NHL:n harjoituspelit

  • 6 366
  • 48

TM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Devils-Islanders 4-3. Boumediennelle tehot 1+1 ja 2 minuutin jäähy.
 

Xtrmntr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, JYP
Philadelphia-NY Islanders 5-5

Viime yönä Philly ja Isles pelasivat maalirikkaan pelin. Flyersilla oli kokoonpanossa ainoastaan kaksi vakiopakkia, Desjardins ja Therien ja maalissa aloitti superlupaus Maxime Oullet. Islanders meni ottelussa johtoon, kun pidempihiuksinen Kiprusoff teki maalin ylivoimalla. Tämä osuma jäi Oulletin ainoaksi takaiskuksi, sillä hän torjui puolet ottelusta ja saldoksi jäi 19 torjuntaa 20 laukauksesta. Oullet pelasi erinomaisesti, joten Flyersin maalivahtitilanne näyttää tällä hetkellä todella lupaavalta. Ottelun puolivälissä maalin suulle tuli Phantomsin kokenut Neil Little ja samassa Flyersin 4-1 johto muuttui 4-5 tappioksi. Ottelu päättyi kuitenkin lopulta 5-5, kun John LeClair teki tasoitusmaalin preseasonin toisella maalillaan.

Pavel Brendl jatkoi loistavia otteita hyökkäyspäässä, ja tämän illan saldona oli maali ja kaksi syöttöä. Nuorukainen on tehnyt nyt kahdessa harjoituspelissä huikeat tehot 3+3. Brendlin puolustuspelaamista on kuitenkin moitittu eikä paikka kokoonpanossa ole vielä taattu. Jos hän kuitenkin jatkaa pistetehtailua samaan malliin, niin Bill Barber saattaa katsoa sormien läpi hänen osittaista surffailuaan ja nostaa hänet suoraan kokoonpanoon kauden avauksessa. Koko ykkösketju, LeClair / Roenick / Brendl pelasi erinomaisesti, joten Rick Tocchetilla on kova työ pitää paikka kyseisessä ketjussa. Flyersin loput maalit tekivät Calgaryn organisaatiosta kesällä siirtynyt sentteri Marty Murray, lupaava sentteri Tomas Divisek sekä Jeremy Roenick.

Islanders voitti ottelun laukaukset 36-25, ja tällä kertaa ottelussa ei nähty ainuttakaan tappelua. Joukkueen kokoonpano alkaa muodostua kauden edetessä, mutta oikeiden laitureiden osalta tilanne on vielä oikeastaan täysin auki. Mark Recchin paikka ykkösketjussa on varma, mutta kolmesta seuraavasta paikasta käydään todella kovaa kamppailua. Nelosketjussa pelaa joko Jesse Boulerice tai Todd Fedoruk, sillä joukkue tarvitsee ainakin yhden enforcerin. Näin ollen kahdesta (tai kolmesta, jos Barber katsoo pelistä tulevan "rauhallisen") jäljellejäävästä paikast kamppailevat Brendl, Justin Williams, Ruslan Fedotenko ja Rick Tocchet. Näistä Fedotenko voi pelata myös vasemmassa laidassa. Tocchetin paikka kokoonpanossa on varma, mutta hän istuu varmasti osan peleistä kauden aikana katsomon puolella levon vuoksi. Eli käytännössä joko Brendl tai Williamsa joutuu farmiin, ja todennäköisesti Phantomsiin joutuu kaikesta huolimatta Brendl. Williams on ollut Flyersin leirin parhaita, ellei paras pelaaja ja hänellä on allaan jo yksi kokonainen kausi. Brendl saa varmasti tilaisuutensa jossain vaiheessa kautta, mutta nähtäväksi jää mihin asit hän joutuu sitä odottamaan. Tulevat harjoituspelit voivat ratkaista hyvinkin paljon tässä asiassa.

Niin ja Islandersin puolelta vielä sen verran, että Kiprun loppusaldoksi jäi mukavat 1+2. Hieno alku myös hänen uudelle tulemiselle pienessä kaukalossa.
 

Monte-Cristo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Sens, sympatiat Kerholle
Pärssisen 2+1 Kariyan rinnalla oli hieno saavutus. Näinköhän Pärästä tulee Ankoille köyhän (tai Kökkö-Ankkojen tapauksessa nuukan) miehen Teukka?
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Harjoituspelien perusteella mietittyä

Niinköhän nähtäisiiin Salt Lake Cityssä kenttä Hagman - Jokinen - Pärssinen? No tähän on vielä matkaa, mutta joka tapauksessa harjoituspelit menneet tähän mennessä melko positiivisesti. TPS ei varmasti saa Hagmania ja Pärssistä ainakaan ihan heti itselleen. Kyllä noin hyvin harjoituspeleissä pelanneet kaverit saavat muutamankin mahdollisuuden ylhäällä. Myös Kiprusoffin alku on lupauksia antava.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Nyt on pelattu vasta ensimmäiset harjoituspelit ja pian alkaa todellinen kamppailu pelipaikoista. Jos kaverit ovat vielä viimeisen harjoituspelin aikaan mukana "ylhäällä", niin sitten he pääsevät kokeelle varsinaiseen showhun.

Mielenkiintoinen nähdä miten pikku-Hakille käy, kun Floridalla on samantapaisia eurohyökkääjiä tyrkyllä useampikin; Buret, Huselius, Shvidki, isompi Kozlov ja Novoseltsev. Pärssisellä taitaa olla paremmat saumat Anaheimissa.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Kyllä Hakilla varmasti tiukkaa tekee pelipaikka. Kuitenkin mikäli harjoituskausi sujuu jatkossa edes yhtään, niin kyllä mahdollisuus tulee. Sen jälkeen on kyse vain siitä, kuinka pystyy pelaamaan kovassa paikassa. Yhtä selvää kuin näyttöpaikan tulo pelien jatkuessa hyvin on myös se, että kun se paikka tulee, niin kärkkyjiä paikalle on monta. Hyvä asia Hagmanin kannalta on se, että koko ketju (Huselius - Jokinen - Hagman) toimii hyvin. Homma olisi hankalampi jos Hagman ei olisi selvä osa jotain ketjua.
 

heka

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Viestin lähetti Ghost
Kyllä Hakilla varmasti tiukkaa tekee pelipaikka. Kuitenkin mikäli harjoituskausi sujuu jatkossa edes yhtään, niin kyllä mahdollisuus tulee. Sen jälkeen on kyse vain siitä, kuinka pystyy pelaamaan kovassa paikassa. Yhtä selvää kuin näyttöpaikan tulo pelien jatkuessa hyvin on myös se, että kun se paikka tulee, niin kärkkyjiä paikalle on monta. Hyvä asia Hagmanin kannalta on se, että koko ketju (Huselius - Jokinen - Hagman) toimii hyvin. Homma olisi hankalampi jos Hagman ei olisi selvä osa jotain ketjua.

Ilta-Sanomat kertoi Valeri Buren sopimuksen uutisessa Floridan kaavailevan V. Burea Olli Jokisen ja Kristian Huseliuksen kanssa samaan ketjuun. Lehden uutinen ei ole varmastikkaan mikään absoluuttinen totuus, mutta toivottavasti Florida laittaisi Hakin ko. ketjuun "hurrin" tilalle..
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Colorado-Dallas

Avalanche avasi pre-seasonin 5-1 voitolla Dallasista. Tuota Brynäs-näytösottelua en laske edes harjoitusotteluksi.

Parin vuoden takainen ykkösvaraus Mihail Kuleshov teki kaksi maalia (1-0, 2-0) ja alkaa näyttää siltä että Avsit tekivät sittenkin oikean valinnan aikanaan. Varaustilaisuudessa Kuleshovista sanottiin: "He will be a boom or a bust!" ja kaksi vuotta homma näytti olevan bust. Onnistunut polvileikkaus, erinomainen harjoitusleiri Hersheyssä ja onnistuneet harjoitusottelut ovat kääntäneet mielipiteen buum-in puolelle.

Scott Parker teki 1+1, mutta ei onnistunut tekemään Gordie Howe hat trickkiä, sillä Parkerin viimeisen erän jäähyn syynä oli roughing, ei fighting.

Vaclac Nedorostin Ruotsissa loukkaantunut olkapää on pelikunnossa, sillä hän näkyy saalistaneen yhden jäähyn ottelun toisessa erässä.

Muut maalintekijät Brad Larsen, Chris Drury ja Dallasin Donald Audette. Dallasilta puuttuivat Hatcher, Modano, Lehtinen, Langenbrunner, Zubov ja Lumme eli kyseessä oli kakkosmiehistö.
 

Xtrmntr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, JYP
Philadelphia-New Jersey 2-2

Flyers jatkoi tiukkaa otteluputkea ja kohtasi tällä kertaa kotonaan ehkä kovimman haastajan idässä. Maalin suulla pelasi Brian Boucher, joka pelasi jälleen hienon ottelun torjumalla 30 laukausta. Keith Primeau teki Flyersin kummankin maalin, ottelun ensimmäisen ja viimeisen.

Ottelussa tapahtui myös kaksi valitettavaa loukkaantumista, kun Devilsin A-linen oikea laituri Peter Sykora loukkaantui toisessa erässä Luke Richardsonin kovan taklauksen jälkeen. Flyersin Ruslan Fedotenko loukkasi puolestaan oikean polvensa yhteentörmäyksessä Devils-pakki Mike Commodoren kanssa.

Jeremy Roenick pelasi ensimmäisen kotipelinsä, mutta hänen ottelunsa päättyi lyhyeen, sillä JE intoutui tappelemaan toisessa erässä Devilsin tulokassentteri Mike Jeffersonin kanssa suihkukomennuksen arvoisesti.

Fyersilla oli ottelussa kosolti huonoa tuuria, sillä peräti neljä laukausta kilahti tolppaan, joista kolme lähti John LeClairin mailasta... Devils oli lopussa lähempänä voittoa, mutta Boucherin loistava hanskatorjunta Patrick Eliaksen laukauksessa seitsemän sekuntia ennen jatkoajan loppumista piti pelin tasalukemissa.
 

rieska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Panthers, Oilers
hagmanin mahikset ja panthersien kokoonpano

menee vahan ohi harjoituspeleista mutta kokoonpanot on asiaan kuuluvaa.

Niklaksella on paikka kolmosketjussa Valerin tehtya sopimuksen. harmittavaa kylla kun pojat niin hyvin yhteen pelasivat mutta V.Bure joka missas yli viikon harjoitusleirilta ja ei paassy kuntotestia lapi ennen leirin alkua, tulee ja vie ennakkoluulottoman suomalaisen sisupussin paikan.
rosterista pitaa viela pudottaa kuus miesta pois mutta kokoonpano nayttaa nailla hetkilla talta:
Nilson-Kozlov-P.Bure
V.Bure-Jokinen-Huselius
Hagman-Wiemer-Adams
Worrell-Johnson-Lindsay
Kevin Adams saatta pelata myos keskella ja Johnson laidassa.
Tetarenko ja Payer karkkyvat takana paikkaa kokoonpanoon.

Weiss taidetaan laittaa leirin jalkeen junioreihin saamaan peliaikaa ja vahan kasvamaan.

Pakit:
Svehla, Hedican, Laus, Pitlick, Jakopin, Boyle, Ward ja Ference.
Nortonin veljekset ovat myos tyrkylla. pakkipaa ei ole kovinta luokkaa mutta taistelu on kovaa kuuden pelaavan pakin joukkoon paasysta. Listan kolme ensimmaista ovat varmoja pelipaikan saajia.

Veskarit:
Luongo on ykkonen ja kovapalkkainen (2.3$milj) Kidd tuuraa luotettavasti. Hyva kaksikko vaikka Kiddille sattuukin valilla huonoja paivia.

viikon neljasta pelista ensimmainen Carolina -voitto (Hagman 3byyria) oli hyva mutta muuten aika vetelaa. kolmannessa pelissa Dallasia vastaan peli kulki hyvin kaksi eraa mutta viikon paatos Bostonissa oli luokaton. Coach Sutter ei paljon kiitosta jaellut.
se talla eraa.
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
NYI-NY

Launantaina pelattiin harkkamatsi jonka islanders voitti 4-2

matsin ratkaisi mike peca joka teki parimaalia. pelissä oli muutenkin paikallis "kipinää". muun muassa dale purinton lähti vaihtoaitiosta keihästämään veska Snow josta puhkesi pieni käsikähmä. jos nyt oikein tajusin.

häviöstä huolimatta dan blackburn olivat ykköskentän ohella rangerssin parhaat.

islanderssin paras oli peca, islanders pelasi ilmeisesti paljon ylivoimaa johtuen muutamasta NYR suorittamasta keihästyksestä.

ailsin kokoonpanosta kiinnostava on kolmas pakki pari. kipru pelaan cairnsin pakki parina. toivottovasti marko pääsee myös kauden alkaessa pelaavaan kokoon panoon.


Islanders
Forwards
(15) Brad Isbister-(79) Alexei Yashin-(12) Oleg Kvasha
(25) Juraj Kolnik-(27) Michael Peca-(21) Mariusz Czerkawski
(55) Jason Blake-(13) Claude Lapointe-(37) Mark Parrish
(10) Mats Lindgren-(28) Jason Krog-(57) Graham Belak

Defensemen
(6) Ken Sutton-(29) Kenny Jonsson
(4) Roman Hamrlik-(46) Radek Martinek
(33) Eric Cairns-(45) Marko Kiprusoff

Goaltenders
(30) Garth Snow
(1) Rick DiPietro

Rangers
Forwards
(18) Zdeno Ciger-(88) Eric Lindros-(14) Theo Fleury
(26) Andreas Johansson-(93) Petr Nedved-(20) Radek Dvorak
(8) Michal Grosek-(32) Jeff Toms-(57) Ed Ward
(21) Steve McKenna-(28) P.J. Stock-(43) Richard Scott

Defensemen
(29) Darren Van Impe-(33) Dave Karpa
(3) Mike Mottau-(5) Dale Purinton
(25) Peter Smrek-(52) Martin Richter

Goaltenders
(80) Dan Blackburn
(31) Johan Holmqvist

Rangerssin kokoonpano näyttää aika kokeelliselta josta varmaan putoo farmiin muutama pelaaja.
 

ookke

Jäsen
Tuo "brawl" Isles - Rangers pelissä lähti alunperin siitä kun Lindros ja Snow ottivat hieman yhteen toisen erän puolivälissä. Tuosta tilanteesta Snow sai kakkosen kyynärpäätaklauksesta.

Kaksi minuuttia tilanteen jälkeen Dale Purinton lähti suoraan vaihdosta jäälle tultuaan kohti Snowia ja taklasi tätä. Kaikki jäällä olleet pelaajat osallistuivat tähän kahinaan. Purinton lensi pihalle syinä: fighting major and an intent to injury. Islandersille kymmenen minuutin ylivoima jonka aikana se tosin otti kolme kaksiminuuttista!

Kolmannen erän alussa Radek Martinek väänsi Fleuryn kanssa joka tämän jälkeen keihästi Snowia. Taas ylivoimaa Islandersille. Ajassa 48:15 Rangersin Richard Scott keihästi Juraj Kolnikia ja taas viiden minuutin ylivoima Islandersille ja Scott ulos.

Varsin agressiivisena veskarina tunnettu Garth Snow ei ollut pelin jälkeen moksiskaan Purintonin hyökkäyksestä, vaan totesi tyynesti oman joukkueen saaneen kymmenen minuutin ylivoiman.

Ottelussa on siis ollut varsin kova tunnelataus joka Rangersin kohdalla purkautui ajoittain ruminakin otteina (ainakin kaksi keihästystä ja tuo Purintonin hyökkäys).

Mielenkiintoista että ennen peliä pelaajat seisoivat rinta rinnan Amerikan liput käsissään osoittaen kunnioitusta terrori-iskun uhreille.
 

The Hawks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, FC Jazz, SBS Masku
Toivottavasti Hagman mahtuu Panthersin pelaavaan kokoonpanoon tulevalla kaudella, eikä "healty schratch" osu kohdalle kovin usein. Toisaalta tällaisissa tapauksissa nuori tulokas lähetetään ennemmin alas kuin istutetaan katsomossa. En tiedä kuinka korkealle seura Hagmania arvostaa, mutta luulisin että uusista pelaajista ainakin Huselius on nokkimisjärjestyksessä korkeammalla. Mies on varmasti yksi Ruotsin kiekon lupaavimmista pelaajista hetkeen. Pelejä nähneet sanovat että taidot ovat kovaa luokkaa.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Panthers ja Buret

uusista pelaajista ainakin Huselius on nokkimisjärjestyksessä korkeammalla. Mies on varmasti yksi Ruotsin kiekon lupaavimmista pelaajista hetkeen. Pelejä nähneet sanovat että taidot ovat kovaa luokkaa. [/B]

Huselius on aivan varmasti ensi kaudella parhaimpiä tulokkaita. Luultavasti mies pelaa laidalla kakkosketjussa ja maamies Marcus Nilson vanhaan tapaan ykkösketjussa. Toisaalta on paljon puhuttu siitä, että Buren veljeksille pitää antaa tilaisuuden pelata yhdessä. Russian ketju olisi aika cool -> V.Bure-Kozlov-P.Bure, mutta uskon kuitenkin, että Russian Pocket pelaa kakkosketjussa, eli Huselius-Jokinen-V. Bure. Ja Hagman kolmosketjuun...
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
NYR vs. PHI

Eli näin se meni:

1.erä maaliton
2.erä maaliton

3.erä Manderville (Therien) av
Ciger (Dvorak, Nedved)
Nedved (Malakhov, Ciger) yv

Torjunnat: Cechmanek 17/19
Richter 17/17
Holmqvist 12/13


Zdeno Ciger jatkaa vakuuttavia otteita palattuaan NHL:ään. Mies pelasi Rangersien ykkösketjussa Lindros'n ja Fleury'n kanssa, mutta tämän Philadelphia-ottelun pelasi kakkosketjussa Nedved'n ja Dvorak'n kanssa. Ketju toimi erinomaisesti yhdessä, slovakki+tshekki+tshekki. Harjoituspeleissä Ciger on ollut Rangersien paras pistemies, 4 ottelussa 2+3. Viimeksi Ciger on pelannut NHL:ssä kaudella 95-96, silloin hän teki Edmontonin paidassa vakuuttavat 70 pinnaa (31+39) 78 ottelussa. Voiko täällä joku kertoa miksi ihmeessä hän palasi Slovakiaan, vaikka pelit sujui hyvin. Minulle Ciger on aika tuntematon pelaaja.
 

ipaz

Jäsen
Re: NYR vs. PHI

Voiko täällä joku kertoa miksi ihmeessä hän palasi Slovakiaan, vaikka pelit sujui hyvin. Minulle Ciger on aika tuntematon pelaaja. [/B]

Ciger tuli NHL:ään New Jerseyhin kaudella 1990-91. Kesken kauden 1992-93 hänet myytiin yhdessä Kevin Toddin kanssa Edmontoniin, josta Devilsiin lähti silloinen sentterisuuruus Bernie Nicholls.

Ciger teki kahdella Edmonton kaudellaan selvää jälkeä Oilersin riveissä: 57 ja 70 pistettä. Tynkäkaudella 1994-95 mies pelasi ainostaan viisi NHL-ottelua, mutta Dukla Trencinissä Slovakiassa 34 ottelua tehoin 23+25=48. En muista loukkaantuiko mies vai oliko hänellä sopimuserimielisyyksiä Oilersin kanssa.

Kuitenkin toistaiseksi viimeisellä NHL-kaudella 1995-96 mies teki hienot 31+39=70 pistettä, jolla oli Oilersin pistepörssin kakkonen Doug Weigtin jälkeen.

Sitten mies palasikin, hieman yllättäen Slovakiaan, jossa pelasi seuraavat viisi kautta. Suurin syy paluuseen oli koti-ikävä! Nyt 31-vuotias kiekkotaituri on valmis palaamaan takaisin maailman kovimpaan kiekkosarjaan.

Ciger on pelaaja josta huomaa, että kiekko ei ole miehelle kaikki kaikessa. Mies palasi heikosti palkattuun Slovakian sarjaan vaikka olisi saanut NHL:ssä pelatessaan miljoonia. Miehen NHL-uran edelle menivät perhe ja koti.
 

Xtrmntr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, JYP
Philadelphia-Washington 6-4

Rakkaat viholliset pelasivat viime yönä uusintamatsin, ja myös tällä kertaa Flyers vei pidemmän korren. Tällä kertaa Caps sai tehtyä jo neljä maalia, mutta oma pää vuosi edelleen saman verran kuin kauden avauspelissä, joten pisteet jäivät Philadelphiaan. Jaromir Jagr ei pelannut viime yönä, ja Washingtonin maalissa pelasi Craig Billington ykkösveska Kölzigin sijasta.

Flyers lähti otteluun melkein parhaalla kokoonpanollaan, poissa vakiomiehistä olivat ainoastaan Mark Recchi, Luke Richardson ja Ruslan Fedotenko. Näistä kaksi jälkimmäistä eivät pelanneet loukkaantumisten takia, Richardsonilla on jonkin sortin käsivamma ja Fedotenko loukkasi polvensa edellisessä harjoituspelissä. Washingtonilta olivat poissa Jagrin lisäksi Chris Simon, Dimitri Khristich, Sylvain Cote, Ken Klee ja Jeff Halpern. Joukkueet pelasivat seuraavalla kokoonpanolla:

Flyers
Gagne-Roenick-Tocchet
LeClair-Primeau-Brendl
Hlavac-Dopita-Williams
Fedoruk-Manderville-Ranheim

McGillis-Desjardins
Therien-Weinrich
McAllister-Johnsson

Cechmanek (Boucher)

Capitals
Konowalchuk-Sutherby-Dahlen
Linden-Oates-Bondra
Sacco-Whitfield-Zubrus
Corbet-Nikolishin-Peat

Johansson-Witt
Zettler-Yonkman
Gonchar-Reekie

Billington (Hirsch)

Heti ottelun toisessa vaihdossa Keith Primeau karkasi läpiajoon Pavel Brendlin loistavasta syötöstä, mutta Billington torjui Primeaun yrityksen tyylikkäästi. Tämän jälkeen Andrei Nikolishin otti jäähyn koukkaamisesta ja Philly rankaisi hienon kuvion jälkeen ylivoimalla. Dan McGillis lämäsi siniviivalta Brendlin ja Roenickin syötöistä ottelun avausmaalin. Caps tasoitti heti tämän jälkeen Trevor Lindenin matalalla laukauksella Bondran syötöstä. Maalin jälkeen ottelu siirtyi Phillyn haltuun, mutta Caps teki ottelun seuraavan maalin erän puolivälin jälkeen vastaiskusta. Flyers purki huolimattomasti omalta alueelta ja Sergei Gonchar rankaisi toisesta paluukiekosta ja vei Capsin 2-1 johtoon. Capitals sai hengen päälle maalin jälkeen, mutta tolppaa lähemmäksi he eivät pystyneet maalinteossa. Erätauolle lähdettiin lopulta 2-2 lukemista, kun John LeClair teki tasoitusmaalin Roenickin ja Brendlin syötöistä.

Toisen erä alku oli Washingtonin, mutta LeClair teki ottelun toisena ja kauden kolmannen maalinsa erän viidennellä minuutilla. Loppuerä oli Flyersin niukassa hallinnassa, ja kotijoukkue pääsi kokeilemaan pari kertaa tuloksetta ylivoimapeliään. Flyers voitti erän laukaisutilaston 7-6 ja kahden erän laukaukset olivat 20-12 Phillylle. Toisen erän lopussa nähtiin jo melkein ottelun ensimmäinen tappelu, kun Stephen Peat ja Keith Primeau nujakoivat Flyersin penkin edessä. Phillyn Chris McAllister tule hätiin ja hanskat tippuivat, mutta linjatuomari oli päättänyt lopettaa tappelun heti alkuunsa.

Kolmannen erän alussa Capitals tasoitti jälleen pelin, kun nopeakinttuinen Peter Bondra vei Eric Weinrichia kuin märkää rättiä. Hieno nousu vasemmalta puolelta päättyi näyttävään maaliin ja peli oli 3-3. Muutama minuutti tasoituksen jälkeen Dan McGillis teki illan toisen maalinsa, yllätys yllätys, Pavel Brendlin syötöstä. Hieman ennen maalia Keith Primeauta taklattiin selästä laidan vieressä Brendan Wittin (?) toimesta ja tähtisentteri piteli selkäänsä taklauksen jäljiltä. Onneksi mitään vakavampaa ei sattunut, ja Primeau päätti lähteä omalle ristiretkelleen heti seuraavassa vaihdossa ja hyökkäsi Wittin kimppuun. TÄlläkin kertaa linjatuomarit syöksyivät välittömästi väliin eikä kunnon vääntöä nähty. Primeau kuitenkin muistutti olemassaolostaan mailaniskulla Wittin sääreen, jonka seurauksena Witt nilkutti suoraan vaihtoaitioon. Jostain käsittämättömästä syystä Flyers sau tilanteesta ylivoiman, sillä Wittin kohtaloksi koitui kaksi kakkosta, kun Primeau selvisi yhdellä... Flyers pääsi pelaamaan hetken ajan 5-3 ylivoimaa ja Kim Johnsson teki ensimmäisen maalinsa Flyersin paidassa Weinrichin ja Roenickin syötöistä. Peter Bondra kavensi illan toisella maalillaan ylivoimapelin päätteeksi, mutta Flyersin voiton varmisti lopulta Paul Ranheim kolme minuuttia ennen loppua 6-4 -osumalla. Ottelun lopussa nähtiin sitten lopulta ensimmäinen kunnon tappelu, vaikka linjuri Kevin Collins yritti jälleen kerran estää tappelun. Eric Weinrich menetti jostain syystä pinnansa ja syöksyi Rene Corbetin kimppuun. Weinrich voitti tämän väännön melko selkeästi, sillä Corber keskittyi vain puolustamaan, kun rauhallisena kaverina tunnettu Weinrich kävi päälle kuin yleinen syyttäjä.

Kokonaisuudessa Flyers pelasi yöllä todella huolimattomasti, jonka seurauksena vastustaja sai liikaa maalintekopaikkoja. Toisaalta hyökkäyspeli sujui kohtalaisesti, mutta henkilökohtaisia virheitä tuli vielä liikaa melkein kaikille pelaajille. Pavel Brendl jatkoi loistavia otteitaan ja johtaa nyt joukkueen sisäistä pistepörssiä kahdeksalla pisteellä. Brendl on osoittanut maalintekovaistonsa lisäksi olevansa erinomainen syöttelijä, josta osoituksena olivat lukuisat loistosyötöt. Brendlin pistesaldo olisi voinut olla huomattavasti suurempi, jos vain ketjukaverit olisivat onnistuneet paremmin maalinteossa. John LeClair alkaa pääsemään vanhaan vireeseen, tänään tuloksena oli kaksi maalia. Puolustuksen valonpilkkuja olivat Dan McGillis kahdella maalillaan sekä Kim Johnsson joka pelasi selkeästi parhaan harjoituspelinsä. Hän pelasi hyvin molemmissa päissä kaukaloa, ja palkinnoksi tuli vielä ensimmäinen maali Flyersissa. Nelosketju Fedoruk / Manderville / Ranheim pelasi myös erinomaisen pelin. Huolestuttavaa Flyersin kannalta on uusien tsekkivahvistusten, Jiri Dopitan ja Jan Hlavacin peli. Kumpikaan ei saanut taaskaan mitään aikaan, joten toivoa sopii että peli paranee tosipelien alkaessa. Muuten edessä on vilttikomennus, sillä kenelläkään ei ole varaa löysäilyyn. Vielä kaksi peliä ja NHL-kausi alkaa Flyersin osalta tosipeleillä...
 

mikkoz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho
ipaz: Sitten mies palasikin, hieman yllättäen Slovakiaan, jossa pelasi seuraavat viisi kautta. Suurin syy paluuseen oli koti-ikävä
tätä joskus kysyttiin aikaisemminkin ja jouni tais sanoa että vaimo, joka tais ammatiltaan olla sairaanhoitaja/lääkäri ei saanut työlupaa/opiskelu tökki, ja tästä syystä cigerit muuttivat takaisin.
 

NIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fucking Horseshit
Kapanen edelleen ringissä

Dallas Stars pudotti jälleen nipun pelaajia Utahin farmijoukkueeseen. Lentolipun saivat Chad Alban G, Jim Montgomery C, Gavin Morgan , Dan Jancevski D, Steve Gainey LW ja Greg Hawgood D. Espoossa yhden kauden pelannut Marcus Kristofferson ja Niko Kapanen roikkuvat sitkeästi mukana! Rosteri on nyt 28 pelaajaa ja viisi pelaajaa pitää vielä pudottaa pois. Kovimmin paikoista Kapasen kanssa kisaavat Lyashenko ja Sim. Training Campin alussa Stars-roster oli 56 pelaajan kokoinen, joten olisi sääli pudota tässä vaiheessa...
 

Muksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ruutu vs. Niedermayer

Radiosta:

Niedermayer vei Ruudun kypärän ja rangaistus oli tulossa. Niedermayer jäi roikkumaan Ruutuun, joka lopulta kyllästyi ja tiputti hanskat. Niedermayer seurasi pari sekuntia perässä,mutta piti kypäränsä päässä. Niedermayerilla on visiiri.

Ruutu osui ensin vasemmalla. Niedermayer yritti hänkin lyödä vasemmalla, mutta sen sijaan Ruutu osui erittäin hyvin oikealla Niedermayerin käsien yli ja sai samantien vielä toisen hyvän osuman. Niedermayer oli vielä mukana, mutta Ruudun kolmas hyvä oikea (radiosta ei selvinnyt mistä osui) parin sekunnin kuluttua lopetti tappelun.

Niedermayer sai ylimääräisen kakkosensa ennen tappelua.

Edit: Niin joo. Sivuseikkoja vielä. Ruutu pelasi Henrik Sedinin ja Todd Bertuzzin kanssa ja pelasikin erittäin hyvän pelin.
 
Viimeksi muokattu:

ipaz

Jäsen
Viestin lähetti mikkoz

tätä joskus kysyttiin aikaisemminkin ja jouni tais sanoa että vaimo, joka tais ammatiltaan olla sairaanhoitaja/lääkäri ei saanut työlupaa/opiskelu tökki, ja tästä syystä cigerit muuttivat takaisin.

Tuo mitä Jouni on sanonut hyvinkin paljon mahdollista, ellei jopa todennäköistä. Itse muistelin että koti-ikävä olisi päässyt yllättämään Cigerit, mutta ei olisi ensimmäinen kerta kun olen väärässä. Ehkä Jouni voi kerrata todellisen syyn?
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
New Jersey antoi kyytiä Rangerseille

Eli näin se meni:

1.erä: Birbraer (Rupp, Stevens)
Rupp (Stevens, Jefferson)
Stevenson (Gomez) yv

2.erä: Albelin (Berglund, Niedermayer) yv
Berglund (White, Gomez)
York (Dvorak, Smrek)
Gron (Goc, Arnott) yv

3:erä: maaliton

Maalissa pelasivat Holmqvist (11/16) ja uusi latvialainen hankinta Skudra (9/10)
Devilseissa pelasivat Brodeur (12/13) ja joku Clemmensen (5/5)

On muuten mielenkiintoista kukahan ottaa Rangersien kakkosmaalivahdin roolin?! Skudra, joka on ollut kakkosveskarinä Pittsburghissa, Buffalossa ja Bostonissa vai nuori Holmqvist? Tai kenties Yeremejev?

Seuraavan pelin Rangers pelaa Molson Centerissa Montrealia vastaan.
 

ozo

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Latvia, Dinamo Riga
Kovalchuk ratkaisi pelin

Atlanta vs. Nashville 5:4

1.erä: Tremblay (Kovalchuk)
Karlsson (Odgers)
Timonen (Lintner, Ronning)

2.erä: Ronning (Kjellberg, Legwand)
MacKenzie (Skalde)
Johnson (Hartnell, Yachmenev)
Vigier

3.erä: Skrastins (Ronning, Kjellberg)

Overtime: Kovalchuk (Tjärnqvist, Piros)

Maalissa pelasivat Hnilicka ja Vokoun
 

Xtrmntr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, JYP
Flyers - Isles 5-2

Viime yönä Philly pelasi viimeisen kotipelinsä ennen runkosarjan alkua Islandersia vastaan ja tuloksena oli mukava 5-2 voitto. Ensi yönä on vielä kova vierasvääntö edessä Devilsia vastaan, ja sitten tosipelit voivat alkaa. Islesia vastaan Flyersin kokoonpano näytti seuraavalta:

LeClair-Primeau-Recchi
Hlavac/Gagne-Roenick-Brendl
Gagne/Hlavac-Dopita-Williams
Fedotenko-Manderville-Ranheim

St. Jacques-Desjardins
Therien-McGillis
Lessard-Johnsson

Boucher (Cechmanek)

Bill Barber oli sekoittanut kokoonpanoa hiukan, ja poissa olivat hyökkäyksestä Rick Tocchet, Todd Fedoruk ja Jesse Boulerice. Puolustuksesta puuttuivatv Eric Weinrich, Luke Richardson (loukkaantunut) ja Chris McAllister.

Kokonaisuudessaan peli sujui huomattavasti paljon paremmin kuin kaksi edellistä, ja erityisen positiivista oli Brian Boucherin loistava peli maalissa. Hän on saanut itseluottamuksensa takaisin ja pääsemässä takaisin tulokaskauden vireeseen. Maalivahtiosasto pitäisi olla siis kunnossa ennen runkosarjan alkua. Myös puolustuksen nuorukaiset, Bruno St. Jacques ja Francis Lessard, pelasivat hienosti, joten loukkaantumisten sattuessa farmista voidaan huoletta nostaa paikkaajia. Pelaava kuusikko lienee jo valittu, joten kaksikko taistelee yhdessä McAllisterin kanssa seitsemännen pakin paikasta. Luultavasti kumpikin aloittaa kautensa farmissa, sillä Flyersissa peliaikaa ei tule riittävästi kehityksen kannalta.

Kaikki ketjut pelasivat hyvin, mutta Primeaun johtama ykkösketju pelasi parhaiten. LeClairin nostaminen ykkösketjuun oli hyvä kokeilu Barberilta, sillä Simon Gagnen peli ei ole kulkenut odotusten mukaisesti. Hän itse kertoo vielä varovansa viime kauden lopussa hajonnutta olkapäätään, vaikka olkapää onkin jo täysin kunnossa. Toivottavasti miehen itseluottamus palautuu nopeasti, sillä häneltä odotetaan todellista läpimurtoa tulevalla kaudella.

Pavel Brendl jatkoi hienoja pelejään, ja häntä on todella vaikea lähettää farmiin näiden esitysten jälkeen. Justin Williams pelasi taas innokkaasti ja paikka kokoonpanossa lienee varma. Bill Barberilla on todella kova paikka valita pelaava kokoonpano, sillä tällä hetkellä joukkueen mukana on yhdeksän puolustajaa ja 15 hyökkääjää. Kaikki ovat pelanneet erinomaisesti harjoituspeleissä, joten farmiin lähtee väkisin hyviä pelaajia. Erityisesti laitureiden osalta tilanne on vielä täysin auki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös