Mainos

NHL Awards 2015 – NHL-palkinnot 2015

  • 12 586
  • 66

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
E. Täällä oli juttua, että pitkä aika siitä, kun maalivahti viimeksi voittanut Hart -trophyn. Milloin viimeksi on ollut kaksi maalivahtia neljän joukossa? Tänä vuonna kun Price voitti ja Dubnyk oli neljäs. Ei luulisi tuon kovinkaan yleistä olevan.
2003 - 2004 kaudella Brodeur oli kolmas ja Kiprusoff neljäs. Sitten oli tietysti oikein supervuosi kun Theodore voitti 2002 ja Roy oli kolmas ja Burke neljäs. 1998-2002 välillä tuo kaksi maalivahtia top 4 näytti olleen jopa melko normaalia, mitä nyt nopeasti Hockey-Referencestä katsoin.
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL-SaiPa
Silloin kun Green paukutti yli piste per peli -kausia, ei hän pystiä saanut, mutta nyt Karlsson napsii vaatimattomammallakin kaudella tuon.
No mutta Greenin, Bäckströmin ja muiden turhakkeiden pisteet ovat vain ja ainoastaan Ovien hyvyyttä. Onhan nuo Karlssonin tehopisteet ihan paperia verrattuna Greeniin, joka paukutti kahdella kaudella putkeen yli ppg. Onko kukaan muu puolustaja 2000-luvulla muuten tehnyt yli 30 maalia kaudessa? Onhan se puolustajalta ihan helvetin kova suoritus.

Keskustelu siitä, kuka on paras puolustaja tai kuka on paras hyökkääjä on vaikeaa, koska siihenkin mielipiteitä on monia. Jotkut arvostavat pelaajissa enemmän hyökkäysominaisuuksia, toiset taas puolustusominaisuuksia. Modernissa kiekossa kuitenkin puolustajien tehtävänä on myös hyökätä ja hyökkääjien puolustaa. Esimerkiksi Karlssonin ja Charan vertaaminen on melko absurdia, mutta siltikin he taistelevat samasta palkinnosta. Jos haluttaisiin ottaa kaikki pelaajatyypit huomioon, puolustajille pitäisi jakaa kolme eri palkintoa: paras hyökkäävä puolustaja, paras puolustava puolustaja ja kokonaisvaltaisesti paras puolustaja. Tuota ei tule kuitenkaan tapahtumaan, joten tulevaisuudessakin jos vaihtoehdoissa ei ole yhtäkään ylivertaista puolustajaa, niin hyökkäysorientoituneet vaihtoehdot tulevat olemaan vahvoilla, kuten lähes jokaisessa palkinnossa.

Mielestäni kysymys "kenet ottaisit omaan joukkueesi mieluiten" vastaa kysymykseen siitä, kuka on vastaajan mielestä maailman paras puolustaja, ei siihen, kuka oli edellisen kauden paras puolustaja. Jos noista finaalisteista pitäisi joku valita, niin itse olisin antanut Norriksen Subbanille. Ainoastaan kuusi tehopistettä vähemmän kuin "hyökkäyspäähän dominoiva" Karlsson ja puolustuspäässä sekä fyysisyydessä ihan eri levelillä.
 

Ni$pekt15

Jäsen
Suosikkijoukkue
BOSTON BRUINS
En nyt tähän hätään löytänyt enää esim. sitä nhl.comin juttua tästä, mutta nimenomaan nuo kehittyneet tilastot puolsivat vahvasti Bergeronin voittoa. Perinteisemmistäkin tilastoista Bergeron vei kaikki aloituskategoriat aika suvereenisti. Osaa noista kehittyneistä tilastoista Toewsin on kuitenkin käytännössä mahdotonta dominoida. Yksi näistä on SAT/Corsi rel%. Blackhawksin joukkue oli rosteriltaan liigan syvin/syvimpiä ja myös liigan eliittiä kiekonhallinnassa joukkueena toisin kuin Boston. Omakin mielipide on, että Toews olisi ansainnut Selken tänä vuonna, mutta osasin Bergeronin voittoa tuosta ensin mainitusta syystä jo odottaakin.

Joo en noita advanced statseja kattele juuri koskaan. Eikä kyllä kiinnostakkaan. Joskus jotain linkkejä katellu niin siellä on vahvimpien pelaajien joukossa jotain ihan rupeleita ukkoja tietyissä kategorioissa. Perustan näkemykseni aika puhtaasti pelien seuraamiseen ja muutoinkin vastustan ajatusta että alisuoriutuvasta joukkueesta palkitaan pokaalin arvoisena. Jos on paras puolustava hyökkääjä niin aika perkeleen paskoja joukkuekavereita kun eivät pelillisesti pärjää.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Huvittavia nämä kommentit, ettei Karlsson osaa puolustaa LAINKAAN. Joka tällaista sanoo, ei ole Karlssonin kokonaisia pelejä nähnyt. Kovahan kaveri on lähtemään mukaan hyökkäyksiin ja usein jopa hyökkäysten kärkenä, koska jalka siihen riittää. Mutta pelaa puolustussuuntaankin esim. mailalla erittäin hyvin. Maalin edessä ei tietenkään ole mikään Weber. Hyökkäyssuuntaan onkin sitten aivan poikkeuksellisia kykyjä. Mistä eniten pidän Karlssonissa, on se että pelaa erittäin yleisöön menevää peliä: ei "seiftaile" turhia, mutta pelaa silti aika fiksusti. Eki on 25-vuotias. Tarkoittaa sitä, että on vasta pääsemässä parhaaseen ikäänsä ja tulee vihaajiensa riemuksi voittamaan pystin vielä useaan otteeseen.
 

Jaksaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NHL
Huvittavia nämä kommentit, ettei Karlsson osaa puolustaa LAINKAAN. Joka tällaista sanoo, ei ole Karlssonin kokonaisia pelejä nähnyt. Kovahan kaveri on lähtemään mukaan hyökkäyksiin ja usein jopa hyökkäysten kärkenä, koska jalka siihen riittää. Mutta pelaa puolustussuuntaankin esim. mailalla erittäin hyvin. Maalin edessä ei tietenkään ole mikään Weber. Hyökkäyssuuntaan onkin sitten aivan poikkeuksellisia kykyjä. Mistä eniten pidän Karlssonissa, on se että pelaa erittäin yleisöön menevää peliä: ei "seiftaile" turhia, mutta pelaa silti aika fiksusti. Eki on 25-vuotias. Tarkoittaa sitä, että on vasta pääsemässä parhaaseen ikäänsä ja tulee vihaajiensa riemuksi voittamaan pystin vielä useaan otteeseen.
Eipähän kukaan ole sanonut ettei se LAINKAAN osaa puolustaa, osaahan se, mutta ei Norrisin arvoisesti.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Eipähän kukaan ole sanonut ettei se LAINKAAN osaa puolustaa, osaahan se, mutta ei Norrisin arvoisesti.
Ei ole minun vikani, ettet osaa lukea esimerkiksi tämän ketjun viestiä numero 38.

Nykyjääkiekko on vähän sellaista, että puolustajan pitää pystyä tuomaan joukkueelle muutakin, kuin poikittaista mailaa maalin edessä. Suurin osa hyökkäyksistä käynnistyy pakin lavasta, ja tässä kategoriassa Karlsson on todennäköisesti sarjan paras.

Se, että pelaa niin vähän alivoimaa, voi selittyä sillä että pelaa kaikki ylivoimat alusta loppuun (koska on helvetin hyvä ylivoimalla). Typerää roolitusta olisi peluuttaa Karlssonia alivoimalla, kun katsoo minkälaisia tankkeja Senatorsin pakistosta löytyy.

Kuten sanoin, myös omaan päähän mainettaan parempi huikean liikkumisensa ja mailalla pelaamisen ansiosta.
 

Apheu

Jäsen
Ihan ansaitusti Karlsson Norriksen voitti. Mies on käsittämättömän loistava moderni hyökkäävä ykköspuolustaja. Hilasi keskinkertaisen joukkueensa playoffeihin ja mätti puolustajan tontilta hurjat tehot ollen kuitenkin vakuuttava myös puolustuspäässä (moni täällä, joka sanoo, että mies ei osaa puolustaa ollenkaan, niin kuinka monta peliä tältä kaudelta on nähty? Tässähän on kyseessä nimenomaan tämän kauden palkinto, ei esimerkiksi viime kauden, jolloin Karlssonilla olikin vähän haparoivampaa välillä se puolustustyöskentely).

Se taito, jolla hän osaa nousta oikeissa kohdissa hyökkäykseen ja taas sitten kääntyä puolustamaan tilanteen kääntyessä, on kyllä käsittämätöntä. Mies lukee peliä erinomaisesti ja voin vakuuttaa, että vaikka Doughty on Karlssonia parempi mm. kulmaväännöissä ja kovuudessa, hän on kuitenkin aivan eritasoa hyökkäyksellisesti kuin Karlsson. Omasta mielestäni ihan käsittämättömän typerää, että ihmiset eivät täällä arvosta näköjään ollenkaan Karlssonin taitoja lukea peliä, löytää ne paikat mistä iskeä ja samalla kuitenkin olla erinomainen myös puolustussuuntaan. Sen myönnän, että kyllähän nämä Doughtyt ja Weberit paremmin kulmaväännöissä ja fyysisesti pärjäävät, kuin Karlsson puolustusalueella ja tottakai Karlssonin vahvuudet painottuvat hyökkäysalueelle, mutta tuolla kiekonkäsittelyllä ja luistelulla on myös keskialueella aivan selvästi vaarallisin puolustaja. Myös se, että napatessaan puolustusalueellaan kiekon ja muutamalla potkulla luodessaan mahdollisen ylivoimahyökkäyksen on jotain, mihin ei moni puolustaja pysty. Esimerkiksi Shea Weber on taas jäljessä kovin paljon tälläisellä osa-alueella.

Oliko teidän mielestänne viime kaudella sarjan paras hyökkääjä Ovechkin? 51 kaappia, mutta -35? Mieshän oli aivan surkea puolustuspäähän, mutta monen perusteilla "paras hyökkääjä" -palkinto olisi mennyt Ovechkinille. Sama asia myös "paras puolustaja" -palkinnossa. Kyllä sen pakin pitää olla erinomainen myös sillä toisella osa-alueella, eli hyökkäyspelaamisessa. Varmasti montaa joukkuetta kyrsii pelata Senatorsia vastaan, kun saa aina pelätä sitä, että sieltä nousee Karlsson joko yksin tai tekee neljän rintaman hyökkäykseen. Karlssonmaista abilityä tehdä näin ei ole todellakaan monella pelaajalla. Mies painaa käsittämättömiä peliminuutteja, ja silti luistin liikkuu kuin rasvattu. En olisi pistänyt pahakseni, mikäli Subban tai Doughty olisi voittanut, mutta on surkeaa luettavaa, miten täällä morkataan Karlssonia. Mietin jo hetken, mihin palstalle olen eksynyt viestejä lukiessani.

Upea kausi Karlssonilta ja täysin ansaittu palkinto. Itseäni erityisesti vakuutti Karlssonin ryhtiliike siinä helmikuun korvilla, jolloin kapteenina johdatti Ottawan koko NHL:n kuumimmaksi joukkueeksi sekä jopa pudotuspeleihin asti. Doughtyn Kings ei edes päässyt playoffeihin ja Subbanilla on siellä maailman paras maalivahti ja koko puolustussysteemi taustalla. Karlssonilla rikkinäinen Andersen, Hammond ja Lehner. Valmentajakin vaihtui kesken kauden. Ja siihen loppuun tuollainen rypistys. Ei voi kuin hattua nostaa.

Mielestäni kokonaisuudessaan Mark Giordano olisi ansainnut pystin. Jos vaan olisi sen kauden pysynyt terveenä ja jatkanut samaa tahtia. Olisi tehnyt erittäin kovan pistesaaliin, olisi ollut yksi Flamesin uuden tulemisen keulakuvasta sekä aivan erinomainen jokaisella osa-alueella.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ihan ansaitusti Karlsson Norriksen voitti. Mies on käsittämättömän loistava moderni hyökkäävä ykköspuolustaja. Hilasi keskinkertaisen joukkueensa playoffeihin ja mätti puolustajan tontilta hurjat tehot ollen kuitenkin vakuuttava myös puolustuspäässä (moni täällä, joka sanoo, että mies ei osaa puolustaa ollenkaan, niin kuinka monta peliä tältä kaudelta on nähty? Tässähän on kyseessä nimenomaan tämän kauden palkinto, ei esimerkiksi viime kauden, jolloin Karlssonilla olikin vähän haparoivampaa välillä se puolustustyöskentely).

Se taito, jolla hän osaa nousta oikeissa kohdissa hyökkäykseen ja taas sitten kääntyä puolustamaan tilanteen kääntyessä, on kyllä käsittämätöntä. Mies lukee peliä erinomaisesti ja voin vakuuttaa, että vaikka Doughty on Karlssonia parempi mm. kulmaväännöissä ja kovuudessa, hän on kuitenkin aivan eritasoa hyökkäyksellisesti kuin Karlsson. Omasta mielestäni ihan käsittämättömän typerää, että ihmiset eivät täällä arvosta näköjään ollenkaan Karlssonin taitoja lukea peliä, löytää ne paikat mistä iskeä ja samalla kuitenkin olla erinomainen myös puolustussuuntaan. Sen myönnän, että kyllähän nämä Doughtyt ja Weberit paremmin kulmaväännöissä ja fyysisesti pärjäävät, kuin Karlsson puolustusalueella ja tottakai Karlssonin vahvuudet painottuvat hyökkäysalueelle, mutta tuolla kiekonkäsittelyllä ja luistelulla on myös keskialueella aivan selvästi vaarallisin puolustaja. Myös se, että napatessaan puolustusalueellaan kiekon ja muutamalla potkulla luodessaan mahdollisen ylivoimahyökkäyksen on jotain, mihin ei moni puolustaja pysty. Esimerkiksi Shea Weber on taas jäljessä kovin paljon tälläisellä osa-alueella.

Oliko teidän mielestänne viime kaudella sarjan paras hyökkääjä Ovechkin? 51 kaappia, mutta -35? Mieshän oli aivan surkea puolustuspäähän, mutta monen perusteilla "paras hyökkääjä" -palkinto olisi mennyt Ovechkinille. Sama asia myös "paras puolustaja" -palkinnossa. Kyllä sen pakin pitää olla erinomainen myös sillä toisella osa-alueella, eli hyökkäyspelaamisessa. Varmasti montaa joukkuetta kyrsii pelata Senatorsia vastaan, kun saa aina pelätä sitä, että sieltä nousee Karlsson joko yksin tai tekee neljän rintaman hyökkäykseen. Karlssonmaista abilityä tehdä näin ei ole todellakaan monella pelaajalla. Mies painaa käsittämättömiä peliminuutteja, ja silti luistin liikkuu kuin rasvattu. En olisi pistänyt pahakseni, mikäli Subban tai Doughty olisi voittanut, mutta on surkeaa luettavaa, miten täällä morkataan Karlssonia. Mietin jo hetken, mihin palstalle olen eksynyt viestejä lukiessani.

Upea kausi Karlssonilta ja täysin ansaittu palkinto. Itseäni erityisesti vakuutti Karlssonin ryhtiliike siinä helmikuun korvilla, jolloin kapteenina johdatti Ottawan koko NHL:n kuumimmaksi joukkueeksi sekä jopa pudotuspeleihin asti. Doughtyn Kings ei edes päässyt playoffeihin ja Subbanilla on siellä maailman paras maalivahti ja koko puolustussysteemi taustalla. Karlssonilla rikkinäinen Andersen, Hammond ja Lehner. Valmentajakin vaihtui kesken kauden. Ja siihen loppuun tuollainen rypistys. Ei voi kuin hattua nostaa.

Mielestäni kokonaisuudessaan Mark Giordano olisi ansainnut pystin. Jos vaan olisi sen kauden pysynyt terveenä ja jatkanut samaa tahtia. Olisi tehnyt erittäin kovan pistesaaliin, olisi ollut yksi Flamesin uuden tulemisen keulakuvasta sekä aivan erinomainen jokaisella osa-alueella.

Loistava kirjoitus. Voin allekirjoittaa noista näkemyksistä ihan jokaisen. Suomalaisilla tietysti tuo Karlssonin vihaamisen kynnys on matalalla, koska onhan se ärsyttävä ruotsalainen amisviiksineen. Muuta muuten täyttä 100% asiaa koko kirjoitus. Myös noista muiden pakkien vahvuuksista samaa mieltä ja tuo negatiivinen vaikutus, miten esim. Subbanilla oli muita suht kovia tukijoukkoja joukkueessaan. Karlsson oli SELKEÄSTI se dominoivin yksilö KOKO joukkueessaan, joka nostaa hänet vertailussa muiden yläpuolelle, vaikka tehopisteet saattoikin olla saamoissa ja sitä alivoimaroolia puuttui.

Myöskin tuosta samaa mieltä että Mark Giordano olisi pystin ansainnut, kestämällä vaan ehjänä kauden loppuun asti ja tasonsa jotenkuten säilyttäen. Mies oli loukkaantumiseensa asti liigan paras pakki. Mutta loukkaantumiset aina verottaa tässä, pitää olla 90% kokonaisuudessaan ehjä runkosarja palkinnon saadakseen.
 

vallu12

Jäsen
Suosikkijoukkue
Passissa lukee Tampere, Blackhawks, Steelers
Ihan ansaitusti Karlsson Norriksen voitti. Mies on käsittämättömän loistava moderni hyökkäävä ykköspuolustaja. Hilasi keskinkertaisen joukkueensa playoffeihin ja mätti puolustajan tontilta hurjat tehot ollen kuitenkin vakuuttava myös puolustuspäässä (moni täällä, joka sanoo, että mies ei osaa puolustaa ollenkaan, niin kuinka monta peliä tältä kaudelta on nähty? Tässähän on kyseessä nimenomaan tämän kauden palkinto, ei esimerkiksi viime kauden, jolloin Karlssonilla olikin vähän haparoivampaa välillä se puolustustyöskentely).

Se taito, jolla hän osaa nousta oikeissa kohdissa hyökkäykseen ja taas sitten kääntyä puolustamaan tilanteen kääntyessä, on kyllä käsittämätöntä. Mies lukee peliä erinomaisesti ja voin vakuuttaa, että vaikka Doughty on Karlssonia parempi mm. kulmaväännöissä ja kovuudessa, hän on kuitenkin aivan eritasoa hyökkäyksellisesti kuin Karlsson. Omasta mielestäni ihan käsittämättömän typerää, että ihmiset eivät täällä arvosta näköjään ollenkaan Karlssonin taitoja lukea peliä, löytää ne paikat mistä iskeä ja samalla kuitenkin olla erinomainen myös puolustussuuntaan. Sen myönnän, että kyllähän nämä Doughtyt ja Weberit paremmin kulmaväännöissä ja fyysisesti pärjäävät, kuin Karlsson puolustusalueella ja tottakai Karlssonin vahvuudet painottuvat hyökkäysalueelle, mutta tuolla kiekonkäsittelyllä ja luistelulla on myös keskialueella aivan selvästi vaarallisin puolustaja. Myös se, että napatessaan puolustusalueellaan kiekon ja muutamalla potkulla luodessaan mahdollisen ylivoimahyökkäyksen on jotain, mihin ei moni puolustaja pysty. Esimerkiksi Shea Weber on taas jäljessä kovin paljon tälläisellä osa-alueella.

Oliko teidän mielestänne viime kaudella sarjan paras hyökkääjä Ovechkin? 51 kaappia, mutta -35? Mieshän oli aivan surkea puolustuspäähän, mutta monen perusteilla "paras hyökkääjä" -palkinto olisi mennyt Ovechkinille. Sama asia myös "paras puolustaja" -palkinnossa. Kyllä sen pakin pitää olla erinomainen myös sillä toisella osa-alueella, eli hyökkäyspelaamisessa. Varmasti montaa joukkuetta kyrsii pelata Senatorsia vastaan, kun saa aina pelätä sitä, että sieltä nousee Karlsson joko yksin tai tekee neljän rintaman hyökkäykseen. Karlssonmaista abilityä tehdä näin ei ole todellakaan monella pelaajalla. Mies painaa käsittämättömiä peliminuutteja, ja silti luistin liikkuu kuin rasvattu. En olisi pistänyt pahakseni, mikäli Subban tai Doughty olisi voittanut, mutta on surkeaa luettavaa, miten täällä morkataan Karlssonia. Mietin jo hetken, mihin palstalle olen eksynyt viestejä lukiessani.

Upea kausi Karlssonilta ja täysin ansaittu palkinto. Itseäni erityisesti vakuutti Karlssonin ryhtiliike siinä helmikuun korvilla, jolloin kapteenina johdatti Ottawan koko NHL:n kuumimmaksi joukkueeksi sekä jopa pudotuspeleihin asti. Doughtyn Kings ei edes päässyt playoffeihin ja Subbanilla on siellä maailman paras maalivahti ja koko puolustussysteemi taustalla. Karlssonilla rikkinäinen Andersen, Hammond ja Lehner. Valmentajakin vaihtui kesken kauden. Ja siihen loppuun tuollainen rypistys. Ei voi kuin hattua nostaa.

Mielestäni kokonaisuudessaan Mark Giordano olisi ansainnut pystin. Jos vaan olisi sen kauden pysynyt terveenä ja jatkanut samaa tahtia. Olisi tehnyt erittäin kovan pistesaaliin, olisi ollut yksi Flamesin uuden tulemisen keulakuvasta sekä aivan erinomainen jokaisella osa-alueella.

Pirun hyvä kirjoitus, yksi parhaimpia mitä olen jatkoajassa koskaan lukenut!

Itse ainakin mielipiteeni että Karlssson ei ansainnut Norrisia koska ruotsi, ei millään tavalla pidä paikkansa. Samat sanat sanoisin jos Vatanen pystin pokaisin. Itse vaa en näe että puolustustaidot eivät olleet sillä minimi tasolla mikä Norris miehellä pitää olla. Eihän kukaan täysjärkinenkään pitänyt Ovieta -35 kautena parhaana hyökkääjänä/pelaajana.

EK on hyökkäävien pakkien yksi uranuurtajista, ja ansaitsee pystin, mutta Norris on väärä pysti. Hart olisi voinut myös vallan mainiosti mennä EKlle.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames
Olisi tehnyt erittäin kovan pistesaaliin, olisi ollut yksi Flamesin uuden tulemisen keulakuvasta sekä aivan erinomainen jokaisella osa-alueella.

Käytännössä kyllä olikin se uuden tulemisen keulakuva, vaikkei loppukaudesta pelannutkaan. Henkinen selkäranka kaikkien Flamesissä tai joukkuetta lähellä toimivien henkilöiden mukaan.
 

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
Karlssonin voitto avasi täällä näköjään taas pandoran lippaan. Kovin ääripäistä tuntuu olevan mielipiteet ja kärjistettyjä etenkin (meillä) valinnan vastustajilla. Huikea pelaaja ja tietyllä tavalla lähentelee hyökkäävänä puolustajana jo legendaaristen Orrin sekä Coffeyn saavutuksia henkilökohtaisella tasolla. Karlsson lienee oman alueen puolustajana osittain myös maineensa vanki, vaikka hän on todellisuudessa nykyään hasardimainettaan parempi, kuten @Apheu kirjoitti hienosti. Käsittääkseni ei kuitenkaan vieläkään ihan NHL:n terävintä kärkeä tuolla alueella. Tosin itse ei tule seurattua niin tarkkaan itäisen konferenssin otteita, joten en ole paras asiantuntija.

Soisin kuitenkin, että Norris-äänestyksessä palkittaisiin kokonaisen osaamisen perusteella ja jos jotain osa-aluetta painotetaankin, niin se ei ainakaan olisi pisteiden tehtailu ja hyökkäyspeli. Olkoonkin, että Kalrssonilla on tapana voittaa pakkien pistepörssi reilulla marginaalilla, mikä väistämättä painaa vaakaa hänen suuntaansa. Toki pisteiden teko kuuluu myös olennaisena osana huippupakkien työkaluihin. Puolustajien pistepörssin voittajalle voisi minunkin puolestani ojentaa Art Rossin tavoin automaattisen palkinnon, jolloin Norris-äänestyksessä pisteiden painoarvoa voitaisiin laskea ja hyökkäävien puolustajien paras saisi kuitenkin ansaitun arvostuksen.

Vaikka peli onkin muuttunut NHL:ssä paljon viimeisen vuosikymmenen aikana, perinteisille joka osa-alueella loistaville puolustajille on edelleen tilausta. Omaan makuuni Karlssonin huipputason hyökkäysosaamisen painottaminen ja niillä joidenkin puutteiden korvaaminen ei tee oikeutta tasaisemmin (ja suhteellisesti hieman tasapaksummin) kaikilla osa-alueilla loistaville kärkipuolustajille. Niklas Lidström keräsi 2000-luvulla 7 Norrista loistamalla puolustajien työkalupakin jokaisella osa-alueella ja siinä on mielestäni esikuva, jonka mukaan Norris-voittajia pitäisi mallintaa edelleen. Mielestäni NHL:stä löytyy tuohon muottiin parempia vaihtoehtoja kuin Erik Karlsson.

* * *

NHL julkaisi palkintogaalassaan myös tähdistökentät. Runkosarjaesitysten perusteella jaettavien palkintojen voittajia ja kärkiehdokkaita löytyy luonnollisesti runsaasti näistäkin nimistä. Ykköstähdistö on kokonaan itäisestä konferenssista, kakkostähdistö Crosbya lukuun ottamatta läntisestä konferenssista.

First All-Star Team
Alexander Ovechkin - John Tavares - Jakub Voracek
Erik Karlsson - P. K. Subban
Carey Price

Second All-Star Team
Jamie Benn - Sidney Crosby - Vladimir Tarasenko
Shea Weber - Drew Doughty
Devan Dubnyk



Keskushyökkääjän äänestys
CENTER

Pts. (1st-2nd-3rd) Career All-Star Selections

1. JOHN TAVARES, NYI 682 (124-18-8) 1 First Team, 0 Second Team
2. Sidney Crosby, PIT 382 (17-90-27) 3 First Team, 2 Second Team

3. Ryan Getzlaf, ANA 89 (3-18-20)
4. Steven Stamkos, TBL 48 (3-5-18)
5. Tyler Seguin, DAL 47 (0-7-26)
6. Nicklas Backstrom, WSH 46 (1-6-23)
7. Jonathan Toews, CHI 40 (3-5-10)
8. Patrice Bergeron, BOS 15 (1-2-4)
9. Tyler Johnson, TBL 8 (0-0-8)
10. Claude Giroux, PHI 4 (0-1-1)
11. Henrik Sedin, VAN 3 (0-0-3)
12. Jiri Hudler, CGY 2 (0-0-2)
13. Pavel Datsyuk, DET 1 (0-0-1)
Ryan Johansen, CBJ 1 (0-0-1)

Vasemman laitahyökkääjän äänestys
LEFT WING

Pts. (1st-2nd-3rd) Career All-Star Selections

1. ALEX OVECHKIN, WSH 708 (130-19-1) 7 First Team, 3 Second Team *
2. Jamie Benn, DAL 394 (20-87-33) 1 First Team, 1 Second Team

3. Rick Nash, NYR 213 (2-40-83)
4. Max Pacioretty, MTL 23 (0-2-17)
5. Daniel Sedin, VAN 14 (0-2-8)
6. Nick Foligno, CBJ 8 (0-0-8)
7. Jiri Hudler, CGY 3 (0-1-0)
Zach Parise, MIN 3 (0-1-0)
9. Johnny Gaudreau, CGY 1 (0-0-1)
Henrik Zetterberg, DET 1 (0-0-1)

* totals include 1 First Team, 1 Second Team berth at right wing

Oikean laitahyökkääjän äänestys
RIGHT WING

Pts. (1st-2nd-3rd) Career All-Star Selections

1. JAKUB VORACEK, PHI 491 (66-46-23) 1 First Team, 0 Second Team
2. Vladimir Tarasenko, STL 470 (58-52-24) 0 First Team, 1 Second Team

3. Jiri Hudler, CGY 175 (13-29-23)
4. Patrick Kane, CHI 87 (5-9-35)
5. Nick Foligno, CBJ 37 (1-5-17)
6. Nikita Kucherov, TBL 36 (2-5-11)
7. Mark Stone, OTT 17 (1-2-6)
8. Radim Vrbata, VAN 14 (1-2-3)
9. Corey Perry, ANA 13 (1-1-5)
10. Blake Wheeler, WPG 8 (1-0-3)
11. Marian Hossa, CHI 7 (1-0-2)
12. Jamie Benn, DAL 5 (1-0-0)
Tyler Seguin, DAL 5 (1-0-0)
14. Daniel Sedin, VAN 3 (0-1-0)

Puolustajien äänestys
DEFENSE

Pts. (1st-2nd-3rd) Career All-Star Selections

1. ERIK KARLSSON, OTT 591 (88-47-10) 2 First Team, 0 Second Team
2. P.K. SUBBAN, MTL 524 (62-66-16) 2 First Team, 0 Second Team

3. Drew Doughty, LAK 498 (77-32-17) 0 First Team, 2 Second Team
4. Shea Weber, NSH 368 (36-52-32) 2 First Team, 2 Second Team

5. Roman Josi, NSH 180 (10-28-46)
6. Mark Giordano, CGY 153 (8-23-44)
7. Duncan Keith, CHI 111 (6-14-39)
8. Kris Letang, PIT 68 (3-12-17)
9. Ryan Suter, MIN 54 (4-6-16)
10. John Carlson, WSH 32 (0-7-11)
11. Dustin Byfuglien, WPG 30 (3-2-9)
12. Brent Burns, SJS 19 (1-3-5)
13. Ryan McDonagh, NYR 17 (2-2-1)
14. Anton Stralman, TBL 14 (1-2-3)
15. Oliver Ekman-Larsson, ARI 12 (0-1-9)
16. Nick Leddy, NYI 10 (1-1-2)
17. Kevin Shattenkirk, STL 10 (0-3-1)
18. Dennis Wideman, CGY 9 (0-1-6)
19. Aaron Ekblad, FLA 7 (1-0-2)
20. Niklas Kronwall, DET 6 (1-0-1)
21. T.J. Brodie, CGY 4 (0-1-1)
22. Alex Pietrangelo, STL 4 (0-0-4)
23. Jonas Brodin, MIN 3 (0-1-0)
24. Andrei Markov, MTL 3 (0-0-3)
Justin Faulk, CAR 3 (0-0-3)
26. Tyson Barrie, COL 2 (0-0-2)
27. Brian Campbell, FLA 1 (0-0-1)
Jason Garrison, TBL 1 (0-0-1)
Niklas Hjalmarsson, CHI 1 (0-0-1)
Marc Staal, NYR 1 (0-0-1)

Maalivahtien äänestys
GOALTENDER

Pts. (1st-2nd-3rd) Career All-Star Selections

1. CAREY PRICE, MTL 758 (151-1-0) 1 First Team, 0 Second Team
2. Devan Dubnyk, MIN 313 (1-92-32) 0 First Team, 1 Second Team

3. Pekka Rinne, NSH 206 (0-49-59)
4. Braden Holtby, WSH 64 (0-8-40)
5. Cory Schneider, NJD 13 (0-2-7)
6. Steve Mason, PHI 5 (0-0-5)
7. Marc-Andre Fleury, PIT 4 (0-0-4)
8. Ben Bishop, TBL 2 (0-0-2)
Henrik Lundqvist, NYR 2 (0-0-2)
10. Corey Crawford, CHI 1 (0-0-1)



Näin Hawks-kannattaja täytyy nostaa esille, että kolme mestaruutta tuottaneella Toews-Kane -aikakaudella Hawks-pelaajia on näkynyt hieman yllättäenkin aika harvoin tähdistökentällisissä.

Duncan Keith (1. kentällinen: 09-10, 13-14)
Patrick Kane (1. kentällinen: 09-10)
Jonathan Toews (2. kentällinen: 12-13)

Onko Blackhawksin tasaisen laadukas tähtinippu siis myös tasapaksu, josta ei löydy juurikaan NHL:n kirkkaimpia yksilöitä? Vai himmentävätkö nuo tähdet toistensa loistoa? Kärsiikö joukkue palkintojen jaossa läntisessä konferenssissa pelaamisesta? Päättynyttä kautta lukuun ottamatta joukkue on yleensä suoriutunut runkosarjassakin terävimmän kärjen joukossa. Silti seitsemän kauden menestysputki on tuottanut vain neljä mainintaa, kun samaan aikaan ovechkinit ja crosbyt ovat vuodesta toiseen jommassa kummassa kentällisessä (tai pahimmassa tapauksessa molemmissa). Vertailun vuoksin samalta aikakaudella hyvin menestynyt Kings on saanut vain kaksi pelaaja noihin tähdistöihin: Doughtylla on kaksi mainintaa kakkostähdistöön (09-10, 14-15) ja Quickillä yksi maininta kakkosmiehistöön (11-12).

Tällä kaudella runkosarja sujui joukkueelta kyllä melko ailahtelevasti, joten Hawks-pelaajien puuttuminen on sen valossa ymmärrettävää, kun Kanekin loukkaantui pistepörssiä johtaessaan. Onneksi Stanley Cup on kuitenkin se arvostetuin palkinto ja kunnianosoitus, josta Windy Cityssä on nyt saatu nauttia muiden mielestä varmaan jo ihan liikaakin.
 

Jaksaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, NHL
Ei ole minun vikani, ettet osaa lukea esimerkiksi tämän ketjun viestiä numero 38.

Nykyjääkiekko on vähän sellaista, että puolustajan pitää pystyä tuomaan joukkueelle muutakin, kuin poikittaista mailaa maalin edessä. Suurin osa hyökkäyksistä käynnistyy pakin lavasta, ja tässä kategoriassa Karlsson on todennäköisesti sarjan paras.

Se, että pelaa niin vähän alivoimaa, voi selittyä sillä että pelaa kaikki ylivoimat alusta loppuun (koska on helvetin hyvä ylivoimalla). Typerää roolitusta olisi peluuttaa Karlssonia alivoimalla, kun katsoo minkälaisia tankkeja Senatorsin pakistosta löytyy.

Kuten sanoin, myös omaan päähän mainettaan parempi huikean liikkumisensa ja mailalla pelaamisen ansiosta.
Oho, yksi viesti mennyt ohi jossa sanotaan näin, haluisin vielä että pistät tähän ne KOMMENTIT.

Ja eiköhän Karlsson jätä alivoimat väliin kun joukkueesta löytyy sen homman paremmin osaavia, ei sen takia ettei jaksaisi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Näin Hawks-kannattaja täytyy nostaa esille, että kolme mestaruutta tuottaneella Toews-Kane -aikakaudella Hawks-pelaajia on näkynyt hieman yllättäenkin aika harvoin tähdistökentällisissä.

Onko Blackhawksin tasaisen laadukas tähtinippu siis myös tasapaksu, josta ei löydy juurikaan NHL:n kirkkaimpia yksilöitä? Vai himmentävätkö nuo tähdet toistensa loistoa? Kärsiikö joukkue palkintojen jaossa läntisessä konferenssissa pelaamisesta?

Ehkä vähän kaikkia noita, mutta loppuviimeeksi voittavalla organisaatiolla on kyse pärjätä kevään ratkaisupeleissä, eikä runkosarjassa, jonka perusteella nämä yksilöpalkinnot jaetaan. Ja yleensä vahvojen (ja kalliiden) yksilöiden joukkueista puuttuu se syvyys, joka taas yleensä löytyy mestariJOUKKUEIDEN tähtipelaajien taustalta. Palkkakatto tätä efektiä alkaa tehdä enenevissä määrin.

Ennustankin, että jatkossa jos Chicago ajautuu palkkakatto-ongelmiin, se tulee näkymään lisääntyvänä tähtipelaajien peluutuksena, joidenka turvin pelaavat yksilönä vahvempia kausia ja tulevat pokkaamaan aikaisempaa enemmän ainakin näitä "arvostusluokan" palkintoja. Mutta joukkueen taso ei saata enää olla sama koska miljoonat eivät enää leviä läpi rosterin, vaan niille tähdille.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Karlssonilla rikkinäinen Andersen
Eiköhän se Andersen luudi ihan jossain muualla (vihje:USA:n länsirannikko) mutta Karlssonilla taitaa olla joku Anderson siellä Ottawassa.

Mutta tästä päästäänkin itse asiaan, eli Carey Price puhdisti palkintopöydän, mutta Jiří Hudler varasti show:n! Siis ihan järjettömän hauska mies, ainakin verrattuna kaikkiin muihin näihin robotteihin jotka palkintoja saivat ("...ja sitten kiittäisin vielä isoäidin kissaa...ja kiitokset sille päiväkodille ja kiitos...ja kiitokset....). Hudler puolestaan pomppasi tuolistaan Lady Byng palkinnon voitettuaan ja kaverilla ei ole kenkiä jaloissaan vaan kirkkaan punaiset sukat! Tassuttelee sitten niillä lavalle ja rupeaa heittämään huulta Johnny Hockeystä, jolle Bob Hartley oli soitellut ja käskenyt menemään sänkyyn puoleenyöhön mennessä ja sitten Johnny Hockey oli soittanut Hartleylle ja käskenyt pitää huolta, että Bob on sängyssä kello 23:een mennessä jne. Ihan hulvaton tyyppi. Jotenkin minulla on muistikuva, että jostain The Hockey Newsistä olin lukenut, että kaveri on aikamoinen vitsiveikko, mutta en ollut tajunnut, että kaveri on ihan täysi huumorityyppi. Huh huh kun oli hauskaa! Vaimoni väitti kivenkovaan, että Hudler on aasialainen, mutta hän taitaa olla näitä Laura Lepistö tapauksia, jotka näyttävät ihan kiinalaiselta, mutta eivät sitä kuitenkaan ole!

Tässä vielä oikea rivi NHL-palkinnoista tältä vuodelta:

VEZINA TROPHY "Paras maalivahti"
Carey Price, Montreal Canadiens

FRANK J. SELKE TROPHY "Paras puolustava hyökkääjä"
Patrice Bergeron, Boston Bruins

LADY BYNG MEMORIAL TROPHY "Herrasmiespelaaja"
Jiri Hudler, Calgary Flames

CALDER MEMORIAL TROPHY
"Paras tulokas"
Aaron Ekblad, Florida Panthers

JAMES NORRIS MEMORIAL TROPHY "Paras puolustaja"
Erik Karlsson, Ottawa Senators

MASTERTON TROPHY "Sitkeä ja sisukas sissi"
Devan Dubnyk, Minnesota Wild

HART MEMORIAL TROPHY "Arvokkain pelaaja joukkueelleen, paras pelaaja liigassa"
Carey Price, Montreal Canadiens

JACK ADAMS AWARD "Paras valmentaja"
Bob Hartley, Calgary Flames

TED LINDSAY AWARD "Pelaajien mielestä liigan paras pelaaja"
Carey Price, Montreal Canadiens

GENERAL MANAGER OF THE YEAR AWARD "Paras GM"
Steve Yzerman, Tampa Bay Lightning

MARK MESSIER LEADERSHIP AWARD "Paras johtaja" (pelaajista)
Jonathan Toews, Chicago Blackhawks

KING CLANCY TROPHY "Humanitäärisestä työstä kiekkoilussa"
Henrik Zetterberg, Detroit Red Wings

NHL Foundation Award "Kaukalon ulkopuolisesta avustustyöstä"
Brent Burns, San Jose Sharks

ART ROSS TROPHY
"Paras pistemies"
Jamie Benn, Dallas Stars - 87 pistettä

MAURICE "ROCKET" RICHARD TROPHY "Paras maalintekijä"
Alexander Ovechkin, Washington Capitals - 53 maalia

WILLIAM M. JENNINGS TROPHY "Vähiten päästettyjä maaleja, vähintään 25 pelattua ottelua"
Corey Crawford, Chicago Blackhawks
Carey Price, Montreal Canadiens

CONN SMYTHE TROPHY "Playoffsien paras pelaaja"
Duncan Keith, Chicago Blackhawks

PRESIDENT'S TROPHY "Eniten pisteitä runkosarjassa saanut joukkue"
New York Rangers - 113 pistettä.

PRINCE OF WALES TROPHY "Itäisen Konferenssin mestarijoukkue"
Tampa Bay Lightning

CLARENCE S. CAMPBELL TROPHY "Läntisen Konferenssin mestarijoukkue"
Chicago Blackhawks

STANLEY CUP "Liigan mestarijoukkue"
Chicago Blackhawks

NHL FIRST ALL-STAR TEAM "All-Stars kenttä"

Alex Ovechkin - John Tavares - Jakub Voracek
Erik Karlsson - PK Subban
Carey Price

NHL SECOND ALL-STAR TEAM "Kakkos All-Stars kenttä"

Jamie Benn - Sidney Crosby - Vladimir Tarasenko
Drew Doughty - Shea Weber
Devan Dubnyk

NHL ALL-ROOKIE TEAM "Tulokkaiden All-Stars kenttä"

Johnny Gaudreau - Filip Forsberg - Mark Stone
Aaron Ekblad - John Klingberg
Jake Allen
 

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Omasta mielestäni ihan käsittämättömän typerää, että ihmiset eivät täällä arvosta näköjään ollenkaan Karlssonin taitoja lukea peliä, löytää ne paikat mistä iskeä ja samalla kuitenkin olla erinomainen myös puolustussuuntaan. Sen myönnän, että kyllähän nämä Doughtyt ja Weberit paremmin kulmaväännöissä ja fyysisesti pärjäävät, kuin Karlsson puolustusalueella ja tottakai Karlssonin vahvuudet painottuvat hyökkäysalueelle, mutta tuolla kiekonkäsittelyllä ja luistelulla on myös keskialueella aivan selvästi vaarallisin puolustaja.
En nyt jaksa kahlata läpi jokaista viestiä, mutta ei ihmiset täällä juurikaan kiistä Erik Karlsonin loistavuutta pelaajana - tai edes puolustajana. Itsekin aiemmin totean, että EK olisi hyvä kandidaatti arvokkaimmaksi pelaajaksi. Kyse tässä keskustelussa on enemmän mielestäni siitä mitä osa-alueita parhaan puolustajan tittelissä pitäisi painottaa. En pitäisi mielestäni "käsittämättömän typeränä" sitä, että ihmisien mielestä NHL:stä löytyy puolustajia, joilla on kokonaisuus paremmin hallussa. (Varsinkin kun nämä on enimmäkseen mielipidekysymyksiä) Sitä on vaikea kiistää, etteikö Karlson oli se vaarallisin puolustaja hyökkäyssuuntaan (ja mielestäni joukkueen tärkein pelaajakin), mutta sen erinomaisuudesta puolustussuuntaan voidaan olla montaa mieltä. En väitä sitä missään nimessä huonoksi, se on parantanut paljon aiemmasta (jolloin se myös valittiin parhaaksi), mutta sijoittaisin sen silti puolustussuunnassa liigan keskitasoon... Ja vaikka olisin tässä väärässä, niin ei se silti "käsittämättömän typerä" mielipide ole, sillä Karlsonia ei kuitenkaan peluuteta tärkeillä hetkillä oman maalin edustalla. Siihen kategoriaan löytyy omat pelaajat, joille tämän kategorian voittaminen tuntuu nykyvalintakriteereillä olevan mahdottomuus.

Oliko teidän mielestänne viime kaudella sarjan paras hyökkääjä Ovechkin? 51 kaappia, mutta -35? Mieshän oli aivan surkea puolustuspäähän, mutta monen perusteilla "paras hyökkääjä" -palkinto olisi mennyt Ovechkinille.

Tätä ajatuksenjuoksua en ihan ymmärrä, koska tietääkseni NHL:ssä ei ole "paras hyökkääjä" palkintoa. Siellä on nuo pistepörssien perusteella jaettavat tittelit ja "arvokkain pelaaja" - titteli, joissa Ovechkin kyllä taitaa olla aina aika korkealla asiantuntijoiden papereissa... Jossa mun mielestä Karlsoninkin pitäisi olla korkealla. Mutta oletetaan, että olisi "paras hyökkääjä" palkinto, niin eikö se olisi oivaa jakaa sitten parhaalle hyökkäävälle hyökkääjälle, koska muutenhan Patrice Bergeron saisi kaksi pystiä (paras puolustava hyökkääjä)? Josta tullaankin siihen ajatteluun, että myös puolustajilla pitäisi olla hyökkäävän puolustajan titteli (Karlson), jotta myös oman maalin edessä kunnostautuvat pelaajat palkittaisiin. Mutta ei ole olemassa parhaan hyökkääjän pokaalia, koska niitä jaetaan jo kaksi kappaletta pisteiden perusteella. Ja siksi mielestäni parhaan puolustajan pokaalissa pitäisi punnita, sekä puolustusansioita, että hyökkäysansioita... Eli kokonaiskuvaa.
 

Apheu

Jäsen
En nyt jaksa kahlata läpi jokaista viestiä, mutta ei ihmiset täällä juurikaan kiistä Erik Karlsonin loistavuutta pelaajana - tai edes puolustajana. Itsekin aiemmin totean, että EK olisi hyvä kandidaatti arvokkaimmaksi pelaajaksi. Kyse tässä keskustelussa on enemmän mielestäni siitä mitä osa-alueita parhaan puolustajan tittelissä pitäisi painottaa. En pitäisi mielestäni "käsittämättömän typeränä" sitä, että ihmisien mielestä NHL:stä löytyy puolustajia, joilla on kokonaisuus paremmin hallussa. (Varsinkin kun nämä on enimmäkseen mielipidekysymyksiä) Sitä on vaikea kiistää, etteikö Karlson oli se vaarallisin puolustaja hyökkäyssuuntaan (ja mielestäni joukkueen tärkein pelaajakin), mutta sen erinomaisuudesta puolustussuuntaan voidaan olla montaa mieltä. En väitä sitä missään nimessä huonoksi, se on parantanut paljon aiemmasta (jolloin se myös valittiin parhaaksi), mutta sijoittaisin sen silti puolustussuunnassa liigan keskitasoon... Ja vaikka olisin tässä väärässä, niin ei se silti "käsittämättömän typerä" mielipide ole, sillä Karlsonia ei kuitenkaan peluuteta tärkeillä hetkillä oman maalin edustalla. Siihen kategoriaan löytyy omat pelaajat, joille tämän kategorian voittaminen tuntuu nykyvalintakriteereillä olevan mahdottomuus.

En missään vaiheessa ole sanonut kenenkään mielipidettä "käsittämättömän typeräksi". Sitä vain pidin typeränä, kun viesteissä puhuttiin, että esimerkiksi Karlsson ei ole ole missään nimessä ansainnut Norris Trophyä tai että mieshän ei osaa puolustaa lainkaan. Ymmärrän toki sen, että monet näkevät, että "parhaan puolustajan" -palkinto pitäisi mennä sille, joka on paras puolustamaan. Palkinto menee kuitenkin kokonaisvaltaisesti parhaalle pelaajalle, joka pelaa puolustajan pelipaikalla. Myöskin termi puolustaminen on vaikea määriteltävä. Onko se sitä, että estetään vastustajaa tekemästä maalia? Ihan yhtälailla vastustajan hyökkäysalueella pelaaminen estää sitä tekemästä maalia - "hyökkäys on paras puolustus". Toisaalta taas on hyvin yksiulotteista ajatella vaikkapa niin, että paras puolustaja on paras puolustaja pelatessa omalla puolustusalueella. Tälläistä on myös hyvin vaikea mitata. Shea Weber voi esimerkiksi jakaa kovan pommin ja napata kiekon sen jälkeen, kun taas Karlsson on nostanut vastustajan mailaa ja napannut kiekon tästä. Kumpi näistä on täten parempi puolustaja? Myös keskialueella puolustetaan. Karlsson taas on aivan omiaan avaamaan peliä joko syötöllä tai nousemalla itse puolustusalueelta. Tämäkin on puolustamista. Joku voisi lätkäistä pitkän kiekon ja aloitus olisi taas omassa päässä, kun taas Karlsson usein saa sen aloituksen vastustajan päätyyn tai jopa vastustajan maaliin.

En ole mitenkään sitä vastaan, että tulevaisuudessa tulisi vaikkapa tälläinen puolustavan puolustajan palkinto. Nykyinen palkinto meni kuitenkin mielestäni ansaitusti Karlssonille. Ihmetytti se miehen taitojen vähättelyn määrä täällä. Weberin jälkimmäinen puolikas runkosarjasta oli heikko etenkin tilastollisesti, järjestäen pakkasella. Doughty pelasi tasaisesti, mutta pistemäärä jäi kauaksi Karlssonista ja hänen joukkueensa, joka vilisee tähtiä ei edes edennyt pudotuspeleihin. Subbania taas helpottaa varmasti se, että miehellä on huomattavasti parempi joukkue ympärillä, mitä Karlssonilla. Lisäksi mitä itse olen Subbania nähnyt, hänelläkin on välillä taipumusta ihme hazardeihin. Toki pysti olisi voinut mennä myös hänelle. Niinkuin jo aiemmin sanoin, tasainen kolmikko tässä oli finaalissa.
 

rico

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Karlssonin pelaamisessa on sellaista nerokkuutta, jota ei muilla NHL-pakeilla näe. Mies luistelee vastustajilta jalat alta, antaa poikkeuksetta peliä edistäviä syöttöjä tai toimittaa kiekon itse jalalla oman maalin takaa hyökkäysalueelle, katkoo syöttöjä omalla alueella ja käynnistää vastahyökkäyksen, liikkuu hyökkäyssiniviivaa pitkin kuin pantteri ja löytää aina väylän toimittaa kiekko maalille saakka, sen sijaan, että se päätyisi hyökkääjän polvisuojiin. Veto on kova ja tarkka ja syötöt tulee lapaan eikä jalkoihin. Yksinkertaisesti häikäisevä pelaaja, joka saa kaiken oleellisen näyttämään nautinnollisen helpolta. Norris-valinta ei tarkoita, että Subban, Weber, Keith tai Doughty olisivat paljoa huonompia, mutta EK oli oiva palkinnonsaaja, joskin ansaitsi sen mielestäni nyt selvemmin kuin 2012.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös