Nhl miehet ja veronmaksu

  • 3 328
  • 8

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Mielenkiintoista tässä nhl pelaajien tilanteessa on se kuinka he aina jaksavat kertoa että he pelaavat vain rakkaudesta jääkiekkoon nhl:ssä eikä raha ole se ratkaiseva tekijä.

Nyt kuitenkin näyttää olevan niin että melkein kaikilla on raha ratkaisija kun pitäisi veroja maksaa kotimaahansa.
Mielummin mennään takaisin jenkkeihin,Ruotsiin yms kuin tehdään sitä mitä rakastetaan.
Taitaa Ville Nieminen olla ainoa joka on sanonut että verot ei ole mikään ongelma ja ne pitää maksaa.
Ihmetyttääkin että jos siivooja pystyy maksamaan tuhannen euron palkastaan verot niin miksei nämä miljonäärit ja saisivat tehdä samalla sitä mitä rakastaa.
 

Ande

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Eiköhän tässä ole kokoajan ollut kysymys omaisuusverosta. Änäripelaajilla on varmasti kasautunut vuosien mittaan jo melkoinen pesämuna pankkitilille.
Ville Nieminen väitti mm. maikkarin teksti-tv:ssä, että hänellä ei ole verotettavaa omaisuutta.

Voisin kuvitella, ettei Suomen korkeahko ansiotulovero pelaajia pelota. Sitäpaitsi puolen vuoden pestinhän voisi tehdä alennetulla prosentilla.

Suurin syy pelaajakatoon on mm. Norosen ja Jokisen mukaan ollut SM-liigaseurojen vähäinen kiinnostus pelaajia kohtaan. Esim. jo pelkät änäripelaajien vakuutusmaksut ovat monille seuroille liian suuria kulueriä.
 
Jep..

Kyllähän sitä rakkaudesta lajiin tehdään. Itse taas kulutan rahaa, että saan harrastaa sitä mitä haluan.

Mutta kukapa saavutettuja etuja lähtisi alas ajamaan vaikka kuinka rakastaisi. Mutta hyvä pointti aiheessa..

Raha ei muka ratkaise, mutta pääsääntöisesti pelataan siellä mistä saa eniten liksaa.
 

trumppa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Naulan kantaa Mixu. Tätä olen itsekin miettinyt, mutten saanut aikaiseksi ketjun avausta.
Hemmoilla on miljoonia taaloja tilillä ja vaikka vero olisi 50% tai enemmän, niin ei pitäisi paljon tuntua. Toisaalta kaverit tekevät työtään ja tässä vaiheessa voidaan unohtaa sanat 'seurauskollisuus' ja 'en minä tätä rahasta tee'. Menkööt prkl sitten Ruotsiin ja pysyköön siellä !
Vai liekö sitten sm-liigan nykyinen pelityyli karkoittanut starat länsirajan taa ? Se taas on toisen viestiketjun juttuja.
Kritisoin tässä niitä pelaajia, joita on pyydetty Suomeen ja tehty ehkä tarjouskin. Voi olla, että osa Ruotsiin ja Sveitsiin menneistä ovat sellaisia, joita ei ole edes pyydetty.

Sen verran vielä asian vierestä, että jäälin kohupakkia ei verot pelottanu ja mies meni Kärppiin. Saapa nähdä millaisia huutoja Janne saa katsomosta.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Niinimaa

Tai mahtaako olla nimenomaan niin, että verot Jannea pelottaa, koska sopimus kattaa ainoastaan 7 ottelua.
 

dodi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paha on palannut takaisin!
No tottakai pelaajia verot hirvittää. Liigassa nähtäisiin varmasti enemmän suomalaisia NHL-kiekkoilijoita mikäli he joutuisivat maksamaan pelkästään täällä tienaamastaan palkasta veroja sen 50%. Mutta kun tämä ei riitä vaan mukaan tulee omaisuusvero ja jälkiverot alkukauden tienesteistä. Tämän vuoksi heidän syyskaudella tienaamansa rahat eivät välttämättä edes kattaisi veroihin meneviä rahoja. Kun otetaan vielä vakuutusmaksut huomioon, niin monen pelaajan kohdalla syksyn tulos olisi "tappiollinen". En yhtään ihmettele miksi pelaajia ei Suomeen ole tullut enempää.
 

laituri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hockey Reipas, Charlestown Chiefs
Mielestäni on täysin ymmärrettävää mikäli pelaajat eivä halua maksaa veroja alkuvuoden tuloistaan Suomeen. Lähes kaikkien tulot ovat kuitenkin sitä luokkaa, että suomen vero käytännön mukaan veroja napsuu 50-60%. Se on esim. Nurmisen palkasta kuitenkin noin 300000€. Se riittää syyksi etsiä pelipaikkaa jostain muualta. Vai kuinka moni täällä tekisi toisin.

Ilmeisesti jotain päätöstä on asiasta verottajan puolelta tulossa pikapuoliin.
 

JPL

Jäsen
Olen tässä männä päivinä kaivellut aikalailla tietoa tästä verotuskyssäristä ja jos sopii kaikille, niin laitan tänne hieman omaa käsitystäni asiasta. (tai laitan, vaikkei sopisikaan)

Urheilijat ja taiteilijat (eli Tsekit), jotka eivät ole yhtäjaksoisesti maassa >6kk aikaa:
Lyhyt poissaolo ei katkaise tätä, mutta päivät eivät tietenkään silloin kulu. Heiltä peritään verona aina 15% lähdevero sekä ansiotulosta, että eduista. Tähän ei siis ole merkitystä kalenterivuodella, niinkuin jotkut kuvittelevat (aiemmin allekirjoittanutkin mukaanlukien, mutta siitä syytän yhtä ex-liigapelaajaa;).

Ne, jotka ovat täällä yli 6kk yhtäjaksoisesti joutuvat maksamaan tänne normaalin veron, tulojen mukaan. Käytännössä tämä vero on suurinpiirtein 40-50%, riippuen tietenkin tuloista. Ulkomaalaisten pelaajien veron hoitaa käytännössä aina joukkue. Kotimaisten pelaajien kohdalla pelaaja itse.

Ulkomailla asuvilla Suomalaisilla on myös päänvaivana ns. ulkosuomalaisen status, joka antaa heille tiettyjä etuuksia esim. Jenkeissä. Tämän menettäminen on pahaksi, koska silloin pelaaja pystyy viettämään lomalla ainoastaan 72 päivää vuodessa. Tällä hetkellä määrä on käsittääkseni noin 100 päivää (ainut varma tieto on, että se on >3kk). Myös muita etuisuuksia menee ja epäilen että esim. Jenkkien Green Card pitää hankkia uudelleen.

Lainaus Verosäännöksistä
Pääasiat lyhyesti
Suomeen enintään kuudeksi kuukaudeksi tuleva on Suomessa rajoitetusti verovelvollinen. Pysyvästi Suomessa asuvan tulosta toimitetaan ennakonpidätys, mutta rajoitetusti verovelvolliselta peritään lähdevero. Maksaja perii lähdeveron suorituksen yhteydessä. Lähdevero on lopullinen vero ja sen määrä on 35 %, ellei verotoimistosta ole saatu lähdeverokorttia, jossa on muu ohje. Lähdeveron alaisesta tulosta työntekijä ei anna veroilmoitusta Suomeen.

2.3 URHEILIJAT JA ESIINTYVÄT TAITEILIJAT
Kun rajoitetusti verovelvollinen taiteilija esiintyy Suomessa tai rajoitetusti verovelvollinen urheilija osallistuu täällä urheilutapahtumaan, tällaisesta henkilökohtaisesta toiminnasta maksettu korvaus on Suomessa veronalaista tuloa. Sillä seikalla, kenelle asianomainen korvaus maksetaan, ei yleensä ole merkitystä. Korvauksesta Suomessa maksettava vero on 15 % riippumatta siitä, onko korvaus palkkaa vai muuta tuloa. Vero on 15 % silloinkin, kun korvaus toiminnasta maksetaan ulkomaiselle ohjelmatoimistolle tai muulle ulkomaiselle yhteisölle. Vähennyksiä ei voida tehdä. Palkkion lisäksi voidaan kuitenkin yleensä verotta korvata tositteelliset matka- ja majoituskulut ja maksaa kotimaan päivärahan suuruista päivärahaa. Henkilökohtaisella toiminnalla tarkoitetaan sitä, että taiteilija tai urheilija henkilökohtaisesti esiintyy, pelaa tai kilpailee Suomessa. Tässä tarkoitettuja taiteilijoita tai urheilijoita eivät ole esim. teatteriohjaaja, koreografi, lavastaja, erotuomari tai urheiluvalmentaja. Heidän ansiotulostaan menee 35 %:n suuruinen lähdevero.

3 VEROTUS JA SUOMESSA YLI KUUSI KUUKAUTTA OLESKELEVAT ELI YLEISESTI VEROVELVOLLISET
Suomeen yhtäjaksoisesti yli kuudeksi kuukaudeksi tulevaa verotetaan ansiotuloista progressiivisesti samalla tavalla kuin pysyvästi Suomessa asuvia. Maksaja toimittaa ennakonpidätyksen verotoimistosta haettavan verokortin mukaisesti. Jos korttia tai ennakkoperintärekisterin otetta ei esitetä, pidätys on 60%. Tulon maksaja antaa vuosi-ilmoituksen ja yhteenvedon samoilla lomakkeilla, kuin Suomessa pysyvästi asuvien osalta. Urheilijanpalkkiota lukuunottamatta palkasta maksetaan työnantajan sosiaaliturvamaksu. Maksua ei makseta, jos verovelvollinen esittää asianomaista työnantajaa koskevan, EU/ETA-maasta tai sosiaaliturvasopimusvaltiosta annetun lähetetyn työntekijän todistuksen E 101, tai vastaavan. Sama koskee tilanteita, joissa henkilöllä on Kansaneläkelaitoksen todistus siitä, että hän ei kuulu Suomen asumisperusteiseen sosiaaliturvaan (ei ole Suomessa vakuutettu). Jos kuuden kuukauden ylittyminen on epävarmaa, peritään aluksi lähdevero. Verokortti myönnetään, kun aikarajan ylittyminen varmistuu. Kuuden kuukauden aika ei ole sidottu kalenterivuoteen. Suomessa esim. 15.8 - 15.2 välisen ajan oleskeleva on yleisesti verovelvollinen. Tilapäinen poissaolo ei estä pitämästä oleskelua yhtäjaksoisena.

1.4.5. Varallisuusveron laskeminen
Varallisuusvero lasketaan luonnollisille henkilöille ja kotimaisille kuolinpesille vuodelle 2004 vahvistetun progressiivisen varallisuusveroasteikon mukaan.

Alaikäisen lapsen varallisuudesta määrätään vero siten, että lapsen verotettava varallisuus lisätään sen vanhemman varallisuuteen, jonka varallisuus on suurempi. Näin saadusta verosta vähennetään vanhemman varallisuusvero ja loppu määrätään lapsen varallisuusveroksi.

Ulkomaan varallisuudesta johtuva vero vähennetään lasketusta varallisuusverosta.

Tänä vuonna Suomen varallisuusvero on 0.9% kaikesta yli 185 000€ arvoisesta omaisuudesta.

Summa Summarum... seuratkaa päivää 19.10. Siihen on vain 2 viikkoa aikaa. Tämän jälkeen ulkomailla tällä hetkellä asustelevat pystyvät tulemaan Suomeen halvemman veron turvin.

Käsitykseni mukaan Kärpät aikoo pakkolomauttaa Joulun tienoilla Nylanderia tämän kahden viikon ajan, jotta vero tipahtaa tuonne 15% sieltä tällä hetkellä arvioidusta 50%:sta. Tai siis olen 100% varma että näin tullaan tekemään.

Myös esimerkiksi Saku Koivu voi tämän jälkeen saapua maahan ja tulla pelaamaan Tepsiin. Niinimaan Jannella on tämän kahden viikon diilin jälkeen ollut Suomessa 6 kuukautta ja joutuu poistumaan toistaiseksi maasta.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Huvittavaa sinänsä...

Kenen asia se on alkaa NHL-pelaajia tuomitsemaan siitä, etteivät tahdo suurinta osaa ansaitsemastaan tulosta maksaa veroihin? Lienee pelaajien oma asia, mitä rahoillaan tekevät, tai missä pelaavat? Käsittääkseni, pelaajilla ei ole mitään yhteisvastuullista toimintoa Suomen valtiossa, vai olenko kenties väärässä? Onko heidän jokin välttämätön pakko, saada suorastaan rangaistuksenomaiset verot maksettavakseen, vain siksi että sattuvat olemaan keskivertopelaajia parempia työssään?

Itse jos olisin sellaisessa etuoikeutetussa asemassa, että pelaisin NHL:ssä, en todellakaan tulisi Suomeen makselemaan hirvittävää sakkoa halustani pelata, en varmasti! Ulkomaat kutsuisivat.

Joten, suotta tässä mitään negatiivista pitäisi nakata pelaajien suuntaan tästä tämän hetkisestä tilanteesta, vaan tuonne valtion suuntaan. Tämä verotus Suomessa nyt on muutenkin jo huvittavaa, että menestyksestä rankaistaan, jotta käsi-ojossa-fattalla-kun-ei-duuni-kiinnosta-luuserit saisivat elantonsa. Mutta että tällä tavalla alkaa jo kokonaiskuva hämärtymään, että pelaajia pidetään ahneena tai itsekkäinä? Katsokaa peiliin.

HYVÄ SUOMI!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös