New York Rangers (1) - New Jersey Devils (6), Idän finaalit 2012

  • 26 070
  • 79

Girardi #5

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers ja Kalapa
Nythän niitä Devils faneja alkaa taas riittää ja tulla näitä "kyllä minä olen aina niihin uskonut" -juttuja. Paska oli taas Rangersin alku ja taas ekan maalin tehnyt voitti koko pelin. Taas kuitenkin taisteltiin tasoihin mutta sitten bensa loppui jatkoajalla ja Richards ryömi polvillaan ratkaisun hetkellä omassa maalissa. Kyllä Rangers kaatui näiden tähtiensä eli Gaborikin, Richardsin ja Del Zotton tehottomuuteen ja epävarmuuteen pelin ratkaisun hetkillä! Vituttaahan tämä!

Oma suosikkini Dan Girardi pelasi kuitenkin huippukevään ollen Rangersin toiseksi tehokkain pisteissä vaikka pelasin koko ajan parhaita vastaan sekä alivoimat!

20 ottelua, 3 maalia, 9 syöttöä ja 12 pistettä, 2 min ja +6!
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Ylivoima, suoraviivaisemmin täytyy edetä maalille ja välillä liian hätiköityjä hyökkäyksiin lähtöjä. Siinä selvät heikkoudet. Kyllä parempi voitti, ei voi mitään. Ei pelkkä kakkoserän pelaaminen riitä. Eikä se Brodeurkaan päästänyt yhtään helppoa, vaikka toisin jo uskoin konkarilta. Henrique nähtävästi ratkaisujen mies.
Harmittaa, vaikka tämäkin oli Rangersilta "way over" mitä odotin ennen kauteen lähtöä. Vielä enemmän olisi tosin v-tuttanut putoaminen taas Washingtonille.
Hyvät finaalit Devilsille ja parempi voittakoot siellä (eli en nyt viitsi kertoa kumman puolelle kallistun).
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Sanotaan nyt vielä muutama sana Idän finaaleista.

Tämä kevät on ollut Panthers-sarjan takeltelun jälkeen yhtä ilotulitusta. Rangers-sarjan iloisissa jälkimainingeissa on hyvä katsoa taaksepäin ja todeta, että on tapahtunut jotain ainutkertaista: Puolitoista vuotta sitten Devils kynsi liigan viimeisenä ja nyt se on tosissaan kilvoittelemassa kannusta. Pohjia tehtiin jo viime kaudella, jolloin Jacques Lemaire paikkasi vuotavan perälaudan ja vei Devilsin pelitapaa siihen suuntaan, johon Pete DeBoer on sitä luotsannut. Eikä unohtaa sovi sitä työtä, jota Lemaire teki Kovaltshukin kanssa - Tämänkin duunin hedelmiä poimitaan nyt.

Punamustat kaatoivat jo toisen verivihollisensa näissä pudotuspeleissä. John Tortorellalle tämä oli kolmas tappio Devilsille, kaksi aiempaa tulivat Lightningin peräsimessä vuosina 2003 ja 2007. Nytkin Torts yritti piiskata kaiken mahdollisen materiaalistaan irti, mutta kova yritys hyytyi sarjan edetessä. Torts yritti tänäkin vuonna sekoittaa Devilsin pakkaa likaisilla tempuilla, jotka eivät taaskaan toimineet. Devils piti kiinni DeBoerin ohjenuorasta: sarjan tarkoituksena ollut kilvoitella Rangersin kanssa. Devilsin tavoitteena on voittaa, jotta joukkue pääsee tavoitteeseensa, taistelemaan Stanley Cupista. Rangers vain sattui olemaan tämän tavoitteen tiellä.

Konferenssifinaalin merkittävin käännekohta oli sarjan neljäs ottelu, jossa Henrik Lundqvist palasi kuolevaisten joukkoon. Rangers menetti merkittävimmän tukipilarinsa, joka oli pelastanut joukkueensa pulasta läpi pudotuspelien. Sarjan ratkaisuhetkillä se varmempi maalivahti seisoikin vastustajan maalilla. Marty Brodeur teki sen taas - Huonon ottelun jälkeen hän tuli ja pelasi huippumatsin kuudennessa pelissä ja korvasi joukkueelleen viidennen ottelun sydämentykytykset.

Idän finaali kallistui Devilsille myös sen takia, että punamustilla oli laajempi pelaajamateriaali kuin Rangersilla. Devils sai tehoja kaikilta hyökkäysketjuiltaan ja erityisesti nelosketju nousi suureen arvoon. Tortorella kuormitti armotta avainpelaajiaan varsinkin puolustuksessa ja muutamilla pelaajilla väsymys ja kova paine alkoivat tuottaa virheitä (esim. Del Zotto ja Hagelin). Richards ja Gaborik pettivät pahasti hyökkäyspelissä eikä kaksikko tehnyt kuin yhden maalin ja senkin Gaborik sai Brodeurin lahjana. Gaborik-Richards-Hagelin oli kolmas ykkösvitja, jonka Devils on pimentänyt tasaviisikoin yhtä monessa pudotuspelisarjassa.

Sarjan tähdet:

Devils

*** Zach Parise. Kapteeni johdatti esimerkillään Devilsin jatkoon. Siihen ei tarvittu suuria puheita ja lupauksia voitoista, vaan tinkimätöntä työntekoa vihellyksestä vihellykseen.

** Ryan Carter. Carts teki sarjassa kaksi maalia ja molemmat olivat vastustajalle silkkaa myrkkyä. Sarjan toisessa pelissä Carter tasoittaa pelin 2-2:een ja antoi Devilsille tilaisuuden voittaa pelin kolmannessa erässä. Viidennen pelin voittomaalin arvoa nyt ei tarvitse erikseen korostaa. Maaliensa ohessa Carter teki hillittömän määrän työtä ja voitti kaksinkamppailuja liukuhihnalta.

* Martin Brodeur. Martyn perusvire oli mainio läpi sarjan, vaikka häneltä lipsahtikin pari helppoa selän taa. Viides peli oli häneltä huono, mutta ratkaisuhetkillä kuudennessa ottelussa Marty pelasi kuin parhaina päivinään ja piti joukkuettaan pystyssä.

Rangers

*** Ryan Callahan. Kapteeni oli Rangersin sielu läpi sarjan. Callahan raastoi omalla panoksellaan pari maalia omille ja taisteli kroppaansa säästelemättä taklaten kaikkea liikkuvaa. Suorituksen arvoa nostaa se, että hän pelasi mitä ilmeisimmin loukkaantuneena läpi pudotuspelien.

** Henrik Lundqvist. Sarjan alussa näytti, ettei Lundqvistille ole pysäyttäjää, ja että ruotsalainen vie yksin sarjan Rangersille. Kaksi viimeistä ottelua olivat häneltä heikompia, mutta ilman Lundqvistin huippuotteita sarja olisi voinut mennä suoraan neljässä pelissä Devilsille.

* Dan Girardi. Mietin pitkään, kumpi Rangersin huippupakeista Girardi ja McDonagh olisi ollut parempi tässä sarjassa. Kokonaisuutta tarkastellessa Girardi oli mielestäni aavistuksen parempi, vaikka McDonagh olikin ajoittain huikean dominoiva. Girardille jäi tarha kilpeen Henriquen tekemästä ratkaisumaalista, jossa hän katselee maalin takaa tilanteen kehkeytymistä katastrofiksi.

Rangersin kannattajille voisi oikeastaan sanoa samat sanat kuin Flyersin kannattajille pari viikkoa sitten. Sininuttujen kausi on ollut hieno menestystarina, vaikka se päättyi karvaaseen pettymykseen menestyksen kynnyksellä. Rangersillakin on runsaasti ilonaiheita ja Manhattanillakin nähtiin todella äkäinen Rangers-lauma, joka lupaa taas ensi kaudeksi huikeaa taistoa Atlantin divisioonan matseissa. Toivon todella, että Rangers pitää kiinni tuosta hurjasta puolustustaistelustaan. Antaa puolivillaisten toimittajien räksyttää ymmärtämättömyyttään. Huhut jääkiekon kuolemasta ovat vahvasti liioiteltuja. Rangers-fanit, pitäkää kevään 1994 muistelovideot koteloissaan ja keskittykää tähän päivään. On meinaan hieno meininki meneillään myös Manhattanilla.
 

Christian74

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins ja Tappara
Jaahas, silleen sitten kävi, että "varasuosikkini" Rangerskin lähti kesälaitumille, tämä kausi on ollut melkoinen pettymys alusta loppuun saakka. Case Jagrista Crosbyn päävammojen ihmettelemisen kautta first round exitiin verivihollista vastaan....
Melko äimistynyt fiilis jäi kaikkien odotusten jälkeen ja kyllähän tuo Rangersin tippuminen kruunasi tavallaan koko komeuden.
Eipä siinä mitään, parempi voitti, mutta toisinkin olisi voinut käydä. Lunkkakin osoittautui viime peleissä ihan tavalliseksi kuolevaiseksi, kuten joskus aiemminkin on käynyt. Ei tässä ole enää oikein suuria tunteita finaaleita kohtaan, kaksi minulle mitäänsanomatonta porukkaa vastakkain.
Täytyy pitää Losille kuitenkin peukkuja ihan siksi, että mr. Brown on ollut Quickin ohella huikealla asenteella playoffseissa esillä. Toisekseen, olishan se ihan uusi joukkue tuo L.A. kannua nostelemassa, siksi myös heitä tsemppaan paremman puutteessa ilman sen isompia fiiliksiä.
 

Pegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, New York Rangers, HJK, Arsenal, 1. FC Köln
Cup run ohi

Vitutus oli ankara 6. ottelun ratkettua. Mutta nyt tuntuu jo hiukan paremmalta: Rangers pelasi edellisen kerran Idän finaaleissa vuonna 1997! Helkkari - tuosta on jo iäisyys.

Eli plussan puolelle mentiin. Devils-fanit ovat asiasta eri mieltä, mutta kyllä Rangers ryssi Cup runin Devilsille tämän kevään pudotuspeleissä. Kausi kokonaisuudessaan jää kuitenkin ehdottomasti plussan puolelle.

Tässä yhteenvetoa pudotuspeleistä:

1. Devils oli täysin lyötävissä: kaksi kertaa voitettiin joen toisen puolen äijät 3-0. Mutta-mutta, Lundqvist sai jälleen kannatella yksin Rangersiä. Ja hyökkäys suli konferenssifinaaleissa. Nyt jäi sellainen loppumaku suuhun, että Devils pääsi liian helpolla. Viides ottelu oli sarjan henkinen ratkaisu.

2. Pleijareissa psykologialla on iso merkitys. Rangers ei kyennyt yhdessäkään ottelusarjassa voittamaan ensimmäistä kahta kotiotteluaan, vaikka Idän ykkösjoukkueena sillä oli kotietu. Ottelusarjojen alkujen mokaaminen 3 kertaa peräkkäin ei laittanut yhtäkään Rangersin vastustajaa pelaamaan ensimmäisissä kotiotteluissaan kovan paineen alla.

3. Maalinteko. Tortorellan ajokoirataktiikka kesti käsittämättömän pitkälle. Mutta pudotuspeleissä erikoistilannepelaaminen ratkaisee tasaisia otteluita. Rangersin ylivoimapeli oli heikkoa. Joukkueen suurimmat tähdet eivät vastanneet huutoon, yhtä Gaborikin ja-maalia ja Richardsin tasoitusmaalia lukuun ottamatta.

Entä tulevaisuus? Tortorellan valmennustyyli on kuluttava. Jaksavatko Rangers-pelaajat tuon päälle erittäin kuluttavaa pelityyliä? Jos Rangers olisi nostanut kannua tänä kesänä, enis kaudeksi olisi ollut polttoainetta. Nyt jäi käteen karvas pettymys. Miettikääpä tuota edellä mainittua kysymystä, arvoisat Blueshirts-fanit.

Loppuun terveisiä lätkätoimittajille: milloin te opitte, että Stanley Cup-finaalit ratkaistaan kesällä? Edelleenkin näkee artikkeleja, joissa kirjoitetaan "joukkueen X juhlineen NHL-mestaruutta keväällä(!)"
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös