Mainos

NHL:n tilastokummajaiset

  • 1 850 506
  • 6 102

Juna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Shakir Mukhamadullin ei ole maalia NHL:ssä vielä tehnyt, mutta varmaan tulee tekemään. Siinä on ainakin Krushelnyskiä pidempi sukunimi. Saman pituisia on aika paljonkin, esimerkkinä nyt vaikkapa Niederreiter, Gostisbehere, Marchessault, Khusnutdinov tai Sharangovich.

Langenbrunner tietysti myös, ja legendaarinen John Vanbiesbrouck.

edit: Igor Miroshnichenko taitaa olla voittaja. Ja on päässyt myös maalin makuun.
Eikös juuri Marchessault aikoinaan tullut Columbukseen pitkällä nimellänsä. Tai sitten se oli vain jossain vanhassa konsoliänärissä. Audy-Marchessault siis. Toki tässä ilmeisesti haettiin yksiosaisia, mutta tulipahan mieleen. Pärjännee ihan kelvollisesti myös kaksiosaisten kamppailussa.
 
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Patty Marleau
Mikko Rantanen johtaa NHL:n maalintekijätilastoa tehtyään 17 ottelussa 12 maalia. Eikä siitä mitään, mutta siihen väliin on mahtunut myös 8 ottelun mittainen maaliton jakso. Toistaiseksi Mikolla on yhtä monta kertaa tehnyt hattutempun (2 kertaa), kun tehnyt ainoastaan yhden maalin ottelussa.
Tuli katsottua tämän innoittamana NHL:n hattutempputilastoa. Vaikka Ovechkin jahtaa Gretzkyä maalitilastossa, hattutempputilastossa Gretzky pitää johtopaikkaansa kahdenkymmenen hattutempun erolla Ovechkiniin! Välissä on toki muutama muu pelaaja. Jos Ovechkin tekisi vain hattutemppuja tästä eteenpäin, hän saavuttaisi maaliennätyksen silti paljon ennen hattutemppuennätystä. Tämä ehkä korostaa Ovechkinin tasaisuutta maalintekijänä.

Rantasella on nyt kasassa yhdeksän hattutemppua. Suomitilaston kärjessä on Kurri 23 hattutempulla. Hänen saavuttamiseksi Mikon tahdin pitäisi vielä kiristyä, mikä on mahdollista NHL:n maalimäärien kasvaessa. Helppoa se ei silti ole. Yllättäen Suomen aktiivipelaajien kärkipaikkaa pitää Patrik Laine yhden tempun erolla Rantaseen. Tämä ainakin tukee käsitystä hänestä ailahtelevaisena ja kuumien putkien pelaajana.
 

H.J.Simpson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Barça, Tahko, Flyers
Joku kaksiosainen sukunimi varmaan voittaa Krushelnyski:n, mutta voittaako yksiosainen?
Näistä kaksiosaisista tulee aina väkisinkin mieleen Jakob Forsbacka Karlsson, joka teki 3 maalia Bruinsille kaudella 2018-2019.
 

Liitteet

  • oS37JS6fp4g6QU-MpzfPNqxU_wTksV9m_Jmd3SlkO8Q.jpg
    oS37JS6fp4g6QU-MpzfPNqxU_wTksV9m_Jmd3SlkO8Q.jpg
    44,6 KB · kertaa luettu: 149

Argon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Sitten on tietenkin tämä klassikkokysymys: 'Veljekset jotka ovat tehneet eniten pisteitä NHL:ssä?'

No Wayne ja Brent Greztky tietenkin, yhteensä 2861 pistettä (joista Brent 4).
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Sitten on tietenkin tämä klassikkokysymys: 'Veljekset jotka ovat tehneet eniten pisteitä NHL:ssä?'

No Wayne ja Brent Greztky tietenkin, yhteensä 2861 pistettä (joista Brent 4).

Tarkalleen ottaen tuohon lukemaan pitää ottaa mukaan myös pudotuspelit, jolloin Gretzkyn veljesten saldoksi tulee 3243 pistettä (Väinölle 2857+382 ja Brentille 4+0). Koska pelkästään runkosarjan pisteiden osalta Sutterin veljekset menevät Gretzkyjen edelle. Kuusi Sutterin veljestä kun tehoili runkosarjassa 2936 pisteen edestä. Pudotuspeleissä Sutterin veljeksille sitten 275 pistettä, ja yhteispistemääräksi 3211 jolla jäävät 32 pistettä Gretzkyjen perään.
 

Nick Neim

Jäsen
Eikös se klassikkokysymys ole koskenut aina nimenomaan tehokkainta veljesparia, jolla ollaan haluttu rajata Sutterit pois?

Joten legenda elää ja voi hyvin, vaikka kysymyksessä pieni muotoiluvirhe olikin.
 
Suosikkijoukkue
Colorado, Toronto, sympatiat Krakenille
En nyt ehtinyt tarkistaa, mutta maaleissa veljesparien ykköspaikkaa taitavat pitää Bobby ja Denis Hull 610+303=913 maalilla? Waynen 894 ja Brentin 1 jäävät ainakin heille kakkoseksi.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Voisi mennä tuonne asia joka avautui ketjuunkin, mutta kun katselin täältä NHL:n tarjoamaa listausta kaikkien aikojen tehokkaimmista puolustajista, niin sinne oli oikein saatu Red Kelly merkityksi puolustajan paikalle vain Detroitin vuosiltaan. Tuolla NHL:n sivuilla kun puolestaan menee etsimään tilastoja, niin siellä Kelly on vielä koko uransa pisteiden osalta puolustajien joukossa, vaikka tosiaan Toronton vuodet pelasi sitten sentterinä. Brent Burnsia eivät ole tuolla NHL Records-sivustolla Kellyn tavoin kuitenkaan saaneet pistelukemien osalta tarkaksi, kuitenkin Burnskin pelasi ihan kokonaisiakin kausia laitahyökkääjänä uransa alkupuoliskolla. Onhan noita muitakin tapauksia jokunen tosiaan, kuten vaikka Mark Howe sitten. Kelly nyt selkein tapaus kuitenkin ja helpoiten todettavissa hänen osaltaan puolustajana ja hyökkääjänä pelatut kaudet, joten siksi varmasti NHL:lle ollut helppo tehdä tuo erottelu edes tuonne toiseen listaukseen.
 

mackblom

Jäsen
Shakir Mukhamadullin ei ole maalia NHL:ssä vielä tehnyt, mutta varmaan tulee tekemään. Siinä on ainakin Krushelnyskiä pidempi sukunimi. Saman pituisia on aika paljonkin, esimerkkinä nyt vaikkapa Niederreiter, Gostisbehere, Marchessault, Khusnutdinov tai Sharangovich.

Langenbrunner tietysti myös, ja legendaarinen John Vanbiesbrouck.

edit: Igor Miroshnichenko taitaa olla voittaja. Ja on päässyt myös maalin makuun.
Pari pitkää sukunimeä vielä muistui, vaikkeivat pisimpiä olekaan.

13 - Ryan VandenBussche
12 - Vladimir Konstantinov
 

mackblom

Jäsen
Tuli tutkittua NHL:n vähintään 200 PIM kaudessa keränneitä pelaajia ja heidän pistesaldojaan. Tilastoissa siis yhteenlaskettuna runkosarja ja playoffs.

Paul Coffey on ainoa pelaaja NHL:ssä, joka on pelannut syöttö / peli -tahdilla samalla kun kaudella on kertynyt yli 200 PIM. 88-89 Pittsburgh 86 peliä, 96 syöttöä ja 226 PIM.

Kukaan ei ole pelannut maali / peli -tahdilla keräten 200 PIM.

Vain 8 pelaajaa on kerännyt kauden aikana yli 100 pistettä jäähyiltyään yli 200 PIM. K. Stevens (282 PIM), Coffey, Lindros, Tocchet, Shanahan, T. O'Reilly, Todd Bertuzzi ja Tikkanen. Lähelle päässeitä ei tullut erityisemmin tutkittua, mutta mm. M. Tkachuk keräsi pari kautta sitten 197 PIM ja 133 pistettä.

Kukaan yli 200 PIM kerännyt pelaaja ei ole jäänyt nollille pisteiden osalta. Ken Baumgartner x2 ja Stu Grimson tehoilivat 1 pisteen kausillaan.

Tiger Williams ylitti 200 PIM 13 kaudella, Dale Hunter 12 kaudella, Chris Nilan ja Tie Domi 11 kaudella.

Piste / peli ja yli 200 PIM on tapahtunut 23 kertaa, viimeksi Todd Bertuzzi:n toimesta 2002-2003. Ken Linseman on tehnyt tempun kolmesti, Gary Roberts, Gerard Gallant, Pat Verbeek ja Rick Tocchet kahdesti. Kevin Stevens pääsi parilla kaudella lähelle, mutta saldoksi jäi lopulta vain 1.

Kovin jäähysaldo piste / peli -kaudella kuuluu Brian Sutter:lle. 81-82 kaudella 84 peliä, 89 pistettä ja 288 PIM.

Vähintään 50 maalia ja 200 PIM kaudessa on tapahtunut 11 kertaa. 6 kertaa 80-luvulla ja 5 kertaa 90-luvulla. Rick Tocchet on ainoa, joka on tehnyt sen kahdesti. Viimeksi Keith Tkachuk kaudella 1996-1997.
 
Viimeksi muokattu:

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
...Vain 8 pelaajaa on kerännyt kauden aikana yli 100 pistettä jäähyiltyään yli 200 PIM. K. Stevens (282 PIM), Coffey, Lindros, Tocchet, Shanahan, T. O'Reilly, Todd Bertuzzi ja Tikkanen. Lähelle päässeitä ei tullut erityisemmin tutkittua, mutta mm. M. Tkachuk keräsi pari kautta sitten 197 PIM ja 133 pistettä...
Enkö tajua jotaki, vai onko tossa vaan selkeä virhe? Eihän Tikkanen päässy ikinä ees lähelle sataa pinnaa kaudessa.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid

Nick Neim

Jäsen
Kuten tuoreimmasta nimestä voi päätellä, niin tosiaan M.Tkachuk ei ole koskaan runkosarjassa tehnyt 133 pistettä, joten @mackblom tosiaan on laskenut runkosarjan + pudotuspelit yhteen (109+24).
 

mackblom

Jäsen
Tässäkin ketjussa on esitetty mm. kalenterivuositilastoja, joten miksi ei kausitilastoja. Kauteen sisältyy kuitenkin runkosarja ja playoffsit. En näe niiden yhdistämisessä ongelmaa. Se, ettei sitä yleensä tehdä, tekee siitä ainoastaan mielenkiintoisemman tutkimuskohteen.

Eri tavoin tilastoja kokoamalla löytää erilaisia kummajaisia. Mm. Coffey:n +200 PIM ja syöttö / peli -saldo olisi jäänyt jäähyjen osalta vajaaksi pelkän runkosarjan osalta. Toki toimii toiseenkin suuntaan, muutama nimi tipahtaisi pois tuosta 100 pistettä ja 200 PIM tilastosta ja tekisi jäljelle jääneiden suorituksista vielä enemmän kummajaisia.

Vaivaa tämän kokoamiseen kului saman verran kuin jos olisi koonnut pelkät runkosarjatilastot, kiitos EliteProspectin.

Lukijan hämääntymisestä en ota vastuuta. Jo kirjoitukseni toisessa lauseessa on kerrottu tilastointitapa. Lisäksi koko ajan kirjoitan "kaudesta", en runkosarjasta.

Btw, Gretzky on tehnyt NHL:ssä 1016 maalia. #8 on vielä reilut 70 maalia perässä.
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Kyl noi pitäis lailla kieltää. Mitä lisäarvoa tuollanen antaa? Runkkari ja pleijarit on aina erotettu toisistaan, niin vaikka kuinka ilmoittaisi että ne on nyt lyöty yhteen, aivot menee solmuun. Ei jatkoon.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös