NHL:n televisioinnin historiaa Suomessa

  • 62 960
  • 246

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
NHL:n lähetyksiä näyttävästi tosiaan televisioi Suomessakin aikanaan SuperSport (Toisinaan erikseen kirjoitettuna tai myös vain nimellä Supersport tunnettu kanava.) alkoi näyttää Suomessa NHL:n otteluja.

Kanava tosiaan omalla tavallaan oli erikoinen ja hieno kanava, mutta myös valitettavan lyhytikäinen ja sen varsinaista aloitusta ja aloitusvuotta oli monta kertaa lykätty.

Sen muun muassa piti aloittaa jo vuoden 1995 puolella, mutta jatkuva byrokraattinen, hidas kanavan yleinenkin rakentuminen kohdilleen ja jossain määrin ainakin vielä viimeisen kerran rahapulakin viivästytti kanavan aloitusta Suomessa noin kolmella kuukaudella aiotusta eli vuoden 1995 joulukuusta.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Lopulta 28.2.1996 keskiviikkona ilmoitettiin, että 1.3.1996 perjantaina uusi kanava tulee aloittamaan näkymisensä vihdoin ja viimein Suomessa.

NHL:n osalta se oli heti alkumetreiltä lähtien hieno juttu.

Sarjakausi 1995-1996 oli siis kyseessä, mutta vastoin aiempia puheita sarjakaudesta 1995-1996 tai aiemmin ainakin olleiden sarjakausien 1993-1994 tai 1994-1995 asemasta nimenomaan sarjakaudella 1995-1996 näkyi lopulta NHL-lähetyksiä kanavalla vain 1.3.1996 lähtien runkosarjan loppupuolelta.

NHL:n lähetysten osalta tuolla sarjakaudella siis vuoden 1996 puolella lähetysmäärät olivat vähintään kolme NHL-ottelua viikkoon, usein enemmän jolloin parhaimmillaan nähtiin päivittäin erittäin runsaasti NHL-otteluja ja minimimäärät kauteen olivat sen 100-150 ottelua päälle ainakin ja siihen vielä päälle loppupelit sarjasta Stanley Cupin Finaalien ja Playoff-kauden muodossa.

Kun kanava aloitti niin sillä oli puikoissaan Anssi Kukkonen, Ilmo Lounasheimo, J-P Jalo ja Seppo Kannas joista varsinkin kaksi jälkimmäistä pääsääntöisesti hoitivat NHL-jääkiekon vaikka myös Kukkonenkin ajoittain ehti selostamaan ja erittäin harvinaisen satunnaispelin saattoi selostaa Lounasheimo.

Tosin pääsääntöiset selostajat olivat Jalo ja Kannas kun Kukkonen selosti pääosin kanavalla vain talvilajeja kuten mäkihyppyä ja hiihtoa ja Lounasheimo nyrkkeilyä jolloin Kukkonen ja Lounasheimo tulivat NHL:n selostamoon vain mikäli yksinkertaisesti otteluja oli niin paljon, että Jalo ja Kannas niitä eivät olisi ehtineet selostamaan.

Toki kanavalle tuli vuoden 1996 lopullakin lisää selostajia samoin kuin vuodeksi 1997 jolloin tarjonta muutenkin hieman enemmän helpottui selostajapulan suhteen.

NHL-lähetykset olivat suoria aina kanavalla, mutta mahdollisissa viivetapauksessa viivettä lähetyksillä oli enintään 20-30 minuuttia lähtökohtaisesti ja ylipäänsä pisin viiveaika näillä näkymin oli kanavalla muutenkin sen lyhyessä historiassa 50 minuuttia silloin kun jonkin NHL-ottelun piti tulla suorana lähetyksenä.

Mikäli kuitenkin joku suora NHL-lähetys ei kerta kaikkiaan mahtunut kanavalle niin se näytettiin tietenkin aina kokonaisena jälkilähetyksenä seuraavan päivän nk. NHL-blokkilähetysten muodossa.

Muitakin jääkiekkosarjoja silloin tällöin näytettiin kuten Elitserieniä jonka jäljellä olleet pelit ennen ratkaisuja pyrittiin näyttämään ainakin suorien lähetysten osalta torstaisin joskin muinakin päivinä oli suoria lähetyksiä kun Ruotsin päästä ne tietenkin kiinni olivat.

Myöhemmin mukaan ehtivät liittyä vielä ainakin DEL, Sveitsin Liiga A, Ranskan Liiga, RHL Venäjältä joskin ei kovin usein noihin muihin verrattuna ja satunnaisesta äärettömän satunnaiseen lähetyskertaan vaihdellen myös Norjan Eliteserien ja Tanskan Eliteserien.

Jalkapallon puolelta tietenkin näkyi Valioliigat, Bundesliigat, Hollannin Liigat, Serie A ja Coppa Italia eli Italian Cup ja Espanjan Liiga kun mukaan hieman jälkijunassa liittyi myöhemmin myös Ligue 1.

1996 vuoden keväällä ja tarkemmin sanottuna 4.5.1996 kanava aikoi näyttää vuoden 1996 lokakuusta lähtien NBA-koripalloa mistä eteenpäin nähtiin ainakin 70 ottelua kauteen, Finaalit ja All-Stars-ottelu.

NHL-lähetysten avaus kanavalla näillä näkymin menee niille hilkuille, että ehtikö kanava näyttää 1.3.1996 ottelun Vancouver Canucks-St. Louis Blues ihan täysin suorana vai ei.

Ongelma kun oli siinä, että ottelu pelattiin paikallista aikaa tietenkin jo vuoden 1996 Karkauspäivänä eli 29.2.1996 torstaina ja riippuen hieman kanavan aloittamisajasta kun puhuttiin koko kanavan ensiohjelmasta niin siinä saattoi olla myös hieman hässäkkää.

Muilta osin ottelut NHL:stä alkoivat kyllä näkyä normaalisti suorana.

Kanavan selostajat näillä näkymin enimmäkseen selostivat NHL-otteluja kotimaassa, mutta 25.5.1996 eteenpäin varmasti J-P Jalo lennätettiin suoraan paikan päälle NHL-otteluja selostamaan loppuun asti ja päästyään tietenkin ison meren tuolle puolen ensimmäinen ihan myös Jalon itsensä selostama ottelu kanavalle paikan päältä oli Stanley Cupin Välierä Florida Panthers-Pittsburgh Penguins sarjan neljännestä ottelusta.

Sarjakaudelle 1996-1997 NHL:n tarjonta valitettavasti hieman heikkeni ainakin näillä näkymin kauteen kun tuolloin viikoittainen tarjonta laskettiin vain kahteen otteluun viikossa, mutta edelleen vaihtelevasti 100-150 ottelun kokonaismäärästä kauteen ja siihen vielä ratkaisupeleistä päälle luvattiin pitää kiinni.

Vuoden 1997 mittaan tuon sarjakauden puolella Super Sportin historia alkoi olla lopuillaan kun jo jossain välin vuotta ilmoitettiin, että kanava tullaan lopettamaan 31.8.1997.

Sen urheilupuoli tulisi menemään siitä eteenpäin Canal+:lle ja sen parillekin eri uudelle silloiselle lisäkanavalle eli Kulta-kanavalle ja Sininen-kanavalle ja hätätapauksissa harkittiin myös elokuvakanava TV 1000:tta.

Sittemmin lopetusaikaa vielä aikaistettiin 16.5.1997 eteenpäin siten, että kanava lopetetaan milloin tahansa kesäkuun 1997 aikana joskin raivokkaiden vastalauseiden myötä ihan sentään 1.6.1997 kanavaa ei sentään lopetettu vaan vasta 30.6.1997.

Osasyy sille, että miksi ei lopetettu tarjontaa jo tuolloin oli tietenkin FilmNetin eri kanavien tuon hetken liiallisen ohjelmamäärän täynnä olosta kun osin aiemmin juurikin se kanava oli myös näyttänyt NHL-otteluja Suomessa ja sittemmin kun se ne oli lopettanut niin sitten oli muiden ohjelmien tarjonta tietenkin vallan toista joten sinne ei olisi soveltunut sen hetken tilanteessa lopettavan kanavan hurja urheiluohjelmien määrän tarjonta.

1.6.1997 lopetusaikana olisi ollut täsmällinen siksi, että Super Sport-kanava olisi täyttänyt tasan puolitoista vuotta tuona kyseisenä sunnuntaina jolloin myös Nelonen aloitti toimintansa entisen PTV4:n ja tätä edeltäneen PTV:n tai vielä tätäkin historiallisemmin PTV:n Helsinki-Kanavan/Pääkanavan ja HTV:n Helsinki-Kanavan/Pääkanavan tilalla.

Lopulta myös osin NHL:n sen hetken Stanley Cupin Finaalienkin ollessa vielä kesken lopetusaika olisi lykkäytynyt muutenkin ainakin siihen asti kunnes viimeinenkin mahdollinen sellainen olisi pelattu.

Kun sarja päättyi Detroit Red Wingsin mestaruusjuhliin 7.6.1997 alkoi sittemmin Super Sportilla hyvin nopeasti kanavan urheiluohjelmien siirto tai alasajo kokonaan joskin kaikki vielä teoriassa kesken olleet merkittävien muiden lajien kuten NBA:n Finaalit näkyivät myös kanavalla loppuun asti.

Siten 30.6.1997 maanantaina Super Sport-kanavan historian viimeinen ohjelma oli NHL:n sarjakauden 1996-1997 kausikooste.

1.7.1997 tiistaina kanava oli lakannut olemasta ja saattoi lakata tietenkin jo myös edeltävän päivän yönä heti kun tuo päätösohjelma oli loppunut eli aikaisintaan 1:n aikaan yöllä ja muutoin keskimäärin 3-4:n aikaan yöllä ja kuitenkin lopullisesti nyt ainakin ennen seitsemää aamulla kun FilmNetin ohjelmat aloittivat kun niille alettiin laittaa noita lopettaneen kanavan urheiluohjelmia näkymään.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Viime aikoina saamieni mahdollisesti oikeiksi osoittautuvien tietojen ja muistojen mukaan YLE on saattanut sittenkin vielä lähettää NHL-otteluja vuonna 1989 TV2:ssa iltapäivällä joko sarjakauden 1988-1989 tai vielä tätäkin sensaatiomaisemmin sarjakaudella 1989-1990, mutta vain vuoden 1989 puolella puhuttaessa mikäli edes sittenkään.

Ottelu oli tietenkin yllätyslähetys nauhoitettuna TV2:ssa kuukautta aiemmasta tai vanhemmaltakin ajalta, vanhimmiltaan jopa edeltävältäkin pelikaudelta lähtien olevalta ajalta.

Todennäköisimmin kuitenkin noin kuukautta vanhemmalta ajalta.

Joka tapauksessa tässä erään vanhemman tuttavani muistelemassa TV2:n yllätyslähetyksessä olisi 1980-luvun lopun kunniaksi näkynyt ottelijoina joko New York Rangers tai Quebec Nordiques.

Rajaus oli siksi onneksi selvää moneen muuhun epäselvään TV2:n tai ihan Kolmostelevision yllätyslähetykseen verrattuna siksi, että ottelussa tosiaan esiintyi Guy Lafleur eläkkeeltä palanneena ja tietenkin tapojensa mukaan ilman kypärää kun vanhoilla pelaajilla riittävän vanhalla syntymäajalla oli tuolloin oikeus sitä ilman pelata!

Paljoakaan hän ei enempää siitä muistanut, mutta käytännössä ottelu oli TV2:n lähetys ja Antero Karapalon selostama lähetys erittäin yllättäen iltapäivässä.

Erittäin vahvana, aiemmin mainitun rajaavana ja ennen kaikkea selkeänä todisteena tässä asiassa pidän sitä, että tuttavani mukaan hänellä ei silloin näkynyt Kolmostelevision TV3 ja hänen perheessään Kolmonen ei näkynyt vielä vähään aikaan muutenkaan kiitos hänen asuinalueensa katvealueen.

Ylipäätään tuo ottelu olisi ollut hänen toinen kokonaan näkemänsä NHL-lähetys televisiossa kotimaiselta puolelta kun ensimmäinen hänen seuraamansa ottelu oli myös erikoisesti talvella iltapäivässä tullut All-Stars-ottelu 1985 TV2:ssa Antero Karapalon selostamana ja sen hän muistikin kuin vettä vain heti kun vain erehdyin mainitsemaan asiasta ohimennen.

Vaikka hän sinänsä harmittavasti ei kerta kaikkiaan voinut muistaa sitä, että tuliko ottelu tosiaan millä tavalla olosuhteiden mukaan.

Eli oliko talvi vai syksy kun hän sitä katsoi, mutta muisti lähetyksen välittömästi pamahtaneen ruutuun heti kun hän oli tullut koulusta ja tosiaan hänen äidiltään oli jäänyt TV päälle kun alun perin siinä kai piti alkaa joku varhaisiltapäivän kasvatuksellinen ohjelma verraten poikkeuksellisen aikaisin TV2:ssa tai joku ihan muu ohjelma joka juuri korvattiin tuolla NHL:n yllätyslähetyksellä!

Ja ilman tuota TV:n päällä oloa tuttavani olisi lähtenyt tuolloin itse salille ja pelaamaan siitä sitten harkkamatseja.

Yhteistä tosiaan oli myös se seikka, että hän aikanaan näki All-Stars-ottelun 1985 TV2:ssa myös koulun jälkeen iltapäivällä joskin tuolloin hänellä oli asiasta ennakkotieto kun se oli selvästi lehtiin merkitty ja kun hän oli siitä vain kaikille tuttavilleen kertonut sellaisen tulevan televisiosta eikä häntä tai hänen tuttaviaan yllätetty.

Ja hänellä taisi olla vähän myös sitä lapsen sitkeyttä silloin vuonna 1985 katsoa All-Stars-ottelu tai väijyä siitä eteenkin päin muitakin NHL:n yllätyslähetyksiä valitettavasti tuolloin usein turhaan kun vuonna 1988 tai 1989 häntä ei alkavana teini-ikäisenä ihan niin vain kiinnostanut tai ehtiä katsoa matseja.

Kerrankin hän myös sanoi, että teini-ikäisenä hän ei olisi katsonut otteluja vaikka hänellä olisi ollutkin Kolmoskanava jo silloin alkumetreiltä eli vuosilta 1987-1989 lähtien kun kiirettä oli ja kaikkea muutakin.

Hän ei myöskään muistanut juuri mitään muuta aikaväliltä 1985-1988 tai 1985-1989 näkemistään NHL-otteluista vaikka olisi niitä kenties YLE:n lähetysten osalta katsonutkin ja muisti toki kaikki Urheiluruutujen jutut kyllä.

Ainoa muu satunnaisempi muisto häneltä oli seurata myös Mauri Myllymäen selostamista Stanley Cupin ratkaisuista TV2:ssa 1986, mutta ei niin vahvana kuin vuoden 1985 All-Stars-ottelu kun nuohan tuli MM-jalkapallon tauko-ohjelmana ja hän oli jostain syystä vain jättänyt seuraamatta ne lähetykset silleen todella kunnolla jonka kai voisi laittaa myös silloisen lapsen väsymyksen piikkiin kun Meksikossa kisoja pelattiin.

Harmittavasti hän ei myöskään osannut paljoakaan antaa vihjeitä enempää myös melko hyvin häneen muistamaansa toiseen otteluun eli siihen vuoden 1990 oletettuun Kolmostelevision otteluun Vancouver Canucks-Quebec Nordiques joskin muisti Guy Lafleurin kenties pelanneen siinä ja sitäkin varmemmin Jyrki Lumpeen.

Saa nähdä, että lisäänkö mahdollisesti tuon yllätyslähetyksen vai en jossakin vaiheessa tuohon 1980-luvun tai vanhempienkin aikojen YLE:n lähetysten NHL-listaan.

Mikäli vain riittävästi muistelijoita asialle jossain määrin löytyy tai jotain muuta vihjettä tähän vuoden 1989 puolella näkyneeseen yllätyslähetykseen sarjakaudella 1988-1989 ja varsinkin sarjakauden 1989-1990 osuuteen niin otan vastaan sen tiedon ilomielin.

Varsinkin kun tiettävästi tällä hetkellä olleiden tietojen pohjalta aiemmin YLE ei näyttänyt sarjakaudella 1989-1990 NHL-lähetyksiä TV2:ssa ja olisi mukava kumota tuo juttu päinvastaiseksi mikäli näin kun muutoin kyllä YLE on näyttänyt NHL:ää vuoden 1989 puolella, mutta toistaiseksi vain sarjakauden 1988-1989 osalta!
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kun aiemmin luulin, että olisiko mahdollisesti nk. Albertan Sotaa tai tuota vuoden 1993 Vancouver Canucks-Winnipeg Jets-sarjan ottelua jotenkin muisteltu Jatkoajassa edes joskus niin ainakin nimimerkit Roku, Mikkoz ja Nuck ovat näitä asioita muistelleet.

Nuck muisti tosiaan myös sen, että aiemmin kertomani HTV:n lisäksi NHL-lähetyksiä näkyi myös Suomessa aikanaan Sky Channelinkin kautta mitä en itse ole muistanut mainita.

Mikkoz mainitsi myös Eurosport-puolen NHL:n osalta.

Topikki oli tähän seuraavaksi alle tuleva kun löysin tämän lähinnä etsiessäni muutoin jotain aivan yhtä asiaan täysin liittymätöntä viestiä.

Etenkin viestit numero 15, 16, 17 ja 22 ovat ehdottomasti lukemisen arvoisia kun etenkin yhdessä niistä muistikuvat ovat täysin samoja kuin yhden vanhemman tuttavani kertomat taustatiedot!

Tosin on yksi pieni kysymyskin tämän jälkeen vaikka pieniä virheitäkin saattaa muisteluissa olla ollut mukana, mutta tuolloin tosin tilanne oli ajankohtaan nähden varsin toinen:


PS. Mikä ihme voisi olla Rokun mainitsema toinen Edmonton Oilersin NHL-ottelu nk. Albertan Sodan jälkeen tai jopa sitä ennenkin 1980-luvun alussa, kenties vuonna 1983 tai vielä sitäkin aiemmin tullut NHL-lähetys ja onko mahdollisesti ihan lopullisen vahvistavasti tosiaan tullut kaksi ottelua Stanley Cupista vuodelta 1984 kun ainakin sen verran paljon olen kuullut siitä toisestakin ottelusta ennen varsinaisesti YLE:n ilmoittamasta Stanley Cupin Ratkaisevasta Finaalista kyllä juttua?
 

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore
Harmittavasti hän ei myöskään osannut paljoakaan antaa vihjeitä enempää myös melko hyvin häneen muistamaansa toiseen otteluun eli siihen vuoden 1990 oletettuun Kolmostelevision otteluun Vancouver Canucks-Quebec Nordiques joskin muisti Guy Lafleurin kenties pelanneen siinä ja sitäkin varmemmin Jyrki Lumpeen.

Kyllä 10.12.1990 pelattu Vancouver-Quebec lähetettiin Kolmoskanavalta. Noin 83 min. nauhoitus löytyy itseltäni ilman mainoksia.
 

Histo

Jäsen
3.6.1994 MTV3 kertoi näyttävänsä loput Stanley Cupin ottelut kolmannesta ottelusta eteenpäin koska kaksi ensimmäistä ottelua olivat Stanley Cupin otteluista jääneet esittämättä vaikka ennen kautta ja sen aikanakin MTV3 oli luvannut Stanley Cupin pelit näyttää sarjan osalta kokonaisina kokonaisuudessaankin ja suorinakin lähetyksin. Suurin osa noista otteluista nähtiin hyvin myöhään yöllä tai oikeammin jo aamuyön puolella täysin suorana ja ainakin osa noista otteluista alkoi ennalta varoittamattakin varhaisten elettyjenkin muistikuvieni mukaan nk. Huuhkaja-TV:ssä...

Uusinnoistakaan ei MTV3:lla aina ollut varmuutta joskin ainakin 5.6.1994 nähtiin juurikin aluksi 4.6.1994 pelatun kolmannen finaaliottelun uusinta klo 17-18.30 varmasti. Aivan ratkaisevat kaksi viimeistä ottelua taidettiin nähdä hieman muita otteluja myöhemmin kuitenkin noin 6-7 aikaan aamulla MTV3:lla kun muut aikaisemmat ottelut nähtiin tiettävästi noita otteluja huomattavasti aiemmin.
Muistan seuranneeni tuon ratkaisevan ottelun loppua teksti-tv:tä tuijottaen, koska suoraa kuvaa ei ollut tarjolla. Sitä en muista miksi olin valveilla, kun jalkapallon MM-kisatkin alkoivat vasta pari päivää seitsemännen pelin jälkeen. Pelistä tuli heti aamulla jälkilähetys ja uudelleen iltapäivällä. Ainakin myös kuudes ottelu tuli samaan tapaan heti aamulla, koska muistan tuttavan ennättäneen sen katsoa ennen kuin itse katsoin jälkilähetyksen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kyllä 10.12.1990 pelattu Vancouver-Quebec lähetettiin Kolmoskanavalta. Noin 83 min. nauhoitus löytyy itseltäni ilman mainoksia.

Okei!

Pitänee päivittää listaan kunhan ehtii.

Harmittavasti edelleen jää kyllä tuon sarjakauden TV-ottelujen avaus edelleen kyllä epäselväksi.

Ehkäpä sekin vielä löytyisi jostakin.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Hetkeen ei olekaan tullut kuvailtua erästä samaa asiaa mitä Suomen Yleisradiolla ja Ruotsin SVT:llä oli kolme vuotta sitten:

Molemmat nimittäin sensaatiomaisesti palasivat NHL:n näyttämisen pariin.

Ruotsin SVT teki ensi kerran niin sitten päivämäärän 30.11.1992 ja tietenkin sitten vuoden 1992 milloin viimeksi SVT:llä Ruotsissa nähtiin NHL-otteluja ja joita tietenkin oli mahdollista seurata rajallisesti Suomessakin ja Suomessa tietysti tehtiin ensi kerran näin sitten päivämäärän 17.10.1993 ja tietenkin sitten vuoden 1993 milloin viimeksi YLE:llä Suomessa nähtiin NHL-otteluja.

Ruotsin SVT:stä puhuttaessa kun tuo paluu tapahtui niin ajoittain edellinen ruotsalainen NHL-lähetys muistettiin välillä aivan päin mäntyä ja se muka olisi tapahtunut vuosina 1989-1991 mikä ei tietenkään paikkansa pitänyt.

Väistämättä oli kuitenkin toki ollut selvää, että vähitellen ja varmasti puhumattakaan sitten aivan viimeisen vuoden eli 1992 melkein täydellisestä lähetyskadosta johtuen ei juurikaan Ruotsissa liikoja NHL-otteluja ollut näkynyt tai niitä ei ainakaan tosiaan liikoja ollut ilmoitettu julkisuuteen mitä oli kritisoitu aikalaislehdissäkin.

Tosin silti erittäinkin paljon enemmän ihan loppuhetkiä huomioimatta kuin miten YLE:llä vastaavasti samaan aikaan Suomessa.

Ruotsin SVT:n lähetyksistä puhuttaessa varsinkin sellaiset yllättävänkin paljon noita aikanaan nähneet ja muistelleet ihmiset ovat sitten kuitenkin iän tai yleisen jonkin muun ihme kummallisuuden myötä alkaneet ainakin toisinaan väittää muka olleensa niitä näkemättä.

Mahdollisesti myös ovat alkaneet nk. Vanhan Ajan Juttuina heittää sitten ihan päin mäntyä menneitä juttuja muka, että niitä olisi tullut vain kerran joskus hyvin harvoin lähetyksinä ja muutoin Urheilupeilissä tai Urheilu-uutisissa eli Sportspegelnissä tai Sportnyttissä.

Tai seuranneet vain paikallisesta teksti-tv:stä tai lukeneet lehdistä sen keskimäärin Ruotsissakin pari päivääkin jäljemmäksi menneitä tuloksia otteluista.

Ihan noin huonosti asiat eivät todellakaan olleet Ruotsissa huolimatta vääristä muistoista tai varsinkin jonkun riittävän nuoren sukupolven mediaperseilystä huolimatta.

Muutoin sanottuna noin vaikkapa eräänkin vuonna 1973 syntyneen ruotsalaistuttavani muistelut olisivat näin esimerkiksi ainakin menneet sekaisin hänen jonkin verran vanhemman veljensä muistojen kanssa ja tuolloinkin lähinnä kyse olisi ollut vanhemman veljensä nuoruuden tai lapsuuden muistojen sekoittaminen omiinsa vielä sitäkin todennäköisemmin.

Sitten tämän vuoden 1973 syntyneen tuttavani osalta kyse olisi juurikin vain hänen lapsuuden muistoista jos niistäkään erittäin varhaisilta vuosilta puhuttaessa kun tuolloin NHL alkoi ja oli oikeastaan aika kauankin sitten kyllä lyönyt läpi itsensä kuvaruudussa länsinaapurissa siinä missä Suomessa ei juurikaan.

Sen sijaan Suomessa tilanne jossain määrin ihan oikeastikin oli tosiaan ilman vaikka länsinaapurin SVT:n ja 1970-luvun lopulla tai 1980-luvulla melko pitkäänkin ilman HTV:n apua asiaan erittäin onneton siihen nähden mitä NHL:n näkymiseen tuli YLE:n kanavilla.

Ja tietenkin silloin kun laajemmasta näkymisestä puhuttaessa kun otteluja kyllä Suomessakin on näillä näkymin näkynyt näin esimerkiksi 1970-luvulla, mutta vain hyvin harvoin jopa 1980-lukuunkin verrattuna.

Toistaiseksi nyt ainakin ennen tämän kesän tai mahdollisesti syksyllä suoritettavaa lopullista suurempaa urakkaa ainakin toivon mukaan noista YLE:n NHL-puolen erittäin historiallisista vanhan ajan lähetysten etsinnöistä puhuttaessa tilanne on ollut sellainen.

Ruotsin SVT:stä muutoin puhuttaessa vuonna 2017 NHL-lähetykset tekivät paluun SVT:lle ja ero on ollut selkeä Suomen Yleisradioon verrattuna kaikessa harvinaisuudessaan.

NHL:n tehdessä paluun SVT:n kuvaruutuun tuttu ruotsalaiskanavayhtiö sopi ottelujen näkymisestä kuukausittain ja vielä sitäkin sensaatiomaisemmin toisin kuin vanhoina aikoina lähetysten näkyessä melkein aina varsinkin heti ihan Ruotsin lähetysten alkuaikoja huomoimatta aina SVT2:ssa niin nyt vuodesta 2017 lähtien lähetyksiä on näkynyt vielä sitäkin erittäin paljon pidemmän ajan jälkeen SVT1:ssä!

Vuonna 2017 NHL:n paluu SVT:lle julistettiin 15.9.2017 ja NHL-ottelut virallisesti palasivat kuvaruutuun näkyvinä laajalle osalle ruotsalaisyleisöä 7.10.2017 tietenkin SVT2:lle.

SVT:n lähetyksiä on voinut katsoa myös SVT Play-palvelussa nettitelevision välityksellä tietokoneella ja tabletilla.

SVT:n lähetykset vuonna 2017 nk. Kuukauden Peleistä puhuttaessa olivat ainakin seuraavat maaliskuulle 2018 saakka:

7.10.2017: New Jersey Devils-Colorado Avalanche SVT2:ssa Klo 20-22 Ruotsin Aikaa eli Klo 21-23 Suomen Aikaa nähtiin hehkutettu SVT:n paluu NHL-lähetyksiin

4.11.2017: Ottawa Senators-Las Vegas Golden Knights/Vegas Golden Knights SVT2:ssa Klo 20-22 Ruotsin Aikaa eli Klo 21-23 Suomen Aikaa nähtynä

16.12.2017: Boston Bruins-New York Rangers SVT2:ssa Klo 23-1 Ruotsin Aikaa eli Klo 00.00-2 Suomen Aikaa nähtynä

13.1.2018: Pittsburgh Penguins-Detroit Red Wings SVT2:ssa Klo 19-21 Ruotsin Aikaa eli Klo 20-22 Suomen Aikaa nähtynä

11.2.2018: Dallas Stars-Vancouver Canucks SVT1:ssä Klo 22-00.00 Ruotsin Aikaa eli Klo 23-1 Suomen Aikaa nähtynä kun edellisestä SVT1:n näyttämästä NHL-ottelusta Ruotsissa oli kulunut vieläkin tuntuvammalta ikuisuudelta kulunut määrä aikaa etenkin muisteluissa verrattuna SVT2:n edelliseen näyttämään NHL-otteluun vuodelta 1992!

4.3.2018: Anaheim Ducks-Chicago Blackhawks SVT2:ssa Klo 22-00.00 Ruotsin Aikaa eli Klo 23-1 Suomen Aikaa nähtynä

Vuonna 2018 nähtiin kyllä vielä myös huhtikuussa ja toukokuussa samana vuonna yhdet ottelut NHL:ää SVT:n kanavilla, mutta tähän hätään ei vain tarttunut lähetetyt ottelut löydettäviksi.

Suomessa vertailun vuoksi oli tullut tietenkin vain yksi ottelu TV2:ssa huolimatta mahdollisesta myöhemmän näkymisenkin sanomisesta silloin kolme vuotta sitten.

PS. Vanhemman ajan Ruotsin SVT:n ja mahdollisesti erittäin pienellä todennäköisyydella viime ajoilta puhuttaessa Suomen YLE:n 1980-luvun alun NHL-lähetyksiin on löytynyt yksi ottelulähetys lisää missä toisena osapuolena on ainakin ollut Washington Capitals ja tästäkin lähetyksestä laitan tietoa enemmän.

Kunhan sitä varmistuu, että onko ollut kyseessä jälleen puhdas Ruotsin SVT:n ottelu mikä olisi Suomessa näytetty heti YLE:llä kun SVT:n lähetys olisi päättynyt vai olisiko sittenkin ollut kyseessä myös HTV:n lähettämä ottelu jälleen tietenkin sitten erikseen YLE:llä tulleena heti sen päättyessä tai muutoin myöhemmin sitten jälkilähetyksenä noin pari päivää ottelun jälkeen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Viime viestin osalta miettimäni Ruotsin SVT:n vuonna 2017 suorittaman NHL:n näyttämisen paluun myötä olleet ottelut ovat mitä ilmeisimmin olleet viimeisimpään otteluun mennessä seuraavat kun edelleen harmittavasti vuoden 2018 NHL-kauden toukokuun lähetystä SVT:ltä ei löytynyt, mutta vuoden 2018 huhtikuun NHL-lähetys löytyi ja lisäksi NHL:n sarjakauden 2018-2019 osalta lähtien tuli pieniä muutoksia SVT:n lähetyksiin ja myös tälläkin kaudella oli pieniä muutoksia.

Niistä lisää tähän alle:

NHL SVT:ssä 2017-2020

SVT:n nk. Kuukauden Ottelut 2017-2018

7.10.2017: New Jersey Devils-Colorado Avalanche SVT2:ssa Klo 20-22 Ruotsin Aikaa eli Klo 21-23 Suomen Aikaa nähtiin hehkutettu SVT:n paluu NHL-lähetyksiin

4.11.2017: Ottawa Senators-Las Vegas Golden Knights/Vegas Golden Knights SVT2:ssa Klo 20-22 Ruotsin Aikaa eli Klo 21-23 Suomen Aikaa nähtynä

16.12.2017: Boston Bruins-New York Rangers SVT2:ssa Klo 23-1 Ruotsin Aikaa eli Klo 00.00-2 Suomen Aikaa nähtynä

13.1.2018: Pittsburgh Penguins-Detroit Red Wings SVT2:ssa Klo 19-21 Ruotsin Aikaa eli Klo 20-22 Suomen Aikaa nähtynä

11.2.2018: Dallas Stars-Vancouver Canucks SVT1:ssä Klo 22-00.00 Ruotsin Aikaa eli Klo 23-1 Suomen Aikaa nähtynä kun edellisestä SVT1:n näyttämästä NHL-ottelusta Ruotsissa oli kulunut vieläkin tuntuvammalta ikuisuudelta kulunut määrä aikaa etenkin muisteluissa verrattuna SVT2:n edelliseen näyttämään NHL-otteluun vuodelta 1992!

4.3.2018: Anaheim Ducks-Chicago Blackhawks SVT2:ssa Klo 22-00.00 Ruotsin Aikaa eli Klo 23-1 Suomen Aikaa nähtynä

14.4.2018: Nashville Predators-Colorado Avalanche SVT2:ssa Klo 22-1 Ruotsin Aikaa eli Klo 23-2 Suomen Aikaa nähtynä (Tämä ottelu oli toinen osaottelu Stanley Cupin Ensimmäiseltä Kierrokselta/Stanley Cupin Playoff-kierrokselta mikä aiemmin olisi vastannut vanhemman ajan Stanley Cupin määrittelyssä Divisioonan Välieriä, Konferenssin Puolivälieriä ja Stanley Cupin Neljännesvälieriä.)

Toukokuun 2018 SVT:n viimeinen nk. Kuukauden Ottelu puuttuu listalta edelleen harmittavasti myös mahdollisena toisena ja viimeisenä SVT1:n ottelunakin, mutta muut ottelut ovat olleet seuraavat kun vuonna 2018 NHL:n sarjakaudella 2018-2019 SVT:n televisiointisopimusta muutettiin siltä osin enää koskevaksi vain pelkkää NHL:n runkosarjaa josta eteenpäin näillä näkymin nk. Kuukauden Ottelut ovat päättyneet aina runkosarjaan:

SVT:n nk. Kuukauden Ottelut 2018-2019

27.10.2018: Calgary Flames-Washington Capitals SVT2:ssa Klo 22-1 Ruotsin Aikaa eli Klo 23-2 Suomen Aikaa nähtynä

17.11.2018: Philadelphia Flyers-Tampa Bay Lightning SVT2:ssa Klo 19-22 Ruotsin Aikaa eli Klo 20-23 Suomen Aikaa nähtynä

8.12.2018: Los Angeles Kings-Las Vegas Golden Knights/Vegas Golden Knights SVT2:ssa Klo 22-1 Suomen Aikaa eli Klo 23-2 Suomen Aikaa nähtynä

19.1.2018: New Jersey Devils-Anaheim Ducks SVT2:ssa Klo 19-22 Ruotsin Aikaa eli Klo 20-23 Suomen Aikaa nähtynä

23.2.2018: New York Rangers-New Jersey Devils SVT2:ssa Klo 19-22 Ruotsin Aikaa eli Klo 20-23 Suomen Aikaa nähtynä

23.3.2018: Edmonton Oilers-Ottawa Senators SVT2:ssa Klo 22-1 Ruotsin Aikaa eli Klo 23-2 Suomen Aikaa nähtynä

6.4.2018: St. Louis Blues-Vancouver Canucks SVT2:ssa Klo 22-1 Ruotsin Aikaa eli Klo 23-2 Suomen Aikaa nähtynä

Jokainen ottelu nähtiin sarjakauden nk. Kuukauden Ottelujen osalta SVT2:ssa.

SVT:n nk. Kuukauden Ottelut 2019-2020

20.10.2019: New York Rangers-Vancouver Canucks SVT2:ssa ja SVT24:ssä Klo 19-22 Ruotsin Aikaa eli Klo 20-23 Suomen Aikaa nähtynä (Tällä sarjakaudella SVT2 ja SVT24-kanava ovat jakaneet lähetyksiä niin, että ajoittain nähdään yksi tai molemmat erät näistä kanavista kunkin TV-lähetyksen aikana kun muu ohjelmisto puskee päälle tai menee jostakin kumman syystä sitten NHL-lähetyksen edelle. SVT2:ssa nähtiin tästä ottelusta ensimmäinen erä Klo 19-20 Ruotsin Aikaa eli Klo 20-21 Suomen Aikaa ja loppuosa ottelua meni SVT24-kanavalle näytettäväksi.)

29.11.2019: Buffalo Sabres-Toronto Maple Leafs SVT2:ssa Klo 21.45-1 Ruotsin Aikaa eli Klo 22.45-2 Suomen Aikaa nähtynä (Tämä ottelu nähtiin kokonaan siltä erää SVT2:ssa.)

22.12.2019: New York Rangers-Anaheim Ducks SVT2:ssa ja SVT24:ssä Klo 18.30-21.30 Ruotsin Aikaa eli Klo 19.30-22.30 Suomen Aikaa nähtynä (SVT2:ssa nähtiin tästä ottelusta kaksi erää Klo 18.30-21 Ruotsin Aikaa eli Klo 19.30-22 Suomen Aikaa ja loppuosa ottelua meni SVT24-kanavalle näytettäväksi.)

19.1.2020: Pittsburgh Penguins-Boston Bruins SVT2:ssa ja SVT24:ssä Klo 18.30-21.30 Ruotsin Aikaa eli Klo 19.30-22.30 Suomen Aikaa nähtynä (SVT2:ssa nähtiin tästä ottelusta ensimmäinen erä Klo 18.30-20 Ruotsin Aikaa eli Klo 19.30-21 Suomen Aikaa ja loppuosa ottelua meni SVT24-kanavalle näytettäväksi.)

16.2.2020: Pittsburgh Penguins-Detroit Red Wings SVT2:ssa ja SVT24:ssä Klo 18.30-21.30 Ruotsin Aikaa eli Klo 19.30-22.30 Suomen Aikaa nähtynä (SVT2:ssa nähtiin tästä otteusta kaksi erää Klo 18.30-21 Ruotsin Aikaa eli Klo 19.30-22 Suomen Aikaa ja loppuosa ottelua meni SVT24-kanavalle näytettäväksi.)

SVT2 on siis Ruotsissa näyttänyt melkein kaikki ottelut viime vuosina ellei yhtä tai aivan ehkä enintään kahta SVT1:n lähettämää ottelua lasketa mukaan ja mikäli SVT1 sen esitti toukokuussa 2018 muutoin senkin mennessä sitten vain SVT2:lle ja muutoin osia otteluista tämän kauden mukaisesti olisi tietenkin näkynyt SVT24-kanavalta.

Tämän kauden osalta koronavirus pisti NHL-kauden jäihin ja se on vaikuttanut myös Ruotsin SVT:n NHL-lähetyksiin.

Mahdollisesti SVT2:lla ja SVT24:llä saattaa vielä tulla pelejä, mutta koronavirus on vaikuttanut kauden peleihin ja ongelmia tulee näille kanaville myös kun runkosarjaa ei jatketa mikäli edes päästään jatkamaan kautta yleensäkään ja aloitettaisiin Playoff-kausi sillä sopimus televisioinnista koskee muutetuin ehdoin vain runkosarjaa NHL:stä.

Perutut ottelut SVT2:lta ja SVT24:ltä olivat seuraavat tällä kaudella kun niitä oli kaksi kappaletta:

22.3.2020: Buffalo Sabres-New York Rangers SVT2:ssa ja SVT24:ssä Klo 21-00.00 Ruotsin Aikaa eli Klo 22-1 Suomen Aikaa jaetusti tilanteesta riippuen näiden kanavien osalta

4.4.2020: Colorado Avalanche-St. Louis Blues SVT2:ssa ja SVT24:ssä Klo 21-00.00 Ruotsin Aikaa eli Klo 22-1 Suomen Aikaa jaetusti tilanteesta riippuen näiden kanavien osalta

SVT2:n, SVT1:n ja SVT24:n lisäksi NHL-lähetyksiä on voinut katsoa myös SVT Play-palvelussa nettitelevision välityksellä tietokoneella ja tabletilla.

YLE:llä kieltämättä olisi Suomessa hieman kirittävää mikäli se olisi halunnut jatkaa silloin aiemmin NHL:n näyttämistä sen yhden ottelun jälkeen kolme vuotta sitten mitä se ei tietenkään lopulta tehnyt.

Välttämättä ei taida näkyä YLE:n NHL-lähetyksiä paljon lähitulevaisuudessakaan ihan myös koronaviruksen jälkeiselläkään ajalla.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitetaan tähän viestiin NHL:n sarjakauden 1990-1991 aikana Kolmostelevision näyttämiä otteluja hyvin lyhyesti päivitettynä. Screensport jatkoi myös edelleen televisiointia joskin tarkkojen ottelumäärien osalta ei ole selvyyttä.

Yleisradio ei näyttänyt tiettävästi melkein varmasti lainkaan NHL:n otteluja kauden aikana joskin 9.2.1991 ja 27.4.1991 hyvin, hyvin epätodennäköisesti yksi peli tai korkeintaan kaksi peliä koko sarjakautena olisi saattanut tulla TV2:ssa.

Tosin huomattavan todennäköisesti kyseessä oli huhtikuun 1991 osalta Ville Sirenistä kertonut NHL-dokumentti ja 9.2.1991 nähty NHL-lähetys on sekin saattanut lopulta olla mahdollisesti myös vain NHL-dokumentti.

Etsintöjen aikana Kolmoskanavan lähettämien TV-ottelujen osapuolia ei harmittavasti niissä pelanneita osapuolia kerrottu usein.

Tämän hetken päivityksen osalta voin valitettavasti myös vain esittää arvion yhden seuraavan lähetyksen osalta koska vieläkin on paljon etsittävää, mutta ainakin yhden uuden tai jo tavallaan tiedossa olleen ottelun löytymiselle on tullut jo varmistus ja sen seurauksena yksi muu aiemmin luulemani ottelu valitettavasti poistuu listasta nimenomaan arvioitujen joukkueiden joukosta ennen tarkempia tietoja siitä.

Tällä sarjakaudella heti alkuun Kolmostelevision lähetyksissä NHL:n osalta sattui kohu:

Pitkään kun oli valitettu sitä, että NHL-otteluja ei ruudussa näkynyt ja kun näkyi niin Porissa ja Lahdessa käytiin vähän aikaa tilanteesta lievästi sanoen todella tulisina koska tuo NHL-kauden avaus nimenomaan korvasi SM-Liigan Hockey Night-lähetyksen Ässät-HockeyReipas.

Kiitos Espenin aiemmin laittaman viestin pohjalta tosiaan tuossa kohupelissä Vancouver Canucks-Quebec Nordiques eivät olleet vastakkain vaan lopulta näillä näkymin aivan toiset joukkueet!

Tässä päivitystä hyvin lyhyttä päivitystä muutoin TV-pelien osalta Kolmoselta sarjakaudelta 1990-1991 keskittyen lähinnä 11.11.1990 ja 23.12.1990 näkyneisiin TV-otteluihin YLE:n osuuden jäädessä vielä odottamaan vuoroaan:

11.11.1990: TV-ottelu klo 19.15-20.45 (Aiemmin epäilin erittäin vahvasti, että tämä ottelu olisi saattanut olla jälkilähetys 21.10.1990 pelatusta ottelusta Vancouver Canucks-Quebec Nordiques tuloksella 3-2 Vancouverin eduksi. Tässä ottelussa Quebec Nordiquesilla olisi ollut käytössään valkoinen pelipaita ja kun sitä tässä ottelussa olisi kuuluisasti teroitettu Kolmosen selostuksessakin melkoisen moneen kertaan.

Tutkimusten ja kiitos Espenin laittaman selvennysviestin jälkeen voisin edelleen kuitenkin jo melkein vannoa, että vaihtoehtoisesti jokin muu parivaljakko korvasi tässä lähetyksessä SM-Liigan ottelun Ässät-HockeyReipas ja vaikka ei olisikaan korvannut niin olisi mielenkiintoista kuulla asiasta lisätaustoja ja varmistusta, että oliko todella näin?

Aikanaan ainakin tosiaan Porissa ja Lahdessa pahoitettiin melkoisen reippaasti mieli. Etenkin kun heidänkin mielestään niitä NHL-otteluja olisi pitänyt jo alkaa näkyä, mutta kaiken kompuroiden sitten piti juuri heidän pelinsä mennä sitten pilaamaan ruudussa!)

16.12.1990: Edmonton Oilers-Los Angeles Kings klo 19.15-20.45

23.12.1990: Vancouver Canucks-Quebec Nordiques klo 19.15-20.45 (Tämä ottelu oli kiitos Espenin lähettämän viestin pohjalta jälkilähetys 10.12.1990 pelatusta ottelusta Vancouver Canucks-Quebec Nordiques tuloksella 3-2 Vancouverin eduksi. Tässä ottelussa Quebec Nordiquesilla oli käytössään valkoinen pelipaita ja kun sitä tässä ottelussa teroitettiin Kolmosen selostuksessakin. Tämän ottelun varmistuttua osapuoliltaan tosin epävarmuus siirtyy takaisin NHL:n sarjakauden 1990-1991 Kolmostelevision avausottelun osalle.)

19.1.1991 nähtiin TV3:lla mahdollisesti yömyöhäisenä yllätyslähetyksenä NHL:n All-Star-ottelu. All-Star-ottelu nähtiin aikaisintaan klo 22 eteenpäin, mutta todennäköisemmin vasta paljon puolen yön jälkeen.

9.2.1991: TV2:lla nähtiin mahdollisesti NHL-dokumentti tai sitten mahdollinen runkosarjan ottelu Minnesota North Stars-Toronto Maple Leafs ja nämä nähtiin joko myöhään yöllä tai aikaisintaan Klo 17.30-18.30 selostajana Antero Karapalo jos se oli NHL:n ottelulähetys ja muutoin TV2:lla olisi nähty NHL-dokumentti iltapäivällä tauko-ohjelmana keskellä Yleisradion hiihto-ohjelmaa.

10.2.1991: TV-ottelu klo 19.15-20.45

19.3 ilmoitettiin TV3:n näyttävän vielä vähintään 7 ottelua NHL:stä ja lisäksi finaalisarjan pelejä päällekin. Osa näistä otteluista näytettiin yhdessä Italian Liigan jalkapalloilun kanssa ja osa omina ohjelminaan. Lisäksi vaikka välillä NHL:n ottelujen sanottiin jäävän joidenkin ottelujen osalta vain puolen tunnin koosteeksi niin tiettävästi kevään 1991 kokeilun aikana koskaan ei näin käynyt vaan NHL:stä nähtiin aina näiden kahden ollessa ruudussa aina pääaihemittainen lähetys eli tunnin mittainen lähetys.

30.3.1991: TV-ottelu klo 19.15-20.45

31.3.1991: TV-ottelu joka näytettiin yhdessä Italian Liigan jalkapallo-ottelun kanssa klo 19.15-20.45

7.4.1991: Chicago Blackhawks-Minnesota North Stars klo 19.15-20.45 välisenä aikana aina klo 20.15 asti kun sitten alkoi Italian Liigan jalkapallo-ottelu joka kesti puoli tuntia

14.4.1991: New York Islanders-Boston Bruins klo 19.15-20.45 välisenä aikana aina klo 20.15 asti kun sitten alkoi Italian Liigan jalkapallo-ottelu joka kesti puoli tuntia

21.4.1991: Vancouver Canucks-Los Angeles Kings klo 19.30-20.30

27.4.1991: Mahdollinen Yleisradion näyttämä NHL-ottelu klo 17-18 TV2:ssa joka hyvin todennäköisesti kuitenkin oli Ville Sirenin urasta kertonut dokumentti. Mikäli kuitenkin ei ollut niin todennäköisimmin ottelu olisi ollut mahdollisesti aikaisemmin eri huhuissa pyörinyt Los Angeles Kingsin, Pittsburgh Penguinsin tai Minnesota North Starsin peli aikaisemmin vuodelta 1991. Kaikkein todennäköisimmin Los Angeles Kingsin peli olisi ollut noista kolmesta ruudussa mikäli edes olikaan.

Tämän jälkeen alkoi kuitenkin TV2:ssa sitten jo Osasto Karhu-niminen dokumentti Karhuryhmästä joka nähtiin klo 18-18.25. Kyseinen dokumentti ei hirveän pitkä ollut, se piti sisällään myös MTV:n ja Kolmostelevision kuvamateriaalia Yleisradion vastaavan lisäksi ja noin puolet tuosta lyhyestä ohjelmasta muutenkin tuntui keskittyvän lähinnä Mikkelin 1986 tehtävän puimiseen josta siirryttiin hyvin pikaisesti vuoden 1987 haastavimpiin ja näyttävimpiin tapahtumiin ja siitä sitten vuoden 1990 tilanteisiin.

Tuossa dokumentissa kerrottiin tuolloin Karhuryhmän vaihtaneen virkapistoolinsa vuosien 1989-1990 aikana olleesta Sig Sauerista Glockiin ja se oli vaihtamassa haulikkotyyppinsä Leijona-haulikosta muihin haulikkomerkkeihin. Loppuosa olikin lähinnä lyhyttä läpikäyntiä Karhuryhmän arjesta ja tulevaisuudesta myös vuoden 1991 jälkeen koska alkava taantuma huolestutti tietenkin myös poliisiakin ja Karhuryhmää yleensäkin. Pelko kun oli taantuman ja laman mahdollisesti lisääntyvistä levottomuuksista.

5.5.1991: Playoff-ottelu Edmonton Oilers-Vancouver Canucks vaihtuneena parivaljakkoon Edmonton Oilers-Los Angeles Kings NHL Playoffina Konferenssien Finaalina ja Stanley Cupin Semifinaaleina TV3:lla klo 15.45-16.45 (Tämä ottelu oli aiemmin mainittuna todella kiintoisa uusi löytö!

Kolmostelevisio kun oli keskellä kiihkeää NHL:n Playoff-kautta ilmoittanut, että se tulee seuraamaan Edmonton Oilersin ja Vancouver Canucksin TV-pelejä ja tätä ottelua mainostettiin lopulta verraten nolostikin Esa 'Tiki' Tikkasen ja Petri Skrikon Suurena Kohtaamisena Kolmosella. Valitettavasti Vancouver Canucks tippui jo Divisioonien Semifinaaleissa, Konferenssien Puolivälierissä ja Stanley Cupin Neljännesvälierissä häviöllään Los Angeles Kingsille jo 14.4.1991.

Kolmostelevisio oli siten mielenkiintoisen valinnan edessä: Se olisi voinut näyttää suorana lähetyksenä tuona päivämääränä Boston Bruinsin ja Pittsburgh Penguinsin kolmannen ottelun juurikin tuoreena Konferenssien Finaalina ja Stanley Cupin Semifinaalina, vastaavanlaisena päivän jälkilähetyksenä Minnesota North Starsin ja Edmonton Oilersin toisen kohtaamisen tai sitten ottaa selvästi aikaisemman jälkilähetyksen.

Lopulta se sitten otti jo 28.4.1991 pelatun Divisioonien Finaalin, Konferenssien Semifinaalin ja Stanley Cupin Puolivälierien ratkaisuottelun uusinnan lähetykseen. Tästä tempusta eivät kaikki eivätkä varsinkaan suoran NHL-kiekon ystävät pitäneet Suomessa paljon lainkaan, että aletaan esittelemään 'Tikin' otteita ja Skrikon muitakin kauden aikaisia maalikoosteohjelmia keskellä lähetystä kun suoraa tai edes melkoisen tuoretta kokonaistakin jälkilähetystä olisi Kolmonen voinut esittää.)

8.5.1991: Edmonton Oilers-Minnesota North Stars nähtiin ilmeisesti yllätyslähetyksenä TV3:ssa. Ottelu on voinut olla Kolmosella nähtävissä aikaisemminkin päivästä, mutta viimeistään klo 21.55:n jälkeen jolloin alun perin Kolmosen piti lopettaa päivän ohjelmiensa esittäminen. Ottelu olisi siis sinä tapauksessa nähty klo 21.55-22.51 välisenä aikana, mutta se on voinut tulla aikaisemminkin samana päivänä.

12.5.1991: Boston Bruins-Pittsburgh Penguins yhdessä Amerikkalaisen Jalkapalloilun kanssa klo 18.30-20.45

Stanley Cupin Finaalisarjan otteluista Pittsburgh Penguinsin ja Minnesota North Starsin välillä nähtiin näillä näkymin ilmeisesti Kolmosella korkeintaan neljä kappaletta siinä missä Screensport näytti koko sarjan ja ottelut näkyivät Kolmosella näillä näkymin seuraavalla tavalla:

18.5.1991: Klo 19.15-20.45 nähty ottelu

19.5.1991: Klo 19.15-20.45 nähty ottelu NHL Stanley Cupin nimellä TV3:ssa joskin tämä ottelu on saattanut myöhästyä ja tulla Kolmoselta myöhemmin kuitenkin samana päivänä tai saman päivän ja seuraavan yön välisenä aikana ennen seuraavaa päivää nimenomaan television lähetysrytmin kannalta. Mahdollisesti tämä ottelu saattoi muuttua myös vain lyhennetyksi 65 minuutin otteluksikin.

22.5.1991: Klo 22-23 nähty ottelu

26.5.1991: Heti Indy 500:n jälkeen nähty ottelu joka alkoi aikaisintaan klo 22.15, mutta Indy 500:n valtava kesto suoran lähetyksen takia Kolmosella saattoi lykätä ottelun alkamista aina puolille yötä saakka. Ottelulla oli kaikkiaan kestoa 115 minuutin verran ja siten siis se olisi näkynyt klo 22.15-00.10 aikaisintaan ja myöhäisimmillään Indy 500:n kestosta riippuen klo 00.00-1.55 välisenä aikana.

Täsmennystä Stanley Cupiin ja vielä selviämättömiin muihin TV-otteluihin tulee kunhan riittävästi löytyy noita ilman seuramainintoja olevia otteluja tai lopulliseen päivitykseen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
NHL:n sarjakautta 1983-1984 tutkien on paljastunut järisyttäviä uusia asioita.

Pitkästä aikaa tätä aihealuetta muutenkin päivitettäessä on tullut tietooni jo melkein myyttisen tuon sarjakauden Stanley Cupistakin uutta lähetystietoa.

Aiemmin YLE:n lähetysmysteerejä on käsitelty tai niitä on löydetty 27.1.2017 ja 6.12.2019.

Jo aiemminkin mysteerejä oli, mutta nyt on selvinnyt taustoja myös eräästä puuttuneesta lähetyksestä:

Nimittäin Stanley Cupin Finaalien 1984 osalta sen eli 15.5.1984 pelattu kolmas ottelu on myös näytetty Suomessa TV2:ssa!

Aiemminhan tuota kolmatta finaalia seuranneessa Urheiluruudussa näytettiin epätavallisen pitkään Jari Kurria ja Edmontonin joukkuetta ja nähtiin vieläpä Kurrin haastattelukin ja henkilökuvakin siihen asti pelanneen Kurrin saavutuksista NHL:ssä.

Se pisti epäilyttämään paljonkin, mutta aiemmin en vain voinut vahvistaa tuota yllätyslähetystä täysin varmasti näytetyn.

Tuota finaalia seuranneissa keskusteluissa huhuiltiin sillä hetkellä ennen yllätyslähetystä Yleisradion olevan valmiina lähettämään joko seuraavan tai sitä seuraavan finaaliottelun jossa vanhemman ajan SM-Liigan tyyliin Stanley Cupin voitto olisi ollut 'katkolla'.

Lopulta YLE:llä kyllä kieltämättä on ollut aika erikoinen menettelytapa noiden lähetysten suhteen kun olevinaan mitään ei pitänyt tulla, mutta sitten kuitenkin lopulta on tullut myöhäisillassa NHL:stä lähetyksiä TV2:ssa.

Ne olivat kieltämättä nopeita keikauksia näyttää kun myös Ruotsin SVT noita lähetyksiä näytti ja HTV:kin jolloin niiden lähetyksistä on saatu sitten pikainen lupa käyttää niitäkin.

Lähetys oli melko pitkähkö, mutta välttämättä ei ehkä ihan kokonainen tapahtumiltaan kun yllätyslähetyksessä nähtiin myös mahdollisesti ottelulähetystä lyhentänyt maalikooste kahdesta aiemmasta Stanley Cupin Finaalista.

Varmuudella TV2:n yllätyslähetyksessä lähetysaikaa oli 64 minuuttia ja kenties hieman enemmän tai sitten tuo yllätyslähetys jo sisälsi maalikoosteen, pahoittelut tai iloiset ilmoitukset myöhäisohjelmasta, alkutunnuksen ja lopputunnuksen jo valmiiksi jolloin lähetys on voinut tosiaan olla vain enimmäismäärältään tuon verran pitkä ja muutoin tuntuvasti lyhyempi.

Siitä poikkeuksena kaksi muuta YLE:n näyttämää Stanley Cupin Finaalia olivat pidempiä ja niissä maalikoosteet olivat aina edeltävästä ottelusta vähemmän häiritseviä tai ei niin pitkiä.

Ratkaisevan Stanley Cupin Finaalissa nähtiin myös yleinen yhteenveto yhteisten Neljännen ja Viidennen Finaalien maalien lisäksi.

Ihan varma en ole, mutta mikäli vain Antero Karapalo sanoi tuon kolmannen Stanley Cupin Finaalin päätteeksi "Näkemiin Edmontonista" niin lähetys olisi lopullisen varmasti oikea ilman, että olisi edes vahingossa sotkeutunut neljänteen Finaaliin.

Näillä näkymin ennen muuta lisätietoa asiaan pidän tuota tosiaan juurikin aiemmin melkein myyttisesti kadoksissa olleena, YLE:n lähettämänä kolmantena Stanley Cupin Finaalina.

Mikäli vain tiedot ovat oikeita niin siinä tapauksessa YLE on näyttänyt NHL:stä sarjakaudella 1983-1984 varmasti ainakin 6 ottelua.

Se eli Stanley Cupin Finaalien 1984 osalta sen kolmas ottelu näytettiin yllätyslähetyksenä TV2:ssa 17.5.1984 milloin tahansa Klo 22.25 eteenpäin erikoisessa kokonaisuudessaan päivän viimeisenä ohjelmana selostajana Antero Karapalo.
 
Viimeksi muokattu:

Espen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Old time hockey like Eddie Shore

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitetaan tähän viestiin NHL:n sarjakauden 1990-1991 aikana Kolmostelevision näyttämiä otteluja hyvin lyhyesti päivitettynä. Screensport jatkoi myös edelleen televisiointia joskin tarkkojen ottelumäärien osalta ei ole selvyyttä.

Yleisradio ei näyttänyt tiettävästi melkein varmasti lainkaan NHL:n otteluja kauden aikana joskin 9.2.1991 ja 27.4.1991 hyvin, hyvin epätodennäköisesti yksi peli tai korkeintaan kaksi peliä koko sarjakautena olisi saattanut tulla TV2:ssa.

Tosin huomattavan todennäköisesti kyseessä oli huhtikuun 1991 osalta Ville Sirenistä kertonut NHL-dokumentti ja 9.2.1991 nähty NHL-lähetys on sekin saattanut lopulta olla mahdollisesti myös vain NHL-dokumentti.

Etsintöjen aikana Kolmoskanavan lähettämien TV-ottelujen osapuolia ei harmittavasti niissä pelanneita osapuolia kerrottu usein.

Tämän hetken päivityksen osalta voin valitettavasti myös vain esittää arvion yhden seuraavan lähetyksen osalta koska vieläkin on paljon etsittävää, mutta ainakin yhden uuden tai jo tavallaan tiedossa olleen ottelun löytymiselle on tullut jo varmistus ja sen seurauksena yksi muu aiemmin luulemani ottelu on jo valitettavasti poistunut listasta nimenomaan arvioitujen joukkueiden joukosta.

Tällä sarjakaudella heti alkuun Kolmostelevision lähetyksissä NHL:n osalta sattui kohu:

Pitkään kun oli valitettu sitä, että NHL-otteluja ei ruudussa näkynyt ja kun näkyi niin Porissa ja Lahdessa käytiin vähän aikaa tilanteesta lievästi sanoen todella tulisina koska tuo NHL-kauden avaus nimenomaan korvasi SM-Liigan Hockey Night-lähetyksen Ässät-HockeyReipas.

Kiitos Espenin aiemmin laittaman viestin pohjalta tosiaan tuossa kohupelissä Vancouver Canucks-Quebec Nordiques eivät olleet vastakkain vaan lopulta näillä näkymin aivan toiset joukkueet!

Kiitokset Espenille jälleen myös uusimmasta videolöydöstä!

Tässä tulee hyvin lyhyttä päivitystä muutoin TV-pelien osalta Kolmoselta sarjakaudelta 1990-1991 keskittyen lähinnä 31.3.1991 näkyneeseen TV-otteluun YLE:n osuuden jäädessä vielä odottamaan vuoroaan:

11.11.1990: TV-ottelu klo 19.15-20.45 (Aiemmin epäilin erittäin vahvasti, että tämä ottelu olisi saattanut olla jälkilähetys 21.10.1990 pelatusta ottelusta Vancouver Canucks-Quebec Nordiques tuloksella 3-2 Vancouverin eduksi. Tässä ottelussa Quebec Nordiquesilla olisi ollut käytössään valkoinen pelipaita ja kun sitä tässä ottelussa olisi kuuluisasti teroitettu Kolmosen selostuksessakin melkoisen moneen kertaan.

Tutkimusten ja kiitos Espenin laittaman selvennysviestin jälkeen voisin edelleen kuitenkin jo melkein vannoa, että vaihtoehtoisesti jokin muu parivaljakko korvasi tässä lähetyksessä SM-Liigan ottelun Ässät-HockeyReipas ja vaikka ei olisikaan korvannut niin olisi mielenkiintoista kuulla asiasta lisätaustoja ja varmistusta, että oliko todella näin?

Aikanaan ainakin tosiaan Porissa ja Lahdessa pahoitettiin melkoisen reippaasti mieli. Etenkin kun heidänkin mielestään niitä NHL-otteluja olisi pitänyt jo alkaa näkyä, mutta kaiken kompuroiden sitten piti juuri heidän pelinsä mennä sitten pilaamaan ruudussa!)

16.12.1990: Edmonton Oilers-Los Angeles Kings klo 19.15-20.45

23.12.1990: Vancouver Canucks-Quebec Nordiques klo 19.15-20.45 (Tämä ottelu oli kiitos Espenin lähettämän viestin pohjalta jälkilähetys 10.12.1990 pelatusta ottelusta Vancouver Canucks-Quebec Nordiques tuloksella 3-2 Vancouverin eduksi. Tässä ottelussa Quebec Nordiquesilla oli käytössään valkoinen pelipaita ja kun sitä tässä ottelussa teroitettiin Kolmosen selostuksessakin. Tämän ottelun varmistuttua osapuoliltaan tosin epävarmuus siirtyy takaisin NHL:n sarjakauden 1990-1991 Kolmostelevision avausottelun osalle.)

19.1.1991 nähtiin TV3:lla mahdollisesti yömyöhäisenä yllätyslähetyksenä NHL:n All-Star-ottelu. All-Star-ottelu nähtiin aikaisintaan klo 22 eteenpäin, mutta todennäköisemmin vasta paljon puolen yön jälkeen.

9.2.1991: TV2:lla nähtiin mahdollisesti NHL-dokumentti tai sitten mahdollinen runkosarjan ottelu Minnesota North Stars-Toronto Maple Leafs ja nämä nähtiin joko myöhään yöllä tai aikaisintaan Klo 17.30-18.30 selostajana Antero Karapalo jos se oli NHL:n ottelulähetys ja muutoin TV2:lla olisi nähty NHL-dokumentti iltapäivällä tauko-ohjelmana keskellä Yleisradion hiihto-ohjelmaa.

10.2.1991: TV-ottelu klo 19.15-20.45

19.3 ilmoitettiin TV3:n näyttävän vielä vähintään 7 ottelua NHL:stä ja lisäksi finaalisarjan pelejä päällekin. Osa näistä otteluista näytettiin yhdessä Italian Liigan jalkapalloilun kanssa ja osa omina ohjelminaan. Lisäksi vaikka välillä NHL:n ottelujen sanottiin jäävän joidenkin ottelujen osalta vain puolen tunnin koosteeksi niin tiettävästi kevään 1991 kokeilun aikana koskaan ei näin käynyt vaan NHL:stä nähtiin aina näiden kahden ollessa ruudussa aina pääaihemittainen lähetys eli tunnin mittainen lähetys.

30.3.1991: TV-ottelu klo 19.15-20.45

31.3.1991: NHL:n All-Star-ottelun uusinta ja se näytettiin yhdessä Italian Liigan jalkapallo-ottelun kanssa klo 19.15-20.45

7.4.1991: Chicago Blackhawks-Minnesota North Stars klo 19.15-20.45 välisenä aikana aina klo 20.15 asti kun sitten alkoi Italian Liigan jalkapallo-ottelu joka kesti puoli tuntia

14.4.1991: New York Islanders-Boston Bruins klo 19.15-20.45 välisenä aikana aina klo 20.15 asti kun sitten alkoi Italian Liigan jalkapallo-ottelu joka kesti puoli tuntia

21.4.1991: Vancouver Canucks-Los Angeles Kings klo 19.30-20.30

27.4.1991: Mahdollinen Yleisradion näyttämä NHL-ottelu klo 17-18 TV2:ssa joka hyvin todennäköisesti kuitenkin oli Ville Sirenin urasta kertonut dokumentti. Mikäli kuitenkin ei ollut niin todennäköisimmin ottelu olisi ollut mahdollisesti aikaisemmin eri huhuissa pyörinyt Los Angeles Kingsin, Pittsburgh Penguinsin tai Minnesota North Starsin peli aikaisemmin vuodelta 1991. Kaikkein todennäköisimmin Los Angeles Kingsin peli olisi ollut noista kolmesta ruudussa mikäli edes olikaan.

Tämän jälkeen alkoi kuitenkin TV2:ssa sitten jo Osasto Karhu-niminen dokumentti Karhuryhmästä joka nähtiin klo 18-18.25. Kyseinen dokumentti ei hirveän pitkä ollut, se piti sisällään myös MTV:n ja Kolmostelevision kuvamateriaalia Yleisradion vastaavan lisäksi ja noin puolet tuosta lyhyestä ohjelmasta muutenkin tuntui keskittyvän lähinnä Mikkelin 1986 tehtävän puimiseen josta siirryttiin hyvin pikaisesti vuoden 1987 haastavimpiin ja näyttävimpiin tapahtumiin ja siitä sitten vuoden 1990 tilanteisiin.

Tuossa dokumentissa kerrottiin tuolloin Karhuryhmän vaihtaneen virkapistoolinsa vuosien 1989-1990 aikana olleesta Sig Sauerista Glockiin ja se oli vaihtamassa haulikkotyyppinsä Leijona-haulikosta muihin haulikkomerkkeihin. Loppuosa olikin lähinnä lyhyttä läpikäyntiä Karhuryhmän arjesta ja tulevaisuudesta myös vuoden 1991 jälkeen koska alkava taantuma huolestutti tietenkin myös poliisiakin ja Karhuryhmää yleensäkin. Pelko kun oli taantuman ja laman mahdollisesti lisääntyvistä levottomuuksista.

5.5.1991: Playoff-ottelu Edmonton Oilers-Vancouver Canucks vaihtuneena parivaljakkoon Edmonton Oilers-Los Angeles Kings NHL Playoffina Konferenssien Finaalina ja Stanley Cupin Semifinaaleina TV3:lla klo 15.45-16.45 (Tämä ottelu oli aiemmin mainittuna todella kiintoisa uusi löytö!

Kolmostelevisio kun oli keskellä kiihkeää NHL:n Playoff-kautta ilmoittanut, että se tulee seuraamaan Edmonton Oilersin ja Vancouver Canucksin TV-pelejä ja tätä ottelua mainostettiin lopulta verraten nolostikin Esa 'Tiki' Tikkasen ja Petri Skrikon Suurena Kohtaamisena Kolmosella. Valitettavasti Vancouver Canucks tippui jo Divisioonien Semifinaaleissa, Konferenssien Puolivälierissä ja Stanley Cupin Neljännesvälierissä häviöllään Los Angeles Kingsille jo 14.4.1991.

Kolmostelevisio oli siten mielenkiintoisen valinnan edessä: Se olisi voinut näyttää suorana lähetyksenä tuona päivämääränä Boston Bruinsin ja Pittsburgh Penguinsin kolmannen ottelun juurikin tuoreena Konferenssien Finaalina ja Stanley Cupin Semifinaalina, vastaavanlaisena päivän jälkilähetyksenä Minnesota North Starsin ja Edmonton Oilersin toisen kohtaamisen tai sitten ottaa selvästi aikaisemman jälkilähetyksen.

Lopulta se sitten otti jo 28.4.1991 pelatun Divisioonien Finaalin, Konferenssien Semifinaalin ja Stanley Cupin Puolivälierien ratkaisuottelun uusinnan lähetykseen. Tästä tempusta eivät kaikki eivätkä varsinkaan suoran NHL-kiekon ystävät pitäneet Suomessa paljon lainkaan, että aletaan esittelemään 'Tikin' otteita ja Skrikon muitakin kauden aikaisia maalikoosteohjelmia keskellä lähetystä kun suoraa tai edes melkoisen tuoretta kokonaistakin jälkilähetystä olisi Kolmonen voinut esittää.)

8.5.1991: Edmonton Oilers-Minnesota North Stars nähtiin ilmeisesti yllätyslähetyksenä TV3:ssa. Ottelu on voinut olla Kolmosella nähtävissä aikaisemminkin päivästä, mutta viimeistään klo 21.55:n jälkeen jolloin alun perin Kolmosen piti lopettaa päivän ohjelmiensa esittäminen. Ottelu olisi siis sinä tapauksessa nähty klo 21.55-22.51 välisenä aikana, mutta se on voinut tulla aikaisemminkin samana päivänä.

12.5.1991: Boston Bruins-Pittsburgh Penguins yhdessä Amerikkalaisen Jalkapalloilun kanssa klo 18.30-20.45

Stanley Cupin Finaalisarjan otteluista Pittsburgh Penguinsin ja Minnesota North Starsin välillä nähtiin näillä näkymin ilmeisesti Kolmosella korkeintaan neljä kappaletta siinä missä Screensport näytti koko sarjan ja ottelut näkyivät Kolmosella näillä näkymin seuraavalla tavalla:

18.5.1991: Klo 19.15-20.45 nähty ottelu

19.5.1991: Klo 19.15-20.45 nähty ottelu NHL Stanley Cupin nimellä TV3:ssa joskin tämä ottelu on saattanut myöhästyä ja tulla Kolmoselta myöhemmin kuitenkin samana päivänä tai saman päivän ja seuraavan yön välisenä aikana ennen seuraavaa päivää nimenomaan television lähetysrytmin kannalta. Mahdollisesti tämä ottelu saattoi muuttua myös vain lyhennetyksi 65 minuutin otteluksikin.

22.5.1991: Klo 22-23 nähty ottelu

26.5.1991: Heti Indy 500:n jälkeen nähty ottelu joka alkoi aikaisintaan klo 22.15, mutta Indy 500:n valtava kesto suoran lähetyksen takia Kolmosella saattoi lykätä ottelun alkamista aina puolille yötä saakka. Ottelulla oli kaikkiaan kestoa 115 minuutin verran ja siten siis se olisi näkynyt klo 22.15-00.10 aikaisintaan ja myöhäisimmillään Indy 500:n kestosta riippuen klo 00.00-1.55 välisenä aikana.

Täsmennystä Stanley Cupiin ja vielä selviämättömiin muihin TV-otteluihin tulee kunhan riittävästi löytyy noita ilman seuramainintoja olevia otteluja tai lopulliseen päivitykseen, mutta hyvin monta ottelua ei onneksi ole enää jäljellä.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
NHL:n sarjakauden 1990-1991 aikana Kolmostelevision näyttämiä otteluja hyvin lyhyesti päivitettynä voi tulla hyvinkin pian.

Kolmostelevision lähetysten suhteen nyt ihan viime aikoina on vuoden 1991 puolelle löytynyt uutta tietoa erinäisistä lähetyksistä, mutta murheellisesti myös pieniä ongelmia.

Tuolle sarjakaudelle puhuen Playoff-kaudella Kolmostelevisio tuntui keskittyvän alkuvaiheissa sitä näyttämään nähtävästi Los Angeles Kings-Vancouver Canucks-otteluparia useitakin kertoja.

Tuon parivaljakon lisäksi myös Calgary Flames-Edmonton Oilers-otteluparia tunnuttiin seuraavan TV3:lla aina kun ehdittiin!

Ihan varma en ole siitä uusien tietojen valossa, että nähtiinkö 14.4.1991 TV3:lla Playoff-kaudella suorakin yllätyslähetys Los Angeles Kings-Vancouver Canucks-otteluparista vai oliko tämä kaikki sitten vasta 21.4.1991 näytetyn TV3:n lähetyksen peruja?

Kyse kun oli tietysti ratkaisevan ottelun näyttämisestä ja kun sille oli luvattu sarjan vielä venyessä yksi ottelu Kolmoselle Playoff-kaudella pitkälti sen takia kun muuan Jyrki Lumme oli edustettuna Playoff-kaudella tuolloin!

Mikäli muuten tuo kaikki oli sittenkin jälkilähetystä niin tuo 21.4.1991 nähty TV3:n lähetys on ollut pidempi kestoltaan kuten myös yllätyslähetyskin suorana kun TV3:n lähetyksessä nähtiin tuo Kings-Canucks-ottelusarjan viides peli ennen ratkaisupeliä parhaina paloina.

Se eli tuo viides ottelu kenties oli tullut huhtikuussa 1991 Linkun hehkutusten mukaisestikin Kolmosella aiemminkin nähtyä eli kenties 12.4.1991 se olisi nähty suorempana ja muutoin jälkilähetyksenä hyvinkin tuoreesti osin yllätyslähetyksenä senkin suhteen ja yleensä ison lähetyksen päätyttyä siirryttiin heti vielä otteluun Calgary Flames-Edmonton Oilers.

Täten etenkin Flames-Oilers-ottelun huomioiden yhden ja jälkilähetystilanteessa ehkä kahdenkin ottelun myötä (16.4.1991 päättyi tuo Flames-Oilers-ottelusarja ja 14.4.1991 mikäli oltiin suorassa lähetyksessä niin saatettiin yllätyslähetyksen puitteissa Kolmosella siirtyä suoraan ottelun päätöserään/eriin. Jatkoaika kun tarvittiin niin 14.4.1991 ja 16.4.1991 pelattuihin otteluihin.) lähetyksen kesto venyi Kolmosella hyvinkin pitkälle yöhön suorana ja jälkilähetyksenä selvästi myöhäisillan puolelle.

Päivitän heti tuota sarjakauden 1990-1991 NHL-lähetysten tilannetta kun vain lisätietoa tulee kun sille on tuntunut löytyneen tietoa enemmän kuin muille sarjakausille viime aikoina!

Kertoa sitä siis saa.

Muutoin tietysti 14.4.1991 aiemmin illalla TV3:ssa oli jo nähty ottelu New York Islanders-Boston Bruins jolloin mikäli vielä saman päivän iltaan/yöhön tuli vielä sitten lisää NHL-pelejä niin se olisi ollut sitten vieläkin hienompi juttu joskin kovin yllättäen toteutuen.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Muuna pienempänä harmina löytyi kyllä 5.5.1991 olleen TV3:n ohjelmapäivän NHL-osuus tuossa jokin aika sitten sarjakauden 1990-1991 suhteen, mutta ikävä kyllä tallenne loppui juurikin kun lähetyksen piti alkaa ja sitten omanlainen täysi varmistus sen päivän NHL-lähetykseen jäi näkemättä.

Tiettävästi tuo tosin oli juurikin aiemmin mainitsemani, Suomessa paheksuttu kohuottelu aiemmin sarjakaudelta pelattuna toisin kuin, että se olisi ollut selkeä sarjakamppailu Playoff-kauden ratkaisupaikoista.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
NHL:n sarjakaudelle 1990-1991 löytyi jälleen yksi mielenkiintoinen viite hieman ulkopuolisesti puhuen:

Nimittäin SM-Liigan kohua herättäneessä lähetyksessä 17.3.1991 eli KalPa-TPS-ottelun loppumetreillä Kolmostelevision kaksikosta eli Kari Tyni-Kimmo Leinonen ja mielestäni näistä toinen eli Tyni mainitsi lähetyksen lopulla kevään Kolmosen lähetysten tultua päätökseen SM-Liigan osalta jolloin loppukevät päätettiin omistaa tarvittaessa kesäänkin asti jälleen Kolmostelevision Hockey Nightissa NHL:n lähetyksille.

Sunnuntait siis aiottiin omistaa ja 24.3.1991 lähtien NHL-lähetykset olisivat jälleen jatkuneet.

On tosin paha sanoa, että kävikö tosiaan näin vai puhuiko Tyni sitten ohi suunsa näin jälkiviisaasti todeten?

Tilanne kun oli tosiaan se, että 19.3.1991 ja vähän tätä myöhemmin 26.3.1991 mennessä TV3 vahvisti erilliset, aiemminkin mainitut muut loppupuolen NHL:n lähetyksensä ennen Stanley Cupia kun näinä päivinä silloin oli ollut kiistaa ja yhteen sovittamisen ongelmia esimerkiksi Jalkapallon Italian Liigan suhteen.

24.3.1991 puhuen siitä päivästä pelkään myös, että kenties suunniteltukin runkosarjan NHL-lähetys olisi tehnyt ohjelmapaikaltaan tilaa Interlagosin F1-lähetykselle kun senhän TV3 kyllä näytti ja sen aikapaikka melko lailla täsmäsi yleisesti ottaen tuolloiseen NHL-lähetykseen Kolmosella.

Tiedä sitten, että olisiko sittenkin Kolmonen yllättänyt vielä myöhäisillan lähetyksellä NHL:stä puhuen tuolloin 24.3.1991.

Tosin todennäköisyys siihen ei TV3:lla koskaan ollut niin suuri muutenkaan kuin miten MTV3:lla sitten jo olikin vuosina 1993-1999.

Saa kyllä kertoa lisätietoa ihmeessä tämän 24.3.1991 olleen pulman tiimoilta!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
NHL:n sarjakauden 1990-1991 aikana Kolmostelevision näyttämiä otteluja hyvin lyhyesti päivitettynä voi tulla jälleen hyvinkin pian.

Kolmostelevision lähetysten suhteen nyt ihan viime aikoina on vuoden 1991 puolelle löytynyt uutta tietoa erinäisistä lähetyksistä, mutta murheellisesti myös pieniä ongelmia.

Uusin ottelulöytö vanhalle nk. Kolmoselle koskisi runkosarjaa.

Tuolla sarjakaudella TV3 näytti Suomessa näillä näkymin kertaalleen kaudella varmuudella Buffalo Sabresin ottelun ja vastassa olisi ollut Edmonton Oilers.

Ottelu olisi päättynyt Edmontonille voittoon maalein 3-2.

Ongelmana on lähinnä sen lähetysmuoto.

Ihan varma en ole siitä uusien tietojen valossa, että nähtiinkö 3.2.1991 TV3:lla suorakin yllätyslähetys Buffalo Sabres-Edmonton Oilers vai oliko tämä kaikki sitten vasta 10.2.1991 näytetyn TV3:n nimeämättä jääneen lähetyksen peruja?

Mikäli tuo on ollut jälkilähetys eli tuolloin 10.2.1991 niin siinä tiettävästi saattoi olla vähän enemmän lähetysaikaa kun TV3:n NHL-otteluissa näytettiin silloin tällöin sarjakaudella 1990-1991 muistakin kierrospeleistä osuuksia mikäli ne mahtuivat itse tallenteeseen ja ilman muuta itse lähetys olisi tullut kenties aiemmin sunnuntai-illassa.

Etenkin 10.2.1991 TV3:lla nähty NHL-ottelu olisi hienoa saada selville!

Lähetyksen kesto venyi Kolmosella hyvinkin pitkälle yöhön suorana ja jälkilähetyksenä selvästi muun myöhäisemmän illan puolelle.

Toki lähetys on voinut olla vähän lyhyempikin kuin TV3:n normaali NHL-ottelulähetys.

Päivitän heti tuota sarjakauden 1990-1991 NHL-lähetysten tilannetta kun vain lisätietoa tulee kun sille on tuntunut löytyneen tietoa enemmän kuin muille sarjakausille viime aikoina!

Kertoa sitä siis saa kuten myös kolme viestiä ylempänä olevaan saman kauden NHL:n Playoff-kauden Kolmostelevision tämän hetken visaisimpaan pulmaan ratkaisua hakien.

Myös 24.3.1991 olleeseen äärimmäisen epävarmaan NHL-lähetystilanteeseen saa kertoa lisätietoa mikäli näin on käynyt, että jotain olisi myöhäisillassa näkynyt viime viestin mukaisin mietinnöin.
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
NHL:n sarjakauteen 1989-1990 ei ikävä kyllä ole tullut lähetyksiä, mutta millä tavoin Kolmostelevision NHL-lähetykset tuolloin päätettiin lähettää niin niiden käytännöstä on tullut vähän uutta kuten myös ainakin vähäisesti SM-Liigaa mainiten on sanottava, että ainakin osassa TV3:n lähetyksiä niiden lähetysaika oli pidempi kuin mitä ilmoitettiin.

Siten ehkä korjaan lähetyspituuksia tulevaisuudessa SM-Liigan TV3:n lähetysten suhteen, mutta nyt itse NHL:n pariin:

NHL-lähetykset nk. Vanhalla Kolmosella olivat keskiviikoille tarkoitettuja ja näillä näkymin aiemminkin kerrottuna ennen Playoff-kautta, Stanley Cupin Finaaleja tai erittäin merkittäviä muita arvo-otteluja eli All-Star-ottelua huomioimatta jälkilähetyksiä.

Jälkilähetyksiä ne kaiketi olivat siksikin kun ne määritettiin alustavasti silloisin näkymin ilman ihmeitä alkamaan Kolmostelevision Hockey Night-ohjelman puitteissa Klo 20 alkaen.

Poikkeus runkosarjan lähetyksissä oli mikäli NHL-ottelu ottelupäivälle osuen alkoi juurikin Klo 20 myös Suomen päässä tai erikseen muilla tavoin Kolmosella pystyttiin aloittamaan aiemmin tai myöhemmin saman päivän illassa/yössä/päivän viimeisen ohjelman asemassa, milloin ei ollut muuta merkittävää TV3:n ohjelmaa/urheilua, ottelu muilla tavoin osin suoraa/täysin suoraa lähetystä varten kyettiin näin näyttämään ja ennen kaikkea mikäli lähtökohtaisesti täyttyi merkittävä nk. Suomalaisuusaste otteluun.

Noiden määritteiden täyttyessä myös tuolloin TV3:n lähetys NHL:stä oli suora.

Tietysti toteutuneesti itse lähetysaikakin TV3:lla muuttui kauden mittaan NHL-lähetyksistä puhuen ja iltapäivälähetyksiäkin esiintyi ennen pitkää kaudella toisin kuin miten ennen kautta niiden piti mennä tai alustavasti.

Tietenkin myös nk. Yllätyslähetyksiä povattiin tulevaksi kaudelle, mutta ikävä kyllä kyse enemmän oli Kolmostelevision NHL-lähetyksistä eikä esimerkiksi myöhemmistä MTV3:n vastaavista joita tulikin sitten melkoisen reilusti enemmänkin tarpeen tullen.

NHL-kausi ei voinut Kolmosella alkaa ennen 11.10.1989 tai toki kanavan haluamaa NHL-sarjakauden avaustakin eli 5.10.1989 kun SM-Liigan kolme Kolmostelevision kauden ensilähetystä meni edelle keskiviikoissa.

11.10.1989 jälkeen NHL sitten vuorottelikin TV3:n SM-Liigan kanssa aina keskiviikoissa.

Tai näin sen ainakin piti tehdä sarjakaudelle 1989-1990 varmuudella vuoden 1989 puolella ja käytännössä myös vuoden 1990 puolelle.

Toisin jossain määrin tietysti kävi, mutta tältä NHL-kauden Kolmosella piti näyttää alustavasti sarjakaudelle 1989-1990 ennen muutoksia ja toteutuneet muutokset sulkuihin kun tähän tulee vain päivät milloin NHL-otteluja oli lupa odottaa TV3:lta:

11.10.1989

25.10.1989

8.11.1989

22.11.1989 (Tästä eteenpäin tuli toteutuneesti tiettävästi ensimmäinen poikkeus kun heti seuraavana päivänä eli 23.11.1989 TV3 näytti jälleen NHL-ottelun.)

6.12.1989 (Tämä ottelu NHL:stä vaihtui SM-Liigan otteluun Ilves-JyP HT. Itsenäisyyspäiväksi siis NHL-lähetysten ystävät joutuivat siten pettymään. Tosin korvikkeeksi heti 13.12.1989 NHL:lle tulikin lähetys mitä ei alun alkaen pitänyt olla kuvaruudussa kun SM-Liigan suhteen mitä ilmeisimmin alkoi joulutauko.)

20.12.1989 (Tämä olikin NHL:n luvattu vuorottelulähetys TV3:lle oli SM-Liigalla joulutaukoa tai ei. Lisäksi nähtiin vielä alkuperäisen listan ottelun eli 6.12.1989 mitätöinnin hyvitykseksi vielä 27.12.1989 NHL:stä lähetys mitä ei alun alkaen pitänyt olla kuvaruudussa kun SM-Liigan suhteen mitä ilmeisimmin jatkui vielä joulutauko.)

3.1.1990 (Tässäkin vaiheessa vielä NHL:lle piti tulla TV3:n lähetys kiitos SM-Liigan joulutauon/uudenvuoden tauon, mutta jostakin muusta syystä toteutuneemmin TV3 ei halunnut NHL:n lähetystä näyttää. Lisäksi toteutuneemmin tästä eteenpäin Kolmostelevisio ei ilman ihmeitä näyttänyt NHL:n lähetyksiä tammikuussa 1990 ainakaan ennen vuoden 1990 All-Star-ottelua ja senkin jälkeen NHL oli Kolmostelevision suhteen tauolla helmikuun loppuun 1990 asti ilman ihmeitä. Tässä kuitenkin laitetaan tilanne kuin miten sen arveltiin menevän alustavasti. 10.1.1990 SM-Liigan lähetykset Kolmostelevision osalta jatkuivat joten siihenkään NHL:stä ei voitu käyttää lähetyspaikkaa jolloin vuorottelujärjestelmääkään ei haluttu vaihtaa.)

17.1.1990 (NHL:n lähetyksiä ei edelleenkään nähty TV3:lla. Toisaalta ihme kyllä ei myöskään NHL:n tyhjiötilan vuoksi SM-Liigankaan lähetystä. Lopulta tulikin sitten toteutuneesti sitten NHL:n All-Star-ottelun lähetys Kolmostelevision suhteen 21.1.1990, mutta se onkin näillä näkymin ollut ainoa lähetys tuolloin TV3:lla tammikuulle 1990. Ilman ihmeitä tietenkin. 24.1.1990 TV3 näyttikin sitten SM-Liigaa jolloin vuorottelujärjestelmän vaihtokin olisi tuottanut NHL:n ystäville nk. Mustan Pekan.)

31.1.1990 (Tämä ottelu NHL:stä vaihtui SM-Liigan otteluun Tappara-KalPa. Erikoisesti 7.2.1990, mutta kenties myös YLE:n kanssa SM-Liigan TV-lähetysten kilpailutilannetta välttäen TV3 ei esittänyt SM-Liigan ottelua kun Yleisradio esitti omansa silloin. Osin tuonkin tilanteen takia tai muusta syystä TV3 ei esittänyt myöskään NHL-ottelua. Eli jälleen vuorottelujärjestelmän vaihtokin olisi tuonut nk. Mustan Pekan NHL:n ystäville. Lisäksi muutenkaan tiettävästi ennen 28.2.1990 ei TV3 esittänyt NHL:n otteluja muutenkaan helmikuussa 1990.)

14.2.1990 (Tämä ottelu NHL:stä vaihtui SM-Liigan otteluun JoKP-JyP HT. Ystävänpäiväksi 1990 NHL:n ystävät täten joutuivat pettymään. Tosin pieni lohdutuspalkinto oli se, että 21.2.1990 olleen ottelun eli KooKoo-Jokerit jälkeen TV3:n SM-Liigan lähetykset olivat sarjakauden 1989-1990 suhteen ohi minkä jälkeen vuorottelujärjestelmä oli myös ohi ja minkä jälkeen NHL:llä oli jälleen vapaa tila näkyä Kolmosella. Vuorottelujärjestelmän vaihtokin aiemmin olisi tuottanut jälleen nk. Mustan Pekan NHL:n ystäville.)

28.2.1990 (Tästä eteenpäin NHL:n ottelut jatkuivat TV3:lla. Kuitenkin kuten vuosien 1988-1991 suhteen toteutuneesti oli lupa niin Kolmostelevisiolla oli oikeus näyttää tarkkaan rajoitettuna SM-Liigan Playoff-kautta tietenkin pienin ja välillä suurin kohumuutoksin. Finaaleihin SM-Liigan suhteen Kolmostelevisiolla ilman äärimmäisiä poikkeuksia tosin ei silloin ollut asiaa hetkeen. Täten vielä maaliskuun 1990 suhteen tässä esitän vielä vuorottelujärjestelmän mukaista tilannetta ikään kuin lähetykset olisivat vielä jatkuneet TV3:lla SM-Liigan suhteen. 7.3.1990 toteutuneesti NHL-ottelu nähtiin Kolmostelevision suhteen, mutta samoin nähtiin YLE:n SM-Liigan Playoff-ottelukin. Vuorottelujärjestelmän vaihdossa tai jotenkin Kolmosen saadessa luvan Playoff-otteluun olisi jälleen tullut nk. Musta Pekka NHL:n ystäville kenties.)

14.3.1990 (Tämä olikin NHL:n ottelu kuten pitikin. SM-Liigassa Playoff-kausi oli hyvin lopuillaan tai ohi Finaalien alettua jolloin tämä vuorottelujärjestelmän vaihdolla tai ilman tietyin ehdoin olisi ollut viimeinen päivä jolloin NHL:n suhteen Kolmosella ei välttämättä olisi ollut lähetyksiä kun se olisi pistetty SM-Liigan lähetykseksi. Finaalit tietenkin kuuluivat YLE:lle. 21.3.1990 olikin NHL:n ottelu kuten pitikin, mutta se olisikin osunut jo SM-Liigan Finaalien väliin joten tämä ei olisi ollut enää ongelma muutenkaan. Siten vuorottelujärjestelmän vaihtokin olisi tuottanut lähetyksen tuolloin.)

28.3.1990 (Tästä eteenpäin NHL:n otteluja olisi nähty joka tapauksessa kuten nähtiin kun SM-Liigan kausi oli päättynyt 25.3.1990 ja viimeinen mahdollinen lähetys oli 27.3.1990 YLE:nkin lähetysten puitteissa. Tästä eteenpäin esityspäivän ottelun jälkeenkin NHL:n lähetyksiä sitten riitti Stanley Cupin päätökseen asti ajoittain hyvinkin runsaasti.)

Lähetysjärjestelmistä sai viitteitä/tietoa usein Kolmostelevision vuoden 1989 puolen TV-lähetysten osalta kun joko 'Linkku' tai Kimmo Leinonen niitä tietenkin kertoi ohimennen ja välillä aika pitkän tovinkin niitä saattoi jutustella lähetyksissä silloin kun ei ollut muuta tekemistä tai kun oli kyse tietenkin paljon yhteyttä Kolmostelevision Hockey Night-toimitukseen ottaneista katsojista.

Tietenkin sarjakauden 1989-1990 TV3:n NHL-lähetyksistä saa kertoa lisätietoa koska tahansa tai niissä otelleista ottelujen osapuolijoukkueistakin!
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
NHL:n sarjakauden 1990-1991 aikana Kolmostelevision näyttämiä otteluja hyvin lyhyesti päivitettynä voi tulla jälleen hyvinkin pian.

Uusin ottelulöytökin on erikoisuus sillä Kolmostelevisio mitä ilmeisimmin näytti yllätyslähetyksenä NHL:n Playoff-kauden erikoislähetyksen!

Tämä tietenkin tapahtui keväällä vuoden 1991 puolen lähetyksiin viitaten.

Näissä lähetyksissä Playoff-kaudella keskiössä oli lähtökohtaisesti aiemmin Kolmostelevision NHL-lähetyksissä ruutuaikaa saanut Minnesota North Stars.

Tämä yllätyslähetys oli nk. Kolmosella kokoomalähetys mikä on näytetty tietenkin hyvin yllättäen myöhään illalla/yöllä 12.5.1991 eli samana päivänä kuin miten tuli viimeinen lähetys muutoin NHL:stä itse listassa!

Kolmostelevision Hockey Night: NHL Playoff Special-lähetys piti enimmäkseen sisällään tärkeimmät ja viimeiset Kolmostelevision NHL-lähetykset Playoff-kaudelta eli 6.5.1991 mitä ilmeisimmin keskellä yötä suorana yllätyslähetyksenä tulleen Minnesota North Stars-Edmonton Oilers eli kolmannen osaottelun lyhyen mainintalähetyksen pienellä määrällä kuvamateriaaliakin, kokonaisen aiemman lähetyksen eli 8.5.1991 myös yllättäen tulleen Minnesota North Stars-Edmonton Oilers eli neljännen osaottelun selvän uusinnan mikäli tuolloin tullut yömatsi jäi katsomatta joiltakin NHL-ystäviltä ja viimeiseksi mahdollisesti jännitystä pilaavana seikkana lähetyksen lopussa kerrottiin myös ottelujen Edmonton Oilers-Minnesota North Stars ja Pittsburgh Penguins-Boston Bruins lopputulokset ilman ottelumateriaalimainintaa.

Pilaavaa siis etenkin olisi ollut tuo Pittsburgh Penguins-Boston Bruins-ottelun lopputulosten kertominen mikäli joltakin olisi jäänyt aiemmin illasta tullut isompi lähetys katsomatta.

Näillä näkymin tiettävästi Playoff-kauden päättyminen tuli Kolmostelevisiolle vähän yllättäen 'Linkunkin' harmitellessa sitä tuon erikoislähetyksen päätteeksi koska TV3:lle oli varattu vielä varmuudella yksi lähetys Stanley Cupin Semifinaaleille.

Tämä olisi tullut viimeistään 15.5.1991 mikäli mikään sarja olisi jatkunut kun ne päättyivät 10.5.1991-11.5.1991 välisenä aikana.

Stanley Cupin Finaaleja nk. Vanha Kolmonen sitten näyttikin ja varmaankin mikäli olen ymmärtänyt oikein niin kenties ainakin yksi lisäfinaali on näytetty Kolmosella tämän sitten ollessa suorakin lähetys.

Nähtiinkö ihan koko sarja niin pitänee päivittää kunhan ensin saisi ottelujärjestykset valmiiksi ja ihan kaikkiin TV-otteluihin osapuolet selviksi.

Keväällä 1991 on mitä ilmeisimmin todella NHL:n matseja Kolmostelevision osalta ajoittain hyvinkin tuntuvasti.

Ikävä kyllä usein hyvinkin lyhyellä varoitusajalla.

Tiedä sitten, että kun seuraavan kerran päivitän tuota listaa sarjakaudelle 1990-1991 niin lisäisiköhän tämän hetken tilanteet eri uusista otteluista vai lyhentäisikö taustoista muista otteluista lisäten sitten päivitykset kun Playoff-kaudella tosiaan Kolmostelevisio sitten innostui näyttämään vähän enemmänkin lähetyksiä?

Tuttuun tapaan lisätietoa saa kertoa kysymysmerkkien alla oleviin lähetyksiin koska tahansa!
 
Viimeksi muokattu:

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
NHL:n sarjakauteen 1994-1995 eli oikeammin nk. Tynkä-Kauden TV-lähetyksiin on näillä näkymin paljastunut yllättävänkin sensaatiomaisesti tammikuulle 1995 uusi lähetys!

Tosin tämä lähetys sinänsä ei ehkä niin yllätys ole, mutta MTV3 näillä näkymin tosiaan näytti ilman ihmeitä Peter Forsbergin jo muutenkin pitkään viivästyneen NHL-uran avausottelun suorana lähetyksenä pitkälti ruotsalaisia kanavia mukaillen ja heti kun NHL-lakko oli ohi.

Peter Forsberg ja Eric Lindros ottivat yhteen tavalla mitä vertailtiin samoin sitten Lindrosin ja Saku Koivun ensimmäisen NHL-ottelun yhteenoton mukaisesti paljon.

En ole aivan täysin vuorenvarma siitä, että oliko tuo ottelu Philadelphia Flyers-Quebec Nordiques MTV3:n nk. Kuukauden Ottelu samoin tein vai oliko vielä lopun tammikuun 1995 eli lakon jälkeen kymmenen päivän kuluessa joku muukin ottelu sitten kuvaruudussa.

Ilman kuitenkin perusteellista lisäselvitystä asiaan pidän kuitenkin näillä näkymin tuota nyt kokonaan uutena tulevaa ottelua MTV3:n nk. Kuukauden Otteluna.

Tuo lähetys ei olisi varmaankaan selvinnyt ellei tässä yksi päivä puheeksi olisi tullut jälleen yhden tuttavan kanssa NHL puheeksi vuoden 1995 suhteen ja lisäksi tällä palstallakin nimenomaan on muisteltu usein juurikin Quebec Nordiquesin viimeistä kautta sitä seuranneen Colorado Avalanchen avauskauden myötä kiinnostuksen herättäjänä!

Juurikin Forsbergin otteluja tai Koivun Sakun otteluja tunnuttiin muistellun paljon eikä tuttavani ollut poikkeus sääntöön.

Tosin toisin kuin Saku Koivun uran ensiottelu NHL:ssä niin Peter Forsbergin uran aloitus tuntui silti jotenkin ihmeellisesti painuneen taka-alalle.

Ehkä itsellänikin se joskus jäi taka-alalle kun tuolloin ja muutenkin vuosina 1995-1997 välisenä aikana MTV3 lupasi lähettää yhden pelin missä Forsberg olisi ollut kuvaruudussa ja sitten kieltämättä taas viiveen jälkeen näytettiinkin mieluummin hyvinkin tunnettu nk. Huuhkajapari ruudussa yön päätteeksi kuin, että olisi ollut peli eetterissä!

Vuoden 1995 nk. Tynkäkauden suhteen jääkin enää vain pienempi epäselvyys kenties vielä muusta tammikuun 1995 ottelusta kuvaruudussa, mutta suurempi on tietenkin tynkäkauden runkosarjan toukokuun 1995 hyvin alku epäselvyydeltään.

Etenkin se, että ehdittiinkö nähdä mitään nk. Kuukauden Ottelua MTV3:lla toukokuussa 1995 ihan runkosarjan päätteeksi vai ei?

Tosin NHL-lakon takia MTV3 näytti otteluja kieltämättä eri tavalla kuin normaalisti joten sekin ei voinut olla näkymättä lähetystavoissa.

Seuraavaan viestiin tuleekin tämä tärkeä lisäys koskien kautta 1994-1995 kun viimeksi sen vuoden NHL-lähetyksiä MTV3:lla on käsitelty 30.3.2018 eli kieltämättä tovi sitten!
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Laitan jälleen vähäistä, mutta sitäkin merkittävää päivitystä MTV3:n osalta NHL:n sarjakauden 1994-1995 eli siitä puhuttaessa siis vuoden 1995 nk. Tynkä-kauden puolella pelattujen NHL-ottelujen tiedot päivittyvät.

Edelleen vähän harmittavasti toukokuun 1995 NHL-lähetykset MTV3:lta nk. Kuukauden Ottelusta puhuen ovat puuttuneet joukosta toistaiseksi etsinnöistä huolimatta.

Tammikuun 1995 NHL-lähetykset MTV3:lta päivittyvät joka tapauksessa sensaatiomaisella tavalla kun näillä näkymin erittäinkin, mutta ei täysin vuorenvarmasti ennen muuta varmistusta löytyi MTV3:n silloinen nk. Kuukauden Ottelu!

Helmikuun ja maaliskuun 1995 TV-ottelut suorina tulleista lähetyksistä löytyi tietenkin aiemmin ja lisäksi löytyi aiemmin myös yksi kokonaan uusi NHL Weekly-ohjelma josta ei valitettavasti mitään lisätietoa löytynyt sen ohjelmasisällöstä eikä ole löytynyt tällä pitkällä välilläkään.

Tällä sarjakaudella MTV3 tuntui näyttävän erityisen paljon St. Louis Bluesin otteluja, mutta nyt viimein itse lähetyksiin:

20.1.1995: NHL All-Star-ottelun peruttu lähetys Klo 00.15 alkaen...

21.1.1995: NHL All-Star-ottelun peruutuksen varalta ollut NHL All-Star-ottelun varapäivän peruttu lähetys Klo 1 alkaen...

21.1.1995: Philadelphia Flyers-Quebec Nordiques suorana lähetyksenä ja ilmeisesti MTV3:n Kuukauden Suorana Otteluna tullut ottelu keskellä yötä ja kenties jonkin verran NHL All-Star-ottelun varapäivän peruttua lähetystä mukaillen eli jonkin verran myöhemmin Klo 1 jälkeen alkaen... (Tämä ottelu oli nyt NHL-lakon jälkeen ollut MTV3:n lähetysten avausottelu.

Yksi syy tälle kovin yllättäen tulleelle lähetykselle olisi ollut Peter Forsbergin uran avausottelun näyttäminen.

Vuorenvarmasti tässä vaiheessa en voi vannoa tämän olleen MTV3:n nk. Kuukauden Ottelu, mutta tammikuulle 1995 ei tosin ennen kuukauden loppua 10 päivän sisällä löytynyt silloisin näkymin muitakaan lähetyksiä joten ilman muuta perusteellista selvitystä sanoisin tämän olleen nk. Kuukauden Ottelu MTV3:lla tammikuulle 1995.)

21.1.1995: Ottelu Hockey Forumissa Klo 10.55-11.25

26.1.1995: Ottelu Hockey Forumissa Klo 23.50-00.20

28.1.1995: Ottelu Hockey Forumissa Klo 10.55-11.25 (Länsirannikon ruotsinkielisen alueen sanomalehdissä jo tämä ohjelma oli NHL Weekly-nimen alla.)

2.2.1995: Ottelu Hockey Forumissa Klo 23.50-00.20 (Tämän jälkeen koko loppuhistoriansa ajan ainakin näin ulkomuistini pohjalta Hockey Forum taisi olla melkein pelkästään SM-Liigan oma koosteohjelma ilman NHL:n osuuksia.)

4.2.1995: Ottelu/otteluja uudessa NHL Weekly-ohjelmassa Klo 10.55-11.55 (Länsirannikon ruotsinkielisen alueen sanomalehdissä tästä eteenpäin aina 25.2.1995 olleeseen ohjelmalähetykseen asti tätä ohjelmaa nimitettiin silti erikoisesti Hockey Forumiksi ja välillä ohjelmanimike olikin NHL Weekly/Hockey Forum tai sitten Hockey Forum/NHL Weekly.)

7.2.1995: Los Angeles Kings-St. Louis Blues suorana lähetyksenä ja ilmeisesti MTV3:n Kuukauden Suorana Otteluna tullut ottelu keskellä yötä...

11.2.1995: Ottelu/otteluja NHL Weekly-ohjelmassa Klo 10.55-11.50

18.2.1995: Ottelu/otteluja NHL Weekly-ohjelmassa Klo 10.55-11.50

25.2.1995: Ottelu/otteluja NHL Weekly-ohjelmassa Klo 10.55-11.45 (Länsirannikon ruotsinkielisen alueen sanomalehdissä tämä oli viimeinen Hockey Forum-ohjelmanimikkeen alla ollut ohjelma minkä jälkeen NHL Weeklyn sanottiin aloittaneen säännölliset ohjelmalähetykset pelkästään NHL:n lähetyksiin keskittyvänä ja Hockey Forumin lopuissa ohjelmissa vasta tästä eteenpäin alettiin käsitellä pelkästään SM-Liigaa.)

4.3.1995: Ottelu/otteluja NHL Weekly-ohjelmassa Klo 10.55-11.50

11.3.1995: Ottelu/otteluja NHL Weekly-ohjelmassa Klo 10.55-11.50

18.3.1995: Ottelu/otteluja NHL Weekly-ohjelmassa Klo 10.55-11.50

20.3.1995: St. Louis Blues-Los Angeles Kings suorana lähetyksenä keskellä yötä MTV3:lla ja todennäköisenä MTV3:n Kuukauden Suorana Otteluna tullut ottelu...

23.3.1995: St. Louis Blues-Los Angeles Kings-ottelun uusinta MTV3:lla suorana lähetyksenä keskellä yötä tulleen ottelun osalta erikoisesti uusintana nimenomaan yöllä Klo 00.20-1.20

25.3.1995: Ottelu/otteluja NHL Weekly-ohjelmassa Klo 10.55-11.35

1.4.1995: Ottelu/otteluja NHL Weekly-ohjelmassa Klo 10.55-11.55

6.4.1995 esitettiin ainakin tiettävästi oman ohjelmahistoriansa viimeinen Hockey Forum Klo 23.50-00.20... Alun perin ohjelma oli nimenomaan NHL:n ohjelmana vaikka se oli ajoittain ollut vahvasti SM-Liigaan painottunut ohjelma.

8.4.1995: Ottelu/otteluja NHL Weekly-ohjelmassa Klo 10.55-11.55

11.4.1995: Winnipeg Jets-St. Louis Blues suorana lähetyksenä keskellä yötä MTV3:lla...

13.4.1995: St. Louis Blues-Winnipeg Jets suorana lähetyksenä keskellä yötä MTV3:lla...

15.4.1995 Ottelu/otteluja NHL Weekly-ohjelmassa Klo 10.55-11.55

16.4.1995: St. Louis Blues-Winnipeg Jets uusintana 13.4.1995 ottelusta Klo 16.30-18. Tämä ottelu saattoi olla ehkä NHL:n nk. Tynkä-Kauden viimeinen runkosarjan ottelu koska MTV3 ei ainakaan näillä näkymin näyttänyt tuon erittäin lyhyen kauden runkosarjan päätösottelua ja mahdollisesti nk. Tynkä-Kauden aikana muutenkin MTV3 näytti otteluja hieman erilaisemmalla politiikalla kuin mitä se olisi näyttänyt NHL:n normaalin mittaisella sarjakaudella.

Tosin toukokuun 1995 ihan alun mahdollisesta suorana tulleesta runkosarjan ottelusta tai jostain muustakin ottelusta tuolloin Playoff-kauden alkutaipaleelta kuitenkin ennen tuota 19.5.1995 olevaa ottelua saa laittaa korjausta koska tutkimusteni jälkeen ei oikein vielä Playoff-kauden alussakaan MTV3 näyttänyt otteluja ennen tuota päivämäärää.

Ehkä puolisen tusinaa noita suoria otteluja tuli kun keskimäärin MTV3 näytti noin tusinan verran suoria otteluja vähintään normaalilla kaudella ja itse asiassa näin uudelleen muisteltuna ja tutkittuna 1990-luvun NHL-lähetyksistä puhuttaessa jo ihan todella paljonkin ellei sitten vain ihan ensimmäistä MTV3:n vuotta 1993 lasketa.

Ja se vuosi 1993 taitaa sekoittua tai olevinaan olla se 1990-luvun vuosi jolloin ei muka niin paljon vielä tullut otteluja televisiosta vaikka ehkä välillä muistellaan myös Kolmostelevision vuosia kun on muka niin vähän niitä otteluja tullut...

22.4.1995: Ottelu/otteluja NHL Weekly-ohjelmassa Klo 10.55-11.55

29.4.1995: Ottelu/otteluja NHL Weekly-ohjelmassa Klo 11-12 (Tämä NHL Weekly-ohjelma jäi aiemmin huomaamatta joten lisäsin sen nyt päivityksen yhteydessä.)

6.5.1995: Ottelu/otteluja NHL Weekly-ohjelmassa Klo 11-12

13.5.1995: Ottelu/otteluja NHL Weekly-ohjelmassa Klo 11-11.50

19.5.1995: Vancouver Canucks-St. Louis Blues suorana lähetyksenä keskellä yötä MTV3:lla...

20.5.1995: Ottelu/otteluja NHL Weekly-ohjelmassa Klo 11-12.30 joista nähtiin muun muassa edellisenä yönä pelattu Vancouver Canucks-St. Louis Blues.

24.5.1995: Philadelphia Flyers-New York Rangers suorana lähetyksenä keskellä yötä MTV3:lla...

25.5.1995: NHL:n Playoff-ottelun uusinta keskellä yötä yllättäen suorana tulleesta ottelusta Philadelphia Flyers-New York Rangers Klo 10.45-12.15 ja samalla tämä ottelu eli Philadelphia Flyers-New York Rangers oli Itäisen Konferenssin kolmas välieräottelu

26.5.1995: Philadelphia Flyers-New York Rangers suorana lähetyksenä keskellä yötä MTV3:lla...

27.5.1995: Ottelu/otteluja NHL Weekly-ohjelmassa joista pääotteluna nähtiin ilmeisesti Philadelphia Flyers-New York Rangers koska pääotteluna kerrottiin seurattavan suorana MTV3:lla keskellä yötä tullutta Itäisen Konferenssin neljättä välieräottelua Klo 11-12.30 ja samana päivänä keskellä yötä nähtiin suorana lähetyksenä Chicago Blackhawks-Vancouver Canucks

28.5.1995: Chicago Blackhawks-Vancouver Canucks uusinta myös keskellä yötä yllättäen suorana tulleesta ottelusta Klo 9.55-11.25 ja samalla tämä ottelu eli Chicago Blackhawks-Vancouver Canucks oli Läntisen Konferenssin neljäs välieräottelu

3.6.1995: Ottelu/otteluja NHL Weekly-ohjelmassa Klo 9.50-10.50

8.6.1995: Detroit Red Wings-Chicago Blackhawks suorana lähetyksenä keskellä yötä MTV3:lla...

10.6.1995: Ottelu/otteluja NHL Weekly-ohjelmassa joista pääotteluna nähtiin Detroit Red Wings-Chicago Blackhawks Klo 14.35-16.05 ja samalla yhtä ilmeisesti tämä ottelu eli Detroit Red Wings-Chicago Blackhawks oli neljäs Konferenssien Finaalien ottelu joka tuli uusintana kun itse ottelu oli nähty jo 8.6.1995 keskellä yötä

11.6.1995: NHL:n Playoff-ottelun Philadelphia Flyers-New Jersey Devils uusinta keskellä yötä tulleesta suorasta pelistä Klo 17-18.30 ja samalla tämä ottelu oli viides Konferenssien Finaalien ottelu

17.6.1995: Ottelu/otteluja NHL Weekly-ohjelmassa Klo 12.50-13.45 ja tässä ohjelmassa nähtiin Stanley Cupin ennakkotunnelmatkin.

24.6.1995: NHL Weeklyn katsaus Stanley Cupin siihen asti pelattuihin peleihin Klo 14.55-15.25 ja tutkimusteni perusteella tämä oli nk. Tynkä-Kauden eli NHL-kauden 1994-1995 viimeinen NHL Weekly-ohjelma

Stanley Cupin ottelut nähtiin kaikki MTV3:lla ja kaiketi ihan keskellä yötäkin ja varmasti ainakin uusintoina. Kaikki muut uusinnat viimeistä huomioimatta taisivat olla aina vuorokausi ottelun jälkeen ja viimeinen uusinta nähtiin vain hieman ennen Ranskan Magny-Coursin F1-kisaa heinäkuussa.

Tammikuun 1995 tilanteesta MTV3:n lähetysten kuten myös toukokuun 1995 MTV3:n lähetysten suhteen saa kertoa lisätietoa koska tahansa!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös