NHL:n maalimäärät nousussa, kuka on seuraava mahtipisteiden tekijä??

  • 19 278
  • 43

TKH

Jäsen
Nyt kun useat pelaajat näyttävät pitkästä aikaa rikkovan Jagr:n johdolla 100 pisteen tai 50 maalin rajan, niin on hyvä hakea vertailupohjaa lähihistoriasta. Jagr:n tämän kauden pistepörssin voittosaldo lienee paras sitten Jagr:n kauden 1998-99 (127 pistettä). Lisäksi Thorntonin syöttömäärä tulee olemaan kovin sitten nro 66 ja Ron Francisin kauden 1995-96 (92 syöttöä). Mikäli 100 pisteen rajan ylittää vähintään 4 pelaajaa (mikä lienee jopa todennäköistä), on se paras saldo sitten kauden 1995-96. Mikäli vähintään 4 pelaajaa (niitä kai kauden lopussa lienee 5) tekee yli 50 maalia, on se paras saldo sitten kauden 1997-98. Viimeisimmät todelliset huippukaudet pelaajien pisteiden kannalta ovat kaudet 1992-93 ja 1995-96. 1995-96 kaudella nro 66 teki 161 pistettä ja 69 maalia ja pistepörssin kymmeneskin sai 107 pistettä. Sillä määrällä olisi voittanut yhtä lukuun ottamatta joka vuosi pistepörssin 2000-luvulla. 1992-93 oli vielä huomattavasti mahtavampi, 66 voitti taas pistepörssin 160 pisteellä, Selänne ja Mogilny voittivat puolestaan maalipörssin 76 maalilla. Se mikä teki kaudesta erityisen hienon oli, että pistepörssin kymmeneskin teki peräti 123 pistettä!! Sadan pisteen ylittäjiä oli luonnollisesti ennätysmäärä, peräti 21 pelaajaa!! No, tämä kausi olikin oikea poikkeus, koska ei sitä ennen eikä sen jälkeen ole moista tapahtunut. Todellisuudessa jo tuo edellä mainittu 107 pistettä pistepörssin kymmenennelle oli aika poikkeuksellinen saldo, koska se on kaikkien aikojen toiseksi kovin. Koko 80-luvun aina kauteen 1995-96 pistepörssin kymmenennellä on ollut vähintään 95 pistettä ja käytännössä aina muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta yli 100 pistettä. Kun taas mainitun kauden jälkeen kymmenennen tehopisteet ovat olleet välillä 77-89. Asia on mielestäni tilastollisesti huomion arvoinen koska jo nyt pistepörssin kymmenennellä on 85 pistettä. Pörssin kymmenennen loppupisteet lienevät jossain 92-95 välillä. Vieläkään ei siis ylletä 80-luvun tai 90-luvun alkupuoliskon lukuihin, mutta suunta on kuitenkin selvästi parempaan päin. Toivottavasti enää tulevaisuudessa pörssiä ei voiteta alle sadalla pisteellä ja TOP 10:n joukkoon ei ole asiaa vajaalla 80:llä pisteellä niin kuin viimevuosina on tapahtunut useita kertoja. Toivottavasti nähdään vielä kausi jolloin pistepörssin voittoon vaaditaan jopa 150 pistettä. Voi olla, että taso jää 120-130 pisteeseen, niin kuin tällä kaudella, mutta kuka tietää.


Nyt kun sekä Ovetshkin että Phaneuf ovat kiilanneet (kiilaavat) itsensä NHL:n kaikkien aikojen tulokkaiden piste- ja maalipörssien kärkikolmikkoon ensimmäisinä pelaajina noin 15 vuoteen, niin lienee paikallaan tehdä katsaus NHL:n pelipaikkojen yhden kauden TOP 5 ennätyspisteisiin. Viimeisin huippuvuosi oli 1992-93, jolloin useat pelaajat pääsivät oman pelipaikkansa TOP 5:een. Tuolloin Selänne ja Mogilny (molemmat 76) pääsivät Hull:n (86) perään kakkoseksi RW:n maalipörssissä. Selänne pääsi tuolloin pisteissä neljänneksi (132), mutta Jagr pudotti hänet viidenneksi kolme vuotta myöhemmin. Samana 1992-93 kaudella myös Luc Robitaille teki LW:n piste- ja maaliennätykset (125 ja 63) sekä Joe Juneau LW:n syöttöennätyksen (70). Eli vuosi laittoi kaikki LW:n yhden kauden ennätykset uusiksi. Viimeisimmät ennätykset on kuitenkin tehnyt Jagr jo mainitulla 1995-96 kaudella. Tuolloin Jagr rikkoi RW:n piste- ja syöttöennätykset (149 ja 87).

Tämän kauden NHL näyttäisi mahdollistavan pitkän tauon jälkeen jälleen siis huippupisteiden tekemisen nyt ja toivottavasti myös tulevaisuudessa. Jos huippupisteiden tekemiseen annetaan sääntöjen suomat mahdollisuudet, niin ennemmin tai myöhemmin joku niitä myös tekee. Kuka on siis seuraava TOP 5 sijoitukseen omalla pelipaikallaan pystyvä pelaaja? Millä pelipaikalle se pelaaja pelaa?

Muistin virkistämiseksi laitetaan pikkuisen tilastoa mukaan. Luvut järjestyksessä pisteet - maalit - syötöt.

Senttereille TOP 5:een vaaditaan 199 - 73 - 121. Ennätykset ovat 215 - 92 -163.
Oikealla laiturilta TOP 5:een vaaditaan 132 - 70 - 77. Ennätykset ovat 149 - 86 - 87.
Vasemmalta laiturilta TOP 5:een vaaditaan 112 - 56 - 65. Ennätykset ovat 125 - 63 - 70.
Pakeilta TOP 5:een vaaditaan 122 - 37 – 87. Ennätykset ovat 139 - 48 - 102.

NHL rankkaa pelipaikan ennätyksiin useita pistesaldoja samalta pelaajalta, mikä joissain tapauksissa on ihan OK. Mutta senttereiden TOP 5 syöttöpörssi, jossa on vain 99:n pistemääriä ei kerro paljoa muista pelaajista. Lisäksi Orr:n ja Coffeyn lisäksi ainut millekään puolustajien listoille yltävä on Doug Wilson 39 maalilla 80-luvun alusta. Olisi hyvä kun jossakin olisi lista missä on parhaat pakit kaikista pörsseistä, niin että vain yksi tulos yhdeltä pelaajalta on listattuna. Onko jollain tietoa missä olisi TOP 5 lista, jossa olisi vain se paras pistemäärä yhdeltä pelaajalta.

Itse veikkaan, että seuraava TOP 5:een yltävä pelaaja on joko Kovaltshuk tai Ovetshkin LW:n maaleissa tai pisteissä. Kumpikaan, 56 maalia tai 112 pistettä ei ole kauhean kova, mutta kaikkein heikoin tulos lienee LW:n syöttömäärä, 65 syöttöä. Kukas nyt olisi hyvä peliä tekevä vasen laituri? Ei ole tainnut näkyä sellaista sitten Joe Juneaun. Senttereiden ja pakkien lukemat ovat niin kovat, että on vaikea kuvitella että joku niihin nykypelaajista yltää. Esimerkiksi Phaneuf:lle 30 maalia ei ole mikään mahdottomuus tulevaisuudessa, jos se joskus pääsee pelaamaan liigan parhaimpiin kuuluvaan ylivoimaviisikkoon. Mutta, että 37 maalia!! Liigassa ei taida tällä hetkellä muuten pelata pakkia, joka olisi joskus 30 maalia kaudessa tehnyt? Itse ei ainakaan näin heti muistu mieleen. 100 pistettä pakille näyttäisi pitkän tauon jälkeen tulevan jälleen mahdolliseksi. En pidä sitä mahdottomana, mutta jos sen joku seuraavaan pariin kauteen tekee, niin on se tosi kova juttu. Leetch on muuten ainut nykypakeista, joka siihen on yltänyt.

Tulokkaista (Phaneuf, Ovetshkin Crosby) ja niiden tulevaisuudesta puhuttaessa on tosin aina muistettava nimet kuten vaikkapa Nieuwendyk ja Leetch, ja miksei Selännekin (vaikka huono esimerkki onkin). Se mikä heitä yhdistää on, etteivät he koskaan ylittäneet tulokaskauden maalisaldoa. Leetch ja Nieuwendyk tosin paransivat kummatkin pistemääräänsä, mutta tulokaskauden maaliennätystään he eivät koskaan ylittäneet. Enkä silti tarkoita, että heidän uransa olisi missään mielessä ollut pettymys. Tarkoitan vain, että tuloskausi voi joskus olla se kaikkein paras kausi mitä kyseinen pelaaja koskaan pelaa.

RW:n listalukemiin ainakin Jagr:lla on mahdollisuudet. Ei se 70 maalia tee, mutta 132 pistettä ensi kaudella tai sitä seuraavalla ei ole mahdottomuus. 77 syöttöpisteeseen se saattaa yltää pelintekijänä vielä vanhoilla päivilläänkin jos saa syöttöjen kohteeksi oikein hyvän maalintekijän. Muut oikeat laiturit taitavat olla liian tasaisia maalintekijöitä ja maalinsyöttäjiä. Pitäisi olla vahvemmin suuntautunut joko maalintekijäksi tai pelintekijäksi, jotta olisi mahdollisuuksia yltää todellisiin huippusijoituksiin omalla pelipaikalla kaikkien aikojen listoilla.

OHO! Vai ei koko teksti mahtunut kerralla. No jaetaan homma kahtia.
 

TKH

Jäsen
Entäs suomalaiset mahtipisteiden/ennätysten tekijät

Eli jatkoa edelliseen, koskien suomalaisten tulevia suurtekoja.

No, entäs suomalaiset, mitä/minkälaisia ennätyksiä/TOP 5 (sijoituksia) heiltä voisi odottaa seuraavaan pariin vuoteen?? Uskoisin, että Kipperillä on mahdollisuudet pariinkin Calgaryn ennätykseen sekä myös pariin NHL:n ennätykseen. Jopa tällä kaudella Kipperillä on mahdollisuudet nousta peräti kaikkien aikojen kakkoseksi voitettujen ottelujen määrässä yhdellä kaudella. Ennätys on Bernie Parentin 47 voittoa. Parentilla on myös listan kakkossija yhdessä Terry Sawchukin kanssa, 44 voittoa. Sawchuk saavutti voittomäärän kaksi kertaa. Kipperillä on tällä kaudella 39 voittoa ja 7 ottelua on jäljellä, joten niistä viisi voittoa toisi Kipperin jaetulle toiselle tilalle tilastossa, joka TOP 4 osalta ei ole muuttunut yli 30 vuoteen. Tämä olisi tapahtuessaan aika kova juttu, joskin uudistunut rankkarisääntö aiheuttaa sen, että tämä lista tulee menemään uusiksi kuitenkin, jos ei Kipperin niin jonkin toisen maalivahdin tekemänä. Voittomäärät eivät siis ole täysin vertailukelpoisia, koska nykyään tasapelin saa käännettyä voitoksi rankkareilla. Ensi kaudella Kipperillä olisi mahdollisuus nousta jaettuun kärkeen tilastossa ”peräkkäiset kaudet, joissa 40 voittoa tai enemmän”. Kärkeä ovat jakamassa samat jo mainitut maalivahdit ja lisäksi pari muuta. Kaikilla on vain kaksi peräkkäistä 40 voiton kautta. Tämäkin lista tulee menemään uusiksi uudistuneiden sääntöjen ansiosta, toivottavasti Kipper pysyy mahdollisimman monta kautta kisassa mukana. Calgaryn ennätyksistä Kipperin ulottuvilla on ainakin Trevor Kidd ennätys sarjassa ”yhtäjaksoisesti Calgaryn maalilla pelatut peräkkäiset ottelut”. Se on 28 ottelua, mikä ei ole Kipperille mikään mahdottomuus rikottavaksi. Kaikkein todennäköisimmin Kipper siirtää ensi kaudella historiaan kuitenkin Dan Bouchardin nollapeliennätyksen (20). Kipperillä on tällä hetkellä 13 nollapeliä Calgaryn paidassa. Niistä 8 tuli tällä kaudella, jolla Kipper jo rikkoi Calgaryn yhden maalivahdin saamat nollapelit yhdellä kaudella. Aikaisempi ennätys oli 5.

No entäs muita? OJ teki tietenkin jo tällä kaudella Floridan keskushyökkääjien piste-ennätyksen ja luonnollisesti hänellä on mahdollisuus rikkoa se jo ensi kaudella. OJ oli lisäksi pitkään matkalla ohi Pavel Buren piste-ennätyksen (94) sekä Viktor Kozlovin syöttöennätyksen (53), mutta kummatkin jäivät haaveeksi tältä kaudelta. Kummatkin edelliset ennätykset ovat kuitenkin täysin rikottavia. Kyllä OJ:llä on täydet mahdollisuudet tulla seuraavaksi suomalaiseksi 100 pisteen rikkojaksi, 50 maalia se tuskin koskaan tekee, joskaan täysin mahdotonta sekään ei ole. Koivullakin lienee teoreettiset mahdollisuudet Thornton -tyyppiseen saldoon, jossa on noin 85 syöttöpistettä ja parikymmentä maalia. Mahdollisuudet tähän lienevät kuitenkin hyvin minimaaliset ellei Montreal saa jostain kunnon maalitykkiä ja kerää jostain yhtä liigan parhaimmista ylivoimaviisikoista. Vain ne voisivat nostaa Koivun 60-70 pisteestä 90-100 pisteeseen. Ehjänäkin pitäisi sitten vielä pysyä koko kausi. Kuka on sitten seuraava suomalainen 100 pisteen rikkoja tai 50 maalin tekijä? Selänne ensi kaudella? OJ? Lehtisellä olisi potentiaalia ehkä maksimissaan 40 maaliin, mutta ei kai 50:een? Pitkänen 100 pisteeseen????!!!! No joo. Missähän muuten kulkee Jussi Jokisen maksimiraja tehopisteiden suhteen tulevaisuudessa? 70-80? Entäpä Tuomo Ruudun? Mikäli saa kroppansa kuntoon ja pelaa unelmakauden, niin 40 maalia ja 80 pistettä??

Kimmo Timonen oli pitkään matkalla kohti Nashvillen puolustajien piste-ennätystä (53), mutta haaveeksi se taisi jäädä. 50 pistettä on kuitenkin todennäköinen (47 tällä hetkellä). 50 pisteen saavuttaminen olisi suomalaiselta puolustajalta ensimmäinen sitten Teppo Nummisen kauden 1997-98. Itse en pidä 50 pistettä kuitenkaan minään aatelisrajana, ennemminkin se on 60 pistettä. 60 pistettä on kuitenkin eräänlainen vedenjakaja joka karsii aika paljon puolustajia pois, esimerkiksi juuri mainitun Nummisen. Kuka on seuraava suomalainen 60 pisteen ylittävä puolustaja?? Aika helppo arvata, että Pitkänen tai Timonen se luonnollisesti on. Toivottavasti kummatkin ylittävät rajan jo ensi kaudella. Ainakin Pitkänen lienee melko varma rajan ylittäjä, sillä on potentiaalia melko korkealle. Reksan (73) ohittaminen lienee hankalaa, mutta ainakin Rocky (68) saa pelätä paikkaansa listalla, jossa on parhaimmat suomalaiset NHL-pakit yhdeltä kaudelta. Timosellakin lienee realistiset mahdollisuudet Riken (63) pistemäärään. Riken yhden kauden pistekeskiarvoon (1,0) ainakaan Timonen ei koskaan yllä, mutta Pitkänen pelasi alkukauden aika tarkkaan Riken keskiarvon mukaisesti. Loppukaudesta Pitkänen putosi siitä, mutta ei siihen yltäminen Pitkäseltä tulevilla kausilla aivan mahdotonta ole. Tällöin syntyisi myös uusi komea suomalaispuolustajien piste-ennätys. Edellyttäen, että se pelaisi melkein koko kauden. Tuolloin teoriassa syntyvät 80 pistettä olisi hyvin merkittävä saavutus jo koko NHL:n historiassa, ei siihen pistemäärään yltäneitä puolustajia NHL:n historiassa niin kauhean montaa ole. Philadelphia puolustajien piste-ennätyskin olisi vasta tuolloin lähellä, se kun on Mark Howen erittäin kova 82 pistettä. Mainittakoon, että ilman loukkaantumista Pitkäsen pistevauhti olisi tuonut 66 pistettä tältä kaudelta. Mainittakoon vielä, että vauhti olisi tuonut myös 19 maalia. Pitkänen rikkoneekin ensimmäisenä suomalaisena nykypuolustajana 20 maalin rajan. Muilla ei siihen ole oikein realistisia mahdollisuuksia. Vaikka Pitkänen joskus Reksan pistemäärän ohittaisikin, niin maalimäärää Pitkänen tuskin ohittaa. Reksahan paukutti parhaimmillaan peräti 28 maalia. Reksa voitti muuten joukkueensa pistepörssinkin tuolloin, ainutluontoinen (on niitä ne pari muutakin) saavutus koko NHL:n historiassa sekin.

Muista maalivahdeista ainakin Lehtosen luulisi ottavan Atlantan niin yhden kauden nollapeliennätyksen kuin myös koko uran nollapeliennätykset haltuunsa. Tällä hetkellä ne ovat Nurmisen ja Hnilickan nimissä (vaatimattomasti 3 yhdellä kaudella ja 5 koko uralla). Muut maalivahdit pelaavat sellaisissa joukkueissa, ettei heillä ole realistisia mahdollisuuksia niiden ennätyksiä juuri rikkoa. Heikoimmat ennätykset ovat Vancouverissa, jossa nollapeliennätykset ovat ”vain” 7 (yksi kausi) ja 20 (koko ura), mutta Norosen tämä kausi ei ole kyllä lupauksia juuri antanut. Tai tietysti jos Rinteen tulevaisuuteen ja nopeaa nousuun ykkösvahdiksi uskoo, niin Nashvillessähän ne ovat vielä heikommat 4 ja 12. Ykkösvahdin paikkaa vain ei ole näköpiirissä.

Tehtiinköhän viimeyönä muuten joku suomalaisennätys Anaheimissa? Eniten suomalaismaalintekijöitä samassa ottelussa? Tai suurin suomalaisten tekemä maalimäärä yhdessä joukkueessa yhdessä ottelussa? Ehkäpä tällainen: Suurin suomalaisten tekemä maalimäärä yhdessä ottelussa samassa joukkueessa silloin kun muun maalaiset eivät tee joukkueelle yhtään maalia? No joo, lopetetaan täältä tähän.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Puolustajien ennätykset on taottu suht mahdottomiksi, koska 80-luvun kaltaiseen avoimeen peliin ja "bobbyorreiluun" ei ole enää mahdollisuuksia. Samaten Väinön ennätykset ovat yksinkertaisesti liian kovia. Laitahyökkääjillä tuonne kärkeen on hyvinkin mahdollista tunkeutua, etenkin vasemman laidan osalta. Todennäköisesti Ovechkin tulee pistämään vasemman laidan ennätykset tässä vuosien saatossa aivan uuteen uskoon.
 

TKH

Jäsen
"Puolustajien ennätykset on taottu suht mahdottomiksi, koska 80-luvun kaltaiseen avoimeen peliin ja "bobbyorreiluun" ei ole enää mahdollisuuksia. Samaten Väinön ennätykset ovat yksinkertaisesti liian kovia."

Asia on juuri näin, mikäli 99:n, 66:n, Orr:n ja Coffeyn kaikki kaudet lasketaan mukaan. Mutta mikäli heiltä lasketaan vain parhaat saavutukset kustakin kategoriasta (pisteet, maalit, syötöt), niin asian suunta muuttuu oleellisesti. Tällöin esimerkiksi pakkilistan TOP 5:een riittää 101 pistettä. Sadan pisteen ylittäjiä kahden mainitun lisäksihän ei ole kuin Potvin (101), MacInnis (103) ja Leetch (102). Edelleen hirmun kova juttu tunkeutua tuohon sakkiin, mutta ehkä kuitenkin mahdollinen. Maaleissa yli 30:n on päässyt kahden tunnetun pakin lisäksi ainakin Doug Wilson sekä Potvin. On varmaan muitakin (mutta ei kuitenkaan montaa, ainakaan reilusti yli 30:tä maalia tehnyttä), mutta en nyt ulkoa muista. Ehkä siinäkin kategoriassa olisi mahdollista nousta TOP 5:een.
 

TKH

Jäsen
Suomalaisten kaikkien aikojen kausia vs. OJ

Vertailupohjaa suomalaisten nykyhyökkääjäpelaajien (Jokiset, Lehtinen, Sami Kapanen, Koivu) pistemääriin saa kun muistaa seuraavien alla olevien pelaajien parhaimmat kaudet NHL:ssä. En vaivautunut Kurria tai nykypelaajia tähän laittamaan. Enkä myöskään puolustajia.

Petri Skriko 80 38 40 78 34
Esa Tikkanen 76 34 44 78 120
Ilkka Sinisalo 74 39 37 76 31
Mikko Mäkelä 73 36 40 76 22
Christian Ruuttu 73 26 45 71 85

Eli kuten näkyy, niin OJ on noussut kolmanneksi tehokkaimmaksi suomalaiseksi kautta aikain. Tämä siis pisteissä, maaleissa OJ vielä muun muassa Sinisalon ja Skrikon takana. Olisi muuten jo aika, että joku kolmaskin suomalainen tekisi 40 maalia kaudessa. Toivottavasti jo ensi kaudella. Lisäksi vain kolme pelaajaa on päässyt yli 80 pisteen, joka ei ole kovin paljon. 70 pistettä kaudessa saavuttaneita suomalaisia on tosin kaikkiaan aika mukavasti.
 

Igor 22

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Puolustajat yli 30 häkkiä

Ei niitä yli 30 maalia NHL-kaudessa tehneitä puolustajia kovin montaa ole, itsellä tuli mieleen seuraavat, piti käydä vielä tarkistamassa maalimäärät:
-Paul Coffey 48, 40, 37 ja 30
-Ray Bourque 31
-Denis Potvin 31, 31 ja 30
-Doug Wilson 39
-Bobby Orr 46, 37, 37, 33 ja 32. Kauden 74-75 jälkeen tehtyään 46 maalia Orr ei enää urallaan tehnyt kuin 11 maalia!
-Kevin Hatcher 34
-Phil Housley 31

Lisäksi luulin Al MacInnisin tehneen 30 häkkiä, mutta ei, 3 kertaa tuli 28!

Eli minulla tuli mieleen 7 yli 30 maalia tehnyttä puolustajaa, täydentäkää listaa jos uusia löytyy..
 
Suosikkijoukkue
sm-liiga: HIFK, nhl: vähän kaikkea
Lisätään nyt vielä nämä maalivahtien piste- ja maaliennätykset, niin saadaan listasta täydellinen:

Pointsit: 0+14 Grant Fuhr (EDM) - 1983-1984

Maalit: 1 maali (per kausi), useampia maalivahteja....

Ja suomalaiset:


1 maali, Mika Noronen (2003-2004)...ei muita! (tässä on "helppo" päästä top5:een)
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Jos NHL:ssä ylivoima-pelin merkitys korostuu vielä tulevaisuudessa, niin en pitäisi puolustajien tuloksia ihan koskemattomina. Tokikaan puolustajat eivät Bobby Orrimaiseen dominointiin tule enää koskaa pystymään, mutta iso puolustusalue ja siitä johtuen paineeton pelipaikka ja paljon jäähyjä tekee puolustajien maalinteon turhan helpoksi ala McCabe. Hänhän pelasi All-Star peliin asti yli pisteen keskiarvolla eikä kaveri ole edes mikään bobbyorri. Sopiva pelaaja, sopiva joukkue ja sopiva rooli voisi tehdä 40 maalia ja toista sataa pistettä.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
TKH kirjoitti:
Entäpä Tuomo Ruudun? Mikäli saa kroppansa kuntoon ja pelaa unelmakauden, niin 40 maalia ja 80 pistettä??

Tällä kommentillani saan varmasti kavereita, mutta ihan oikeasti: Tuomo Ruutu ei ole koskaan aikuisten joukossa pelatessaan pystynyt piste/ottelu -tahtiin tai 0,5 maalia/ottelu. Ei edes Suomessa, jossa taso on millä tahansa mittapuulla mitattuna hyvin kaukana NHL:stä. Eli sama suomeksi. Tuomo Ruutu on ihan hyvä pelaaja, mutta ei lähelläkään sitä pelaajaa, mitä hänestä on odotettu ja mitä jotkut hänestä yhä odottavat. Etenkään Blackhawkseissa, jossa laidoilla luistelee joka vuosi vain uusia tyhjiä lupauksia, hän ei tule moisia tehoja saavuttamaan.
 

eleven

Jäsen
Suosikkijoukkue
Montréal Canadiens
NIN kirjoitti:
Tällä kommentillani saan varmasti kavereita, mutta ihan oikeasti: Tuomo Ruutu ei ole koskaan aikuisten joukossa pelatessaan pystynyt piste/ottelu -tahtiin tai 0,5 maalia/ottelu. Ei edes Suomessa, jossa taso on millä tahansa mittapuulla mitattuna hyvin kaukana NHL:stä. Eli sama suomeksi. Tuomo Ruutu on ihan hyvä pelaaja, mutta ei lähelläkään sitä pelaajaa, mitä hänestä on odotettu ja mitä jotkut hänestä yhä odottavat. Etenkään Blackhawkseissa, jossa laidoilla luistelee joka vuosi vain uusia tyhjiä lupauksia, hän ei tule moisia tehoja saavuttamaan.

No eipä ollu esimerkiksi Alexander Ovechkinkaan ikinä tehnyt RSL:ssä yli piste/peli, vaikka oli sentään kyse superlupauksesta. Tulokaskauden lopussa Ruutu teki 35 pelissä tehot 18+15. Luultavasti samaa tahtia ei ollu alkukaudesta sen takia, että koko edellinen kausi meni loukkaantumisen kanssa. Niinpä, pitäisi pysyä terveenä. Mutta kyllä Ruutu tuollaiseenkin tahtiin pystyy.
 

TKH

Jäsen
"Tuomo Ruutu ei ole koskaan aikuisten joukossa pelatessaan pystynyt piste/ottelu -tahtiin tai 0,5 maalia/ottelu."


Niin, laittamani määrät olivat ylärajat. Voi olla, ettei yllä, mutta kyllä sillä kaikki ainekset ehjällä kaudella 30 maaliin ja 60 pisteeseen ovat. Ja oikein hyvällä kaudella ei laittamani yläraja ole mahdottomuus. Kyllä sen tulokaskausi kuitenkin sen verran toiveita herätti, että terveenä ollessaan Tuomosta voi aika kovaa pelimannia odottaa, ainakin suomalaisittain. Kuka suomalainen on tulokkaana muuten tehnyt viime aikoina (Jussi Jokista lukuunottamatta) kovemman saldon kuin Tuomo. Tuomohan teki 44(23+21). En itse nyt ulkoa muista, mutta onko ketään sitten Saku koivun? Ja sekin teki vähemmän maaleja, mutta siis enemmän pisteitä.
 

TKH

Jäsen
Igor 22 kirjoitti:
Ei niitä yli 30 maalia NHL-kaudessa tehneitä puolustajia kovin montaa ole, itsellä tuli mieleen seuraavat, piti käydä vielä tarkistamassa maalimäärät:
-Paul Coffey 48, 40, 37 ja 30
-Ray Bourque 31
-Denis Potvin 31, 31 ja 30
-Doug Wilson 39
-Bobby Orr 46, 37, 37, 33 ja 32. Kauden 74-75 jälkeen tehtyään 46 maalia Orr ei enää urallaan tehnyt kuin 11 maalia!
-Kevin Hatcher 34
-Phil Housley 31

Lisäksi luulin Al MacInnisin tehneen 30 häkkiä, mutta ei, 3 kertaa tuli 28!

Eli minulla tuli mieleen 7 yli 30 maalia tehnyttä puolustajaa, täydentäkää listaa jos uusia löytyy..


Jep. Raymondin ja phil the thrill:n olisin muistanut itsekin, mutten jaksanut kaikkia kirjoittaa. Hatcherin 30 maalin kauden muistin heti kun näin sen tuossa mainittuna. Joo, ei MacInnis koskaan tehnyt 30 maalia, mutta monta kertaa pääsi hyvin lähelle. Jäi siinä suhteessa Potvinista, että se on (siis Potvin) edelleenkin viimeinen Pakki joka on rikkonut molemmat maagiset rajat. (En siis laske Coffeyta tässä tilanteessa pakiksi, vaikka todellisuudessa sehän on se kaikkein viimeisin kummankin rajan rikkoja)

Se mikä tuossa listassa on kaikkein merkittävintä on, että "vain" 31 maalilla pääsee kaikkien aikojen puolustajien viidenneksi (vaikkakin vain jaetulle) yhden kauden maaleissa. Ei kuulosta ollenkaan enää niin pahalta kuin jos Orr:n ja Coffeyn kaikki lukemat lasketaan mukaan. Kyllä 30 maalia kaudessa näyttäisi jälleen tulevan mahdolliseksi. Ei se sitä monelle pakille tule olemaan mahdollista jatkossa, niin kuin se ei sitä ole ollut mahdollista monelle pakille aikasemminkaan.



"Hänhän pelasi All-Star peliin asti yli pisteen keskiarvolla eikä kaveri ole edes mikään bobbyorri. "

Jep, seurasin suurella mielenkiinnolla hänen pistetehtailuaan. Muistelen että puolessa välissä kautta se vielä oli 100 pisteen vauhdissa. Eli sillä oli jotain 39:stä ottelusta 46 (14+32) pistettä, mikä tahti kestäessään kauden loppuun asti olisi juuri ja juuri voinut viedä 100 pisteeseen. Loppu kausi ei mennyt putkeen, mutta eihän se ole vieläkään jäänyt paljoa piste per ottelu tahdista.
 

Rocco

Jäsen
KukaMitäHäh? kirjoitti:
Lisätään nyt vielä nämä maalivahtien piste- ja maaliennätykset, niin saadaan listasta täydellinen:

Pointsit: 0+14 Grant Fuhr (EDM) - 1983-1984
Yhden ottelun piste-ennätys:

Jeff Reese, CAL. Tehot 0+3, Calgary Flames- San Jose Sharks 92-93.

Uran piste-ennätys:

Tom Barrasso, 0+48.
Igor 22 kirjoitti:
Eli minulla tuli mieleen 7 yli 30 maalia tehnyttä puolustajaa, täydentäkää listaa jos uusia löytyy..
Koitin ihan uteliaisuuttani etsiä, mutta eipä ainakaan löytynyt. Pannaan tähän nyt vaikka nimiä ettei muut lähde tuhlaamaan aikaansa ja etsimään.

Lähelle 30:a pääsee Macinnisin kanssa myös tunnetuista pelaajista Al Iafrate (25), Gary Suter (23), Larry Murphy (23), Brian Leetch (23), Reksa Ruotsalainen (28), Sergei Gonchar (26), Rob Blake (23), Jeff Brown (25), Sandis Ozolinsh (26), Brad Park (25) ja Steve Duchesne (25) nyt ainakin.

"Tuntemattomista" nostetaan esiin vaikkapa Reed Larson (27), Guy Lapointe (28), Ken Houston (25) ja Ian Turnbull (22). Kunniamainintana vaikkapa voisi nostaa esiin Harry Cameronin, joka teki pakkina NHL:ssä 90 maalia 127 ottelussa. Tosin aikakausi oli sitä 30-lukua...
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Varsinaisia mahtipisteiden tekijöitä suomalaisista ei nyt ole näköpiirissä. Selänne voi vielä muutaman 70-90 pisteen kauden pelata, jos jatkaa uraansa.
Olli Jokinen saattaa vakinnuttaa paikkansa 80-90 pisteen miehenä, ehkä joskus voi satanenkin kilahtaa, jos saa kovan kaverin ketjuunsa. 50 maalia lienee OJ:lle, kuten sanottu, utopiaa. Saku Koivun uskon myös pystyvän ehjänä sellaiseen 80-90 pisteeseen. Tästä antoi viitteitä kausi 96-97, jolloin Koivu johti pistepörssiä muistaakseni joulukuussa ennen kuin loukkaantumisen takia kausi jäi kesken.

Jussi Jokista voisi ehkä verrata sukunimikaimaansa Olliin. Ollikin nakutteli aika monta vuotta sellaista 50-60 pistettä, kunnes lopulta ylsi sitten lähelle 90 pistettä (siis tämä kausi). Uskon, että Jussikin on pari kolme kautta potentiaalinen 60 pisteen pelaaja, ja kun kokemus, pelisilmä ja peliaika kasvaa, voi hän nousta 80 pisteen pelaajaksi.

Tuomo Ruudusta taas on vaikea sanoa yhtään mitään, kun ei juuri ehjänä ole pysynyt.

Puolustajista uskon pitkäsen joskus yltävän sellaiseen 70 pisteeseen. Sataa pistettä kukaan puolustaja NHL:ssä tuskin koskaan enää tekee.
 

TKH

Jäsen
Mikä on yksittäinen kaikkien aikojen eurooppalainen NHL-kausi runkosarjan osalta

Kaikkien aikojen parhaimmista eurooppalaisista on ollut aikaisemmin puhetta useinkin, mutta kuka eurooppalaisista (hyökkääjä)pelaajista on mielestänne pelannut kaikkien aikojen parhaimman yksittäisen kauden vain runkosarja huomioiden? Jos haluaa, niin voihan kaikkien aikojen eurooppalaiseksi kaudeksi valita myös jonkun Hasekin loistavista kausista, eli silloin varmaankin 1997-98? Tuskin kuitenkaan mitään Lindströmin kautta?

Ohessa listattuna maittain parhaita yksittäisiä NHL-kausia. Listassa on muuten itse asiassa kaikki eurooppalaiset pelaajat, jotka ovat tehneet vähintään 50 maalia tai 100 pistettä. Jos pelaajalla on niitä useita, mutta yksi selkeästi paras, niin vain se on otettu mukaan. Joiltakin on listattuna kaksi parasta kautta. Osa pelaajista on käytännössä listattu aivan turhaa (eli eivät ole eurooppalaisittain merkittäviä kausia), mutta lista toimii periaatteessa myös eurooppalaisten maiden jonkin asteisena tasonmittarina viimeisiltä 20 vuodelta. Eli listasta voi katsoa millä maalla on eniten 50 maalin tai 100 pisteen ylittäjiä. Kaikille ruotsalaisille on muuten syytä aina muistuttaa, ettei heillä edelleenkään ole yhtään YLI 50 maalin tekijää (x>50, eli 50 maalia ei täytä ehtoa). Yhä ainut eurooppalaisista suurmaista, joka taaplaa niin vaatimattomalla tasolla.

Pelaajien siitä kaikkein parhaimmasta kaudesta voi sitten olla montaa mieltä. Onko pistepörssin voitto heikohkoilla pisteillä parempi kuin kausi, joka tuo uran huippupisteet, muttei pistepörssin voittoa? Pelaajan oma paras kausi ei siis välttämättä ole pelaajan paras kausi suhteutettuna muihin pelaajiin. Eli kumpi on tärkeämpää olla paras pelaaja kautena/aikana, jolloin kukaan ei pelaa oikein hyvää kautta, vain olla yksi esim. kuudesta pelaajasta, jotka kaikki pelaavat erittäin hyvän kauden? Entä onko tärkeämpää olla paras oman pelipaikan pelaaja jollakin kaudella, vaikka ei sijoittuisi muuten pörssien aivan kärkeen, vai onko tärkeämpää olla pörssien aivan kärkipäässä, vaikka sitten edellä olisikin useampia oman pelipaikan pelaajia? Lista onkin vain ohjeellinen, kauden voi valita vapaasti. Mikä on siis paras eurooppalainen kausi? Entä parhaat kaudet maittain?

Suomi:
Jari Kurri
1984-85 135 (71+64). Pistepörssin ja maalipörssin toinen. Edelleen yksi kovimmista oikean laiturin maali- ja pistemääristä NHL:n historiassa. Ei ollut kuitenkaan paras pelaaja edes joukkueessaan. Voiko olla paras suomalaiskausi, puhumattakaan eurooppalaiskaudesta, jos häviää oman joukkueen sisäisen pistepörssin yli 70:llä pisteellä?
1985-86 131 (68+63). Maalipörssin voitto ja pistepörssin neljäs. Ensimmäinen eurooppalainen maalipörssin voittaja. Pistepörssissä edellä oli jopa kaksi oman joukkueen pelaajaa, ja toinen niistä oli puolustaja. Hävisi joukkueen sisäisen pistepörssin yli 80:llä pisteellä.

Teemu Selänne
1992-93 132 (76+56). Maalipörssin voitto ja pistepörssin viides. NHL:n kaikkien aikojen toiseksi kovin oikean laiturin maalisaldo. (Mainittakoon, että Teukka rikkoi 50 maalin rajan vasta 63:ssa ottelussa ja 100 pinnaa tuli täyteen vasta 68:ssa ottelussa. Eli erittäin huimiin loppukauden rypistyksiin se on pystynyt aikaisemminkin, ei Teukan tämä kauden loppu aivan poikkeuksellinen ole. Mogilny teki tuolloin 50 maalia muuten jo 46:ssa ottelussa, silti ne päätyi samaan loppumäärään, Kurrikin teki 1984-85 50 maalia 50:ssä ottelussa (71 kaikkiaan). Paras suomalaiskausi ikinä?
1996-97 109 (51+58) Maali- ja pistepörssin toinen.

Ruotsi:
Kent Nilsson
1980-81 131 (49+82). Pistepörssin kolmas. Edelleen voimassa olevat Calgaryn piste- ja syöttöennätykset. Ensimmäisiä eurooppalaisia supertähtiä NHL:ssä. Ensimmäinen eurooppalaisen pelaajan pelaama todellinen superkausi, on edelleen yksi parhaimmista kausista. Edelleen paras ruotsalaiskausi ikinä?

Mats Näslund
1985-86 110 (43+67). Pistepörssin 8. Ei merkittävä kausi eurooppalaisittain, on listassa vain 100 pisteen ylityksen takia.

Håkan Loob
1987-88 106 (50+56). Onnekas ruotsalainen, joka pelasi kauden kaikki ottelut ja teki kauden viimeisessä ottelussa, edelleen ainoana ruotsalaisena, kauden 50:n maalinsa.

Mats Sundin
1992-93 114 (47+67). On pisteissä Sundinin paras kausi, mutta ei vertailtuna muihin pelaajiin. Oli tuolloin kaukana pistepörssin kärkipäästä. On tässä mukana vain 100 pisteen ylityksen takia

Peter Forsberg
1995-96 116 (30+86). Pistepörssin viides. Paras kausi pisteissä, mutta ei kai muutoin?
2002-2003 106 (29+77). Pistepörssin voitto. Foppan paras kausi?

Markus Näslund
2002-03 104 (48+56). Pistepörssin toinen, mutta ei muutoin merkittävä eurooppalaisittain.

Venäjä:
Aleksander Mogilny
1992-93 127 (76+51). Maalipörssin voitto ja pistepörssin seitsemäs. NHL:n kaikkien aikojen toiseksi kovin oikean laiturin maalisaldo. NHL:n kaikkien aikojen neljänneksi nopein 50 maalin tekeminen (46 ottelua). Mahtava kausi, mutta ei taida riittää edes parhaaksi venäläiskaudeksi, vaikka niiden piste- ja maaliennätys onkin.

Sergei Fedorov
1993-94 120 (56+64). Pistepörssin ja maalipörssin toinen. Paras venäläiskausi ikinä?

Pavel Bure
1993-94 107 (60+47). Maalipörssin voitto ja pistepörssin viides.
1999-00 94 (58+36). Maalipörssin ylivoimainen voitto ja pistepörssin toinen. Lienee Buren paras kausi, vaikka se tekikin pisteitä ja maaleja useammalla kaudella enemmän?? Bure teki muuten parhaimmillaan 110 (60+50). Mihin järjestykseen Buren 4 parasta kautta sijoittuvat?

Ilja Kovaltshuk
2005-2006 Yli 100 pistettä ja 50 maalia. 1-4 joukossa sekä maaleissa että pisteissä? Mihin väliin sijoittuu parhaiden venäläisten vertailussa?

Aleksander Ovetshkin
2005-2006 Yli 100 pistettä ja 50 maalia. 2-3 joukossa sekä maaleissa että pisteissä? Mihin väliin Ovetshkin sijoittuu parhaiden venäläisten vertailussa?

Tsekki/Slovakki/Tsekkoslovakkia
Peter Stastny
1981-82 139 (46+93). Pistepörssin kolmas. Edelleen voimassa olevat Coloradon piste- ja syöttöennätykset. Ensimmäisiä eurooppalaisia todellisia supertähtiä NHL:ssä. Edelleen toiseksi kovin eurooppalaispistemäärä NHL:ssä.
1982-83 124 (47+77). Pistepörssin toinen.

Jaromir jagr
1995-96 149 (62+87). Pistepörssin ja maalipörssin toinen. Kaikkien aikojen kovin oikean laitahyökkääjän piste- ja syöttömäärä NHL:n historiassa. Kovin eurooppalaisen tekemä pistemäärä koskaan. Ei ollut paras pelaaja omassa joukkueessaan, mutta teki kuitenkin pisteitä niin hyvin samaan tahtiin 66:n kanssa, että sen voi laskea melkoiseksi saavutukseksi. Paras eurooppalainen kausi ikinä?
1998-99 127 (44+83). Pistepörssin ylivoimaisin voitto sitten 99:n aikojen. Oli maalipörssin toinen. Ehkä kuitenkin Jagr:n paras kausi, koska tuolloin se oli niin ylivoimaisesti liigan paras? Paras eurooppalainen kausi ikinä? Voiko se olla sitä, johtuen alle 50:n maalin saldosta? Huolimatta siitä, että sillä kaudella sitä rajaa ei rikkonut kukaan. Voiko tämä olla Jagr:n paras kausi ikinä ja yllä oleva kausi olla kuitenkin se kaikkien aikojen eurooppalainen kausi?

Peter Bondra
1997-98 78 (52+26). Maalipörssin voitto. On listassa vain 50 maalin ylityksen takia.

Milan Hejduk
2002-03 98 (50+48). Maalipörssin voitto ja pistepörssin neljäs. On listassa vain 50 maalin ylityksen takia.

En ole All-Stars -valintoja tai pokaaleja kyseisiltä kausilta maininnut, johtuen siitä, että eri aikakauden eurooppalaiset olivat aika lailla eri asemassa P-amerikkalaisten kootessa kauden All-Starsia tai pokaalien voittajia. Mainittakoon erityisesti Peter Stastny. Esimerkkejä: Kausi 1981-82 pistepörssin kolmas edellä yksi sentteri -> ei valintaa kumpaankaan All-Starsiin. Kausi 1982-83 pistepörssin toinen edellä yksi sentteri -> sama juttu, ei valintaa mihinkään. Kausi 1983-84 pistepörssin neljäs, edellä yksi sentteri -> ei valintaa mihinkään. Selvä kaava lienee huomattavissa. Varsinkin kun taas seuraavalla kaudella sentterivalinnat menivät pistepörssin mukaan, niin kuin ne olivat käytännössä 100 prosenttisesti menneet ennen eurooppalaisten huippupelaajien (Stastnyn) tuloa NHL:ään. Pistepörssin mukaan senttereiden valinnat menivät myös jatkossa Stastnyn huippukausien jälkeen. Vasta pitkälle 90-luvun puolella on tullut muutama ”oikeutettu” poikkeus pistepörssin sijoitusten ja all-stars valintojen kohdalla. Stastnyn kohdalla kyse oli ”oikeutetun” vastakohdasta. Lisäksi 99:n ja 66:n omistivat pystit ja All-Stars-sentterin paikat 80-luvun puolenvälin jälkeen pitkän aikaa. Tämä olisi muutenkin vääristänyt eri aikakausien eurooppalaisten keskushyökkääjien vertailua keskenään sekä myös sen ajan eri pelipaikkojen pelaajien vertailua keskenään.
 

TKH

Jäsen
tahtookirjoittaa kirjoitti:
Puolustajista uskon pitkäsen joskus yltävän sellaiseen 70 pisteeseen. Sataa pistettä kukaan puolustaja NHL:ssä tuskin koskaan enää tekee.

Miksei sataa pistettä koskaan? McCabe oli kauden puoleen väliin asti 100 pisteen vauhdissa ja Lindström taitaa tällä kaudella tehdä yli 80 ja Zubov ja Visnovsky tekevät yli 70. Jos muutaman seuraavan kauden aikana löytyy kymmenkunta 100 pisteen tekijöitä, niin on mahdollista että jonain niistä kausista on mukana myös yksi puolustaja. Parhaimmillaan parhaimmat kiekolliset puolustajat pystyvät kuitenkin aika samaan pisteiden keruuseen kuin oman joukkueen parhaimmat hyökkääjät, malliin MacInnis (103) ja Fleury (104). Huiman kova juttu, jos sen joku seuravaan 3-4 kauteen tekee, muttei minusta kuitenkaan ollenkaan mahdoton tehtävä. Varmaankin epätodennäköinen, muttei mahdoton.
 

TKH

Jäsen
dana77 kirjoitti:
Jos NHL:ssä ylivoima-pelin merkitys korostuu vielä tulevaisuudessa, niin en pitäisi puolustajien tuloksia ihan koskemattomina. Tokikaan puolustajat eivät Bobby Orrimaiseen dominointiin tule enää koskaa pystymään, mutta iso puolustusalue ja siitä johtuen paineeton pelipaikka ja paljon jäähyjä tekee puolustajien maalinteon turhan helpoksi ala McCabe. Hänhän pelasi All-Star peliin asti yli pisteen keskiarvolla eikä kaveri ole edes mikään bobbyorri. Sopiva pelaaja, sopiva joukkue ja sopiva rooli voisi tehdä 40 maalia ja toista sataa pistettä.

Tuo 40 maalia on kyllä hyvin utopistinen, eihän tällä kaudella ole tähän mennessä kukaan pakki rikkonut edes 20 maalin rajaa. Kaikesta päätellen maaleissa paras pakki tulee tulevaisuudessa olemaan Dion Phaneuf, joka johtaa nytkin puolustajien maalipörssiä, mutta kyllä vähän reilut 30 maalia lienee hänenkin maksimitasonsa. Ellei Calgary nyt sitten seuraavilla kausilla kerää jostain aivan uskomatonta ylivoimakenttää tai Calgary menetä/treidaa kaveria jollekin loistavan ylivoiman omaavalle joukkueelle
 

Mr Scarface

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
TKH kirjoitti: McCabe oli kauden puoleen väliin asti 100 pisteen vauhdissa

McCabe on muuten ollut vaisuhko ainakin näin lonkalta heitettynä viimeisten 20 matsin aikana NHL:ssä, siis pisteiden valossa, ja etenkin kun katsoo miten hän pelaa ylivoimaa nyt. Laukauset sinkoilevat paljon enemmän ohi maalin, Kaberlen vetoakin käytetään hieman enemmän kuin alkukaudesta, Sundinille pelataan enemmän paikkaa ampua, ja muutenkin McCaben rooli on paljon pienempi kiekon ylösviennissäkin. Tottakai alkukauden jälkeen vastustajat alkoivat skautata todella paljon Toronton ylivoimapelaamista, ja etenkin miten McCabe lapaan se lätty toimitetaan, mutta silti, McCabe on pelannut vastustajan siniviivan sisällä vaisummin kuin alkukaudesta. Omiin päin pelaamista on Bryan muuten petrannut todella paljon taas alkukaudesta myös, hän ei anna enää hasardisyöttöjä, ja saattaa olla joidenkin silmiin jopa "näkymättömämpi" jäällä, tosiasiassa hän pelaa varmemmin oman viivan sisällä, ja keskittyy olennaiseen paremmin.
 

Nolan

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues ja TPS + Dougie
TKH kirjoitti:
Tuo 40 maalia on kyllä hyvin utopistinen, eihän tällä kaudella ole tähän mennessä kukaan pakki rikkonut edes 20 maalin rajaa.

On yksi pakki rikkonut tänä vuonna 20 maalin rajapyykin eli Mathieu Schneider.Schneider on tehnyt tänä kautena 21 kihausta.Hän on kuitenkin tällä hetkellä lievän loukkaantumisen takia sivussa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Nolan kirjoitti:
On yksi pakki rikkonut tänä vuonna 20 maalin rajapyykin eli Mathieu Schneider.Schneider on tehnyt tänä kautena 21 kihausta.Hän on kuitenkin tällä hetkellä lievän loukkaantumisen takia sivussa.

Schneider tarvitsi 21 maaliin vain 63 ottelua, sen jälkeen alkoi loukkaantumiset kiusaamaan. Joten kyllä tuo 30 on ihan mahdollinen nykypakeillekin.
 

Ferris

Jäsen
Henkka kirjoitti:
Schneider tarvitsi 21 maaliin vain 63 ottelua, sen jälkeen alkoi loukkaantumiset kiusaamaan. Joten kyllä tuo 30 on ihan mahdollinen nykypakeillekin.

Sergei Gonchar tykittäisi tuon 30 maalia kaudessa joka vuosi, jos joku saisi sen tajuamaan, että kausi alkaa jo lokakuussa eikä vasta vuodenvaihteen jälkeen.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Kuinka muodostuisi all stars-joukkueet uran kokonaispisteiden mukaan? Siis kunkin pelipaikan ykköset pääsisivät ykköskenttään jne. järjestyksessä.

Nopeasti ruikin ykköskentän ilman oikeaa laitaa, täydentäkää:

Robitaille-Gretzky-?

Bourque-Coffey
 

Black Adder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, The Original Six
Kokonaispisteillähän se piti tehdä, mutta kyllä maali on aina maali! Brett Hull tai Phil Esposito olisi kova luu oikeaan laitaan.
 

TKH

Jäsen
Itse veikkaan, että seuraava TOP 5:een yltävä pelaaja on joko Kovaltshuk tai Ovetshkin LW:n maaleissa tai pisteissä. Kumpikaan, 56 maalia tai 112 pistettä ei ole kauhean kova.

Oikeinhan tuo luonnollisesti meni, mutta ei tuon veikkaaminen nyt tosin paljoa vaatinut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös