NHL Entry Draft 2015

  • 315 981
  • 863

Mazaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Karsinnat
Rantasen osakkeita varmasti nostanut loppukauden vastuu ja onnistuminen Palloseurassa. Eurooppalaisten osuus ensi kesän draftissa ei ole kyllä kovin imarteleva (ykköskiekalla) ja Rantanen top kympissä olisi ihan käsittämättömän kova juttu.
Kyllähän Rantanen menee TOP-10:ssä, vaikka tuleva drafti on todella kova yksinumeroisten draftien osalta.
 
Ei varmaan ole vähään aikaan nähty OHL:ssä noin isoja pistemääriä, siis sen jälkeen kun Kane ja kump. siellä pelasivat. Vielä jos McDavid olisi ehjällä kaudella kerännyt 150-170 pistettä.
Jännästi OHL:n pistepörssissä näkyy isosta liigasta tuttuja nimiä. Strome, Dvorak, Domi, Bertuzzi, Cassels... ja jos halutaan niin myös Suter, Bailey, Murphy, McInnis, Lemieux, Clarke, Scott, Subban, Moore, Smith ja Miller ja muita tavallisia virtasia.

Välillä on käynyt mielessä, milloin on draft lottery, mutta nyt kun googlesta koitan etsiä, niin ei löydy. Mutta eikös se ole heti runkosarjan päätyttyä vai miten se oli. Eli näköjään 12. tai 13. tai 14. päivä.

Tällä hetkellä Torontolla on 9,5 prosentin mahdollisuus ykkösvaraukseen. Itse asiassa, se olisi minun mielestäni paras osoite McDavidille. Se se vasta olisi hieno homma, kun iso tähti saapuu jääkiekon mekkaan. Bensaa liekkeihin.
Eikä siinä vielä kaikki. Maple Leafsilla kun on jo valmiiksi varattuna toiseksi lupaavin jääkiekkoilija NHL:n ulkopuolella. Voi että se olisi tuhoisa ketju, kun McDavidin laidalla olisi sitten Will Nylander. Nylander myös aloittaa NHL-uransa ensi syksynä. Toronton AHL-joukkueessa 31 ottelussa 24 pistettä, ihan hyvä saldo 18-vuotiaalle. Ja SHL:ssä 21 ottelussa 20 pistettä. Sekin kohtuullinen tulos 18-vuotiaalle.
 

pyryman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereeen Ilves, Edmonton Oilers
Draft lotteryn päivämäärä on 18.4, kertoo Editor in Leaf sivusto: http://editorinleaf.com/2015/03/26/2015-nhl-draft-lottery-date-announced/.

Oilers jäi sitten lopulta vahvan loppukauden ansiosta sijalle 28, mutta eipä olisi ensimmäinen kerta kun Öljy kiilaa arvonnassa edelle. Joka tapauksessa kovan luokan lupaus tulee kävipä arvonnassa miten vain, ei vain kauhean kova luotto ole edelleenkään sille että joukkue menestyisi ensi kaudellakaan.
 
Viimeksi muokattu:

Carlos

Jäsen
Eurooppalaisten osuus ensi kesän draftissa ei ole kyllä kovin imarteleva (ykköskiekalla)

Ei tietty mikään "overwhelming", mutta kannattaa ottaa huomioon että myöskin P-Amerikkalaisten rankingissa top 10:ssä on 1 venäläinen, 1 tsekki, ja 1 suomalaisella etunimellä siunattu sveitsiläinen (Timo Meier). En muuten tiedä miksi, mutta sveitsiläisissä kiekkopiireissä nimi "Timo" on erittäin suosittu. Halusin kertoa tämän siksi että se ei liity mitenkään käsiteltävään aiheeseen.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
Connor McDavid paukutti viime yönä vaatimattomat tehopisteet 5+0 Erien kukistaessa Londonin lukemin 7-3 siirtyen PO-sarjassa 2-0 johtoon. Tähän mennessä seitsemään PO-peliin tehopisteet 10+8=18. Pleijareiden pistepörssin kakkosena oleva Mitchell Marner (7. 9+7) ei pelannut ottelussa.
 
Viime yönä varmistui Buffalon jääminen viimeiseksi. Myös muut ihan peräpään sijoitukset ovat selvillä:

Buffalo
Arizona
Edmonton
Toronto
Carolina
New Jersey
Philadelphia

Siitä ylöspäin selviää 82. otteluissa.

Ihan ihmettelen kun kerrankin sai aikaiseksi järkevän viestin jossa on asiaakin.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Ei tietty mikään "overwhelming", mutta kannattaa ottaa huomioon että myöskin P-Amerikkalaisten rankingissa top 10:ssä on 1 venäläinen, 1 tsekki, ja 1 suomalaisella etunimellä siunattu sveitsiläinen (Timo Meier). En muuten tiedä miksi, mutta sveitsiläisissä kiekkopiireissä nimi "Timo" on erittäin suosittu. Halusin kertoa tämän siksi että se ei liity mitenkään käsiteltävään aiheeseen.

Meier on nostanut osakkeitaan todella vahvasti ja osasyy siihen on se, että mies on pelannut lähes koko kauden QMJHL:n parhaan pelaajan eli Ehlersin kanssa. Reilut kymmenen Halifaxin peliä olen tällä kaudella seurannut ja Meier on todella houkutteleva valinta varmasti heti tossa sijoilla 8-10. Kokonaisvaltainen paketti, jolla on löytyy maalivainua. Vähän niin kuin suomalaiset NHL-pelaajat yleensä, mutta suurena erona on se, että kiekko löytää tiensä maaliin toisin kuin näillä luotettavilla suomalaisilla.
 
Viimeksi muokattu:

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eli tässä on sitten lopulliset todenäköisyydet tohon lottoarvontaan:

1: Buffalo 20.00%
2: Arizona 13.50%
3: Edmonton 11.50%
4: Toronto 9.50%
5: Carolaina 8.50%
6: New Jersey 7.50%
7: Philadelphia 6.50%
8: Columbus 6.00%
9: San Jose 5.00%
10: Colorado 3.50%
11: Florida 3.00%
12: Dallas 2.50%
13: Los Angeles 2.00%
14: Boston 1.00%

Sen verran rajua oli toi Buffalon ja Arizonan tankkaus että kyllä tässä toivoo että McDavid päätyisi jonnekin muualle. Siihen on ihan kiva 76,5 % todennäköisyys. Itse toivon että oma suosikki jengi New Jersey taikka Columbus tai kanadalainen jengi voittaisi lotossa. Siihen on tollanen mukava 34,5 % todenäköisyys.

Kun ykköspickki on arvottu niin sittenhän on selvää minne McDavid ja Eichel menee ja mielenkiintoisin seikka on enää arvuutella minne Rantanen päätyy. Rantasta on veikkailtu tohon 10 kohdalle, mutta tossa 8 paikan kohdalla on Columbus. En usko että Kekäläinen väen väkisin haluaa suomalaista valita mutta tuli bongattua tammikuussa Barona-Areenalla Columbuksen suurin pomo John Davidson joka varmasti katsasti samalla Rantasen. Tietenkin toivoisin että Rantanen päätyisi New Jerseyhin mutta Devils ei ole viime vuosina juuri eurooppalaisia pelaajia draftannut. Veikkaan että Rantasen tuleva osote löytyy tosta 7-14 sijoilta.
 
Viimeksi muokattu:

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Katos Bruins pystyy vielä sittenkin voittamaan jotain tällä kaudella. Nyt vaan Jacobsilta sen verran rahaa tiskiin että tuo pillku siirtyy kaksi pykälää oikealle niin ollaan arvonnassa vahvoilla. Oikeasti toivon voittajaksi Torontoa että sinne saataisiin ykkössentteri joka on puuttunut sen ruotsalaisen mahtipelimannin jälkeen.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Jack Eichel ei ihan pystynyt voittamaan kaikkea mitä yliopistosarjasta on voitettavissa, sillä Providence oli Boston Universityä parempi luvuin 4-3 kansallisessa mestaruusottelussa. Ei päättänyt Eichel siten yliopistouraansa mestaruuteen, kun oletettavasti eilinen peli kuitenkin jää tämän viimeiseksi tuolla tasolla. Komea on kuitenkin lista saavutuksista tältä kaudelta ja kansallista mestaruutta lukuunottamatta ei tainnut jäädä mitään voitettavaa enää:

Hobey Baker Award (vasta toinen ensimmäisen vuoden yliopistopelaaja joka on voittanut tämän palkinnon; ensimmäinen oli Paul Kariya)
Yliopistosarjan pistepörssin voitto (40 ottelua tehoilla 26+45; jälleen Paul Kariyan jälkeen ensimmäinen 1.vuoden yliopistopelaaja joka on voittanut sarjan pistepörssin)
NCAA (Hockey East) Player of the Year
NCAA (Hockey East) Rookie of the Year
NCAA (Hockey East) First All-Star Team
NCAA (Hockey East) All-Rookie Team
NCAA (Hockey) East Tournament MVP
NCAA (East) First All-American Team
NCAA (Hockey East) Champion
Tim Taylor Award

Tuo ei taida olla edes tyhjentävä listaus Eichelin saavutuksista tältä kaudelta, kun noita eri palkintoja ja meriittejä jaetaan runsaasti siellä.

Melkoisen kova pelaaja tulossa tänä kesänä 2.vuorolla jollekin onnekkaalle (joko Buffalo tai Arizona) joukkueelle.
 
Kun ykköspickki on arvottu niin sittenhän on selvää minne McDavid ja Eichel menee ja mielenkiintoisin seikka on enää arvuutella minne Rantanen päätyy.

Eikös muuten olekin niin, että kakkospick (=Eichel) voi päätyä ainoastaan Buffaloon tai Arizonaan? Arizonaan siinä tapauksessa, että Buffalo voittaa arvonnan ja minkä tahansa muun voittaessa, päätyy Eichel Buffaloon.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Eikös muuten olekin niin, että kakkospick (=Eichel) voi päätyä ainoastaan Buffaloon tai Arizonaan? Arizonaan siinä tapauksessa, että Buffalo voittaa arvonnan ja minkä tahansa muun voittaessa, päätyy Eichel Buffaloon.

Nimenomaan sen takia tuo kisa nimettiin McEicheliksi ja viimeiseksi jääneellä on varmsti jompi kumpi tuosta kaksikosta. Arizonahan voi periaatteessa olla kauden suurin häviäjä jos lotteryn voittaa joku muu kuin Buffalo tai sitten itse.
 

FutureHockey

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS - Connorit Bedard & McDavid
McDavid se vaan jatkaa dominointiaan. Viime yönä taas tehopisteet 0+3 ja aika vakuuttavaa jälkeä on syntynyt London-sarjassa tähän astisissa otteluissa. Alun Sarnia-sarja meni "normipainolla", mutta nyt on lyöty ilmeisesti sitten jo seitsemäs vaihde silmään.

vs. Sarnia

5. 3+6=9, +3, 4 PIM

vs. London

3. 7+5=12, +8, 2 PIM
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Eikös muuten olekin niin, että kakkospick (=Eichel) voi päätyä ainoastaan Buffaloon tai Arizonaan?
Onhan tietenkin (teoriassa) mahdollista että lottoarvonan voittaa joku sijalla 3-14 ollu jengi joka yllättää kaikki ja valitseekin Eichelin ekana. Tosin vaikea kuvitella että näin kävisi. Paitsi ehkä jos New Jersey voittaisi niin Lou Lamoriello saattaisi ottaa miellummin Eichelin kun McDavid pelaa numerolla 97 ja Lamoriello ei tunnetusti tykkää pelaajista joiden pelinumero on yli 35. ;)
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Kun tuo lotto on lauantaina, DGBn kautta silmiin osui artikkeli Hockey Newsiltä. Siinä selitetään mm. miten arvonta suoritetaan käytännössä. Alkoi ihmetyttää:
THN kirjoitti:
The way the lottery works is that it is done by a machine that has ping-pong balls which have a different digit. Four of those balls will fall down the chute to create a four-digit number. That creates a total of 1,001 different possibilities and the number of random four-digit numbers each team receives prior to the lottery is dependent upon where it finished in the standings.
Siis pääpiirteittäin arvelinkin tuollaista, mutta ei vaan käy järkeen. Eli numerot 0-9 neljään kertaan, mutta ovatko ne todellakin yhdessä kasassa? Sehän tekee äärimmäisen epätodennäköiseksi saman luvun esiintymisen useampaan kertaan, joka taas vääristää tilannetta. Oletin, että olisi neljä erillistä 0-9 pottia, joista otetaan yhdet numerot. Tällöin vaikkapa 0000 ja 6572 ovat tasavertaiset. Vai onko nuo pallomäärät ja luvut jo valmiiksi painotettu? Ja miksi 1001 mahdollisuutta, eikös 10*10*10*10=1000, jolloin olisi tasaluvut? En ole matemaattinen ihminen, joten voi olla etten vain tajua. Onko se selvemmin kerrottu jossain?
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Siis pääpiirteittäin arvelinkin tuollaista, mutta ei vaan käy järkeen.
Onpas tosiaan merkillistä jos jollain tollasella ala-astemeiningillä suoritetaan tällasia virallisia. Voisin kuvitella tuohon olevan aika paljon järkevämpiäkin tapoja, mutta kai ne tietää mitä tekee. Tosin tuossa ei nyt selitetä että paljonko niitä pingopongopalloja yhteensä on ja miten nuo random-numerot on todellisuudessa joukkueille arvottu. Vedän sen verran foliohattua päähän että järjestettyhän tämä on koko juttu, eikä mitään arvontaa oikeasti olekaan.

Tuo 1001 mahdollisuutta selittynee sillä 0000 numeron mukaanlaskemisella. Vähän kyllä väsyttää että joku vartti meni tämänkin miettimiseen, mutta niin sen täytyy olla.
 

Mounir

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kun tuo lotto on lauantaina, DGBn kautta silmiin osui artikkeli Hockey Newsiltä. Siinä selitetään mm. miten arvonta suoritetaan käytännössä. Alkoi ihmetyttää:

Siis pääpiirteittäin arvelinkin tuollaista, mutta ei vaan käy järkeen. Eli numerot 0-9 neljään kertaan, mutta ovatko ne todellakin yhdessä kasassa? Sehän tekee äärimmäisen epätodennäköiseksi saman luvun esiintymisen useampaan kertaan, joka taas vääristää tilannetta. Oletin, että olisi neljä erillistä 0-9 pottia, joista otetaan yhdet numerot. Tällöin vaikkapa 0000 ja 6572 ovat tasavertaiset. Vai onko nuo pallomäärät ja luvut jo valmiiksi painotettu? Ja miksi 1001 mahdollisuutta, eikös 10*10*10*10=1000, jolloin olisi tasaluvut? En ole matemaattinen ihminen, joten voi olla etten vain tajua. Onko se selvemmin kerrottu jossain?

Tuossa se kuinka arvonta menee.

Fourteen balls, numbered 1 to 14, are placed in a lottery machine. The machine randomly selects four balls. The resulting four-number series (without regard to selection order) is matched against a chart that shows all possible combinations and the Clubs to which each is assigned.

Joskus katselin videon missä systeemin luoja kertoi tuosta ja olihan se kokonaisuudessaan varsin monimutkaisempi kuin normaali arvonnat. Saa vielä nähdä kuinka menee sitten ensi kaudella kun pidetään kolme arvontaa ja kaikki kolme ensimmäistä varausta arvotaan. Tuo on nopeasti lipastettu NHL.comilta.
 
Viimeksi muokattu:

FiFi93

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils, Česká republika
Tuo 1001 mahdollisuutta selittynee sillä 0000 numeron mukaanlaskemisella. Vähän kyllä väsyttää että joku vartti meni tämänkin miettimiseen, mutta niin sen täytyy olla.

Jos 0000 otetaan mukaan, niin vaihtoehtoja on 10 000 (0-9999)

E: En huomannutkaan yllä olevaa viestiä, ja tuossa mainitulla tavalla on tosiaan 1001 eri vaihtoehtoa, mitä voi tapahtua.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Mitä ihmeen lottonumeropalloja tässä pyöritellään, näytetäänkö tuota edes missään median puolella? Amerikkalaiseen tapaanhan tästä pitäisi saada spektaakkeli, jossa playoff-tyylisesti laput (tai ne pallot), joissa olisi joukkueen logot putoilisivat pois pelistä yksitellen ja viimeiseksi jäänyt saisi sitten varata ensimmäisenä.
 

odwaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kepa ja Pena
Tuossa THNn jutussa ainakin sanottiin (ei ihan tuoretta tietoa) että NHL olisi nyt ensimmäistä kertaa julkaisemassa videon itse arvonnasta, joko suorana tai ei. Ilmeisesti juuri siksi, ettei mitään foliohattuteorioita sikiäisi.

edit
Selittäkääs nyt joku viisaampi vielä, miten noi 1001 mahdollisuutta tulee. En tosiaan osaa nyt miettiä läpi asti, vielä 14 palleroa..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös