Bostonin pakit päästävät loppujen lopuksi aika paljon vetoja läpi, ainakin top-3 sijoitusten mukaan. Raskin torjuntaprosentti .940 tuolloin keväällä -13, joka on kyllä hyvä.
Aina.vastaus.valmiina-miehet! Asia on hyvin todennäköisesti tullut aikaisemminkin esille tässä ketjussa (laiskottaa ja väsyttää...), mutta kauden 2000/2001 pistepörssin top-10 pisti mietiskelemään. Eli tuona vuonna pistepörssin kymmestä parhaasta seitsemän oli eurooppalaisia (Jagr, Elias, Kovalev, Straka, Bure, Palffy ja Forsberg), yksi jenkki (Weight) ja vain kaksi kanadalaista (Sakic, Allison). Onko tässä NHL-ennätys sekä top kympin eurooppalaisten määrän sekä kanadalaisten, öh, määrättömyyden osalta?
Kyllähän tuo kertoo varsinkin puolustavalle mestaruusjoukkueelle erittäin hyvästä työstä salary cap aikakaudella. Tulevalla kaudella Kings tulee olemaan vahva contender jälleen kerran, mutta ensi kesänä tuleekin olemaan tiukka paikka, kun sopimus loppuu mm. herroilta: Williams, Stoll, Clifford, Pearson, Toffoli, Regehr, Martinez, Muzzin, Jones. Varsinkin jos joukkue saa jälleen menestystä, niin näillä kavereilla tulee hintalappu nousemaan paljon korkeammalle kuin nykyinen soppari.En tiedä kuinka ainutlaatuinen tilanne, mutta ainakin puolustavan mestaruusjoukkueen kohdalla harvinen.
Yahoo itkee hoosiannaa, kun ei voinut eiliselle antaa paria peliä enemmän. Benchit täynnä pelaavia miehiä.
Ketä siellä nyt syytetään, kun ei ole Leinoa, joka muuten kritisoi aika voimakkaasti Buffaloa tässä Ylen jutussa:Buffalon surkeus alkaa olla jo tilastokummajainen.
- 12 pelattua ottelua
- 13 tehtyä maalia
- Maaliero 28 maalia pakkasella
- 20,9 laukausta per ottelu.
- ylivoimaprosentti 2,6
Täydellinen kauden alku sanovat fanit. Ainoa miinus tulee siitä, että Carolina on lähes yhtä paska.
Sabres voitti viime kaudella vain 21 ottelua ja oli selvästi koko NHL:n heikoin joukkue 52 pisteellään. Leinon mukaan organisaatio oli huomattavasti heikompi kuin muut organisaatiot, joissa hän aiemmin oli ollut.
- Philadelphia ja Detroit olivat hyviä organisaatioita, mutta Buffalo ei. Minun siellä ollessani he erottivat kaksi päävalmentajaa ja GM:n. Niistä pelaajista, jotka olivat siellä kun minä saavuin, on jäljellä enää muutama.
- Petyin Buffalon organisaatioon ja pelaajiin ja minusta tuntuu, että meno siellä jatkuu samanlaisena vielä pari vuotta. On vaikeaa pelata NHL:ssä, jos ei ole hyvää joukkuetta. Aika siellä oli melko hankalaa, mutta joskus elämä koettelee ja pitää vain pompata takaisin jaloilleen.
Kysytäänpäs täällä, kun tätä ketjua tilastofriikit toivotavasti lukevat...
eli mikä on voittoprosentti joukkueen voittaessa ottelun laukaukset? Mikä on voittoprosentti, kun laukaukset voitetaan vähintään a) viidellä b) kymmenellä laukauksella? Sample saa mun puolesta olla niin suuri kuin mahdollista.
Onko vastaavia tilastoja, kun laukauksia ei käsitellä tasavertaisina, vaan ns. kunnon maalintekopaikasta ammuttu laukaus on arvokkaampi kuin purkukiekko omasta päästä?
eli mikä on voittoprosentti joukkueen voittaessa ottelun laukaukset?
Torontolaislehdeltä en ihmettele yhtään moista kritiikkiä, vaikka he itsekkin tiedostavat mihin Sabres pyrkii. Buffalo News tekee vain turhia artikkelejä, kun eivät muuta keksi. Hekin tietävät tilanteen ja jopa paremmin. Vaikka värilasit onkin päässä, niin aika turhaa kritiikkiä tulee Sabresiin koko ajan ja varsinkin tuo Seppäsen analyysi Jatkoajassa. Vaikka se kuulostaakin hassulta, niin Sabres on oikeilla raiteilla. Kyllähän se hieman vituttaisi, jos tällä poppoolla oltaisiin juuri viivan alapuolella, kun siellä olisi tarjolla McDavidia ja Eicheliä. Poffeihin kun ei asiaa ole. Toivon ja uskon, että parin vuoden päästä Sabres on Contender ja laittaa jauhot joka ikisen kitisijän naamaan.