NFL offseason 2015

  • 52 072
  • 331

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Tampa varasi odotetusti Winstonin. Eagles oli huhujen mukaan tarjonnut Buccaneersille tämän vuoden ja ensi vuoden 1.kierroksen varausta, Sam Bradfordia sekä pelaajaa joka olisi ilmeisesti ollut joku Kendricks/Johnson/Cox kolmikosta. Aika low ball offerhan tuo on, joten en ihmettele että Licht sanoi ei.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Eagles valitsi eilen yöllä Nelson Agholorin USC:sta. Agholor pelasi kaksi kautta aloittavana laitahyökkääjänä sekä puntin palauttajana Trojansissa. Luin Eaglesin nettisivuilta, että Trojansin valmentaja Steve Sarkisian oli suositellut Agholoria Kellylle. He ovat tutustuneet valmennuksen kautta.

Toisella kierroksella Kellyn kannattaisi valita safety tai hyökkäyksen linjaa. Landon Collins ja La'el Collins ovat vielä boardilla. Ihan hyvä olisi valita pass rusheri tai TE.

Meikästä Cowboys valitsi eilen hyvän cornerbackin. Dallas on offseasonilla ostanut puolustukseen muita tärkeitä osia. Eaglesin lisäksi pidän Cowboysin mahdollisuuksista voittaa NFC-east.
 
Viimeksi muokattu:

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
La'el Collins
Mielenkiintoinen tilannen Collinsin suhteen. Missä vaiheessa joukkueet uskaltavat häneen varauksen käyttää. Ehkä koko draftin lahjakkain OT, mutta tuo Collinsin raskaana olleen ex-tyttöystävän murha ja hänen mahdollinen osuus siihen on vielä epäselvä. Jostain luin, että jos Collins olisi tuon lapsen isä, niin hänestä tulisi samantien pääepäilty. Tällä tuskin oon siis mitään totuuspohjaa vaan enemmänkin keskustelupalstojen arvailua.

Näillä tiedoilla mitä mediasta olen irti saanut niin voisin häneen 5/6 kierroksen varauksen häneen voisin käyttää. Toisaalta jos mies on tapahtuneeseen lopulta syytön, niin en olisi lainkaan pahoillani jos Tampa varaisi hänet toisella kierroksella. Toisaalta en olisi myöskään yllättyisi jos hänestä tulisi launtaina UDFA.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Toisaalta en olisi myöskään yllättyisi jos hänestä tulisi launtaina UDFA.

Rapoportin mukaan niin kauan kun Collinsin mainetta ei poliisin toimesta puhdisteta täysin tässä tapauksessa, suurella todennäköisyydellä mikään seura ei häneen tartu.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Hyvältä näyttää Dallasin draft kuviot kolmen kierroksen jälkeen. Oli toivomuksena pallonkantaja sekä puolustuksen linja ja passrusheri saatiin. Ehkä koko draftin paras sellainen? Kyseessähän on top10 lahjakkuus de/olb Randy Gregory. Tämä voi osoittautua koko draftin suurimmaksi stealiksi? Kukaan ei kiistä Gregoryn lahjakkuutta, mutta lähinnä ne kentän ulkopuoliset ongelmat laskivat hänen draft arvoaan. On ollut marin pössyttelyä ja kaikenlaisia myöhästymisiä sovituista tapaamisesta jne jne. Itse uskon, että hyvä tästä tulee ja ei tosiaan Jerry Jones tai Marinelli oo ekaa kertaa ongelma nuorten kanssa tekemissä. Gregory oli ennen draftia käynyt Jerryn kanssa 1vs1 keskustelun, jossa hänen oli pitänyt vakuuttaa JJ hänen varaamisestaan. Ilmeisesti näin oli sitten käynyt reilu 40min kestäneessä juttu tuokiossa, kun koko Dallasin front office halusi Gregoryn.

Neljännen kierroksen varaus osui sitten hieman yllättäen OT tontille. Chaz Green pystyy heti pelaamaan kumpaa tahansa tacklen paikkaa. Näkisin tässä Doug Freen seuraajan. RB jäi vielä hakematta ja muutama hyvä olisi vielä tarjolla kuten Jay Ayai ja Randy Cobb. Jos noista jompikumpi päätyisi Dallasiin, olisi tämä drafti aivan erinomaisesti onnistunut. Voin myös nähdä qb varattavan. Erityisesti Bryce Petty voisi olla mielenkiintoinen varaus. Miksei myös Brent Hundleykin? Jämä kierroksilla varmasti haetaan vielä puolustuksen takakentälle ukkoa sekä puolustuksen linjaan. Tähän mennessä mennyt paperilla paremmin kuin hyvin ja en tosiaan ole yksin tämän arvioni kanssa. Noin yleensä ottaen lähes kaikki ovat pitäneet Cowboysin kolme varausta erittäin hyvinä. NFL.comin mukaan Cowboysin arvosana tähän mennessä on A ja olen täysin samaa mieltä!
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Hyvältä näyttää Dallasin draft kuviot kolmen kierroksen jälkeen. Oli toivomuksena pallonkantaja sekä puolustuksen linja ja passrusheri saatiin. Ehkä koko draftin paras sellainen? Kyseessähän on top10 lahjakkuus de/olb Randy Gregory. Tämä voi osoittautua koko draftin suurimmaksi stealiksi?
Gregory on tämän vuoden suurin boom or bust prospekti. Varsinaista välimaastoa hänen kohdallaan ei taida olla. Eli Pro Bowl tai parissa vuodessa ulkona liigasta? Jotenkin kovin Cowboysin näköinen pelaaja. Jerry rakastaa olla otsikoissa ja tykkää ottaa joukkueeseen tunnettuja nimiä. Greg Hardy ja Randy Gregory samassa joukkueessa ja vielä kaiken lisäksi samalla pelipaikalla? Tuosta voi tulla jotain todella suurta tai sitten jotain ihan muuta.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
2.kierros, 56.vuoro, CB Senquez Golson, Ole Miss

Corneria odotettiin ja sellainen vihdoin saatiin. Golson oli loistava college CB, josta kertovat 10 syötönkatkoa viime kaudella ja 1st team All American -valinta, mutta on kyseenalaista mikä hänen NFL-potentiaalinsa on. Hän on NFL-tasolle alimittainen CB ja tulee olemaan vaikeuksissa pitkien receivereiden kanssa, mutta nickelina pelatessa ne rissut harvemmin ovat yleensä sieltä pidemmästä päästä. Tästä pelaajasta on kuitenkin helppo pitää, sillä Golson rakastaa jenkkifutista aidosti. Hänelle tarjottiin Boston Red Soxin toimesta yli miljoonan dollarin sopimusta suoraan high schoolista, mutta Golson kieltäytyi ja meni neljäksi vuodeksi Ole Missin yliopistoon, koska hänen unelmansa oli NFL. Optimitilanteessa Golson olisi varattu kierrosta myöhemmin, ja voi olla että NFL:ssä Golsonin potentiaali rajoittuu nickel corneriin, mutta kun pelisilmä ja ball skillsit ovat Golsonin tasoa niin hyvä NFL-pelaaja hänestä varmasti tulee. Varsinkin nuo 10 syötönkatkoa on jotain mikä saa hymyn huulille, sillä Steelersin secondarylta nuo syötönkatkot ovat olleet viime vuosina aivan liian vähissä.

3.kierros, 87.vuoro, WR Sammie Coates, Auburn

Head scratcher pick. En todellakaan odottanut rissua tässä vaiheessa, enkä varsinkaan tämän tyylistä. Slotti risulle Steelersilla olisi ollut käyttöä ja itse olin haarukoinnut tähän rooliin esim. Stefon Diggsia tai Rashard Greenia. Coates on 6-1/212 ja NFL.comin scouting reportissa NFL-verokkipelaajaksi on listattu Martavis Bryant. Eli kyseessä isokokoinen ja helvetin nopea receiver, jolla on Pro Bowl potentiaalia, mutta johon kohdistuu myös paljon kysymysmerkkejä. Coatesin suurimpana heikkoutena pidetään käsiä, minkä luulisi olevan jättimäinen ongelma laitahyökkääjälle. En tykkää kyllä tästä valinnasta alkuunkaan, mutta annetaan Coatesille mahdollisuus ennen kuin täysin lytätään. Ensivaikutelma on kuitenkin, että näinköhän tästä tuli taas puhdas hutivalinta.
 

Rocco

Jäsen
Randy Gregory oli Nebraskassa pass rusherina erinomainen, vaikka antoi sen 20-30 paunaa alimittaisena tasoitusta. Nebraskassa pelasi puhtaasti 4-3 DE:tä, mutta isoja kokemuksia ei ole 3-4 OLB:n roolista. Nopeuden ja räjähtävyyden pitäisi riittää erinomaisesti, mutta miten sitten on cover skillsien kanssa? Eihän häntä kovin usein ainakaan alussa tulla heittopuolustajana käyttämään, mutta tuolla paikalla on pakko sekin opetella. Jos painoa olisi ollut edes se 250 paunaa, niin varmasti olisi kelvannut monelle 4-3 -puolustusjoukkueelle Endinä. Hän on, kuten sanottiin, tuleva Pro Bowler tai on pihalla liigasta hyvinkin nopeasti, tai kiertää viidessä vuodessa 10 joukkuetta läpi.
 
Viimeksi muokattu:

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
Itse vähän toivon Gregorya Tampaan toisella pickillä, mutta aika pian ensimmäisen kierroksen jälkeen Tampan paikallismediasta kuului huhuja/raportteja, että Gregory ei ole Tampan Draft Boardilla. Lichtillä on tunnetusti hyvät suhteet Nebraskaan, joten uskon, että Tampalla on Gregoryn suhteen melko hyvä kuva minkälainen hän on niin pelaajana kuin ihmisenäkin.

Toisaalta menneisyydellä ei ole niinkään väliä vaan tulevaisuudella, joten toistaiseksi voidaan Dallasin kohdalla puhua onnistuneesta varauksesta. Aika sitten näyttää onko Gregory sanansa mittainen mies ja pelaajana NFL-tasoa.

Tampa lisäsi vähän lihaa hyökkäyksenlinjaan. G Ali Marpet ja LT:n paikalle varattu Donovan Smith. Kummallakin takana liuta hyvää filmiä ja erinomaiset esitykset Senior Bowlissa. Kummallakin myös omat kysymysmerkkinsä. Mitä tulee tämänpäiväiseen, niin en olisi lainkaan pahoillani jos Tampa varaisi vielä esim. G Josue Matiasin, G Tre Jacksonin tai jalkavaivojen takia dratissa tippuneen T.J Clemmingins. Muita pelaajia joita toivoisin varattavan on viime kauden loukkaantuneena olleen, mutta erittäin lahjakkaan Oregonin CB:n Iko Ekpre-Olumon. DE-osastolta kiinnostaa Trey Flowers ja Anthony Chickillo. LB osastoa voisi vahvistaa Taiwan Jones projektilla.

Tämän vuoden drafti on kyllä ollut ensimmäisen kierroksen jälkeen aika hämmentävää katsottavaa. Asiantuntijoiden boardit ja gradet eivät ole mitenkään erityisen kovalla prosentilla vastanneet todellisuutta ja tuntuu, että joukkueillakin oli eilisestä lähtien aika erilaiset boardit käytössään.
 

Rocco

Jäsen
Jets se vaan sitten jatkaa QB-sekoiluaan. Nyt sentään ei tuhlattu ykköskierroksen varausta reach-tyyliseen varaukseen, vaan Bryce Petty tuli mukaan 4. kierroksella. Kuten NFL Livessä sanottiin, nyt on painetta peluuttaa Pettyä, koska häntä varten Jets siirtyi draftissa kaupalla eteenpäin. Uskon kyllä näkemäni perusteella, että Petty voi olla pitkään aikaan paras QB, kuka Jetsin paidassa palloa heittää viimeiseen 10 vuoteen. Ajan kanssa toki. Suora startteri hän ei varmasti ole.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
T Collinsin tilanne menee mielenkiintoiseksi. Agetin puheet siitä, että mies aikoo istua koko kauden (ei tee siis sopimusta) ja osallistuu uudestaan draftiin ensi kaudella. Tämä siis jos joku siis häneen Draft-vuoron käyttää. Kun taas jos hänestä tulee UDFA niin silloin hän ei ole enää kelvollinen osallistumaan ensi vuoden draftiin, joten hänen on pakko valita joku kiinnostuneista joukkueista tai lopettaa uransa tähän. Kiinnostuneita varmaan on, mutta mikään joukkueista tuskin tarjousta tekee ennen maanantaita.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Ei mitään hajua noista Detroitin valinnoista, ilmeisesti ihan onnistunut drafti varsinkin ensimmäisinä päivinä.

Detroit Lions
Draft pick: OG Laken Tomlinson (No. 28 overall), RB Ameer Abdullah (No. 54 overall), CB Alex Carter (No. 80 overall), DT Gabe Wright (No. 113 overall), FB Michael Burton (No. 168 overall), CB Quandre Diggs (No. 200 overall), OL Corey Robinson (No. 240 overall)
Day 1 grade: A-
Day 2 grade: A-
Day 3 grade: C+
Overall grade: B

OL pitäisi olla kunnossa tulevina vuosina, saa Stafford vähän rauhaa työskennellä heittojen kanssa.
 

delete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Cowboys, Crocodiles, Tappara
Draft takana ja sekavat on fiilikset. Kahden ensimmäisen varauksen jälkeen näytti Cowboysin puolelta erittäin hyvältä! Mutta täys mahalasku koko hommasta sitten lopulta tuli. Cb Jones ja DE Gregory olivat loistavat pickit alkuun ja todella täyttävät tarpeen. Mutta sen jälkeen meni homma täysin plörinäksi. Ensinnäkin koko draftissa varattiin 22 rb:tä. Näistä yksikään ei osunut Dallasiin, jolla kenties kaikista suurin tarve juurikin pallokantajalle. Siis mitä vit**a? Vaikka hyökkäyksen linja on ehkä NFL:n kovin, niin ei noilla backeillä kuuhun mennä. McFadden lienee se startteri ja hänen takanaan rimpuilevat Randle, Dunbar ja Miller sekalaisessa järjestyksessä. Ei hyvältä näytä. Sitten toiseksi Dallas varaa kaksi tukimiestä (Damien Wilson & Mark Zeocha) ja kaksi kaveria hyökkäyksen linjaan (Chaz Green & Laurence Gipson)? Mitä ihmettä? Juuri nämä kaksi osastoa on Dallasin vahvuudet jo ennestään sekä hyvin miehitetty muutenkin? Ei vaan voi ymmärtää. Viidennellä kierroksella sentään varattiin DE Ryan Russell Purduesta. Draft perseilyn päätti sitten Texasin oman pojan varaus, kun Cowboys valitsi seitsemännellä kierroksella TE Geoff Swaimin. Kukaan ei ilmeisesti ole edes kuullutkaan hänestä? Nykyisessä joukkueessa kun sattuu olemaan jo kolme varsin pätevää tight endiä.

Sillä lailla! Ei mennyt ihan putkeen. Olen kyllä erittäin pettynyt että yksikään rb ei löytänyt tietään Cowboysin paitaan. Nyt nimittäin oli erittäin syvä rb luokka ja saumaa oli varata yllin kyllin. Ei vaan kelvannut. Samoin olen pettynyt, että vain yksi puolustuksen takakenttä pelaaja varattiin. Tossa nyt nopeesti laskin, niin ennen draftia näytti olevan 12 lb:tä joukkueessa, joilla lähes kaikilla oikeasti sauma päästä joukkueeseen. Ihan tuoltakin pohjalta en ymmärrä näitä tukimiesten varauksia. Onneksi voin lohduttautua sillä ajatuksella, että en minä oikeasti tiedä mistään mitään ja Jerry & kumppanit klaaraa homman kotiin. Ne on joskus ennenkin tehny tätä hommaa….
 
Viimeksi muokattu:

Rocco

Jäsen
Dallas teki 1. ja 2. päivänä hyvää työtä, mutta 3. päivänä olikin varaukset aikamoista haja-ammuntaa. Jones ja Gregory olivat ehdottomasti loistavia varauksia, ja molemmat täyttivät isolta osalta tarvetta, vaikkakin Gregoryn nappaaminen oli vähän enemmän varmistelua, ettei ainakaan tule pelaamaan heitä vastaan. Chaz Green saattaa olla aloittava pelaaja parin vuoden päästä, mutta on vielä aika paljon tekemistä aloittavan paikalle. Gregory saattaa olla draftin paras nappaus, sillä vielä kuukausi sitten puhuttiin Top-5 pickistä.

Muuten mentiin jo 4. kierroksesta eteenpäin "katsotaan ja toivotaan" menetelmällä. Ei suoranaisesti paikattu tarpeita, eikä otettu edes "best player available" periaatteella. Enemmänkin tuntui siltä, että otettiin vain ruhoja training campille, ja katsotaan jos joku sattuu loistamaan special teamseja pidemmälle, tai edes sinne. Voin ymmärtää, että 7. kierroksella otetaan tällaisia pitkän tähtäimen prospecteja tai muuten vaan kiinnostavia pelaajia, mutta en aiemmin.

Yleisesti draftista voisi sanoa, että yllätyksetönhän se oli. Pelaajat ovat jo niin tarkasti tutkittuja, että heistä tiedetään oikeastaan kaikki, paitsi luonne. Sitä kun ei voi mitata, eikä yliopiston näytöt kerro siitäkään paljoa. NY Jets ja Jacksonville tuntuivat ammattilaisten mielestä osuvan parhaiten oikeaan, mutta myös Miami, Atlanta ja Minnesota onnistuivat kohtalaisesti. Vaikeahan sitä tässä vaiheessa on sanoa, mutta eiköhän se ajan kanssa nähdä. Lieneekö se yllätys, että Oakland ei vakuuttanut taaskaan?
 

Tpip

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, L'equip blaugrana, La Albiceleste, Raiders
Lieneekö se yllätys, että Oakland ei vakuuttanut taaskaan?

Tähän mielellään perustelut. Raidershan pickasi vaihteeksi ihan positiivisen nipun pelaajia. Samaa mieltä tuntuvat olevan asiantuntijat. Puuttuu jamarcusrusselit ja dariushaywardbayt.
 

Rocco

Jäsen
Taitaa olla vain NFL:n oma analyysi antaa hyvät arvosanat. Muut antavat keskitason tai sen alle olevat arvosanat. Niin miös minä.

Valinnat osui Oaklandilla siinä mielessä hyvin kohteeseensa, eli aukkoja paikkailtiin. Amari Cooper oli noin korkealla varausvuorolla lähes "can't miss" varaus, samoin oli löytö TE Clive Walford, kenestä saattaa tulla Oaklandille tämän draftin paras pelaaja.

Mario Edwardsin ainut hyvä puoli on pelipaikkakohtanen monipuolisuus, mutta oli jo kohtalaisen heikko ja roolissaan yksipuolinen yliopistossa. Feliciano tai Ball tuskin mahtuu edes kokoonpanoon, kun noille paikoille olisi ollut saatavilla vielä paljon käyttökelpoisempiakin ja kavereita. Ballin loukkaantumishistoria on myös mittava.

Lopultahan nämä totuudet selviää parin vuoden kuluttua. Jos drafti menee pieleen, niin helppo sanoa "mitäs minä sanoin." Paljon kuitenkin vaaditaan, että tästä Oakland iloisesti hyötyisi. Niin monta korkean riskin nimeä on listalla, että kaikki eivät voi mitenkään onnistua. Veikkaan, että näistä kaverista vain kolme pelaa NFL:ssä kahden vuoden kuluttua.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
La'el Collins on nyt sitten alkanut saada kosijoita. Ensimmäisten joukossa Rex Ryan, joka söi Collinsin kanssa illallista Baton Rougessa maanantaina. Poliisi on kommentoinut, että Collinsia ei tällä hetkellä pidetä epäiltynä murhaan. Saa nähdä missä vaiheessa joukkueet uskaltavat käydä kiinni, kiinnostusta takuulla riittää.

EDIT. Todettakoon vielä, että Billsin yksi tämän hetken heikoimmista kohdista on hyökkäyksen linja, joten Collins olisi arvokas lisä.
 

morningstar

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Buffalo Bills
Billsin drafti ei suuria tunteita herättänyt. Tämä oli jokseenkin odotettua, koska joukkueen ensimmäinen varausvuoro oli vasta numerolla 50. Korkeimpina varauksinaan joukkue otti Ronald Darbyn (CB) toisella kierroksella ja John Millerin (G) kolmannella. Kuten ylempänäkin totesin, OL on ollut tapetilla koko off-seasonin. Vaikka joukkue teki koviakin siirtoja FA-kentällä, niin linjaan ei vahvistuksia tullut enää Incogniton jälkeen. Milleriä asiantuntijat pitävät ihan hyvänä kolmannen kierroksen pickinä, hänellä arvioidaan olevan vähintäänkin saumat päästä aloittavaan kokoonpanoon jo tulevalla kaudella. Darbyn kohdalla kyse oli kai aika lailla best player available -lähestymistavasta. Toisaalta valintaa perusteltiin sillä, että Ryanin aggressiivinen, paljon blitzaava puolustus tarvitsee tuekseen luotettavan secondaryn, ja vanhan jalkapalloviisauden mukaan joukkueessa ei kuulemma koskaan ole liikaa laatucornereita.

Muuten puhetta aiheutti viitoskierroksella otettu Karlos Williams (RB). Hänen taustansa on NFL:nkin mittapuulla aika, noh, kirjava. Ihmetelty on lähinnä sitä, miksi joukkue, jolla on potentiaalisia ongelmatapauksia jo entisestään, ottaa riskin Williamsin kanssa. Viidennen kierroksen kaveri, pelipaikalle jossa on jo laatua (McCoy, Jackson) ja syvyyttä. Pystyy kuulemma tosin pelaamaan myös spessutiimissä jossain roolissa. Jotkut NFL-asiantuntijat (no yksi nyt ainakin) ovat ihmetelleet, miksi Bills ei varannut pelinrakentajaa. Lähinnä kyseeseen olisi tullut Bryce Petty, joka olisi ollut varattavissa joko toisella tai kolmannella kierroksella. Tämä taivastelu ei kuitenkaan ole saanut vastakaikua kaikkialta, enkä minäkään vähäisessä viisaudessani oikein ymmärrä, mitä Bills olisi tämän tason kaverilla tässä tilanteessa tehnyt, vaikka QB:n tarve onkin kova.

Lopuksi on vielä todettava, että divisioonavastustajat ovat nekin tehneet aika onnistuneita siirtoja off-seasonin aikana. Jetsin ennestään kivenkova puolustuksen linja koveni entisestään, kun onnistuivat saamaan Leonard Williamsin draftistä. Dolphinsiin puolestaan saapui aiemmin kevättalvella Ndamukong Suh. Näitä vastaan pitää Billsin lähteä Ryanin ground 'n' poundilla. Kyllä siihen OL:n tosiaan ukkoja tarvittaisiin. Joka tapauksessa on hienoa, että AFC Eastista alkaa tulla ihan oikea divisioona. Se aika lähenee, kun kyseessä ei enää ole pelkkä Patriots ja muutama räsymatto.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Valtamedia hehkuttaa Ravenssien draftia. Perriman ekalla ok pick, kentän venyttäjää tarvittiin kyllä. Saa nähdä vaan että onko kädet miten betonia sitten. Mutta tuossa vaiheessa etukäteen ajattelin potentiaalisia ravens pickejä, niin kaikki oli jo menneet ja ne nimet jotka oli mielessä vaikuttivat etukäteen kavereilta, joita voisi ottaa 2.kierroksellakin. Itse olin melko varma että tulee treidi alas, mutta ilmeisesti Perriman on vakuuttanut siinä määrin Ravens sakin että häntä pitivät jopa top15 pickinä. Toisella kierroksella pikkunätti treidi ylös ja valinta kohdistui yleisesti draftin parhaana TE:nä pidettyyn Maxx Williamsiin. Kolmannella kiekalla DT Carl Davis ja tässä kyllä value kohtasi hyvin ja sopii puolustuksen linjan sisälle rotatioon Williamssin sekä Jerniganin kanssa. Davisin passrush kyvyt (tai niiden puute) vaikutti siihen että mies oli vielä 3.kierroksella tarjolla, vaikkakin häntä 1.kierroksen lopulle tai ainakin hyvin todennäköiseksi 2.kierroksella varattavaksi ennen draftia luettiinkin. 4.kierroksella DE/OLB Za'Darius Smith, joka vietti collegen Kentuckyn puolustuksen linjassa, jonka toisella laidalla oli Bud Dupree. Filmissä kaveri näyttää vähän laiskalta, ns. first step on melko hidas, mutta pelastaa paljon käsillään. Enemmän DE:nä pelasi 4-3 systeemissä, Ravensseissa käsittääkseni tarkoituksena olla enemmänkin 3-4 OLB. Vertauksia heitelty Pernell McPheehen, joka passaa kyllä. Toinen 4.kierroksen varaus oli RB Buck Allen, jonka juoksutyyli pitäisi istua Zoneen kivasti. Tämän jälkeen nimet itselle alkoivat olla tuntemattomimpia ja kyllä sieltä se raw-termi paistoi monen kohdalta. 4. kierroksen kolmas kaveri CB Walker on juuri sellainen cb, joista ravens tykkää, siis mittojen puolesta. TE Nick Boyle on kookas TE, vertailuna esim. Terrell Suggsia isompi kaveri. Enempi blokkaava TE, vähän kuten viime vuonna varattu Gillmore. OG Robert Myerssia tuskin nähdään ensi kaudella kentällä ja WR Wallerkin on enemmänkin fyysinen friikki (6'6 ja 4,46 40-dash) kuin rissu joka oikeasti auttaisi baltimorea ensi kaudella.

Kaiken kaikkiaan tässä vaiheessa voi olla tyytyväinen, ihan ok value ekalla neljällä kierroksella ja (oletettavasti) BBA taktiikkaa noudattaen myös tarpeita tuli täytettyä. WR, TE, backup RB, puolustuksen linjaan täytettä... Oikeastaan valmiimpi CB oli toiveissa, mutta kun Kevin Johnson ja Marcus Peters olivat ekalla jo menneet, niin droppi seuraavaan oli liian iso ekalla otettavaksi ja Maxx Williamssin "tippuminen" tokalla veti voiton näistä second tier cornereista. Quintin Rollinsin olisin kyllä voinut kelpuuttaa 2.kierroksella, jos olisi omalla paikalla pysytty. 3.kiekalla CB ruletti oli sitten tyhjennetty ennen Ravenssin vuoroa, P.J Williams oli oikeastaan viimoinen, jonka olisin nähnyt 3.kierroksella vielä varattavan, mutta mies meni Saintseille n. 10 varausta ennen Ravenssia.
 

Rocco

Jäsen
7. kierroksen varaukset ovat usein turhia, mutta sieltä saattaa löytyä vaikka millaisia helmiä. Monesti 7. kierroksella otetaan joku täysi nobody, koska halutaan katsoa millainen pelaaja oikeasti on. Varaamatta jätetään usein parempiakin kavereita, jos ollaan varmoja että hänet saadaan vapaana agenttina sopimukseen, tai hänen menettäminen ei ole mikään iso vahinko. Monesti pelaajat eivät halua tulla varatuksi 7. kierroksella, koska se usein tarkoittaa vain lyhyttä testikäyntiä joukkueen leirillä, kun taas vapaana agenttina saat tarjouksia joukkueilta, jotka oikeasti sinut haluavat.

Ravensinkin tapauksessa Waller on juuri tällainen tapaus. Pitkä, iso ja perkuleen nopea kaveri, joka myös saa palloja kiinni, mutta vastapainona ei osaa juosta itseään vapaaksi, ja on pelannut yhdessä maan juoksuvoittoisimmassa yliopistossa. Ravensilta ei sinänsä maksa mitään varata hänet, koska "you can't teach speed," eli tuollainen fyysinen friikki halutaan ehdottomasti oman joukkueen leirillä, eikä esim. Bengalsin tai muun saman lohkon joukkueen riveissä.

Aikanaan 7. kierrokselta on varattu mm. Troy Brown, Donald Driver, Marquis Colston ja Shannon Sharpe, eli helmiäkin löytyy kun uskaltaa hakea rohkeasti mm. pienistä kouluista, ja antaa pelaajille aikaa kehittyä organisaatiossa.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Ed Reed officially retires | ProFootballTalk

Ed Reed lopettaa uransa, nyt siis virallisestikin. Mielenkiintoista nähdä yltääkö nämä kaksi tällä offseasonilla uransa lopettannutta, aikansa ehdottomasti parhainta safetyä, Hall of fameen. Reed ilmeisesti virallisesta ilmoituksesta huolimatta on vuotta aiemmin tyrkyllä, kun ei viime kaudella pelannut. Näkisin äkkiseltään ajateltuna, että jos Reed pääsee ekana vuonna, niin Polamalun myös mahdollisuudet paranevat ja jos Reed ei pääse ekana vuonna, niin sen jälkeen voi olla tiukassa molemmille pääsy. Tämä perustuu siihen ajatukseen että jos ovat samaan aikaan tarjolla, niin tavallaan molemmat syövät toisiltaan ääniä. Vaikka pelasivatkin eri pääasiassa eri paikkoja, niin molemmat safetyjä toki.
 

Mont-Blanc

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mets
...yleisesti draftin parhaana TE:nä pidettyyn Maxx Williamsiin.

Jokaisella joukkueella on se "The Guy", joka draftista halutaan ja Williams oli ilmeisesti juuri sitä Ravensille. Ja niin oli myös Steelersille. Ravens kuuli lähteiltään kesken toisen kierroksen, että Steelers tulisi hänet seuraavalla omalla pickillä varaamaan ja tämä sai Ozzien aktiiviseksi ja he alkoivat soittaa joukkueille, jotka varasivat ennen Steelersiä. Lopulta Arizona tarttui tarjoukseen ja näin Williams siis Baltimoreen. Ihan hauska tarina varsinkin jos Williamsista tulee merkittävä pelaaja tulevina vuosina näiden joukkueiden välisissä otteluissa. Tämä kaikki siis Peter King:in mukaan.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Jokaisella joukkueella on se "The Guy", joka draftista halutaan ja Williams oli ilmeisesti juuri sitä Ravensille. Ja niin oli myös Steelersille. Ravens kuuli lähteiltään kesken toisen kierroksen, että Steelers tulisi hänet seuraavalla omalla pickillä varaamaan ja tämä sai Ozzien aktiiviseksi ja he alkoivat soittaa joukkueille, jotka varasivat ennen Steelersiä. Lopulta Arizona tarttui tarjoukseen ja näin Williams siis Baltimoreen. Ihan hauska tarina varsinkin jos Williamsista tulee merkittävä pelaaja tulevina vuosina näiden joukkueiden välisissä otteluissa. Tämä kaikki siis Peter King:in mukaan.
Ozzie Newsome sekä Kevin Colbert ovat kumpikin kiistäneet tämän tarinan. Toki eivät he varmaan tuota myöntäisi vaikka se totta olisikin, joten tuskinpa totuutta tullaan julkisesti koskaan tietämään. Kiinnostaisi kuitenkin tietää, että mitkä nämä Ravensin lähteet oikein olivat? Onko Steelersin war roomissa joku myyrä, joka vuotaa tietoja Ravensille? Itse olisin ollut kyllä hyvin yllättynyt, jos Steelers olisi varannut TE:n toisella kierroksella. Colbert kommentoi, että Steelersin front office oli jo ennen 2.kierroksen alkua päättänyt, että he varaavat CB:n ja harkitsivat jopa ylöspäin treidaamista, jotta saisivat varmuudella Senquez Golsonin. Colbert ei yleensä anna medialla kovin hanakasti kommentteja mistään ylimääräisestä, joten itse vähän yllätyin, että hän tätä asiaa lähti edes julkisesti kommentoimaan. Toki tämän voi halutessaan tulkita niin, että asian vuotaminen julkisuuteen osui arkaan paikaan Steelersin kannalta ja sen vuoksi uutinen haluttiin jyrkästi kiistää. Itse kuitenkin olen taipuvainen uskomaan, että tämä koko juttu on median omaa fiktiota, jolla saadaan lisää klikkauksia ja lukukertoja omille kirjoituksille. Toki täytyy sen verran sanoa, että Peter King on näistä NFL-toimittajista yksi arvostetuimmista ja hänen kirjoituksilleen annan kyllä enemmän painoarvoa kuin keskivertoreportterin sepustuksille. Mutta tämä "Ravens varasti Williamsin" -juttu ei ole Kingin oma keksintö, vaan johan tuosta jo Mayock selitti välittömästi Williamsin valinnan jälkeen, mikä oli mielestäni jokseenkin outoa tuossa vaiheessa, ja vaikutti enemmän Mayockin omalta mielikuvitukselta kuin varsinaiselta faktalta.

Mutta kuten sanottua, totuutta tuskin koskaan tullaan varmuudella tietämään. Tällä hetkellä olen tyytyväinen Senquez Golsonin valintaan, sillä Steelersin oli pakko vahvistaa secondarya tässä draftissa, TE:n varaaminen korkealla varausvuorolla taas olisi ollut enemmän ns. luxury pick. Heath Millerilla on vielä yksi kausi annettavana starterina, uutta starteria voidaan sitten katsella 2016 draftista.

Kokonaisuutena olen Steelersin draftiin tyytyväinen. 3.kierroksella varattu WR Sammie Coates oli mielestäni ainoa kyseenalainen valinta, tuon pickin olisi nimittäin voinut käyttää huomattavasti paremminkin. Mutta onhan Coatesilla potentiaalia nousta hyväksi pelaajaksi, jos vaan oppii pitämään kiinni pallosta paremmalla prosentilla.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös