Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Toronto Maple Leafs
Kautta on jäljellä viimeinen 8-10 pelin rutistus ja viimeisistä pleijaripaikoista käydään kiihkeää kamppailua. Tähän väliin on siis hyvä kartoitella hieman palstalaisten ennakko-odotuksia ja veikkauksia tulevien pudotuspelien suhteen. Ketkä pelaavat itsensä kevään tansseihin ja ketkä jäävät puremaan tuppea häntäpään tankkauskerhon seuraksi? Voidaanko vielä julistaa selkeitä ennakkosuosikkeja vai tuleeko ensin katsoa kausi loppuun asti? Kuka tarjoaa pettymystä, kuka yllätystä?

Läntisen konferenssin osalta tilanne on varsin poikkeava verrattuna muutamiin edelliskausiin. Tyynenmeren divisioona on valahtanut koko liigan parhaasta (Keskisen ohella) varsin onnettomaksi viritelmäksi. Varsinkin Kalifornian kestomenestyjät Kings ja Sharks ovat olleet todella munattomia. Anaheim on pitänyt oman tasonsa pisteiden osalta, vaikka hämmentävän monta voittoa on kaivettu plakkariin ainoastaan yhden maalin erolla. Divisioonan mestaruus on tällä kertaa kuitenkin enemmänkin rangaistus, koska tällöin vastaan tulee mitä todennäköisimmin kovassa nosteessa oleva Wild tai Jets.

Keskinen divisioona on ollut koko kauden ajan liigan kovatasoisin kokonaisuus, joka todennäköisesti lähettää pudotuspeleihin täydet viisi joukkuetta. Tyynenmerennaapureista poiketen tämän divisioonan mestaruus on kultaakin kalliimpi, sillä kakkoselle on tiedossa erittäin vittumainen ensimmäinen kierros Chicagoa vastaan. Helpolla ei silti voittajakaan pääse Wildin ja Jetsin saatua rivinsä hyvin kasaan kauden päätöksen lähestyessä.

Lännen kolme kovaa:

1. Blackhawks. Laaja materiaali, kokemus, valmennus. Patrick Kane puuttuu toistaiseksi, mutta tässä on silti takuuvarma "kevään joukkue".
2. Blues. Materiaali jopa Blackhawksia laajempi, ainoana potentiaalisena heikkoutena maalivahtipeli.
3. Wild. Uusi veskari toi varmuuden, jolloin monipuolinen hyökkäyskalusto sai pakettinsa kasaan.

Lännen todennäköiset pettymykset:

1. Predators. Siirtorajalla tehdyt hankinnat sekoittivat koko joukkueen, eikä homma ole vieläkään lähtenyt kunnolla toimimaan. Nykyinen tekeminen ei tule kantamaan kokonaista pudotuspelisarjaa loppuun asti.
2. Ducks. Nykyinen maalivahtipeli ei tule riittämään tosipaikan tullen. Noutaja tulee todennäköisesti viimeistään toisella kierroksella.

Idän osalta heittäkööt katsauksen joku toinen, oma riitti toistaiseksi vain länsipuolen pikaiseen käsittelyyn.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Idästä taitaa olla tänä vuonna enemmän lännen haastajaksi, kuin edellis kaudella. Idän joukkueista mielestäni lähes jokaisella on mahdollisuus haastaa sopivan vireen sattuessa tänä vuonna lännen kovimpia. Vaikka lännen Blackhawks, Blues ja Wild materiiaaleiltaan ovat erittäin vahvoja, kuitenkin kaikilla kausi on osoittanut ettei se peli niin vaan aina kuljekkaan. Vaikka tuohon lännen kolmikkoon oma veikkaukseni lähtisikin vetämään, niin kuitenkin näkisin Rangersin, Tampan ja Detroitin ainakin olevan kovia paketteja ja voittavat parhaalla viereellään kenet tahansa. Eikä sovi unohtaa jos hurmio vireinen Senators pääsee karkeloihin mukaan saattaa siinä olla itään oikea kunnon yllätyskortti.
 
Hyi helvet## joku oli keittänyt aamulla pahaa kahvia hallilla!- No Duncan Keitti.

tsajari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Penguins (Jokerit)
Metropolitan-divisioonan osalta tilanne on selkeä. Rangers on minun silmiini koko liigan vakuuttavin porukka. Viime kauden finalisti on vain koventanut panoksia ja parantanut otteitaan. Tänä vuonna toisaalta paineet astuvat entistä enemmän mukaan kun joukkue lähtee yhtenä ennakkosuosikeista mukaan karkeloihin. Capitals, Islanders ja Penguins kykenevät kaikki parhaana päivinään haastamaan kenet tahansa, mutta vire on näyttänyt aavistuksen huonolta viime aikoina. Jos Rangersin joku tiputtaa niin siitä on luvassa hirveä hööki joka voi kantaa pitkällekin.

Atlantic-divisioonassa taso on säilynyt aavistuksen korkeampana koko kauden kun Habs ja Bolts ovat keränneet loistavasti pisteitä ja Red Wingskin jälleen hyvällä saldolla mennee pudotuspeleihin. Viimeisestä wild card -paikasta taistelu on tosiaan edelleen hyvin kiihkeää, ja siihen vahvimmin ovat tyrkyllä Senators ja Bruins. Kumpikaan vaihtoehdoista ei liene helppo tulevalle vastustajalle; Bruins kokeneena ja kovana playoff-porukkana voi tuottaa harmaita hiuksia, mutta Senatorsin viimeaikainen vire on antanut viitteitä millaisen hurmoksen Kanadan pääkaupungin joukkue parhaillaan saa ylleen.

Arvelisin, että Rangers ja Lightning ratkovat tänä vuonna titteliä idän herruudesta.

Kokonaisuutena sanoisin, että idässä on tällä kaudella vahvempi playoff-ryhmä kuin lännessä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Idän team to beat on New York Rangers, lännen vastaava Chicago Blackhawks, jopa ilman Patrick Kanea.

Suurimmat haastajat Rangersille ovat omasta mielestäni Tampa sekä Detroit, materiaalin sekä valmennuksen puolesta. Montreal on toki kova joukkue myös, mutta en usko, että menevät jatkoon toiselta kierrokselta, kun vastassa tulee olemaan Stamkosin johdattama luisteluvoimainen ja materiaaliltaan parempi Bolts. Price jäänee liian yksin.

Muutama onkin jo maininnut, mutta pidän itsekin itää ainakin tällä hetkellä kovempana kuin länttä. En pysty näkemään Nashvillelle enkä Anaheimille pitkää kesää, vaikka molemmat tekivätkin hyviä hankintoja ennen deadlinea. Myös Blues sekä Wild kaatunevat maalivahtipeliin. Siksi pidän Chicagoa ykkössuosikkina lännessä tällä hetkellä jopa nykyisellä rosterilla ja siihen jos saavat vielä #88:n mukaan, niin löytyykö pysäyttäjää. Ehkä Los Angeles Kings?

Onneksi omat arvailuni eivät pidä koskaan paikkaansa ja lajissa nimeltä jääkiekko voittaminen on niin monen asian summa, että yhtälöä paras 7:stä sarjassa on vaikea ratkaista etukäteen. Omista veikkauksista ja mielipiteistä on turha vetää hernettä nenään. Veikkaan kuitenkin finaalipariksi Tampa Bay Lightningia sekä Chicago Blackhawksia, jossa kokemus näkyy ja paraati sekä juhlallisuudet nähdään jälleen Grant Parkissa.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Viime vuonna heitin NHL:n playoffeveikkauksen lähes täydellisen oikein.

Oikeastaan lännessä meni vain muutama seikka väärin. Finaaliparin veikkauksessani muodostivat New York Rangers sekä St.Louis Blues. Tänä vuonna veikkaan samaa. Tänäkin vuonna veikkaan New York Rangersin nostavan pystiä. Tänä vuonna toivon olevani oikeassa.
 
Believe in Blue

Defensefirst

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Gylfi Sigurdsson
Vaikuttaa vähän siltä että Lightning tulee olemaan kova vastustaja kelle tahansa. Atlanticin joukkueita vastaan Tampa on ainakin näyttänyt vaaralliselta, Canadiensia vastaan voitot 4/4 Tampan hyväksi, Red Wingsia vastaan 3/3, myös toinen konferenssin suosikkijoukkue Rangers on hävinnyt kaikki kolme otteluaan Lightningille.

Itse pidän Montrelia idän parhaana joukkueena yhden Pricen verran muita edellä, näyttää kuitenkin että Tampa Bay on keksinyt keinot päihittää Idän kärkijoukkueet.
 
"Kyllä Kontiola tulee sellaisen ~2,5 milj./kausi saamaan ja vielä useamman vuoden sopparin. Ei se muuten olisi KHL-soppariaan purkanut." -wunderweba

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Viime vuonna heitin NHL:n playoffeveikkauksen lähes täydellisen oikein.

Oikeastaan lännessä meni vain muutama seikka väärin. Finaaliparin veikkauksessani muodostivat New York Rangers sekä St.Louis Blues. Tänä vuonna veikkaan samaa. Tänäkin vuonna veikkaan New York Rangersin nostavan pystiä. Tänä vuonna toivon olevani oikeassa.
Uteliaisuus heräsi ja ilmeisesti tarkotit tuota playoffs-veikkaus 2014 ketjua? Playoffs-veikkaus 2014 | sivu 2 | Jatkoajan keskustelupalsta Ei se nyt ihan täydellisesti mennyt.. ;)

Idässä pitäisi edelleenkin lähtökohtana sitä, että kaikki on mahdollista. Ottelupareista ei vielä kauheasti voi sanoa, kun konferenssin voittajahan taisi saada sen "helpomman" wild card vastustajan vastaansa? Tampa vs Detroit ottelupari vaikuttaisi ainakin aika varmalta ja Tampa on aika hyvin nuo oman divisioonan pelinsä voittanut. Bruins ja Pens ovat semmoisia hankalia vastustajia olleet, mutta molempien peli tuntuu olevan aika solmussa. Kummatkin voivat kuitenkin sopivalla vireellä yllättää. Islanders ja Tampakin ovat vielä kuitenkin aika mysteerejä kun playoff pelejä ei kauheasti ole kertynyt. Tämän takia rankkaisinkin Rangersin suosikiksi vaikka Tampalla on potentiaalia hoitaa kenet tahansa. Isoimpia kysymysmerkkejä onkin lopulta puolustus mukaan lukien Bishop ja kuinka ylivoima lähtee pyörimään. En usko, että ilman toimivaa ylivoimaa kovin pitkälle pärjätään ainakaan jos vastaan marssii Bruinsin kaltainen joukkue. Välillä kun tuntuu olevan suuria hankaluuksia saada edes kiekkoa aluuelle vaikka rosterista löytyy sitten Stamkos, Hedman, FIlppula, Drouin, Kucherov jne.
 

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Tarkoitin siis NHL.comissa ollutta sovellusta, jolla pystyi veikkaamaan. Ihailtavaa aktiivisuutta kyllä havaittavissa tarkistuksineen.
Juu ei, kuten sanoin niin mielenkiinto heräsi kun et kokonaisuudessaan noita veikkauksia laittanut. Miksi tuota nyt sanotaan, kerrot osan jutusta, mutta jätit osan mysteeriksi niin jäi vaivaamaan.
 

SuperKakke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK ja New York Rangers
Juu ei, kuten sanoin niin mielenkiinto heräsi kun et kokonaisuudessaan noita veikkauksia laittanut. Miksi tuota nyt sanotaan, kerrot osan jutusta, mutta jätit osan mysteeriksi niin jäi vaivaamaan.
Voin koittaa kaivaa kavereille facebookissa aikanaan lähetyn screenshotin koko veikkauksesta ja lähettää sinulle YV:nä :)
 
Believe in Blue

adetti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Ryan Miller, HPK
Toivottavasti tulee yllätyksiä ja sieltä kampeaisi joku puun takaa konferenssin finaaliin. Vaikka kyseessä onkin aina hienot poffit, eivät ne juuri kiinnosta, kun tunneside on niin vahva vain yhteen joukkueeseen. Suomalaisittain mielenkiintoinen ja muutamalla vanhalla puhvelilla varustettu Wild kyllä kiinnostaa jonkin verran, mutta jotenkin on sellainen kutina, että Dubnyk ei tule olemaan niin vahva kuin runkosarjassa. Bluesilla pakka on kasassa ihan hyvin ja kyllä sieltä maalivahdit ovat ottaneet askelta eteenpäin, luulen heidän olevan vahvoilla. Hawks on saletti suosikki eikä se vaadi perusteluita. Jos/kun Kings tuolla poffeissa pelaa, niin he ovat jälleen yksi suosikki.

Idästä liputan myös Rangersia ja Boltseja.
 
"It's tough in practices to score, so I understand why other people can't score on him." -#Sabres rookie Zemgus Girgensons on Ryan Miller

#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, Pittsburgh Penguins
Lyhyesti hajanaisia tuntemuksia: idässä en nää Rangersille pysäyttäjää; Montrealiin en halua uskoa ja oma suosikkini Penguins ei vain vakuuta. Ehkäpä tämän rungon parhaat hetket ovat jo takana. Länsi: vaikka Nashvillen menestystä kovasti toivonkin, uskon Bluesin olevan vihdoinkin pysäyttämätön lännen pudotuspeleissä. Finaalipariveikkaukseni on siis Rangers-Blues ja Stanley Cupia nostelee Rick the dick joukkoineen.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Boltsin ongelmaksi saattaa muodostua vanha juttu, että hyvin puolustavat jengit ovat keväällä vahvoilla. Kuitenkin todella toivottavaa olisi että Bolts vähän rikkoisi kaavaa ja menestyisi hyökkäys voitoisella taktiikalla. Siellä ei NHL:ssä enää kovinkaan montaa hyökkäys voimaan luottavaa jengiä ole jäljellä.
 
Hyi helvet## joku oli keittänyt aamulla pahaa kahvia hallilla!- No Duncan Keitti.

Tiiviste

Jäsen
Suosikkijoukkue
Coyotes, Isles, Flyers, Ässät
Islandersia kannatan ehdottomasti mahdollimman pitkälle. Idän jengeistä seuraavana sitten Bolts. Florida ehdottomasti symppisporukka mikäli poffeihin yltävät.

Lännen puolelta sitten Bluesin ja Wildin junassa. Myös Ducksin ja Predatorsin menestystä en katso pahalla.
 
"The sun is a wondrous body. Like a magnificent father!"

Valajas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp, Bolts
Boltsin ongelmaksi saattaa muodostua vanha juttu, että hyvin puolustavat jengit ovat keväällä vahvoilla. Kuitenkin todella toivottavaa olisi että Bolts vähän rikkoisi kaavaa ja menestyisi hyökkäys voitoisella taktiikalla. Siellä ei NHL:ssä enää kovinkaan montaa hyökkäys voimaan luottavaa jengiä ole jäljellä.
Bolts on joukkueena myös erittäin tiiviisti puolustava ja hyvällä maalivahdilla varustettu joukkue..Onneksi nämä oikeasti kovat puolustavat jengit on eri konferenssissa. Bolts on 11-0 Montrealia, Wingsiä ja Rangersia vastaan, joten kovimmat vastustajat idässsä ovat ilman muuta Pens ja Caps joita vastaan on ollut vaikeaa.
 

Joona D

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Boston Bruins
Bruinsin osalta sanon sen verran, että vähän tuntuu siltä että pudotuspelipaikka kustiin kolmessa edellisessä pelissä.
Rangers kova idässä, Habs toki myös, mutta uskon kyllä enemmän Rangersiin.
Bluesin menestys voisi olla siistiä, ihan vaikka vaan OJ:n ja Lehterän takia, ja varsin todennäköistäkin on Bluesin pitkä kevät.
Minnesotaa voi toki sympata samoista syistä.
 
2011. Stadi, Suomi ja Boston

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Bolts on joukkueena myös erittäin tiiviisti puolustava ja hyvällä maalivahdilla varustettu joukkue..Onneksi nämä oikeasti kovat puolustavat jengit on eri konferenssissa. Bolts on 11-0 Montrealia, Wingsiä ja Rangersia vastaan, joten kovimmat vastustajat idässsä ovat ilman muuta Pens ja Caps joita vastaan on ollut vaikeaa.
Juu sitä en väitäkkään, että Bolts olisi huono puolustamaan. Mutta kyllähän tuo aika maali ahne joukkue on, jonka menestyminen ei niin perustu ääri tiukkaan puolustamiseen, aika hyökkäys voimainen joukkue. Huonosti puolustavat joukkueet eivät kyllä Playoffeihin pääse edes Dallas siitä esimerkki. Bishop on kyllä loistava molari myös.
 
Hyi helvet## joku oli keittänyt aamulla pahaa kahvia hallilla!- No Duncan Keitti.

Agony Aunt

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sens, MG64
Itselleni olisi kohtalainen shokki jos voittaja oli joku muu kuin Rangers tai Tampa Bay. Rangersilta pyttyä ei kyllä vie muu kuin loukkaantumissuma tai kipsaantuminen. Näyttää joka tapauksessa hyvin vahvasti siltä että voittaja tulee vaihteeksi idän puolelta. Chicago ei saa kiekkoa maaliin millään, Anaheimissa kusee oikeastaan kaikki, St. Louis ja Minnesota kaatuvat maalivahtipeliin, Nashville melkoisessa laskusuhdanteessa joskin pidän edelleen lännen joukkueista potentiaalisimpana. Montreal on käytännössä yhtä kuin Price, Subban ja Pacioretty, ei kolmella pelaajalla Stanley Cupeja voiteta. Pittsburghkin aivan yössä ja vaikea nähdä että tuota sapluunaa saisivat korjattua kuukaudessa, Boston ei taida päästä edes pleijareihin ja tuskin Hamburglarkaan nyt ihan pyttyyn asti torjuu. Detroitilla ehkä pieni sauma taikoa jotain, mutta kovin kaukaiselta vaikuttaa sekin. Sen tarkemmin sarjataulukolla ja mahdollisilla pareilla spekuloimatta ennustan, että konferenssifinaalit ovat Nashville-Chicago ja Rangers-Tampa Bay, joista jälkimmäinen moraalinen Stanley Cup-finaalisarja.


edit: oops Detroit siis idässä. Muokkasin ylös.
 
Viimeksi muokattu:

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Sen tarkemmin sarjataulukolla ja mahdollisilla pareilla spekuloimatta ennustan, että konferenssifinaalit ovat Nashville-Detroit/Chicago...
Sen verran niitä voi kuitenkin tutkia, ettei konferenssifinaaleissa vielä itä ja länsi kohtaa. ;)

EDIT: auttamatta liian hidas.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews

FourPasses

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings-mikkihiiret. #13, #71
Rangers ja Bolts on idästä itselle ne vahvimmat suosikit. Habs niin pitkälle kuin Pricellä pääsee. Ei haittaisi toki yhtään vaikka Detroit yllättäisi ja alkaisi pelaamaan potentiaalinsa mukaisesti ja laittaisi Lightningin edes tiukoille.
Lännestä uskon taas Losin (kunhan pääsevät poffeihin) ja Bluesin olevan kovia. Ehkä jopa konf. finaaleissa.
Yllättävää muuten että Dubnykia epäillään noinkin paljon mitä tuosta ylempää olin lukevinani.
Sen tarkemmin sarjataulukolla ja mahdollisilla pareilla spekuloimatta ennustan, että konferenssifinaalit ovat Nashville-Detroit/Chicago ja Rangers-Tampa Bay, joista jälkimmäinen moraalinen Stanley Cup-finaalisarja.
Sen verran sitä sarjataulukkoa kannattaa kuitenkin tarkastella ja noteerata että Detroit on jättänyt läntisen konferenssin ja pelaa nykyään Atlantin divisioonassa, siis idässä. :)

Edit: haha, aika hyeenoita täynnä tämä ketju näköjään. :D
 
Musta silmä, koukkaamisyritys mutta ei edes yletä koska ei vauhti riitä, neppi nollakulmasta maalin ohi. = Dan Cleary-Hattrick
-Henkka

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Jos Wings pääsee Tampan yli, niin idästä ei löydy pysäyttäjää. Lännestä voi tulla kuka vaan vastaan ja kaikki kaatuu, sen verran vakuuttavasti on lännen porukoita vastaan pelattu.
 
"Canada is not Finland" TSN:n studiosta toisella erätauolla finaalin ollessa 3-0. Peli päättyi 3-5.

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Täytyy siirtyä kyllä vedonlyönti-ketjuun tuossa runkosarjan päätyttyä.
 
"My goal? There is only one goal." - Jonathan Toews
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy