SC mestari 2021

 • Boston Bruins

  Ääniä: 20 9,8%
 • Carolina Hurricanes

  Ääniä: 12 5,9%
 • Colorado Avalanche

  Ääniä: 86 42,0%
 • Edmonton Oilers

  Ääniä: 8 3,9%
 • Florida Panthers

  Ääniä: 8 3,9%
 • Minnesota Wild

  Ääniä: 1 0,5%
 • Montreal Canadiens

  Ääniä: 3 1,5%
 • Nashville Predators

  Ääniä: 2 1,0%
 • New York Islanders

  Ääniä: 4 2,0%
 • Pittsburgh Penguins

  Ääniä: 8 3,9%
 • St.Louis Blues

  Ääniä: 1 0,5%
 • Tampa Bay Lightning

  Ääniä: 15 7,3%
 • Toronto Maple Leafs

  Ääniä: 10 4,9%
 • Vegas Golden Knights

  Ääniä: 24 11,7%
 • Washington Capitals

  Ääniä: 2 1,0%
 • Winnipeg Jets

  Ääniä: 1 0,5%

 • Äänestäjiä
  205

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets & Jellonat
Tässäpä ketju pudotuspelien tapahtumista ja voimasuhteista keskustelulle. Jätin tarkoituksella playoff-sanan otsikosta pois, jotta ei sekoittui tuohon playoff-veikkaukseen, joka pysyy varmaan ylhäällä lauantaihin saakka ja uudelleen jokaisen kierroksen alla.

(Modet voisivat siirtää tähän muutamia viestejä Avalanchen kausiketjusta.)
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Koronan aikana on tuntunut siltä, että yllätyksiä tulee vähemmän. Ihmiset ovat enemmän robotteja, suorittavat oletetulla tasollaan, koska maailmassa on vähemmän häiritseviä tekijöitä.

Siten suosikit tulevat olemaan normaalia kovempia.

Tampa ja Colorado kohtaavat finaalissa. Paras runkosarjajoukkue ja paras joukkue playoff-pelaajamateriaaliltaan.

Saattavat kohdata jo aiemmin, koska Tampan pistesaalis jäi laihaksi. Mutta Bostonin oletan hoitavan tuon Eastin lopulta, joten siitä tulee Coloradon välierävastus ja Tampa pääsee pätkimään Toronton.

Kucherov voittaa Conn Smythen, koska on vetänyt lonkkaa koko runkosarjan. Puhtia riittää keväälle.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Craig Smith for HHOF!
Nyt kun divarivaiheen jälkeen ns. semifinaaliparit arvotaan runkosarjamenestyksen perusteella, niin en pysty kuvittelemaan kovin montaa skenaariota, missä Leafsin tie finaaliin ei olisi helpoin mahdollinen. Ensinnäkin Kanadan oma divari on kurapaskaa pl. Leafs, joka on liigan tasolla keskinkertaista kakkoskastia.

Toisekseen väittäisin, että liigan kovimmat joukkueet ovat Avs, Bolts ja Vgk. Näistä ensimmäinen ja viimeinen pelaavat vastakkain jo divarivaiheessa ja Leafsilla on mahdollisuus saada Bolts vastaansa välierissä oikeastaan vain, jos Isles tai Bruins selviävät idästä. Jotain 40 pinnaa se. Caps lienee todennäköisin vastus Leafsille, jolloin moraalinen finaali on välierien Avs/Vgk-Bolts. Se on erittäin todennäköisesti myös raskas sarja ja mainostan jo etukäteen, että parasta kiekkoa mitä koskaan on pelattu.

Mutta Leafs voittaa kannun, uskokaa tai älkää!
 
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Leafsille tuli kyllä laitettua kesällä 19-kertoimeen kolminumeroinen summa.

Mutta kannuun en usko, vaan tarkoitus on alkaa pelaamaan niitä vastaan, kunhan nyt ensin kävelevät tuohon lohkovoittoon. Sen jälkeen aletaan pelaamaan vastaan ja tehdään varma tili, voittavat sitten tai ei.

Kerroin on jo työnsä tehnyt.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.
Hankalaa.

Central on omissa silmissä ihan auki. Olkoon, että siellä on playoffeissa marinoitunut Bolts, joka operoi muita selkeästi kovemmalla pelaajabudjetilla, niin usko heihin ei lopulta ole kovin korkealla. Oletan, että Kucherov on ollut pelikuntoinen jo ikuisuuden. Fanit, jotka valittavat herran pelikuntoa voivat miettiä, että mikä olisi joukkueen taso, jos Kucherov olisi pelannut koko kauden. Silti jo Panthers laittaa joukkueen tiukoille. En ihmettele, jos voittavatkin. Ja ei se toinenkaan sarja helppo ole. Kai Carolina tuosta useimmin jatkaa.

Idässä sitten Boston vaan tuntuu suosikilta. Ihan sama, mitä siellä on muuten ollut, mutta Boston alkaa olla ehjä, Hall lisää leveyttä ja Bergeronin kenttä voittaa vastustajan ykkösen koko ajan. Rask päästää 1-3 kuus kertaa sarjassa, niin pakko sen on riittää.

Kanadassa Leafsin pitäisi olla selkeä suosikki, mutta jotenkin sielläkin yskii. Yllätyn, jos Habs ei ota vähintään kahta voittoa sarjassa, mutta kai se hoituu. Ja eiköhän Oilerskin kaadu leveyden avulla, ellei McDavid keksi jotain ihmeitä.

Länsi onkin sitten vaikein. Siellä on kaksi kovaa. Kaksi tosi kovaa. Mutta molemmat taitaa saada jo ekalla kierroksellakin ihan haasteen. WIld on ollut hyvä Knightsia vastaan ja varmaan vieläkin pistää tiukille. Bluesin käyrä on ylös ja varmasti tekee saman Avsille. Sitten keskinäinen väsytys.

Ja lopulta Sasha nostelee kannua.
 

kalitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets, Ässät
Kyllähän suomalaisedustusta katsoessa pomminvarmasti neljän joukossa ovat Bolts ja Leafs, todennäköisesti Vegas myös. Joku Bruins voi vahingossa neljän joukkoon ängetä keräämään suomisymppikset, mutta eivätköhän yllä maksimissaan häviämään finaalin. Tämä kieliposkessa arvailtu näin nykyisenä satunnaisseuraajana.

Onko jollain heittää hahmotelmaa aikataulusta eri kierroksille? Lähinnä miten kärkinelikon kohtaamiset hoidetaan, kun joku joukkue ylittää rajan. Tuleeko peleihin väkisinkin taukoa?
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Kyllähän suomalaisedustusta katsoessa pomminvarmasti neljän joukossa ovat Bolts ja Leafs, todennäköisesti Vegas myös. Joku Bruins voi vahingossa neljän joukkoon ängetä keräämään suomisymppikset,
Siellä on kuitenkin Washington tarjolla tosta idän divarista. Eli eiköhän ne neljä vikaa jengiä just ole Las Vegas, Tampa Bay, Toronto ja Washington. Finaali on sitten Las Vegas ja Washington kun sekä Tampalla ja Torontolla on kuitenkin suomalainen veskari siellä katsomossa. ;)
 
Requiescat in pace. Kiekko-Espoo 1984 - 2016 Espoo Blues

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Tietenkin oma lempiseura vie lähes kaiken huomion, mutta on tuolla todella paljon kiinnostavia ottelupareja ja myös yleisön saaminen katsomoihin nostaa fiiliksiä. Eiköhän nämä playoffit tule katsottua päätyyn saakka viime kauden hmv-kuplan sijaan kävi sitten omalle lempijoukkueelle miten tahansa. Se tästä formaatista on sanottava, että toivoisin jatkossakin semifinaali-parien määräytyvän samalla tavalla eli runkosarjan mukaan jäljelle jääneiden joukkueiden osalta. Mielestäni tämä systeemi on parempi kuin tuo normaali systeemi, että konferenssin mukaan määräytyy semifinaali-pari.

Caps-Bruins on tuolla todellinen helmi. Kaksi erittäin fyysistä joukkuetta iskee heti yhteen. Mielenkiintoista nähdä myös Chara pelaamassa Bruinsia vastaan. Itse kallistun Bruinsin suuntaan. Maalivahtipelin näen menevän Bruinsille, samoin sarjan paras ketju löytyy Bruinsilta. Bruins on myös saanut leveyttä joukkueeseensa eikä ole enää ainoastaan ykkösketjunsa varassa. Toisaalta Capsille on tuntunut sopivan Bruins hyvin jo pidemmän aikaan. Tiukka sarja tulee varmasti, mikä ratkeaa pienellä marginaalilla suuntaan taikka toiseen. Jos tässä sarjassa ei satu ja tapahdu niin olen pettynyt!

Kaksi muuta helmeä ovat Avalanche-Blues ja Bolts-Panthers. Vaikka rehellisesti sanottuna en esim. panttereilla näe juurikaan saumoja voittaa niin uskon, että tuosta sarjasta ei tunnetta tule puuttumaan ja voivat hyvinkin venyttää tuon sarjan kuuteen peliin. Barkovin otteita odotan erityisellä mielenkiinnolla. Puolestaan Blues voi hyvinkin laittaa Avalanchen todella tiukoille, vaikka ei tule sitten lopulta riittämään. Blues on rakennettu playoffeja varten ja puolestaan Coloradolla on kaikki paineet suorittaa tässä ja nyt (ei sillä etteikö tuo joukkue olisi tulevatkin kaudet contender ja suuri suosikki, kyllä on). Voi hyvinkin venyä seitsemänteen peliin tuo sarja, mutta kyllä taitotaso lopulta kääntää tämänkin sarjan Coloradolle suotuisaksi.

Kanadan divisioonan playoffeja varjostaa ikävästi yleisön puuttuminen ja se, että nuo parit on taputeltu jo ennakkoon. McDavid-Draisaitl kaataa kaksistaan Jetsin, toki pienen pienen sauman voi nähdä piilevän siinä, että Jets löytäisi karheutensa tosipelien tullen, mutta löytyyhän tuolta Edmontonistakin Kassian ja Nurse etunenässä vastaamaan tuohon. Maalivahtipeli menee sata-nolla Jetsille, siinäkö sauma yllättää? Toronto marssii Montrealin yli nopeasti. 5-6 peliä vie tuo sarja.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Mathieu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montreal Canadiens
Toronto marssii Montrealin yli nopeasti. 5-6 peliä vie tuo sarja.
Jännä nähdä meneekö näin. Runkosarjassa toki 7-2-1 Torontolle, vaikka ottelut olivat usein aika tasaisia. Historia tekee tästä mielenkiintoista: ikuiset viholliset eivät ole kohdanneet sitten kauden 1979 pudotuspeleissä, mutta Torontahan ei ole voittanut yhtään pudotuspelisarjaa sitten kauden 2003-04. Ja tällä tiimillä nyt Toronto neljästi putkeen pudotuspeleissä ja aina suurin odotuksin pataan heti ensimmäisellä kierroksella.

Kaikki paineet ovat Torontolla. Ja se ei Kanadassa tunnetusti ole helppo juttu.
 

Beast

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Veikkaan, että tulee ainakin kaksi yllätystä ekalla kierroksella. Florida tiputtaa Tampan sekä Montreal tiputtaa Toronton.

Kolmas yllätys voi olla se, että Carolina joutuu tiukille Nashvillen kanssa.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Shannon Szabados, Trent Frederic
Aika mielenkiintosta kuunnella ennakkoja. Mielestäni 2 sarjaa josta voidaan sanoa että tulis yllätys. Canadiens jos voittaa Maple Leafsin tai Wild Golden Knigtsin.

Kattookohan moni toimittaja edes noita pelejä? Kuuntelin TNF tyyppejä ja kuulosti lähinnä siltä että sarjataulukko on katottu. Avalanchen vankkurissa ollaan mutta ei Blues mikää kävely lähtökohtasesti ole. Jos katto edelliset kohtaamiset niin eihän siinä edes pärjätty, kyllä ne yritti. Tietysti toivon peliä mitä tässä on nyt melkei koko kausi katottu mut ei sitä tiedä.

Häviö olisi suuri pettymys mutta kukaan pelejä katsonu ei voi väittää että olisi yllätys. Kova on vaade heti alkuun.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Aina se vain meinaa unohtua kuinka huikeaa playoff-kiekko on. Caps-Bruins tarjosi heti viihdettä koko rahan edestä. Kupla-playoffit olivat mielestäni yleisön puuttumisen myötä fiiliksen osalta vaisut, mutta nyt kun yleisöäkin saa jo päästää halleihin jonkin verran niin kyllä se tekee tuolle tapahtumalle vain paljon hyvää! Sääli ettei Kanadan puolella yleisöä saada halleihin, ihan siitä syystä jää nuo pelit itsellä nyt vähemmälle huomiolle.
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan
Häviö olisi suuri pettymys mutta kukaan pelejä katsonu ei voi väittää että olisi yllätys. Kova on vaade heti alkuun.
Puhutko nyt Avs-Blues -sarjasta? Minusta se olisi melkoinen yllätys jos koko kauden varsin kehnosti pelannut Blues yhtäkkiä nostaisi tasoaan monta pykälää ja pudottaisi runkosarjan ykkösjoukkueen. Joo onhan noita nähty, esim. Columbus kaatoi pari vuotta sitten Tampan, mutta olihan sekin aivan massiivinen yllätys.

Colorado on ihan syystä suosikki voittamaan jopa kannun. Blues ei ole sama joukkue, joka nosteli kannua pari vuotta sitten. Puolustus on aika paljon heikompi kuin silloin, maalivahtipeli ei vakuuta ja hyökkäyksestäkin puuttuu ainakin Tarasenko (tai on ainakin vain varjo siitä mitä joskus oli).

Avsille viidessä tai max. kuudessa pelissä. Hienoa sarjaa odotan kuitenkin tottakai.Hienosti avattiin pudotuspelit Capsin ja Bostonin kohdatessa. Ovetshkin ainakin näytti olevan valmis kevään peleihin ja kivasti fyysisyyttä nähtiin. Siitäkin tulee hieno sarja.

Ja tänään sitten saadaan kolme sarjaa käyntiin. Isles-Pens -sarja on omissa papereissa täysi kysymysmerkki. Pensin rutiini ja voittamaan tottuneet johtavat pelaajat vastaan Trotzin tiivis systeemi. Järki sanoisi, että Isles jatkaa, mutta tunne puoltaa Pensin jatkopaikkaa.

Vegas-Wild on myös mielenkiintoinen. Vegas on parempi joukkue varmaan kaikilla mittareilla, mutta Wild vei runkosarjassa keskinäiset selvästi. Wildin johtavat pelaajat ovat tälle tasolle varsin kokemattomia ja eiköhän Vegas tämän lopulta vie, mutta ei välttämättä ihan leikiten.

Tampan ja Floridan sarja on myös todella mielenkiintoinen. Uskon kyllä, että Tampa vie tämän rutiinilla ja Floridalle ei jää kaudesta lopulta mitään käteen. Nyt olisi Barkovin paikka näyttää, että hommaa toimii myös pudotuspeleissä. Floridan molarivalinta tulee olemaan mielenkiintoinen myös.
 
RELEASE THE KRAKEN

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Edmonton Oilersia äänestin ihan vain siksi, että he eivät ole suosikkeja paitsi jos tulee ns. suonenveto (alias kramppi). Näitähän on nähty. Ja heillä on The Next Next One. Entäpä Puljun kupolipäivä Suomessa? Siitä jauhetaan Seiskassa vielä ensi vuonnakin. Myös Ylen NHL-toimittajan artikkeli "Hylkiöstä sankariksi" kiinnostaa jo etukäteen.
 
KIITOS
MODERAATTORIT
27.1.2021–6.2.2021

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets & Jellonat
Sanoisin, että kiinnostavimmat pudotuspelit pitkään aikaan. Tämä uusi lohkojako tuo monia uusia pareja, joita ei ole aiemmin ollut. Mielellään katsoisi vaikka kaikkien parien otteluita, jos vain se jotenkin olisi mahdollista.

Penguins-Islanders jostain syystä ehkä vähiten innostava ottelupari, veikkaan että monille muille se on Oilers-Jets.
 

Nemonieminen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Sharks, Isles
Kyllä uskon että Blues pystyy paremmin haastamaan Coloradoa kuin moni luulee. Ihmettelen miksi Colorado ei ottanut Minnesota vastaansa mut saa nähdä kumpi kannatti
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Kyllä uskon että Blues pystyy paremmin haastamaan Coloradoa kuin moni luulee. Ihmettelen miksi Colorado ei ottanut Minnesota vastaansa mut saa nähdä kumpi kannatti
Just näin. Ehkä se Pressa-pytty kiinnosti enemmän kuin Bluesin välttäminen, koska Vegas on joka tapauksessa vastassa tokalla kiekalla, elleivät muni Wildiä vastaan. Blues-sarja valmistaa paremmin Vegasia vastaan kuin Wild. Blues on äärimmäisen hankala vastustaja kenelle vaan. Runkosarjapisteet hämäävät.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Craig Smith for HHOF!
Lightning lienee ekan kiepin todennäköisin sarjavoittaja ilman kotietua, siitä ei saa kinaa. Muita alemmaksi sijoitettuja on vaikea laskea varsinaisiksi suosikeiksi sarjoissaan, mutta lähellä kolikonheittoa ollaan nähdäkseni Islesin, Jetsin ja Bruinsin kohdalla (toki Bruins nyt ehti jo hävitä ykkösen, joten...)

Itä ylipäänsä on sellainen divari, ettei sieltä kukaan taida yli 30 pinnan todennäköisyydellä selvitä kahdesta kierroksesta. Todella tasainen kakkoskorin kandidaattien divari. Näkisin, että kaikki noista voivat olla tyytyväisiä mahdollisuuksiinsa vielä Canesia ja Leafsia vastaan, vaikka kovimpia haastavat altavastaajina. Paljon kovaa kiekkoa alla divarin voittajalla.

Oilers on helppo arvata todennäköisimmäksi flopiksi. Klassinen runkosarjajoukkue: muutama eliittipelaaja ja hyvä yv. Ei ole lopulta edes yllätys, jos Jets jatkaa. Leafsin mestaruuskertoimet taas perustuvat pitkälti siihen, että se jatkaa äärimmäisellä todennäköisyydellä divaristaan. Sen jälkeen ei tarvitse olla edes suosikki divarivaiheen jälkeisissä sarjoissa, silti todennäköisyys kannulle on jotain kymmenen pinnan luokkaa.

Todennäköisimmät sweepit: Avs-Blues, Canes-Preds. Edelliset liigan kärkeä, on jo rutiinia näistä peleistä, ovat joukkueina joko piikanneet tai hyvin lähellä sitä. Blues ja Preds ovat tämän kauden perusteella melko keskinkertaisia jääkiekossa.
 
Viimeksi muokattu:
Tutkija. Humanistinen kiekkoteoria, kasvutarinoiden koulukunta.

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jets & Jellonat
Miksi? Eikö maailman parhaan pelaajan seuraaminen ole suurimmalle osalle katsojista aika kiinnostavaa?
Tämä oli itselle se tuntuma, kun moni lyttää Kanadan divisioonan paljon muita heikompitasoiseksi. Plus, että harva näkee Jetsien yllätysmahdollisuutta sarjassa.

Sinänsä hienoa, jos tämä pari ylittää mielenkiinnossa monen muun otteluparin.
 

Taison

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, KalPa
Sanoisin, että kiinnostavimmat pudotuspelit pitkään aikaan. Tämä uusi lohkojako tuo monia uusia pareja, joita ei ole aiemmin ollut. Mielellään katsoisi vaikka kaikkien parien otteluita, jos vain se jotenkin olisi mahdollista.
Aivan samat ajatukset täällä. Lähestulkoon jokaisesta otteluparista löytyy mielenkiintosta seurattavaa, eikä varsinaista ylikävelyä uskalla yhdestäkään sarjasta ennakoida. Selkeistä ennakkosuosikeista Torontolla on omat haamunsa mitä tulee playoff-sarjan voittamiseen ja Carolina saa vastaansa sarjan kuumimman maalivahdin Saroksen muodossa. Colorado niin ikään selvä suosikki Bluesia vastaan, mutta Blues on sopivasti parantanut peliään juuri playoffien kynnyksellä.

Itä on itselleni se kaikista mielenkiintoisin divari, vaikkei oma suosikkijoukkue mukana olekaan. Kaikki neljä jatkajaa ovat rutinoituneita playoff-joukkueita, ja kumpikin ottelupari voi kääntyä miten päin tahansa. Ensimmäinen Bruins-Caps peli oli juuri niin hyvää kiekkoviihdettä kuin odottaa osasi, joskin uskon Bruinsin parantavan sarjan edetessä. Penguinsilla ja Islandersilla kuntopuntarit runkosarjan osalta odottavat täysin päinvastaisiin suuntiin, mutta nyt ollaan eri maailmassa. Veikkaan joka tapauksessa Pingut jatkoon ja samalla Crosbylle ja kumppaneille hyvitys parin vuoden takaisesta sweepista.

Tampa-Florida on erikoinen pari. Pantterit olivat numeroiden valossa parempi joukkue runkosarjassa, mutta siitä huolimatta altavastaaja näihin karkeloihin lähdettäessä. Tampan terveystilanne on suuri kysymysmerkki. En ihmettelisi jos tämä menisi seitsemään peliin, mutta toisaalta 4-0 lukemat oikeastaan kumpaan suuntaan tahansa täysin mahdolliset.
 

Apheu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Seattle Kraken
Pohjoiset pelit jäänevät vähemmälle yksinkertaisesti siitä syystä, että ne pelataan ilman yleisöä. Nyt on yleisö-pelejä tarjolla, joten itse valitsen pitkälti ne.

Florida - Tampa
Carolina - Nashville

Siinä kaksi kiinnostavinta paria. Muista sitten Lännen taistot kiinnostavat enemmän, kuin idän. Bos, Wsh, Pit ja Nyi ovat olleet monia vuosia suht samoilla rungoilla, joten eivät innosta yhtä paljon, kuin esim. Nuori Colorado tai uudestisyntynyt Minnesota.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Itä on edelleen yhtä epäkiinnostava kuin aina. Jopa Kanadan keskinäiset kiinnostaa enemmän.
 
Acupuncture? It's hard to see the point of all the needles.

Ralph

Jäsen
Missä muuten pelataan välierät ja mahdolliset finaalit kun kanadalaisjoukkue kohtaa joukkueen rajan toiselta puolen?
NHL on anomassa poikkeuslupaa mahdollistaa kanadalaisten ja heidän vastustajien matkustaminen rajan yli. Onhan tässä vielä ainakin kuukausi välierien alkuun. Mutta jos poikkeuslupaa ei irtoa, niin muistaakseni Buffaloa on pidetty mahdollisena kanadalaisjoukkueen kotipaikkana välieriin ja mahdollisiin finaaleihin.
 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy