Melkoisia ikämiehiä, kun kysymys koski alle kolmekymppisiä.Pika vilkaisu.
Kahdeksan joukkuetta : Jaromir Jagr,
Seitsemän joukkuetta : Kris Versteeg, Ron Hainsey, Jussi Jokinen, Thomas Vanek
Kuusi joukkuetta : Patrick Eaves, David Schlemko (30v.), Denis Seidenberg, Steve Bernier, Scottie Upshall
Tässä kun ollaan joululomalla mökillä, niin ei ole valmiita tilastoja mukana, mutta näyttäisin tehneen tämän samaisen listan tähän ketjuun elokuussa. Laitetaas se uudestaan:@Van Taimeri korjailkoon, mutta lista Laineeseen asti, jossa pelaaja ei täytä 20 vuotta koko runkosarjan aikana:
1. Jimmy Carson, 92 maalia
2. Dale Hawerchuk, 85 maalia
3. Brian Bellows, 76 maalia
4. Sidney Crosby, 75 maalia
5. Steve Yzerman, 69 maalia
6. Ilya Kovalchuk, 67 maalia
7. Bobby Carpenter, 64 maalia
8. Rick Nash, 58 maalia
9. Patrik Laine, 54 maalia*
*Kausi kesken
Tietysti tähän vielä voitaisiin erotella se, kuinka monta maalia esimerkiksi Gretzky teki 106 maalistaan alle 20-vuotiaana. Se on jo toisaalta jo aikamoinen urakka, enkä sellaiseen jaksa ryhtyä. Ehkä nuo Van Taimerilla saattavat olla jopa ylhäällä jossain.
E: Ja @Kirjoittelija ehtikin jo toiseen ketjuun pistää, että Gretzkyn lukema oli 76.
Ihan tuoreeltaan tähän viestiin kommentoin, mutta menköön. Yukon on tosiaan hieman heikosti onnistunut kasvattamaan noita NHL-pelaajia, mutta on vielä yksi territorio, josta ei ole tullut ainuttakaan ison liigan pelaajaa. Toki Nunavut on virallisesti ollut olemassa vasta vuodesta 1999, mutta jos tuosta 2 milj. neliökilometrin ja lähes 32 000 asukkaan alueelta on Luoteis-Territorion aikaan tullut NHL-pelaajia, niin kai sitäkin voi jo pienenä ihmeenä pitää. Ja nopealla tarkistuksella yksikään näist neljästä pelaajasta ei ole nykyisen Nunavutin alueelta.QuantHockey on muuten helppo väline kevyeen tilastoihmettelyyn. Tästä näkee, mistä päin Kanadaa provinssien osalta pelimiehet tulevat: NHL Totals by Birth Province - Career Stats Spoiler: Ontario on kärjessä
Yukon on muuten ihan paska paikka, sieltä ei ole kuin kaksi NHL-pelaajaa. Amerikan puolelta jotenkin yllättää, että Delawaresta on tasan yksi NHL-mies -> NHL Totals by Birth State - Career Stats
Ja kaupungit: NHL Totals by Birth City - Career Stats Spoiler: Toronto on kärjessä
Tuolta löytyi aika hyvä tietokilpailuknoppi: Kuka on eniten NHL-pisteitä tehnyt Oulussa syntynyt?Ja kaupungit: NHL Totals by Birth City - Career Stats Spoiler: Toronto on kärjessä
Tuolta löytyi aika hyvä tietokilpailuknoppi: Kuka on eniten NHL-pisteitä tehnyt Oulussa syntynyt?
Vastaus:
Ruotsia edustanut Juha Widing
Hauska tilasto tuo NHL-pelaajien syntymäkaupungit. Erityisesti pisti silmään sijalta 25 ja Moskovan jälkeen toisena Euroopasta 55000 asukkaan ruotsalaiskaupunki.
Totta kai tätä selittää eräs nelinumeroisiin lukuihin yltänyt veljesduo ja heitä edeltäneen sukupolven superkaksikko, mutta kovia kiekkokaupunkeja jää silti kauas taakse.
Taitaa olla äidin kotikunta syntymähetkellä. Ennen vuotta 1959 syntyneillä saattaa olla ihan se konkreettinen syntymäpaikka (esim sairaalapaikkakunta) merkitty syntymäpaikaksi, tai sitten äidin kotikunta, ilmeisesti käytäntö on vaihdellut.^ Eiköhän varsinaisesti kyse ole ensimmäisestä asuinkunnasta? Suomessa monet ovat syntyneet Turussa tai Helsingissä, vaikkeivät ole koskaan asuneet kyseisissä kunnissa. Sektiot jne. keskitetty isompien pitäjien sairaaloihin.
Tuolta löytyi aika hyvä tietokilpailuknoppi: Kuka on eniten NHL-pisteitä tehnyt Oulussa syntynyt?
Vastaus:
Ruotsia edustanut Juha Widing
Tuossa kun nuo Sedinit mainittiin, niin heihin liittyen voisi mainita parikin tilastokummajaista lisää. Nimittäin uransa aikana Sedinit ovat olleet samaan aikaan Vancouver Canucksin kokoonpanossa yhteensä 1122 ottelussa. Mitä tulee kahden pelaajan yhdessä pelaamiin otteluihin NHL:ssä, niin tuolla määrällä sijoitutaan vähintään kolmanneksi, luultavasti toiseksi NHL:n historiassa.
Ainoat pelaajat jotka ovat voineet pelata yhdessä tuota enemmän otteluita ovat nähdäkseni Gordie Howe/Alex Delvecchio ja Nicklas Lidström/Kris Draper-kaksikot. Howe/Delvecchion teoreettinen maksimi yhdessä pelatuista otteluista on 1353 ottelua, ja Lidström/Draperilla se on 1131 ottelua. Eli vaikka jälkimmäinen kaksikko olisikin vielä Sedinien edellä, niin ei ole enää kauaa. Ei tullut vastaan yhtään toista kaksikkoa näiden lisäksi joilla olisi edes mahdollisuus olla pelannut Sedinien nykyistä määrää enemmän otteluita yhdessä.
Tuohon 1353 ottelua -lukemaan olen törmännyt ennenkin, mitä ilmeisimmin se on ennätyslukema.
Matt Cullen on vuoden 1996 varaustilaisuuden tehokkain varattu pelaaja NHL:ssä.
Toki ennen vuotta 1996 saattaa hyvinkin löytyä vaikka keitä erikoisempia.