NHL:n runkosarjan 2015–2016 kohokohdat ja pettymykset

  • 2 866
  • 16

la vida loca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Viikon verran aikaa playoffien alkuun, joten tässä on hyvää aikaa perata mennyt runkosarja läpi. Tavoitteena siis tuoda esiin jatkislaisten merkittävimpiä tapahtumia menneeltä sesongilta.

Ne voivat olla jokin joukkue, peli, tapahtuma tai mitä vaan mikä aiheutti kaudella suuria tunteita!

Aloitan omilla:

Ducksien ja Penguinsin huikeat tasonnostot! Molemmilla näytti kausi menevän jo täysin ohi kunnes jotain tapahtui.

Penguins vaihtoi valmentajaa ja teki muutamia täsmähankitoja, jotka sopivat Penguinsin pelisysteemiin täydellisesti. Oli hienoa nähdä miten koko joukkue kasasi loistavasti itsensä ja alkoi tehdä tulosta. Crosbyn ja Letangin Johdolla Penguins alkoi pelaamaan mahtavaa ja tapahtumarikasta kiekkoa, jota on aina mukava katsoa. Joukkue ei ole koskaan ollut itselle mikään lemppari, mutta olen huomannut, että viime aikoina jos Ducks ei pelaa niin usein se on Penguinsin peli jota mieluiten katselee.

Toisin kun Penguins, niin Ducks ei huonosta alusta huolimatta lähtenyt BB:tä vaihtamaan vaan hänen taitoihinsa luotettiin. Tämä taisi olla oikea päätös, sillä myös Ducks löysi kauden aikana oman pelinsä. Ducks sai kasattua hyvät ja toimivat ketjut, jotka ovat tasaisesti tehneet tulosta. Pakko nostaa esille Kessler, aivan huikea ukko! Toinen Ryan eli Getzlaf on kyllä ristiriitainen pelaaja. Parhaimmillaan häikäisevä, mutta ei tunnu koskaan saavan tasaisuutta tekemisiinsä. Välillä aivan kauheita suorituksia...

Ducks voi yhtä hyvin voittaa Stanley cupin kuin tippua ekalla kierroksella, avaimet menestykseen on kyllä olemassa. Koskaan ei voi tietää mitä heidän pelissään tapahtuu. Erikoismaininta vielä sekä YV, että AV miehille, jotka hoitivat ykköspaikat molemmista.

Suomalaispelaajien tasaisen epätasainen kausi:

Lähes koko kauden joku oli aivan liekeissä, ainakin suomalaisten näkökulmasta katsottuna. Koska se oli Leksa koska Rasse koska Sasha koska JJ jne.

Harmittavasti monella se taso heitteli. Monilla oli todella kuumia putkia mm. Haula, Koivu, mutta vastaavasti meni pitkiä pätkiä myös todella jäisesti.

Hienoa oli kuitenkin, että monet suomalaiset pelasivat aika ajoin todella loistavasti!

Yksi asia joka oli mielestäni myös erittäin upeaa oli supertähti puolustajien Karlssonin, Letangin ja Burnsin kaudet. Ovat omilla pelipaikoillaan sekä omilla erikoistaidoillaan täysin korvaamattomia omissa joukkueissaan. Todella viihdyttäviä pelaajia joita on aina ilo seurata! Hyvä pojat!


Pakko nostaa esille vielä D-Bossin lentokeli. Bensa taisi vähän kesken kauden loppua nuorelta pojalta, mutta oli parhaimmillaan kyllä todella erinomainen! Se nopeus, se taito, sitä oli ilo katsella muutamia pelejä.

Tällä kaudella oli myös lukuisia muita huikeita nuorten pelaajien esiinmarsseja ja se on erittäin hieno juttu.

Jos pettymyksistä puhutaan, niin esiin itselle nousee kaksi joukkuetta. Flames sekä Avs. Molemmat erittäin mielenkiintoisia joukkueita, mutta molemmat pelasivat huonot kaudet ja jäivät runkosarjaan. Näille kahdelle kyllä toivoo jatkossa menestystä. Toivottavasti saavuttavat oman potentiaalinsa ja pystyvät tulevaisuudessa nostamaan suoritustasoaan tasaisemmaksi!

Tässä nopeasti koottuna muutama asia, jotka itselle jäi kaudesta mieleen. Ei muuta kun jatkakaa...
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Patrick Kane & Art Ross sekä tuleva Hart Trophy. 106 pistettä.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
Failures: Boston...Winnipeg, joka vaihtoi pelillistä identiteettiä taitokiekon puolelle aka alkoi pelaamaan tylsää kiekkoa. Burniström ja muita kikki hiiriä rosteriin ja paras viihde mitä viime kaudella oli tarjota vaihtui tappioihin ja mitäänsanomattomaan peliin. Samalla tosin Wheeler/Sheifele pelasivat kauden joka isommilla markkinoilla olisi ollut non stop hypetyksen arvoinen. Wheeler pistepörssin kuudes ja ei ensimmäistäkään mainintaa missään.
 

pikkuvaimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Dallas, Puustinen ja NATO
+ Barkovin nousu koko liigan sentterieliittiin
+ Ristolainen
+ Panarin+muut huippurookiet
+ Donskoillakin onnistunut kausi
+ Jagr
+ John Scott

- Pelikieltojen linja
- Kanadalaisseurojen rämpiminen
 

Jyyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠️, Flyers
Oma kohokohta oli luonnollisesti Flyersin aika huikea nousu loukkaantumisten jälkeen 9 pisteen takaa playoffeihin. Lähinnä siis tämä kevään vire. Toinen kohokohta lienee lähinnä syy tälle nousulle, Shayne Gostisbehere. Ylisanat ei riitä kun mietitään, että kaveri on vielä tulokas. Tähän sitten vielä huikea Barkov, Risto jne.

Itselle henkilökohtaisesti ei mitään isoja pettymyksiä ollut, ehkä Jakub Voracekin vaikea ja vaisu kausi, sekä Bruinssin ja Jetsin aikaiset kauden lopetukset.
 

Glory Hunter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Club de hockey Canadien
+ Florida Panthers (Barkov & Jagr)
+ Braden Holtby
+ Ovechkin taas 50maalin pyykki rikki

- Raffi Torres
- Toronto, Vancouver, Calgary, Winnipeg, Ottawa, Edmonton
- Mikkel Boedker +/- -33


Sitten lopuksi täydellinen mahalasku Montreal Canadiens.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
+ Mike Johnstonin potkut
+ Crosby jälleen päälle PPG runkosarja vaikka alku oli umpisurkea
+ Letang lähes PPG on se hurja
+ Nuoret suomalaiset Barkov ja Ristolainen
 
Suosikkijoukkue
Jokerit
+ Barkov
+ J. Jokinen
++ Jagr
+ Haula
+ Ristolainen
+ Korpisalo
+ Niklas Bäckström
+ Yeon potkut mutta pari vuotta myöhässä.
+ Niemi ja Lehtonen @ Dallas Stars


+/- Pulkkinen
+/- Kanadalaiset seurat pl. ne joilla uudelleen rakennus menossa
+/- CBJ

- Mi. Granlund odotuksiin nähden
- Ruutu
- Bruins sama kuin yllä
 

Zohan

Jäsen
+Barkovin nousu NHL:n sentterieliittiin
+Crosby edelleen maailman paras
+Ristolainen
+John Scott -case onnellinen loppu
+Luultavasti kaikkien aikojen kovin tulokaskaarti

-Kanukkijengit
-Pulkkisen koirankoppi
-Tradedeadline erittäin vaisu
 
Suosikkijoukkue
MacKinnon & Rantanen
Yksi iso miinus tulee täältä suunnasta läntisen konferenssin viimeisen villi kortti-paikan playoff pushista.. Vaikka Wild menikin jatkoon, olisin halunnut saada tuosta taistelusta jotain irti. Joukkueet viimeisten pelien aikana hävisivät vuorotellen ja avasivat aina toiselle oven vuoronperään playoffeihin, mutta niin ikään vuoronperään sulkivat sen oven kiinni. Idän playofftaistelu oli sitten sen edestä mielenkiintoinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös