
Niemi
(tästä siis poissa tod. näk. poisjäävät Koivu, Ylönen, Lydman)

Kokeiltavia pelaajia olisikin sitten melkein loput. Lumme tuskin haluaa ainakaan enää tulla antamaan lisänäyttöjä, mutta Laaksonen tai Väänänen voisivat olla kiinnostuneitakin tästä. Lisäksi Eloranta saattaisi olla suhteellisen lähellä kisapaikkaa. Miksei myös Ville Peltonen ja Petteri Nummelinkin.
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
Sanotaan nyt vaihteeksi ensin jotain positiivista Arasta, ettei homma mene aina osaltani pelkästään kritisoinniksi. Siis - Aravirran ensimmäiset olympiavalinnat olivat laadukkaita. Piste.

Sitten tähän MM-asiaan: Aralla kun on tunnetusti tietty suosikkikaarti maajoukkuekuvioissa, niin uusimpana esimerkkinä on tämä AJ Niemen varma valinta, jos se nyt pitää paikkansa (en ole tarkistanut). Farmipelejä pääsääntöisesti tällä kaudella kolunnut kaveri ohittaa siis paraatiovia käyttäen mm. loistavan NHL-debyytin tehneen Ossi Väänäsen, jolta nyt kai odotetaan lisänäyttöjä !?

Voihan toki käydä niin, että lopulta molemmat em. pakit ovat kisakoneessa, mutta tämä pelaajien priorisointi a la Ara töksähtää aika ajoin silmille. Valmentajalle on tietysti tietyllä tapaa turvallista tukeutua vuodesta toiseen pelaajiin, joiden esityksiä on voinut seurata jo pitkään läheltä. Vahinko vaan, että tämmöisessä systeemissä jätetään monia huippumiehiä paitsioon - en tarkoita tällä lauseella välttämättä Väänästä, koska onhan hän kuitenkin vielä ehdolla MM-joukkueeseen.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Totta puhut WPK. En minäkään ymmärrä jos A-J Niemi valitaan kisoihin. Euroopastakin löytyy pakkeja, joille on tarpeellista saada kokemusta ennemmin kuin A-J:lle. Kaikki kunnia miehen otteille edellisissä kisoissa Lydmanin parina, mutta ei näihin kisoihin. Pisteet tosiaan Aralle ensimmäisistä olympiavalinnoista, sekä siitä, että uskalsi jättää Variksen ja Törmäsen pois tämän vuoden kisoista. Tällä hetkellä maajoukkueen tilanne näyttää vielä hyvin mielenkiintoiselta. "Varmoina" eurooppalaisina pitäisin ainoastaan neljää sentteriä. NHL:stä ei senttereitä tule, koska Ylönenkin kieltäytyi. Koivulla taas on sopimusneuvottelut kesken enkä usko, että Sakua nähdään kisoissa. Todennäköiset euroopassa pelaavat sentterit lienevät Helminen, Ojanen, Sihvonen ja Kapanen. Sihvonen saa sen puolustavan roolinsa, eikä siinä mitään. Hyvin on pelannut tähän asti kisoissa. Ojanen ja Helminen mahtunevat molemmat kisoihin, jos Ara yhtään on ajan tasalla. Helminen on Aran vanhana kaverina varma ja Janne pelaa niin hyvää kautta, että Aralla tuskin on varaa jättää Jannea pois. Kahdeksalle laiturin paikalle onkin sitten enemmän tunkua. Varmoina voi tässä vaiheessa pitää vain ja ainoastaan Hentusta sekä Pärssistä. En usko millään, että tämä ketju tänä vuonna hajoaa. Sihvonen saattaa hyvinkin saada rinnalleen NHL-miehet Laaksosen ja Elorannan. Raipen ja Jannen ketjujen laiturit taas ovat paljolti kiinni siitä, ketkä NHL:n ensimmäiseltä kierrokselta putoavat. Varmana näihin ketjuihin tullee änäristä Kallio. Kolmelle muulle paikalle tyrkyllä ovat vahviten Viitakoski, Tarvainen ja Rintanen, joista kaksi viimeistä Ojasen ketjuun. Tosin Peltonen on kortti josta kukaan ei osaa vielä sanoa mitään. Toivotaan kuitenkin että Ara ei farmijyriä ota.
 

Maestro

Jäsen
Lind myöskin varma

Veikkaajan mukaanhan Juha Lind olisi varma kisoihin lähtijä. Tony Virran luulisi lukeutuvan MM-miehistöön, sillä olihan hän jo viime kisoissa eli mies kuulunee Aravirran suosikkeihin, vaikkei maajoukkuepeleissä juuri ikinä ole häikäissyt. Varmaa on vain se, että enemmän kuin yhden käden sormilla on laskettavissa, putoaa kisakelpoisia laitureita Aravirran miehistöstä.
 

Maestro

Jäsen
Taitaapi SM-liigan yliarvostetuin pelaaja Joni Liuskin pelailla itselleen MM-kisapaikkaa. Playoffien pistepörssissä sijalla 4, parhaana keskushyökkäjänä, 2+5=7. Nelossentterin rooli mennee Liukselle, jolloin keskushyökkääjät Saksassa luultavimmin olisivat Kapanen, Helminen, Ojanen ja Lius.
 
MM 2001

Säästääkseni Aravirran aikaa olen jo valinnut Suomen joukkueen:

Nurminen
Myllys
Sulander

Niemi
Timonen
Nummelin
Väänänen
Kiprusoff
Martikainen
Grönvall

Kallio
Helminen
Rintanen
Pärssinen
Kapanen
Hentunen
Hagman
Ojanen
Tarvainen
Lind
Aalto
Virta
Laaksonen

(Edit: Päivitys Numminen->Niemi)
 
Viimeksi muokattu:

snapper

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche & Leijonat
Jos tuo St.Louis-San Jose vääntö tulee päättymään
Bluesin voittoon. Niin onko kellään mitään alustavaa
tietoa siitä onko Selänne halukas tulemaan MM-kisa-
joukkueeseen? Entä mikähän lienee Mi.Kiprusofin
tilanne kisoja ajatellen?
 

jukkavuorio

Jäsen
Suosikkijoukkue
ilves, musta blokki
Lumme ei tule.
Loukkaantumiset vaivanneet Lummetta, eikä sen puoleen mies kai tällä hetkellä muutenkaan kiinnosta Aravirtaa.
 

jukkavuorio

Jäsen
Suosikkijoukkue
ilves, musta blokki
Viestin lähettänyt käyttäjä Maestro
Taitaapi SM-liigan yliarvostetuin pelaaja Joni Liuskin pelailla itselleen MM-kisapaikkaa. Playoffien pistepörssissä sijalla 4, parhaana keskushyökkäjänä, 2+5=7. Nelossentterin rooli mennee Liukselle, jolloin keskushyökkääjät Saksassa luultavimmin olisivat Kapanen, Helminen, Ojanen ja Lius.

eikös lius kieltäytynyt??
 

Flazor

Jäsen
Entäs Hurme ja Salo? Salon lämärille olisi todella käyttöä.

Hurme olisi kyllä todellinen vahvistus, mutta kuka kolmikosta Myllys-Sulander-Nurminen putoaa pois? Jos minulta kysyttäisiin, niin Jamo. Mutta kun ei vissiin kysytä.

Jos/kun Sharks putoaa niin Miikka Kiprusoff voisi olla toinen potentiaalinen maalivahtivaihtoehto Hurmeen pariksi. Sinä tapauksessa ulkona olisivat Myllys ja Sulander. Selänne taas on joka kevät empinyt viimeiseen asti tuloaan ja tällä hetkellä Teukka ei nykykunnossaan ole maajoukkueelle korvaamaton IMO. Lombardi puheli ennen pudotuspelejä siihen tyyliin, että Selänteellä on mahdollisesti edessä polvileikkaus kauden päätyttyä, joten pahalta näyttää Teemun suhteen.

Edmontonkin on lähtemässä lomille, joten sieltä maajoukkueen käyttöön vapautuisi Niinimaa. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että Janne on pelannut viime aikoina lähemmäs 30min/ottelu ja kysymys kuuluukin, että alkaako pohkeissa jo painaa? Toivottavasti ei, sillä kyllähän Niinimaa on kiistatta tällä hetkellä valtakunnan paras puolustaja.

Hurme
Kiprusoff
Nurminen

Niinimaa-Timonen
Salo-Karalahti
Väänänen-Nummelin
Niemi-Grönvall

Hentunen-N.Kapanen-Pärssinen
Selänne-Helminen-S.Kapanen
Lind-Ylönen-Kallio
Rintanen-???-???

Siinä kolme ensimmäistä ketjua, minkä jälkeen yli jäävät vielä mm. Tarvainen, Laaksonen, Virta, Kiprusoff, Järventie, Tuomainen, Martikainen ja yllätyskorttina J. Ruutu..

Odotellaan..

(edit: Sami Kapanen unohtu..mukaan vaan.)
 
Viimeksi muokattu:

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Atlantasta kokoa puolustukseen

Rapakontakaisista pelureista myös Hanno Möttölä päättää kautensa huomenna. Ei muuta kuin luistimet jalkaan ja mustaksi hevoseksi puolustukseen. Maalinedustan siivooja, Hanno Möttölä, 209 cm.
 

Phillyflu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hawks, Rangers
Miikka Kiprusoff

Pikku-Kipru hja/tai Jani Hurme ilman muuta mukaan. Miikalla muistaakseni loppuu sopimus tähän kauteen, joten tuskin tulee ennen kuin uusi on kirjoitettu.

Nyhän Ottawa on putoamaisillaan ja Jani Hurme vapautumassa. Toivottavasti Ara nyt tajuaa ottaa miehen mukaan. Suomen epäonnistuivat viime kisoissa niin pahoin, että pakko ottaa uusia miehiä, varsinkin, kun puhutaan NHL-tason kaverista.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
No onkso kellään tietoa Salon ja Jani Hurmeen halusta ja mahdollisuudesta pelata kisoissa?
Kuinkas Kapasen laita on?
 

Potaichuk #67

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Kärpät ja Detroit
Eiköhän se Hurme lähde! Hyvällä tuurilla Niinimaa/Lehtinen, Kapanen, Karalahti, Tuomainen tai Ruutu!!
Ei Aravirta voi olla niin tyhmä, että jättää Hurmeen pois ja ottaa Sulanderin.. Huhhuh.. Pelkkä ajatuskin karmii...
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Hurme pitää ehdottomasti ottaa mukaan! Saataisiin se Sulanderkin putoamaan siitä joukkueesta. Eipäs, kun kyllä Arajuuri mieluummin Nurmisen tai Myllyksen pudottaa ennen suosikkivahtiaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös