Muitakin omituisuuksia löytyy: NHL.com ei laske esim. Ray Getliffea tulokkaaksi kaudella 1936-37, koska tämä oli pelannut yhden runkosarja- ja kaksi playoffsottelua edellisellä kaudella. Jo tuolloin oli ottelumäärissä rajoituksia: Ollakseen Calder-kelpoinen piti pelattuja otteluita olla alle puolet kauden ottelumäärästä. Kuitenkin Getliffe oli Calder-äänestyksen kolmonen, eli NHL on ristiriidassa itsensä kanssa. Ikärajoituksiahan ei tuolloin ollut, ne tulivat voimaan vasta Sergei Makarovin myötä kaudeksi 1990-91.
Sama tapahtui edellisellä kaudella (1935-36), kun Calderia edeltävässä "Rookie of the Year" -äänestyksessä kakkoseksi tuli Bucko McDonald, jota NHL ei jostain syystä myöskään laske tulokkaaksi, vaikka tämä pelasi vain 15 ottelua edeltävällä kaudella. Muitakin omituisuuksia on, eikä niihin ole löytynyt mitään järjellistä selitystä.
Tähän liittyen pari kysymystä:
Oliko 20-luvulla voimassa mitään erityisiä tulokas-statusta koskevia sääntöjä? Tuolloinhan ei vielä Calderia jaeltu. Esimerkiksi oliko Leo Reise Sr. 1921-22 tulokas vaikka oli jo edeltävällä kaudella pelannut 6 ottelua? Vai oliko tuo riittävä määrä viemään pois tulokasstatuksen? NHL.com ei ainakaan laske häntä enää tulokkaaksi 21-22 kaudella, mutta oliko silloin siis jotain ottelumäärärajoituksia voimassa jotka vaikuttivat tulokasstatukseen?
Entä sitten 40-luvulla, oliko silloin millaiset ottelumäärärajoitukset voimassa? Esimerkiksi Mosienko pelasi kahdella ensimmäisellä kaudella 12 (+3 playoff) ja 2 ottelua, ja NHL.com ei enää häntä tunnusta sitten 1943-44 kaudella tulokkaaksi. Nykyisillä säännöillä olisi edelleen tulokas kuitenkin. Oliko tuolloin joku sääntö tuon osalta että Mosienko ei enää sitten täyttänyt tulokaskriteeriä 43-44 kaudella?