Mainos

NFL season 2007–2008

  • 108 393
  • 1 252

Cube

Jäsen
Hetkinen... Mielestäni näytti siltä, että tuo osui kyllä haarukkaan. Olenko ainoa? Aika luottavaisesti molemmat tuomarit näyttivät kyllä mokan, joten kaiketi näin vain väärin. Samapa se tosin, videolta asiaa ei voisi sääntöjen mukaan edes tarkistaa, ellei hyötyvä osapuoli olisi Cleveland ja kärsivä osapuoli Baltimore :)

Vaikeaksi kyllä menee Titansin kannalta ja Bironas valitsi kyllä helvetinmoisen ajan potkun mokaamiseen.

E: Titansin secondary on murtumassa nyt täysin. Pass rush ei kyllä auta asiaa ollenkaan tällä hetkellä. Jos saavat pidettyä SD:n potkumaalissa, on toivoa vielä jäljellä. TD:n kohdalla tuskin enää paljoa.
 
Viimeksi muokattu:

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Hetkinen... Mielestäni näytti siltä, että tuo osui kyllä haarukkaan. Olenko ainoa?

Olihan se lähellä, mutta kyllä mielestäni ulkona oli. Tosin ei kai kuvitteelliseen haarukanjatkeeseen osuminen vielä riitä vaan pitäisi mennä sisäpuolelta. Tuollaisen näkeminen niin tarkasti on toki aika hankalaa hommaa, mutta ei tuossa mielestäni tilanne ollut noinkaan tarkka vaan ulkona oli, tosin niukasti.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Oho, hyvä etten kirjottanut viestiä loppuun saakka, olin täysin varma etteivät lähde TD:tä koittamaan, mutta riskinotto kannatti. Nyt tarvitaan Titansilta venymistä, Young voisi nyt ottaa perkele sitä roolia!
 

Cube

Jäsen
Huhhuh mikä ponnu Tomlinsonilta. Sai hänkin tänään sentään jotain aikaan.
Ei tosin pärjää tuollaisenaan vielä tälle pompulle.

E: Nyt päästäkää Young irti!

E2: Onko tuota Tomlinsonia pakko kuvata koko ajan, vaikka tuon touchdownin lisäksi hän ei ole tehnyt tänään käytännössä mitään?
 
Viimeksi muokattu:

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Kyllä se vahvasti näyttää olevan ohi jo, tämä äijä lähtee kuumehouruissaan nukkumaan. Vinkki vielä loppuun, rahoja vaan Seahawksille, tällä kertaa menee jätkät loppuun asti.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Eli jos lyhyesti kautta katsotaan niin mielestäni kuitenkin plussan puolelle päästiin. Takana vaikea kausi, Roethlisbergerin ongelmat, Cowherin lopettaminen jne. Tomlin tuli uutena koutsina sisään vaikeaan paikkaan ja isoihin paineisiin. Bettis oli lopettanut vuotta aikaisemmin ja Porter potkittiin pihalle. Kauteen lähdettiin aika selkeästi transition-vaiheessa. Omat odotukset olivat, että playoffeihin pääsy olisi hyvä suoritus.

Valmennus
Itse kuulun Tomlin kannattajiin. Hän on todella aktiivisen ja pätevän oloinen valmentaja. Ei pelkää sanoa jos joku mättää, ei piiloudu tekosyiden tai loukkaantumisten taakse ja muutenkin vaikuttaa oikein suoraselkäiseltä mieheltä. Juuri sopivanlainen johtaja ammattilaisurheilujoukkueen päävalmentajaksi. Tomlinia on myös monesti kehuttu siitä, että hän antaa muiden valmentajien tehdä oman hommansa ja valmentaa eikä yritä kontrolloida kaikkea. LeBeau vastaa puolustuksesta ja Arians hyökkäyksestä, Tomlin valvoo sitten päältä kaikkea toimintaa yleisesti ja vastaa siitä legendaarisesta Isosta Kuvasta. Jos Tomlinin toiminnasta jotain kritisoitavaa hakee, niin ensimmäisenä mieleen tulee erikoisjoukkueet. Steelers harjoitteli preseasonilla special teams-pelaamista enemmän kuin varmaan monet muut joukkueet yhteensä. Siitä huolimatta kick coverage on ollut säälittävän huonoa läpi kauden. Vaikea tästä kylmiltä mennä sanomaan, että mikä hommassa kusee. Itse en ole ikinä juossut potkunpalauttajaa vastaan ja pyrkinyt häntä taklaamaan. Joten en mikään asiantuntija ole. Mutta ihmeellisen helposti niitä reikiä coverageen tulee. Ainakin verrattuna muihin joukkueisiin. Toinen ehkä vähän kritisoitava seikka valmennuksessa voisi olla jotkut tietyt pelikutsut. Näistä suurin kritiikki menee Ariansin suuntaan, mutta myös Tomlinin vastuulla tämä homma ajoittain on. Jaguars-pelin 2-pt conversion-yritykset herättävät keskustelua varmaan vielä pitkään. Rookie mistake, voisi joku sanoa. Ariansille menevän kritiikin kärki kohdistuu pelikutsuihin short yardage-tilanteissa. Lähinnä goal line-tilanteissa. Ei edes yritetty juosta first downeilla vaan kikkailtiin jotain bootleggejä tai heiteltiin fadeja laitureille joista kaikki ovat aika kääpiöitä.

Hyökkäys
Roethlisberger on aivan loistava pelinrakentaja ja jos säilyy terveenä niin hänestä tulee yksi kaikkien aikojen Steelers-legendoista. Benissä on jotain sellaista mitä näissä suurissa pelinrakentajissa yleensä on. Kyky koota itsensä virheiden jälkeen, tuoda joukkue takaa-ajoasemasta takaisin peliin, improvisoida blokkauksen pettäessä, juosta pallon kanssa, karistaa puolustajat iholtaan, olla joukkueen johtaja... Parker on hyvä RB vaikkei ihan liigan paras olekaan. Rissut ovat ihan hyviä myös, varsinkin Hines Ward on aivan jäätävä jätkä. Jo vuosi sitten kaipailin isoa laitahyökkääjää tuohon rosteriin ja ehdottelin esim. jotain Ernest Wilfordia. Toivottavasti front office tällä offseasonilla olisi vähän paremmin hereillä ja hankkisi sinne yhden pidemmän ukon. Cedric Wilson tipahti tällä kaudella aika statistiksi ja cap statukseen nähden hän onkin aika turha ukko. TE Heath Miller on ihan helvetin hyvä, sinne ei parannuksia tarvita. Mutta se linja... Juoksussa homma vielä toimii ihan ok, mutta heittoblokkauksessa Steelers oli luvattoman huono. Väittäisin, että liigan keskitasoa huonompi. Ja nyt kun vielä Faneca todennäköisesti lähtee free agencylla ja Max Starksinkin jatko on hämärän peitossa niin aika pahalta se tilanne linjassa näyttää. Melkoisia muutoksia on edessä. LT Marvel Smithin sopimus jatkuu, mutta häntä ovat loukkaantumiset häirinneet. C Sean Mahan ei pelannut hirveän hyvin tällä kaudella kuten ei myöskään RT Willie Colon. RG Kendall Simmons sai jatkosopparin joten hän todennäköisesti jatkaa omalla paikallaan. Reserveistä löytyy T Trai Essex ja G Chris Kemoatu ja pari practise squad-ukkoa. Eli draftista ja free agencylta on tälle osastolle tultava parannuksia eikä ihan muutama uusi ukko välttämättä edes riitä, elleivät sitten ole oikein kovia tekijöitä.

Puolustus
Puolustus oli tilastollisesti hyvä. Steelersin tyylin mukaisesti juoksu pyritään pysäyttämään yleensä kahdeksalla ukolla ja secondaryssa pelataan varman päälle ja pyritään sulkemaan isot heittopelit pois. Valitettavasti Polamalu oli koko kauden loukkaantuneena ja siten pelasi puolitehoisena, silloin kuin ylipäätään pelasi. Toinen safety Ryan Clark loukkaantui kesken kauden jolloin edellisellä kaudella positiivisesti esiintynyt Anthony Smith sai aloittajan paikan. Hän ei ihan onnistunut, usein pelasi liian aggressiivisesti ja päästi liikaa isoja pelejä. Hänet sitten penkitettiin Tyrone Carterin tieltä eikä Carterkaan oikein onnistunut. Kuten Troy kirjoittikin jo, sekä Jones-Drew että Garrard veivät Carteria aika kohtalokkain seurauksin. Jos Clarkin loukkaantuminen oli iso isku heittopuolustukselle niin vielä isompi isku juoksupuolustukselle oli DE Aaron Smithin loukkaantuminen. Sitä ennen Steelers ei ollut tainnut päästää yli 30 peliin 100 jaardin juoksijaa. Sen jälkeen aika monikin joukkue juoksi Steelersin yli. Kauden valopilkku oli James Harrison, joka jätti Joey Porterin lähdön täysin varjoonsa. Pettymys taas olivat draftin kaksi ensimmäistä varausta LaMarr Woodley ja Lawrence Timmons. Tai ehkä se pettymys oli siinä, että heitä ei peluutettu juuri ollenkaan. Timmons kärsi loukkaantumisista kauden alusta ja se haittasi hänen kauttaan. Myös Woodley oli jossain vaiheessa loukkaantuneena, mutta olisi häntä enemmän voinut peluuttaa. Jaxeja vastaanhan hän pääsikin pelaamaan enemmän ja oli heti ihan isossa roolissa mm. säkittäen Garrardin kerran. Säkkejä Steelers sai muutenkin ihan suhteellisen hyvin. Syötönkatkoja taas todella vähän. Mutta se onkin vähän Steelersin tyyli. Pelataan juoksu pois ja yritetään sulkea isot pelit pois. Steelers ei ole organisaationa tai joukkueena mitenkään räiskyvä tai tähtipitoinen. Samalla tyylillä pelataan myös puolustuksessa. Mitään highlight-pelejä syötönkatkojen myötä ei paljoa tule, mutta harvemmin myöskään ihan pilkkanaan tuota puolustusta pidetään.

Pääpiirteissään olen kanssasi ihan samoilla linjoilla. Woodleyn peluuttamista monet ovat siellä sun täällä toivoneet, mutta Steelersissä rookiet eivät vaan paljoa pelaa jos ei ole pakko. Eivät ainakaan puolustuksessa. Uskon ainakin Woodleyn olevan ensi kaudella aloittava pelaaja. Toivottavasti Timmonsinkin näkymättömyys on vain sitä normaalia Steelersiä.

On tullut jo pariin kertaan sanottua, mutta hyökkäyksen linja on tosiaan se avainsana off-seasonilla. Parasta tietty olisi jos ainakin Faneca saataisiin pidettyä joukkueessa, mutta toisaalta uskoisin, että kyseinen pelipaikka hoituu Simmonsin, Colonin ja Kemoeatun voimin. Ongelmana on kuitenkin sitten tacklet. Smith olisi parhaimmillaan oikealla puolella, mutta se edellyttäisi jonkun draftaamista vasurille ekalla kierroksella, mikä taas on aika epätodennäköinen skenaario jos ajatellaan sitä rookie peluuttamista Steelersissä. Mahan ei voi jatkaa sentterinä jos linjaa parannetaan. Siihen mahdollisuudet ovat joko draftissa tai sitten Simmonsin tai Fanecan siirto keskelle. En tiedä kuinka todennäköisiä nämä skenaariot ovat, mutta Larry Z taisi sanoa, että Faneca on liian fiksu guardiksi ja olisi parhaimmillaan sentterinä. Simmonsiahan tuohon on huhuiltu jo viime off-seasonilla. Vielä jos tarkastellaan vapaita agentteja niin kyllähän guardit Jordan Gross ja Ryan Lilja ovat ne mielenkiintoisimmat nimet siellä. Eli suurimmat ongelmat ovat Fanecan mahdollisesta lähdöstä huolimatta mielestäni, että ketkä ovat tacklet ja center. Nyt jos koskaan Rooneyt saisivat pistää vähän rahaa peliin.
 

Fakap

Jäsen
Kyllä se vahvasti näyttää olevan ohi jo, tämä äijä lähtee kuumehouruissaan nukkumaan. Vinkki vielä loppuun, rahoja vaan Seahawksille, tällä kertaa menee jätkät loppuun asti.

Aika paljon saa Seattlen hyökkäys parantaa 'Skins-ottelusta, jos aikoo Packersin voittaa. Hasselbeck ja WR-osasto ei tule voittamaan ottelua Seattlelle Al Harrisia ja Charles Woodsonia vastaan ja Shaun Alexander on puolestaan aivan kohmeessa. Kalpenee ehdottomasti Ryan Grantin rinnalla. Brandon Jacksonkin sai hanat auki viimeisessä ottelussa Lionsia vastaan. Mahdollinen huono sää voi tasoittaa puntteja, mutta uskon että GB sai hyvän oppitunnin huonossa säässä pelaamisesta Bearsia vastaan ja tuskin tulee tekemään niin paljon virheitä ja yrittämään niin pitkiä / vaikeita pelejä. Lopun hoitaa sitten Ryan Grant.
 
Viimeksi muokattu:

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Aika paljon saa Seattlen hyökkäys parantaa...

Samaa mieltä kanssasi kyllä, mutta pitää sitä uskoa löytyä kuitenkin. Alexander saisi oikeasti herätä jo, tai no onhan se nyt ihan ok-matseja vedellyt muutaman, mutta tietäen äijän potentiaalin, vituttaa suunnattomasti tuollainen keskinkertaisuus mitä mies on esittänyt. Ja hyshys, Hasselbeck on kuningas, Matt riittää ketä vastaan tahansa. ;) Ja Trufant on myös kova tekijä puolustuksen puolella, kuten Babineaux. Mutta pirusti on tehtävä hommia jokaisella kierroksella POffeissa, se on selvä. Venymistä tarvitaan.
 

Cube

Jäsen
Vielä jos tarkastellaan vapaita agentteja niin kyllähän guardit Jordan Gross ja Ryan Lilja ovat ne mielenkiintoisimmat nimet siellä.
Jordan Gross on itseasiassa tackle. Ehkäpä paras RT mitä liigassa on. Tulee vetämään isot rahat kesällä, mutta kaipa sekin on todennäköistä, että Carolina laittaa franchise tagin miehelle.
 

Rocco

Jäsen
Seattlen puolustukselle tulee kyllä rankasti tekemistä Favren kanssa. GB käyttää todella tehokkaasti lyhyttä heittopeliä, ja kun Favre pystyy heittämään pallon todella nopeasti, ei puolustus voi oikein mitenkään sellaiseen varautua. Lisäksi kun laitahyökkääjillä on usein optio olemassa slant-and-go -muodossa, heittojen eliminointi on tosi vaikeaa. Jos otat puolustuksessa nopean sisäkuvion pois, laitahyökkääjä karkaakin laidasta ylös cornerin ja safetyn alueen saumaan. Ja kun Packers vielä pystyy sekoittamaan pakkaa juoksulla vaikka neljän laitahyökkääjän kuviosta, on todellakin paljon tekemistä Seattlen puolustuksen koordinaattoreilla. Seattlen onneksi heiltä löytyy tukimiehenä Peterson, joka on kyllä vallan erinomainen atleetti. San Franciscon aikana Peterson pelasi yhdessä pelissä tukimiestä, puolustuksen linjan endiä, corneria ja safetya. Moniko muu pystyisi samaan?
 

scholl

Jäsen
Itse en pidä NFL:ssä siitä, että kello annetaan tarpeettomasti käydä loppuun pelaamatta. Esim. eilen SD olisi voinut yrittää vielä esim. potkumaalia.

Mielestäni se Tennesseen potku meni kyllä ohi. Toisaalta luulin ennen hidastuksia, että se San Diegon yksi eteneminen olisi ollut TD. Toisaalta seuraavalla yrityksellä se puuttuva vajaa jaardi tuli kasaan.
 

Cube

Jäsen
San Franciscon aikana Peterson pelasi yhdessä pelissä tukimiestä, puolustuksen linjan endiä, corneria ja safetya. Moniko muu pystyisi samaan?
Adalius Thomas tulee ensimmäisenä mieleen. Pystyy lisäksi pelaamaan defensive tacklea.

Tuntui oikein erityisen hyvältä katsella paljon parjatun Eli Manningin dominoivaa esitystä eilen. Giants ei ole mikään erityinen suosikkini, mutta mua vituttaa lajista riippumatta aina, kun joku pelaaja joutuu tuolla tavalla median ja fanien hampaisiin. Etenkin New Yorkissa meininki on usein todella julmaa tässä suhteessa.
Eli on pitkälti kuitenkin saanut mitä tilasi. Draftivuonnaan kieltäytyi menemästä "pieneen" San Diegoon pelaamaan, koska halusi ison markkina-alueen Giantsiin vaikka väkisin. Jos tuollaisen gloorian ja huomion perässä on jo ennen kuin on NFL:ssä tehnyt yhtään mitään, pitää olla valmis ottamaan vastaan myös mahdollisen epäonnistumisen mukanaantuomaa ryöpytystä.

Toki Manningin tapauksessa on homma vedetty usein överiksi. Jos ei muuta, niin on Manning touchdowneja kuitenkin heittänyt jokaisella täydellä kaudellaan aika paljon. Muilta osin tilastot ovat vähemmän kehuttavia, enkä sinällään ihmettele, että New Yorkissa vituttaa tuo iso panostus häneen.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Tätä kutsutaan vastustajan kunnioittamiseksi (vältetään tarpeetonta nolaamista), ja samantyyppinen perinne on voimissaan kaikissa Pohjois-Amerikan suurissa palloilusarjoissa.

Toki tuostakin on kyse, mutta ei tuokaan pelkästään ole syynä. Jenkkifutiksessa jos pallo laitetaan peliin niin aina on riskitilanne päällä, eli potkun toinen joukkue voi blokata ja juosta maaliksi toiseen suunta. Ok jos pisteeroa on yli 8 niin sillä ei ole merkitystä, mikäli on niin vähän aikaa jäljellä että suoritus olisi pelin viimeinen, mutta silti loukkaantumisriski on aina olemassa. Eli on siinä ihan itsekkäitäkin syitä olla mitään suoritusta yrittämättä mikäli voitto on jo selvä polvistumalla.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Jordan Gross on itseasiassa tackle. Ehkäpä paras RT mitä liigassa on. Tulee vetämään isot rahat kesällä, mutta kaipa sekin on todennäköistä, että Carolina laittaa franchise tagin miehelle.

Joo niin onkin. Tuli kirjoiteltua niin hätäiseen ettei itse pysynyt mukana. Gross saattaa tosiaan olla vaikeasti saatavilla. Toisaalta Carolinasta on myös toinen tackle eli Wharton UFA. Indianapolisista puolestaan ovat molemmat guardit UFA:ta sillä Jake Scott on käsittääkseni edelleen free agents statukseen siirtymässä vaikka jossain vaiheessa jostain luin, että hänet mahdollisesti signattaisiin ennen sopimuksen päättymistä. Yksi mahdollisuus olisi myös Ruben Brown, mutta jotenkin minulla on hänestä valju kuva. En tiedä miksi. Sean Locklear taitaa muuten myös olla FA. Joka tapauksessa jos noista tyypeistä saisi jonkun sopimukseen niin eteenpäin olisi menty. Hyviä veteraanisenttereitä ei taida vapaina olla.

Perinteisesti en kuitenkaan hirveästi laittaisi rahoja likoon sen puolesta, että Steelers ison rahan miesten perässä olisi. Mieluummin he varmasti maksavat Fanecalle kuin kellekään noista.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Meikä vois alottaa jo tulevan viikonlopun matsien ennakkospekuloinnin...

Cowboys - Giants
Noniin, nyt ne tosi pelit alkaa Dallasillakin. Kyllähän Cowboys tässä ennakkosuosikki on, mutta ei mielestäni niin suuri mitä voisi luulla. Cowboyssilla meni varsin heikosti runkosarjan 3 viimeistä peliä ja siitä on petrattava melkoisesti jos meinaavat voittaja poistua areenalta. Giantsin suuntaus on ollut päinvastainen. Suurin kysymys lienee pelaako Owens. Itse uskon, että pelaa kuten myös Wr Glenn sekä cb Newman. Eli Dallasilla ei olisi juurikaan loukkaantumisia avainpelipaikoilla.

Hyökkäyksen puolella Cowboyssin pitäisi olla huomattavasti parempi, niin Qb:n, Rissujen, linjan kuin RB:den osalta. Kuitenkin Manning ja kumppanit ovat olleet varsin hyviä viime peleissä. Varsinkin Glennin pelatessa en usko millään Giantsin pystyvän pitämään kurissa Dallasin heittopeliä. On siinä kuitenkin Romolla käytettävissä sellainen asearsenaali. Nyt on eritoten tärkeää, että Cowboys ei unohda juoksupeliä kokonaan. Näinhän tapahtui muutamassa pelissä runkosarjan loppupuolella (mm redskins pelissä kaikki 1 yardia juosten). Juoksemalla Cowboys ei kuitenkaan varmasti mitään huikeita jaardeja tule saamaan. O-linjan on myös pystyttävä pitämään kurissa Strahan.
Giants tulee varmasti juoksemaan aika paljon Jacobsin voimin ja luulisin Cowboyssin pystyvän pysäyttämään tämän. Schockey poissaolo on suuri plussa Dallasin kannalta. Heittouhkana vaanii kuitenkin Burress. Jos tämä jantteri pelaa mies miestä vastaan Reevesin kanssa, niin aina voi Burress tuuletella endzonella TD:n merkiksi.

Puolustuksen puolelta taas Dallasin on pystyttävä luomaan painetta Manningille. Luulisin tämänkin myös onnistuvan kun kuitenkin Ware ja Ellis sieltä tulevat vauhdilla silmille. Isoja pelejä ei saa antaa ja totta kai mahdollisimman vähän turnovereita sekä kriittisissä paikoissa otettavat isot penaltyt pois. Toivon mukaan Henry ja Newman on täydessä tikissä. Aina on kylmä hiki päällä kun näen Reevesin kentällä. Veikkaisin Dallasin poimivan ainakin yhen irman ja muutaman fumblen ja näillä peli ratkaistaan.

Dallasin ei pitäisi joutua ihan mahdottoman tiukille, jos vain pelaavat omalla tasollaan. Mutta jos viime viikkojen perseily jatkuu, ei ole epäilystäkään siitä että Giants poistuu voittajana kentältä. Pleijarit on kuitenkin aina oma maailmansa. Varsinkin ku kaikki on yhen pelin varassa, niin mitä tahansa voi tapahtua. Oma veikkaukseni voitto Dallasille +14 erolla.

Sitten vähän lyhyemmin muista peleistä.

Packers – Seahawks
Minnä nostaisin Green Bay hienoiseksi ennakkosuosiksi. Toisaalta mulle ei ole niinkään väliä kumpi tulisi Dallasia vastaan tai olisihan se kiva maksaa viime vuodelta kalavelat Seattlelle. Packers tulee todennäköisesti pommittamaan lyhyttä heittoa ja kuitenkin on kokoajan olemassa se juoksu-uhka. Seattlella on heittää kehiin varsin tasokas LB-ryhmä. Kuitenkin minua ei oikein vakuuttanut seattlen esiintyminen Redskinsejä vastaan. Vaikkakin Trufant ja Babineaux ovat hyviä ja ottivat irman mieheen, niin kyllä esimerkiksi Woodson ja Harris ovat vielä parempia. Varsinkin kun Seattlella ei kovin hyviä rissuja ole ja vastassa on vielä ton luokan cornerikaksikko. Myös juoksun puolella on ollut vähän hiljaista Alexanderin ja koko Seattlen puolella. Voitto Green Baylle +10 erolla

Patriots – Jaguars
Ei liene epäselvää kumpi tässä on ennakkosuosikki. Ei pats varmasti helpolla pääse, mutta melko varmasti menee jatkoon. Kuiten materiaali ero on niin suuri. Vaikka Jagseilla on kohtuullisen hyvä corneri setti, niin ei sillä pidetä Mossia, Welkeriä ja kumppaneita kurissa millään. Jaguaareiden ainoa toivo on pitää Brady sivurajalla ja takoa palloa maata pitkin. Lisäksi tarvitaan vielä rutkasti onnea ja hieman patriotsien epäonneakin. Pats jatkoon +17 erolla.

Colts – Chargers
Tässä tai Dallasin pelissä voi sitten se yllätys muhia. Kuiten uskon Coltsin homman hoitavan kotia. Chargersin peli on ailahdellut kauden mittaan aika paljon ja Rivers ei ole ollut vakuuttava. Tomlisonilta, Riversiltä sekä Gatesilta vaaditan täysi onnistuminen jos meinaavat pelin voittaa. Chargersin rissut eivät ole kovin vakuuttavia ja heittojen kiinniotto on varmaankin aika paljon Tomlisonin ja Gatesin harteilla.
Harrison on ilmeisesti kunnossa (vai onko?) ja tehnee varmasti tuhoja Waynen kanssa. Veikkaisin myös Addain nakuttavan kelpo jaardit tauluun. Mikäli Peyton pelaa rutiinisuorituksen pitäisi homman olla siinä. Colts jatkoon +14 erolla
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Cowboys - Giants
Dallasin ei pitäisi joutua ihan mahdottoman tiukille, jos vain pelaavat omalla tasollaan. Mutta jos viime viikkojen perseily jatkuu, ei ole epäilystäkään siitä että Giants poistuu voittajana kentältä. Pleijarit on kuitenkin aina oma maailmansa. Varsinkin ku kaikki on yhen pelin varassa, niin mitä tahansa voi tapahtua. Oma veikkaukseni voitto Dallasille +14 erolla.

Tässä se iso kysymys taitaa piillä. Dallas on tosin pelannut jo pidempään suht heikosti joten se oma taso on tällä hetkellä aika häilyvä käsite. Vaikka 'Boysin hyökkäyksessä löytyy uhkia niin runkosarjan lopun perusteella joukkue on silti hyvin pitkälti kahden miehen varassa. Witten ei pystynyt ottamaan Owensin viittaa harteilleen ja Romo tuntui olevan välillä täysin hukassa ilman luottolaituriaan. Owens pelikunto on arvoitus ja vaikka hän pelaisikin niin onnistuneella coveragella mies on mahdollista saada pimentoon, tosin en tiedä löytyykö Giantsilla eväitä siihen. Sen sijaan Giantsin pass rush on sellainen asia jota Dallaskin joutuu todella pohtimaan. Garcia oli jatkuvasti täysin pulassa kun vastustajia tuli silmille koko ajan. Bucsin O-line ei ole sekään heikko ja silti Giants repi sen aivan palasiksi.

Manning näyttelee taas isoa roolia ja muutenkin QB-taisto tulee olemaan mielenkiintoinen. Ei Romon historia sen huikeampi ole ja nyt Giantsilla on se kuuluisa momentum puolellaan. Momentumin merkitys on toki enemmänkin mielipidekysymys, mutta ehkä se jollain tasolla voi Giantsia parantaa. Minä luulen että tämä peli menee aina jatkoajalle asti.


Packers – Seahawks
Minnä nostaisin Green Bay hienoiseksi ennakkosuosiksi. Toisaalta mulle ei ole niinkään väliä kumpi tulisi Dallasia vastaan tai olisihan se kiva maksaa viime vuodelta kalavelat Seattlelle. Packers tulee todennäköisesti pommittamaan lyhyttä heittoa ja kuitenkin on kokoajan olemassa se juoksu-uhka. Seattlella on heittää kehiin varsin tasokas LB-ryhmä. Kuitenkin minua ei oikein vakuuttanut seattlen esiintyminen Redskinsejä vastaan. Vaikkakin Trufant ja Babineaux ovat hyviä ja ottivat irman mieheen, niin kyllä esimerkiksi Woodson ja Harris ovat vielä parempia. Varsinkin kun Seattlella ei kovin hyviä rissuja ole ja vastassa on vielä ton luokan cornerikaksikko. Myös juoksun puolella on ollut vähän hiljaista Alexanderin ja koko Seattlen puolella. Voitto Green Baylle +10 erolla

Tästä on tulossa melkoinen heittokilpailu sillä ei Seattlekaan mistään juoksusta ole tällä kaudella tullut kuuluisaksi. Heittokilpailu kätkee kuitenkin sisälleen sen että mielestäni ratkaisu tapahtuu enemmän kuitenkin linjojen välisessä taistossa. Molemmat joukkueet omaavat väkevät pass rushit ja varsinkin Seattle piti välillä pilkkanaan Skinseja tällä saralla. Packersilla löytyy Kampmania, KGB:ta ja kumppaneita sekä lisäksi ainakin NFC:n paras cornerikaksikko. Seattlen puolustusta pidän lähes NFC:n parhaana. Siellä on loistavat endit jotka tekevät jo paljon ja lisäksi backina mm. Tatupu joka on vahva syötönkatkoja. Kumman O-line voittaa taistelunsa tulee mielestäni voittamaan tämän pelin. Packers omaa tietysti vielä juoksu-uhan Grantin muodossa. Seattlen puolelta en ymmärrä miksei Morris pääse aloittamaan vaan loukkaantuneena pyörinyt Alexander on kentällä suurimman osan. Morris oli mielestäni aivan erinomainen runkosarjassa ja on tyhmää jos hän ei saa mahdollisuutta. Loukkaantumisista en tällä hetkellä ole perillä, joten toki syy voi löytyä sieltäkin.

Veikkaan että Kerney tekee Favren hulluksi, tämä heittää vähintään yhden intterin jonka Seahawks palauttaa pohjaan. Ja näin ollen matkaa konferenssifinaaliin lukemin 17-24.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Eräs tuttuni on todellinen die hard Giants-fani, joka on sitä mieltä, että Shockey on ollut yksi pääsyyllisistä NYG:n ongelmiin. Itse toki pidän Shockeyn äijäilystä, mutta kiistämätön fakta on, että Eli Manningin ja koko Giants-hyökkäyksen peli on noussut aivan uudelle tasolle Jeremyn loukkaannuttua. Ihan sattumaltako? Mainitun kaverini mukaan Shockeyn kyvyttömyys/haluttomuus juosta sovittuja reittejä ja muutoinkin hallitseva persoonallisuus ovat vaikuttaneet etenkin Elin esityksiin negatiivisesti. Shockey on todella vahva hahmo joukkueessa, ja hänen poissaolonsa on saattanut vapauttaa ilmapiiriä.
Kyllähän se voi tosiaan olla näinkin. Mutta, mutta silti pidän Shockeyn tasoista pelaajaa sellaisena uhkana joka täytyy aina huomioida. On ukkeli kuitenkin yksi liigan parhaista TE:stä vaikka olisikin kiukuttelija ja tiimihengen rikkoja. Mutta tosiaan olet siinä ihan oikeassa, että Giantsin peli on muuttunut parempaan suuntaa Shockeyn loukkaantumisen myötä. Enpä ole itse asiaa huomannut katsoa tältä kantilta...
 

Cube

Jäsen
Bob Sanders valittu sitten vuoden puolustuspelaajaksi. Ihan ansaittu voitto ja itsekin olisin varmaan Sandersille ääneni antanut, mutta kukaan puolustuksen pelaaja ei kyllä pelannut tällä kaudella sellaista aivan uskomatonta kautta. Haynesworth oli lähimpänä, mutta missasi useamman pelin loukkaantumisen takia. Jos hän olisi pystynyt koko kauden pelaamaan, olisi Haynesworth mielestäni ansainnut tämän tunnustuksen selvästi Sandersiakin enemmän.

Jared Allen olisi myöskin ollut hyvä valinta, mutta Chiefsin olisi ehkä pitänyt menestyä vähän paremmin.

E: Ravens yritti aikanaan kovasti saada Sandersia draftissa, mutta Colts ehti edelle ja lopulta Baltimoreen matkasi Dwan Edwards. No joskus käy näin, ja varmasti joskus Ravensiltä on tahtomattaan jäänyt ottamatta pelaaja, joka ei lopulta ole kyennyt mihinkään.. Silti harmittaa tuo draft vähän, sen verran tappava kaksikko Reed-Sanders olisi ollut takakentällä :)
 
Viimeksi muokattu:

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Kyllä palkinto meni ihan oikeaan osoitteeseen ja ääniäkin katsomalla tulos ei jätä mitään jossittelun varaan. Näin Cowboyssin miehenä kuitenkin hieman ihmetyttää, että Ware on kuitenkin noinkin alhaalla. Olisin ehdottomasti nostanut hänet suurinpiirtein samaan kategoriaan kuin Sanders, Haynesworth ja Kerney.
Lista löytyy täältä:
http://www.nfl.com/news/story?id=09000d5d805cea17&template=with-video&confirm=true
 

Cube

Jäsen
Kyllä Warekin ehdottomasti vähintäänkin harkintaa ansaitsee. Jatkuvaa painetta vastustajan pelinrakentajiin, eikä varmaan ole myöskään sattumaa, että 32-vuotias Greg Ellis on vetänyt tälla kaudella uransa kovimmat säkitysluvut nimenomaan Waren vastakkaisella puolella.

Yksi mielenkiintoinen nimi näihin DPOY-spekulaatioihin, mikä tuli yöllä mieleen viestin kirjoittamisen jälkeen on Oaklandin Nnamdi Asomugha. Myönnettäköön, etten kaverin pelejä ole juurikaan nähnyt (tosin eipä se hirveästi auttaisi, cornereiden arviointi TV-kuvan perusteella on vaikeaa, enkä muutenkaan ole mikään valtava asiantuntija), mutta Asomugha pelaa matsista toiseen vastustajien ykkösrissut vaarattomiksi (Raiders tuossa tilastossa liigan paras) ja saa lähinnä aina ylistäviä arvioita, jos hänestä kirjoitetaan jotain. Harvemmin tosin isossa mediassa olen edes nähnyt kirjoitettavan jostain syystä. Kai se johtuu siitä, että Oaklandin puolustus noin kokonaisuutena on melko huono. Lisäksi Asomugha ei mitään valtavia tilastoja tietenkään kerää, koska pidemmän päälle vastustajat ovat alkaneet huomaamaan, ettei häntä kohti kannata edes heittää pahemmin. Oiskohan joku n. 30 kertaa yritetty tällä kaudella.

Jostain syystä NFL:ssä on sellainen tapa, ettei tätä puolustuspelaajapalkintoa voi voittaa, ellei ole hirvittävä määrä säkityksiä ja/tai syötönkatkoja. Siitä esimerkkinä Antinio Cromartie tällä kaudella 10 syötönkatkollaan. Kaveri saanut ääniä tuossa äänestyksessä, vaikka ei ollut kauden kahdeksassa ensimmäisessä pelissä edes aloittaja Chargersissa.

E: Se on tietysti myös pidettävä mielessä, että yksi syy siihen, että Asomughaa ei juurikaan koetella on se, että Oaklandin #2 CB (kuka milloinkin) on aika surkea.
 
Viimeksi muokattu:

Cube

Jäsen
Niin joo, ja Joe Gibbs jäi nyt sitten eläkkeelle, joten sieltä taisi aueta sitten NFL:n houkuttelevin duuni. Bill Cowherin paluu muuttui samalla aika paljon mahdollisemmaksi.
 

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Kun kerta mainittiin puolustuspään MVP niin kai sitten pitää mainita että Tom Brady valittiin hyökkäyspään MVP:ksi. Ja kun kerta mustetta käytetään niin muistutetaan että Brady sai myös koko liigan MVP palkinnon.

Huomionarvoista on että neljä kertaa peräkkäin on OPOY ollut myös liigan MVP.

Niin ja 49ers palkkasi Mike Martzin OC:ksi. Lueskeltuani noita juttuja sain sellaisen kuvan ettei Martz paljon mieti juoksupeliä. Ja 49ersilla ei tällä hetkellä ole muuta kuin juoksu-uhka Goren vuoksi. QB paperia, WR:t paperia.
 

Rocco

Jäsen
Niin ja 49ers palkkasi Mike Martzin OC:ksi. Lueskeltuani noita juttuja sain sellaisen kuvan ettei Martz paljon mieti juoksupeliä. Ja 49ersilla ei tällä hetkellä ole muuta kuin juoksu-uhka Goren vuoksi. QB paperia, WR:t paperia.
49ersillä ei tosiaan ole ilmassa juurikaan tarjoa uhkaa vastustajille, poislukien Vernon Davis. Mutta kun laitahyökkääjät on mitä on, ei siinä yksi sarjan lupaavimmista ja nopeimmista tight endeistä paljoa paina. Darrell Jackson ja Ashlie Lelie veti uransa heikoimmat tilastot ja lyhimmät jaardit. Sekä jaardikeskiarvona että kauden pisin vastaanotto, ja tottakai myös kauden TD:t. Toki Davis ja Arnaz Battle veivät osan pois herrojen tilastoista, mutta kun tosiaan QB:t ei palloa saa ilmaan ja linja on aika kokematon, tulokset on arvattavissa... 49ersien vastaanottojen ykkösmies oli nimenomaan Gore, ja toisena Davis...

49ersien juoksupelikin on pitkälle Goren ja linjamies Larry Allenin varassa.

Harmittaa että klassisen menestyjän nykytila on näinkin heikko. Ei siellä ole Owensin ja Julien Petersonin lähdön jälkeen juuri mitään ollut tarjollakaan. Toivotaan että Davis ja Patrick Willis pystyvät paikkaamaan jotakin, ja heidän ympärille voidaan rakentaa jonkinlainen joukkue.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Pitääpä taas lämpimikseen runoilla vähän Steelersin kuulumisista.

Clark Haggansin erittäin todennäköinen lähtö Pittsburghista on varmistettu tämän agentin toimesta. Tarkoittaa käytännössä sitä, että Lamarr Woodley aloittaa LOLB paikalla. Timmonsille jotkut povaavat pelipaikkaa Larry Footen tilalla MLB:nä. Toisaalta myös Farriorille huhutaan potkuja ison cap hitin takia. Saa nähdä.

Taylorin mielipide oli, että Lebeau tulee jatkamaan tehtävässään edelleen. Helvetin hieno homma jos näin olisi. Lebeau sai kuitenkin rakennettua vähän heikoistakin aineksista erittäin hyvän paketin tällekin vuodelle. Kun ensi kaudella kehitystä tapahtunee linjassa, tukimiehissä ja takakentässä verrattuna tämän kauden loppuun niin ihan hyvältä näyttää.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös