Mainos

NFL season 2012–2013

  • 82 092
  • 531

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Juu, juuri niin päin. Meni tässä senat sakaisin. *hymiö*.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Don't wanna tell you I told you so, but I told you so. Tama Giants joukkue ei pida mistaan muusta enemman kuin siita, etta se saa nayttaa epailijoille keskisormea. Giants johtaa nyt NFC Eastia ja on taas se team to beat. So fluke this.

Manningin ei tarvinnut tehda talla kertaa kaikkea yksi vaan nyt Giants pelasi taas joukkueena ja etenkin puolustus herasi JPPn pelatessa kauden parhaan ottelunsa. The guy was everywhere. Taytyy edelleen sanoa, etta secondary on parantunut paljon sen jalkeen kun Prince pystyi pelaamaan ja eilenkin han auttoi pitamaan Vernon Davisin taysin pois pelista ja otti tarkean interceptionin.

Tassa pelissa naki myos etenkin toisella puoliajalla sen miten Coughlin itse asiassa haluaisi old school coachina pelata eli kontrolloida kelloa ja avata playu actionia juoksemalla. Nykyaan taytyy kuitenkin heittaa enemman, koska saannot ovat muuttuneet ja muutkin joukkueet heittavat -- ja onhan Giantsilla tietysti Eli.

Nicks pelasi taas, mutta yhta isoa koppia lukuunottamatta han ei ollut viela oikein kunnolla pelissa mukana. Hixon on onneksi talla kaudella terveena ja han on sellainen receiver, joka pystyy pelaamaan outside ja auttamaan Cruzia. Eilenkin Hixon otti pari tarkeaa koppia pitamalla Giantsin hyokkayksen kentalla. Cruz koulutti taas Rogersia, joka ei pystynyt taaskaan yksin pitamaan Victoria kiinni.

Jos Yankeesilla olisi edes 0.1 % siita clutch DNAsta ja swaggerista mita Manningilla ja talla Giants joukkueella on niin New York olisi iloisempi paikka talla hetkella...
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Katselin minäkin eilen kauden ensimmäistä NFL-peliä. Rupesin etsimään striimiä siinä vaiheessa, kun päivän ekat ottelut olivat puoliajalla ja samalla tsekkasin sarjatilanteen. Näistä selvisi, että Atlanta oli 5-0 statseilla häviöllä Raiderseja vastaan. 1+1 ja päättelin, että tästähän voi tulla vielä mielenkiintoinen peli ja varsin todennäköinen comeback. Noh, Raiders virheili aivan mahdottomasti, eikä Atlantan hyökkäyskään häikäissyt. Tulivatpa kuitenkin tasoihin potkumaaleilla. Vikalla neljänneksellä sitten olikin tapahtumia. Raiders näytti vievän peliä, mutta Atlantan INT TD käänsikin pelin täysin. Oaklandilaiset tulivat vielä kerran tasoihin ihan pelin lopussa ja taisi jäädä punapaidoille 40 sekkaa tehdä voittopisteet. Nepä tulivatkin hienolla potkumaalilla jostain 55 jaardista. Taisi olla potkaisijan kauden pisin. Ja pitemmältäkin olisi mennyt, hyvin oli pallon alla tilaa maalilinjalla.

Ihan tyytyväinen olen tähän penkkiurheilijan kaudenavaukseen. Toivottavasti hyviä pelejä on vastakin.
 
Ainekin liiga on yllätykselline ja tasainen. AFC East, kaikki tiimit 3-3.

Patriotsin viime hetken tappio teki kyllä gutaa. Yllättävän mielenkiintoisena on AFC East pysynyt. Ihme toki on, jos joku muu dividioonan voittaa kuin Pats, mutta toivotaan, että jännitys säilyy loppuun asti. Muutenkin on hyvä asia, että ennakolta selviä pelejä tuntuu olevan koko liigassa melko vähän.

Eilen Dolphins voitti Ramsin melko nihkeällä pelillä. Juoksu ei kulje totuttuun malliin keskushyökkääjien loukkaantumisongelmien takia, mutta onneksi Tannehillin heittopeli toimi ajoittain ja puolustus hoiti loput. Mielenkiintoista oli, että Ramsin rookie kicker Zuerlein osui NFL-uransa 15 ensimmäistä yritystään puiden väliin (joka taitaa olla NFL:n ennätys), mutta potkaisi tuossa pelissä kolme viimeistä yritystään ohi. Mukaan kylläkin mahtui +50-jaardinen ja 66-jaardinen, jossa siinäkin mitta olisi riittänyt. Dolphinsin kannalta hyvä kerrankin näin päin.

Mukava kierros senkin takia, että otin vetolapulla Giantsin voiton kiinni. Yli 3,5 kerroin vaikutti omaan silmään enemmän kuin houkuttelevalta.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Olipahan MNF. Ehdin mukaan vasta toiselle puolikkaalle ja näin melko yksipuolisen esityksen. Peyton Manning ja Broncos eivät ainoastaan kuroneet 0-24 takamatkaa umpeen, vaan painelivat vielä omille lukemilleen.

Riversin ensimmäistä ja ilmeisen onnistunutta puoliaikaa en siis nähnyt, mutta tämä jälkimmäinen oli hänen osaltaan melko murheellinen. Inttejä ja säkkejä sateli ja onnistuneet suoritukset vähissä. Lyhyen NFL-seuraajanurani pahin sulaminen QB:ltä, vaikkei toki oma joukkue hirveästi tukea tarjonnutkaan.

Peyton Manningilla sitten taas vähän päinvastainen esitys. Yhtä suuri osa, ellei suurempikin, voitosta kuuluu toki loistavan comebackin tehneelle puolustukselle (mm. kaksi palautettua TD:tä), mutta on se vaan kone. Ratkaisut paranevat sitä mukaa, mitä tärkeämpi on tilanne ja tuo hänestä huokuva varmuus ja rauhallisuus ei voi olla vaikuttamatta koko muuhun joukkueeseen positiivisesti. Aevan mahdottoman hieno urheilija.

Harmi, että nämä yöpelit pistävät rytmin vähän vituralleen. Kai sekin on priorisointikysymys.
 

#76

Jäsen
Melkein täytyisi katsoa tuo MNF. Miten on mahdollista, että joukkue johtaa 24-0 puoliajalla kotonaan ja häviää toisen puoliskon 0-35? No, otetaan kuusi omaa hyökkäystä näin:
First drive: Lost fumble
Second drive: -4 yards, punt
Third drive: Interception
Fourth drive: Interception
Fifth drive: Interception
Sixth drive: Lost fumble

Eiköhän se tuosta lähde. Ei paljoa enempään voi antaa kaverille apuja vaikka yrittäisi. Taidan katsoa pelkän toisen puoliskon uteliaisuudesta.

Viikko 6 on paketissa ja torstaina odottaisi mielenkiintoinen Seahawks vs. 49ers. Kumpikin 4-2 tilanteessa. Sunnuntainakin tukku mielenkiintoisia pelejä, on Ravens vs. Texans 5-1 tilastoillaan, AFC Eastin avaaminen jatkuu Jets vs. Patriots ottelulla, Cardinals vs. Vikings 4-2 saldoilla, NFC East mittelö Redskins vs. Giants ja AFC North Steelers vs. Bengals. Tulee taas valinnan vaikeutta että mitä seurata.
 

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Eiköhän se tuosta lähde. Ei paljoa enempään voi antaa kaverille apuja vaikka yrittäisi. Taidan katsoa pelkän toisen puoliskon uteliaisuudesta.

Kannattaa katsoa se ensimmäinenkin niin saa kunnon kokonaiskuvan siitä, kun kaikki menee päin honkia. Ensimmäisellä puolikkaalla opetuksen tarjoaa Broncos ja toisella Chargers.

Kolme ekaa potkun vastaanottoa täysin vihkoon Broncosilta. Kahdessa ensimmäisessä oli uusi mies Holliday vastaanottamassa, eikä kumpaakaan saanut ilmasta käsiin. Boldenilta fumbel kolmanteen potkun vastaanottoon ja peli 10-0 San Diegolle. Tässä tilanteessa Manning heitti nätin syötön Deckerille, jonka olisi täytynyt juosta vain tyhjää kenttää pitkin ja napata TD, mutta kehvo meni sitten kaatumaan omiin jalkoihinsa 30 jaardin paikkeilla. Tästä seuraava passi olikin sitten TD San Diegolle Matthew Willisin kämmistä, kun ei ymmärtänyt Manningin käsimerkkejä ja tästä seurasi intteri San Diegolle.

Tuomarit kyllä yrittivät ensimmäisellä puolikkaalla pitää Denveriä mukana pelissä antamalla ihme penaltyja Riversille.

Toinen puolikas olikin sitten sitä tuttua Broncosia. Kaikki meni putkeen ja voitto sieltä lopulta napsahti. Seuraavassa pelissä olisi toivottavaa Broncosilta aloittaa peli kunnolla heti alusta alkaen, eikä yrittää näitä +20 pisteen takaa-ajoja toisella puolikkaalla. Aikamoista tunteiden vuoristorataa nämä Broncosin pelit ovat. Ensimmäisen puolikkaan aikana kaikki menee yleensä perseelleen ja vitutus on sen mukaista. Toisella puolikkaalla peli sitten alkaa kulkea, eikä ottelusta jää niin paska maku kuin aluksi olisi olettanut. Onneksi nyt tulee bye ja hermot saavat hieman lepoa vuoristoradasta.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Seahawks 24 - Patriots 23...

Ei auta itku markkinoille. Viime vuotinen secondary on tullut takaisin ja on taivaallinen pistelinko vastustajan QB:lle. Jos heitot eivät ole täysin päin persettä niin Patriotsien kuupat eivät saa rekkaa kiinni vaikka ne ajaisivat täysillä päin. Jos jotain positiivista pitää hakea niin Arrington penkitettiin ja Dennard pääsi pelaamaan. Nyt kun vielä Ras-I Dowling saataisiin pois BB:n koirankopista ja ehkä McCourtyn penkittämisen kautta ryhtiä hänenkin otteisiin niin voisi secondary edes jotain yrittää pysäyttää. Patrick Chungista on valitettavasti tullut Merriweatherin kaltainen taklaaja joka tulee lähestulkoon aina väärästä kulmasta ja yleensä vetää sata lasissa ohi tilanteista. Olen tässä alkanut miettimään että on DB coach saanut jonkun suojapaikan kun ei ole vuosiin mitään ryhtiä saanut aikaiseksi.

Toistaiseksi en sitten kyllä käsitä toisen puoliajan peluuttamistakaan. McDaniels peluutti heittopeliä heittopelin jälkeen. 59 kertaa Brady pelasi heittoa. Kuinka vaikea puolustuksen pelata heitto pois kun he tietävät että juoksu ei ole optio. Varsinkin kun aikaisemmissa peleissä juoksulla ollaan saatu hyviä tuloksia. Toisaalta eipä Bradykään ollut parhaimmillaan eilen, 2 int. groundingia ja pari heittoa jostain ihmeen syystä jäi lyhyeksi ilman paineita. Mutta eipä peliä hävitty hyökkäyksen takia vaikka loppu oli hieman pannukakku kun tarvittavia 1st downeja ei saatu aikaiseksi.

Eipä tässä mitään paniikkia ole, 3 tappiota yhteensä 4 pisteen erolla
ja kaiken lisäksi vielä liigan huippujoukkueita vastaan. Tosin eipä tuo secondary kyllä aiheuta mitään riemun kiljahduksiakaan. Front 7 pelaa ihan ok peliä ja varsinkin juoksua vastaan se on pelannut loistavasti. Brandon Spikes on peto juoksua vastaan, Chandler Jones puolestaan jatkaa huikeita otteita (27 tackles, 5 sacks, 2 forced fumbles) ja on yksi vahvimmista DROY ehdokkaista kuten jo ennen kautta ennustin.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Lontooseen ensi kaudelle myös toinen peli, kun Minnesota Vikings kohtaa Wembleyllä syyskuun lopussa Pittsburgh Steelersin:

NFL announces Vikings-Steelers game in London in 2013 - NFL.com

Niinpä niin. Olin täysin varma että Packers on tämän viikon jälkeen saldossa 2-4, mutta niinpä vaan ARod pisti ison vaihteen silmään ja kyykytti Nelsonin ja Jonesin hyvällä avustuksella Texansin secondarya täysin. Muutenkin Texans oli kuin varjo siitä porukasta mikä on alkukaudesta edennyt tappioitta. Noinko paljon Cushingin puuttuminen näkyy jengissä?

Packersin voitossa oli kuitenkin pieni pyrrhoksen maku, jo toinen startteri ILB-osastolta, D.J. Smith on koko loppukauden sivussa. Desmond Bishophan hajosi jo pre-seasonin ekassa matsissa.
Myös Nick Perry ja Sam Shields saivat osumia, mutta ilmeisesti he palaavat kentälle vielä jossain vaiheessa kautta. Sairaslistallahan ovat jo Packersilta Benson, Raji ja Jennings, jotenkin alkaa muistuttaa Super Bowl-kautta..
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Ray Lewis loppukauden sivussa. Helvetin surullinen uutinen, koko liigalle ja erityisesti tietenkin miehelle itselleen, Ravensille ja sen faneille. Kyseessä kuitenkin yksi kaikkien aikojen parhaista pelaajista, kaikki pelipaikan ja aikakaudet mukaan laskien.

Komeita sanoja mieheltä, jolla suosikkijoukkueiden kohdalla lukee Steelers. Arvostan.

Ravens lopulta pisti Rayn IR designed for return -leimalla, eli jotain toivoa ilmeisesti on että voisi loppukaudesta vielä olla karkeloissa mukana. Ehtona paluulle varmasti on että Ravens on vielä loppukaudesta varteenotettava joukkue puhuttaessa mahdollisista SB kanditaateista. Tämä on melko iso kysymysmerkki nykypelillä. Loukkaantumista en itse aluksi ajatellut kovin pahaksi, sillä käsi kuitenkin tutkittaessa ja myöhemmin sivurajalla liikkui ylös ja alas melko hallitusti ilman apuja. No saa nähdä, harmi kyllä. Webb tosiaan varmasti sivussa koko kauden. Pelillisesti sanoisin että Webb oli puolustuksen ehkäpä toiseksi tärkein tyyppi, Ngatan jälkeen. Olisi varmasti tärkein, mutta muu puolustuksen linja Ngataa lukuunottamatta pelaa sen verran kehnosti tätä nykyä että ajatus d-linjasta ilman Ngataa on vielä pelottavampi kuin Webbin puuttuminen cb-porukasta..
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Komeita sanoja mieheltä, jolla suosikkijoukkueiden kohdalla lukee Steelers. Arvostan.
Ray on suosikkipelaajani koko liigassa. Sitä ei poista edes se tosiasia, että on yhtä kuin Ravens Football. Steelers valikoitui suosikkijengiksi kauan ennen kuin tiesin kuka Ray Lewis on. Minulle on ihan sama missä jengissä Lewis pelaa, fanitan häntä oikeastaan enemmän hänen persoonansa ja johtajuutensa ansiosta kuin pelitaitojen takia. Vaikka pelityylikin kyllä uppoaa erittäin hyvin minuun. Tiedostan, että on vähän outoa, että oma suosikkipelaaja pelaa oman suosikkijoukkueen pahimmassa vihollisessa. Mutta ei minulla itselläni ole mitään Ravensia vastaan, pelaa hyvin paljon samanlaista futista kuin Steelers ja organisaatioiden ns. arvot ovat lähellä toisiaan. Jos inhokkiseuroja pitäisi hakea, niin ne löytyvät ihan muualta kuin AFC Northista.
 

#76

Jäsen
Yöllä puolustuksien kaksintaistelu, kun Seahawks ja 49ers kohtaavat. Palaako Smith suorittamaan ja saako Wilson samanlaisia apuja 49ers puolustukselta kuin sai sunnuntaina Patsilta? Kotijoukkue sai viimeksi sen verran pahan näyryytyksen kotiyleisön edessä, että veikkaan Seahawksin jäävän jyrän alle.
 

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Yöllä puolustuksien kaksintaistelu, kun Seahawks ja 49ers kohtaavat. Palaako Smith suorittamaan ja saako Wilson samanlaisia apuja 49ers puolustukselta kuin sai sunnuntaina Patsilta? Kotijoukkue sai viimeksi sen verran pahan näyryytyksen kotiyleisön edessä, että veikkaan Seahawksin jäävän jyrän alle.

Todella jännä peli tulossa (harmi kun ei näy suorana vaan pitää katsoa huomenillalla jälkilähetyksenä). Veikkaisin ettei Wilson pääse tässä pelissä yhtä helposti juoksemaan, sillä 49ersin juoksupuolustus oli niin vahva Giantsia vastaan. Odotettavissa myös, että 49ers antaa tällä kertaa myös enemmän painetta Wilsonille kuin Manningille viime viikolla, eikä kuupalle annetaan niin paljoa aikaa katsella heittopaikkoja. Seahawksin rissut eivät myöskään ole samaa tasoa kuin Giantsilla ja pidän ihmeenä jos 49ers ei vie tästä reilua voittoa. Se kuitenkin edellyttää hyvää hyökkäyspeliä Seahawksin erittäin kovaa puolustusta vastaan, mutta eiköhän sieltä ne tarvittavat pisteet hoideta.
 

#76

Jäsen
Olipas hyvä ottelu ja juuri sellainen puolustusten taistelu kuin saattoi odottaa. Seattlen juoksupuolustus aukesi pahemmin kuin muuten tällä kaudella, mutta Smith heitti aika luokattomasti ja tarjosi Seattlelle vielä mahdollisuudet tulla tasoihinkin.

Lopun safety decline oli mielenkiintoinen, mutta halusikohan 49ers välttää loukkaantumisia, jos olisi tullut vielä yksi onside kick-tilanne?

49ers sai td-vapaan putkensa poikki, mutta silti yksi td peliin onb aika vähän. Onkohan 9 neljännestä ja yksi tehty td?
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
RG3 tulee tanaan kylaan ja odotan aika tiukkaa pelia. Redskins voitti molemmat peli viime vuonna Giantsia vastaan ja nyt niilla on RG3. Giants-Redskins pelit ovat aina olleet sellaisia pound and grind peleja ja odotan samanlaista tastakin.

Giantsin puolustus pelasi hyvin 49ersia vastaan ja muutenkin Romo on ollut ainoa QB, joka on tahan mennessa paassyt liikkumaan hyvin Giantsia vastaan. Sen sijaan Newton ja Vick pysyivat hyvin kurissa. RG3 johtaa kuitenkin vahan samanlaista hyokkaysta kuin Newtonkin eli sielta on tulossa vastaan college hyokkays -- paljon optionia etc.

Vastustajat ovat ilmeisesti tahan mennessa pelanneet RG3 vastaan aika konservatiivisesti eli rush neljalla ja zonea takana, mutta Giantsin front 7 on vahan erilainen kuin millaan muulla joukkueella. Tarkeaa on pitaa contain hyvana eika paastaa Griffinia juoksemaan around the ends. Pitaa vain pistaa paljon painetta ja laittaa hanet heittamaan nopeasti. Toki RG3 on heittanyt about 70% ja yli 105 QB rating ja heittaa todella helpon nakoisesti myos down the field.

Taman Giants joukkueen ainoa ongelma on se, etta he eivat osaa pelata suosikkeina, joten toivottavasti Coughlin on kertonut taas joukkueelle, etta Giants ei voi tata pelia voittaa.

Giants saa taas Chris Cantyn takaisin ja lisaksi Hakeem Nicks on lahestymassa taytta kuntoa, joten Giants paasee kylla hyvassa asemassa peliin. Mutta kuten sanoin niin Giants pelaa hyvin nakojaan vain underdogina ja kotona Giants on ollut jokaisessa pelissa alussa haviolla. Redskins pelaa aina Giantsia vastaan smash mouth footballia, joten odotan tiukkaa pelia, joka Giantsin taytyy voittaa. Giants on jo 0-2 divisioonassa, joten tata pelia ei saa havita.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Ravens-Texans oli täyttä teurastusta. Ravenssien ainoa (korostetaan sanaa ainoa) positiivinen juttu oli T-Sizzlen paluu kentille ja näyttää siltä että kaveri tulee nostamaan B-moren puolustuksen profiilia kun saa itsensä lopullisesti kuntoon. Samalla toki rukoillaan kierukat polvista rullalla sen puolesta että paikat kestää kaverilla. Siihen loppuikin hyvä. Tälläinen turpasauna oli odotettavissa toki -> elkeet oli olemassa parissa viime matsissa. Ravens puolustus on täysin kuutamolla ja hyökkäyskin ailahtelee suurella haitarilla. Silti tämä vähän yllätti kumminkin.

Olisi hienoa jos olisi jokin tietty juttu mikä pitäisi korjata, mutta nyt on byellä työsarkaa ihan reilusti. Linjapelaaminen ehkä yhtenä suurimpana ongelmana molemmilla puolilla palloa. Tänä vuonna on ollut aika vähissä matsit jossa voisi rehellisesti sanoa baltimoren voittaneen pallon molemmilla puolilla linjataistot. Suurin syy miksi baltimorea vastaan juostaan niin paljon on linjassa. Siellä on hirveät aukot joka snapilla. Tähän kun yhdistää todella kehnon taklaamisen ja vaikeuden päästä blokeista irti, niin siinä on jo perustavaa laatua olevia ongelmia kerrakseen. DC Peesin peluuttaminen on kanssa melko konservatiivista, ei yhtään semmoista totuttua Ravens tyyliä. Nooh, toki jos nuo aiemmin manintut ongelmakohdat olisi jollain tapaa kohdillaan, niin pelikutsut ehkä ei näyttäisi niin pahalta, mutta semmoinen aggressiivisuus ja yllätyksellisyys tekemisestä tuntuu puuttuvan.

Hyökkäyksen suurin ongelma on myös linjassa, eritoten pelien ollessa vieraskentillä. Kotona homma on toiminut paremmin. Edellisen vuoden tapaan vähän liian paljon pelikutsuissa homma painottuu heittojen puolelle. Siellä on kumminkin paljon enemmän hyvää tekemistä juoksujen muodossa, tänäänkin olisi voinut toisella neljänneksellä nojata enemmän juoksuun ja jatkaa samaa rataa toisella puoliajalla, huolimatta siitä että takaa-ajoasemassa oltiin. B-moren hyökkäys ei toimi pelkästään heitolla, vaan se tarvitsee hyvän juoksupelin tukemaan sitä.

Tällä menolla kausi tulee olemaan raskas.

EDIT: keskityin pelkästään ravensseihin, mutta mainitaan nyt että Houston pelasi todella hyvin molemmilla puolin palloa. Osittain Ravenssien huonoudesta johtuen, mutta toki suurelta osin myös heidän vahvan pelaamisen johdosta. Eritoten puolustuksen frontti on tosi kova.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Phew voitto napsahti vaikka Patriotsien secondary yrittikin kaikkensa jotta Sanchezista sankaria. Ei voi kuin ihmetellä että mitä ****tiä he tekivät välillä. Merkkausvirheet olivat niin järkyttävän isoja että pitää vaan ihmetellä että miten Pats on tilanteessa 4-3. Arrington oli jälleen kerran täysin peruna ja joutuikin ihan ansaitusti vilaan alun perseilyn jälkeen.

Ei kyllä oikeasti voi ymmärtää että mitä helkkaria siellä opetetaan tai miten peluutetaan noita cornereita ja safetyja. Peliä katsellessa on koko ajan sellainen fiilis että Brady ja hyökkäys ei saa missään nimessä puntata tms koska omissa soi varmasti tämän jälkeen. Nyt on jo kahtena viikkona peräkkäin tehty kahdesta "heikosta" kuupasta kovia heittokoneita kun nämä +20 jaardin heitot tuntuu uppoavan automaattisesti tai sitten tulee PI. Sanchez on heittänyt n.53% tarkkuudella kun eilen oli yllättäen 68%. Onneksi Patriotseilla on liigan paras hyökkäys sillä muutoin sarakkeessa olisi 0 voittoa.

Houston oli selvästi sisuuntunut viime viikkoisesta tappiosta ja teki selvää Baltimoresta kuten St.lemiin jo kirjoittikin. On se vaan huikea front-7 Houstonilla.
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Oli kylla hyva peli Giantsin ja Redskinsin valilla ja lopussa tietysti nahtiin taas Manning Magic.

Redskins pelasi ihan odotetusti sita samaa option pelia kuin tahankin asti, mutta kylla se RG3 on real deal ja hanen kanssaan se toimii ihan eri tavalla kuin esimerkiksi Newtonilla. Giants sai 3 sacks ja yhden fumblen Griffinilta ja Eli auttoi kahdella typeralla interceptionilla. Lopussa meinasi menna jo jannaksi, mutta Eli olisi tuonut Giantsin vahintaan FG etaisyydelle ja nythan Cruz juoksi ihan normaalin seam routen kahden safetyn valista ja Eli laittoi taydellisen pallon sinne valiin.

Griffinia vastaan on vaikeaa pelata, koska han on niin helvetin nopea ja se nahtiin myos siina yhdessa 4th and 10 yrityksessa kun JPP juoksi perassa, mutta silti vahan backyard footballin tapaan Griffin juoksi alta pois ja lopulta heitti 19 yardin syoton ja kohta sen jalkeen Redskinsin 23-20 johtoon.

Giants pelaa paljon erilaisia nickel puolustuksia, mutta siirtyi jo lopussa vahan enemman ihan normaaliin base 4-3-puolustukseen, vaikka nopein linebacker eli Jacquiain Williams oli loukkaantuneena. Griffinia vastaan pitaa ehka pelata muutenkin enemman 4-3-puolustusta ja kayttaa sita kautta erilaisia blitzeja tai QB containia. Sita on vaikea puolustaa, koska jos pelataan miespuolustusta niin QB on aina vapaana juoksemaan. Siksi 4-3 w/ a QB spy olisi ehka se paras tapa Griffinin kaltaista quarterbackia vastaan, vaikka siinakin on omat riskinsa. Lisaksi Griffin on todella hyva myos pocketin ulkopuolella ja pystyy heittamaan across the body toisin kuin esimerkiksi Vick, joka olisi noissa tilanteissa heittanyt pallon pois, ottanut sackin tai heittanyt INT.

Giants ei ollut ennen kohdannut Griffinia, joten ne read optionit toimivat aika hyvin ja se on puolustuksellekin vaikeaa kun ei tieda, etta onko se vain play action vai oikeasti run. Se toimii viela talla kaudella, mutta myos Skinsin taytyy jossain vaiheessa muuttaa hyokkaysta, koska NFL tasolla QB ottaa liikaa osumia option peleissa ja sekin aika tulee viela kun vastustajat osaavat lukea niita option peleja paremmin toisella kerralla. Siksi se onkin college hyokkays eli se toimii collegessa, mutta NFL:ssa siihen asti kunnes NFL joukkueet scouttaavat sen kunnolla ja nakevat miten se toimii. Collegessa option hyokkaysta vastaan harjoitellaan esimerkiksi ilman palloa. NFL:ssa sita ei voi tehda, mutta pelaajat oppivat sen silti jossain vaiheessa puolustamaan.

Kun Griffin tuosta viela kehittyy niin juokseminen vahenee, mutta se ei vaikuta haneen varmasti niin paljon kuin esimerkiksi Vickiin tai Newtoniin, koska RG3:lla on mahtava kasi ja completion % on myos siella 70% puolella. Niin ajateltuna RG3 tulee kylla parjaamaan myos sellaisissa peleissa, joissa hanet pakotetaan heittamaan ja siina han on aina ollutkin hyva.

No se RG3:sta. Viela NFC Eastin ja liigan kuningas on Eli Manning, joka huononakin paivana naytti rookielle, etta nain nama pelit voitetaan. Cruz ei ollut oikein hyvin pelissa sisalla ja siksi Manningin muutama syotto putosikin noin 5 yardia Cruzin taakse. Lisaksi ne interceptionit olivat huonosti heitetty – se ensimmainen taysin overthrown ja se toinen zone puolustukseen eika Nicks olisi sita koskaan saanut kiinni. Muutenkin Giants oli juuri saanut pallon ja kellossa oli niin vahan aikaa enaa jaljella, etta olisi kannattanut juosta, vaikka Bradshaw ei eilen niin hyva ollutkaan. No anyway, Eli naytti taas kerran, etta miksi han on taman aikakauden yksi parhaista. Ei kai sita joka kerta tarvitse sanoa.

Cruz on kylla liigan paras slot receiver ja on ihme, etta hanen annetaan juosta curlia tai slantia niinkin vapaasti.

Olin vahan yllattynyt, etta David Wilson ei saanut palloa kertaakaan juoksupelissa. Toki Bradshaw oli juossut viimeiset 2 viikkoa uskomattoman hyvin ja Andrew Brown oli taas mukana, mutta Bradshawn jalat ovat taas estaneet hanta harjoittelemasta, joten Giantsin kannattaisi ehka muodostaa jonkinlainen 3 headed monster Bradshaw-Brown-Wilson. Wilsonilla on kuitenkin 5.8 yds / carry. Bradshaw 4.7 yds ja Brown 5.0. Tosin Wilsonilla on vasta 15 juoksua kun taas Bradshawlla yli 100 ja Brownillakin 43, mutta silti olisi mielenkiintoista nahda miten Wilson toimisi valilla 1st down backina ja sitten voisi kayttaa Bradshawta aina 3rd down tilanteissa.

Puolustuksessa Chase Blackburnista on tullut iso playmaker ja han on niin hyva juoksua vastaan, etta Giantsilla ei ole samanlaista asetta ollut pitkaan aikaan. Ongelmat tulevat siina, etta Boley on parempi coveragessa kuin juoksua vastaan ja Kiwanuka pelaa nykyaan enemman linjassa kuin linebackerina eika Keith Rivers ole viela 100% kunnossa. Kuten jo tuli mainittuakin niin Giantsin pelatessa muutenkin yleensa enemman nickelia, jaa juoksun puolustaminen line of scrimmagen jalkeen liikaa Blackburnin vastuulle, koska nickelback ei ole muutenkaan perinteinen run defender. Kenny Phillips olisi pitanyt tuoda talla kaudella lahemmaksi LOS puolustamaan myos juoksua, mutta han on nyt loukkaantuneena ja Stevie Brown on todella hyva coveragessa kuten myos eilen nahtiin. Muuten olen kylla tyytyvainen siihen, etta Giantsin pass coverage on parantunut paljon kauden alusta. Hosley tosin oli myohassa Griffinin toisessa touchdownissa Mossille, mutta Prince loi taas yhden touchdownin maahan end zonella.

Tarkeaa oli, etta nyt otettiin vihdoin voitto divisioonassa ja schedule ei nayta enaa niin pahalta kuin kauden alussa. Sanoisin, etta ainoa todella paha peli tulee Falconsia vastaan ja sellaiset pelit Giants on parin viime vuoden aikana aina voittanut. Cowboys pitaa lyoda ehdottomasti ensi viikolla ja sitten division record on taas .500 eli 2-2 ja jaljella viela 2 pelia divisioonassa.
 

jeani

Jäsen
Power rankings viikon 7 jälkeen on hyvin NFC-vetoinen ja näyttää mielestäni tältä:

1. New York Giants (5-2)
2. Atlanta Falcons (6-0)
3. Houston Texans (6-1)
4. San Francisco 49ers (5-2)
5. Chicago Bears (5-1)
6. Green Bay Packers (4-3)
7. Baltimore Ravens (5-2)
8. Minnesota Vikings (5-2)
9. Dallas Cowboys (3-3)
10. New England Patriots (4-3)
11. Seattle Seahawks (4-3)
12. Washington Redskins (3-4)
13. Pittsburgh Steelers (3-3)
14. New Orleans Saints (2-4)
15. Denver Broncos (3-3)
16. Philadelphia Eagles (3-3)
17. Arizona Cardinals (4-3)


Listattuna joukkueet, joilla tässä vaiheessa kautta näyttää olevan pelillisesti edellytyksiä selvitä pudotuspeleihin. AFC:n osalta sarjataulukko on harvinaisen selkeä, viiden joukkueen kannattajat voivat jo melkein tuuletella playoff-paikkaa.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Cowboys palasi voittojen tielle. Tosin en nyt tiedä oliko ansaittu voitto, mutta kuitenkin? Tuomareiden apuja näköjään tarvitaan, että voittosarakkeeseen saadaan merkintä. Ei tässä kovinkaan paljoa ole napannut kirjoitella Cowboys kuulumisia, koska niin onnetonta on tekeminen ollut. Bearsilta tuli kunnolla tukkapöllyä. 5 turnoveria tais tulla kaiken kaikkiaan ja muutenkin kaikki meni päin helvettiä. Byen jälkeinen Ravens peli oli ihan hyvä ja voitto olisi jopa oikeastaan kuulunut Cowboysille. Ihan ite se taas munittiin kuten tavallista. Kauden jännittävin matsi ihan viime sekunneille asti. Ei siitä sen enempää.

Viime sunnuntain peli oli taas sitä tyypillistä Cowboys peliä. Välillä dominoidaan ihan totaalisesti, mutta sitten tulee niitä aivopieruja tasaisin väliajoin. Rangaistukset ovat edelleen ISO ongelma. Niitä otetaan paljon ja aivan käsittämättömissä paikoissa. Cowboys taitaa edelleen olla liigan eniten rangaistuksia ottanut joukkue, tai ainakin näin kommentaattori kertoi sunnuntaina? Dallasin peli ailahteli varsin paljon, niin puolustuksessa kuin hyökkäyksessä. Dez jatkaa edelleen kriittisten pallojen pudottelua. Taas yksi lisää end zonella. Witten puolestaan on palannut omalle tasolleen, varmaa suorittamista ja tärkeitä koppeja. Kolmosrissuna operoiva Ogletree ei ole tehnyt sitten yhtään mitään hirmuisen Giants pelin jälkeen, mikä sinällään ei ole allekirjoittaneelle yllätys. Romo oli ihan ok. Ei mikään huippu suoritus, mutta riittävä voittoon. Puolustus on ollut kohtuullisen hyvä lähes koko kauden, pois lukien tietenkin Bears peli. Panthersin juoksu pelattiin muuten hyvin pois, mutta Cam Newtonin juoksujen kanssa oltiin kusessa. Kauhulla odotan miten RG III tai Vick pitää pilkkanaan Cowboysien puolustusta? Carolina pelihän ratkesi tuomareihin, joiden toiminta oli lievästi sanottuna hieman kyseenalaista viimeisten minuuttien aikana. Panthers oli pari pinnaa perässä ja kellossa oli aikaa reilut kaksi minuuttia ja heillä pallo. Dallas pakotti Panthersin neljänteen yritykseen, jossa oli selvä syötönvastaanoton häirintä Dallasin Claibornelle. Tämä jäi liputtamatta ja pallo Dallasille. Panthers tumpuloi aikalisien kanssa ja lisäksi otti horse collar penaltyn (jota se ei ollut), josta tuli uudet yritykset Cowboysille. Siltikin Carolina onnistui pysäyttämään Dallasin ja pääsivät vielä hyökkäämään. Viimeinen peli oli sitten taaksepäin suuntautuvien heittojen sarja, joka päättyi Waren metsästämään fumbleen.

Se olisi sitten Giants vastassa ensi kierroksella. Ei tässä kyllä oikein uskalla voittoa toivoa. Eli joukkoinen on pelannut pelottavan vahvasti ja ihmettelen miten Dallas pystyi ekan koitoksen voittamaan. Tosin näissä divisioonan sisäisissä matseissa ei koskaan tiedä miten käy. Sen verran hyvin joukkueet tuntevat toisensa. Olisihan se hienoa ottaa Giantsista 2-0 recordi. Totuuden nimessä en voittoa tästä odota. Sen verran köyhää on Dallasin tekeminen ollut. Jos tosiaan voitto ajatellaan nipistää, niin kunnossa on oltava seuraavat asiat. Juoksun täytyy toimia. Toivottavasti DeMarco Murray on kunnossa ja pelaa, vaikka ei Felix Jones ole huonosti paikannut? Elille on saatava painetta ja sitä kautta on tultava turnovereita. Ja tietysti ne perkeleen rangaistukset on jäätävä minimiin. Plus kyllä tässä vielä ripaus onneakin tarvitaan. Pari kriittistä droppia Giantsin rissuille sielä sun täälä (kuten Cruzille viimeksi), niin onhan se voitto mahdollinen…
 

RonSwanson

Jäsen
Suosikkijoukkue
ManU, HIFK, Pittsburgh Steelers, Die Mannschaft
Giants toisaalta ei voitosta huolimatta minua liiaksi vakuuttanut. Ensimmäinen puolisko puolustuksen osalta: jokainen Washingtonin draivi päättyi pisteisiin. Toinen puolisko oli intterien ja turnoverien värittämä. Varsinkin siitä toisesta Elin heittämästä intteristä oli jo täälläkin puhetta, se oli harvinaisen huono suoritus ehkäpä NFL:n kuumimmalta ratkaisijalta.

En sano NFL-tietämykseni olevan aivan korkeinta mahdollista laatua, mutta arvioisin Giantsin ja Packersin olevan kaksi ehkäpä eniten heittopeliin luottavaa joukkuetta? Okei onhan siellä myös Saints (Brees) ja Patriots (Brady), mutta kuitenkin. Alustan tällä yhtä tilannetta josta haluaisin keskustelua ja kommentteja muilta palstalaisilta.

Kellossa muistini mukaan 3:51, Washigtonilla yksi aikalisä, pallo Giantsin omalla 40, Giants johtaa kolmella pisteellä, 3rd down & 1. Mitä tekee Eli? Tavoittelee Cruzia laidalla, mutta heitto jäi taakse. Seuraavaksi punttaus ja pallo Redskinsien haltuun reilusti yli 3min ennen loppua. Troy Aikman sanoi myöskin olevansa "really surprised that they didn't run the ball". Omasta mielestäni aivan ehdottomasti piti yrittää juoksulla first down, ja vaikka tilanne olisi päättynyt +/- 0, niin myös 4th & 1 ehdottomasti juoksulla first down ! Ihmeen usein tuntuu, että valmentajat luottaa puolustukseensa voittaakseen ottelut. Tuostakin kun laskee, että yhdellä juoksulla saa kellosta n. 40sek pois, niin onnistunut first down olisi melko takuuvarmasti ratkaissut ottelun New Yorkille. Itseasiassa Giantsien osalta on tuoreessa muistissa vastaava tapaus Super Bowlissa: olivat 2p takana, ja vissiinkin 5-yard viivalla NE alueella. Eivät kuluttaneet kelloa loppuun, jonka jälkeen potkumaali, vaan tekivät touchdownin ja jättivät Tom Bradylle vielä yli minuutin aikaa kääntää peli. Kyllähän puolustukset tietysti usein näitä otteluita voittavat, mutta itse valmentajana tykkäisin tuollaisita tilaisuuksista, joissa juoksemalla YHDEN jaardin, on mahdollista kuluttaa kello loppuun ja "take a knee" loppupelin ajan.. Mielipiteitä asiasta? Samaa kategoriaa on mielestäni jo aiemmin esillä ollut debaatti siitä, miksei joukkueet pelin ollessa tasan enää viimeisellä minuutilla tunnu edes tosissaan yrittävän päästä field goal etäisyyksille. Samalla tavalla se on jatkoajalla mahdollista fumblata tai heittää interception??
 

JLand

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, NY Yankees, NY Giants
Giants toisaalta ei voitosta huolimatta minua liiaksi vakuuttanut. Ensimmäinen puolisko puolustuksen osalta: jokainen Washingtonin draivi päättyi pisteisiin. Toinen puolisko oli intterien ja turnoverien värittämä. Varsinkin siitä toisesta Elin heittämästä intteristä oli jo täälläkin puhetta, se oli harvinaisen huono suoritus ehkäpä NFL:n kuumimmalta ratkaisijalta.

En sano NFL-tietämykseni olevan aivan korkeinta mahdollista laatua, mutta arvioisin Giantsin ja Packersin olevan kaksi ehkäpä eniten heittopeliin luottavaa joukkuetta? Okei onhan siellä myös Saints (Brees) ja Patriots (Brady), mutta kuitenkin.

Giantsilla oli vaikeuksia ensimmaisella puoliajalla Griffinia vastaan, koska tuota option hyokkaysta on vaikea puolustaa ennenkuin sen nakee. Lisaksi defensive backsit pelaavat yleensa muutenkin ensin heittopelia, joten Griffin paasi usein juoksemaan laidalta ja ulos kentalta. Tama muuttui kuitenkin toisella puoliajalla ja kun Giants sai useammin sen diven kiinni ja JPP, Osi & Tuck linjasta ohi ja heti oli RG3 vaikeuksissa.

Kuten sanoin jo aiemmin niin Redskins onnistuu viela tuolla hyokkayksella, mutta ei enaa kauaa ja Shanahan joutuu muuttamaan sita. Se on college hyokkays ja nyt ollaan NFL:ssa, missa puolustukset osaavat muuttua nopeammin tilanteen mukaan.

Giants luottaa tottakai nykyaan syottopeliin, koska NFL on muuttunut siihen suuntaan ja air attack on tehty myos saannoilla helpommaksi. Esimerkiksi 10 vuotta sitten asia oli viela toisin. Coughlin on old school coach, joka haluaisi juosta palloa enemman kuten Giants teki 49ersia vastaan ottelun lopussa. Kun hanesta tuli Giantsin valmentaja niin han sanoi, etta se joukkueen tavoite on "to be able to run the ball and to stop the run." Juoksulla pystyttiin silloin avaamaan pelia play actionille ja kontrolloimaan kelloa. Sama patee kylla vielakin, mutta koska heittaminen on tullut "helpommaksi" ja nyky NFL:n suuntaus niin myos Giantsin taytyy heittaa.

Molemmat interceptionit Skinsia vastaan olivat huonoja heittoja Elilta, se ensimmainen oli vahan myos Bennettin vika, koska han juoksi nakojaan vaaran routen ja toisessa eli ei nahnyt etta puolustaja pudottautui zone puolustukseen ja Nicks oli periaatteessa double coveragessa.

Coughlin on osoittanut, etta han pystyy muuttumaan valmentajana ja miksi Giants ei luottaisi passing attackiin, koska pelia johtaa liigan paras clutch QB eli King Eli. Rodgers, Brady ja Brees ovat seksikkaimpia, mutta en vaihtaisi Manningia yhteenkaan muuhun quarterbackiin. If you can make it here, you can make it anywhere.

RonSwanson kirjoitti:
Alustan tällä yhtä tilannetta josta haluaisin keskustelua ja kommentteja muilta palstalaisilta.

Kellossa muistini mukaan 3:51, Washigtonilla yksi aikalisä, pallo Giantsin omalla 40, Giants johtaa kolmella pisteellä, 3rd down & 1. Mitä tekee Eli? Tavoittelee Cruzia laidalla, mutta heitto jäi taakse. Seuraavaksi punttaus ja pallo Redskinsien haltuun reilusti yli 3min ennen loppua. Troy Aikman sanoi myöskin olevansa "really surprised that they didn't run the ball". Omasta mielestäni aivan ehdottomasti piti yrittää juoksulla first down, ja vaikka tilanne olisi päättynyt +/- 0, niin myös 4th & 1 ehdottomasti juoksulla first down ! Ihmeen usein tuntuu, että valmentajat luottaa puolustukseensa voittaakseen ottelut. Tuostakin kun laskee, että yhdellä juoksulla saa kellosta n. 40sek pois, niin onnistunut first down olisi melko takuuvarmasti ratkaissut ottelun New Yorkille.

Normaali vaihtoehto olisi tosiaan juosta ja jalkeenpain on helppo sanoa, etta Gilbride teki vaaran valinnan, mutta 3rd and 1 ja 4th and 1 tilanteissa heittaminen avaa usein mahdollisuuden isolle pelille, koska puolustus pelaa kuitenkin lahella line of scrimmage valmiina pysayttamaan juoksun. Talla tavalla hyokkayksella on mahdollisuus saada heittamalla todella iso peli eli 10+ yds.

RonSwanson kirjoitti:
Itseasiassa Giantsien osalta on tuoreessa muistissa vastaava tapaus Super Bowlissa: olivat 2p takana, ja vissiinkin 5-yard viivalla NE alueella. Eivät kuluttaneet kelloa loppuun, jonka jälkeen potkumaali, vaan tekivät touchdownin ja jättivät Tom Bradylle vielä yli minuutin aikaa kääntää peli. Kyllähän puolustukset tietysti usein näitä otteluita voittavat, mutta itse valmentajana tykkäisin tuollaisita tilaisuuksista, joissa juoksemalla YHDEN jaardin, on mahdollista kuluttaa kello loppuun ja "take a knee" loppupelin ajan.. Mielipiteitä asiasta? Samaa kategoriaa on mielestäni jo aiemmin esillä ollut debaatti siitä, miksei joukkueet pelin ollessa tasan enää viimeisellä minuutilla tunnu edes tosissaan yrittävän päästä field goal etäisyyksille. Samalla tavalla se on jatkoajalla mahdollista fumblata tai heittää interception??

No tuossa Super Bowlissa Patriots paasti Giantsin tahallaan tekemaan touchdownin ja Bradshaw halusi pysahtya yhden yaardin kohdalla, mutta momentum vei hanet end zonelle. Tarkoituksena oli siis potkaista se voittava FG viimeisella sekunnilla.

Tosin voidaan aina myos keskustella siita, etta mita jos se pallo potkaistaankin ohi? Giantsin puolustus oli pelannut loistavan postseasonin, joten siina mielessa ajateltuna ei ollut mitaan syyta olla luottamatta siihen, etta puolustus ei pystyisi pysayttamaan 80 yardin drivea.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös