Mainos

NFL offseason 2013

  • 50 002
  • 342

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Buccaneersin WR Arrelious Benn on viimeisin Eagles-hankinta ja siirtyy vaihdossa kuudennen kierroksen varaukseen tämän vuoden draftiin. Kahtena ensimmäisenä vuonnaan Benn oli Bucsin aloituskokoonpanossa mutta viime vuonna pelasi slot-rissuna ja vastuu jäi aika vähäiseksi.

Vahvuuksia mm. nopeus ja potkun palautukset. Chip Kelly tuntuu rakentavan kilpailutilanteita ympäri joukkuetta, joten josko tässäkin kaupassa olisi kyse samasta. Jeremy Maclin, Jason Avant ja Riley Cooper saavat lisää haastetta.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Omistajat äänestivät Arizonan liigakokouksessa parista sääntömuutoksesta. Surullisen kuuluisa Tuck Rule on nyt historiaa, ja jatkossa jos pelinrakentaja rähmää pallon heittoliikkeen aikana, tuomitaan tilanne myös kentällä rähmäykseksi, eikä incomplete passiksi. On muuten ollut yksi naurettavimmista säännöistä mitä NFL:ssä on ollut, onneksi tuo on nyt historiaa.

Selvästi kyseenalaisempi sääntömuutos on se, että jatkossa pallonkantaja ei saa juosta puolustuspelaajaa päin pää edellä ollessaan tackle boxin ulkopuolella. Tämä sääntö on saanut hirveästi kritiikkiä pelaajilta (varsinkin running backeilta) sekä valmentajilta. Mutta on säännöllä kannattajiakin, mm. Ramsin koutsi Jeff Fisher on äänekkäästi ollut sääntömuutoksen kannalla. Tämä on vähän kaksipiippuinen juttu. Toisaalta jefua voidaan mielestäni pelata niinkin, että päällä ei "johdeta" kun valmistaudutaan taklaukseen. Toisaalta taas tämän tyyliset juoksut ovat yksi parhaista jutuista jenkkifutiksessa. No saa nähdä kuinka tarkasti tuota sääntöä jatkossa tulkitaan. Kuvittelisin, että pelaajat oppivat kyllä pelaamaan sääntöjen puitteissa, vaikka varmasti paljon keskustelua tullaan tästä jatkossa käymään, samalla lailla kun on käynyt puolustuskyvyttömiin pelaajiin kohdistuneiden taklaustenkin kohdalla.
 

Troy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Steelers
Sääntöhän menee siis niin että päälaki (crown of helmet) ei saa olla se millä kontakti otetaan. Matalalla saa siis edelleen tilanteisiin mennä kunhan pitää pään ylhäällä toisin sanoen näkee minne on menossa. En näe tuolla mitään kovin kummoista vaikutusta peliin, mutta parantaa turvallisuutta. Eli en pidä tätä sääntöä mitenkään typeränä sikäli kun olen sen oikein ymmärtänyt.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Tässä PFT:n linkissä on aika hyvin selitetty mitä uusi sääntö tarkoittaa.

The new rule prohibits ball carriers and defensive players from initiating contact in the open field with the crown of the helmet. The crown, as explained by Rams coach Jeff Fisher, is the top of the helmet. The facemask and hairline of the helmet may still be used to initiate contact.

Fisher emphasized that ball carriers will be permitted to protect themselves, by dropping their pads and dipping their helmets. A foul arises only if the top of the helmet is used to ram the opponent.

In that way, the new rule is an extension of the rule against spearing, which in NFL parlance means hitting a player who is on the ground with the crown (top) of the helmet.

Also, the blow with the top of the helmet must be “forcible,” a know-it-when-you-see-it standard that could potentially cause reasonable minds to differ. As a result, the decision will be treated as a judgment call, not subject to replay review.


Eli ei tuo nyt noin selitettynä tosiaan ihan hirveä sääntöuudistus ole. Ongelma näissä on lähinnä se, että tuomarin on todella vaikea parissa sekunnissa tehdä tulkinta oliko kyseessä "forcible" kontakti vai oliko kyseessä vain pallonkantajan puolustautuminen taklaukselta. Niin kuin päähän kohdistuneissa taklauksissa on nähty, vääriä flageja tullaan taatusti näkemään. Mutta NFL on NFL tämänkin sääntömuutoksen jälkeen. Pientä ylireagoimista ollut havaittavissa nykyisiltä ja entisiltä NFL-pelaajilta sääntömuutokseen liittyen. Ainakin Jerry Rice ja Marshall Faulk ovat aika kovin sanoin sääntö kritisoineet.
 

Rocco

Jäsen
Tuo sääntö on mielestäni oikein tervetullut. Tuollaisella Earl Campbellin kaltaisella "keihästyksellä" saa helposti itseltään niskanikamat hajalle. Siinä suojellaan enemmän juoksijaa, kuin wannabe-taklaajaa.

Seattle Seahawks kaivoi syvältä laarin pohjalta itselleen Tight Endin. Tony Gonzalezin, Daniel Grahamin ja Antonio Gatesin jalanjälkiä seuraten, haaviin tarttui Suomessakin koripalloa pelannut, Patriotsin TE Darius Fellsin veli, Darren Fells. Viimeksi Fells on pelannut jenkkifutista lukiossa.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Ed Reed reaches deal with Texans | ProFootballTalk

Reed Houstoniin.

Tulee olemaan outoa seurata Ravens D:tä seuraavana vuonna. Reed, Lewis, molemmat joihin puolustus on profiloitunut viimeisen 10 vuoden ajan ovat poissa. Puolustuksesta poissa molemmat startteri safetyt (Reed, Pollard) ja molemmat aloittavat ILB:t (Lewis, Ellerbe), toinen aloittava CB (Cary Williams), aloittava DE/OLB (Kruger). Lisäksi yksi "startteri" NT Kemoeatun muodossa (kyllä, hänkin aloitti 17/20 matsia pleijarit mukaan lukien). Kemoeatun kohtalo toki ei ole kiveen hakattu, mutta tätä tuskin jäädään kaipaamaan, enkä usko että Ravens häntä uudelleen tulee signaamaan. Tai mikään joukkue. Kun Boldin treidattiin pois ja Birk lopetti, niin tämä tarkoittaa sitä että 8 startteria (jos Kemon laskee mukaan niin 9) 22:sta ei ole joukkueessa ensi kaudella. Ja sitten on vielä tapaus McKinnie (jota tavallaan startteriksi voisi sanoa, vaikkei koko kautta pelannutkaan, mutta postseason runia hänen kohdallaan on vaikea vähätellä), hän olisi potentiaalisesti kymmenes kaveri, jos Ravens ei häntä takaisin saa tai halua signata. Pahimmassa tapauksessa siis noin puolet starttereista pelaa muualla.

Tavallaa syvyyttä löytyy, mutta selkeästi edeleen apuja tarvitsee ILB ja Safety osastoille. Puolustuksen keskusta oli selkeästi offseasonin vahvistuksen alue ja ehkäpä puolustuksen linjaa onkin nyt vahvistettu, mutta kaikki sen takana on vielä melko auki. Etenkin Safety osasto. Pallon toisella puolella edelleen peräänkuulutan O-linen vahvistamista, jonka näkisin selkeästi suurimpana uhkakuvana Flaccon ja koko hyökkäyksen ns. tason vakiinnuttamiselle ja sille että hyökkäys pystyisi kantamaan joukkuetta, jota tässä jo useampi vuosi ollaan kaivattu.
 
Viimeksi muokattu:

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
molemmat aloittavat ILB:t (Lewis, Ellerbe)...

Korjaa jos olen väärässä, mutta eikö Jameel McClain ollut startteri ILB:n paikalla ennenkuin loukkaantui? Ellerbe tuli häntä sitten paikkaamaan. Toki McClain on nyt IR ja ilmeisesti kyse niskavammasta, jollaisesta paluu lienee aina vähän arvoitus.

Muistaakseni tästä oli juttua että siihen nähden kuinka vähän Ellerbe on pelannut startterina niin aika mielettömän sopimuksen sai Dolphinsilta.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Korjaa jos olen väärässä, mutta eikö Jameel McClain ollut startteri ILB:n paikalla ennenkuin loukkaantui? Ellerbe tuli häntä sitten paikkaamaan. Toki McClain on nyt IR ja ilmeisesti kyse niskavammasta, jollaisesta paluu lienee aina vähän arvoitus.

Muistaakseni tästä oli juttua että siihen nähden kuinka vähän Ellerbe on pelannut startterina niin aika mielettömän sopimuksen sai Dolphinsilta.

Njoo, Ellerbella on ollut pitkään suuri upside, mutta on ollut Harboughin doghousessa, eli jostain syystä ei saanut peliaikaa. Toki on kärsinyt loukkaantumisistakin paljon. Vähän kuten Antwan Barnes, joka oli Baltimoressa doghousessa, mutta Chargersseissa sitten edes situational passrusherina veteli sen 11 sack kauteen. Ennen viime kautta Ellerbe kun kentälle on päässyt niin on pelannut hyvin. Pari kautta sitten tuuletteli Harboughin mielestä kyseensalaisesti TD:n tehdessään preseasonilla ja mm. tästä Harbough antoi kuulua kameroiden edessä, tämä on kaiketi ainoa asia mikä fanbaselle on tullut esiin mahdollisina syynä epäsuosioon.

Toki McClainin kanssa oli 3 vuoden jatkosopimus kirjoitettuna, kun oli vuotta aiemin FA ja tämän sopimuksen takia hänet nähtiin enemmänkin startterina kauden alussa. Toki McClain oli pelannut hyvin edellisellä kaudella kun Ray oli silloin kauden lopussa sen 4 matsia poissa... Mutta sanoisin että melko fifty-fifty peliaika Ellerben ja McClainin välillä meni alkukaudesta. En muista kumpi oli startteriksi merkattuna, mutta joo.. voin olla vääräss, ainakin paperilla, mutta todellisuudessa sanoisin että peliaika oli melko tasan ennen Rayn loukkaantumista.

Mutta kysymys olisiko Ellerbe ollut yhtä isossa roolissa jos McClain ja Ray Lewis olisi olleet terveenä koko kauden? En tiedä, tuskin varmaan. Mutta loukkaantumisista johtuen hän pelasi nyt ison osan kaudesta startterina ja melko varmasti että tulevallakin kaudella näin olisi ollut, siksi hänet näiden starttereiden joukkoon laitoin tuossa luettelossani.

Piti tarkistaa... Ennen Ray Lewisin loukkaantumista (week 7) statsit:
Ellerbe 29+2ass ja 2,5sack+1FF
McClain 24+5ass ja 0 sack+0FF

Eihän nämä kerro mitään siitä kumpi on merkattu aloittamaan, tai minkä verran kumpikin kentällä on ollut, kai nekin tiedot jostain löytyisivät jos jaksaisi etsiä.
 
Viimeksi muokattu:

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
On kyllä pirun outoa katsoa Ed Reediä Texanssin paidassa. Ray Lewisin ohella se pelaaja, joka on ollut joka kausi Ravenssin joukkueessa, kun olen itse lajia ja joukkuetta seurannut.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Piti tarkistaa... Ennen Ray Lewisin loukkaantumista (week 7) statsit:
Ellerbe 29+2ass ja 2,5sack+1FF
McClain 24+5ass ja 0 sack+0FF

Eihän nämä kerro mitään siitä kumpi on merkattu aloittamaan, tai minkä verran kumpikin kentällä on ollut, kai nekin tiedot jostain löytyisivät jos jaksaisi etsiä.
McClain on ollut starter viimeiset kolme kautta, aloitti viime kaudellakin kaikki 13 pelaamaansa ottelua. Ellerbe aloitti viime kaudella 7 matsia, ensimmäisen kerran juuri viikolla 7. Eli Lewisin loukkaantumisen myötä nousi starteriksi.

Reed Texansiin ja Urlacher pois Chicagosta. Isoja muutoksia tapahtuu monessa joukkueessa ja NFL on ensi vuonna vähän eri näköinen liiga kuin mihin ollaan totuttu.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Darrelle Revis on nyt taas asteen lähempänä siirtoa Buccaneersiin, mikäli Jets ja Buccaneers pääsevät yhteisymmärrykseen siitä, antaako Bucs Jetsille tämän vuoden ykköspickin vaiko vuoden 2014. Jos nyt oikein tämän jutun pääsisällön tulkitsin.

Darrelle Revis reportedly worth first rounder to Bucs - NFL.com

Buccaneers on sitten ilmeisesti kerralla pistämässä kuntoon tuon liigan surkeimman pass defensen. Ensin Goldson ja nyt kenties Revis. Sitten jos saavat pitää tämän vuoden ykköspickinsä, niin nro 2 cornereista (Xavier Rhodes/Desmond Trufant) kenties?
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
McClain on ollut starter viimeiset kolme kautta, aloitti viime kaudellakin kaikki 13 pelaamaansa ottelua. Ellerbe aloitti viime kaudella 7 matsia, ensimmäisen kerran juuri viikolla 7. Eli Lewisin loukkaantumisen myötä nousi starteriksi.

Heh, kattellut arviolta noin 90 prosenttia Ravens matseista viimeisenä kolmena kautenakin ja en silti suoraltaan olisi voinut sanoa että McClain olisi 3 kautta aloittajana ollut. Kaipa huomio on kiinnittynyt paljon toisiin kavereihin ja niihin jotka tekevät isoja pelejä. McClain on musta perusvarma tonttinsa hoitaja, mutta ei väläyttele paljoakaan muissa kuin taklaustilastoissa. Nyt joku varmaan kaivaa jostain tilastot että McClainilla veti jotain 7FF 8INT 12SACK viimeisenä kolmena kautena :D Harvoin tulee tuijoteltua kuka on merkattu aloittajaksi, vaan tulee katsottua kuka tekee ja mitä peleissä. Vaihtuuhan toki tuo Ravenssien puolustuksen base matseissa, 3-4 tai 4-3 ja eri tilanteissa on eri miehet.

Kumminkin seison korjattuna, Ellerbe EI ollut startteri ILB ennen loukkaantumisia, vaikka keräsi tuolloin "penkiltä" lähtöisin enemmän taklauksia, säkkejä ja forced fumbleja kuin startterina ollut McClain.

EDIT: samalla periaatteella Krugerkaan ei ollut startteri, hän oli aloittavana vain kuudessa matsissa... Eli tuo mun listaus starttereista on tässä mielessä hyvinkin vääristynyt. Ehkä oikeampi termi olisi sitten ollut esim. joukkueen key contributors tms.
 
Viimeksi muokattu:

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Heh, kattellut arviolta noin 90 prosenttia Ravens matseista viimeisenä kolmena kautenakin ja en silti suoraltaan olisi voinut sanoa että McClain olisi 3 kautta aloittajana ollut. Kaipa huomio on kiinnittynyt paljon toisiin kavereihin ja niihin jotka tekevät isoja pelejä. McClain on musta perusvarma tonttinsa hoitaja, mutta ei väläyttele paljoakaan muissa kuin taklaustilastoissa.

Kumminkin seison korjattuna, Ellerbe EI ollut startteri ILB ennen loukkaantumisia, vaikka keräsi tuolloin "penkiltä" lähtöisin enemmän taklauksia, säkkejä ja forced fumbleja kuin startterina ollut McClain.

EDIT: samalla periaatteella Krugerkaan ei ollut startteri, hän oli aloittavana vain kuudessa matsissa... Eli tuo mun listaus starttereista on tässä mielessä hyvinkin vääristynyt. Ehkä oikeampi termi olisi sitten ollut esim. joukkueen key contributors tms.
Minä taas en ole Ravensin peleistä katsonut kuin ehkä 3-4 kaudessa (pl. viime kausi jolloin katsoin enemmän), mutta McClainista jäänyt minullekin sellainen perusvarma suorittaja -mielikuva. McClain ja Ellerbe tulivat Ravensiin kait samana vuonna, joten siinä mielessä urat ovat vertailtavissa. Ehkä McClain on pelaaja, jolla on "solid fundamentals", mutta ei näy niin paljon highlightseissa? Ellerbe taas pikkaisen sähkäkämpi, tekee enemmän "splash" pelejä, mutta vastapainoksi myös virheitä, koska pelaa ajoittain yliaggressiivisesti. Monestihan valmentajat suosivat nimenomaan tuota McClainin pelaajatyyppiä, fanit ja media taas Ellerben kaltaisia pelaajia. Nämä siis ihan omia mutuja, korjatkoon joku jos olen väärässä.

Ja yllättävä kyllä tuo Krugerin tilasto, kuka Ravensilla sitten oli toinen starting OLB Suggsin lisäksi?
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Ja yllättävä kyllä tuo Krugerin tilasto, kuka Ravensilla sitten oli toinen starting OLB Suggsin lisäksi?

Upshawilla oli yhdeksän aloitettua matsia, että olisiko hän sitten ollut se starting OLB? Vaikka tavallaan toisinperin näkisin tilanteen toki. Miten muuten startterit määräytyy ylipäätänsä? Onko se niin että se mikä kokoonpano ensimmäisenä kentälle marssitetaan hyökkäykseltä ja puolustukselta? Meinaan kun esim. TE Pittalla oli tyyliin 5 matsia aloittajana ja Dicksonilla oli sitten 11. Eli jos lähdetään ajatuksesta että kentälle alkuun marssii ravens hyökkäys, joka aikoo juosta, niin Dickson prempana blokkaajana on avauksessa kentällä ja saa näin games started sarakkeeseen merkinnän?
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Miten muuten startterit määräytyy ylipäätänsä? Onko se niin että se mikä kokoonpano ensimmäisenä kentälle marssitetaan hyökkäykseltä ja puolustukselta? Meinaan kun esim. TE Pittalla oli tyyliin 5 matsia aloittajana ja Dicksonilla oli sitten 11. Eli jos lähdetään ajatuksesta että kentälle alkuun marssii ravens hyökkäys, joka aikoo juosta, niin Dickson prempana blokkaajana on avauksessa kentällä ja saa näin games started sarakkeeseen merkinnän?
En ole itseasiassa varma tästä. Olen aina ajatellut, että valmentajat ilmoittavat etukäteen ns. aloituskokoonpanon, vähän samaan tyyliin kuin jääkiekossakin. Eli se ratkaisisi mitä paperille on laitettu. Mutta en tosiaan tiedä miten asia todellisuudessa menee.

Chicago siirtyi nopeasti eteenpäin Urlacherista, hankkivat uudeksi MLB:ksi D.J. Williamsin Denveristä. Saa nähdä missä Urlacherin ura jatkuu, jos jatkuu. Nopeasti ne asiat muuttuvat NFL:ssä, seuraikonit vaihtavat joukkuetta ja eilisen starat joutuvat tosissaan etsimään itselleen uutta kotia.

Elvis Dumervillen seuraavaa joukkuetta arvuutellaan kovasti jenkkimediassa parhaillaan. Ehdokkaiksi on tarjottu Ravensia, Steelersia, Dolphinsia ja Broncosia. Ravens ja Broncos ovat joidenkin raporttien mukaan tarjoukset jättäneet. Steelers on varmasti pelaajasta sinänsä kiinnostunut, mutta raha tuskin tulee riittämään Elviksen hankintaan.

DE -rintamalla on kovin hiljaista. Vapaana olisi kolme kovan tason veteraania: Dwight Freeney, Osi Umenyiora ja John Abraham. Kahta ensimmäistä ollaan huhuttu Atlantaan. Saa nähdä miten käy. Kaikilla alkaa parhaat vuodet olla jo takana, mutta ainakin yksi double digit -vuosi luulisi vielä reservistä irtoavan.
 

st.lemiin

Jäsen
Suosikkijoukkue
NFL, Ravens, #52, #20, BSHU
Elvis Dumervillen seuraavaa joukkuetta arvuutellaan kovasti jenkkimediassa parhaillaan. Ehdokkaiksi on tarjottu Ravensia, Steelersia, Dolphinsia ja Broncosia.

NFL.comin etusivulla lukee seuraavaa: "Breaking News, Elvis Dumervil headed to Baltimore - The defensive end has chosen the Ravens over the Broncos, NFL.com's Jeff Darlington reports."

Mistään muusta mediasta ei äkkiseltään löytynyt mitään tietoa kumminkaan, notta odotellaan. Olisihan tuo jotenkin kiva ajatus 4-3 puolustuksen linjasta esim.kokoonpanolla Suggs-Canty-Ngata-Dumervil. Toki 3-4 OLBina Dumervil keräsi 2009 17 sack kaudessa, joten sekin passaa. Juoksua vastaanhan Dumervil oli taas sitten yksi joukkuuen huonoimmista, mutta tätä vartenhan joukkueeseen hankittiin canty ja spears. Mielenkiintoista nähdä millä miten tullaan pyörittämään.

Näköjään kirjoittaessa tälläistä linkkiä tarjolla: Twitter / Ravens: The #Ravens have agreed in ... olisi sitten viisi vuotinen sopimus?

EDIT: PFT:n linkki: Elvis Dumervil picks Ravens | ProFootballTalk
 
Viimeksi muokattu:

#76

Jäsen
Kun Patriots lisäsi RT Volmerin jatkodiilin aikaansaannoksiin, niin Patriots päivitys.

- WR Welker Broncosiin
- S Chung Eaglessiin
- RB Woodhead Chargerssiin

+ WR Amendola Ramssistä
+ RB Washington Seahawksista
+ S Wilson Cardinalsseista
+ WR Jones Billissistä

Jatkodiilit:
CB Talib
CB Arrington
RT Volmer

WR-osasto huutaisi yhtä kahta kaveria lisää. Jatkodiili Edelmanille olisi hyvä juttu ja sen lisäksi yksi kaveri toisi syvyyttä. Lloydia on huhuissa veikkailtu palaavaksi kauden alla mukaan ellei mitään muuta löydy.

Suht pienestä NFL.com tekee uutisen, kun yksi nimeltä mainitsematon NFC scoutti pitää Amendolaa Welkeriä parempana. Aika tietysti näyttää, mutta Amendolan track record loukkaantumisten osalta aika murheellista luettavaa.
Danny Amendola better than Wes Welker, scout says - NFL.com


Patriots pitäisi löytää uusi Welker joko draftistä tai muiden joukkueiden depth chartin huonosta päästä. Kuten Welker tuli Miamista aika vaatimattomilla tilastoilla.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Mennään hieman taktisempiin asioihin, mutta Falconsin valmennusporras vierailee ihan collegefutiksen parissa Clemsonin yliopistossa tarkoituksena opetella, kuinka read optionia puolustetaan. Lisäksi Bears ja ilmeisesti myös Titans on installoinut read optionia hyökkäykseensä. Olen tässä kuullut tällä palstalla ja siviilissä muutamalta vaahteralaiselta, ettei toimivaa jenkkifutista voida pitkässä juoksussa pelata tuolla konseptilla ja odottelenkin tässä alkavaa kautta sillä silmällä, miten mm. 49ers, Seahawks, Redskins, Eagles, Panthers ja yllä mainitut joukkueet onnistuvat ko. systeemillä pelaamaan. Viime kaudella 49ers, Seahawks ja Redskins pelasivat aika toimivaa hyökkäystä melkein joka tiimiä vastaan

Atlanta Falcons go to Clemson to prep for read-option - NFL.com
 

Rocco

Jäsen
Patriots pitäisi löytää uusi Welker joko draftistä tai muiden joukkueiden depth chartin huonosta päästä. Kuten Welker tuli Miamista aika vaatimattomilla tilastoilla.
Draftista jos hakee slot-receiveriä, Tavon Austin on ehkä yksi vaihtoehto. Austin on kuitenkin koko draftin ykkösrissu, joten Patriotsin vuorolla häntä ei ole saatavilla kuin ihmeen kautta. Markus Wheaton tai Quinton Patton saattaa olla Patsien kohdalla vielä vapaana. Toki ykköskierroksen parhaana rissuna pidän Keenan Allenia.

WR on kuitenkin todella yllätyksellinen pelipaikka, sillä jopa varaamattomat pelaajat, tai pienien koulujen pelaajat, voivat yhtäkkiä hypätä aivan NFL:n huipulle oikeassa pelisysteemissä. Patriots kun vielä on tunnettu tällaisten löytöjen tekijänä, tiedä sitten mitä mahtaa draftissakin tapahtua.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Draftista jos hakee slot-receiveriä, Tavon Austin on ehkä yksi vaihtoehto. Austin on kuitenkin koko draftin ykkösrissu, joten Patriotsin vuorolla häntä ei ole saatavilla kuin ihmeen kautta. Markus Wheaton tai Quinton Patton saattaa olla Patsien kohdalla vielä vapaana. Toki ykköskierroksen parhaana rissuna pidän Keenan Allenia.
Melkoista hypetystä on Austin saanut osakseen viime aikoina. Alunperin hänestä ei puhuttu edes ykköskierroksen varauksena. Nyt viime viikkoina häntä ollaan oltu varaamassa jo top 10- joukossa. En oikein tiedä mitä pitäisi ajatella näistä pre-draft puheista. Toisaalta ymmärrän, että NFL:ssä arvostetaan erilaisia ominaisuuksia kuin collegessa, ja sitä myötä Combinet ja Pro Dayt voivat suurestikin vaikuttaa pelaajan draft statukseen. Toisaalta taas, samaa jefua siellä collegessakin pelataan, joten välillä tuntuu naurettavalta, että esim. Manti Te'o ollaan tiputtamassa ykköskierroksen lopulle ja samanaikaisesti jotain college-tasolla ihan roolipelaajia ollaan rankkaamassa koko draftin kärkikymmenikköön. Eikö NFL:ssäkin tarvita kuitenkin ensisijaisesti hyviä jenkkifutaajia eikä hyviä yleisurheilijoita?

Edellä mainittu ei kohdistu sinänsä Tavon Austiniin, vaan ihan yleisellä tasolla vaan mietin. Austin on alkanut itseänikin kiinnostaa oikein isosti, itseasiassa melkein toivoisin, että valuisi 17.vuorolle, jolla Steelers voisi hänet varata. Muita pelaajia jotka kelpaisivat Pittsburghiin ykköskierroksella ovat ainakin Chance Warmack, Kenny Vaccaro ja Damontre Moore. Paperilla WR, OLB, CB ja RB ovat isoimmat heikkoudet, joten Keenan Allen, Bjoern Werner, Xavier Rhodes, Desmond Trufant tai safetyt Eric Reed ja Matt Elam olisivat varmasti hekin ihan kelpo pelaajia, mutta itselläni on tänä vuonna kovemmat odotukset draftista. Steelers ei usein pääse varaamaan näin korkealla (17.pick), joten toivottavaa olisi, että haaviin tarttuisi joku todellinen impact player. En näe, että tästä jälkimmäisestä porukasta kukaan on sellainen. En myöskään näe, että tässä draftissa olisi yhtään RB:tä, jonka olisin valmis varaamaan ykköskierroksella.
 

Rocco

Jäsen
Melkoista hypetystä on Austin saanut osakseen viime aikoina. Alunperin hänestä ei puhuttu edes ykköskierroksen varauksena. Nyt viime viikkoina häntä ollaan oltu varaamassa jo top 10- joukossa. En oikein tiedä mitä pitäisi ajatella näistä pre-draft puheista. Toisaalta ymmärrän, että NFL:ssä arvostetaan erilaisia ominaisuuksia kuin collegessa, ja sitä myötä Combinet ja Pro Dayt voivat suurestikin vaikuttaa pelaajan draft statukseen. Toisaalta taas, samaa jefua siellä collegessakin pelataan, joten välillä tuntuu naurettavalta, että esim. Manti Te'o ollaan tiputtamassa ykköskierroksen lopulle ja samanaikaisesti jotain college-tasolla ihan roolipelaajia ollaan rankkaamassa koko draftin kärkikymmenikköön. Eikö NFL:ssäkin tarvita kuitenkin ensisijaisesti hyviä jenkkifutaajia eikä hyviä yleisurheilijoita?
Hyvää spekulaatiota. Tokihan pre-draft -rankingiin vaikuttaa todella paljon combine, mutta monien mielestä liikaa. Myös omasta mielestä. Se, että juokset keilojen ympäri ilman varusteita, juokset 40 jaardia, nostelet puntteja yms. ei kerro yhtään mitään siitä oletko jenkkifutispelaaja vai et. Toki paljon combine kertoo, mutta lopulta aika vähän. Se ehkä vahvistaa joitakin asioita, joitakin heikentää, mutta loppukädessä kovinkaan moni GM ei lähde tulosten perusteella muuttamaan valintojaan.

Paljon painaa se, millainen ihmistyyppi on. Pelaajia haastatellaan paljon, ja jos sieltä kypärän alta ei löydy sitä penaalin terävimpää kynää, vaan kohdalle osuu pyyhekumi, niin se vaikuttaa rankingiin tosi paljon. Lisäksi se on isossa roolissa, paljonko pelaajan suorituksia seurataan. Veikkaan että Austinin suorituksia on seurattu paljon ja monien seurojen toimesta. Se varmasti nostaa pelaajan arvoa. Austinin kohdalla juuri "upside" on kova, eli mahdollisuuksia on kehittyä paljon. Ja hyvä pelaaja on hyvä pelaaja, oli se sarjataso NCAA tai NFL. Pelityyli on toki erilainen, mutta laji on sama. Yliopistossa tosin pärjää, vaikka olisi joitakin rajoitteita, mutta NFL:ssä pitää olla enemmän "complete player."

Tänä vuonna nähdään todella paljon hyviä linjamiehiä, etenkin hyökkäyksen puolella. Joissakin ennakoissa jopa 7 tai 8 draftin top-10 varauksesta olisi linjamiehiä. En silti usko noin korkeaan määrään, mutta 5/10 olisi jo saavutus sekin. Huippu RB:t on vähissä. Ehkä vähän spekuloin paremmalla ajalla sitä.
 

anticatabolic

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Philadelphia Eagles/-Flyers, Real Madrid
Tavon Austinista sen verran, että kyseessä on jälleen kerran tällainen kick returner, räjähtävä, paljon jaardeja kätsin jälkeen nakuttava rissu. Näillä pohjilla on tullut nfl:n lukematon määrä rissuja esim. saapumiserä Crabtree, Maclin, Harvin, Nicks. Maclin ja Harvin tulivat liigaan ainakin jonkinlaisella returner taustalla ja molemmat flopanneet ainakin jossain määrin. Nicksillä taas ovat fyysiset atribuutit toista luokkaa ja tuosta porukasta ainoa rissu joka täyttänyt odotukset. Vähän samaa povailen Austinille. Slottitausta tuohon vielä päälle niin top 10 pelaajaksi kaikkea muuta kuin varma investointi.

Katselin west virginialta muutaman pelin tuon Geno Smith to eagles spekulaation alettua ja kyllähän se aika pilkkanaan piti college cornereita - nopeus on kyllä eliittitasoa kaverilla. Mulla itselläni herää vaan epäilys, pärjääkö tuo kunnon pressikornereita vastaan ja epäilystä lisää vielä se, että oman joukkueen rissut on olleet aika kusessa pressiä vastaan pari kautta putkeen. Aikahan se tämänkin näyttää.
 

Cube

Jäsen
Tavon Austin on gamebreaker. Ei ihme, että kiinnostusta riittää ekan kierroksen jälkimmäisellä puoliskolla. Kullanarvoinen pelaaja joukkueelle, jolla on perusasiat kunnossa, pystyy pienillä kosketusmäärillä vaikuttamaan peleihin merkittävästi. Austin on mahdollisuus kääntää alle touchdownin tappiot voitoksi. Sen sijaan ihmettelen, jos joku huonompi jengi ottaa hänet ekalla kierroksella, koska aukkoja voisi täyttää järkevämminkin. Austin on luksus, ei tarve.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Joe Flacco ei ilmeisesti saa nauttia draftiin asti parhaiten palkatun NFL-pelaajan tittelistä, kun tietojen mukaan Green Bay Packers ja Aaron Rodgers ovat, jos eivät lähellä, niin ainakin edenneet neuvotteluissa Rodgersin uuden sopimuksen suhteen kun nykyinen diili päättyy vuonna 2014.

Packersin johto on ilmoittanut että offseasonin päätavoite on saada Rodgersille uusi sopimus.

Free-agent häslinki oli Packersin osalta odotetun hiljaista johtuen juuri tuosta rahantarpeesta Rodgersin, Matthewsin ja miksei myös BJ Rajin tuleviin palkankorotuksiin.

Packersin ykköskierroksen varaus suuntautunee taas suurella todennäköisyydellä puolustukseen. Oma veikkaus/toive on safety, josta ovat kahden viime vuoden aikana poistuneet sekä Collins että Woodson. Safetyssa class on tänä vuonna ilmeisesti hyvin syvä, sama koskee myös Packersin toista tarvetta, puolustuksen linjaa.

Hyökkäyksen puolella kipeimmät tarpeet ovat RB ja tackle. Newhouse on takkuillut LT:nä ja RT Bulaga on kärsinyt loukkaantumisista. RB-osastolla ei taida todella kovan luokan prospektia tänä vuonna olla, joten tuskinpa ykköskierroksen varaus Green Bayn war roomista osuu ainakaan RB:hen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös