pikkuvaimo
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
Selänteellä oli kans joku kova vuosi ekoilta Anaheim-kausilta.
Tämä ei nyt ole missään tapauksessa vertailukepoinen tulos, mutta jos Pittsburgh teki Lemieuxin kanssa yhtä paljon maaleja kuin ilman häntä, tulee kauden 92-93 prosentiksi 58,12. Näin ei luonnollisesti missään tapauksessa ollut, mutta uskoisin todellisen lukeman olevan silti noiden Marion 60 pelatun ottelun osalta yli 50%.Mitä nopeasti tarkistin, niin Lemieux on tämän tilaston ylivoimainen voittaja ja Jagrkin Gretzkyä edellä. Lisäksi ainakin Gretzkyltä ja Jagrilta löytyy kausi(a), jolloin on oltu mukana yli puolessa joukkueen maaleista. Selänne pääsi yhdellä kaudella kutkuttavan lähelle.
Lemieux
88-89 57,35%
92-93 43,60%
95-96 44,48%
Siinäpä nuo kaikki pelaajat olikin listattuna. Ainoa joka vielä kuuluu joukkoon harvaan, on Cy Denneny, joka kaudella 1924-25 teki tai syötti 42/83 joukkueensa maaleista, eli 50.6%.Tosiaan tarkistin vain pelaajia ja kausia, jotka tulivat potentiaalisina mieleen, mitenkään kattavaa kuvaa se ei anna ja voi olla, että muitakin "mukana yli puolessa joukkueensa maaleista" -kategoriaan pääseviä kausia muilta pelaajilta löytyy. Lemieux'n superkauden päihittävään saavutukseen en kyllä usko kenenkään pystyneen/pystyvän, vaikka Kane nyt pisteputkessaan tässä tahdissa onkin.
Kaudella 1992-93 Lemieux'n missaamissa 24 ottelussa Pittsburgh teki 75 maalia, eli Lemieux'n kanssa 292 maalia. Ja koska Mario teki 160 pinnaa, tulee prosenteiksi hänen pelaamissaan otteluissa 160/292=54.79%Tämä ei nyt ole missään tapauksessa vertailukepoinen tulos, mutta jos Pittsburgh teki Lemieuxin kanssa yhtä paljon maaleja kuin ilman häntä, tulee kauden 92-93 prosentiksi 58,12. Näin ei luonnollisesti missään tapauksessa ollut, mutta uskoisin todellisen lukeman olevan silti noiden Marion 60 pelatun ottelun osalta yli 50%.
Olikohan Burella ennätys Floridan ajoilta? Ainakin lähellä.
Tässä muisteltiin ehkä ennätystä, jonka Bure tuolla kaudella hankki, eli teki 29.5% joukkueensa maaleista.Bure oli kaudella 2000-2001 mukana 46% joukkueensa maaleista. Ei siis ihan ennätyskamaa, mutta aika kova lukema joka tapauksessa.
No se se varmasti oli, muistelin että tästä oli puhetta joskus vuosi-pari sitten.Tässä muisteltiin ehkä ennätystä, jonka Bure tuolla kaudella hankki, eli teki 29.5% joukkueensa maaleista.
Montreal Canadiens pelasi kausien 1961-62 ja 1963-64 välillä 163 runkosarjan ottelua ilman kahta peräkkäistä tappiota (eli tappio-tappio-163 peliä-tappio-tappio). Toiseksi pisin putki on niin ikään Montrealin 1971-72 ja 1973-74 välillä olevat 118 ottelua ilman back-to-back -tappioita. Kolmanneksi pisin putki Boston Bruinsin 1928-29 ja 1930-31 välillä: 98 ottelua.Mikäköhän on pisin putki ilman peräkkäisiä tappioita?
Kiire tulee Ovechkinille, mikäli meinaa päästä 500 maaliin alle 800 ottelussa. Nyt pelejä on 784 ja maaleja 487, eli Ovechkin tarvitsee vähintään 13 maalia seuraavaan 15 otteluun.Aika hyvältä näyttää tämän asian suhteen - nyt kasassa on 479 maalia ja otteluita on takana 764.
Kiire tulee Ovechkinille, mikäli meinaa päästä 500 maaliin alle 800 ottelussa. Nyt pelejä on 784 ja maaleja 487, eli Ovechkin tarvitsee vähintään 13 maalia seuraavaan 15 otteluun.
Pelasi kuitenkin yli kuusi minuuttia, ei huono saavutus. Päihitti Richard Bachmanin edellisen "ennätyksen" neljällä minuutilla.Antti Niemelle viime yönä voitto vaikka ei tarvinnut torjua yhtään kertaa.
Ilmeisesti vielä ei olla nähty sitä, että voittolaukauskisaan olisi vaihdettu maalivahtia ja kyseinen maalivahti olisi torjunut joukkueelleen voiton? Noita torjuntoja kun ei kuitenkaan lasketa tilastoihin, niin silloinhan peliajan ollessa 0:00 voisi joku maalivahti saada tililleen voiton ilman yhtään tilastoihin merkittyä torjuntaa.
Avautui sellainen asia, että NHL:ssä ei tosiaan tilastoida tasapeliä maalivahdille. Mielenkiintoista sinänsä, koska tuo vaikuttaa voitto% laskentaan, joka lienee kuitenkin yksi tärkeimpiä maalivahtitilastoja. Avautui samalla myös se että voittoprosenttia ei enää ainakaan NHL:n virallisista maalivahtitilastoista löydy.Ilmeisesti vielä ei olla nähty sitä, että voittolaukauskisaan olisi vaihdettu maalivahtia ja kyseinen maalivahti olisi torjunut joukkueelleen voiton? Noita torjuntoja kun ei kuitenkaan lasketa tilastoihin, niin silloinhan peliajan ollessa 0:00 voisi joku maalivahti saada tililleen voiton ilman yhtään tilastoihin merkittyä torjuntaa.
Veikkaisin tämän johtuvan siitä, ettei NHL:ssä ottelu voi päättyä tasan. Jos tilanne on tasan varsinaisen peliajan jälkeen, pelataan jatkoaika, jonka jälkeen tarvittaessa rangaituslaukauskilpailu. Jos joukkue häviää jatkoajalla tai rankkareilla, maalivahdin tilastoihin tulee merkintä OT eli Overtime Loss.Avautui sellainen asia, että NHL:ssä ei tosiaan tilastoida tasapeliä maalivahdille.
Hyvä korjaus, kiitos ! Myös toinen mielenkiintoinen fakta tuli vastaan, saattaa olla täällä jo ollutkin. Vaikka Gretzkyltä otettaisiin kaikki hänen tekemänsä maalit pois, hän olisi silti kaikkien aikojen pistemies ja olisi voittanut pelkillä syöttöpisteillä myös Art Ross-trophyn peräti neljästi.Korjataan sen verran, että tuo Dallasin peli päättyi jo varsinaisella peliajalla Dallasin tehdessä ylivoimamaalin vajaat 20 sekuntia ennen loppua.