Mainos

NHL Entry Draft 2012

  • 310 360
  • 544

repe_joke

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim
Omalta osalta draftin seuraaminen livenä ei tänä vuonna sisällä aivan yhtä paljon mielenkiintoa, kun Detroit meni treidaamaan ykköskierroksen vuoronsa Kyle Quinceyhin. Näin jälkikäteen aivan käsittämätön treidi varsinkin, kun vuoro olisi ollut peräti 19 eli korkein sitten vuoden 2005. Mutta ei voi mitään, tehty mikä tehty.

Eiköhän Detroitissa ollut Lidaksen lopettaminen tuossa vaiheessa jo tiedossa(+se ettei Stuart tule tekemään jatkoa Detroitin kanssa), ja sen takia Quincey Detroittiin hankittiin. Se maksettiinko miehestä on sitten ihan toinen juttu. Omasta mielestäni ei, sillä kyseessä on ihan pätevä puolustaja, ja nuo varausvuorot voi aina osoittautua täysiksi hudeiksi. Sen lisäksi tämän vuotinen drafti on ei kärjen jälkeen ole tietojen mukaan järin hyvä, joten sen loistavan pelaajan saaminen tuolla 19 vuorolla ei välttämättä olisi ollut enää hirveän todennäköistä. Ja vaikka sieltä olisi joku helmi löytynytkin, niin sitä olisi pitänyt odotella useampi vuosi kokoonpanoon.

Omalta osaltani draftin seuraaminen taitaa jäädä tältä vuodelta väliin, sillä tulee oltua reissussa sen aikana. Mielellään sitä kyllä livenä katselisi, mutta harmittavasti se taitaa tosiaan jäädä tänä vuonna väliin.
 

Ferris

Jäsen
The Capitals have decided to claim the 54th overall pick in the upcoming NHL entry draft, the team announced Friday.

The selection was part of the trade that sent goaltender Semyon Varlamov to Colorado last summer and the Capitals had the option to either take this second-round pick, which was originally Boston’s, or a second-rounder in 2013.

Elikkäs Caps käyttää Varlamov-kaupasta Coloradolta saadun kakkoskiepin varauksen tänä vuonna. Kyseessä on alunperin Bostonin varausvuoro.
 

mchi

Jäsen
Täälläkin päässä alkaa pikkuhiljaa draftijännitys nousemaan. Monena vuonna olen sen suorana katsonut, ja näin olisi tarkoitus tehdä tänäkin vuonna. Enköhän jonkun mock draftin itsekin vielä ensi viikolla väännä omaksi ilokseni, vaikken sitä varmaan mihinkään "julkaisekaan". On se kumminkin aina hauskempi seurata draftia, kun voi samalla katsoa kuinka hyvin omat veikkaukset pitävät kutinsa. Ja tuleepa sitä tehdessä aina tutustuttua pelaajiin ja joukkueiden tarpeisiin vähän paremmin, niin varaustilaisuudesta saa enemmän irti.

Jos nyt laittaisi jotain pieniä mietteitä ja veikkauksia yksittäisistäkin pelaajista. Varmaan kaikkein mielenkiintoisin seurattava minulle on Grigorenko, joka voi mennä oikeastaan missä vaan välillä 2-15, about. Pitkään pidin häntä kyllä pomminvarmana top-5 varauksena, mutta enää en ole niin varma. McKenzie ainakin sanoi joitain päiviä sitten, että Grigorenko saattaa hyvinkin pudota pois viiden, ehkä jopa kymmenen ensimmäisen joukosta. Torontoa pidän kärkiporukoista todennäköisimpänä määränpäänä Grigorenkolle, sillä heillä olisi kyllä tarvetta hänen tyyliselleen pelaajalle. Jos Galchenuyk ja Forsberg on Toronton vuorolla mennyt, niin uskon että Burke päätyy Grigorenkoon. Ja jos ei Toronto nappaa, niin luulisi että viimeistään Carolina sen tekisi. He tykkäävät yleensä mielummin varata hyökkääjiä aikaisilla vuoroilla, ja tuolla paikalla Grigorenko olisi riskeistään huolimatta erinomainen saalis.

Toinen mielenkiinnon kohde on se, meneekö yhtään maalivahtia ensimmäisellä kierroksella. Kaikkia kolmea, Subbania, Vasilevskia ja Danskia, on sinne veikkailtu, mutta jotenkin veikkaisin, että lipuvat kaikki vasta toiselle kierrokselle. En hirveästi näe mikä joukkue haluaisi "riskeerata" veskariin varauksensa. Tampa olisi ehkä todennäköisin, kun heillä on kuitenkin jo top-10 varaus edellä, jolloin toisella saattaisi vähän riskiäkin ottaa. New Jersey tietenkin saattaisi vihdoin hommata sen Martyn korvaajaan, mutta Devils ei ole tainnut veskaria ekalla vuorollaan varata sitten Ari Ahosen, ja sekään varaus ei ainakaan tuo luottamusta ykköskierroksen veskarivarauksiin. Eikä tämän vuoden varauksista muutenkaan nopeaa apua olisi odotettavissa.

Suomalaisia seuraan tietenkin aina erityisellä mielenkiinnolla. Teräväisestä voi hyvinkin tulla korkein suomalaivaraus moneen vuoteen ja Määttäkin voi yllättää ja nousta top-10:iin. TT:n veikkaan päätyvän joko Carolinaan, Winnipegiin tai Tampaan, mutta en olisi myöskään kovin yllättynyt jos putoisi toiselle kymmenelle. Sen verran tasaisia ovat enismmäiset viitisentoista pelaajaa. Ainoastaan Minnesotaan en toivoisi TT:n päätyvän, ihan vaan siksi etteivät kaikki munat olisi samassa korissa suomalaisten osalta. Määtästä taisin joskus tässä ketjussa jotain mainitakin, ja tuon Capsien London-connectionin takia pitäisin Washingtonia hyvin potentiaalisena määränpäänä Määtälle, viimeistään heidän toisella vuorollaan. Mutta on tuossa välissä monta muutakin Capsien näköistä pelaajaa, joten hyvin mahdollisesti Olli saattaa päätyä muuallekin.

Melko vähän noin muuten olen vielä ehtinyt varattaviin pelaajiin tutustumaan top-10—15 lukuun ottamatta. Eiköhän siis ensi viiikko mene raportteja ja listauksia lueskellessa.
 

Jabbbe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Anaheim Ducks, Oulun Kärpät
Mielenkiintoista nähdä mikä organisaatio Grigorenkon nappaa. Odotukset häntä kohtaan ovat ainakin täällä erittäin suuret ja uskoakseni hän kykenee 2-3 vuoden kuluessa (kenties jopa nopeamminkin) nousemaan Top6 -hyökkääjäksi, mikäli siis kaikki menee suunitelmien mukaan. Veikkaan hänen menevän viiden ensimmäisen joukossa. Etenkin Montrealilla ja Torontolla tarve tällaiselle hyökkääjälle on suuri, joten pitäisin ihmeenä mikäli kaveri on vielä Ducksien vuorolla vapaana. Toki jos on, niin ei kahta sanaa siitä kenen nimi täytyy kutospickillä iskeä tauluun. Siinä kohtaa voisi alkaa jo miettiä pieniä kesäterveisiä Getzlafin suuntaan, mutta ei nyt innostuta vielä liikaa...

Siinäkin mielessä mielenkiintoista nähdä mihin Grigorenko päätyy, että sillä tulee olemaan merkitystä myös Teräväisen valintaan. TT:tä pidetään kutakuinin viiden lupaavimman hyökkääjän joukossa, joten mitä pikemmin Grigorenko, Galchenyuk ja Forsberg menevät, sitä alemmas laskenee myös Teräväisen varausnumero. Sijoilla 5.-10. veikkaan hänen menevän, joten erittäin suuri todenäköisyys on sille, että hän päätyy johonkin "suomalaisorganisaatioon".

Tanner Pearson on myös sellainen nimi, jota itse seuraan mielenkiinnolla. Todellinen jokerikortti tässä draftissa ja jos sijoitus alkaa valumaan 50:n huonommalle puolelle, niin tässä kaverissa saattaa olla "steal" -ainesta.
 

AJTSS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars, TPS
On varmaan moneen kertaan käyty läpi, mutta siis perjantaina 22. on siis ensimmäinen kierros, 23 päivä sitten loput? Monelta alkaa lähetys, ja eikö yleensä nhl.com tarjoa jonkinnäkösen streamin tästä?

Kiitokset vastauksista.
 

fourtyone

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
On varmaan moneen kertaan käyty läpi, mutta siis perjantaina 22. on siis ensimmäinen kierros, 23 päivä sitten loput? Monelta alkaa lähetys, ja eikö yleensä nhl.com tarjoa jonkinnäkösen streamin tästä?

Kiitokset vastauksista.

Ainakaan viime vuonna 1.kierros ei näkynyt nhl.comista, loput näkyivät.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kalifornian NHL-prospektit vuoden 2012 draftissa

Kingsien voiton innoittamana, ja miksei muutenkin, kopsaan tänne nyt jotain informaatiota netin syövereistä Kaliforniaan selvän yhteyden omaavista prospekteista tämän vuoden draftissa.

1. Stefan Matteau. Isä Stéphane Matteau pelasi Rangersien vuoden 1994 Stanley Cupin voittaneessa joukkueessa ja sittemmin San Jose Sharksissa. Stefan pelasi Sharksien junioreissa. Pelasi viime kauden USA:n nuorten kehittämisjoukkueessa (US NTDP) lähinnä high school tasoisia joukkueita vastaan, ja teki 15 + 17 = 32 pistettä ja sai 98 minuuttia jäähyjä. Pelipaikka on sentteri. Tarkoitus oli mennä North Dakotan yliopistoon ensi kaudeksi, mutta paikka vaihtuikin QMJHL:n Blainville-Boisbriand Armadaan. Liekö nuo ranskankieliset juuret vetäneet puoleensa. Iso, taitava, aggressiivinen kahdensuunnan pelaaja, jolla on hyvä laukaus. Heikkoutena luistelu ja nopeus, sekä aggressiivisuuden kurissa pitäminen (otti kurittomia seivästysjäähyjä viime kaudella). Vertauskohtana nykypelaajista ovat Milan Lucic, Ryan Callahan, ja Alex Burrows. Draftataan todennäköisesti toisella kierroksella, joskin voi mennä jo ensimmäisellä kierroksella.

2. Nicolas Kerdiles. Kotoisin Irvinestä Etelä-Kaliforniasta, Saku Koivun nykyisestä kotikaupungista. Hän pelasi myös menneen kauden tuossa US NTDP ohjelmassa, ja hän voitti joukkueen sisäisen pistepörssin 48 pisteellä. Hän on tyypiltään melko isokokoinen voimahyökkääjä (power forward), mutta hän on myös nopea. Suunnitelmissa on mennä Wisconsinin osavaltioyliopistoon Madisonissa. Tämä vasen laitahyökkääjä kunnostautuu likaisten maalien tekemisessä, ja oli yhdessä Stefan Matteaun kanssa US NTDP:n kantavia voimia viime kaudella. Hänen oletetaan myös menevän joko ensimmäisellä tai toisella kierroksella, Matteaun tapaan.

3. Miles Koules. Tämä Los Angelesista kotoisin oleva oikean laidan hyökkääjä on alle 180-senttinen pituudeltaan, ja aikoo mennä ensi kaudeksi WHL-junioriliigan Medicine Hat Tigersiin. Hän pelasi menneen kauden myös tuolla US NTDP ohjelmassa. Hänellä on hyvä ja tarkka laukaus, ja hän uskaltaa pienehköstä koostaan huolimatta ajaa rohkeasti maalille ja pitää puoliaan siellä. Hänet voidaan draftata jo ehkä toisella tai kolmannellä kierroksella, mutta vastaavasti on mahdollista, että hän tippuu myöhemmille kierroksille.

4. Nickolas Olsson. Escondidosta, Etelä-Kaliforniasta syntyisin oleva tavallista vähän pienikokoisempi voimahyökkääjä on kärsinyt loukkaantumisista edellisellä kaudella, eikä ole päässyt näyttämään taitojaan paljoakaan. Menneellä kaudella hän pelasi 41 peliä US NTDP:ssä tehoin 5+1. Hänestä odotetaan myöhempien kierroksien varausta.

5. Austin Ortega. Myös Escondidosta kotoisin oleva latinohyökkääjä. Pelasi menneen kauden high schoolien Cedar Rapids joukkueessa ja teki 19 + 13 = 32 pistettä. Fyysinen hyökkääjä, joka tykkää olla tapahtumien keskipisteessä. Vimeisten kierrosten varauksia todennäköisesti.

6. Austin Ho. Keskikokoinen aasialais-amerikkalainen puolustaja on pelannut Midwest Elite Hockey Leaguessa ja L.A. Junior Kingseissä, ja on kotoisin Chino Hillsistä, Etelä-Kaliforniasta. Jämäkierrosten varauksia mahdollisesti.

7. Dennis Kravchenko. Laguna Niguelista Etelä-Kaliforniasta kotoisin oleva pienikokoinen sentteri on tulinen luonteeltaan, ja tappelee herkästi. Hän on myös taitava pisteiden tekijä jolla on hyvä "hockey sense", ja joka on ylpeä puolustuspään pelaamisestaan. Hän on menossa Vermontin osavaltioyliopiston joukkueeseen. Viimeisten kierroksien varauksia mahdollisesti.

Muita mahdollisia draft pickejä Kaliforniasta: Maalivahti David Jacobsen, puolustajat Christopher Buchanan ja Kai Frankville, hyökkääjät Tyler Ledford ja Michael McNicholas.

"I wish they all could be Californian..."
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Ohessa Kyle Woodliefin uunituore mockdrafti ekan kierroksen osalta.

Kyle Woodlief's mock NHL draft – USATODAY.com

Olenko aivan kujalla, kun ihmettelen että miten Grigorenko on voinut tipahtaa mockissa sijalle 11? Juurihan tovi sitten vertailtiin Grigorenkoa ja Yakupovia enkä nyt kyllä käsitä, miten sieltä jotain Teräväisiä ja Lindholmeja on jo tulossa ohi. Lisäksi ihmetyttää, että Galchenyuk menisi noinkin korkealla, vaikka ymmärtääkseni kaveri on ollut loukkaantuneenakin.

Mielenkiintoista muuten, että tuossa mockissa kaksi veskaria menossa ekalla kierroksella (18. Vasilevski, CHI, 29. Subban, NJD).

Vähän omituinen mockdrafti mielestäni.
 

mchi

Jäsen
Olenko aivan kujalla, kun ihmettelen että miten Grigorenko on voinut tipahtaa mockissa sijalle 11? Juurihan tovi sitten vertailtiin Grigorenkoa ja Yakupovia enkä nyt kyllä käsitä, miten sieltä jotain Teräväisiä ja Lindholmeja on jo tulossa ohi. Lisäksi ihmetyttää, että Galchenyuk menisi noinkin korkealla, vaikka ymmärtääkseni kaveri on ollut loukkaantuneenakin.

Mielenkiintoista muuten, että tuossa mockissa kaksi veskaria menossa ekalla kierroksella (18. Vasilevski, CHI, 29. Subban, NJD).

Vähän omituinen mockdrafti mielestäni.

Onhan tässä jo pari viikkoa spekuloitu, että Grigorenko on tippunut playoffesitysten johdosta monien listoilla ulos kärjen tuntumasta. Hyvin mahdollisesti hän on monilla joukkueilla jopa kärkikymmenikön ulkopuolella, mutta itse kyllä uskon että top-kympissäkin on joukkueita, jotka hänet haluavat. Veikkaan Caps-fanien räjähtävän onnesta, jos sekä Grigeronko ja Faksa oikeasti tarttuisivat haaviin.

Kieltämättä hieman omituinen mock. Laughton ja Jankowski top-15:ssä, ja Gauncea ei näy koko ensimmäisellä kierroksella. Lisäksi Cecin tai Koekkoekin on vaikea nähdä putoavan noin alas.

Toisaalta, vaikka tuossa on muutamia hyvin yllättäviä valintoja, joiden en usko toteutuvan, niin todennäköisesti jokunen vastaavanlaienen yllätys sieltä kumminkin tulee. Jotenkin tuntuu, että tänä vuonna kortit on vielä enemmän auki kun yleensä, ja about kymmenen ensimmäisen jälkeen listat varmaan vaihtelevat aika dramaattisestikin.
 

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Tässä Kevin Allenin Mock Draft:

2012 NHL draft prospects - USATODAY.com Photos

TT sijalla 6. (alla tiivistelmä), vähän hupaisa kommentti tuo Teukan size, kuitenkin n. 180 cm eli riittävä forwardille änäriin...

6. LW Teuvo Teravainen (5-11, 165, Jokerit, Finland): He's an exciting offensive player who scored 11 goals as an 18-year-old in the Finnish Elite League. You will find people in the hockey world who believe he's the most exciting player in the draft. He could easily move into the top five. The concern about him is his size.
 

Ferris

Jäsen
Vähän omituinen mockdrafti mielestäni.

Mulle on vuosien mittaan jäänyt sellainen kuva, että Woodlief ei useinkaan mene ihan samassa linjassa mitä moni muu expertti. Saattaa nostaa jonkun heikommaksi yleisesti arvostetun jannun alkupäähän ja sitten jonkun "ennakkosuosikin" tiputtaa esim. 1. kiepin loppuun.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
TT sijalla 6. (alla tiivistelmä), vähän hupaisa kommentti tuo Teukan size, kuitenkin n. 180 cm eli riittävä forwardille änäriin...

Toisaalta tuo koko on sellainen että se on kuitenkin miinus. Jos se olisi 185 ei se olisi enää miinus. Ja jos se olisi 190cm se olisikin sitten plus. Ei sillä kyllä tuollakin pituudella NHL:ssä pärjää, mutta kyllä siihen muutama sentti lisää saisi tulla runkoon, jotta sitä olisi hyvä sitten kasvattaa NHL:n kaurapuuroilla NHL-mittoihin.
 

_Kuusyks

Jäsen
Suosikkijoukkue
SKA Pietari, Afinogenov #61, (Blues & Jokerit)
Toisaalta tuo koko on sellainen että se on kuitenkin miinus. Jos se olisi 185 ei se olisi enää miinus. Ja jos se olisi 190cm se olisikin sitten plus. Ei sillä kyllä tuollakin pituudella NHL:ssä pärjää, mutta kyllä siihen muutama sentti lisää saisi tulla runkoon, jotta sitä olisi hyvä sitten kasvattaa NHL:n kaurapuuroilla NHL-mittoihin.

Crosby ja Gretzky olisivat olleet parempia 190 senttisinä? 190cm on vain ja ainoastaan miinus jos on taitohyökkääjä. Jarruketjujen jyrille tuo 190cm sopii mainiosti, mutta tähtihyökkääjille liikasenteistä on vain haittaa. Toki löytyy muutamia esimerkkejä, joissa pituus ei ole hidastanut juurikaan liikettä kuten Jevgeni Malkinilla.

Ihan uskomaton väite, että 180cm olisi miinus pelinrakentajalle.
 

Steegil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
Ihan uskomaton väite, että 180cm olisi miinus pelinrakentajalle.

Totta kai se on miinus, kun pelaaja voisi olla se optimi 185-188cm pituinenkin. NHL:ssä koolla on väliä toisin kuin siellä hidastempoisessa lentokenttä pelailussa.

Alle 183cm pituiset laitettaan vielä kategoriaan "pieni kokoiset" Vasta 188cm kohdalla aletaan puhumaan "isoista pelaajista"
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Totta kai se on miinus, kun pelaaja voisi olla se optimi 185-188cm pituinenkin. NHL:ssä koolla on väliä toisin kuin siellä hidastempoisessa lentokenttä pelailussa.

Alle 183cm pituiset laitettaan vielä kategoriaan "pieni kokoiset" Vasta 188cm kohdalla aletaan puhumaan "isoista pelaajista"

Näin juuri. Ja jos olet vain sen 180cm tai alle, niin silloin sitten tarvitset suhteessa kokoosi huomattavan paljon muita ominaisuuksia kompensoimaan sitä.

Lisähuomiona Kuusykköselle NHL on täynnä historiansa ~190cm hyvin liikkuvia huippusenttereitä/laitureita. Toki näiden luistelu tai lähtönopeus ei välttämättä ole ollut aina ihan näyttävintä, mutta silti hyvin on liikuttu liu'ulla jne. Eric Lindros, Mario Lemieux, Evgeni Malkin, Alex Ovechkin, Ilja Kovalchuk alkaen. Tämän vuoden draftissa hyvä esimerkki on Grigorenko. Iso 191cm pitkä kaveri, mutta silti liikuu hyvin pelkällä liu'ullaan. Nyt muutenkin puhuttiin siitä että pelaaja olisi muuten identtinen, kuin Teräväinen, mutta hän voisi olla 5 cm pidempi, niin ei koosta puhuttaisi ollenkaan, jos taas 10cm pidempi, niin se olisi jo vahvuus. Nyt ei puhuttu siitä, että lisättäisiin 10cm lisää ja sitten luistelu/liikeradat huonontuisi jonkun kuvitteellisen skenaarion kautta.

Noin esimerkkinä pituuksista ja väitteesi että pelinrakentajan tulisi olla n.180cm, niin tämän vuoden NHL:n top-10 syöttöpörssin pelaajien pituudet:

188cm
180cm
191cm
183cm
193cm
177cm
185cm
191cm
191cm
183cm

Eli keskimäärin selllainen 186cm +

Pistepörssin top-10:
191cm
185cm
180cm
191cm
191cm
183cm
188cm
183cm
188cm
185cm

Eli kyllä se 5cm lisäsenttiä muuttaisi asiaa aina positiivisemmaksi ihan näin tilastoja vain katselemallakin. Crosbykin olisi varmasti parempi 185cm pitkänä, vaikka puhutaankin erityislahjakkuudesta jota ei kannata verrata johonkin Teräväiseen.

Niin kauan kun puhutaan "vain" ykköskierroksen varauksesta muilta ominaisuuksiltaan, eikä mistään ykkösvarauksesta, niin koko vaikuttaa aina. Niin varauksessa, kuin itse NHL:ssä.
 

anatsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Thrashers
Pistetään tähän, vaikka ei ehkä maailman tärkein asia ole, mutta en ehdi tänä vuonna tehdä Draft-seurantaketjua. Yritän ehtiä katsomaan draftia, mutta joku muu saa tänä vuonna tehdä ketjun tai sitten jatketaan tähän vain suoraan. 2009, 2010 ja 2011 olen tuollaisen ketjun tehnyt, nyt putki valitettavasti katkeaa. Ensi vuonna uusi yritys sitten!

Cheers!
 

TaoTao

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Pistetäänpä pari ihan hyvää luettavaa draftin yleisestä tasosta ja olemuksesta.

Ensin National Postin Michael Traikos vertaa 2012 draftia suoraan 2008:aan puolustajien laadun ja myös samankaltaisuuden vuoksi. Onhan tuo selkeästi huomattavissa, että laadukkaan tuntuista puolustajaa riittänee ihan toisellekin kierrokselle, kun taas jokaisen top10 ulkopuolella olevan hyökkääjän kohdalla on kysymysmerkkejä. Ihan mielenkiintoinen näkemys, joskin osa vertailuista on vähintäänkin väkisin keksittyjä.

Toinen juttu, Ottawa Sunin Bruce Garrioch naulaa draftin huonoimmaksi vuosiin. Hänen mukaansa joukossa ei ole yhtään varmaa supertähteä, kympin jälkeen tippuu taso roimasti ja vähän jokaisella pelaajalla on jonkinlaista "factoria". (european, russian, injured jne.)

Itse mietin tuota laadukkuutta myös katsoessani BobbyMacin top60 listausta TSN:ltä. Top35:n joukkoon mahtuu kolme veskaria. The Hockey Newsin mock pisti kaksi veskaa jopa 20:n ensimmäisen joukkoon. Ja kun vertaa tätä siihen, että viimeisessä viidessä draftissa on ykköskiekalta otettu yhteensä neljä maalivahtia, ja osa heistä oli oikeasti hehkutettuja tyyliin Jack Campbell, niin ei tässä mitään ihan legendaarista draftsettiä ole ehkä tarjolla.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Itse mietin tuota laadukkuutta myös katsoessani BobbyMacin top60 listausta TSN:ltä. Top35:n joukkoon mahtuu kolme veskaria. The Hockey Newsin mock pisti kaksi veskaa jopa 20:n ensimmäisen joukkoon. Ja kun vertaa tätä siihen, että viimeisessä viidessä draftissa on ykköskiekalta otettu yhteensä neljä maalivahtia, ja osa heistä oli oikeasti hehkutettuja tyyliin Jack Campbell, niin ei tässä mitään ihan legendaarista draftsettiä ole ehkä tarjolla.

Ei taida tosiaan yleiseltä tasolta olla kyseessä mikään korkeatasoinen drafti tänä vuonna, ja tästähän on pitkin kevättä puhuttu. Tosin vähän tuntuu, että joka vuosi aina edellisen ja seuraavien vuosien draftit tuntuvat kovatasoisemmilta. Viime vuonnakin RNH:tä epäiltiin, Landeskogilla ei nähty kovaa hyökkäyspään potentiaalia jne. ja koko draftista puhuttiin pitkään heikkona, mutta nyt vuotta myöhemmin on osoittautumassa hyväksi draftiksi. Katsotaan käykö tämän vuoden draftille samoin.

Kanadalaisten hyökkääjien osalta on kuitenkin tulossa ennätysheikko vuosikerta. Suurimmalla numerolla ikinä draftissa mennyt ensimmäinen kanadalaishyökkääjä oli vuonna 1999 Kris Beech, joka varattiin 7. vuorolla. Tänä kesänä kärkikympissä ei taida mennä yhtään kanadalaista hyökkääjää, ja siinä ja siinä meneekö edes kahdenkymmenen parhaan joukossa. MacKenzien listoilla korkein sijoitettu kanukkihyökkääjä oli Thomas Wilson, ja sijoitus oli vasta 18. Tälläkin on varmasti vaikutusta draftin tasoon nähden; kanadalaisten kärkihyökkääjien puuttuminen luonnollisesti heikentää vuosikertaa ja toisaalta vaikuttaa yleiseen kiinnostukseen draftia kohtaan rapakon toisella puolella.
 

Roimo

Jäsen
Laitetaas pientä lottoa vetämään, eli ketä suomalaisia varataan milläkin kierroksella. Suurempia perusteluita en nyt jaksa kirjoittaa. Lähinnä bongaillut nimiä muiden listauksista ja eliteprospectsista:

Round 1: Teuvo Teräväinen #7-12, Olli Määttä #10-15
Round 2: Ville Pokka #31-45
Round 3: Esa Lindell #61-75, Mikko Vainonen #61-75
Round 4: Joonas Korpisalo
Round 5: Richard Ullberg, Niklas Tikkinen
Round 6: Mikko Lehtonen, Joonas Donskoi
Round 7: Henri Ikonen, Rasmus Kulmala

Lisäksi seuraavasta pelaajalistasta veikkaan että 1-2 miestä varataan viimeisillä kierroksilla. Aika hakuammuntaahan tämä on, mutta lähinnä olen listannut joko 1-2 draftia ohittaneet 92-93 syntyneet pelaajat, ja/tai muuten joko koollaan, pistemäärällään tai viime kausien miesten pelien määrällään erottuvat pelaajat. Lisäksi maalivahteja on jonkin verran listassa, koska NHL-joukkueen ilmeisesti vieläkin tykkäävät varata suomalaisia veskareita.

Tässä siis lista:
Henrik Haapala, Toni Kallela, Joni Nikko, Aki Kivelä, Markus Nenonen, Samu Markkula, Markus Västilä, Miro Hovinen, Miro Aaltonen, Miihkali Teppo, Aleksi Salonen, Markus Hännikäinen, Joonas Valkonen, Henri Auvinen, Joel Mustonen, Petteri Lindbohm, Markus Kojo, Ville Kolppanen, Sami Rajaniemi, Henri Kiviaho, Jean Aurén, Olli Kälkäjä
 
Suosikkijoukkue
Canucks
Kanadalaisten hyökkääjien osalta on kuitenkin tulossa ennätysheikko vuosikerta. Suurimmalla numerolla ikinä draftissa mennyt ensimmäinen kanadalaishyökkääjä oli vuonna 1999 Kris Beech, joka varattiin 7. vuorolla. Tänä kesänä kärkikympissä ei taida mennä yhtään kanadalaista hyökkääjää, ja siinä ja siinä meneekö edes kahdenkymmenen parhaan joukossa.
Tuo Beechin ennätys varmaan rikkoutuu, mutta olisin hyvin yllättynyt jos Brendan Gaunce valuu top 20:n ulkopuolelle. 15:sta joukossa menemistä pitäisin todennäköisempänä, tämä vähän Joe Nieuwendykin oloinen pelaaja sopisi oivasti Dalllasiin tai Calgaryyn vuorolla 13 tai 14.
 

Fowler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Pistetäänpäs vähän omaa veikkausta perustelujen kera, että missä järjestyksessä pelaajat draftataan. Saa väittää vastaan heti jos kuulostaa siltä, ettei valinnoissa ole järkeä, koska en tosiaankaan tiedä muiden joukkueiden tilanteesta lähellekään sitä mitä omasta. Uskon että näissä kuitenkin jotain järkeä on. Yhdettätoista varausta pitemmälle en viitsi veikata kun menee ihan arvailuksi.

1.EDM Nail Yakupov
- No brainer. Fanit antavat anteeksi, jos Yakupov ei menestykään ihan odotusten mukaisesti, mutta eivät anna anteeksi, jos varaavat jonkun muun ja Yakupovista tulee seuraava iso nimi.

2.CBJ Ryan Murray
- Yksinkertaisesti liian hyvä puolustaja sivuutettavaksi. Senttereitä Columbus tarvitsee, mutta sellaisen he todennäköisesti haluavat ja saavat Nash -treidistä.

3.MTL Alex Galchenyuk
- Montreal tarvitsee sentteriä Plekanecin avuksi, ja taiturimaiset hyökkääjät ovat aina Montrealissa suosittuja, se on se mitä fanit haluavat nähdä. Voin tosin helposti kuvitella Montrealin ja Columbuksen varaavan juuri toisin päin, perusteltua olisi sekin. Jos Galchenyuk on mennyt, Montreal voi helposti siirtyä Grigorenkoon, koska heillä on kokemusta venäläisistä eikä antipatioita niin paljoa, kuin joillain muilla joukkueilla.

4.NYI Mathew Dumba
- Islanders on ottanut lähes aina kärkivarauksilla hyökkääjän, mutta nyt on aika ottaa puolustaja. Dumba on nostanut osakkeitaan ja eiköhän vaikeuksissa ollut seura kuten Islanders halua myös uuden yleisön suosikin joukkueeseen, jota Dumba varmasti tulee avojään taklauksillaan olemaan. Voi tietysti olla, että Islandersissa ollaan maltillisempia, eikä Dumban saama hype käännä heidän päätään, jos haluavat puolustussuuntaan paremman pakin, kuten Reinhart tai Trouba. Myös Rielly voi hyökkäysspesialistina heitä kiinnostaa, mutta eiköhän saarella päädytä puolustajaan joka tapauksessa.

5.TOR Filip Forsberg
- Toronto varmasti haluaisi sentterin, mutta en usko Brian Burken pystyvän sivuuttamaan Forsbergia, koska hän on niin Burken näköinen hyökkääjä. Iso, vahva, taklaa ja ennenkaikkea tekee maaleja. Jos Forsberg on mennyt Toronton vuorolla, ottavat he lähes varmasti Grigorenkon. En usko, että "russian factor" on Burken kohdalla niin suuri tekijä kuin joillain muilla.

6.ANA Mikhail Grigorenko
- Tästä aiheesta kirjoitinkin juuri enemmän Ducks -ketjuun. Moni asia sotii hänen varaamistaan vastaan, mutta osakkeidensa tippumisesta huolimatta Grigorenko on kaikkea sitä mitä ykkössentteriltä vaaditaan, ja kokoakin löytyy. Ducks tarvitsee puolustajaa yhtä kipeästi, mutta en usko heidän kehtaavan sivuuttaa Grigorenkoa, jonka hyökkäyspään taitoja ei kukaan voi kiistää ja olihan Grigorenko pitkään odotettavissa oleva varaus #2. Pelottavalta hyvältä (ja isolta) kuulostaa sentterikaksikko Getzlaf-Grigorenko.

7.MIN Morgan Rielly
- Minnesotalla on ollut paljon maalintekovaikeuksia viime vuosina, ja Rielly draftin parhaana hyökkäävänä puolustajana auttaisi heidän ylivoimaansa ja muutenkin hyökkäyspeliään paljon. Muutenkin Zidlickyn lähdettyä ei Wildilla ole sellaista selkeää hyökkäyspään liideriä puolustuksessa, tai en minä ainakaan laskisi Jared Spurgeonia 3+20=23:lla pisteellään vielä sellaiseksi.

8.CAR Griffin Reinhart
- Viime vuonna Carolina varasi Murphyn, nyt hänelle saataisiin Reinhartista oiva pakkipari, jossa he molemmat täydentäisivät toisiaan. Murphy pienenä hyökkäysspesialistina saisi tukea isokokoiselta ja fyysiseltä Reinhartilta, joka ylivoimaakin pyörittävänä pakkina on silti enemmänkin oman pään varmistaja.

9.WPG Jacob Trouba
- Lähinnä siksi, että viime vuonna Jets varasi sentterin. Nyt on puolustajan aika. Rosterista löytyy hyökkäyspään puolustajia kuten Byfuglien ja Enström, joten sinne tarvitaan myös puolustavaa pakkia. Ehkä Trouban myötä Winnipeg uskaltaa päästää irti Bogosianista, jolle varmasti olisi paljon ottajia. Vai onko se toisin päin, Bogosianin ansiosta Troubaa ei tarvita, ja voidaan ottaa toinen hyökkääjä, kuten Teräväinen?

10.TBL Teuvo Teräväinen
- Tampassa jos missä tiedetään, ettei koko merkitse kaikkea NHL- pelaajassa (vrt. Martin St. Louis), siksi he ovat se joukkue, joka uskaltaa varata Teräväisen vaikka pienikokoinen onkin. Toisella ykköskierroksen varauksellaan uskon Tampan varaavan maalivahdin.

11.WSH Olli Määttä
- Tämä erityisesti Dale Hunter -yhteyden vuoksi. Capsilla on varmasti tiedossa hänen kykynsä paremmin kuin kellään muulla.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös