NHL Entry Draft 2023

  • 173 669
  • 676
Tästähän saisi nykyisellään ihan toimivan tv-tuotteen niin, että asettaisi ne numerovaihtoehdot loogiseen järjestykseen satunnaisuuden sijaan, ja sitten palloja nosteltaisiin suorassa lähetyksessä yksi kerrallaan. Ruutuun saisi siististi grafiikat jokaisen lopputuleman todennäköisyydestä aina pallojen välissä, ja fanit tietäisivät aina koska oma joukkue on pudonnut pois ja mitkä pallot pitää tulla että oma joukkue pysyisi vielä "hengissä" jne.

Ei se niin vaikeaa olisi.
Parempi tämä olisi tehdä jollain ihan muulla kuin arvonnalla. Vaihtoehtoja löytyy useita. Esimerkiksi:
1) Eniten pisteitä runkosarjassa kerännyt joukkue saa ykkösvarauksen (keräämisen saa aloittaa kun on pudonnut playoff-taistosta matemaattisesti), toiseksi eniten saa 2. varauksen jne.

2) 16 pudonnutta joukkuetta sidotaan 16 playoff-joukkueeseen niin, että jokainen pudonnut joukkue (viimeiseksi jäänyt ensin) valitsee parinsa playoff-joukkueista. Se, jonka pari voittaa Stanley Cupin, saa ykkösvarauksen, finaaleiden häviäjä kakkosvarauksen jne.

3) Lyödään lukkoon jo nyt seuraavat 32 vuotta. Joka joukkue varaa joka toinen vuosi 16 joukossa ja joka toinen vuosi sijoilla 17 - 32. Joka neljäs vuosi kahdeksan joukossa jne.

Ja muitakin hyviä tapoja on esitetty.
 

Naamavelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
No eihän sitä suorassa lähetyksessä olisi pakko tehdä samalla tavalla. Vähän mielikuvitusta camoon! Kun kunkin varausnumeron pallosuora on selvillä, siinä vaiheessa voisi pitää hetken jännitystä ja ruudulle lävähtäisi pallosuoraa vastaava joukkue. Onhan vastaavia tehty iät ja ajat.

Tai sitten kuten käyttäjä @Noma ylempänä ehdottaa. Mutta kyllä tuo arvonnan suora lähetys antaisi ihan eri fiiliksen hommaan.
No joo, tuo on ymmärrettävää, jos tuo voitaisiin hoitaa jotakuinkin noin.

Uskon kuitenkin, että tuo joukkueiden pudottaminen ruudulta joka pallon jälkeen ei onnistuisi kovin hyvin ellei noita koodeja suunniteltaisi niin, että jollakin joukkueella ei ole neljän numeron sarjoissa tiettyjä numeroja lainkaan. Eli esim. jos ensimmäinen pallo olisi nro.5 ja se pudottaisi sitten heti vaikka 4 joukkuetta pois tms. Se varmaan herättäisi heti myös epäilyt, että eri pallot käyttäytyvät eri tavoin tuossa koneessa.

Mielenkiintoista olisi tietää miten nuo koodit on ns. hajautettu. En ole niin hyvä matikassa, että osaisin suoraa sanoa miten tuo menee.
 

eeMule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
No ei Chicago tuota sanktiota päättänyt. Ihme kitinää.

Ihme kitinää se, että ihmetellään miten näin massiivisesta skandaalista selvittiin lopulta rahalla?

Mitä itse arvontaan tulee, niin onneksi ei Pacificiin tullut Bedard niin voi olla ihan tyytyväinen. Columbukseen olisi kyllä suonut, mutta Carlsson/Smith/Michkov lämmittänee.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Ihme kitinää se, että ihmetellään miten näin massiivisesta skandaalista selvittiin lopulta rahalla?

Kyläkäräjät taas päättää, mikä on sopiva sanktio? Eiköhän tärkeintä ole, että Kyle Beach sai vihdoinkin oikeutta. Olkoonkin, että aivan liian myöhään. Ne henkilöt, jotka olivat asian peittelystä vastuussa ovat organisaatiosta ulostettu.

Ymmärrän toki, että vituttaa kun ykkösvuoro meni Chicagoon. Onneksi ei kuitenkaan vituta yhtään.
 

eeMule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ymmärrän toki, että vituttaa kun ykkösvuoro meni Chicagoon.

Mistä lähtien se on ollut vitutusta, kun sanoo että on ihan tyytyväinen lopputulokseen?

Eiköhän tärkeintä ole, että Kyle Beach sai vihdoinkin oikeutta.

Tästä ehdottomasti samaa mieltä. Huvittaa vain Blackhawks-fanien kitinä siitä, kun muut puhuvat seurasta ryvettyneenä organisaationa. Kuinka he kehtaavat.
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Harmittaa kun Columbukselle jäi kolmonen kouraan. Kakkonenkin olisi ollut voitto. Mutta vilpittömät onnittelut Chicagolle. Saivat sen uuden kiintotähden, jonka ympärille voivat alkaa rakentaa uutta tulemista.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
En tiedä muista, mutta paljon mieluummin itse katselisin sitä oikeaa pallokone-arvontaa, vaikka järjestys lähteekin ykkösestä ylöspäin. Nykyinen julkaisutapa tuntuu keinotekoiselta.
Ei ole mitään oikeaa pallokone-arvontaa. Bittejä ovat ne pallot.

E. Eikun perkele, onhan siellä ihan oikea konekin.
 

Joope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
En usko mihinkään arvonnan manipulointiin, mutta olisin kyllä ihan moraalisista syistä suonut tuon ykkösvarauksen jollekin toiselle joukkueelle. Varausvuoroja on rangaistuksena viety muiltakin omasta mielestäni vähemmästäkin. Toisaalta kai ne rangaistukset olisi kohdentunut jo viime kesän varaustilaisuuteen, joten ehkä turhaa spekulointia.

Ei Bedardinkaan kannalta mikään ihan helpoin tilanne. Joutuu varmaan uutena johtotähtenä muutamiin aika epämukaviin kysymyksiin vastailemaan, vaikka ei itse millään lailla olekaan osallinen Blackhawksin skandaaleihin. Toisaalta voi omalta osaltaan tuomita organisaation aiemmat teot ja olla rakentamassa uutta tervettä kulttuuria.
 

Ccrb

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Mielenkiintoista millä numerolla tuo Michkov lähtee. Nehän meni Bedardin kaa tasolta lähes käsi kädessä ja Michkov taisi jopa u18 kisoissa olla kovempi. Sitten Venäjä suljettiin kisoista ja samalla, ehkä se puhekin vähän väheni. Sopparia miehellä on kauteen 2026 Skaassa, että tuskin on tuota ennen liikkumassa niin sekin tuo seuroilla miettimistä. Alle drafti ikäsenä kuitenkin tahko jo 20 pinnaa 27 peliin Sotchissa.
 

LostHorizon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Colorado Avalanche, Real Madrid
Käydäänpä nyt vielä maalikameran kanssa arvonta läpi.

Jos ei jokaista palloa erikseen tutkita, niin neljännelle pallolle tultiin tilanteessa 5-13-4. Tässä vaiheessa kisassa olivat siis mukana seuraavat joukkueet:

CBJ pallolla 1
SJS palloilla 2 ja 12
WSH pallolla 3
ANA palloilla 6 ja 10
NSH pallolla 7
STL pallolla 8
CHI palloilla 9 ja 14
ARI pallolla 11

Näillä joukkueilla oli siis joko 9,1 %:n tai 18,2 %:n todennäköisyys voittaa ykköspick.

Kun koneen käyttäjälle annetaan käsky laittaa imu päälle, lähimpänä voittoa käy pallo 3, joka lentää syvyyssuunnassa ohi reiästä. Pian sen jälkeen tulee yhteentörmäys, jossa (nähdäkseni) pallot 8, 12 ja 9 törmäävät keskenään. Ratkaisevan osuman pallolle 9 antaa 12. Tästä kosketuksesta pallo 9 menee ns. tolpan kautta sisään. Harmittava takaisku Washingtonille, ja Chicago voi lähettää kiitokset San Josen pallolle.

Katsotaanpa nyt vielä toisen pickin arvontakin. Neljännelle pallolle tullaan tilanteessa 9-8-10. Kisassa mukana:

CHI pallolla 1
MTL palloilla 2 ja 11
ANA palloilla 3, 4 ja 6
WSH pallolla 5
PIT pallolla 7
ARI pallolla 12
CGY pallolla 13
OTT pallolla 14

ANA oli siis ottanut hurjan johtoaseman viimeiselle pallolle tultaessa. Todennäköisyys varaukselle oli jo 27,3 %. Imun mennessä päälle pallot kävivät veristä taistelua kohti tunnelia. Muun muassa Arizonan pallo 12 lähti kuin tykinsuusta, mutta valitettavasti ohi. Pallo 6 pyöri pitkään huulilla ja lopulta syrjäytti mut löytäen tiensä tunneliin. Ansaittu voitto Anaheimiin.

Kyllähän tuosta pallojen pyörimisestä voisi saada ihan mielenkiintoista viihdettä. Joku tietokone nuo numerot on asettanut oikeille todennäköisyyksille, niin eiköhän joku tietokone pystyisi automaattisesti laskemaan todennäköisyyksiä sitä mukaa, kun palloja yksitellen nostetaan. Huomattavasti mielenkiintoisempaa se olisi seurata viimeisiä palloja vaihtoehtojen ollessa melko rajatut. Siinä voisi jopa kannustaa omaa palloaan. Eikä siinä ketään paperistalukijaa tarvittaisi kertomaan koodeja, koodit varmasti saisi lähetykseen mukaan.

Mutta varmaankin toimistonväki haluaa sen näin tehdä, kun se kerran näin tehdään. Tai jotain compliance-velvollisuuksia halutaan noudattaa ja varmistaa, että tulos on varmasti oikea. Kun kerran viihdebisneksessä ollaan, niin pakkohan siihen on joku syy olla, eikö?
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toisaalta voi omalta osaltaan tuomita organisaation aiemmat teot ja olla rakentamassa uutta tervettä kulttuuria.
Chicagolla olisi nyt miljoonan taalan paikka laittaa seura kerralla uusiksi myös brändin osalta. Uskon että ennemmin tai myöhemmin intiaanipäällikkö Mustaa Haukkaa esittävästä logosta on luovuttava (Olkoonkin, ettei kyse ole ihan Clevelandin kaltainen rasistinen karikatyyri.) ja saa nähdä meneekö nimikin tätämyöten vaihtoon.
 
Suosikkijoukkue
Änärin suomalaiset
Chicagolla olisi nyt miljoonan taalan paikka laittaa seura kerralla uusiksi myös brändin osalta. Uskon että ennemmin tai myöhemmin intiaanipäällikkö Mustaa Haukkaa esittävästä logosta on luovuttava (Olkoonkin, ettei kyse ole ihan Clevelandin kaltainen rasistinen karikatyyri.) ja saa nähdä meneekö nimikin tätämyöten vaihtoon.
Chicago Pelicans voisi toimia, onhan Chicago kuitenkin Yhdysvaltain Lahti.
 

olleby

Jäsen
Suomalaiset ovat niin rehellisiä, etteivät voi ymmärtää että Yhdysvalloissa joku tuollainen iso firma voisi harrastaa hyvän bisneksen verukkeella vilunkipeliä.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Ymmärrän, että vituttaa. Minuakin vituttaa, koska eihän Chicagon voitto tunnu mitenkään reilulta. Eihän siitä ole edes montaa vuotta kun nousivat useamman pykälän ja varasivat Dachin. Paljon enemmän tuon ykkösvarauksen olisi nyt ansainnut esim. Columbus, Arizona, Vancouver tai vaikka Detroit. Tai Anaheim tai San Jose. Tai Philadelphia.

Mutta ei kai kukaan nyt aidon oikeasti usko, että tässä olisi ollut jotain fiilunkia taustalla? Tuosta kun jäisi NHL kiinni, niin voi morjes mikä farssi sillä olisi käsissään. Siellä on ollut käsittääkseni seurojen johtoporrastakin paikalla, eivät he katsoisi läpi sormien minkäänlaista fiilunkia kun omaa seuraa kairataan kakkoseen. Aivan liian suuri riski olisi lähteä harrastamaan minkäänlaista fiilunkia draft-lotteryn suhteen.

Nyt vain kävi näin. Tätä on urheilu ja tätä on arvonta. Jotain se suosii ja suurimmalle osalle se pyllistää. Onnekas seura on tuo Blackhawks ei voi muuta sanoa.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Ymmärrän, että vituttaa. Minuakin vituttaa, koska eihän Chicagon voitto tunnu mitenkään reilulta. Eihän siitä ole edes montaa vuotta kun nousivat useamman pykälän ja varasivat Dachin. Paljon enemmän tuon ykkösvarauksen olisi nyt ansainnut esim. Columbus, Arizona, Vancouver tai vaikka Detroit. Tai Anaheim tai San Jose. Tai Philadelphia.

Mutta ei kai kukaan nyt aidon oikeasti usko, että tässä olisi ollut jotain fiilunkia taustalla? Tuosta kun jäisi NHL kiinni, niin voi morjes mikä farssi sillä olisi käsissään. Siellä on ollut käsittääkseni seurojen johtoporrastakin paikalla, eivät he katsoisi läpi sormien minkäänlaista fiilunkia kun omaa seuraa kairataan kakkoseen. Aivan liian suuri riski olisi lähteä harrastamaan minkäänlaista fiilunkia draft-lotteryn suhteen.

Nyt vain kävi näin. Tätä on urheilu ja tätä on arvonta. Jotain se suosii ja suurimmalle osalle se pyllistää. Onnekas seura on tuo Blackhawks ei voi muuta sanoa.
Jep, siellä on:

- eri seurojen johtoporrasta paikalla
- median edustajia paikalla (mm. The Athleticin toimittaja)
- molemmat arvonnat suoritetaan samoilla palloilla -> osoittaa, että palloja ei ole fiksattu tms. jolloin ne päätyisivät aina samaan järjestykseen
- listat jokaisen joukkueen omista arvontanumeroista ovat julkisia ja löytyvät etukäteen mm. NHL:n sivuilta (eli ne ovat myös paikalla olevien henkilöiden käytettävissä)

Blackhawksin lottovoittoa voi kritisoida vapaasti, samoin aiemmin annettuja sanktioita, mutta tuo draft-lottoon liittyvä foliohattuhöpinä on vaan todella väsynyttä läppää.

Portzlinen artikkelista voi lukea, mitä siellä lottohuoneessa todellisuudessa tapahtuu:

 

Blackhawker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Oulun Kärpät
Kun nuo numeroyhdistelmät on etukäteen julkaistu, paikalla on seurojen edustajia, päivän sanomalehdet yms varotoimet on tehty, jää ainoa kysymysmerkki itselläni ehkäpä pallojen painoon. Mitä jos tietyt pallot on ennalta määritetty eri painoisiksi, jotta ne todennäköisemmin osuisivat?

Mutta kusetustekniikkana tämäkään ei toimisi. Ensimmäistä kierrosta seuraavilla vuoroilla on samat pallot käytössä, joten tulevillakin kierroksilla sieltä pitäisi tulla samankaltaiset numeroyhdistelmät. Tästähän jäisi heti kiinni. En sitten tiedä onko seurojen edustajat päässeet punnitsemaan pallot saman painoisiksi?

En vaan millään keksi että miten tuota systeemiä voisi kusettaa ilman että olisi suurta riskiä siitä että se tavalla tai toisella vuotaa ennen pitkää julkisuuteen. Seurathan on omia itsenäisiä organisaatioitaan (pl. Arizona?), joten tuskin sielläkään katsottaisi vuosia puhdasta silmäänkusemista läpi. Kusettamisen riskit olisi aivan valtavat NHL:lle.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Etsin vähän noita videoita ja tällaisia numerokombinaatioita voittajilla oli.

2016: 5-6-8-13 (kahta muuta en löytänyt)
2017: 1-5-6-12, 5-6-8-12, 2-6-8-13
2019: 2-4-10-12, 2-5-9-11, 2-3-9-11
2020: 2-9-10-11, 3-5-9-13, 3-11-12-14
2022: 1-3-4-13, 3-5-10-14
2023: 4-5-9-13, 6-8-9-10

Numero 7 ei ole voittajakomboissa esiintynyt. Muistan myös, että jommallakummalla Sabresin voittovuonna he voittivat myös kolmannen arvonnan, joka piti sen takia laittaa uusiksi eli arvontoja oli neljä.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Amerikassa kun kaikki kuulemma osataan tehdä viihde edellä, ihmetyttää miten tämä arvonta toteutetaan jollain salakerholla takahuoneessa, josta sitten ilmoitetaan käpöset logokortit järjestykseen, jotka nostetaan rahvaan silmille myöhemmin.
 

TylerDG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät & Caps
Käydäänpä nyt vielä maalikameran kanssa arvonta läpi.

Jos ei jokaista palloa erikseen tutkita, niin neljännelle pallolle tultiin tilanteessa 5-13-4. Tässä vaiheessa kisassa olivat siis mukana seuraavat joukkueet:

CBJ pallolla 1
SJS palloilla 2 ja 12
WSH pallolla 3
ANA palloilla 6 ja 10
NSH pallolla 7
STL pallolla 8
CHI palloilla 9 ja 14
ARI pallolla 11

Näillä joukkueilla oli siis joko 9,1 %:n tai 18,2 %:n todennäköisyys voittaa ykköspick.

Kun koneen käyttäjälle annetaan käsky laittaa imu päälle, lähimpänä voittoa käy pallo 3, joka lentää syvyyssuunnassa ohi reiästä. Pian sen jälkeen tulee yhteentörmäys, jossa (nähdäkseni) pallot 8, 12 ja 9 törmäävät keskenään. Ratkaisevan osuman pallolle 9 antaa 12. Tästä kosketuksesta pallo 9 menee ns. tolpan kautta sisään. Harmittava takaisku Washingtonille, ja Chicago voi lähettää kiitokset San Josen pallolle.

Katsotaanpa nyt vielä toisen pickin arvontakin. Neljännelle pallolle tullaan tilanteessa 9-8-10. Kisassa mukana:

CHI pallolla 1
MTL palloilla 2 ja 11
ANA palloilla 3, 4 ja 6
WSH pallolla 5
PIT pallolla 7
ARI pallolla 12
CGY pallolla 13
OTT pallolla 14

ANA oli siis ottanut hurjan johtoaseman viimeiselle pallolle tultaessa. Todennäköisyys varaukselle oli jo 27,3 %. Imun mennessä päälle pallot kävivät veristä taistelua kohti tunnelia. Muun muassa Arizonan pallo 12 lähti kuin tykinsuusta, mutta valitettavasti ohi. Pallo 6 pyöri pitkään huulilla ja lopulta syrjäytti mut löytäen tiensä tunneliin. Ansaittu voitto Anaheimiin.

Kyllähän tuosta pallojen pyörimisestä voisi saada ihan mielenkiintoista viihdettä. Joku tietokone nuo numerot on asettanut oikeille todennäköisyyksille, niin eiköhän joku tietokone pystyisi automaattisesti laskemaan todennäköisyyksiä sitä mukaa, kun palloja yksitellen nostetaan. Huomattavasti mielenkiintoisempaa se olisi seurata viimeisiä palloja vaihtoehtojen ollessa melko rajatut. Siinä voisi jopa kannustaa omaa palloaan. Eikä siinä ketään paperistalukijaa tarvittaisi kertomaan koodeja, koodit varmasti saisi lähetykseen mukaan.

Mutta varmaankin toimistonväki haluaa sen näin tehdä, kun se kerran näin tehdään. Tai jotain compliance-velvollisuuksia halutaan noudattaa ja varmistaa, että tulos on varmasti oikea. Kun kerran viihdebisneksessä ollaan, niin pakkohan siihen on joku syy olla,

Hetken aikaa tätä lukiessani luulin olevani ite paikalla.

Mut jumalauta voiko tuon kaltainen lottopallon häirintä ja töniminen olla sallittua mitä San Josen kuula tekee? Runkosarja ohi niin sääntökirjat lentää heti roskikseen?

Kiitos vaan Gary ja San Jose. En kato yhtäkään San Josen peliä niin pitkään kun Bedard pelaa NHLssä eri joukkueessa ku Caps. Tai no ehkä katon jos pelaa Capseja vastaan. Tai jos on muuten mielenkiintoinen peli kyseessä.

 

ipaz

Jäsen
Amerikassa kun kaikki kuulemma osataan tehdä viihde edellä, ihmetyttää miten tämä arvonta toteutetaan jollain salakerholla takahuoneessa, josta sitten ilmoitetaan käpöset logokortit järjestykseen, jotka nostetaan rahvaan silmille myöhemmin.
Koska yleisölle halutaan näyttää "jännittävä" show, jossa ykkösenä varaava selviää viimeisenä (tai siis toiseksi viimeisenä). Tuossa virallisessa arvontatilanteessa ykkönen selviää ekana.
 
Mutta ei kai kukaan nyt aidon oikeasti usko, että tässä olisi ollut jotain fiilunkia taustalla? Tuosta kun jäisi NHL kiinni, niin voi morjes mikä farssi sillä olisi käsissään. Siellä on ollut käsittääkseni seurojen johtoporrastakin paikalla, eivät he katsoisi läpi sormien minkäänlaista fiilunkia kun omaa seuraa kairataan kakkoseen. Aivan liian suuri riski olisi lähteä harrastamaan minkäänlaista fiilunkia draft-lotteryn suhteen.

Kyllä tämänkin ketjun perusteella yllättävän monet ihan aidosti uskovat fiksattuun arvontaan. Tai siltä he ainakin saavat itsensä kuulostamaan.
 

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllä tämänkin ketjun perusteella yllättävän monet ihan aidosti uskovat fiksattuun arvontaan. Tai siltä he ainakin saavat itsensä kuulostamaan.
Niin kauan kun tuomareita on käytetty otteluissa, on katsomoista huudeltu, että tuomarit vetää kotiinpäin. Näinhän ei varmastikkaan ole(FC Barcelonan matseissa vetää) vaan kyllä tuomarit yrittävät tuomita oikein.

Ei siis uloitu pelkästään tähän ketjuun sellainen foliohattuilu.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Kyllä minä näkisin, että tuo arvontojen sopiminen ulottuu ainakin vuoteen 2016 saakka. Jo silloin suunniteltiin Auston Matthewsin jäätyminen sinä vuonna kakkoskierroksella, kun Leafs vihdoinkin selättää ykkösrundin peikkonsa, ja täten laskeskeltiin että Matthews kannattaa sysätä Leafsin syliin. Tämä suunnitelma meinasi ottaa takapakkia, kun Matthews näytti ykkösrundilla sen verran hyvältä, joten plan-b:n mukaan tuomarit manipuloitiin viheltämään kaikissa peleissä Leafsia vastaan.

Myös Rasmus Sandin on oikeasti aivan paska, mutta liiga löysi paikan näpäyttää Leafsia sormille, ja kehitti Sandinista oivan Top-4 ukkelin heti WSH-treidin jälkeen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös