New York Rangers (1.) – Florida Panthers (1.), Idän konferenssifinaali

  • 46 172
  • 256

Sarjan lopputulos


  • Äänestäjiä
    228
  • Poll closed .

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Panttereilla nyt on hädin tuskin kerinnyt varusteet kuivumaan, mutta lyödään lankaa jo pystyyn. Kiinnostava matchup, ja kummallakaan ei ole vastus ainakaan helpottumassa mitä pidemmälle kevät menee. Näillä jengeillä ei hirveästi ole keskinäistä historiaa, Rangers vei vuonna 1997 pudotuspelisarjan 4-1 ja siinähän se oli sitten käytynä.

Florida Panthers on kyllä ennakkoon sen tason juggernaut, että lähtevät ennakkosuosikkina tulevaan sarjaan. NHL:n kenties laajin hyökkäysosasto, auki oleva ikkuna ja marinoitu ilkeä rosteri joka on valmis voittamaan.

Rangers kykenee paperilla vastaamaan ainakin kärkikutoseen, mutta ikävä kyllä syvyys dippaa aika raa'asti tuon jälkeen. Filip Chytilin ympärillä oleva mysteeri nousee siis jälleen avainasemaan: raportit ja twiitit viittaisivat siihen, ettei Chytil ainakaan aivotärähdyksen oireista kärsi, kun kuitenkin kulkee joukkueen mukana. Tuskin häntä haluttaisiin mihinkään MSG:lle tuoda pelien aikaan tuon hälinän ja kirkkaiden valojen ympärille, mikäli tästä olisi kyse. Optimistini huutaa, että kyseessä on ollut tosiaan sairastuminen, mutta muista poiketen häntä ei alle sataprosenttisena kaukaloon laiteta.

Molempien pakistossa on hasardialttiutta, ja pelillisesti kriittiseen rooliin tulee nousemaan pakkien kyky saada kiekkoa omista ulos. Rangers hakkasi jo kuusi peliä aggressiivista prässiä vastaan (ja oli sen kanssa kusessa), mutta nyt vielä päälle tuo fyysinen vaade on ihan eri tasolla. Yksijalkaista Foxia käy jo valmiiksi sääliksi, toistaiseksi Rangers on selvinnyt jopa melko vähällä kulutuksella, yhteensä 10 peliä ja sarjat eivät ole olleet mitään erityisen fyysisiä. Pantterit ovat pelanneet vain yhden pelin enemmän, mutta ovat kyllä silmämääräisesti olleet paljon vaativammassa grillissä vastustajiensa kanssa vs. Rangersin jopa melko siisti sarja Luunkatkoja-Canesia vastaan.

Oletusarvoisesti Panthers laukoo enemmän ja pysyy myös enemmän pelivälineessä (en ota kantaa että antaako vai joutuuko Rangers antamaan kiekonhallinnan), kysymys kuuluukin että saako Rangers tukittua keskustan ja pakotettua huonoihin laukauksiin. Igor ottaa kyllä kiinni vähän heppoisemmat yritykset, ja pelityylin tärkeimpiä ranskalaisia on nimenomaan keskittyä high danger -paikkojen rajoittamiseen. Nyt tämä pelikirja haastetaan sieltä ihan huipulta asti.

Rangersin toiveet lepäävät Bobrovskyn ailahtelevuudessa, laadukkaassa vastahyökkäyspelaamisessa - ovat pudotuspeleissä tuottaneet eniten maaliodottamaa kaikista joukkueista nimenomaan vastahyökkäyksistä - ja siinä, että Panthersin kyrvät (Cousins, Bennett, Tkachuk jne.) sortuvat jäähyilyyn. Erikoistilanteista pitäisi tulla edge Rangersille. Ainakin tuota kutospeliä katsellessa näytti siltä, että Bostonilla oli kyllä ihan tonttinsa pakottaa seiskaan tiiviydellä ja vastahyökkäämällä, mutta ei riittänyt.

Tässä muuten vielä otteluohjelma.

To 23.5. 3:00
La 25.5. 3:00
Su 26.5. 22:00
Ke 29.5. 3:00
*Pe 31.5. 3:00
*Su 2.6. 3:00
*Ti 4.6. 3:00

Kannattaa piirrellä sunnuntai vapaaksi, prime time tulossa. Voidaan sitten ihan ihmisten aikaan kisata tässä ketjussa, että kuka on kenenkin ihon alla. Kun nuo metsänvartijatkaan eivät ihan poskea tyydy enää kääntämään, niin kyllä tässä istutaan ruutitynnyrin päällä. Haisee Rempen peluutukselta ainakin MSG:llä, jos Chytil ei ole kunnossa. Katsotaan kenen lentävät refleksikyynärpäät osuvat ja mihin.

4-3.
 

Hokipedia

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK, LA Kings, Underdog
Filip Chytilin ympärillä oleva mysteeri nousee siis jälleen avainasemaan: raportit ja twiitit viittaisivat siihen, ettei Chytil ainakaan aivotärähdyksen oireista kärsi, kun kuitenkin kulkee joukkueen mukana. Tuskin häntä haluttaisiin mihinkään MSG:lle tuoda pelien aikaan tuon hälinän ja kirkkaiden valojen ympärille, mikäli tästä olisi kyse.
Toki oire voi olla vaikka rasituksessa tuleva voimakas huimaus (omaa kokemusta on), joka ei millään tavalla estä MSG:llä ottelun seuraamista.
 

Dragunov

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampa Bay Lightning
Panthersin kyrpä kategoriaan voi lisätä Mikkolan joka tykkää jaella mailantuppia vihellysten jälkeen. Järki sanoo että Panthers tämän vie mutta toivon Rangersin kasvavan kapteeni Kreiderin johdolla voittajiksi ja kääntävän tämän sarjan itselleen.
 

Sandersson

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, Porin Ässät
Toki oire voi olla vaikka rasituksessa tuleva voimakas huimaus (omaa kokemusta on), joka ei millään tavalla estä MSG:llä ottelun seuraamista.
Voihan se olla (ja varmaan onkin), Rangers -piireissä liikkui vain tornaria että siellä on ollut koko joukkue flunssassa niin tämä luo taas positiivisempia skenaarioita tilanteesta.

Spekulointiahan tämä on taas niin pitkälle kuin näkee ykköspelin kokoonpanon. Hänen panoksensa olisi kovin kriittinen tasoittamaan tuota Panthersin syvyysetua, varsinkin kun ottaa huomioon että Barkovin ivandragomaiset otteet eivät ainakaan helpota kärkiukkojen pelaamista kaukalossa.

Mutta terveydellä ei tässä kohtaa tietenkään pidä leikkiä.
 

Zohan

Jäsen
Ensimmäinen tämän kauden pudotuspelisarja, joka ei näin Florida-fanina herätä hirveästi ennakkoon tunteita. Tampa ja Boston olivat sellaisia, joille ei missään nimessä halua hävitä. Samaan kategoriaan voisi lisätä Toronton ja Carolinan. Ehkä se johtuu juuri tuosta, että näillä joukkueilla ei keskenään hirveästi ole historiaa.

En tiedä yhtään mitä tältä sarjalta odottaa ja mun mielestä aivan mahdoton nimetä ennakkosuosikkia. Edes runkosarjapelit ei oikein jäänyt mieleen joukkueiden välillä. Florida leiristä pientä huolenaihetta tuo Barkovin viime yön gamesaver blokki, joka osui kämmeneen. Olisi erittäin huonot lähtökohdat, jos ykkös- ja kakkosentteri ovat käsivaivaisia.

Mun mielestä hyvä päästä avaamaan sarja vieraissa, koska Florida on todella hyvä vierasjoukkue. Tämä trendi oli jo viime kaudella pudotuspeleissä ja se on nyt jatkunut. Eikä ensimmäiset pelit tunnu niin paljoa pakkovoitoilta.

Toivotaan, että Trouba tai Rempe ei tapa ketään jäälle ja saadaan tästä tunteita herättävä sarja.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
Jos ja kun Pantterit tästä jatkuun heilahtaa, niin pitää toivoa, että tule yhtä pitkää lepojaksoa kuin viime keväänä. Silloin tauon aikana katosi fokus. Ainakin siltä vaikutti.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Panthersin kyrpä kategoriaan voi lisätä Mikkolan joka tykkää jaella mailantuppia vihellysten jälkeen. Järki sanoo että Panthers tämän vie mutta toivon Rangersin kasvavan kapteeni Kreiderin johdolla voittajiksi ja kääntävän tämän sarjan itselleen.
Joo, oman mausteensa sarjaan tuo nuo Rangers-kasvatit Tarasenko ja Mikkola, joskaan ei nuo missään ratkaisuroolissa lähtökohtaisesti ole. Ai ai, huippusarja tulossa, ja itsellä pääsääntöisesti vapaata, niin saa hyvin seurattua. Parissa pelissä joutuu vähän säätämään, mutta klo 4:30 soimaan, niin ehtii hyvin väijyä ennen töihin lähtöä. Pitää vaan nyt tarkistaa taas, miten nuo tallenteet lähtee pyörimään. Joissain palveluissa hyppää siihen livehetkeen, ja sitä ei nyt haluta.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Mun mielestä hyvä päästä avaamaan sarja vieraissa, koska Florida on todella hyvä vierasjoukkue. Tämä trendi oli jo viime kaudella pudotuspeleissä ja se on nyt jatkunut. Eikä ensimmäiset pelit tunnu niin paljoa pakkovoitoilta.
.
Toisaalta myös Rangers on ihan saman tason vierasjoukkue(4-1 kotona ja vieraissa poffit), että ei tuosta sen kummempaa etua ole. Kahden matsin tappioasemaan ei kannata kummankaan hankkiutua, joskaan ei sekään ihan tekemätön paikka olisi.
 

Bob Sacamano

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Perinteisesti konferenssifinaaleissa, erityisesti parin ensimmäisen pelin jälkeen, jäähyjen viheltäminen kokolailla loppuu ja tän on helppo nähdä sopivan Floridalle. Ei siksi, että pelaisivat sen törkeämmin (eiköhän siellä Trouba pyri sikailemaan siinä missä Bennettkin), mutta koska Rangersin erikoistilanteet ovat niin hyviä. Saa Lundellit ja Foxit filmailla tosissaan, että saadaan nähdä yv:tä.

Rangers leirissä varmasti toivotaan, että muutaman päivän lepo auttaa Foxin polveen, mutta ei Barkovin ranteeseen ja sama sitten tietysti toisinpäin Floridan näkökulmasta.

Mun on vaikea nähdä, että kumpikaan olisi tässä vaiheessa kevättä enää mitenkään valtavan suuri suosikki. Florida varmaan lievä suosikki (paitsi Moneypuckin mukaan!), mutta varmaan siinä määrin lievä, ettei sillä oo paras seitsemästä sarjassa juuri väliä. Ehkäpä tästä nyt kuitenkin tulee se seitsemän sarja.

Edellisen kerran kun nämä kohtasivat pudotuspeleissä Esa Tikkanen teki sarjan katkaisseen maalin vitospelin jatkoajalla. Noin lähimenneisyydessä tapahtuneet asiat ovat hyvinkin valideja tämän vuoden sarjan kannalta.
 

Parson

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat. NHL - Suomipelaajat
Tässä kohtaa pudotuspelejä on todella vaikea ennustaa kuinka uudet sarjat lähtevät. Toivotaan hyviä ja rehtejä pelejä.

Ei haittaa hirveästi, jos yksi suosikkipelaajistani Kakko nostelee kannua, mutta ehkä kuitenkin sympatiat on Floridan puolella. Kun sattuu olemaan liput Nokia-areenaan marraskuulle niin oishan se tyylikästä nähdä finaalin uusinta. Ja tietty myös, kun ei ole Florida koskaan voittanut. Niin ja onhan siellä enemmän meikäläisiä.
 

Tincat

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Carolina Hurricanes
Mahtavaa et on yks prime time peliki. Tän sarjan joka pelin katsoisi kyl mielellään mut ei varmaan jaksa valvoo.
Toivon että Florida menee jatkoon tästä vaikka ei se Rangersin voittokaan iha hirveetä ois.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Vastustajat vaihtuvat, yksi asia pysyy. Panttereilla on jatkuvasti vastassa huippumolari. Ensin Vasiljevski, sitten Swayman ja nyt Shesterkin. Floridan keskinäisissä oli jo etukäteen selvää, että Bolts haastaa Pantterit korkeintaan yv:n turvin. Bruins lähti taas viime kaudesta poiketen haastajana tällä kertaa ja ihan hyvin haastoikin hiukan superstaravajaalla joukkueellaan. Nyt tulee vastaan laatua kummassakin päässä kenttää hiukan eri tavalla kuin aiemmilla kierroksilla. Ehkä toi Panttereiden hyökkäyskalusto on aavistuksen Rangersia leveämpi. Mutta kyllä siellä on ratkaisuvoimaa molemmilla ihan riittävästi. Hieno sarja tulossa.
 

skuuran

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Kärpät, Hurricanes
Oma idän playoff-bracket on mennyt jo ihan riekaleiksi, joten en uskalla veikata mitään.

Paitti no veikataan silti. Palstaveljet ovat jo kertoneet maalivahtien kaksintaistelusta, ja samaa mieltä täytyy olla. Rangersilla on etu siinä mielestäni. Igor on paras maalivahti näistä mitä on jäljellä. Ilmeetön, rauhallinen, varma. Bob-on-the-case on kova, mutta en tiedä onko yhtä kova. Maalin pelejä kaikki veikkaan.

Rottia Floridalta löytyy, ja fyysisyyttä kummaltakin mutta ylilyöntejä enää nähdä, veikkaan. Rempe (pelatessaan) pysyy aisoissa, Bennett & Cousins antaa taklauksia ja vihellyksen jälkeen hierotaan naamaa mutta ei siellä kakkosia noista anneta tässä vaiheessa kautta. Troubakaan tuskin kyynärpäällä ketään päähän vetää. "Veikkaan". Tkachuk on rasittava pelaaja, alkaisko rasittaan Rangersin kavereita ja samalla vahingossa tekisi maalinkin jos toisen. Heitänpäs kolikkoa ettei tarvi kaikkea veikata.

Panthers in 6, sanoi kolikko.

Tiukka taisto, en malta odottaa, pelakkaa jo!
 

Marleau

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mahtavaa et on yks prime time peliki. Tän sarjan joka pelin katsoisi kyl mielellään mut ei varmaan jaksa valvoo.
Toivon että Florida menee jatkoon tästä vaikka ei se Rangersin voittokaan iha hirveetä ois.


Joo itse kyllä toivoisin sen Floridan menevän nyt lopultakin ihan sinne päätyyn asti, kun niin hyvää yritystä tolla jengillä on viime vuosina aina ollut ja kahdesti ovat myös olleet niissä finaaleissa molemmilla kerroilla just häviävänä osapuolena, niin mielellään sitä soisi joukkueelle sen Stanley Cupin lopultakin tulevan. Pääsisi myös Lundell ja Barkov sitä pokaalia nostamaan.

Varmaan voitaisiin hyvinkin nähdä kesällä se Stanley Cup-pysti Nordiksella ja siellä Tampereen uudella areenalla näytillä.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Toivotaan Rangersille voittoa ja cuppia. Rangersin core on aika parhaimmillaan, jos ei nyt niin koska sitten.
 

Naavaparta

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Florida Panthers
Kova on luotto itsellä omiin, vaikka varmasti tiukka vääntö tulee. Oma veikkaus on että Panthers vie kuudennessa pelissä, mutta kyllä mä haluaisin myös nähdä seiskapelin jatkoajan. Rempe pelottaa jos pääsee irti, mutta kiva päästä seuraamaan Kakkoa. Onko Rempeä peluutettu aiemmilla kierroksilla minkä verran? Pelaisivat jo.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Kova on luotto itsellä omiin, vaikka varmasti tiukka vääntö tulee. Oma veikkaus on että Panthers vie kuudennessa pelissä, mutta kyllä mä haluaisin myös nähdä seiskapelin jatkoajan. Rempe pelottaa jos pääsee irti, mutta kiva päästä seuraamaan Kakkoa. Onko Rempeä peluutettu aiemmilla kierroksilla minkä verran? Pelaisivat jo.
Rempe ollut rotaatiossa, kokoonpanossa ollessaan peliajat jääneet 4-5 min paikkeille. Capsia vastaan saatto jossain pelissä pelata enemmän sarjan alussa.

Mä uskon, että Shesterkinin ja erikoistilanteiden voimin Rangers jatkaa. Jos jäähyt taas aiempien vuosien tavoin kortilla, niin Panthersin mahikset kasvaa, mutta ei riitä silti.
 

Ciccarelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko sunnuntaina jopa historian ensimmäinen NHL:n Euroopan Prime time peli konferenssifinaaleissa?
Onko tälle ollut joku erityinen syy että sunnuntaina pelataan päiväpeli?
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Onko sunnuntaina jopa historian ensimmäinen NHL:n Euroopan Prime time peli konferenssifinaaleissa?
Onko tälle ollut joku erityinen syy että sunnuntaina pelataan päiväpeli?
Ei tietoa, oisko ihan jenkkilöissä joku "pyhäpäivä", tuskin ovat meitä eurooppalaisia ajatelleet.
 

Ciccarelli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kyllä on joo. Jenkeissä on toi toukokuun viimeinen maanantai aina Memorial Day. Kansallinen vapaapäivä.
Okei, en ole ennen huomannut tässä kohti playoffeja että olisi merkitystä pyhillä vaan tuntuu että aina pelattu vain iltapelejä. Ja varsinkin kun tämä peli siis sunnuntaina.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
2014 taidettiin molempien sarjojen ekat pelit pelata päiväpeleinä. Idän kohtaamisessa nähtiin Kreiderin törmäys Priceen kaatuessaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös