NHL Entry Draft 2013

  • 468 712
  • 790

heskey #11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, NyR 95-99
Avataanpa nyt omakin suu koskien draftia.

Aluksi haluan todeta että pelaajan ollessa vasta "draftikäinen" on aivan älytöntä heittää näitä suurimpia superlatiiveja ja spekulaatioita koskien esim. seuraavaa "teemuselännettä". Ok, Sasha on pelannut huippukausia kotoisessa SM-liigassa ja rikkonut vaikka mitä ennätyksiä. Samaa voi sanoa Ristolaisesta ja miksei Lehkosestakin. NHL:n vakiokokoonpanoon murtautuminen ei vain ole itsestäänselvää. Se vaatii melkoisesti halua pääkopan sisällä ja sisua jatkaa eteenpäin vastoinkäymisistä huolimatta. Nämä kaverit ovat vasta ~18 vuotiaita, eivätkä ole henkisesti välttämättä vielä niin vahvoja. Pienikin vastoinkäyminen saattaa tuoda mieleen paluun Suomeen, jossa kaikki oli helpompaa. Eikä siihen elämiseenkään jenkkilässä välttämättä ole niin helppo tottua jos on elänyt koko ikänsä Sastamalassa.
En väitä etteikö edellämainituilla pojilla näitä taitoja olisi. Muistutan vain miten kävi herroille Tukonen, Nokelainen, Lepistö, Niinimäki, Ahonen, Koskinen ja Rita, jotka kaikki olivat ikäisissään suurimpia lupauksia Euroopasta.
Sashalla on se etu että on saanut olla tiiviisti yhdessä Niemisen Villen kanssa. Stanley Cupin voittaja tietää varmasti mitä sanoa nuorelle timantillemme. Nämä muutkin timantit ansaitsisivat jonkun kokeneen sällin siihen vierelle kertomaan mitä se oikeasti vaatii kasvaa NHL-pelaajaksi. Esimerkkinä sanotaan vaikka yli 600 NHL-ottelun Aki Berg. Luulisi kaveria kiinnostavan enemmän tälläinen pesti kuin TPS:n kakkoshuoltajan duunit.
Erittäin paljon onnea kotimaisille junnuillemme, tämä prosessi kehittyä nhl-pelaajaksi alkaa sunnuntaina. Viiden vuoden sisään ehkä näemme onko heistä siihen seuraavaksi teemuselänteeksi.

Muiden maiden pelaajista haluan nostaa esiin muutaman nimen MacKinnonin, Drouinin ja Jonesin takaa.

Valeri Nichushkin,
Aivan huikeaa pelia u18 peleissä. Spekuloitu draftin toiseksi parhaaksi Eurooppalaiseksi pelaajaksi.

Max Domi,
Legendaarisen Tien poika. Poika on enemmän taitopelaaja, jolta löytyy käsiä. Vahva kausi Knightseissä alla. Koko pudottaa sijoitusta, mahtuuko 20 joukkoon?

Bo Horvat,
Toinen Knightsien pelaaja. Paukutti 21 playoff ottelussa peräti 16 häkkiä. Spekuloitu jopa kymmenen joukkoon.
 

Osvaldo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Avataanpa nyt omakin suu koskien draftia.

Aluksi haluan todeta että pelaajan ollessa vasta "draftikäinen" on aivan älytöntä heittää näitä suurimpia superlatiiveja ja spekulaatioita.
No ei se nyt aivan älytöntä ole. Joka vuosi sieltä nousee 2-3 pelaajaa suoraan NHL:n ja joskus jopa ihan ykkösketjuun. Bergeron, Tavares, Stamkos, Fowler jne. Eri asia tietysti onko Barkov näin kypsä, mutta jos jotakin nyt pitäisi veikata niin on Barkov ihan realistinen vaihtoehto. Toisin kuin kanukit, on pelannut jo vuoden miesten kanssa. Lisäksi isokokoinen, vahva ja järkevä pelaaja.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Ei välttämättä kuulu tähän ketjuun, mutta mikä on 2000-luvun suurimmalla varausnumerolla varattu pelaaja, joka on päässyt suoraan NHL:ään ja pysynyt siellä? En siis hae mitään sellaista, joka on yrittänyt ensin pari peliä ja sitten lähtenyt farmiin tai junnuliigaan.
Bostonissa myös Milan Lucic teki saman tempun kuin Patrice Bergeron eli suoraan junioreista isoihin peleihin, varaus oli 2006 toinen kierros ja numero #50. Ensi kaudella tätä miltei mahdotonta hyppyä yrittää ainakin Anthony Camara (2011 3rd/#81, fyysinen laituri, epätodennäköistä mutta pelaajatyypin arvostuksen ja capin pienenemisen myötä ei aivan täysin mahdotonta) ja Seth Griffith (2012 5rd/131, yli-ikäinen pieni pistelinko, ei mitään asiaa Bostoniin).

Joukkueeseen pääsyn jälkeenkin on vielä vähän töitä tehtävänä että siellä myös pysyy joten en usko että Bergeronin/Lucicin polkua moni myöhäisemmän kierroksen pelaaja tulee Bostonissa tallaamaan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Bostonissa myös Milan Lucic teki saman tempun kuin Patrice Bergeron eli suoraan junioreista isoihin peleihin, varaus oli 2006 toinen kierros ja numero #50.

Tuossa haettiin varmaan nimenomaan heti draftia seuraavana kautena NHL:n nousseita pelaajia. Lucic pelasi vielä varausta seuraavan vuoden junnuissa ennenkuin nousi NHL-pelaajaksi.
 

~KarKaus~

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers ja Kiekko-Espoo
Nelonen pro ei ainakaan näytä draftia ja mitä nopeasti katoin viasatin ohjelmatietoja niin ei näyttäis tulevan sieltäkään.
 

IcyPredator

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, 49ers
Top 15 ranskalaisilla höystettynä:
1. Colorado Avalanche - Nathan MacKinnon
- Avs ottaa laadukkaimman pelaajan, joka on tarjolla

2. Florida Panthers - Seth Jones
- puolustus kaipaa laatua, Jones tuo sitä vahvana kahden suunnan pakkina

3. Tamba Bay Lightning - Jonathan Drouin
- käsistään taitava Drouin on Yzermanin kaavailuissa seuraava Martin St. Louis

4. Nashville Predators - Aleksander Barkov
- Poile ja Trotz hymyilevät leveästi saadessaan haluamansa

5. Carolina Hurricanes - Darnell Nurse
- Nurse tuo kokoa ja etenkin vahvan puolustuspelaamisen Canesin muuten heiveröiselle takalinjalle

6. Calgary Flames - Valeri Nichushkin
- Flames uudet kasvot kuuluvat tälle taiturille, Feaster ei pelkää ottaa venäläistä riskiä, sillä hän ottaa riskejä joka päivä

7. Edmonton Oilers - Nikita Zadorov
- nyt on aika valita puolustaja ja MacTavish ottaa Zadorovin joka on tottunut Pohjois-Amerikan tyyliin pelatessaan London Knights:n paidassa

8. Buffalo Sabres - Sean Monahan
- turvallinen valinta Sabres:lta, hyvä molempiin suuntiin

9. New Jersey Devils - Elias Lindholm
- jossei tämä ruotsalainen, todellinen playmaker, sentteri ole mennyt aikaisemmin, Devilsin ruotalaisuusaste jatkaa kasvuaan

10. Dallas Stars - Hunter Shinkaruk
- Shinkaruk fanittaa Starsia ja Modanoa, joten veikkaan että Stars fanittaa tässä kohtaa Shinkaruk:a, joka iski 49 häkkiä WHL:ssä

11. Philadelphia Flyers - Rasmus Ristolainen
- Homer toivoo saavansa RR55:stä seuraavan Prongerin

12. Phoenix Coyotes - Aleksander Wennberg
- Kojootit menevät trendin mukana, joka suosii ruotsalaista, Wennberg on kuin Volvon tuotantolinjalta, varma ja monipuolinen ratkaisija

13. Winnipeg Jets - Max Domi
- pojasta polvi paranee, Jets saa tässä paketissa käsiä ja asennetta, joka ei ole koolla pilattu

14. Columbus Blue Jackets - Bo Horvat
- Keku tietää mistä todelliset pelurit on tehty, Bo Horvat pelasi huikeat playoffit London Knights:n paidassa 16 kihausta 21 peliin

15. New York Islanders - Ryan Pullock
- Isles kaipaa viivaan ruutia, kun Visnovskin ura alkaa olla ehtoopuolella ja Streit läksi Pennsylvaniaan

Spekulaatiot:
- Jones voi päätyä Avsiin, mutta se vaatisi treidejä suuntaan jos toiseen(mahd. Panthers, Tamba)
- Feaster osaa yllättää, joten Nichushkin ei olekkaan kovin yllättävä valinta
- toisaalta Monahan<->Nichushkin voivat vaihtaa paikkoja eli Feaster menee turvallisella linjalla ja Sabres valitsee maanmiehen Grigorenkon vierelle

Muut suomalaiset:
Artturi Lehkonen - Montreal Canadiens valitsee joko 34. tai 36. toisella kierroksella
Juuse Saros - 3. kierros potentiaalisia joukkueita Sabres, Wild ja Devils
Miro Aaltonen - 4. kierros
Juuso Ikonen - 5./6. kierros
Teemu Kivihalme - 5.-7. kierros
Janne Juvonen - 6./7. kierros

Huikea drafti tulossa, katsotaan hämmentääkö Feaster soppaa ja miten keltanokka Sakic hoitaa homman Royn kanssa.
 

Logan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Filip Kadera & Jan Lukas
Alkaa tässä itsekin jo kunnolla odottaa huomista. Pitkään toivoin Avsin ottavan Jonesin, vaikka aikasemminkin mietin onko puolustajaa järkeä ottaa, mutta nyt n. Memorial Cupista asti on vaaka jotenki kääntyny MacKinnoniin.

Puolustajista tuntuu et harvasta on oikeesti "game-breakeriksi". Viimesinpänä Adam Larsson. Tietenki aikasta sanoa ja en pelejä ole mieheltä tarpeeksi nähnyt valistuneen tuomion antaakseni, mutta ainakaan siitä ei kovin paljon puhuta tulevana superpakkina. Victor Hedman pelannu ihan hyvin, mutta onko vielä niin hyvin kun odotettiin ? Tähän voisi joku NJ/Tampa seuraaja antaa arviota jos on ?

Erik Johnsonia kun on nyt Avsissa katsonu ni en millään usko että siitä paljoa tosta parempaa tulee eli selkeä huti Bluesilta. Luke Schenn on ainaki näkemissäni peleissä vaikuttanu samanlaiselta kun Johnson (toki mielestäni parempi) eli hyvä pakki jne. mutta ei missään nimessä top 4 varaus. Toisaalta ehkä hyökkääjissä sokaistuu siihen kun tulokset näkyy helpommin taululla. Drew Doughty taas viime kauden Avs peleissä näytti taas välillä pitelemättömältä. Siinä näytti mies top 2 varauksen pakilta.

No huomennahan tuon kuulee, periaatteessa ei nyt hirveästi väliä kun mikään ei miehistä silti ole varmaa. Jotenkin vaan Memorial Cupissa MacKinnon näytti Jonesiin verrattuna sen verran paremmalta, että ehkä tässä varovaisesti sitä toivoo.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Max Domi,
Legendaarisen Tien poika. Poika on enemmän taitopelaaja, jolta löytyy käsiä. Vahva kausi Knightseissä alla. Koko pudottaa sijoitusta, mahtuuko 20 joukkoon?

Uskoisin että mahtuu, jos ei, niin Leafs nappaa heti vuorolla 21.

Leafsin veikkaan varaavan Frederik Gauthierin, jos vaan on vielä vapaana silloin. Ja jos Leafs varaa 21. vuorolla, paljon voi vielä tapahtua.
 

RexHex

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Puolustajista tuntuu et harvasta on oikeesti "game-breakeriksi". Viimesinpänä Adam Larsson. Tietenki aikasta sanoa ja en pelejä ole mieheltä tarpeeksi nähnyt valistuneen tuomion antaakseni, mutta ainakaan siitä ei kovin paljon puhuta tulevana superpakkina. Victor Hedman pelannu ihan hyvin, mutta onko vielä niin hyvin kun odotettiin ? Tähän voisi joku NJ/Tampa seuraaja antaa arviota jos on ?

Niinkuin ketjussa onkin useaan kertaan mainittu, niin pakkien kypsyminen vie enemmän aikaa kuin hyökkääjien. Itselleni tulee ensimmäisenä mieleen Pronger, korkea varaus, ensimmäiset neljä kautta tyyliin ihan hyvä, muttei mikään franchise pelaaja. Sitten homma alkoikin olla sitä mitä sieltä odoteltiin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Selvä homma!

Antti Mäkinen kertoilee twitterin puolella, että viritteillä olisi siirto, jonka seurauksena Barkov varattaisiin ensimmäisenä. Kellään lisätietoja tästä?

Eipä ole tuota vuotanut mistään vielä. Toinen huhu on että Florida olisi kauppaamassa ykkösen Coloradolta.

Näistä päättelin että Florida sitten olisi se kuka haluaa Barkovin, maksaa siitä vähän ylimääräistä Coloradolle ja Avs saa edelleen varata Jonesin Floridan 2. pickillä.
 

Petski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hermes, Avalanche
Eipä ole tuota vuotanut mistään vielä. Toinen huhu on että Florida olisi kauppaamassa ykkösen Coloradolta.

Näistä päättelin että Florida sitten olisi se kuka haluaa Barkovin, maksaa siitä vähän ylimääräistä Coloradolle ja Avs saa edelleen varata Jonesin Floridan 2. pickillä.
Männä viikkoina on huhuttu myös siitä, että Avs on ollut erittäin kiinnostunut Barkovista ja Florida MacKinnonista.

Jospa Colorado ja Florida tekevät treidin, mihin sisältyy Avsilta lupaus olla varaamatta MacKinnonia ensimmäisellä vuorolla. Niinpä ottavatkin Barkovin ja MacKinnon jää Floridalle. Joku draft-tietäjä voisi muistella, onko vastaavan tyyppisiä kauppoja tehty aikaisemmin?

Samahan se olisi vaihtaa vuorojakin, mutta 1st pick voisi olla Sakicille ja Roy'lle iso markkinarako.

Onneksi tämäkin spekulointi loppuu vajaan vuorokauden kuluttua.
 

SaucerPass

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leafs
Jospa Colorado ja Florida tekevät treidin, mihin sisältyy Avsilta lupaus olla varaamatta MacKinnonia ensimmäisellä vuorolla. Niinpä ottavatkin Barkovin ja MacKinnon jää Floridalle. Joku draft-tietäjä voisi muistella, onko vastaavan tyyppisiä kauppoja tehty aikaisemmin?

Vuonna 1999 taisi Vanvouver ja Brian Burke veivata sitä sun tätä pystyäkseen varaamaan Sedinit. En omaa enää sitä vanhaa Hockey Newsiä, jos tuo koko keitos käytiin tarkkaan läpi, eikä wikikään juuri auttanut saati muisti pelaa, mutta jotenkin muistelin, että yksi avaintekiä oli, että Burke sopi Atlantan kanssa etteivät ota kumpaakaan Sediniä ykkösvuorolla. No, ottivat Patrik Stefanin.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Saa nähdä miten paljon huomenna änäri rintamalla rytisee. Itse draftin suhteen en jotenkaan usko, että treidejä kärki pickien suhteen tulee. Tallon tietää, että Panthers saa kakkosena loistavan pelaajan ja tuskin esim. Kulikovia vaihtaa päästäkseen ykköseksi. Coloradon suuntaan huhuiltu Johnson kauppa ei itseäni vakuuta ja Sakic ei hommiaan mielestäni kovinkaan hyvin aloita jos pitää paikkansa. Uskon kuitenkin, että Colorado varaa ihan omalla vuorollaan. Se selviää myös, että päätyikö he lopulta MacKinnoniin vai oliko tuo vain taktiikkaa saada Florida tekemään kaupan Coloradon kanssa.

Muuten treidi rintamalla mitä tapahtuu, niin on todella mielenkiintoista. Halak treidi Flyersien suntaan kuullostaa järkevältä. Philly tarvitsee Masonille kaverin ja Blues voi yhden veskan kaupata jotta saa lupaavan Allenin kokonaan änärin puolelle.

Letangin tilanne tuskin ratkeaa huomenna. Jotenkin sellainen kutina vaan on, vaikka toki Penguinsin kannattaisi se treidi huomenna tehdä jos vain on mitenkään mahdollista saada hyvää pakettia. Toki eihän sitä todellista tilannetta neuvotteluista voi tietää, mutta ei ne nyt kovin hyvältä vaikuta.

Paljon on huhuja ollut liikkeellä, mutta henkilökohtainen mielipide on, että aika rauhallinen draft lopulta tulee.
 
Jospa Colorado ja Florida tekevät treidin, mihin sisältyy Avsilta lupaus olla varaamatta MacKinnonia ensimmäisellä vuorolla. Niinpä ottavatkin Barkovin ja MacKinnon jää Floridalle. Joku draft-tietäjä voisi muistella, onko vastaavan tyyppisiä kauppoja tehty aikaisemmin?
Muistaakseni Florida menetteli näin Bouwmeesterin suhteen. Treidasivat ykköspickinsä Columbukselle vastineeksi kolmospickistä + jostain muusta ja antoivat Atlantalle vastineeksi jotain pientä etteivät ottaisi Bouwmeesteria toisena.
 

Pica

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tanner Jeannot
Tuossa haettiin varmaan nimenomaan heti draftia seuraavana kautena NHL:n nousseita pelaajia. Lucic pelasi vielä varausta seuraavan vuoden junnuissa ennenkuin nousi NHL-pelaajaksi.
Ah niinhän siinä Ralphin viestissä luki. Lucic ei siis mahdu tähän porukkaan eikä muutkaan joita tarjosin ensi kaudella mahdollisiksi.
Mielenkiintoista nähdä mitä Dallas varaa Bruinsin pickillä, ei niin että samaan olisi Bostonissa päädytty jos varausvuoro olisi ollut näpeissä mutta aina on mukava leikitellä ajatuksella etenkin kun Jagrin hankinta ei tuoniut sitä suurta palkintoa.
 

Shark99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguings
Paljon tullaan näkemään treidejä jossa liikkuu pickejä molempiin suuntiin. Toivottavasti nähtäisiin myös vähän viime vuosia enemmän pelaajaliikennettä, nyt on ainakin paljon huhuja liikkeelle.

Barkovista lienee jo jauhettu runsaasti, mutta heitetään vielä oma arvio...Tampa.

Onkos kellään muuten perinteistä juomapeliä tarjota draftiin?
 
Bob McKenzie oli kysellyt skauteilta eri osa-alueiden parhaita nimiä, ja Barkov voitti yhden kategorian: prospect with the most complete game. Jonathan Drouin oli ylivoimainen kiekonkäsittelyssä, pelisilmässä ja pelintekemisessä.
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
Bob McKenzie oli kysellyt skauteilta eri osa-alueiden parhaita nimiä, ja Barkov voitti yhden kategorian: prospect with the most complete game. Jonathan Drouin oli ylivoimainen kiekonkäsittelyssä, pelisilmässä ja pelintekemisessä.

Miten minulle tuosti tuosta boldatusta kohdasta mieleen meidän Mikke... :)

Eliteprospects.com kirjoitti:
An agile forward, Drouin is very creative and a good skater. He is an extremely offensive player with fantastic hands and excellent on-ice-vision. Drouin has a good shot but is best used as a playmaker and is very dangerous on the powerplay. Drouin is not a large player or an explosive skater, but he is very agile and able to play his way out of tight spots thanks to his hockey sense.

Perkele. Tuohan on Mikke. En ole seurannut näitä draftin kärkinimiä lainkaan, joten voisiko joku kertoa mikä on se "jokin" joka erottaa Drouinin Granlundista? Tässä ei ole pienintäkään vittuilun siementä, silkkaa mielenkiintoa vain.

Kyselen lähinnä siksi että mielestäni Barkov on reilusti valmiimpi NHL:ään draftin jälkeisenä vuonna kuin Granlund oli, joten minun pienessä päässä Barkovin pitäisi olla ylempänä näissä rankingeissa. Jos se ikinä mitään kertoo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös