NHL-matkat

  • 711 547
  • 2 164
Lauantai aamuna siis viimein lähdetään. Pitää mennä ihan paikanpäälle korjaamaan tämä nykyinen Hawksin suunta. Jos vaikka huutamalla se kiekko pysyisi pois sieltä omasta maalista.

Kiitos kaikille tasapuolisesti reissua edeltäneistä vinkeistä!!

Raporttia reissusta sitten maaliskuun alun hujakkeilla !
 
United Center on nyt nähty ja koettu jääkiekon merkeissä 4 kertaa.

3 viikkoa tosiaan oltiin mestoilla ja näin reissun jälkeen on takki aivan tyhjä, miljoona asiaa jäi mieleen ja voisi kertoa mutta jotenkin vain olo on semmoinen että kun ne sanat eivät tee lähellekkään oikeutta sille fiilikselle mikä siellä on.

St.Louisia vastaan tosiaan oltiin 8 riviä kaukalosta ja on sanottava että vaikka paikat olivat periaatteessa hyvät niin mielummin sieltä korkeammalta itse tulevaisuudessa otan paikat jotta näkee koko jään pinnan.

Muissa peleissä paikat olivat ns. 300 leveliltä mutta ekalta riviltä.

Hot Dogit on käden pitusia UC:ssa jos tietää mistä hakea. Budweiseriä tulee 7.50 dollarin hintaan kun vaan huikkaa oikeaan suuntaan.
Käytiin katsomassa myös Bullsin matsi ja nähtiin Derrick Rose tositoimissa pienen loukkaantumisen jälkeen, ja mahtava kokemushan tuokin oli.

Hienoa että Blackhawks otti 3 voittoa 4 mahdollisesta.
Detroit pelissä oli aivan selvästi eniten tunnelmaa, ja UC oli tosiaan MADHOUSE on Madison.
Meikäläinenkin yritti suomeksi huutaa Filppulalle että takaisin Jokereihin sieltä, Ruudun morsiammeksi. Siis kaikkien niiden Detroit Sucks huutojen lisäksi.

Äänihuulet oli kyllä kipeät joka matsin jälkeen.

Kaikki paikat tuli käytyä mitä suunnitelmissa oli ja mitkä tässä ketjussa kirjoittelin tuonne aikaisemmin.

Oikeastaan sitä melkein mielummin vastailisi kysymyksiin kun kirjoittaisi tämän enempää, joten jos jollain jotain kysymyksiä on reissusta niin kysykää ihmeessä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Oikeastaan sitä melkein mielummin vastailisi kysymyksiin kun kirjoittaisi tämän enempää, joten jos jollain jotain kysymyksiä on reissusta niin kysykää ihmeessä.
Menee vähän OT:ksi, mutta sulla oli pitkä lista paikkoja käytävänä ja jos tosiaan kävit niissä kaikissa, niin olisi kiva kuulla niistä kokemuksia, vaikka sitten tuolla Vapaan "Matkakohteenne"-ketjussa. Erityisesti minua tietenkin kiinnostaisi, että kävitkö Adlerin planetaariossa, ja millainen se on nykyään.
 
Menee vähän OT:ksi, mutta sulla oli pitkä lista paikkoja käytävänä ja jos tosiaan kävit niissä kaikissa, niin olisi kiva kuulla niistä kokemuksia, vaikka sitten tuolla Vapaan "Matkakohteenne"-ketjussa. Erityisesti minua tietenkin kiinnostaisi, että kävitkö Adlerin planetaariossa, ja millainen se on nykyään.

Sen verran tarvitsee perua sanojaan että house of bluesissa ei käyty (luin tuon listani uudestaan).

Käytiin Adlerissa ja Adler oli aikas erinomainen, kaksi "planetaariota" joista ensimmäisessä oli ihan kunnon 3d tunnelmaa ilman laseja, toisessa pienemmässä käytiin sitten opiskelemassa Chicagon taivaalla näkyviä tähtikuvioita tällähetkellä (moiset kuviothan eivät oikeasti näy valosaasteen vuoksi).

Käytiin myös semmoisen peltipallon sisällä johon oli porattu reikiä. reijät edustivat tähtiä taivaalla ja tämmöistä hökötystä käytettiin jopa merivoimien navigaatio koulutuksessa jossain vaiheessa.
Vaikka aikaisin mentiin niin hieman kiire meinasi tulla että kerkesi kaiken näkemään. Jelloa syötiin kaffilassa ja kraaterin teko vekotinta kokeiltiin.

Kivaa oli.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Tampa Bay Times Forum

Nyt on Tampa Bay Times Forum koettu ja hieno areena olikin, upealla paikalla muuten tylsähkössä keskustassa. Erittäin siisti ja tilava areena, jonka oheispalvelut toimivat myös mahtavasti. Halli oli myös mukavan lämmin, shortsikelit kauttaaltaan.

Muutenkin hyvä tunnelma ja kohtuullisen täysi tupa yllättivät positiivisesti. Vertailuna esim. aiemmin näkemäni Capsien peli DC:ssä, josta oli hegemonia kaukana. Lisäksi tunnelma oli tähtitieteellisesti parempi kuin edellisenä päivänä tarkastetussa NBA-matsissa. Mutta toki näissä on valtavasti eroja paikkakuntien välillä.

Itseä tietty lämmitti myös se, että AC/DC soi myös mainion ahkerasti Thunderstruckin toimiessa sisääntulobiisinä, Hells Bells raikasi muuten vain ja joukkueen tervehtiessä yleisöä voiton kunniaksi pirisi taustalla "For those about to rock (we salute you). Lisäksi kyseessä lienee ensimmäinen kerta kun Limp Bizkit toi positiivisia mietteitä, kun Rolosonin onnnistuessa raikasi ilmoille "Rollin".

Muutenkin man of the match oli ylivoimaisesti Roloson - upea peli häneltä. Lisäksi Nugent-Hopkinsin otteita oli mukava seurata. Suomalaisista Hartikainen oli avausviisikossa, mutta muuten aika pienessä roolissa ja valitettavasti Lennart Petrol oli poissa kokoonpanosta.

Liput löytyivät kätevästi mainion Stubhub-sivuston kautta. Alakatsomosta sai kaksi lippua 55 taalalla, eli vähän huokeampaa kuin esim. Torontossa. Ja "vähän" huokeampaa kuin Kummolan kertomissa NHL-hinnoissa. Toki kyseessä ei ollut listahinta vaan tapaus, jossa joku myy ylimääräisiä lippujaan pois. Listahinta olisi ollut kohtuullinen 57$/kpl. Lisäksi erityistä kiitosta pysäköinnin suuntaan, n. 300 metriä hallille ja hintaa kokonaiset 7$ ennakkoon ostettuna.

Kaikkiaan hieno kokemus ja oli ilahduttavaa nähdä, että Floridassakin lätkä kiinnostaa. Ei se toki suosituin laji ole, mutta noin täysi tupa sarjasijoituksen ollessa se mitä se on, niin kyllä se vaan mieltä lämmitti. Lisäksi tietty oli jotenkin epätodellista seurata jääkiekkoa palmujen keskellä.
 

ParkTudor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pallokerho
On hieman ristiriitainen fiilis lippujen ostamisesta. Aikaisemmin tiedustelinkin toisessa ketjussa kaavioiden perään ja nyt on round 2 selvillä.

Eli olen ostamassa lippuja itselleni ja naiselleni NJD-PHI peliin, torstaille tai sunnuntaille jolloin pelit pelataan Newarkissa. Ajattelin liput hankkia stubhubin kautta ja sieltä niitä näyttäisi jo saavan, vaikka liput tulevat vasta myöhemmin tänään myytäväksi. Menin HF Boardsilta hieman asiaa tiedustelemaan ja katselemaan niin kyseisellä keskustelupalstalla suositellaan välttämään Stubhubia ja ostamaan liput ticketmasterista kun ne tulevat myyntiin. Haluaisin vain olla varma, että liput peliin saan. Stubhubin kautta ne kyllä saa, mutta ilmeisesti hyvällä ylihinnalla.

Mitä mieltä te olette?
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
Itse ostin ekan kierroksen PIT-PHI game 5:een lipun Ticketmasterin kautta valittomasti game 4:n paatyttya. 108 taalaa maksoin tuosta lipareesta Consol Energy Centeriin ylakatsomoon, ei silla etta se hinta tallaisissa tilanteissa kovin suuri kynnyskysymys olisi.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Wild painotteinen reissu to Xcel, Madison, Prudential & Wells Fargo. (5 ottelua)

Reissuun olisi lähdössä pari palstalaista ja pari vielä mahtuisi mukaan. Mukavasta seurasta kun ei ikinä ole haittaa ja auttaahan se kivasti kustannuksissakin kun niitä on sitten useampi jakamassa. Eli lähde mukaan! Anna sohvallesi parin viikon loma sun takamuksestas tai tee muija onnelliseksi lähtemällä meneen toviksi. Ja muista, what happends in USA stays in USA...

Pastetan tuohon alle pätkän yv:stä minkä naputtelin tuossa vkl. Siinä näkyviin mahdottomuuksiin, tms asioihin jotka särähtävät jo pelejä katsomassa käyneen korvaan niin toivoisin kommentteja.


"Lähtö marraskuun 7. päivä (keskiviikko) hesasta Nykiin. 8. päivä Madisoniin katseleen MIN-NYR. Pari päivää vapaata ja sitten 11. päivä Devilsiä vastaan New Jerseyssä. Pääsee kuunteleen kuinka Zachille buuataan kun pelaa ensimmäisen ottelunsa Wildin paidassa ex-kotonaan... Sinne ajaisi vaikka vuokra-autolla kun matkaa on vain 130km. Tai si lentäen 80km eli menisi hetkessä ja halvalla. Eikä taksikaan olisi näymmä kuin n. 35€ suuntaansa per naamari, jos matkalaisia on neljä. 13. päivä olisi vastassa Flyers heidän kotonaan. Matkaa on Nykistä 150km teitä pitkin tai linnuntietä 130km. Sen jälkeen lento Nykistä Minnesotaan (kesto 2 ja puoli tuntia) ja siellä tulisi vastaan Blues 15. päivä ja Red Wings 17. päivä. Siitä takas Nykiin vaikka 19. päivä ja vielä samana tai seuraavana päivänä sit Helsinkiin. Uskomaton putki, jolla näkee erittäin vaivattomasti neljä eri hallia. Ja kestoa tulisi siis n. pari viikkoa.

Majoitus: Hotelleja saa näymmä n. 50€ alkaen per yö, jopa Nykistä. Eli ihan pihtaamalla esim. 12 yötä olisi about 150€ per naamari, jos esim. neljä heppua lähtee matkaan. Realistinen arvio voisi olla kuitenkin joku 200€ yöpymisiin. Ei sitä aina jaksa sinne halvimpaan matkata muutaman euron takia kuitenkaan.

Liput: Minnesotassa halvimmat 23.50€ tai 38€. Nykissä 15,80€ tai 22.80€. Jerseyn tai Phillyn hintoja en äkkiä löytänyt, mutta tuskin menee paljoa metsään, jos laskee niihin vaikka 50€ yhteensä. Eli lippuihin menisi pihtaamalla joku 120€.

Lennot: Käyttämämme lento on ehdottomasti suora. Vaihdolla kun koko matka kestää semmoset 23 tuntia ja suorana "vain" vajaat 9 tuntia. Hinnat ovat nyt noille päiville n. 550€ (vaihdolla vähän päälle 500€), mutta eiköhän moinen irtoa jollain 400€-450€ kun aktiivisesti hintoja ja netistä löytyviä vinkkejä seurailee. Ja lento NYR -> MIN -> NYR on noin 100€ suuntaansa. Ja nekin saa varmaan jotenkin vähän halvemmallakin.

Noista pakollisista tulisi siis joku semmonen reilu tonni yhteensä ja siihen sitten käyttörahat."


Ilmoittautumiset/tarkemmat kyselyt matkasta YV:llä ja kaikenlaiset muut kommentit ketjuun. Erityisesti kiinnostaa vinkit koskien mahdollisimman halpoja lentolippuja/miten ja mistä ne löytää sekä liikkumisesta/olemisesta Nykissä. Kiitos.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Noista pakollisista tulisi siis joku semmonen reilu tonni yhteensä ja siihen sitten käyttörahat.

No, jatkuvasti jenkkeihin reissaavana ja pidempiäkin jaksoja siellä usein viettävänä korvaani särähtää aika pahastikin tämä "pakolliset tonnilla" -osasto. Se ei kuulosta minusta oikein realistiselta, jos meinaatte olla reissussa 12 päivää, katsoa 4 matsia ja lentää vielä Minnesotaankin. Nuo tuohon laittamasi arviohinnat ovat kaikki sieltä aivan halvimmistakin halvimmasta päästä. Nostaisin tuota pakollisten asioiden budjettia 500-1000 e, ettei tule sitten ihan karmeita lisälaskuylläreitä.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
No, jatkuvasti jenkkeihin reissaavana ja pidempiäkin jaksoja siellä usein viettävänä korvaani särähtää aika pahastikin tämä "pakolliset tonnilla" -osasto. Se ei kuulosta minusta oikein realistiselta, jos meinaatte olla reissussa 12 päivää, katsoa 4 matsia ja lentää vielä Minnesotaankin. Nuo tuohon laittamasi arviohinnat ovat kaikki sieltä aivan halvimmistakin halvimmasta päästä. Nostaisin tuota pakollisten asioiden budjettia 500-1000 e, ettei tule sitten ihan karmeita lisälaskuylläreitä.

Varmaan ihan totta juu. Ja tosiaan ihan tietoisesti laskin kaikki pakolliset (eli lennot, majoitus ja otteluliput) sillä kaikista halvimmalla tavalla. En silti jaksa uskoa että mitään tonnia tarvitsisi tuohon lisää kun kaikki lennot + liput saa satavarmasti 900 eurolla (toiveissa 700€-750€). Sitten ei jää kuin majoitukset jäljelle. Toki sinne halvimpaan voi olla vähän matkaa ja se matkakin tietysti maksaa.

Saakos udella että mistä olet lentolippusi aina hommannut? Ja onko muutenkin siihen liittyviä vinkkejä?
 

Go Home!

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Ässät, NY,NSH, NHL
Moikka.

Kolmatta kiekkoreissua Pohjois-Amerikkaan suunnitellaan ja tämän hetkinen suunnitelma näyttää tältä ---->

- lento 16.tai 17.3.
- ma 18.3. NYR-NYI
- ti 19.3. lento Nashvilleen ja NAS-PHO
- ke 20.3. "välipäivä"
- to 21.3. NAS-SJ
- pe 22.3. vuokra-autolla Raleighiin ja CAR-PHI
- la 23.3. lento NY:iin, NYI-MON
- su 24.3. NYR-WAS
- ma 25.3. junalla Bostoniin, BOS-TOR
- ti 26.3. lento Minneapolikseen MIN-CAL
- ke 27.3. MIN-PHO
- paluulento Suomeen 29.3.

Tuollainen reissu kustantaa n. 4500-5500€ kaikkine kuluineen.

Viimeksi oltiin 12 päivää (NSH-NY-PHI-NY), 8 NHL- matsia, 1 NBA peli sekä laukkakisat Long Islandilla. Silloin budjetti oli n. 3500€ ja sillä reissun juuri ja juuri teki.

Sen voi sanoa että mielestäni ei kannata lähteä liian pienellä budjetilla reissuun, eikä säästää hotellien sijainnista tai vaikka lippujen hinnoista. Kannattaa satsata lippuihin sen verran että saa paikat hyviltä paikoilta alakatsomosta.

Silleen
 

jusu-11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Moikka.

Kolmatta kiekkoreissua Pohjois-Amerikkaan suunnitellaan ja tämän hetkinen suunnitelma näyttää tältä ---->

- lento 16.tai 17.3.
- ma 18.3. NYR-NYI
- ti 19.3. lento Nashvilleen ja NAS-PHO
- ke 20.3. "välipäivä"
- to 21.3. NAS-SJ
- pe 22.3. vuokra-autolla Raleighiin ja CAR-PHI
- la 23.3. lento NY:iin, NYI-MON
- su 24.3. NYR-WAS
- ma 25.3. junalla Bostoniin, BOS-TOR
- ti 26.3. lento Minneapolikseen MIN-CAL
- ke 27.3. MIN-PHO
- paluulento Suomeen 29.3.

Tuollainen reissu kustantaa n. 4500-5500€ kaikkine kuluineen.

Viimeksi oltiin 12 päivää (NSH-NY-PHI-NY), 8 NHL- matsia, 1 NBA peli sekä laukkakisat Long Islandilla. Silloin budjetti oli n. 3500€ ja sillä reissun juuri ja juuri teki.

Sen voi sanoa että mielestäni ei kannata lähteä liian pienellä budjetilla reissuun, eikä säästää hotellien sijainnista tai vaikka lippujen hinnoista. Kannattaa satsata lippuihin sen verran että saa paikat hyviltä paikoilta alakatsomosta.

Silleen

Hieman ot mutta itse kun erityisesti nashvilleä seuraan niin kiinnostaisi tietää miten hallin tunnelma vastaa esim. wildin tai rangersin otteluita? Käsittääkseni predatorsien kotiottelut ovat melko hyvällä prosentilla loppuunmyytyjä. Itse olen myös hieman suunnitellut NHL matkaa niin olisiko mitään erityis suosituksia mieluiten itärannikolta!
 

VilleSeina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, SaiPa
Varmaan ihan totta juu. Ja tosiaan ihan tietoisesti laskin kaikki pakolliset (eli lennot, majoitus ja otteluliput) sillä kaikista halvimmalla tavalla. En silti jaksa uskoa että mitään tonnia tarvitsisi tuohon lisää kun kaikki lennot + liput saa satavarmasti 900 eurolla (toiveissa 700€-750€). Sitten ei jää kuin majoitukset jäljelle. Toki sinne halvimpaan voi olla vähän matkaa ja se matkakin tietysti maksaa.

Viime kaudella käytiin Anaheimissä ja silloin kulut olivat meillä seuraavat:

Lennot 690€, Majoitus 10 yötä 198€, Kolme matsia 140€ eli kyllä tonnilla varmasti aika hyvin nämä pakolliset hoidetaan (+/- satanen). Meillä oli tietysti sitten auton vuokrat tms mutta kun viidestään oltiin niin melko edullistahan sekin oli.

Tällä kaudella lähdetään jälleen Anaheimiin, majoitus varmaankin Losista tai jostain siitä huudeilta kun tuo auto kuitenkin on pakollinen.

Meillä reissun ajankohta on nyt alustavasti maaliskuu, koska siihen mennessä kaikki onnistuvat hienosti reissurahat säästämään ja luottoa ei juurikaan tarvita. Syy tälle on tietysti myös se, että kun tuo mahdollinen lakonuhka on päällä niin odotellaan tuonne syyskuulle tms, että kaikki otteluohjelmat on varmoja kun lennot buukataan.

Tällä reissulla käydään myös ainakin yksi matsi kattomassa Phoenixissä ja nukutaan tuo yksi yö sitten jossain sielä päin. Näin nähdään taas uusi halli, joukkue ja saadaan vähän roadtrippiäkin mukaan. (Olettaen tietysti, että joukkue jatkaa liigassa)
 

Go Home!

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Ässät, NY,NSH, NHL
Viime kaudella käytiin Anaheimissä ja silloin kulut olivat meillä seuraavat:

Lennot 690€, Majoitus 10 yötä 198€, Kolme matsia 140€ eli kyllä tonnilla varmasti aika hyvin nämä pakolliset hoidetaan (+/- satanen). Meillä oli tietysti sitten auton vuokrat tms mutta kun viidestään oltiin niin melko edullistahan sekin oli.

Kyllähän esim. Nykissäkin pystyy halvalla majoittautumaan, mutta meillä on ollut ajatus ottaa aina hotelli keskeiseltä paikalta ja siitä joutuu jonkun dollarin enemmän maksamaan, mitä tulee jos yöpyisi vaikka Queens/Brooklyn akselilla. Mutta edulliselle kuulostaa toi Teidän paketti!
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Lennot 690€, Majoitus 10 yötä 198€, Kolme matsia 140€ eli kyllä tonnilla varmasti aika hyvin nämä pakolliset hoidetaan (+/- satanen)

Yhdessä paikassa pysyttäessä (oletan) ja isolla porukalla majoituskuluja jaettaessa, mikäs siinä. Lisälentoja/junia/autonvuokria/lisähotelleja, siinä alkaa tonni paukkua aika nopsaa. On todellakin ollut edullinen reissu teillä, hyvä niin!
 

Go Home!

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Ässät, NY,NSH, NHL
Hieman ot mutta itse kun erityisesti nashvilleä seuraan niin kiinnostaisi tietää miten hallin tunnelma vastaa esim. wildin tai rangersin otteluita? Käsittääkseni predatorsien kotiottelut ovat melko hyvällä prosentilla loppuunmyytyjä. Itse olen myös hieman suunnitellut NHL matkaa niin olisiko mitään erityis suosituksia mieluiten itärannikolta!


Tuohon Xcel Energy Centerin tunnelmaan en vielä osaa sanoa, mutta Nashvillessä, Bridgestone Areenalla oli yllättävän hyvä tunnelma Canucks matsissa vaikka vierasjoukkue lopulta pelin vei. Rinnettä kyllä paikalliset fanit ylistivät paljon, eikä syyttä.

NY - Philadelphia akselilla parhaat tunnelmat ja kiihkeimmät väännöt on ns. paikallispeleissä. Nassaulla oli huikea fiilis Rangers pelissä, mutta Hurricanes ei paljoa väkeä eikä tunnelmaa lehtereille tuonut. Madisonissa toki tuntuu lähes poikkeuksetta olevan yleisö joka pelissä hyvin mukana...
 

VilleSeina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, SaiPa
Kyllähän esim. Nykissäkin pystyy halvalla majoittautumaan, mutta meillä on ollut ajatus ottaa aina hotelli keskeiseltä paikalta ja siitä joutuu jonkun dollarin enemmän maksamaan, mitä tulee jos yöpyisi vaikka Queens/Brooklyn akselilla. Mutta edulliselle kuulostaa toi Teidän paketti!

Joo ja meillähän tosissaan majoitus oli nimenomaan Anaheimissa, jossa on melko edullinen majoittua laadukkaasti sesongin ulkopuolella. Jos jotakuta kiinnostaa niin me yövyimme tässä Desert Palms Hotel & Suites nimisessä mestassa ja 10 yötä maksoi siis tuon alta tonnin.

Los Angelesin alueella ei oikeastaan ole suurtakaan väliä mistä oman hotellin bongaa, koska välimatkat ovat anyways niin pitkiä, että joudut vuokraamaan auton.
 

VilleSeina

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, SaiPa
Yhdessä paikassa pysyttäessä (oletan) ja isolla porukalla majoituskuluja jaettaessa, mikäs siinä. Lisälentoja/junia/autonvuokria/lisähotelleja, siinä alkaa tonni paukkua aika nopsaa. On todellakin ollut edullinen reissu teillä, hyvä niin!

Niin kyllähän meilläkin tuo autonvuokra 9 päiväksi oli sitten muistaakseni 70€/henkilö + bensat. Ja kun mainitsit lisähotellit, niin kuten ehkä edellä vähän selvitinkin niin tänä vuonna on tarkoitus esim. ainakin tuo yksi yö olla Phoenixxa. Pidetään toki yksi ns. kotimesta koko matkan ajan mutta sitten otetaan yhdeksi yöksi halvat hotellit San Diegosta & Phoenixistä.

Jonkun verran tulee lisää kuluja mutta pyritään suht halvat mestat etsimään eikä sitten tarvitse koko omaisuutta siirrelle edestakaisin montaa kertaa.

E. Ja todellakin viimeksi oltiin 5 hengen huoneessa yhdessä mestassa koko reissu joka pienentää huomattavasti kuluja.
 

Bartholomew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings
Laitetaas tähän vaikka omankin reissun budjetti. Matka siis viime kaudella Losiin, jossa käytiin kasomassa Ducksien ja Kingsien matsit Detroittia vastaan. Lennot 590€ majoitus 150€ (7 yötä) liput 200€ (halusin kunnon paikat kun kerta matkustan toiselle puolelle maapalloa katsomaan kiekkoa). Ja pakollisiin vielä auto, joka oli noin 150€. Tähän päälle vielä safkat ja kaikki muut huvitukset, niin eihän se ihan ilmaista ollut, mutta ihan jokaisen euron arvoista.


Suunnitelmissa olisi myös alkavalla kaudella käydä, joitain pelejä katsomassa. Ja lentoja seuratessa olen huomannut, ettei samaan hintaan tunnu löytyvän kuin vuosi sitten. Olen katsellut lentoja Losiin, Nykiin ja Miamiin. Näyttäisi siltä, että 100-200 euroa enemmän joutuisi nyt maksamaan, hiukan paikasta riippuen. Jos olen aivan kuutamolla kertokaa toki minullekkin mistä halvimmat lennot löytyy.
Tosiaan lennot saavat olla halvimmat mahdolliset, ja majoituksellakaan ei niin ole väliä. Mutta noista paikoista halliin en kyllä pihtaisi. Mulla majoitukseen vaikuttaa kyllä muutkin asiat, kuin jääkiekko.


Tuo Jackien suunnitelema reissu näyttää kyllä mahtavalta. Tuohon budjettiin en ihan suostu uskomaan, vaan veikkaisinkin jonkun 1500€ olevan lähempänä noiden pakollisten osalta. Ja tähän päälle vielä iso kasa rahaa kaikkeen muuhun. Mutta mielelläni olen väärässä tässä asiassa. Ja toivonkin, että päivittelet vaikka tänne miten homma etenee. Mitään muita vinkkejä en oikein osaa antaa, kun on tuo New York vielä kokematta.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Nyt kun tuossa eilen katselin tarkemmin hotelleja niin kyllähän niihin saa/kannattaa vähän enemmän varata kuin horisemani 200€. New Yorkista kun etsii hotelleja niin kaikki edullisimmat löytyy Jerseyn puolelta. Semmoset siis missä 4 heppua majoittuu ensimmäisen viikon reilulla satasella per nenä sekä myös ne mainostamani 50€/yö paikat. Ja sieltä sitten päivittäinen matkustaminen Nykiin kustannuksineen niin luullusta edukkaasta arjesta ei ole jäljellä enää mitään. Ainut poikkeus muuten kalliissa Nykissä/Manhattanissa on Little Italy ja siitä haluaisinkin kuulla kommentteja siellä kayneiltä. Sijainti näyttäisi olevan lähes täydellinen ja hinnatkin kohdillaan majoituksen suhteen. Eli semmoset 150€-200€ ekalta viikolta (8.11-15.11).

Minnesotasta löytyi mm. Holiday Inn kirjaimellisesti kivenheiton päästä Xcel:istä. Kumman edukaskin kun veloittaisi piiloveroineen neljältä yöltä vain reilun satasen.

Noista siis voisi laskea tulevan joku 300€, mutta siihen on vielä lisättävä ensimmäinen yö Nykissä heti sinne saavuttua sekä se viimeinen yö kun Minnesotasta saapuu Nykiin. Vaikka tämä viimeinen yö ei tietysti ole mitenkään pakollinen.

Eli päivitetty arvio hotelleihin voisi olla semmoset 350€-400€. Ei nyt sinänsä paha, vaikka toki veroittaa jonkinmoisen osan ensimmäisen laskelman kaljakustannuksista...


Taxi mini-italiasta Devilsin kotiluolaan on naurettavat 7€ per naamari suuntaansa ja eikä matka Phillyynkään ole kuin 50€ jokaiselta suuntaansa. Eli varmasti halvempi kuin lento, ei tarvitse edes tarkastaa. Toinen vaihtoehto olisi tietysti vuokra-auto, joka kustantaa reilun satasen kahdeksi päiväksi. Eli voisi jäädä Phillyyn yhdeksi yöksi niin ei tarvitsisi pelin jälkeen ajella Nykiin paria tuntia.


(Kaikki laskettu siten että reissussa on 4 paria silmiä)


Tuo Jackien suunnitelema reissu näyttää kyllä mahtavalta. Tuohon budjettiin en ihan suostu uskomaan, vaan veikkaisinkin jonkun 1500€ olevan lähempänä noiden pakollisten osalta. Ja tähän päälle vielä iso kasa rahaa kaikkeen muuhun. Mutta mielelläni olen väärässä tässä asiassa. Ja toivonkin, että päivittelet vaikka tänne miten homma etenee. Mitään muita vinkkejä en oikein osaa antaa, kun on tuo New York vielä kokematta.

Kiitos. Mutta kun katsoi tulevien otteluiden päivämääriä niin tuo oli ehdottomasti se paras, mielenkiintoisin ja kätevimmältä tuntuvin parin viikon pätkä. Eli mahdoton ottaa kunniaa tuosta. Pakolliset on nyt jossain 1100€ paikkeilla, eli (ikävästi) tässä lähestytään arviotasi. Ja juu, eiköhän tänne tule kirjoiteltua ties mitä kunnes reissu on varattu. Jokseenkin innoissaan tässä on kun "kohta" pääsee ensimmäistä kertaa Xceliin sekä tietysti noihin muihinkin halleihin ja ylipäätään jenkkeihin. Tosin, eiköhän se kausi peruta nyt sitten tällä mun säkällä... Niin ja kato lähdet nyt meidän mukaan niin sitten on se NY myös sun osalta koettuna. :D
 

Tähtipakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kuullostaa kyllä todella upelta nuo kirjoitetut reissut. Itse lähtisin samoin tein syksyllä, mutta opiskelijan tilipussi tahtoo olla sen verran laiha, että venytän matkaa vielä muutamalla vuodella. Joka tapauksessa itsekin pakko tuollainen joskus kokea, pääsisi näkemään useamman eri hallin ja niiden tunnelmaa. Ja tietysti moni eri joukkue tulisi livenä koettua.

Jos tässä vaikka lotossa voittaisi..
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Kuullostaa kyllä todella upelta nuo kirjoitetut reissut. Itse lähtisin samoin tein syksyllä, mutta opiskelijan tilipussi tahtoo olla sen verran laiha, että venytän matkaa vielä muutamalla vuodella. Joka tapauksessa itsekin pakko tuollainen joskus kokea, pääsisi näkemään useamman eri hallin ja niiden tunnelmaa. Ja tietysti moni eri joukkue tulisi livenä koettua.

Jos tässä vaikka lotossa voittaisi..

http://opintolaina.net/
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Täältä ollaan lähdössä ensimmäistä kertaa jenkkilään ja suuntana on ensin Washington, jossa olis perjantaina 19.10 WSH-WPG ja sen jälkeen suunnataan New Yorkiin, missä olis mahdollisuus ihailla Islandersien tai Devilsien kotihalleja.

Kaikenlaisia vinkkejä ja kokemuksia otettaisiin ilolla vastaan. Capsien ketjussa tuo StubHub jo tarjottiinkin lippujen ostoa varten.

Tai sitten tulee lockout..
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
8. päivä Madisoniin katseleen MIN-NYR. Pari päivää vapaata ja sitten 11. päivä Devilsiä vastaan New Jerseyssä. Pääsee kuunteleen kuinka Zachille buuataan kun pelaa ensimmäisen ottelunsa Wildin paidassa ex-kotonaan... Sinne ajaisi vaikka vuokra-autolla kun matkaa on vain 130km. Tai si lentäen 80km eli menisi hetkessä ja halvalla. Eikä taksikaan olisi näymmä kuin n. 35€ suuntaansa per naamari, jos matkalaisia on neljä..
Eihän Manhattaniltä ole matkaa Devilsin Prudential centeriin kuin kivenheitto eli pari paikallisjunapysäkkiä. maksaa joku 10-15 dollaria. Näin tuon jälkimmäisen kommentit että taksilla pääsisi 7€ per nokka. En tiedä mistä olet sen tarkistanut, mutta vaikka matka ei ole pitkä niin tunneleissa ja silloissa on tullimaksut (olisivatko 10-15 dollaria, taitavat tulla vain toiseen suuntaan) jotka voivat tulla tuon päälle.

Liput: Minnesotassa halvimmat 23.50€ tai 38€. Nykissä 15,80€ tai 22.80€. Jerseyn tai Phillyn hintoja en äkkiä löytänyt, mutta tuskin menee paljoa metsään, jos laskee niihin vaikka 50€ yhteensä. Eli lippuihin menisi pihtaamalla joku 120€.
Vaikka teoriassa johonkin peliin voi irtolipun saada tuohon hintaan, niin käytännössä ei useita vierekkäisiä paikkoja näin edullisesti Minnesotaan tai Manhattanille saa. Hyvin voitte laskea 50€ per peli lipuille hintaa.

Lennot: Käyttämämme lento on ehdottomasti suora. Vaihdolla kun koko matka kestää semmoset 23 tuntia
Jos vaihto on jossain Lontoossa tai Brysselissä, niin ei se tuo matkaan kuin muutaman tunnin lisää (12-14h). Tuolla voi tiettyinä aikoina säästää parisensataa euroa, mutta se on sitten jokaisen asia, että miten arvokkaana aikaansa pitää.

Itse suosittelen lippujen varaamiseen Kilroytravelsiä, ebookersia tai skyscanneriä. Jos ajoissa on liikkeellä niin sitten Finskit suorat lennot 550e on kilpailukykyiset valinnat.

Ihan sattumalta itsekin lippuja loka&marraskuulle menneellä viikolla katselin. Jos vaikka hieman NFL:ää ja NHL:ääkin näkisi.
 
Viimeksi muokattu:

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kyllähän esim. Nykissäkin pystyy halvalla majoittautumaan, mutta meillä on ollut ajatus ottaa aina hotelli keskeiseltä paikalta ja siitä joutuu jonkun dollarin enemmän maksamaan, mitä tulee jos yöpyisi vaikka Queens/Brooklyn akselilla. Mutta edulliselle kuulostaa toi Teidän paketti!
Näitä voi aina niin monilla tavoin ajatella.

Olen käynyt New Yorkissa kymmenisen kertaa ja yöpynyt varmaan 20-25 hotellissa. Osa hienompia ja osa vaatimattomimpia. Joskus löytyi jopa sellainen täysosumakin eli kiva, siisti ja vielä edullinenkin paikka, johon koitin mennä seuraavalla reissullakin. Valitettavasti poliisit olivat vain sulkeneet kyseisen paikan jonkun henkirikoksen tai huumejutun takia, niin ei siitäkään päässyt muodostumaan vakipaikkaa.

Ensimmäisillä kerroilla nuorempana poikana sitä halusi säästää kustannuksista ja tuli nukuttua niissä 50-60 dollarin hotelli/hostellihuoneissa ja pari kertaa jopa 20 dollarin mixed dormeissa (niissäkin on omat puolensa, näkee hieman toisenlaista - sanotaan nyt elämää). Nämä paikat sijaitsivat useimmin joko upper west tai upper east sidella (eli suomeksi sanottuna Harlemissa) tai sitten syrjäisemmällä downtownilla. Sieltä aina tuli kävelyä tai metrolla matkustamista nähtävyyksiin, mutta kyllä sen kesti.

Pikkuhiljaa sitä tuli siirryttyä keskikaupungin parempiin hotellehin. Niistäkin voi saada tarjouksien myötä huoneita suht.edullisesti (100-150 dollaria yö). Onhan se kätevää kun voi helposti kesken shoppailun käydä tiputtamassa kamat huoneeseen tai käydä vaihtamassa vaatteet ja lepuuttamassa jalkojaan. Ja hauskoja juttuja nekin ovat jälkeenpäin kun kauheassa krapulassa aamupalalla Hilton Waldorfissa juo pelkkää appelsiinimehua ja jälkeenpäin ymmärtää että ko. buffet-aamiainen ei kuulu huoneen hintaan vaan maksaa 33 dollaria.

Parina viimeisenä kertana on sitten tullut jo sellainen vastareaktio ettei enää jaksa olla kivenheiton päässä Times Squarestakaan. Siellä on niin hemmetisti turisteja, kaikenlaisia katukauppiaita ja haslaajia ja lähikatujen ravintolat ja kaupat ovat kalliita turistirysiä, että joutuu puolestaan matkustamaan hieman sivummalle että löytyy sopivia paikkoja. Ja kun ne Rockfellerit ja muut on nähnyt riittävän monta kertaa, niin mieluummin sitten jossain muualla.

Manhattanin ulkopuolelle en silti lähtisi (poislukien ehkä lentokenttähotellit mennessä tai tullessa mikäli aikataulullisesti ovat järkeviä).
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös